Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Morden24
nagyúr
Hát ilyen esetret én is tudnék egy-kettőt mesélni...
Hogy install közben megborult valamilyen hardver szar bios-beállítások, rossz tuning vagy rosszul működő beadott driverek miatt? Ilyet már én is láttam, de olyat még nem, hogy egy "rossz Windows" kijavítja önmagát két install között.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Be tudod állítani, hogy a jelszók megmaradjanak e vagy sem..

-
bmwk1200s
őstag
Ezért is mondják, hogy linux based, minthogy a darvin kernel is az... nyilván mindenki módosítgatja a saját szájíze szerint, de attól még linux alapú...
Olyan ez mint a töltött káposzta...
, legalább 5 félét ismerek, de mindegyikben van káposzta, meg töltelék... de mégis más... az alapok ugyanazok..ezen kár vitatkozni... -
válasz
Kalandor
üzenetére
Szerintem nem volt semmi baj a cikketekkel, hazai fórumokon szokás fújolni mindennemű rendszerkarbantartó szoftverre. Külföldi fórumokon kicsit normálisabban reagálnak ezekre a témákra, pl. wilderssecurity. Pedig ott nem csak userek hanem fejlesztőktől kezdve különböző IT cégek szakemberei, sőt még CEO-k is írogatnak.
Azt viszont én is elismerem, hogy néhány cég a marketing miatt rossz hírét keltette ennek a témának mert jó politikusként fűt-fát ígérnek(200-300%-os gyorsulás stb.) és néhány lelkes de hozzá nem értő felhasználó akik nem használják megfelelően ezeket a programokat és később az OS-re mondanak hetet-havat.
Szóval én továbbra is várok ilyen jellegű bemutatókat is.

-
-=RelakS=-
veterán
Annyit dumáltatok az elején a ccleanerről, hogy adtam neki egy esélyt. Csinált 11 gigát a C-n

Bár legközelebb nem engedem, hogy a firefoxhoz hozzányúljon, mert most sehová sem vagyok bejelentkezve

-
-
Morden24
nagyúr
Na akkor mond meg az okát annak hogy csak másodszorra ment fel az XP...
Erről eddig szó sem volt

Tehát ugyanazzal a telepítővel először szarul ment fel, aztán meg jól, és szerinted ez a Windows hibája? Vazze, mit hittél, kijavította közben magát a cd-n ülve, sunyiban?Basszus, érik valami még nagyobb arcpálma...

-
-
moonman
titán
nem trollkodsz, csak bejössz, leszólod a Windows-t egy 10 éves OS saját gányolt gépre való telepítése okán, aztán kijelented, hogy a Mac a világ legjobb minősége, miközben szaros PC-n lopod az OS X-et, aztán meg "benézed", hogy a 10-15%-ával usában több Mac van, mint Windows, amit amúgy is csak játszani használ mindenki.
ha ez nem trollkodás, akkor valamit félre néztem a szótárban.
-
RaZroX
addikt
válasz
Morden24
üzenetére
Na akkor mond meg az okát annak hogy csak másodszorra ment fel az XP... (érdekes módon ugyanúgy telepítettem mint először)
"bizonyára szar a hardver" .. akkor másodszorra is lett volna hiba..
"vagy én nem értek hozzá" szerintem nem kell nagy szakértés egy OS telepítéséhez.. és inkább nem fogok kutatgatni, hogy vajon miért hibaüzenettel üdvözölt a Windows... -
Morden24
nagyúr
Nem, az lett megmondva, hogy nyilván nem értesz hozzá, mert ha értenél, akkor a hiba okát tudnád, nem csak fújnál az OS-re, mert nyilván a gémer konfigodra nem volt kedved.
Magyarán nem értesz hozzá annyira, hogy megmondd, mi volt a hiba, de ez persze nem akadályoz meg benne, hogy egyértelműen a szoftvert okold.
Na ezért jár neked aaaa:

-
Alexios
veterán
Az USA azonban megcsípte a harmadik helyet 15,4 százalékkal
A netre kapcsolódó pc-k közül ennyi a mac aránya. Nem tudom hanyas voltál matekból, de ha szerinted a 15% több mint a win 85%-a(najó, annyi nincs, mert linux is levesz pár százalékot, stb, de arányaiban érthető), akkor ajánlom átnézni az összeadás/kivonás műveletek átnézését.
-
bmwk1200s
őstag
"A módszer viszonylag egyszerű volt, azt vizsgálták, hogy a netre kapcsolódó gépek hány százaléka volt Mac, ami azért 2011-ben egy elég jó mérőszám."
Tehát 100%ból amik a netre csatlakoztak, ennyi százalék volt Mac Os X... biztos volt köztük pár Hackintosh is!
Így már érted? Nem tudok többet segíteni..

-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
Tévedsz! Amerikában is több a wines gép. Én nem is bánom, inkább minőséget gyártsanak mint tucatgépeket!
Sokan használnak wint munkára...grafikai és multimédiás stúdiókat kivéve szinte mindenki...
Nem csak azért mert játszanak, egyszerűen erre szoktatnak rá minket. Nem véletlen ez sem... anno a BME is több millió forintnak megfelelő liszenszt kapott a Microsofttól és még sorolhatnám, pl: a felsőoktatásban dolgozók, tanulók hogyan juthatnak windowshoz.. nem tudom ez él e még... szóval mivel erre vagy "kényszerítve" ne csodáld hogy sokan azt sem tudjak van alternatíva... -
-
RaZroX
addikt
Tény, hogy itt Európában Windows uralkodik otthoni felhasználásban, De pl az Egyesült Államokban több a mac mint a win.
Arról meg nem is beszélve, hogy munkára álltalában Linuxot, vagy Mac-et használnak. Még az ismerősömék is akik színházban dolgoznak...
A Windows azért van csak így elterjedve mert az emberek azon játszanak... -
blueMerle
veterán
Nem saját vélemény, hanem ez egész biztos hogy pl. a Mohi atomerőműben _nem_ használnak Windowst hanem valemilyen linuxot (erre pontos választ értelemszerűen nem kaptam). Mivel ott voltam, láttam és megkérdeztem mikor be lehetett menni nyílt napok alkalmával ez biztos. Ettől függetlenül az ott dolgozó technikus arra a kérdésemre hogy Windowst használnak-e más atomerőművekben igennel felelt. Tehát téma lezárva, használnak ezt is, azt is: nincs egységes rendszer.
Másrészt rengeteg helyen egyeduralkodóak a win különféle mutációi mint pl. a CE-k az ATM automatákban, jegykiadó kioszk reptereken stb...
Egyébként pedig egy kis érdekesség
This is a standard Siemens WinCC or PCS7 message. Don't be worried. Doesn't give problems and is simple to fix.
This system runs under Windows XP or under Windows 2003 server. -
moonman
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
te, én ezt pontosan tudom, de attól, hogy a kernel alapjai ugyanazok, még nem lesz "Linux-alapú", max "a kernel hasonlít a Linuxéra".
-
moonman
titán
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
attól még, hogy a linux kernelt használja, elég messze áll az "asztali" linux disztribúciók tudásától, funkcionalitásától. moonmannek abban igaza van, hogy főleg azért választotta ezt a google, mert ingyenes, nézd csak meg a többi mobil OS-t (MeeGo, WebOS stb.), minek fejlesszenek saját munkából új kernelt, ha már adott egy megfelelő, ráadásul ingyen?
-
bmwk1200s
őstag
Te meg hidd amit Ballmer mond!

pzstm: talán tudsz értelmezve olvasni
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
és a kernelszinten futó, kékhalált okozó drivereket szerinted a Microsoft írja?
"szerintem a fél PH-nak már lejött, nálad a fő motiváció az, hogy másokat lehülyézve adhasd az okosat a 23-karakteres jelszó kb. az atomtámadástól is véd színvonalú marhaságokkal."
igen, biztos vagyok benne, hogy a fél PH így ismer.
-
RaZroX
addikt
Van XP, Vista, Win7 eredetiben amit ajándékba kaptam még régebben. Szóval az most nem játszik szerepet, hogy ingyenes, inkább csak nagyon alkalmas otthoni egyszerű felhasználásra. (Persze csak ha nem ragaszkodunk a Windowsos programokhoz, bár még azokat is fel lehet varázsolni)
-
qfm
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Azért egy win95 mellé légyszives kaparj már össze egy 95-ös linuxot is, és úgy kezdd az összehasonlítást.

Használok windowst, és linuxot is, de azért az állandó windows szidást is kezdem unni.

(#249) bmwk1200s
Azért egy almablogból linkelni egy alma győzelmet.. háát, nem tenném rá még más nyakát se, hogy helytálló dolgokat hoznak le.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
UnlimitedN20
üzenetére
Látom nem jött át, hogy ez nem az én véleményem, ha az átlag ember aki csak meglátja!!
FACEPALM -
Nowhereman
őstag
UGH! - egy példa a hozzáértő hozzászólás színvonaláról. Kösz a gyors mellékletet.
[nézz utána] -
Nowhereman
őstag
"szerinted az atomerőművek reaktorait és hűtőrendszereit PC-k vezérlik?" - bocs elfeledkeztem, hogy nálad a nagyszámítógépek is be vannak öntve betonnal, sehol egy terminál...
"a kékhalál az egy rendszervédelmi funkció, ami hardver vagy kernelszintű driver meghibásodásakor aktiválódik" - szóval neked a driver nem szoftver, azonkívül, hogy egy állati nagy marhaság amit írtál. Mondjuk a win95 azon szuper kékhalálosa, amely azzal produkálható, hogy a leállítás közben automatikus indítást idézünk elő(pl. indítós CD), az most nálad hardver-, vagy drájver-baj lenne?
"csomó minden van, amihez nem értek. csak ahhoz nem is szólok hozzá, hogy úgy tegyek, mintha." -szerintem a fél PH-nak már lejött, nálad a fő motiváció az, hogy másokat lehülyézve adhasd az okosat a 23-karakteres jelszó kb. az atomtámadástól is véd színvonalú marhaságokkal. Ha visszanéznéd, én még csak nem is hozzád szóltam, és még éppen azt állítottam olyasmit, hogy az NT elterjedt. -
RaZroX
addikt
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Az Ubuntu 10.10 nekem is jólbevált, főleg az tetszett nagyon hogy gyors volt.
Nem véletlen van Linux alapja az Androidnak is. -
moonman
titán
mondjuk én ilyeneket nem nagyon tapasztalok, csak a nagy program futása közben vagy közvetlen utána, de ha egy alkalmazás három napja fut a tálcán és megnyitom, akkor sem szokta 10 másodpercig összeszedni magát, általában rendesen feljön. nincs ott valami nagyon elállítva, megtuningolva?
-
Penge_4
veterán
Na ez a baj, ennek kéne választhatónak lenni, elvégre nem mindenki indít olyan gyakran nagy memóriaigényű alkalmazást, hogy erre szükség legyen, többször használja a saját szoftvereit.
Tehát például inkább várok plusz 5-10 másodpercet egy Photoshopra, mint hogy ebédszünet szindrómát tapasztaljak.
Jogos, hogy kevés a RAM, de annyira azért nem, hogy ne lehetne hatékonyabban gazdálkodni vele a felhasználási szokások manuális beállíthatóságával.
Legalább valami olyan, mint a CPU scheduling (Programs vagy Background services).
Nem a gyári taskmanagert használom, hanem Process Hackert (ami olyasmi, mint a Process Explorer, csak többet tud):
A ténylegesen felhasznált memória a Working Set, amiből van Private (amit az adott program használ a fizikai memóriából) és Shared (ugyanaz, mint az előző, csak itt más szoftverekkel megosztott modulok is beleszámítanak (ha például egy codecet vagy egy beépülőt más is betölt az adott folyamaton kívül) és van a Commit (ami Process Explorerben és Process Hackerben Private Bytes néven van.
"szóval ha egy nagyobb memóriaigényű programból kilépve lassan válaszol a rendszer, az többnyire sima memóriahiányra utaló jel."
Épp az a baj, hogy nem csak kilépve, hanem utána órák múlva is, ha akkor rögtön nem váltok át a futó szoftverre.
Tehát kilépek a nagy memóriaigényű programból mondjuk 10:00-kor
Felnyitom a tálcáról a Wordöt, vagy a TC-t 15:00-kor és ebédszünet szindróma, pedig a nagy memóriaigényű szoftvert már rég bezártam és azóta van elég szabad memória, hogy visszatöltse a Superfetch, mégsem teszi. -
moonman
titán
válasz
bmwk1200s
üzenetére
"Akkor én biztosan más jelentéseket láttam, és azt is beszívva!"
"4-5 leginnovatívabb megoldásai?? Mint pl?"
mintpl. a Win 7 teljes felhasználói felülete, biztonsági megoldásai, a ribbon, az IE9 funkciói, a DX11, stb. ezek mind népszerű és előremutató megoldások. a Win8 meg ugye jókis valódi multiplatformos OS-nek készül, aztán majd meglátjuk."a linux és a mac is többet ad... mert mit is nevezünk innovációnak?"
Linuxban annyira nem vagyok otthon, de Mac? most az innováció, hogy készítünk egy gui-t az alkalmazásboltnak meg beteszünk +1 launchert? ahogy olvasom, a Lion-tól még a hardcore Mac-esek sincsenek túlságosan elájulva. -
banhammer
veterán
N+1 hasonló ingyenes program található a neten ami ugyan ezt tudja.
-
Csakénvagyok
őstag
Hatalmas számítási kapacitás az iparban nagyrészt csupán szimulációkra, synoptic-ra HMIkre kel, csekély helyen, objektum felismerés, stb. van direkt kapcsolat maga a gép és a PC közt. A munka zömét atomstabil PLCk végzik, jórészt rendszerbe kötve, amit ugyancsak PLCk koordinálnak. Hogy az user képernyőjén kékhalál vagy bármi jelenik meg jórészt nem számít. Ilyenkor pedig szinte tökmindegy hogy DOS, WinNT vagy Ubuntu fut. Szinte érthetetlen is hogy miért áltatában Win fut ezeken a PCken, ehhez köze lehet a a tájékozatlansághoz valamint a lustasághoz hogy átcseréljék őket.
Hogy az itthoni gépemre böngészéshez, chathez TV és filmezéshez tökéletesen megfelel az Uborka és hogy még véletlenül sem vagyok hajlandó egy centet sem kifizetni számomra haszontalan OPért az meg más dolog.
A nagyanyám korabeli XPt pedig nem is vagyok hajlandó összehasonlítani egy Ubi10.10el
És hogy ON is legyek: ez sem nem töredezik, három év folyamatos updatje sem növelte meg látványosan a lefoglalt helyet, s nem is tudom mit kéne hogy csináljak hogy összeomoljon. S a közhit ellenére nem kel rendszermérnöknek lenni hogy felhasználói szinten könnyedén kihasználjam, példa az user 1.0ás nővérem 10 perc útmutatás után könnyedén elboldogult vele. Még az OOo sem okozott neki gondot.
-
bmwk1200s
őstag
"bevételben is toronymagasan vezet"
Akkor én biztosan más jelentéseket láttam, és azt is beszívva!

4-5 leginnovatívabb megoldásai?? Mint pl?
Tényleg nem kötözködés miatt, de ebben a linux és a mac is többet ad... mert mit is nevezünk innovációnak? Tudom, te erre mindig azt mondod, hogy ami macre jön az már ezer évre megvan windowsra, csak a mac ilyen hogyis hivod? eyecandy megoldással csinálja ugyanazt?
Lehet vállalati szinten mutat valamit, de egy otthoni usernek kiváncsi vagyok mit ad...jééé...a win7 így néz ki, jajj...hát sokkal szebb mint az xp! LOL
-
moonman
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
WTF?
szerinted az atomerőművek reaktorait és hűtőrendszereit PC-k vezérlik?"(gyk: a kékhalál még mindig reakció egy hibára és nem maga a hiba.)" : ami persze programhiba nem lehet, még egy köszönet..."
debazdmeg, be van építve, hogy x függvény meghívásakor dobjál kékhalált. atyarúristen, te ezt komolyan is gondolod?? a kékhalál az egy rendszervédelmi funkció, ami hardver vagy kernelszintű driver meghibásodásakor aktiválódik, hogy megóvja az adatokat a sérüléstől és leállítja az OS-t, valamint debug információkat nyújt."tudjuk moonman. Ezen a világon te vagy az egyetlen, aki mindenhez ért, rajtad kívül meg csak hülyék lakják...."
csomó minden van, amihez nem értek. csak ahhoz nem is szólok hozzá, hogy úgy tegyek, mintha. -
moonman
titán
nem tudom, szerintem az elmúlt 4-5 év leginnovatívabb megoldásai simán Windowson kerültek bevezetésre. ha nem is uralja (bár épp most adták ki a negyedéves pénzügyi jelentést: piaci részesedésben és bevételben is toronymagasan vezet), de mindenképpen a vezetők között tarthatjuk számon.
-
moonman
titán
ez a kilapozás kérdés érdekes, ugyanis mindig mindent kilapoz, amit csak lehet*, felkészülvén arra, hogy valami nagyobb memóriaigényű program kér enni a ramból.
amit te mondasz, az nekem sokkal inkább egyszerű memória-elfogyásnak tűnik, még akkor is, ha a task manager szerint van szabadon. egyrészt a task manager egy elég kriptikus jószág, néha elég bonyolult lefordítani, amit mondani akar (pl. sok helyen csak az előjegyzett memóriát írja és nem a ténylegesen felhasználtat, a cpu-terhelést sem abszolút értékben mutatja, hanem a szabad kapacitás függvényében relatíve, szóval kisszótár kell hozzá.
)azt is érdemes tudni, hogy a Windows programkódot sosem lapoz ki, csakis adatot, mert a kód úgyis mindig ott figyel a lemezen, onnan be lehet tölteni, az adat viszont folyamatosan változik. amit írsz, azt egyébként a Microsoft "ebédszünet szindrómának" nevezi, mert régen, XP-nél volt megfigyelhető, hogy a user otthagyta hosszabb időre a gépet, az elkezdett karbantartani, optimalizálni, közben kidumpolt mindent a memóriából, majd a felhasználó visszaült a gép elé és minden csigalassan töltött vissza. elvileg ezt küszöböli ki a superfetch, ami folyamatosan a szabad ramban tartja a gyakran használt programokat.
szóval ha egy nagyobb memóriaigényű programból kilépve lassan válaszol a rendszer, az többnyire sima memóriahiányra utaló jel.
*ezért is butaság pl. a gyorsabb működés reményében letiltani a lapozófájlt, attól gyorsabb nem lesz, max. lefagy az alkalmazás.
(a rendszer nem, annak mindig fenntart minimum 50 MB-ot.) -
Nowhereman
őstag
"egy atomerőmű zárt rendszerét nyilván semmivel nem lehet megakasztani, ugyanis hermetikusan elzárt a külvilágtól" köszönjük Emese! - akkor még szarabb a helyzet, mint gondoltam! A Windows olyan oprendszer, melyben maguktól alakulnak ki a kártevők! Lévén a Windowst használó atomerőművek 40%-ában előfordult már stuxnet. Meg ugye az iráni atomprogramot is egy kiöregedett kondenzátorból született stuxnet vágta hanyatt. Szerinted ott a PC-k szépen be vannak öntve a betonba, és se egy billentyűzet, se egy USB port se látszik ki?
"(gyk: a kékhalál még mindig reakció egy hibára és nem maga a hiba.)" : ami persze programhiba nem lehet, még egy köszönet...
"egyébként meg nem vagy túl tájékozott NT témában" - tudjuk moonman. Ezen a világon te vagy az egyetlen, aki mindenhez ért, rajtad kívül meg csak hülyék lakják.... -
Penge_4
veterán
Akkor amire sok órája nem váltottam át, de közben futtattam nagyobb memóriaigényes szoftvereket miért nem lapozza vissza a háttérben, miért csak akkor teszi meg, amikor később átváltok rá és a program ilyenkor 10 másodperc múlva lesz csak válaszképes, mert épp akkor olvassa vissza a lapozófájlból (hozzáteszem, ilyenkor több, mint 8-900 mega szabad memória van)?
Néha még a Shellt is kilapozza és az is csak 3-4 másodperc múlva nyílik ki (Open With, New almenük)
-
moonman
titán
hát nem tudom, én összevissza használok mindent és egy másodpercnél többet szinte semmire nem kell várnom. nem csak azt nézi, hogy mikor futtatod, hanem, hogy mennyit*. az Outlook nálam 24/7 megy, és gyorsan is indul, ha bezárom - tökmindegy, mikor teszem.
szerintem elég intelligens, csak elég szabad memória kérdése. lehet, nálam azért ilyen hatékony, mert 4GB-ból gazdálkodik.
*egyébként a Start menüben is így pakolja fel az ikonokat, az indítási gyakoriságot és a futási időt is számolja. ha valamit egyszer indítasz el, de folyton fut, akkor is kap pontszámot.
-
Penge_4
veterán
Az utóbbi időben kísérleteztem a Superfetch-csel, de bebizonyosodott az eddigi sejtésem. 1-2 órás eltérést még kibír, de többet már nem.
Ha meg úgy használod a gépet, hogy egyszer délután 10-kor használod a programot, utána éjfélkor, utána délben, utána 3 nap szünet, utána pedig megint valami más időpontban, akkor nem túl hasznos.
Az lenne a jó, ha manuálisan lehetne szerkeszteni, hogy például van 5 program, amit mindig tartson benn a memóriában a többire pedig manuálisan állítanám be a prioritásokat.
-
moonman
titán
pedig pont az MSI az, ami rendes naplózást tesz lehetővé és tényleg egy-az-egyben képes az eredeti állapotot visszaállítani. szóval meg lehetne azt csinálni rendesen is.

én a sok program telepítésére és az emiatti lassulásra azt mondom, hogy superfetch. hagyni kell pár napot, pár hetet, hogy a rendszer megtanulja a gyakran futó programokat és utána már észre sem venni, hogy 50-70 program fent van, minden pöccre indul. (nálam jelenleg 73 programot ír az uninstall lista.)
egyébként tényleg vicces, itthon a Halo, Zune, Media Center indul azonnal, ellenben Word/Excel gondolkodik pár másodpercet első indításkor, napközben meg fordítva.

-
Lewzke
őstag
A cím találó, mármint a topic számára.

-
hoffman_
nagyúr
Vegyünk alapul egy durva, 5 szereplős csoportosítást, amiben utolsó helyen a lényegtelen megbízhatóságú programok(játék, zenelejátszó, stb) állnak, első helye pedig a veszélybiztos szoftverek. Ezek között csökkenő sorrendben vannak a működésbiztos, majd nagybiztonságú, és átlagos biztonságú szoftverek. Átlagosnak mondható egy általunk használt OS, nagybiztonságú egy országos szintű menedzselő rendszer például. Pakson a Wines gépnek sok köze nem(szabadna legyen) lehetett az irányításhoz, ott működés illetve veszélybiztos szoftverek futnak.
-
Penge_4
veterán
"sokan jönnek a szolgáltatások letiltásával, mert minek fusson pl. a spooler, ha nincs is nyomtatóm. ja, csak például a nyomtatási kép generálása, a faxolás és még kismillió program helyes működése is függhet tőle."
Ezért nem szívesen tiltogatom le másnak, de saját magamnak le szoktam.
A Printerből eddig az volt a legnagyobb "problémám", hogy mikor véletlenül félrenyomtam (Ctrl+P) kaptam egy sárga felkiáltójelet.
Amúgy ezek a "Mit tiltsunk le?" tippek nálam is ki szokták verni a biztosítékot. Az még oké, hogy 5 éve tanácsolták, hogy tiltsák le az IPv6-ot, de majd nagyot fognak nézni nemsokára, akik letiltották.
A Windows Image Aquisition-t nem is láttam, pedig ez megint hasonló, mint a FAX, nem mindenkinek van scannere és digitális kamerája.
A Parental Control-t, vagy a 8.3 fájlnév támogatást is adott felhasználói szokások mellett simán le lehet tiltani, előbbi felhasználásfüggő utóbbira pedig már nagyon ritkán van szükség. XP idejében még volt, de aránylag nem árt vele nagyobbat, mintha a felhasználónevében ékezet van, sőt!
"az, hogy a rendszer használatba véve lassulhat a szűz állapothoz képest, az természetes, hiszen bekerülnek plusz programok az autostart listába, szolgáltatások települnek, extra DLL-eket kell betölteni, stb. és bizony nem minden 3rd party program van tökéletesen kitesztelve kompatibilitás terén minden Windows verzióval."
Ez így van. És ezek miatt esetenként tényleg gyorsítanak ezek a cuccok.
De ez csak azoknál fordul elő, akik nemcsak, hogy telepakolják minden szeméttel a rendszert, de még sűrűn uninstallálnak és installálnak.
Nekik az ilyen programok meg tudják hosszabbítani a Windows életét, de szerintem sokkal egyszerűbb ezeket kerülni.
"*egészen addig fölösleges, amíg újra nem telepítjük a programot és csodálkozunk, hogy hová lettek a beállításaink, adataink."
Na igen, vagy a Temp mappa egészen addig, amíg uninstall esetén nem hiányoznak az uninstallhoz szükséges fájlok.
Amúgy a Registryre azért ír ki olyan sok hibát, mert az összes kiterjesztést (értsd: tmp és társai) felsorolja, mint "Unused Extension" és ezeket újra és újra törli, majd újra és újra létrehozza.
Amúgy ettől függetlenül tényleg gáz, hogy benne marad egy csomó szemét a Registryben és tényleg gáz, hogy ez meg van így engedve a szoftverfejlesztőknek.
És az egészben a legeslegdurvább, hogy például az Opera is azóta nem hagy maga után szemetet, mióta átálltak MSI-ről saját telepítőre.

-
Alexios
veterán
válasz
buherton
üzenetére
Mondtam, nem tudom melyik rendszereket vezérli, de nem úgy ismerem az országot, hogy külön azzal szöszölnek, hogy linux kernel legyen, windows ui-val. Lehet, hogy más rendszereken fut valami linux, vagy akármilyen OS, csak gondoltam megjegyzem, hogy nem csak az elvetemültek használnak windows embeeded-et

-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
ők csak erősítik a szabályt.
szerencsére reader-en meg flash playeren kívül nincs sok közöm hozzájuk. -
buherton
őstag
Láttam nem is egy bankautomatát kékhalállal. Csaba centerben a kh automatát már kétszer is
.adam014: Én is voltam kétszer is. Remélem tudod hogy a GUI alatt lehet akármi. Winfos GUI-ra könnyebb betanítani a fizikusokat, meg a többi dolgozót, mint pl. Ubuntura. Németországban sem véletlenül álltak vissza ubunturól meg openoffice-ról. Továbbá nem csak PC-n van ott oprendszer
. -
bmwk1200s
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Ez jó... pár napja még az öngyilkosság szélén álltam, most meg milyen jókat röhögök itt a kommenteken! Kösz srácok, visszahozzátok az ember életkedvét! 
-
Namelesske
addikt
Szerintem nem erőltetik a Windows NT-t sehol. Annak valamilyen oka van, hogy még atomerőművekben is azt használják, szerintem nem a hozzáértés hiányában terveznek ilyen rendszereket.
-
-
bmwk1200s
őstag
"bmwk1200s: ha valakinek van egy kis esze, az nem áll neki csípőből tüzelni a másikra, csak mert más fajta rendszert favorizál. Microsoftnak sem véletlenül van Macintosh üzletága és az Apple-nél sem poénból készítenek BootCamp-et meg hasonló jóságokat."
Ööö...ebben megint csak egyetértünk...de ezt mire? hol? mikor?
Mármint nem értem mire írtad, de jogos! -
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
"Teljesen butaságnak tartom, hogy csak a nagy nevek tudnak hiba mentes szoftvert alkotni."
ez lehet, hogy nekem szólt, de ha igen, akkor én nem azt írtam, hogy nem tudnak, hanem, hogy átlagosan több velük a gond, mert nincs erőforrásuk, pénzük annyit tesztelni.
"A nem indexelendő fájlokat tároljuk nem indexelt helyeken, hogy a Windows Search adatbázisa kicsi és gyors maradjon."
szerintem ez annyira nem számít, az index-adatbázisok lényege, hogy gyorsak, mivel fel vannak indexelve.

a többivel egyetértek.
bmwk1200s: ha valakinek van egy kis esze, az nem áll neki csípőből tüzelni a másikra, csak mert más fajta rendszert favorizál. Microsoftnak sem véletlenül van Macintosh üzletága és az Apple-nél sem poénból készítenek BootCamp-et meg hasonló jóságokat.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Az rész, hogy mit ne használjunk, pl a catalyst controll center.. nekem nem teljesen világos. Ugyanis! Ha átlag user vagyok, azt se tudom miről beszélsz... rajta lehet ettől még a gépen? Persze, hisz aki összerakta a gépem feltehette... Átlag user tudja, hogy kell eszközkezelőből feltenni ezeket a dolgokat? Látod ez a baj! Szidhatjuk a rendszert...de a gond a rossz, vagy kevés tájékoztatásból áll. Igen is a 21. században meg kell tanítani a felhasználót, hogyan kell használni egy rendszert és mire figyeljen oda!
Nem az kell, hogy 25ször tanítsák meg velem a wordot használni, általános iskolától egyetemig...Más: Nekem tetszett mikor a CERN-ből közöltek képeket és ott látni lehetett hogy minden volt... linux, windows, macbook pro

Érdekes, tudtak együtt dolgozni a szakemberek teljesen eltérő rendszerekkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, legalább 5 félét ismerek, de mindegyikben van káposzta, meg töltelék... de mégis más... az alapok ugyanazok..ezen kár vitatkozni...

![[/L] [/L]](http://img827.imageshack.us/img827/4628/epicfacepalmbyrjth.th.jpg)

szerinted az atomerőművek reaktorait és hűtőrendszereit PC-k vezérlik?