- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
válasz
s3nsitivity #8297 üzenetére
Egészen pontosan, a bootloader titkosítva van egy 1024bit-es md5RSA titkosító kulcsal, amit finoman szólva is próblhatunk feltörögetni egy darabig. Ennyi erővel zárt is lehetne a BL, mert pont ugyanannyit érünk el mindkettővel. Talán csak annyiból "jobb", hogy ezt tuti nem "nyitja ki" senki, hacsak a huawei nem adja oda a kulcsot, avagy nem ad ki egy build-et, amiben titkosítatlan a BL.
Remélem mihamarabb beadják a derekukat és "kinyitják", mert addig nem lesz normális CM. -
|AP|
veterán
válasz
s3nsitivity #8297 üzenetére
és hol lehet találkozni a Miracasttel?
én nem látom sehol.
-
jegenye77
addikt
A kijelző mennyire könnyen karcolódik?Érdemes rá fóliát tenni?
-
Zlika
aktív tag
MHL hiányára ez alternatíva lehet:
"De ami igazán figyelemreméltó, az a One Touch Home V100 modul. Ez egy a Chromecast-hoz hasonló stream funkciókkal bíró eszköz, ami segítségével a vizuális tartalmat a televíziónk képernyőjére sugározhatjuk. Az ár és forgalmazás kezdete egyelőre nem ismert."
Ez mindent átsugároz tehát nem DLNA hanem tükrözi a telefon/tab megjelenítőjét a tv-re.
KB 15e huf lesz mikor kiadják. -
racerx
őstag
BAckupnál a twrp-ben a boot, system, data, ok hogy mi, de a custom storage micsoda?? Gondolom az is kell a full backup/restore -hoz.
-
ShadowX
őstag
Tegnap kijött a kínai telfonokra a B118 rom. Feltettem, mintha nem melegedne annyira a telefon, plusz a kínai fecskék csiripelték, hogy nyitott a BL.
Már csak a drivereket kellene rendesen megírni és lenne kánaán.
-
TomWexX
addikt
válasz
lfarkas #8279 üzenetére
Úgy ahogy mondod, magyar, és google play áruház van nem pedig a miui sajátja. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ahogy mec71 is írta, először a tisztító script futtatása, majd egyből utána a frissebb verziót telepíteni.razerx: A TWRP nem cseréli le a CWM-et. Indításkor hangerő fel nyomogatás twrp, hang le cwm.
-
racerx
őstag
XDA -n azt mondják, hogy a kínai 118 ban már feloldották a bootloadert. Kíváncsi leszek milyen élet indul be??
-
racerx
őstag
Most a TWRP recovery lecseréli az előtte feltett cwm-od?, vagy kell a remove old recovery script utánna??
-
mpv
aktív tag
Aruljatok mar el mi a jelentosege Build szamoknak? Az enyem vege B104 most frissitette a szerviz!
-
lfarkas
aktív tag
Szép estét!
Miui-t használóktól érdeklődöm!
Most B122 megy stabilan, de nagyon nagyon akarom a Miui Multi Gapps (összefoglalóban) romot! Már 2x is feltettem, de se magyar nyelv, se alsó gombok, se gapps-ok. Rootolt B122 után recowery installerrel települt formatált sd-ről amin csak a MIUI 3.11.22-es volt feltéve. Mégis ilyen csonka lett. Harmadszorra is is megpróbáltam, a Miui logónál kb fél órára leragadt és felforrósodott alig tudtam visszaállítani.
Nélkületek nem merek újból nekimenni!! -
TomWexX
addikt
válasz
freemanone #8269 üzenetére
Köszi, holnap foglalkozom vele.
-
Borg76
tag
válasz
freemanone #8269 üzenetére
A B607 frissítéshez.Az akku idő pozitív irányba változott, megjelent egy új menüpont (legalábbis nekem eddig nem volt), nagy fogyasztású háttéralkalmazások, ahol külön lehet kijelölni mit szeretnék bezárni.A telefon gyorsabban reagál, programok gyorsabban indulnak, pl. skype, böngésző..Mást még nem találtam.
-
freemanone
addikt
válasz
TomWexX #8262 üzenetére
parancsolj: [link]
bár ez okoska74 logout-ján is megtalálható és majd ott is frissülhetne, hogy nem kell belőle a 4. pont, minden más, jó ahogy le van írva. és a téma összefoglalóba mehetne róla csak egy link. Valamint a script-es verzió valamiért nem működik, de még nem volt időm ránézni. Majd valamikor azt is megteszem.szerk: mondjuk így, hogy a jogosultságokat nem kell végigzongorázni, lehet hogy nincs sok értelme...
még egy apróság, hogy a vodás értesítési sáv kapcsolók visszahozásával, megszűnik az eltüntethető navbar, amit a build.prop-os megoldással lehet orvosolni. -
gaborm69
aktív tag
Hali!nem tudjátok mi változott a mostani frissítéssel?
B606 helyett most B607 lett. -
Zsocy155
őstag
válasz
kecskebégető #8264 üzenetére
Szombat este van! Most kezdődik az "erezdelahajamat"!
-
kecskebégető
aktív tag
Nagy a csend...
Mindenki vad flashelésben van mi? -
tbajusz
tag
válasz
freemanone #8259 üzenetére
Na, köszi a leírást, megoldva!
Bár ha hamarabb írod,hogy nem kell szenvedni az "r" meg "rw" dolgokkal nem kattingatok
A lényeg, hogy most már megy flottul! -
TomWexX
addikt
válasz
kecskebégető #8261 üzenetére
Ha egy kicsit összefoglalnád hogy kinek is kell ez, mire is való, hogy is kell csinálni, azt megköszönném és hamarabb bekerülne az összefoglalóba.
Nekem erre nem volt szükségem így nem követtem figyelemmel... -
kecskebégető
aktív tag
válasz
freemanone #8259 üzenetére
Akkor ha még a jogokkal sem kell bibelődni extra jó.,köszi.
Mehet 1-es hszbe
-
freemanone
addikt
válasz
kecskebégető #8257 üzenetére
így van, a script valamiért nem ok, de nem volt vele időm foglalkozni. Viszont a manuális megoldás megy, sőt mint kipróbáltam, a jogosultságokkal sem kell foglalkozni, elég csak bemásolni a megfelelő helyre, majd 3gombos restart, ott a gyári recovery-ben factory reset és kész.
-
racerx
őstag
The local update for China B118 is now available. From the comments on the forum the rom is BL unlocked. Other than that, this update got some new applications like voice assistant and market. The kernel on this B118 (unicom) is 3.0.8-00844. The kernel on B117 was 3.0.8-00829
Lehet h itt is lesz már valami, de sok ujdonságot nem jiszem hogy hozni fog nekünk már
-
tbajusz
tag
válasz
kecskebégető #8255 üzenetére
Keresem, de nem találom. Egy linket nem tudna valaki dobni, vagy egy leírást, hogyan tudom aktiválni az értesítési sávomat??
-
tbajusz
tag
3 gombossal felraktam a B122- t. Az eltüntethető navibár megmaradt, de az értesítési panelen nem jelzi a dolgokat, csak a felső sávban. Na meg a beállítás ikonok is eltűntek, mint másnál!
A B119 -et érdemes kipróbálni, addig még nem kezdem el újra rendbe rakni az appokat?? -
kecskebégető
aktív tag
válasz
freemanone #8245 üzenetére
Hisuite modeban való rootolos megerősítve megy. 3 készüléket sikerűlt nekem is gond nélkűl.
-
Nimda
addikt
válasz
freemanone #8245 üzenetére
Jó, de ezzel azt akartam írni, hogy nem kell a hisuite a roothoz.
-
Nimda
addikt
válasz
freemanone #8241 üzenetére
Én azt ki sem kapcsolom.Viszont csak MTP módban tud rootolni.
-
gabancs
addikt
válasz
kemotox #8232 üzenetére
Ajánlom, sokat olvasgass, mert eléggé félre vagy tájékoztatva.
"Benchmark tesztek szerint az Xperia SP is gyorsabb, pedig annak gyengébb a hardvere"
Nem gyengébb, sokkal erősebb a vas.
"jobbféle: 2 giga ram, négymagos proci, vagy valami hasonló), mert szeretnék filmeket/sorozatokat nézni rajta az unalmas vonatutakon, zenét hallgatni, netezni, játszani, szóval ki szeretném használni a telefont"
Filmet nézni lassan minden valamire való telefonnal lehet. Zenét hallgatni még a butatelefonnal is tökéletes élmény.
Pont a játék az, ahol az SP sokkal jobb vétel.Szóval olvass, mert félek csalódni fogsz, ha nem vagy tisztában a lehetőségekkel.
A P6 egy prémium telefon, gyönyörű kijelzővel, elég erős vassal. De nem játék telefon. Ha arra kell, akkor még keresgélj, vagy marad az SP. Ami egy igen erős telefon, igen csak bug-os szoftverrel.
-
kecskebégető
aktív tag
válasz
kemotox #8232 üzenetére
"Az egyik jelölt ez a P6-os Hüvely (=Huawei) lenne. Specifikáció jónak tűnik papíron, de a tesztek nem ezt mutatják. Megéri ez a telefon az árát? (~76 ezer). "
Melyik teszt?"Benchmark tesztek szerint az Xperia SP is gyorsabb, pedig annak gyengébb a hardvere."
Mire használnád a készüléket?E penis mutogatásra vagy mindennapi használatra?"Azért szeretnék jobbféle telefont (jobbféle: 2 giga ram, négymagos proci, vagy valami hasonló), mert szeretnék filmeket/sorozatokat nézni rajta az unalmas vonatutakon, zenét hallgatni, netezni, játszani, szóval ki szeretném használni a telefont. "
Erre amit felsoroltál nem feltétlenűl a 4 mag 2 giga ram kell(Filmezni akár HD minőségben simán egy 2 magos 1 giga rammal rendelkező készülék is elég).De ha nem vagy hardcore játékos akkor ezek mind mennek a P6-on is.
Belassulni nem fog a P6. -
jegenye77
addikt
root-tal elakadtam ott,hogy:
hibakeresés kipipálva,program indít,összedug a géppel,na most ott nekem az USB tárolóeszközt nekem nem dobja fel csak a Médiaeszköz (MTP)-kamera-HiSuite -t.Nincs usb tárolóeszköz amire harmadiknak rá kellene böknöm.
Ez alapján csinálom -
kemotox
addikt
Hellósztok!
Telefonvásárlás előtt állok és úgy döntöttem, hogy ha már 6-7 év után lecserélem a kis drága k800i-met akkor már valami frankó telefon kéne. Persze nem ilyen százezres telefonokban gondolkodom, hanem mondjuk max 80 körül. Van pár kinézett típus már, de nem tudok dönteni.Az egyik jelölt ez a P6-os Hüvely (=Huawei) lenne. Specifikáció jónak tűnik papíron, de a tesztek nem ezt mutatják. Megéri ez a telefon az árát? (~76 ezer). Benchmark tesztek szerint az Xperia SP is gyorsabb, pedig annak gyengébb a hardvere. Aki már használja ezt a telefont egy jó ideje, az leírhatná röviden a tapasztalatait. Azért szeretnék jobbféle telefont (jobbféle: 2 giga ram, négymagos proci, vagy valami hasonló), mert szeretnék filmeket/sorozatokat nézni rajta az unalmas vonatutakon, zenét hallgatni, netezni, játszani, szóval ki szeretném használni a telefont. Csak félek, hogy belassul meg ilyenek.
Köszike!
-
jegenye77
addikt
Na megvan nekem is a P6
A gombsor hátterét át lehet valahogy állítani feketére vagy áttetszőre?Ez a szürke nagyon zavar.
másik:
Az energia kezelőben érdemes a tartósra állítani vagy jobb az inteligens? -
mati12
senior tag
-
Zsocy155
őstag
válasz
kecskebégető #8221 üzenetére
Sajnos nem.
-
racerx
őstag
Viszont ezt ajánlom, volt rajtra vmi noname fólia, és sajna karcolódott (a fólia), ez eddig tuti védelemnek tűnik.
-
racerx
őstag
Nem kell valakinek egy ilyen ??
-
kgabor3000
csendes tag
Sziasztok nos nagy dilemma után gazdája lettem én is egy huawei ascend p6-nak.
Véleményt így 2 nap távlatában egyenlőre nem írok majd pótolom.
Viszont egy kérdésem lenne a belső tárhelyre nekem 4,81 GB-ot ír ez normális met valamennyi fixen a telefoné vagy van valami galiba van?nos asszem a válaszom közben megtaláltam
Szabadon felhasználható belső tárhely : 4,68 GB -
TomWexX
addikt
válasz
TomWexX #8219 üzenetére
MIUI-soknak!
Xposed helyett találtam alternatívát! WSM TOOLS v2.1.1 - MIUI V5 Control Panel & Xposed Alternative
Kipróbáltam, működik!Végre tudom használni a Greenify donate verzióját is!
-
TomWexX
addikt
válasz
tbajusz #8209 üzenetére
Greenify
Én megvettem anno a donate verziót, de P6-on gyári romnál nem használom mert az xposed keretrendszer szétcseszi a témákat, miui-val meg egyszerűen nem kompatibilis. Így én jelenleg csak az olyan utólag feltelepített appokat jegelem vele, amik szeretik a háttérben zabálni az aksit.
pl.: Facebook, messenger, Chrome, Időkép, Skype, Térkép, Youtube, Evernote ...(#8199) alex devil:
Én feliratkoztam a greenify béta teszterek közé, nem tudom hogy a simában hogy van, de nálam Greenify-ben 3 pötty jobb alsó sarokban, Kísérleti funkciók és ott kell bepipálni a GCM push-t. -
sacro
tag
Sziasztok ! P6ban( feleségemé) teljesen új vagyok, amúgy nekem Nexus 4-em van. Ebből gondoltam hogy minden könnyen fog menni, mégis segítséget kérek. Felraktam a cwm installert B122-es rootolt rom de nem tudom kiválasztani a memóriakártyát.- install zip from sdcardnál megáll a recovery így pl nem tudom telepíteni azt, hogy alapból az sdre települjenek az alkalmazások. Segítsetek kérlek !!!
-
TomWexX
addikt
mec71
Bizisten' emlékszek egy olyan hsz-edre, ahol azt írtad hogy a friss multilang-os miui-t elég simán wipe nélkül feltelepíteni cwm-ből és adatvesztés nélkül lefrissül. Úgy néz ki, az a hsz a takarítás áldozata lett.
Nem baj, most neki ugrok. -
Zsocy155
őstag
Inkább a vodásokhoz.
Tegnap este jelezte a telefonom, hogy van új frissítés! ....b607!
Bátor voltamletöltöttem és telepítettem. Újraindulás stb. minden megvolt. Különösebb változást egyenlőre nem látok.
Mondjuk ez valami kiegészítő lehetett, mert nem volt 40 mega sem az egész. -
kecskebégető
aktív tag
válasz
tbajusz #8209 üzenetére
Szia már leírtam multkor is igazán nagyfogyasztásu alkalmazásokkal nincs tele szerencsére a gyári rom.
Amiket lehet és érdemes talán tíltani azt a gyár megoldással is lehet.Ezért Greenyfy talán felesleges is szerintem.
Nyilván ha nem használsz google cuccokat azokat első körben.Amit írtál nyugodtan.
De ha azokat fagyasztod is ne várj csodát.A készülék nagyon jól fogyaszt szerintem.Átlagos felhasználás mellet is simán 1.5 nap.
Klasszikus okostelefonként használva meg ez is nap végén tőltés mint apiacon lévők 99.9%-a
Te elég sokat szenvedsz az akkuval.Csinálj már egy gyárira visszaállítást töröld az sd kártyát és belső tárhelyet is és pár napig használd már csupaszon gyári állapotban 3.féltől származó appok nélkül... -
tbajusz
tag
Tapasztalt tagokat, android szakkértőket kérdezném:
Greenify- vel melyik alkalmazások fagyaszthatóak? Nem használtam még, de most, hogy fent van az Xposed feltenném a donate verziót!
Holnapra kiderül, de úgy néz ki, hogy éjszaka google különböző dolgai ébresztik a telefont. ezek közül csak a play és címtár ami nekem kell. A többit fagyaszthatom? Egy lista lenne a legjobb, amik ha le vannak fagyasztva nem okoznak a rendszerben gondot! -
freemanone
addikt
válasz
s3nsitivity #8207 üzenetére
kínai fejlesztők sokmindenre képesek... elég meredek dolgokra..... tapasztalatból mondom, mert már nem egyszer kellett dolgoznom velük (is)... az egyik "kedvenceim"
-
s3nsitivity
addikt
válasz
kecskebégető #8206 üzenetére
Hát ezt őszintén megmondom, fogalmam sincs
Életbe nem láttam még ilyen sorokat.
A hibakeresésbe meg az is látszik, hogy dns problémát küszöbölnek ki vele.
Amire gondolni tudtam az ez.
Viszont van még 1 dolog ami szóba jöhet, bár az elég morbid.
Igaz nem volt úgymond low activity brand készülékem még ez előtt. De azért azt kétlem, hogy egy rohadt nagy lyuk lenne a kernelben amit ezzel küszöböltek ki, de hát kínaiak, ki tudja. -
kecskebégető
aktív tag
válasz
s3nsitivity #8204 üzenetére
Ah ez....
Sajnos valóban nem sok az esély erről már olvastam más huawei készülékeknél is.Más kerneleknél is .Kinai srácok probálkoztak vele.
Szerintem lemondhatunk a HDMI(MHL)-ről
Build prop átirással nem megy ezt már régen kiprobáltam:
[link]
Jó is lett volna.hacsak ennyi. -
s3nsitivity
addikt
válasz
s3nsitivity #8204 üzenetére
Egyébként,
igaz kétlem, hogy ilyen egyszerűen életre kelthető lenne.
De egy próbát megér annak aki szeretne próbálkozni.
egyszerűen a build.prop-ot ezzel ki kell egészíteni:ro.display.hdmi=true
ro.hdmi.enable=true
ro.mhl.enable=trueNem fűzök hozzá sok reményt de ha valaki gondolja kipróbálhatja
-
s3nsitivity
addikt
válasz
kecskebégető #8203 üzenetére
Jelenleg nem vagyok otthon, telóról meg inkább nem nyitok konfigot
De ez a 2 sor ami főleg erre utal:test.chmod a-x
...
ro.display.hdmi=alpha2.test-keyRöviden, tömören, mivel nem változtathatjuk a kernelt így a test funkciók ne melsznek futtathatók senki számára a chmod miatt.
a hdmi display meg test-key csoportba tartozik, így ha megszakadunk se fogjuk tudni működésre bírni jelenleg.
De szvsz így van rá remény ,hogy csak szoftveres hiányosság miatt van letiltva, hisz ha alapból nem tudná erre nem lenne szükség. -
kecskebégető
aktív tag
válasz
s3nsitivity #8202 üzenetére
Csinálj máár egy képet azokról a sorokról elküldeném a huaweinek.Meg ránéznék a linux guru haverommal.Köszi.
Vagy ha emlékszel rá akkor le is írhatod. -
s3nsitivity
addikt
válasz
kecskebégető #8197 üzenetére
Ilyeneket nem igazán találsz cikkekbe, a kernel kondijának elemzése során találtam rá.
De ezt én is csak remélem, hogy azért van benne ez a pár plusz sor mert valami még nem tökéletes az átvitellel. -
kecskebégető
aktív tag
Én is így voltam vele .Feketét akartam de aztán mégis fehér lett.
Persze ez is kényszer volt mert így a vodánál nemkevés harc után 1 forintért tudtam megvenni nekem megfelelő feltételekkel.De nem bántam meg.A legtöbb telefonom fehér volt.Eddig és volt pár hacsak a droidos vonalat említem:
SEX10,X10 mini,mini pro2,Galaxy S1,S2,S3,Xperia S,P,ION,U,HTC Desire,Desire HD,HTC Wildfire1,Motorola xt720,Defy,ZTE blade,G1,Nexus 4,Voda 845,Huh még amikre nem emlékszem..Egyedűl a Mini pro 2 volt fehér.Ráadásul rohadt jó műanyag volt kényelmes nem csúszós és nem is gyűjtötte az újjlenyomatokat.ráadásúl bámulatos kamera és zenei rész volt a kis törpében.Mai napig nem értem...De szeretném ha ismét kijönne a sanyi valami hasonlóval,Nagy siker volt nem értem miért hanyagolják el.Azonnal vennék egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged