Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZaXXoN
tag
válasz
hungobungo #166 üzenetére
És ez eootolt egyből? Milyen kernellel fut? Amiket youtube-on láttam demo videókat, azok még a froyo-n futó LeWák voltak. Ez már 3-as kernel, 4-es android?
-
ZaXXoN
tag
válasz
bayliner #150 üzenetére
Ami a teljes elsötétítést intézi a füledhez emeléskor az a proxmity sensor, az ment eddig is mindenkinek.
A fényérzékelő arra szolgálna, hogyha a képernyő fényerejét auto-ra rakod, akkor változik a háttérvilágítás ereje attól függően, hogy sötétben használod vagy világos nappal. Az érzékelő amúgy hardveresen működik, az elixir2 nevű app mutatja, hogy a szenzor érzékeli, hogy mekkora a kinti megvilágítás, csak a rom nem veszi figyelembe.
-
ZaXXoN
tag
Ha nem akarod, hogy sugározza az agyad
, akkor elég airplane módba kapcsolni, olyankor kikapcsol minden rádiós egységet, a fogyasztása is minimális.
Hálozati töltővel kapcsolatban úgy értem, hogy a touchscreen érzékelőjét zavarja a hálózati töltőről jövő, gondolom nem eléggé stabilizált feszültség. Már a képernyő feloldása is nehézkes, össze-vissza ugrál az érzékelt pont. Eddig 5 különböző telefonnal láttam ez, ezért nem gondolom, hogy erre jellemző.
Számítógépes usb-ről, vagy autós töltővel töltve ilyen nincs, mert onnan nagyon jó sima DC-t kap.UPDATE: jé, most próbáltam kb. először a saját töltőjével, azzal nem csinálja... Akkor csak a bénább töltőkkel van ilyen gond.
-
ZaXXoN
tag
Ti milyen app-ot használtok a nem fogadott hívás vagy egyéb értesítések kijelzésére státusz LED hiányában? Pl. a soft billentyűzetet villogtató app teljesen jó lenne. Egy ideig keresgélve nem találtam, de lehet, hogy rosszul keresek...
-
ZaXXoN
tag
válasz
hungobungo #119 üzenetére
És tényleg! Kösz!
-
ZaXXoN
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes. Ha aktív a telefon, tehát be van kapcsolva a display, és a hátulját a fülemhez tartom (tehát mintha telefonálnék, csak épp a hátsó kamera van a fülem felé), akkor masszív digitális zajt lehet hallani. Nektek is fütyül? Vajon melyik alkatrész felelős ézért?
-
ZaXXoN
tag
-
ZaXXoN
tag
Kösz, hát ezen tuningoltak (vagy az új Antutu többet mér), nekem 5000 körül jön ki +-100. Fel is fogom tenni.
A belassulást pedig ne úgy értsd, hogy megtelik a memória, és akkor onnantól kinlódik a telefon, minden lassú, hanem amikor szükség lesz tárhelyre, akkor a kernel egy appot kidob. Pl. ha a face-t nem használod, esélyes lesz, hogy azt. Tehát egyet zökken. Ezt a zökkenést akarod te megelőzni azzal, hogy feleslegesen kilődözöl appokat, és ezzel kikényszeríted, hogy azok újbóli betöltése lassabb legyen. Többet vesztesz, mint nyersz.
-
ZaXXoN
tag
Van itt egypár félreértés
. Kezdjük ott, hogy az appok a RAM-ban futnak, és a belső memóriába települnek. Ez utóbbi átszabására van módszer, de csodálom, ha már ennyitől efogyott. Asszem 800M van alapból.
A futó appokat kilövöldözni a gyorsítótárból ki lehet, de ez öngól. Gyorsítótár, érted? Azért maradnak bent, hogy ha újra használod, akkor hipp-hopp máris futnak. Ha kilövöd ezeket és örülsz az üres memóriának, azzal azt éred el, hogy amit legközelebb használsz, azt 100%, hogy be kell tölteni, tehát vagy ugyanolyan, vagy lassabb lesz a rendszered.
Remek, hogy a 121026-rommal kaptad, akkor elvileg ez már az eddig tárgyalt hibákat javította. Próbáld is ki légy szíves pl. a multitouch bug-ot. Tölts le egy multitouch test app-ot, és próbáld ki, hogy több ujjal a kijelzőt tartva és csak egy ujjal elengedve, ezt észreveszi-e. A hibás régebbi romoknál ott maradt a jel, mintha még mindig ott tartanád azt az ujjad.
A másik a fényérzékelő. A képernyő fényerejét állítsd automatikusra, és próbáld ki, hogy változtatja-e a megvilágítást attól függően, hogy letakarod, vagy lámpa alá tartod. A régebbi romokban nem változtatta.
-
ZaXXoN
tag
Melyikről van szó? Én ott tartok, hogy a 1010-ről kiderítették, hogy csak egy sima jogosultsági probléma, a lemerülést jelző hangok könyvtára nem volt olvasható, ezért szállt el a UI 15%-os merültségnél. Tehát könnyen javítható kézzel is. És ez már a multitouch bugot javította.
-
ZaXXoN
tag
válasz
hungobungo #84 üzenetére
Kösz, ez volt!
-
ZaXXoN
tag
HELP! Problémám a következő, widget-et tepelítve nem jelenik meg a widgetek között. Már 3 app-pal is előfordult, itt van pl. ez az óra: Sense Flip Clock
Felmegy, mint applikáció el tudom indítani, de widget-ként nem tudom használni. A 0829-es rom van a telefonon.
Amit próbáltam, reboot - nem segített. Recoveryből wipe cache, wipe dalvik cache - nem segített.Nektek működik?
-
ZaXXoN
tag
Az alapban adott Camera app-pal 640x480, de most próbáltam először
, teljesen hidegen hagy a lehetőség...
Amúgy legalább ki lehet kapcsolni a fényképezés és a video hanghatását? Ha már valami értelme lehetne a mobilos képnek, akkor a feltűnés nélküli lesifotó, de ha hangot ad, arra se jó
.
-
ZaXXoN
tag
válasz
anglergab #73 üzenetére
V1277:
power+volumeup = factory mode,
power, majd volumeup = recovery mode. Mozgalom a volume down gomb védelmében!A tesztet ugyanannyira jegyeztem meg, mint te
, csak az az élmény él bennem, hogy nem nagyon volt mód menükben barangolni, belezuhantam egy tesztsorozatba, és csak az aksi kivétele volt a menekvés.
-
ZaXXoN
tag
Felraktam a CWM recovery image-et, igaz linuxon, bele dd-zve a fent közzétett image-et a NAND megfelelő pozíciójába (a /proc/dumchar_info pontosan leírja, mi hol van).
Be is jön szépen, ha adb-ben reboot recovery-t nyomok. Csak azt nem tudom, simán kézzel hogyan hívható elő. Ha a máshol látott Power+VolumeUp -ot nyomom bekapcsoláskor, akkor egy "Factory mode" jön be, ami mindenféle hardveres tesztet csinál, semmi köze a recoveryhez. Más tipp?
-
ZaXXoN
tag
-
ZaXXoN
tag
Csepeball kolléga említette a dualsim-es topicban a Root_with_Restore_by_Bin4ry root-olás játékot, s mivel linuxot is támogat, átnéztem mit csinál, és egy nagy levegő után entert ütöttem.
Gyönyörűen rootolta a 0829-es "gyári" rom-ot, merem ajánlani másnak is. Semmi komplikáció. -
ZaXXoN
tag
Én feltenném ezt, hadd javuljon ki a multitouch nyűg, csak amivel adták, az se nem rootolt, se nincs rajta cwm. Bekapcs + volumeup-ra valami rendszer tesztelő cucc jön be, sorban mindenféle hardvert tesztel, és kérdezi, hogy sikerült-e... Azzal egykönnyen nem rakok rá új romot
.
Neked rootolt volt, vagy olyan régi rommal kaptad, amit az mkdroidtools-al tudtál rootolni?
Esetleg már fel is raktad a v121010-et? -
ZaXXoN
tag
válasz
banderasz77 #44 üzenetére
Nem nulla az esélye, de én nem próbálkoznék vele... Inkább keresni kéne direkt ahhoz hekkelt romot.
-
ZaXXoN
tag
Kösz a tesztet! Oké, akkor emiatt nem szórakozok vele, egyik kutya, másik eb.
Ami itt fent "2012.08.07 Alaprom" címen van, az nem az eredeti? Máskülönben nem tudom, mitől lenne alap
. Persze az is kérdés ilyen klónoknál, hogy mi számít eredeti gyárinak. Én pl. nem kértem semmi babrálást, arra is számítottam, hogy a kínai csoda app-ok fognak virítani rajta. Mégis a 0829-es rommal kaptam.
-
ZaXXoN
tag
Oké, kösz. Akkor az a kérdés számomra, amit hungobungo-tól is kérdeztem lentebb, csak úgy tűnik, távol van. Ez a rom, ami 0829-es dátumú, vajon mennyiben más, mint amit mi kaptunk a készüléken, és szintén 0829. Két dologban már biztos, ha jól értem: root-olt eleve (a miénk nem), és nagyobb antutu eredményt ad (a miénk valamivel 5000 alattit).
Szóval azt kérdezném még, hogy vajon a két bug, ami nekünk benne van, a tiédben meg van-e oldva:
1) multitouch bug: ha letöltesz egy "multituch test" app-ot, és megpróbálod, hogy több ujjal egyszerre megérinted a kijelzőt, majd csak az egyik ujjad veszed le róla, észreveszi-e, hogy azon a helyen elengedted? - A mi romunkkal nem, csak akkor, ha teljesen elengedem.2) A fényérzékelő szenzor működik-e? Tehát a képernyő fényerejét ha Auto-ra rakod, akkor változtatja-e automatikusan a fényerőt aszerint, hogy sötétbe viszed vagy világosba? - Nekünk nem megy.
Egyik sem különösebben zavar, de ha már rom-ot cserélnék, érdekel, mi várható
.
-
ZaXXoN
tag
A ttmallstól most érkezett vas egyébként ezzel jön: V1277-1009T_120829_OV5647_ICS2V1.3_V05_COM_EN
Az itt szereplő V1277_290812_speedmod_HUN.7z ennél jobb/másabb, van köze? -
ZaXXoN
tag
Amit tőled V1277_290812_speedmod_HUN.7z néven lehet letölteni, az melyik az xda-developersen összegyűjtöttek közül? Egyik se? És a multitouch/HDMI/GPS bugok benne vannak szintén?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jellemzők:OS: Android 4.0.4CPU: MTK6577 1.0 GhzGPU: SGX531 ultraKijelző: 4.3", 960x540 pixel, LG OLED TFT,...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest