Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-13 20:33:35

LOGOUT.hu

******** Huawei P10 Összefoglaló ********

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10851) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Értem, köszönet!
Azért fura, mert az előző telefonomon (LG G3s) nem érzékeltem ezt a problémát. Előkeresem majd, megnézem, ott mi-hogy volt beállítva, hátha okosabb leszek!
Ez a jogosultságos dolog jó ötlet, köszönöm, meg fogom lesni, hogy mit lehet benne állítani, hátha!

(#10852) Vikooo válasza RoSSo3 (#10843) üzenetére


Vikooo
addikt

Beállítások - Értesítések.
Android 8 alatt teljesen más az értesítés kezelés mint (nem is tudom hol hagyta az LG a G3 -mat...) szóval Notification channel fantázianév alatt ha az alkalmazás is támogatja, sokrétüen lehet beállítani.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#10853) wdx válasza <Adamsky> (#10849) üzenetére


wdx
őstag

A hangouts nem harmadik féltől származó szoftver. A google sajátja. Mivel az eszköz gyártók megveszik az androidot "olcsón", ezért cserébe a google az úr. Tehát ez a rendszer része. Egyébként sokszor, vagy mindig automatikusan beépülő modul, illetve külön ingyen telepíthető. Cserébe az átlag felhasználónak értéktelen. Nem fogalmazok érthetően mindig, elnézést!

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10854) Freeeak válasza wdx (#10848) üzenetére


Freeeak
csendes tag

Ja, persze, totál mindegy, hogy 140 vagy 160k, én nem használom extrém módon, a mindennapi használatra tökéletes a telefon. :)
Csak soha nem futtattam még, kivancsisagbol tettem fel tegnap, csak a 160 körüli eredmények miatt furcsalltam a 142-t. De közben meglett, hogy valószínűleg a hőmérséklet volt. Amúgy meg tényleg mindegy, mennyi az a pont, ha teszi amit kell. :)

(#10855) benfolds válasza Vadmeggy (#10838) üzenetére


benfolds
őstag

38%-on vagyok 6 óra 4 perc kijelzőidővel (főleg word, pdf, chat, némi fotó, böngészés). kivételesen 100%-ról vettem le reggel 4-kor. adat és wifi végig ment.

[ Szerkesztve ]

(#10856) benfolds válasza <Adamsky> (#10849) üzenetére


benfolds
őstag

aztán látszólag teljesen random visszaállítja magát...ma kétszer kellett az általad megadott módon lelőnöm. előtte egy hétig nem jött vissza. talán elindítok egy másik alkalmazást, ami meghívja?

(#10857) Vikooo válasza benfolds (#10855) üzenetére


Vikooo
addikt

375 -os build?

(#10858) <Adamsky> válasza wdx (#10853) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Igazad van, hülyeséget írtam. A Hangouts persze, hogy Google termék ...
Inkább arra akartam kilyukadni, hogy nem szervesen része az Android rendszernek, mint mondjuk a dialer (persze az is cserélhető).
Én valahogy úgy képzelem, hogy az értesítési hang vezérlését az adott alkalmazásnak (Hangouts) kellene tudnia. Ugyanis "ő" tudja legjobban magáról, hogy éppen mi történik (csak chat, videó hívás vagy épp hanghívás).
Sajnos a nullához konvergál az a szám, ahágyszor Viber-en, Messenger-en, vagy Hangouts-on beszélek (legtöbbször chat-elek) szóval nincs valami nagy tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy egyik-másik alkalmazás hogyan kezeli az beszélgetés közben befutó értesítéseket. Amit írtam, inkább a "józan paraszti" logika mondatja velem :)

(#10856) benfolds
"aztán látszólag teljesen random visszaállítja magát" - a Google Now?
Hmm... olvastam már itt a fórumban hasonló problémáról. Lehet, hogy Tőled?

(#10859) PACSA75 válasza <Adamsky> (#10849) üzenetére


PACSA75
őstag

Hát ez érdekes, mert nekem telefonálás közben is hallatszanak a pittyegések, ha jön valami felé értesítés vagy újabb hívás (hívásvárakoztatás aktív), sőt még az is hallatszik ha a másik felet hívják, azaz ha neki csörög más beszéd közben 😁.

(#10860) eames


eames
tag

Sziasztok,

Budapesten tudtok szervízt ajánlani ahol foglalkoznak P10 javítással? A problémám, hogy kicsit elázott a telefon, viszont szárítás és takarítás után szépen működik minden, egyetlen kivétellel: nem talál hálózatot. Automatikus kereséssel nem lát semmit, kézi kereséssel pedig azt mondja a Telekom 4G-re, hogy 'Hálózati regisztráció sikertelen'. Két SIM kártyával is próbáltam tehát a telefonban lesz valahol a hiba.

A József körúti szervízbe nem szeretném vinni, rossz tapasztalatom van velük, így értékelném ha tudnátok ajánlani más, megbízható alternatívát.

(#10861) Jampeee válasza <Adamsky> (#10849) üzenetére


Jampeee
újonc

Szia! :R
Igen, csak nem tudtam a pontos megnevezését.
Köszönöm szépen a segítséget, SZUPER!!!

(#10862) benfolds válasza <Adamsky> (#10858) üzenetére


benfolds
őstag

igen, én írtam. nem jövök rá, hogy miért csinálja, először azt hittem, hogy akkor jön elő, amikor frissítem a google alkalmazást, de nem. 375 build, de már előtte is ezt játszotta. ha felhúz tényleg blokkolom az alkalmazást, pedig néha szeretek ránézni a hírfolyamra.

(#10863) csepeli2


csepeli2
újonc

Sziasztok, olvasgatom itt az appok némitásával kapcsolatos problémákat. Én a Vibernél vagyok úgy hogy gyakorlatilag már mindent kilőttem és ha a telefon nincs méma üzemmódban akkor, de csak akkor ha megvan nyitva egy üzi (pl barátnőmmel chatelek) akkor a telefon hangerejével megegyezően pittyeg. Gyakorlatilag már mindent letiltottam amit lehet és még mindig pittyeg. Erre van valami gyógyír?

Köszönöm előre is!

(#10864) wdx válasza csepeli2 (#10863) üzenetére


wdx
őstag

Android 7-el lehetett állítani a viber hangját, 8-assal nekem valamiért nem engedte. Sok hiba van a 8-ban. Reméljük a 9-es jó lesz majd, ha megkapjuk. :)

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10865) Vikooo válasza csepeli2 (#10863) üzenetére


Vikooo
addikt

Szerintem a fejlesztő sara, nem a 8as droide.

Viber amúgy is kukába való f*s. Whatsappnal nincs semmi sőt semmilyen gond.

Nálam tökéletesen fut a 8 -as Android. Sajnos sokan a droid számlájára írják a sok szemét alkalmazás hibajat.

(#10866) benfolds


benfolds
őstag

Leszedtem a gyári fóliát, mert megkarcolódott, egyből feléledtek a színek a telefonon. :DDD

(#10867) Freeeak válasza benfolds (#10866) üzenetére


Freeeak
csendes tag

Nekem is kezd egyre jobban, plusz a bal szélen nagyon picit kezd feljönni is. Érdemes lehet inkább leszedni, sokat úgysem véd?

(#10868) wdx válasza Vikooo (#10865) üzenetére


wdx
őstag

Igazad van részben, hogy a fejlesztők hibája, sőt! De nem véletlenül szívnak vele. Kiváltképp huawei alatt... Érdemes lehet utánaolvasni az oreo hibáinak azért... Nem véletlenül szívnak vele a többi gyártók is... Amúgy a google kicsit túl tolja magát, túl sok felé fejleszt, emiatt fog összeomlani. Nagyon sok a hiba az alkalmazásaiban, rendszerében, és úgy mindenben. Már látszik, hogy túl kapzsivá kezd válni.

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10869) csepeli2


csepeli2
újonc

Köszönöm srácok, akkor át fogunk térni, whatsupra vagy más valamire.
Amúgy nehéz bármit mondani erre, sajna munkámban is tapasztalom (autóipar), fejlesztési idő alig van, a tesztek idejéből próbálnak faragni, abból meg jönnek a kisebb nagyobb bakik. Itt is hasonló lehet, hogy az atya úr istent is némítod mégis jön a hang. (azt sem engedélyeztem hogy adatokat gyűjtsenek rólam, lehet hogy.... :))

(#10870) <Adamsky> válasza wdx (#10864) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Sajnos ez igaz, de azért megoldás van rá.
Android / media / com.viber.voip / Notifications / viber_message.mp3 ;)

[ Szerkesztve ]

(#10871) wdx válasza <Adamsky> (#10870) üzenetére


wdx
őstag

+1. De azért ez már... Naaa! :) szerintem a 21 század elég vicces lesz. Minden sz.r. Minden! Vettem egy robotporszívót, mert a macskák miatt állandóan takarítani kell. Állandóan. De a porszívó is folyamatosan leszakad a netről, régiót váltok, tok jól működik, aztán pár óra múlva kidob a szoftver. Megint régió váltás (ne hogy már kidobjon), de ott meg nem indul el, megint más régió, ott nem is látja, másik régió, működik, kidob... Stb... Pedig az egyik legjobb cuccos... Minden sz.r. Az órám is hülyéskedik sokszor... Nem érdemes venni semmit.

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10872) benfolds válasza Freeeak (#10867) üzenetére


benfolds
őstag

szerintem karcvédelem szempontjából nem sok jelentősége van, mert a gorilla glass elég nehezen karcolódik. komolyabb behatás esetén talán megfogja a nagyját, de lehet, hogy annak a komolyabb behatásnak akkorának kell lennie, hogy akkor már az üveg törik is, szóval megint mindegy.

(#10873) xcsabo válasza benfolds (#10855) üzenetére


xcsabo
senior tag

Ezt hogy sikerült összehozni?

(#10874) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Esett már szó itt párszor a navikról ...
Ma nekem bekerült egy ordas nagy piros pont a Waze mellé. Elvileg július vége óta tudja, de én csak ma szereztem róla tudomást: szóval a Waze kezeli a megyematricákat. Hoppácska! :Y Ez szerintem óriási fegyvertény a Waze mellett. Én ugyanis nem tudok másik olyan navigációról, ami ezt tudná.

(#10875) benfolds válasza xcsabo (#10873) üzenetére


benfolds
őstag

lehet úgy, hogy nem játékra ment el a kijelzőidő, hanem dokumentumok olvasására, nem tudom. mondanám, hogy alacsonyan volt a fényerő, de ez nem igaz, mert vagy egy viszonylag világos helyiségben olvastam a telefonon, vagy kint a szabadban.

(#10876) benfolds válasza <Adamsky> (#10874) üzenetére


benfolds
őstag

azt hogy kell érteni, hogy kezeli? (mégsem kellett egyébként a múltkor navigációra használnom a telefont, mert egy haverom vitt fel pestre, ő valami traffi-t vagy mi az istent használt navigációra)

(#10877) <Adamsky> válasza benfolds (#10876) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Úgy, hogy nem csak annyi lehetőséged van, - mint a többi navigáció esetén - hogy "fizetős útszakaszok" elkerülése, hanem meg tudod adni, hogy neked milyen megye- vagy országos matricád van. Vagyis nálam most le van tiltva minden fizetős szakasz, de kivételnek felvettem a Pest megyei matricát. Így a megyehatár után már csak az ingyenes utakra visz rá. Bővebben.

(#10878) CzGöbe


CzGöbe
tag

Az utolsó párszáz hsz-t végigolvastam, van aki most kapta meg a 375-ös firmwaret, az én kérdésem pedig, hogy
Frissíthetek-e a 380-asról a 382-esre? Van-e vmi ismert bug?

#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább is!

(#10879) benfolds válasza <Adamsky> (#10877) üzenetére


benfolds
őstag

aha...köszi.

(#10880) xcsabo


xcsabo
senior tag

ha már frissítés. érdemes FR-t csinálni az oreo frissítés után?

(#10881) CzGöbe válasza xcsabo (#10880) üzenetére


CzGöbe
tag

Én nem csináltam, nekem semmi problémám nincs. (Voda)

#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább is!

(#10882) xcsabo válasza CzGöbe (#10881) üzenetére


xcsabo
senior tag

én sem, de valahogy nagyon kevés SOT (2-3 óra) jön össze, pedig nem játszom csak szókeresővel és nincs agyontelepítve sem mindennel. mondjuk a mobilnet vagy wifi mindig megy.

(#10883) Vikooo válasza xcsabo (#10882) üzenetére


Vikooo
addikt

Mennyi használat után beleértve a készenléti időt? 2-3 óra vagy 1-2 nap? Nem mindegy.

(#10884) Freeeak válasza xcsabo (#10882) üzenetére


Freeeak
csendes tag

Simán meg lehet csinálni a 6 órát. És most 4 és félnél tartok, 21% van még. Adat/wifi folyamatosan be, zenét hallgatok, fb, insta. Ha egész nap nem használnám a fb és insta alkalmazasokat, tuti simán meglenne a 6 óra, mert ezek a legnagyobb fogyasztók.

(#10885) wdx válasza Freeeak (#10884) üzenetére


wdx
őstag

A legnagyobb fogyasztó a google mostmár. Illetve a keretrendszer (google services). Még akkor is, ha nem ezt mutatja. Nálam épp 4 óra 14 perc sot van, 44%-on az akku.

Már csak 43%. :)

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10886) dulu


dulu
csendes tag

Relámmentes youtube valakinek?

https://www.xda-developers.com/youtube-vanced-apk/

(#10887) dulu


dulu
csendes tag

Link beiilleszt a böngészőbe, s a leírás alapján telepíteni. Az app-ban újra be kell jelentkezni a google account-al és lesz egy olyan fullos youtube appod, mintha előfizettél volna.

(#10888) xcsabo válasza Vikooo (#10883) üzenetére


xcsabo
senior tag

ja.... 2-3 nap használat. beszéd, szókereső, levelezés, készenlét.

(#10889) wdx


wdx
őstag

Ezzel a telefonnal mókolás nélküli kép az orion-ról:

Kicsi fényerővel játszás után:

Azért nem sok telefon képes csillagokat fényképezni, hagyjuk meg...

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10890) xcsabo válasza wdx (#10889) üzenetére


xcsabo
senior tag

de gondolom azért valami támaszték volt neki?....

(#10891) _CICAFIU_


_CICAFIU_
aktív tag

Na megjött nekem is a 375.

Huawei P30

(#10892) Peter.70 válasza csepeli2 (#10863) üzenetére


Peter.70
őstag

Nekem ha néma a telefon, akkor a viber üzenetek és semmi értesítés nem pittyeg

(#10893) wdx válasza xcsabo (#10890) üzenetére


wdx
őstag

Természetesen volt támaszték. :) 200 ft-os hajlítható 3 lábú. Támaszték nélkül nem lehet éjszakai fényképet lőni úgy, hogy éles maradjon. Ez esetben elég lett volna egy hamutálca is... Pl. Szerintem semmilyen készülék nem tud éjjel éles képet lőni a csillagokról úgy, hogy kézben van tartva. Plusz a föld és a csillagok is elég rendesen mozognak...

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10894) xcsabo válasza wdx (#10893) üzenetére


xcsabo
senior tag

egy hosszú expozíciósra azért kíváncsi lennék. ahol elmozdul az égbolt (persze látszólag).
mert egy ilyen könnyű masina tuti beremeg a talaj rezgései miatt. nekem egy nikon
d200-am van egy masszív obival. a kettő együtt vagy másfél kiló. egy nehéz manfrotto alu állványon
telefotó közben (pl. hold fotózás) simán beremeg sajna.

(#10895) CzGöbe válasza xcsabo (#10882) üzenetére


CzGöbe
tag

Akkor egy próbát megér! :) (android váltástól függetlenül)

#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább is!

(#10896) wdx válasza xcsabo (#10894) üzenetére


wdx
őstag

Parancsolj :)

Szintén P10 emlékeim szerint. Vagy még P9.

Szerk:
Még P9-el készült. Kb max 5 perc volt a záridő.

[ Szerkesztve ]

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10897) xcsabo válasza wdx (#10896) üzenetére


xcsabo
senior tag

átment egy műhold is a képen :) jobb alsó sarok.

(#10898) <Adamsky> válasza dulu (#10886) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Hmm... lehet rápróbálok, de nekem a Kiwi browser teljesen kiváltotta a Youtube app-ot. A Youtube mobil oldalát használva szépen mennek a videók mindenféle idegesítő "felvezetés" nélkül :) Ja, és ez is képes a háttérben futni (szólni).

(#10894) xcsabo
" ... d200-am van egy masszív obival ... "
Milyen az az obi? Nem lehet, hogy a tükör felcsapása miatt mozdul be? Az ósdi 400D (tudom ez Canon, Neked meg Nikon-od van) volt olyan, hogy időzített, hosszú záridős expó előtt fel lehetett csapni a tükröt, hogy be ne zavarjon.

(#10899) wdx válasza xcsabo (#10897) üzenetére


wdx
őstag

Igen, ezek a hódok már csak ilyenek, hát még a műhódok :)

Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)

(#10900) Sztyepadzso válasza wdx (#10889) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Ez nem a Nagy Medve (Göncöl). (Nem tudok sötétet csinálni, úgyhogy csak hunyorítva nézem, de mintha az lenne)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.