Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
Megnéztem a belinkelt tablet rom zip-et.
A /system/lib-ben találtam egy shared object (.so) fájlt, amely a neve alapján releváns lehet a host/OTG mód működéséhez. Megnéztem a szimbólumait ennek a fájlnak, ebből kiderültek a függőségei, amelyek mind szintén a /system/lib-ben voltak, természetesen mind shared object fájlok. Ezek függőségeit is ellenőriztem, és ezek mind kizárólag egymástól függtek, vagy nem voltak függőségeik. Tehát van egy 5-6 .so fájlból álló zárt csoport, amely releváns lehet. Azonban .so fájlokat a kernelhez nem lehet működés közben csatolni, csak .ko fájlokat, kernel modulokat. .so fájlokat csak userspace folyamatok használhatnak, akár a windowsos DLL-eket. Arra tippelek, hogy az OTG funkcionalitáshoz kernelmodulok kellenének legalább (vagy új kernel). De persze az OTG implementáció részletei nem ismertek számunkra, azaz még elképzelhető, hogy akár az .so-kal működni fog az OTG. De ennek kicsi az esélye, mivel az OTG funkcionalitás tipikusan a kernel hatáskörébe tartozik.
Ám kernel modult (.ko) nem találtam. A betöltött kernelhez csak ezek fűzhetők hozzá. Arra tippelek, hogy ez teljes rom, tehát a tablet működéséhez, így az OTG módhoz szükséges minden fájlt tartalmaz (ám lehet, hogy csak upgrade és ekkor ez nem szükségszerű -> ekkor lehet, hogy éppen a szükséges .ko fájlok nincsenek benne).
Egyelőre nem tudjuk, hogy az OTG funkcionalitás egyáltalán .ko kernelmodulok formájában betölthető-e (esetünkben, mivel ez implementációfüggő). Az is lehet, hogy új kernelt kellene fordítani. A modulok fordításához rendelkezésre áll 3.0.13-as kernelforrás, természetesen androidos készülékhez. Ebben természetesen vannak az OTG funkcionalitás szempontjából relevánsnak tűnő forráskódok (.c, .h). Már csak az a kérdés, hogy a header fájlok (.h) mennyire megfelelők a mi készülékeinkhez, amelyeken szintén 3.0.13-as kernel fut, ám (kicsit) más hardveren. A kernelverzió (3.0.13) és az architektúra (armv7, MT6577) biztos megfelelő, ami bizakodásra ad okot.
Kérdéses még a hardver támogatás jelenléte, ami természetesen készülékfüggő.
-
anglergab
addikt
Nem elég, hogy a processzor/chipset egyezzen. Többek között még a kernelverziónak is egyeznie kell, aminek kicsi az esélye. Sőt, nagyon esélyes, hogy a szükséges objectek modulok formájában nem tölthetők be, mivel a kernelbe kell belefordítani őket. Természetesen kernelmodulok és kernel fordításához kernelforrás kell, akár sok eszközspecifikus binárissal. Azonban ezek nem elérhetők jelenleg.
-
anglergab
addikt
válasz
bayliner
üzenetére
Senkinek sem olvassa (sőt, nem is írja). Az MT6577-es SoC-on alapuló telefonok úgy látszik, nem támogatják alapból az USB hoszt/OTG módot. A SoC valószínűleg támogathatja (hiszen szinte már minden támogatja), azonban a szoftveres implementáció hiányos, pontosabban aligha létezik. Szóval esetünkben nem a tápon múlik a siker.
-
anglergab
addikt
Touchscreen probléma töltéskor: nagy valószínűséggel a töltés ÉS használat közben fellépő fokozott melegedés a felelős. ZTE Blade-nél, Motorola Defy-nál, Samsung Nexus S-nél nem tapasztaltam érintés ugrálást. Ám a Wayteq xtab-70w-nél igen (töltés+használat(+wifi) esetén). Lehet, hogy a kínai tab és a kínai okostelefon ugyanazt a touchscreen mikrokontrollert használja, ami hajlamos rosszul működni melegedés hatására.
Valószínűleg nem egyedi probléma ez: a szükséges feltételek teljesülése esetén mindegyiknél felléphet.Továbbá lehet, hogy a töltő áramleadásával kapcsolatos. Ezt ki kellene mérni és összehasonlítani a névleges adatokkal.
A fent említett kínai tabnál a saját töltőjével is csinálja, szóval esélyes, hogy nem terhelted ugyanannyira a saját töltőjénél, mint egyéb töltők esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- iPhone topik
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen széket vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest