Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
megoldva,
driver probléma volt a gond.feltettem az utolsó gyári ROM-ot (1009T_121108_OV5647) MtkDroidTools szépen root-olta, és az SD-t is sikerült felcserélni, így most 32GB a belső SD, ide telepít mindent.
ezen kívül ebben a ROM-ban, ahogy észrevettem javítva lett a HDMI, már szépen át megy a hang is nem csak a kép. valamint az elforgatás problémával sem találkoztam még.
ugyan akkor az automatikus fényerő még mindig nem működik. -
alfa20
senior tag
Tegnap fel akartam tenni egy újabb ROM-ot, de két-három óra szenvedés után sem sikerült.
Hiába próbáltam a FlashTool-lal csatlakoztatni a "Download" után bármikor, bárhányszor, de egyszer sem találta meg a telót. Valakinek lenne ötlete (tuti tippje) mikor vagy hogyan csináljam?
Igazából csak a RECOVERY.IMG és SYSTEM.IMG-t akarom áttenni. -
alfa20
senior tag
Azt tudja valaki, hogy melyik az utolsó olyan ROM ami tartalmazza a magyarnyelvet?
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már Miui-t feltenni a telefonra? Ha igen, mik a tapasztalatok? Melyik verziót tettétek fel? Volt benne magyar nyelv?
-
alfa20
senior tag
Szia,
Nekem az automatikus elforgatás csak akkor van bajom, ha a G-szenzor kalibrálásba belépek, utána sosem működik, csak ha ki-be kapcsolom, ha viszont ezt a menüt elkerülöm, akkor nem kergül meg.
Bár én régebbi Rom-ot használok: 1009T_120829Felnor:
Szerintem még temetni korai lenne, próbáld ki, hogy kiveszed az aksit vársz vele kicsit majd úgy indítod újra.
Ha nem segít akkor lehet a Rom-ot kellene újra tenni, ehhez találsz segítséget, leírást: Itt -
Felnor
újonc
Sziasztok,
nekem is van v1277-em, kb 1 éve vettem kínából. Tegnapig jó volt nagyjából, viszont tegnap már nem működött.
Előzmények: használtam míg le nem merült, de mivel nem voltam otthon nem tudtam tölteni és bekapcsoltam volna még egyszer, de mielőtt betöltött volna kikapcsolt
Jelenség másnap töltés után: bekapcsolom, megjelenik az ANDROID felirat (egy pillanatra eltűnik majd megint előjön gondolom valami töltés miatt) megy rajta a "fény" és úgymarad, nem tölt be a rendszer.
Utána néztem, nem értek hozzá, de odáig eljutottam, hogy "csökkentett" módban próbáltam indítani a hangosító gomb és a bekapcsoló gomb együttes megnyomásával, majd a hangosító újbóli megnyomásával, de sajnos úgy is csak ANDROID feliratig jut (feltéve hogy jól működik a hangosító gombom amiben nem vagyok biztos, mert borítással nem működött, de asszem amikor régen levettem a borítást jó volt ha körömmel nyomtam és most is borítás nélkül próbáltam).
Tölteni tölt tökéletesen.Valami megoldást tudtok a jelenségre?
Remélem nem kell kidobnom.Egyéb problémái:
1. hangosító gomb csak akkor működött ha levettem a borítását, valószínűleg el van szabva a külső nyomógombja, ez a hiba annyira nem zavart2. fényképezésnél ha automatán van a fehéregyensúly, akkor a kép közepe jó színű egy kerek foltban, viszont a kép szélei elszíneződnek kékesen, mindig manuálisan kellett a fehéregyensúlyt beállítanom, felraktam egy másik fényképező progit, de azokkal is ezt csinálja
-
alfa20
senior tag
van egy újabb Custom ROM:
1009T_130731_IMX105_ICS2V1.3_V03_COM_ENHa esetleg valaki kipróbálna írja le a tapasztalatait.
[link] -
Gomez-AI
csendes tag
Sziasztok,
teló ki-be kapcsolása után nagy meglepetésként az alap képernyő jött be és azt kéri hogy "type password to decrypt storage" Természetesen semmilyen kódom nem volt. Egyik sim en nincsen pin kód. Mit lehet ilyenkor tenni? -
Jazz
veterán
A honlapot elfelejtettem belinkelni: V1277 spec fórum
Ami a fordításban van, nevezetesen hogy: "vagyis 0 - hangosabb, mint 255. " hülyeség.
Egyébként újraindítás nélkül is érvénybe lépnek a változások eng. mode-ban.
Előzőt meg ki is lehet próbálni: Audio \ Normal mode \ Sph, lvl 6 értéket átállítod 1-esre, majd egyből hívsz is valamit (1220/30/70), max hangerőn sokkal halkabb lesz.Apropó: tudja valaki, hogy a FIR 1-5-ig mit állít?
-
Jazz
veterán
Üdv!
Elülső hangszóró boost-olásával kapcsolatban tud valaki segíteni?
Engineer Mode:Audio \ Normal Mode \ Sph. \ lvl6 160 (gyárilag 154) maxon
Audio \ Speech Enhancement \ Normal Mode \ Parameter 0-11-ig, random értékek.
Ezeken kéne állítólag állítani, ráadásul teló specifikus, és semmi nincs a neten.
Az orosz fórumnak mi az elérhetősége, ahol a Rom-ot is fejlesztik...?---- Ezt sikerült találni az orosz fórumon. Úgy látszik a Parameter 6, 400->0 erre a telefonra is való/működik.
"Hogyan lehet a hang hangosabb.
1. lehetőség. Ugrás a hang. Érdekeltek vagyunk a következő menü Normál üzemmódban Headset üzemmód és a beszéd Enchancement. Ugrás a Normál mód, akkor szükségünk van egy lista típusa és értéke érték. Minden érték kell, hogy legyen a tartományban 0-255, azzal a kisebb érték lesz egy hangosabb hang, vagyis 0 - hangosabb, mint 255.
A Type válasszuk ki, hogy meg akarjuk változtatni (Tone - a csengetés hangerejét, Billentyűhang - a hangerő gombot, mikrofon - mikrofon hangerő FM - rádió hangerő Beszéd - a hangerőt beszélgetés közben, Side tone -?, Audio - Hangerő) állítsa be a kívánt értéket 0 -255 nyomja meg a gombot "Set"-install. Hasonlóképpen, meg tudod változtatni a Headset Mode üzemmód fejhallgatóval.
Én hozzáadott értéket 0-ra, hogy nem ajánlom, hogy, lehet, hogy nem, és a hang általában osztani (Volt, hogy a), vagy a hangszóró zihál (is volt). Én meg magam az értékeket 1-5. Ha néhány manipuláció mind ugyanazt a hangot már elment, és semmi nem jön vissza vissza - Én törölje, vissza az alapértelmezett beállítások (hogyan törölje írva a "GYIK-és illesztőprogram telepítése", után törölje le kell telepíteni / konfigurálni újra) . A másik lehet, hogy segítsen - visszaállítása (beállítások -> Adatvédelem -> reset).
2. lehetőség.
Annak érdekében, hogy növelje a csengetési hangerő tárcsázza * # 15963 # * (Engineering Menü)
menüpontjában
további hangszóró mód
Ring Type kell
Pálya kiválasztása 6. szint
Beállított érték 250 Nyomja meg a Set
Max évf. fel 160 Nyomja meg a Set
A hangerő növeléséhez beszélgetés közben:
1.. be a mérnöki menüben (a telefon kijelzőjén újonc kombináció) * # 15963 # *
2.vybiraem elem AUDIO
7. találja paraméter Speech növelése (ami lehet szerkeszteni, hogy már hallottam jó hívó)
8.. Kattintson a közös paraméter, és válasszon - Normál mód
9. Kattintson a Parameter - 0, és válassza ki Paraméter - 6. (az alapértelmezett 400)
10. Első szerkesztés paramétert, és változtassa meg az értéket 400-1, majd kattintson a Set
==== Növeli a hangerőt a hangfelvétel videofelvételekhez - mérnök mód> audio> hangszóró mód> mikrofon - az 160 (I) mind a 7 szint változás - 255 megerősítés (set). Készülék újraindul, és próbálja.Most a Speech Enchancement, fórumok kitayfonam a beszédhang tisztaságát tanácsos változtatni a következő beállításokat: Beszéd Enchancement választani - Normál mód, paraméter 6, az érték megváltozott 400-1. Őszintén szólva nem érezni a különbséget, lehet hallani több zenét és észre fogod venni a különbséget, de lehet, hogy a mi modellt kell változtatni más Parametr. Még egy érdekes lehetőség Beszéd Enchancement és a költségek bütykölni vele. Lehet, hogy azok, akik eredményeket.
Ez minden. A beállítások módosítása után, indítsa újra a telefont." -
Linex
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki segíteni a következőkben, hogy mi lehet a hiba oka:
A fényképező használatakor az elkészült képek pár nap után eltűnnek. Pontosabban a helyet foglalják, egyenként elő is lehet hívni őket, de csak egy sötét háttér jelenik meg a következő felirattal: No thumbnailMi lehet a hiba?
Az először készült pár kép kb. 18 db egyébként megvan.
Köszönöm
Linex
-
alfa20
senior tag
válasz
hungobungo #194 üzenetére
csak nem tudom hogy szedjen szét,
-
alfa20
senior tag
Szerintetek szerelhető a fülhallgató?
az egyikben szerintem elszakadt a vezeték, jó lenne h nem kellene vennem, mert fogalmam sincs melyik jó hozzá.Esetleg lehet külön venni szerelhető füldugót/hangszórót?
-
alfa20
senior tag
válasz
hungobungo #191 üzenetére
szia
ha nem jó akkor inkább ne fáradj vele,
esetleg ha van újabb "gyári" root-ot a 08.29-nél azt szívesen vennénk -
alfa20
senior tag
factory mód-ot előlehet varázsolni a telon, a hangerő LE + bekapcsoló gomb-al próbáltam de nem akar elő jönni.
hungobungo: ha nem felejted el és lesz időd a magyarított LeWa romot fel tudnád tölteni?
-
Attipapa
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Ha szereti valaki az IOS 6-os kinézetet, akkor szívesen adok egy V1277 12.11.08-i ROM-ba portolt IOS ROM-ot. Hosszú ideje kísérletezgetek vele és most összejött! Egy hete használom és semmi probléma vele,kivéve az auto light-ot. Nagyon sima a működése, A H2000+ telefon 20130114-es ROM-ot portoltam a V1277 121108-as ROM-ba. A ROM rádió részét is lecseréltem a H2000+.ra. A GSM vétel teljesen stabil lett (munkahelyemen a gyenge térerő miatt eddig dobálta a jelet). WIFI gyors, GPS 12-20 s alatt talál jelet. A settings.apk-ból beraktam a ROM-ba az ICS stílusút a HDMI ( ez is működik) kimenet beállításai miatt, ugyanis az IOS-ban nincs ilyen menűpont. Aki az IOS settings.apk-t kívánja használni az nevezze át a settings.apk.bak és a settings.odex.bak fájlt, és csináljon bak fájlt a jelenlegi settings.apk-ból. Android Commanderrel ez egy pillanat.Nem a systemben lévő launchert használom, hanem az EspierLauncher 2.0.6-ot. Ezt nem tettem be a systembe, hiszen letölthető az áruházból. Akit érdekel, keressen bátran PR-ben!
Szebb és fürgébb mint a LEWA (szerintem) :-) -
alfa20
senior tag
még egy észrevétel,
ha telefonálok és a fülemhez emelem a telefont akkor is kikapcsol a képernyő, ha elfordítom hogy kapjon fényt akkor vissza kapcsol (vagy ha kihangosítom és letakarom a érzékelőt).
ezek szerint működik a fényérzékelő, csak a fényerőnél lesz beállítási/jogosultsági probléma kéne valaki aki ért hozzá mit és hol kellene keresni -
alfa20
senior tag
lenne egy kérdésem hozzárértő kollégákhoz:
a 'vold.fstab.nand' fájlban az alábbiak szerepelnek:
## Vold 2.0 Generic fstab
## - San Mehat (san@android.com)
##
#######################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################
## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream
# Mounts the first usable partition of the specified device
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
## Example of a dual card setup
# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0
# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2
## Example of specifying a specific partition for mounts
# dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1nem nagyon értek hozzá, de ha jól gondolom akkor itt tudom beállítani, hogy melyik legyen az SD kártya a telefon szerint?
Az 'Example of a dual card setup' az mit jelent, ebben az esetben nem kellene lemondanom a telefon belső SD partíciójáról sem mert az is meg lenne, meg az külső SD kártya is? így akkor elvileg a beállításokba az SD2 is szerepelne mint alapértelmezett telepítőhely, és a külső kártyára is telepíthetnék végre programokat?
az a bajom, hogy a belső SD-n alig van hely összesen 400 MB, ami elég kevés, viszont van egy 8 GB-os SD kártya a telefonba amin viszont 6,5 GB szabadon van, eddig semilyen progtammal nem tudtam a külsőre helyezni a telepített programokat.
ezekkel próbálkoztam:
- a2sd Froyo Root
- AppMgr III (App 2 SD)
- Install Manager
- Link2SDEZT ajánlották, így találtam a 'vold.fstab.nand' fájlra.
szerintetek?
-
alfa20
senior tag
egy érdekes jelenséget szeretnék megosztani veletek:
- mivel nincs a telefonban alapban elmulasztott hívás kijelzés így fel tettem az iLED alkalmazást, ennek már jó ideje, de csak most vettem észre ha aktív az iLED nem fogadott hívás vagy töltés miatt, akkor ha letakarom a fényérzékelőt eltűnik a kijelzőről az értesítés/óra. Ha elveszem a kezem akkor vissza jön.
Ezek szerint a fényérzékelő működik a telón csak az ICS-ben lehet valami beállítási gond? -
laxy09
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Január végén vettünk öcsémmel 1-1 V1277-t, ebben a következő ROM van:
1009T_121108_OV5647_ICSV1.3_V08_COM_EN
Már mindent próbáltunk vele csinálni. CWM-et lehetetlen rátenni.
A fent lévő ROM-ok SP Flash Tools-al felmennek,de egyik sem működik.
Általában a képernyő kétfelé választva jön be,fele szürke zizis,másik felén ugrál a kép.
Ha variálok a gyári és a módosítottakkal, Uboot,stb. cserélgetem,akkor van,hogy bejön minden,de olyankor a kamera nem működik. Általában a beállítások menü is eltűnik. Recovery-t abszolút nem sikerül felrakni.
Egy srác már rootolni tudta az egyiket,de pl. lementeni sem sikerült az SP Flash Tools-al,hogy a másikra felraknám.
Szerintem a kamera azért nem megy,mert ebben 8MP-es van és a régebbi ROM-okban régebbi driver lehet.
Van valaminek valamilyen ötlete?
Én 21108-a módosított ROM-ot még nem találtam sehol,mindenhol az eredeti van fent.
Várom a segítségeteket.
Köszi -
laxy09
újonc
válasz
hungobungo #166 üzenetére
Szia.
Érdekelne a ROM,igaz nálam nem megy a CWK,csak az SP Flash tool.
-
Tefra
csendes tag
Igen, erre én is gondoltam. Csak ha a megnevezésben ott a v1277 majd a képek között azt látod, hogy típusszám: v12 ... Az azért el tud bizonytalanítani. Föleg, hogy nem tudsz meggyőződni róla, hogy valójában milyen, mivel elég messziröl jön. Marad a reménykedés, hogy tényleg azt kapom, amit szeretnék.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Szia Hungobungo
Én is kérdeznék:Hogyan lehet magyarítani a LeWa romot? Van lehetőség G3-ra is magyarítani? ..és a gyakori on-the-air frissítései mellett milyen módszerrel lehet mégis megőrizni a nyelvi változataidat rajta??
Azon aggodalmaskodom hogy Nem tolják-é el az egész magyarításának értelmét?
-
ÁrPi2
senior tag
A star v1277 és a v12 között szerintem a mt6577(kétmagos) ill. mt6575(egymagos) SoC a különbség, más felépítésbeli különbség néha nincs is,
és az egymagos "sima" v12 a boltokban talán már ritkábban van eladó..tehát-talán csakis a telóleírásaik örökölték a szimpla tipusnevet... -
Dominó85
addikt
Szia,
a cikkhez gratu a készülék is pofás. Egy fontos észrevételem azonban van:
- LG OLED TFT
Amennyiben a kijelző Oled technológiás, úgy OLED LCD. Amennyiben TFT paneles, úgy TFT LCD. -
napkiraly
újonc
válasz
Heló !
"Érdekel valakit LeWa rom"
Engem érdekelne.
-
Tefra
csendes tag
Újabb kérdés, ezúttal már totál belekeveredtem...
Árulja már el nekem valaki, hogy mi különbség van a "V12" és a "V1277" között?
Ugyanis mostmár 10-ből kilencszer futok bele abba, hogy a megnevezésben "V1277" szerepel, mikor megnézem a hirdetést, akkor meg vagy a specifikációban, vagy a képek valamelyikén (akku alatt feltütetett modell szám, vagy build check-nél screenshot-on a modell szám) állandóan a "V12" köszön vissza!Most akkor egy és ugyanaz? Ti hogyan választottatok mikor vásároltatok??
-
Tefra
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem már egy ideje ezt a telefont, nyúzom is a környezetemet vele rendesen.A vásárlással kapcsolatban lenne néhány észrevételem, amit szeretnék megosztani, hátha nem csak én küzdök ilyen gondokkal, és segíthetek, illetve segítséget kaphatok.
Még sosem vásároltam sem e-bay-en, sem máshol, csak hazai webshopokon, így kicsit tartok ettől. Mi van ha mást küldenek? Mi van ha nem pont az lesz, amit szeretnék? stb… Az „Android DUAL SIM” topicban fel van sorolva néhány weboldal, ahonnan javasoljátok a vásárlást. Megnézegettem ezeket és egy kicsit összegeztem. Vannak azok a típusú oldalak, amik már a puszta kinézetükkel meggyőzőbbek társaiknál (szerkesztettség, igényesség, stb…) ilyen pl. az EtoTalk oldala. Ezt a típusú telefont viszont itt lehet a legdrágábban megkapni, 220 USD-be fáj… A Pandawill-en már olcsóbb, de nem tünteti fel az akksi méretét, illetve azt írja, hogy csak 16GB-ig bővíthető, és 260K színt tud, ami eleve gyanús, mert tudtommal 32-es kártya mehet bele és 1600K színű a kijelző... TMallBox-on ugyanez, 16GB bővítés, 260K szín… MixShop-on az egyetlen találatnál kapásból a képek között gondom van, ahol a telefon belsejét mutatják, ott a képen „Model: V12” látszik, nem pedig V1277 holott a megnevezésben V1277 szerepel. (A többinél ez rendben volt). De itt legalább megvan a 32GB bővíthetőség és az akksi is 2000mAh. Végül a MiniDeal oldalán két találatból az egyiknél szintén hiányzik az akksi, úgyhogy maradt a másik. [link] Ebben az esetben minden jónak tűnik. A belső képen „Model: V1277” szerepel, akksi jó, színek száma jó, annyi, hogy a képeken látszik a „plastic case”, ami az accessories listában már nincs feltüntetve. Még a színt is kiválaszthatom, ez plusz pozitívum, mert fehérben elég ritka a kütyü.A végeredmény 152USD, (szállítás nélkül) ami egész jó. Megnéztem még az Aliexpress-t is, de ott a rengeteg találat közül rettentő macerás kiválasztani a megfelelőt, mert folyamatosan a fent leírt eltérésekbe ütközöm, nem találok biztos, megbízhatónak látszó variációt.
A kérdéseim:
- Csak én vagyok ilyen macerás, vagy másnál is előfordultak hasonló problémák?
- Szállításnál nem világos, hogy melyik a jobb. DHL vagy EMS? Mi a különbség?
- Abban, amit belinkeltem lát valaki valami kivetni valót, amit én esetleg nem vettem észre?Bocsi a kilométeres posztért, és köszi előre is a segítséget!
-
ComPityu
csendes tag
válasz
Engem érdekelne a ROM. Tudsz néhány screen shotot fel rakni ? Ja, és hogy juthatok esetleg hozzá ?
-
ZaXXoN
tag
válasz
És ez eootolt egyből? Milyen kernellel fut? Amiket youtube-on láttam demo videókat, azok még a froyo-n futó LeWák voltak. Ez már 3-as kernel, 4-es android?
-
alfa20
senior tag
válasz
hungobungo #167 üzenetére
köszi,
ez a lewa rom mivel tud többet a gyárinál?
a cwm rom cserélés mennyire biztonságos?
nekem az általad feltöltött 08.29-es rom van a telon nem tudom a cwm-hez mi kell -
hungobungo
senior tag
Érdekel valakit LeWa rom a telefonra? Most magyarítottam az oroszok 2013.01.18-as verzióját és nekem tetszik. CWM kell hozzá, ha az van nagyon könnyű cserélni/kipróbálni.
-
alfa20
senior tag
Találtam egy CM9/10.1 témát a play áruházban ami tetszik, egy másikat már fel tettem, de azt sehol sem tudom bekapcsolni, ehhez kell valamilyen program vagy hol lehet be kapcsolni?
-
bayliner
csendes tag
válasz
Gomez-AI #163 üzenetére
Kösz a linket, de nem hinném hogy ez a kiegészítők között ez a touch panel az lenne amit keresek.
Ha a legfelső üveg egyben a touch panel üvege, akkor az kell, de nem hinném hogy törve tökéletesen müködik.Már pedig müködik.Még nem mütöttem szét, de ahogy nézem kipattintva a belsejét a egy müanyag váz keretbe elölröl a frontüveget tartja, valószinüleg hátulról a csavarok oldása után lehet visszabontani a display felöl.Teljesen elképzelhetetlen, hogy csak a fedőüveg tört el s nem a tapiüveg egyben?
Jó lenne ha vki szakember aki látott hasonlót hozzászólna.
Ja és csak a telefonnal együtt engedi megvásárolni a touch panelt. -
Gomez-AI
csendes tag
válasz
agyramegy #159 üzenetére
agyramegy
Én Igo Primo 2 raktam fel és GPS bekapcsolása után szinte 2-3mp alatt 4-5 műholdat is észlel. Nem kellett semmit beállítani rajta. Ha nincs netes előfizud akkor kapcsold ki mindenképp a GPS epo és az A-GPS. Ezek ha jól tudom, adótornyok segítségével adatforgalmat generálva segít a helymeghatározásban. Ami sztem felesleges és költséges.
Kérdés, hogy mivel akarod a helyzetedet behatárolni, milyen progival? -
bayliner
csendes tag
Segítséget kérnék!
A haverom egy buli hevében a sarkával az élén a földre ejtette a telefont, a kijelző üvege bepókhálózodott azon a sarkán.Az lcd display nem sérült, a touch panel is müködik -néha a berepedés környékén hibázik-
Ez azt jelentené, hogy a display és a touch panel felett még lenne egy legfelső felületi üveg, ami nálam berepedt?Reménykedhetek, hogy csak ez sérült meg?Honnan lehetne ilyet rendelni, valaki tud olyat aki javít ilyen telefont? -
alfa20
senior tag
Sikerult kideriteni mi volt a hiba.
Amit vettem atalakitot, annak kicsit rovid a csatlakozoja, egyszer felvillant a kep mikor osszekotottem, ebbol jott az otlet, hogy szetszedjem a telot es ugy nezzem meg. Lass csodat faca. Lett kep es volt hang.
Ki is probaltam tobb video formatumot flv es mp4 fajloknal van kep es hang viszont avi, divx es mkv fajloknal csak kep hang nincs. Ez lejatszo problema lehet? Mx playerel es a gyarival probaltam eddig. -
agyramegy
újonc
Sziasztok!
Most találtam Rátok, amúgy is életemben először fórumozok...
Vettem egy ilyen telefon én is, eddig gombos telefont használtam, így ez most az agyamra megy, de talán majd megszokom.
A lényeg: olyan mintha nem igazán működne benne a GPS, nem igazán tud pozicionálni... Lehet, hogy rosszul csinálok valamit? Esetleg konfigurálni kell? Műholddal kommunikál, vagy mobiltornyokkal?
Előre is köszi ha tudtok válaszolni! -
alfa20
senior tag
vettem HDMI kábelt, összekötöttem a telót a tv-vel, de igazából semmi nem történt, csak annyi, hogy a telon elnémult a videó, de a tévén se kép se hang. ugyan azzal a kábellel a fényképezőt is összekötöttem a tv-val, de ott át ment a kép.
a telon a 08.29.-i rom van fent, MX playerel és a gyári videó lejátszóval is próbálkoztam
mikor össze kötöttem akkor a bal felső sarokban volt egy kicsi HDMI ikon, és a HDMI beállítások is elérhetővé vált.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond, esetleg mit próbálhatnék meg? -
alfa20
senior tag
szerintettek lehet, hogy ők gyártják?
-
F.Kornél
csendes tag
válasz
Gomez-AI #154 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Én a saját telómat a ttmalls.com-ról rendeltem Ulefone V12 néven és dettó ugyanaz mint a Star V1277, még tokot is kaptam hozzá. A mixeshop.com-nál tényleg olcsóbb a telcsi, de ott sincsen fehérben. Csak ebay-en és Aliexpress.com-on találtam, de ezek közvetítő oldalak, ki tudja honnan és mikor jön meg a cucc, ráadásul az utóbbinál ha jól láttam PayPal-lal sem lehet fizetni.
Mindenesetre az átlátszó tokot már megtaláltam hozzá, hála Neked. -
Gomez-AI
csendes tag
válasz
F.Kornél #153 üzenetére
Elméletileg minden V1277-hez adnak tokot. Amihez nem az meg nem a Star V1277
ha jól emlékszem akkor azt meg meg se szabad venni
Inkább rendelj olyat amihez adnak, és max házibarkácsal befested neki
tudom ajánlani a mixeshop.com. Itt találtam legolcsóbban postával együtt. Normálisan postázzák el mert csomag tartalma 25$ mediaplayer + lithium akksi van feltüntetve. Enyémet pl fel se bontották, és DHL 2 nap alatt a házam elé hozta. Minden költséget összeadva 156$ került postával, paypal vásárlással.
Szerintem meg egy teló tokja se lesz hozzá jó. Mivel ezek a kínai telók vastagabbak szélesebbek ill a vaki, hangszóró, kamera nem pont ugyan ott helyezkednek el. Szándékosan, hogy ne lehessen őket másolással gyanúsítaniui:
Fehéret már találtam.
http://www.banggood.com/Wholesale-White-Transparent-Protective-Case-Cover-For-Star-V12-p-55894.html -
F.Kornél
csendes tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy a V1277 méretei milyen telefonnal azonosak, aminek a szilikon tokja jó lehet rá?
A feleségemnek is szeretnék egyet rendelni fehér színben (ritka mint a fehér holló) amihez úgy látom nem jár szilikon tok. De ha járna is, ő jobban örülne egy rózsaszín védőtoknak a szürkés áttetsző helyett... -
alfa20
senior tag
Kíváncsiságból feltettem a a Advanced Mobile Care alkalmazást, beállítottam a játékgyorsítóba az AnTuTuT, és újra futtattam, és ez lett az eredménye:
-
ZaXXoN
tag
válasz
bayliner #150 üzenetére
Ami a teljes elsötétítést intézi a füledhez emeléskor az a proxmity sensor, az ment eddig is mindenkinek.
A fényérzékelő arra szolgálna, hogyha a képernyő fényerejét auto-ra rakod, akkor változik a háttérvilágítás ereje attól függően, hogy sötétben használod vagy világos nappal. Az érzékelő amúgy hardveresen működik, az elixir2 nevű app mutatja, hogy a szenzor érzékeli, hogy mekkora a kinti megvilágítás, csak a rom nem veszi figyelembe.
-
bayliner
csendes tag
válasz
bayliner #148 üzenetére
Az orosz fórumon sincs újabb, egyáltalán ki a valódi gyártója és vane hivatalos supportja?
Egyébként másnak is el-elfelejti a címtárát néha?Nekem még a Viber és Skype meg a Google dolgozik a cí mtárba , azóta van ez.
A fényérzékelő működik mert a képernyőt híváskor lekapcsolja ha a fülemhez emelem. -
anglergab
addikt
Megnéztem a belinkelt tablet rom zip-et.
A /system/lib-ben találtam egy shared object (.so) fájlt, amely a neve alapján releváns lehet a host/OTG mód működéséhez. Megnéztem a szimbólumait ennek a fájlnak, ebből kiderültek a függőségei, amelyek mind szintén a /system/lib-ben voltak, természetesen mind shared object fájlok. Ezek függőségeit is ellenőriztem, és ezek mind kizárólag egymástól függtek, vagy nem voltak függőségeik. Tehát van egy 5-6 .so fájlból álló zárt csoport, amely releváns lehet. Azonban .so fájlokat a kernelhez nem lehet működés közben csatolni, csak .ko fájlokat, kernel modulokat. .so fájlokat csak userspace folyamatok használhatnak, akár a windowsos DLL-eket. Arra tippelek, hogy az OTG funkcionalitáshoz kernelmodulok kellenének legalább (vagy új kernel). De persze az OTG implementáció részletei nem ismertek számunkra, azaz még elképzelhető, hogy akár az .so-kal működni fog az OTG. De ennek kicsi az esélye, mivel az OTG funkcionalitás tipikusan a kernel hatáskörébe tartozik.
Ám kernel modult (.ko) nem találtam. A betöltött kernelhez csak ezek fűzhetők hozzá. Arra tippelek, hogy ez teljes rom, tehát a tablet működéséhez, így az OTG módhoz szükséges minden fájlt tartalmaz (ám lehet, hogy csak upgrade és ekkor ez nem szükségszerű -> ekkor lehet, hogy éppen a szükséges .ko fájlok nincsenek benne).
Egyelőre nem tudjuk, hogy az OTG funkcionalitás egyáltalán .ko kernelmodulok formájában betölthető-e (esetünkben, mivel ez implementációfüggő). Az is lehet, hogy új kernelt kellene fordítani. A modulok fordításához rendelkezésre áll 3.0.13-as kernelforrás, természetesen androidos készülékhez. Ebben természetesen vannak az OTG funkcionalitás szempontjából relevánsnak tűnő forráskódok (.c, .h). Már csak az a kérdés, hogy a header fájlok (.h) mennyire megfelelők a mi készülékeinkhez, amelyeken szintén 3.0.13-as kernel fut, ám (kicsit) más hardveren. A kernelverzió (3.0.13) és az architektúra (armv7, MT6577) biztos megfelelő, ami bizakodásra ad okot.
Kérdéses még a hardver támogatás jelenléte, ami természetesen készülékfüggő.
-
alfa20
senior tag
válasz
hungobungo #111 üzenetére
szia,
sikerült valamelyik októberi-novemberi romot letesztelni?
-
anglergab
addikt
Nem elég, hogy a processzor/chipset egyezzen. Többek között még a kernelverziónak is egyeznie kell, aminek kicsi az esélye. Sőt, nagyon esélyes, hogy a szükséges objectek modulok formájában nem tölthetők be, mivel a kernelbe kell belefordítani őket. Természetesen kernelmodulok és kernel fordításához kernelforrás kell, akár sok eszközspecifikus binárissal. Azonban ezek nem elérhetők jelenleg.
-
Gomez-AI
csendes tag
Nem tudom más találkozott-e már ilyen hibával, kifagyással de nekem ma a következőt produkálta a teló.
Hívást indítottam, tárcsázta a számot és utána síri csend. Nem engedte letenni. Gondoltam akkor újraindítom de a kikapcsoló gombra egyáltalán nem reagált. Így hosszas várakozás után kénytelen voltam kivenni az akksit. Bekapcsolás után tökéletesen működött tovább -
válasz
anglergab #140 üzenetére
Sikerült találnom egy letöltési linket, ahol egy freelander pd olympic tablet (elméletileg mtk6577) rom-frissítése van.
Esetleg ez segíthet az usb otg kernelmodul kimazsolázásában? -
bayliner
csendes tag
válasz
anglergab #140 üzenetére
Én látok olyan MTK6577 tlefont, tabletet ujabban ahol az usb otg támogatást írják.
Más:tudtok olyan levelezö programot, ahol a fontos leveleket könyvtárba lehet lementeni, a default levelező ezt nem engedi.
Egyéb külső programmal nem lehet a v1277 usb-jét vmi adatkommunikációra birni?Csak tápra jó? -
anglergab
addikt
válasz
bayliner #138 üzenetére
Senkinek sem olvassa (sőt, nem is írja). Az MT6577-es SoC-on alapuló telefonok úgy látszik, nem támogatják alapból az USB hoszt/OTG módot. A SoC valószínűleg támogathatja (hiszen szinte már minden támogatja), azonban a szoftveres implementáció hiányos, pontosabban aligha létezik. Szóval esetünkben nem a tápon múlik a siker.
-
bayliner
csendes tag
Tudtok vmi külső bika tápos usb hubot ajánlani, ami kipróbáltan megy a telóval?
-
bayliner
csendes tag
Nekem nem olvassa az usb-n rádugott pendrivet, azaz feszkót sem ad ki neki.
De a rádugott külső, saját tápos drive sem megy.
Nálatok megy egyáltalán valami az usbén?
Es ha tudnátok vmi DU/DT progit ami az ikonmezőben mutatja az adatforgalmat, megköszönném. -
anglergab
addikt
Touchscreen probléma töltéskor: nagy valószínűséggel a töltés ÉS használat közben fellépő fokozott melegedés a felelős. ZTE Blade-nél, Motorola Defy-nál, Samsung Nexus S-nél nem tapasztaltam érintés ugrálást. Ám a Wayteq xtab-70w-nél igen (töltés+használat(+wifi) esetén). Lehet, hogy a kínai tab és a kínai okostelefon ugyanazt a touchscreen mikrokontrollert használja, ami hajlamos rosszul működni melegedés hatására.
Valószínűleg nem egyedi probléma ez: a szükséges feltételek teljesülése esetén mindegyiknél felléphet.Továbbá lehet, hogy a töltő áramleadásával kapcsolatos. Ezt ki kellene mérni és összehasonlítani a névleges adatokkal.
A fent említett kínai tabnál a saját töltőjével is csinálja, szóval esélyes, hogy nem terhelted ugyanannyira a saját töltőjénél, mint egyéb töltők esetén. -
ZaXXoN
tag
Ha nem akarod, hogy sugározza az agyad
, akkor elég airplane módba kapcsolni, olyankor kikapcsol minden rádiós egységet, a fogyasztása is minimális.
Hálozati töltővel kapcsolatban úgy értem, hogy a touchscreen érzékelőjét zavarja a hálózati töltőről jövő, gondolom nem eléggé stabilizált feszültség. Már a képernyő feloldása is nehézkes, össze-vissza ugrál az érzékelt pont. Eddig 5 különböző telefonnal láttam ez, ezért nem gondolom, hogy erre jellemző.
Számítógépes usb-ről, vagy autós töltővel töltve ilyen nincs, mert onnan nagyon jó sima DC-t kap.UPDATE: jé, most próbáltam kb. először a saját töltőjével, azzal nem csinálja... Akkor csak a bénább töltőkkel van ilyen gond.
-
xhege
veterán
Mostanában ha kikapcsolom a telót mindig visszaáll a csengőhang és az ébresztőhang az alapbeállításra. Tapasztalta ezt valaki? Mi lehet az ok és a megoldás?
-
bayliner
csendes tag
A paragon mount managerrel sikerült az NTFS SD kártyát sd2-nek mountolni, de pendrive-ot nem lát továbbra sem az usb-n.
További gondjaim:
Ha töltőn hasznélom , net+torrent, jobban merül, mint tölt az usb töltőjén, a battery ikon megáll egy értéken, mellette nullára lemerül s kikapcsol.
Kellene vmi progi, ami a felső ikonsávban. mutatná folyamatosan a letöltést, adatforgalmat.
Nálatok mennyi ideig lehet wifizni feltöltött akkuról? -
bayliner
csendes tag
válasz
hungobungo #114 üzenetére
Most kaptam meg a telomat és a 121108 Build számú rom van rajta.
Hibák amiket tapasztaltan:
15% akku alatt pillanatok alatt lemerül
Hdmi modban nem megy át tabletté, ugyan a böngésző már landcsape
32 és 8gb sd kártyát csak Fat32 módban ismeri fel, Ntfs-ben nem,pedig torrentezek,kellene
A tabletom felismeri az ntfs-et is -
ZaXXoN
tag
Ti milyen app-ot használtok a nem fogadott hívás vagy egyéb értesítések kijelzésére státusz LED hiányában? Pl. a soft billentyűzetet villogtató app teljesen jó lenne. Egy ideig keresgélve nem találtam, de lehet, hogy rosszul keresek...
-
vASalo
tag
Sziasztok
Tudom, hogy nem az a topik, de hátha.
Én egy thl v12+-al rendelkezem. Az egyetlen problémám, hogy elég pontatlan a touch érzékelése. Van olyan recovery ami, tartalmaz kalibrálási lehetőséget? Érdemes keresni vagy meg kell szokni, hogy ez ilyen?üdv, vASalo
-
ZaXXoN
tag
válasz
hungobungo #119 üzenetére
És tényleg! Kösz!
-
Gomez-AI
csendes tag
Telefonra, honnan lehet rendelni kijelző védő fóliát?
-
ZaXXoN
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes. Ha aktív a telefon, tehát be van kapcsolva a display, és a hátulját a fülemhez tartom (tehát mintha telefonálnék, csak épp a hátsó kamera van a fülem felé), akkor masszív digitális zajt lehet hallani. Nektek is fütyül? Vajon melyik alkatrész felelős ézért?
-
Gomez-AI
csendes tag
válasz
hungobungo #116 üzenetére
megvan a fájl
pontosan mit kell benne átírnom?
per pill ez van benne:
## Vold 2.0 Generic fstab
## - San Mehat (san@android.com)
#########################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream
# Mounts the first usable partition of the specified device
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
## Example of a dual card setup
# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0
# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2## Example of specifying a specific partition for mounts
# dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1 -
hungobungo
senior tag
-
Gomez-AI
csendes tag
válasz
hungobungo #114 üzenetére
Köszi az infókat
ahhoz, hogy 2 sd kártya tárhelyet megcseréljem, újra kell rakni a telót, vagy kézzel átírom, tartalmat átmásolom úgy ahogy van és zökkenőmentesem működni fog tovább?Csak annyi különbséggel, hogy immár a telefon memória megnevezés 32Gb lesz.
-
hungobungo
senior tag
válasz
Gomez-AI #113 üzenetére
Kevered a partíciókat. A telefonba épített memória több részre van osztva.
Ennek egyik partíciója egy "belső" sd (/mnt/sdcard). Bele rakhatsz még egy sd kártyát, ez lesz a külső sd (/mnt/sdcard2). A telefonban megadhatod (Beállítások -> Tárhely), hogy melyik legyen az elsődleges háttértár (telefon-memória, vagy SD-kártya).
Ezek után ha a játékot feltelepítetted, első induláskor letölti a szükséges adatokat az elsődleges háttértárra (vagy ha nem fizettél érte, a játék adatokat át kell másolnod a megadott helyre).
Néhány (régebbi) játék szarul van megírva, és csak a /mnt/sdcard-ra hajlandóak dolgozni, ezért szokás az egyedi romoknál megcserélni a két kártya logikai címét a vold.fstab fájlban. De akkor ezután mindenképp kell egy micro SD kártya a telefonba, amit nem vehetsz ezután ki.
-
Gomez-AI
csendes tag
Ebbe a kütyübe 2gb rom ot raktak. Ami progiknak elég is de, szereztem pár játékot ami leírás szerint apk telepítem, aztán a adott mappát a Rom ra kell másolni ami magában 2Gb
Esetleg el lehet érni azt, hogy a progi a SD kártyán keresse a játék adatbázisát. Vagy, hogy egyből oda települjön stb...
-
hungobungo
senior tag
Nekem nincs bajom a g-szenzorral kopp-kopp... milyen rom van fenn?
Zaxxon-nál közben látom hogy a 0829-i, xhege? Neked is?Az októberi-novemberi romot már elég jól kiismerték az oroszok, ha lesz egy kis időm (ami nincs), akkor tesztelem és leírom a tapasztalatokat, meg megosztom telepítőket. Talán erre is jó lesz?
-
ZaXXoN
tag
-
xhege
veterán
Már megint besz@rt a g szenzorom minden átmenet nélkül. Délelőtt még működött most meg semmi, nem forog a képernyő. Legutóbb a gyári visszaállítás segített, de nem akarok megint mindent újra telepíteni. Valami javaslata van valakinek?
-
alfa20
senior tag
válasz
hungobungo #106 üzenetére
igazából nekem nagyon bejön a teló,
egyetlen egy dolog ami számomra negatívum, hogy a "G-Sensor" néha kikapcsolja magát és csak a KI/BE kapcsolás segít rajta. -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jellemzők:OS: Android 4.0.4CPU: MTK6577 1.0 GhzGPU: SGX531 ultraKijelző: 4.3", 960x540 pixel, LG OLED TFT,...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest