Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:51:45

LOGOUT.hu

Huawei P30 Pro összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19501) Lacccca87


Lacccca87
őstag

Azt tudja valaki mi szukseg van a qr kod leolvasohoz internet csatlakozas? Regen nem igy mukodott a kamerabol. Most amig nincs net nem hajlando behozni a leolvasot.

(#19505) bontabela73 válasza Lacccca87 (#19501) üzenetére


bontabela73
aktív tag

Helló!

A QR-kód típusától függ, hogy a beolvasáshoz kell-e internetkapcsolat vagy sem. A beépített olvasónál, illetve más beolvasó app esetén valószínűleg azért kell megadni az engdélyt az internet hozzáféréshez, mert bizonyos kódok beolvasásához KELL internetkapcsolat.

[link]

A QR-kódoknak 2 típusa van: statikus és dinamikus. A statikus kódok tartalmazhatnak szöveget, számot vagy Wi-Fi hálózat hozzáférési adatot. Ezek beolvasásához nem kell internetkapcsolat.

A dinamikus kódok beolvasásához kell internetkapcsolat. Az ilyen kódok tartalmazhatnak URL-t, vCard-ot (névjegyet), közösségi média hozzáférési adatot, email címet, fájlokat stb.

A beépített olvasóval különböző kódokat olvastam be. A Wi-Fi elérési adatokat tartalmazó kódot internetkapcsolat nélkül is beolvasta. A vCard kód esetén már feljött alul a párbeszédablak, hogy engedélyezem-e a netkapcsolatot a folytatáshoz.

Da pacem, Domine!

(#19506) macy válasza bontabela73 (#19505) üzenetére


macy
addikt

El sem indul a kódolvasó, ha nincs internetkapcsolat.

(#19507) xcsabo


xcsabo
senior tag

Nem találom a zseb (táska) módot a hang vagy tárcsázó opciók közt. Ami figyelte ha takart a közelség érzékelő és hangositotta a csörgést. Mikor tűnt el?

(#19508) gthomma


gthomma
senior tag

Sziasztok! Mikor érdemes aksit cseréltetni? Már régen nem garanciás 13.000-et mondtak rá. Az accubattery szerint 79%-os az aksi a gyári alkalmazás ezt mutatja:


A kijelzőcserén még gondolkodom hogy megéri-e.

[ Szerkesztve ]

Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.

(#19509) Lacccca87 válasza bontabela73 (#19505) üzenetére


Lacccca87
őstag

Azt ertem miert kellhet internet eleres. Azt mar kevesbe hogy miert nem engedi megnyitni net nelkulba beolvasot. Nincs ertelme.

(#19510) pontyos


pontyos
senior tag

Srácok, ez a Cloud szolgáltatást, hogy lehetne tiltani, vagy törölni? 12 telepítés után installálódott és most néztem, hogy minden hozzáférés kötelező :Y nem tudom az engedélyeket kivenni

(#19511) bontabela73 válasza Lacccca87 (#19509) üzenetére


bontabela73
aktív tag

Korábban tapasztaltam én is, hogy ha ki volt kapcsolva a wifi és a mobilnet is, nem engedte megnyitni a beolvasót, de az előbb néztem, most meg tudtam nyitni netkapcsolat nélkül is. EMUI 12-n van a készülék.

Da pacem, Domine!

(#19512) bontabela73 válasza pontyos (#19510) üzenetére


bontabela73
aktív tag

Szerintem mókolás (bootloader nyitása, rootolás) nélkül nem nagyon lehet eltávolítani. Ha csak nem ADB Díebugging-gal és parancssorral nem (persze ez csak elrejti a felhasználó elől az appot, factory reset után ott lesz megint). Egy ideje már külön ikon van a Cloud-nak, korábban a Beállításokban, a Huawei ID-n belül lehetett elérni.

A Cloud az EMUI 5.1-nél jött be, 5 GB ingyenes tárhely jár vele. A Biztonsági mentésnél nincs olyan opció, hogy ne legyen ilyen. Ha sok adat van (appok mellett mondjuk média vagy dokumentumok is), manapság az 5 GB hamar elfogy hetente történő mentés mellett.

A mentés csak akkor történik meg, ha be van kapcsolva a wifi. Ha meg nem kapcsolom be a wifit, akkor egy idő után elkezd nyavalyogni, hogy x napja nem volt biztonsági mentés. Eleinte idegesített egy kicsit, próbáltam én is rákeresni, hogy ki lehet-e valahogy kapcsolni, de most már nem foglalkozom vele. Néha ránézek és ennyi.

Da pacem, Domine!

(#19513) pontyos válasza bontabela73 (#19512) üzenetére


pontyos
senior tag

Köszi!!
Közben kipróbáltam pár dolgot. Kikapcsoltam a tárhely hozzáférést és így nem megy, mivel az kell neki. Mást nem engedett, de így ezzel szerintem megoldva.😏

(#19514) bontabela73 válasza xcsabo (#19507) üzenetére


bontabela73
aktív tag

Szia!

Lehet, hogy nem pontosan emlékszem, de valahol Android 6/EMUI 5 után. Itt van egy leírás (#3), hogyan lehet visszahozni.

Da pacem, Domine!

(#19515) xcsabo válasza bontabela73 (#19514) üzenetére


xcsabo
senior tag

Nekem meg úgy rémlik hogy volt 9es droidon. De lehet rosszul emléxem. Köszi. Már megy is.

(#19516) koxmatyi válasza gthomma (#19508) üzenetére


koxmatyi
tag

De ez a töltöttségi adatot mutatja ,nem az elhasználásit

(#19517) xcsabo válasza koxmatyi (#19516) üzenetére


xcsabo
senior tag

Jah :DD

(#19518) F-ECT$ válasza gthomma (#19508) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha kevés az akku, akkor cseréltesd. Ilyen egyszerű.

Dive ever, work never.

(#19519) pontyos


pontyos
senior tag

Srácok, én kb egy hete engedtem rá a 12 est. Tökéletesen elégedett vagyok vele, ma túra app ment 4 órát, tehát gps on, mobil adat on, kijelző is sokat ment, mivel sokszor letértünk az Spartacus túra útvonalról. Közben Insta fotó szerkesztő, képek fel, Viber szintén fotó küldés, hazafelé navi stb. Tegnap délután töltöttem fel, ma kb egész nap használva volt, 32% al értünk haza. Egy éves New Edition 8/256
Lehet ez már túlzás, de mintha gyorsabb lenne, appok egyértelműen sztem, talán képek is gyorsabban készülnek el, és biztosan nem lett rosszabb! Szóval, még egy évig biztos ez is marad

(#19520) thesound válasza bontabela73 (#19512) üzenetére


thesound
őstag

Eléggé el van dugva, de a backupot is ki lehet kapcsolni.

Settings \ Huawei menu \ Cloud \ Cloud backup \ back up \ cloud backup boolean \ disable

Más. Megnéztem ezt a szervíz napon ingyen fóliát. A matt ingyenes, de gagyi (el is mondták, hogy fakítani fogja a szineket és érzésre is más lesz nagyon) így nem kértem. A fényes fólia ami gyárilag van rajta az 4k HUF legyen az bármilyen napon, akár szerviz napon, akár nem.

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#19521) knox83 válasza pontyos (#19519) üzenetére


knox83
senior tag

Alapvetően nincs vele gond, csak valakinél beakad a google service mint nálam meg bontabela73 kollegánál de hála istennek az orvosolható egy pillanat alatt. Azóta hibátlan nekünk is. A gyorsaság szerintem az új "fluidabb" animációk miatt van :)

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#19522) RobbeV0201


RobbeV0201
tag

Sziasztok!

Lejött a hétvégén a várva várt 12, már készültem rá, de vannak olyan dolgok, amik eléggé érthetetlenek számomra :DD

A felső értesítési sávot, nagyobb mókolás nélkül vissza tudom csinálni a régire? Szerk: nem, sajna nem :))
Valamint csak nekem veszett el fejlesztői mód alól az adaptív BT hangerő lehetőség? Felettébb hasznos funkció volt, de sehol sem találom már benne...

[ Szerkesztve ]

Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.

(#19523) lbandi777


lbandi777
aktív tag

:C Samsung óriások,nem tudom mi változott mi frissült de tegnap óta működik a Galaxy watch emui 12 is.

(#19524) jas39


jas39
tag

Sziasztok, elnézést kérek ha nem illik, de kérdeznék egy olyat, hogy egy New Edition 8 / 256 os, jobb felső sarokból a gyári fólia alatt megrepedt a kijelzővel, ezenkívül tökéletes állapotban és akksival mennyiért lehet eladni?
Köszi

(#19525) Nikaré válasza jas39 (#19524) üzenetére


Nikaré
őstag

Szia!
Sok mindentől függ.
Mennyi idős, milyen állapotban van, megvannak e tartozékok/doboz, papírjai.
A repedés mértéke, kiterjedése.
Ettől is tartanak úgy általában mert nem lehet tudni mikor reped tovább, hacsak nem már keresztbe repedt.
Mert egy kijelző csere húzós píz!
60 és 100 között mozgatható az ár - szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#19526) direwolf válasza direwolf (#19443) üzenetére


direwolf
őstag

Erre tud valaki mondani valamit? Esetleg egy Xiaomi 11T pro-val összehasonlítva az akkuidő?

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#19527) realmadrid válasza direwolf (#19526) üzenetére


realmadrid
aktív tag

Általában itt negatívan szoktak itt a Samsungról nyilatkozni, persze nyílván vannak kivételek.Nem nagy durranás sem az S21 sem az S22, ha pld.fotós tudásban vetnénk össze a P30 Próval vagy más téren.Én is nézegettem, mint lehetséges utód, de nem igazán fogott meg.Tudásához képest túl van árazva kissé.Szerintem abszolút középszerűek az említett típusok, tartok tőle, hogy nem lenne meg az az érzés közel három év távlatából, hogy még mindig milyen jól teljesít a mezőnyben. De csak lesz valaki, aki érdemben válaszol. :)

[ Szerkesztve ]

A sas nem vadászik legyekre

(#19528) FrezeR


FrezeR
senior tag

Sziasztok.

Van egy P30 Pro telóm lassan 2 éves lesz, minden oké volt vele, csak az utóbbi időben feltűnt, hogy lassabb lett a mobilnetem rajta. 2/1 MB/s a max le és feltöltés, amit el tudok vele érni még antenna közelben is 4G-n. Előtte szépen ment ennek a többszöröse is. Kártyámat átraktam két másik telefonba próbából, nekik gyorsabb volt az én kártyámmal, de az ő kártyájukkal nekem ugyan az a lassú sebesség volt a mérésnél 2 különböző szolgáltatónál is. Ha osztom a netet másnak, neki gyors, nekem lassú. A legújabb verzióra van frissítve, a wifi az jól működik. Van ötletetek mi lehet a baja? :U

(#19529) szemesi69 válasza FrezeR (#19528) üzenetére


szemesi69
addikt

Üdv! Hálózatot vissza tudod állítani, sim nem régi? Végső esetben telefon gyári vissza állítása, ha az sem oldja meg, szerviz, ha van még garancia. Egy sim cserét megejthetsz első körben.

Xiaomi redmi note 12 pro

(#19530) direwolf válasza realmadrid (#19527) üzenetére


direwolf
őstag

Köszi a választ! Nem cserében gondolkodom, hanem családban mit ajánljak. Leginkább akkuidő érdekes, nem a tudás. Persze a fotós képességek azért fontosak, de úgy gondolom az említett típusok nem problémásak ilyen téren.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#19531) FrezeR válasza szemesi69 (#19529) üzenetére


FrezeR
senior tag

Köszi a választ! Visszaállítottam a hálózatot, sajnos az nem segített. A sim kártyám nem régi, mint írtam is másik (ugyan ilyen) telóban próbáltam, ott megvolt a sebesség talán ez azt jelenti nem azzal van a gond, de ettől függetlenül elgondolkodom a cseréjén. A telóra gari sajnos már nincs.

(#19532) szemesi69 válasza FrezeR (#19531) üzenetére


szemesi69
addikt

Egy gyári visszaállítást próbálj meg, mindkét sim tálcában produkálja?

Xiaomi redmi note 12 pro

(#19533) balintka válasza direwolf (#19526) üzenetére


balintka
addikt

Sima S22 üzemideje biztos h gyengébb lesz, nézd meg a gsmarena.com adatai között az akksi teszt értékeket.

A tavalyi S21+ és Ultra és az S22 Ultra üzemidejei jobbak lehetnek a P30 Pro-nál, a készenléti merülés mindig magasabb viszont Samsung-on. Nekem S20+ 5G van, annak gyengébb, de az S20 széria volt talán az utóbbi időben a legrosszabb ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

(#19534) FrezeR válasza szemesi69 (#19532) üzenetére


FrezeR
senior tag

Sajnos a másik foglalatban is ugyan ez. Akkor marad a visszaállítás.

[ Szerkesztve ]

(#19535) direwolf válasza balintka (#19533) üzenetére


direwolf
őstag

A szintetikus teszteket nézegettem, de arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek tapasztalata ugyan olyan felhasználási szokásokkal.
Konkrétan az S22-től azért tartok, mert nekem az előző teló S7 volt, és az 2 év után nem bírt ki egy napot kiránduláson fotózással, a P30pro meg röhögve akár kettőt is. Xiaomi 11T pro-ra több akkuidőt írnak, de egy real world tapasztalat százszor többet ér...

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#19536) hockeyapu


hockeyapu
aktív tag

Van egy 6/128-as P30 pro-m, tesen jó a készülék és aksi gyakorlatilag 100%-os. Van értelme 8/256-ra váltani ?

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#19537) Ferenczi Áko válasza hockeyapu (#19536) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Ha elég a 128 gb tárhely, akkor szerintem nem..

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#19538) knox83 válasza hockeyapu (#19536) üzenetére


knox83
senior tag

Ha 100%-os akkor semmi. Hacsak nem videózol fotózol 0-24ben.

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#19539) hockeyapu válasza knox83 (#19538) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Vagyis nincs értelme kockáztatni, legfeljebb rakok egy 256-os kártyát bele .

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#19540) knox83 válasza hockeyapu (#19539) üzenetére


knox83
senior tag

Így igaz :)

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#19541) Nikaré


Nikaré
őstag

Sziasztok!
Alkalmazások között találtam egy Celia-billentyűzetet. Nektek is van ilyen?
Nem emlékszem, hogy korábban ez fent lett volna, illetve az biztos, hogy én nem telepítettem!
(Sőt a Microsoft Swiftkey sem kellene, de eltávolítani nem lehet, csak mókolással)

[ Szerkesztve ]

(#19542) xcsabo válasza Nikaré (#19541) üzenetére


xcsabo
senior tag

Emui 12vel jött. Nekem nem jött be, de ízlés kérdése.

(#19543) Nikaré válasza xcsabo (#19542) üzenetére


Nikaré
őstag

Ki sem próbáltam, de most töröltem is.

(#19544) ZPKing


ZPKing
tag

Sziasztok.
P30pro Emui 12 Telekomos kártya.
Probléma bejövő hívás esetén felveszem.
Én hallom a másik oldalt.
Viszont ők egy 5-10 másodpercig nem hallanak engem.
Olyan mintha a mikrofon nem kapcsolna be hívásfogadáskor.
Ezt kb 2 hete csinálja azóta cseréltettem SIM kártyát is.
További infó hogy nem lokáció függő. Mert Győrben is csinálja meg most Velence környékén is.
Érdekesség hogyha kocsi kihangosítón van BT-n ott nem csinálja.
Csináltam már teljes factory resetet is.
Nincs még 3 éves a telefon.

Mit tudok ezzel kezdeni? Valakinek ötlet?
Köszönöm szépen.

(#19545) Nikaré válasza ZPKing (#19544) üzenetére


Nikaré
őstag

Szia!
Próbáltad másik SIM slotban?
Esetleg visszamennék 11 -re és ott is "tesztelném" , ha ott sem változik akkor marad a szerviz.
Illetve Bluetooth füles :F

(#19546) ZPKing válasza Nikaré (#19545) üzenetére


ZPKing
tag

Másik SIM slotban nem próbáltam.
Emui 11 el is csinálta. Aztán frissítettem Hsuite pcről 12re gondolva hogy jobb lesz. De nem változott. Ezután jött a Telekom SIM csere azzal se.

(#19547) Nikaré válasza ZPKing (#19546) üzenetére


Nikaré
őstag

Próbálnám másik slotban :K

(#19548) Sztyepadzso válasza ZPKing (#19544) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Eddig itt szerintem csak te jelentkeztél ezzel a problémával, és reméljük, hogy nem lesz ebből itt napi téma(bocs).

De utánaolvasva az angol ( 1, 2, ) német (1) fórumokon, többekkel megesett már. Említik, hogy a telefon beépített ellenőrző-programját használhatod az esetleges hardverhibák kiszűrésére, de jellemzően a semmi sem oldotta meg, csak ha a hívás létrejöttekor ki- és bekapcsolták a hangszórót. Ami élhetetlen, tény.

Írta valaki, hogy ez egyik lapos kábel cseréje orvosolta a hibát(ezen) .
Elviekben(bocs, ha valamit rosszul betűzök, csak emlékből írom) a Wlancall, Volte, 2g/3g,LTA, Wipe Catche, Factory Reset nincs hatással rá(mármint nem javul meg) Se az EMUI 12 telepítése.

Remélem, hogy valahogy szerencséd lesz, és valaki kitalál valami okosat.

(#19549) ZPKing válasza Sztyepadzso (#19548) üzenetére


ZPKing
tag

Hát ez nem jó hír,
amúgy a bejövő hívások kb 90%-nál jön elő vrandom van egy kettő amikor egyszerre hallanak.
Én is kerestem már fórumokat megtaláltam ezt a kábel témét is. De egyértelmű megoldást nem találtam.
És most kezdte ezt a baromságot kb 3 hete.
Valószínű hogy beviszem majd szervízbe de előtte kell keresnem egy másik telefont ideiglenes mert egyfolytában csörög mert céges.
Illetve már nem garanciás így ha beviszem akkor lehet aksit is cseréltetek hamár szétszedik.
Sajnálom a telefont mert nagyon szeretem és eszem ágában nem volt és nincs is cserélni ha meg lehet valahogy oldani a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#19550) gringoka


gringoka
aktív tag

Kedves fórumtársak!
Valaki meg tudná nézni , hogy az emui 12 alatt megmaradt-e a görgethető háttérkép funkció?
link
Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.