Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
Blizzardking #9895 üzenetére
Ma Google térképpel jöttem haza, ott minden utcanév ki van írva menet közben is.
És szinte már zavart, hogy szinkronban mozgott a nyíl a kocsival. Ha bárki úgy érzi nem késik a waze, menjen egy kört gmaps-al, meg fog lepődni nagyon. -
fant0mi
őstag
Egesz jo ez a takarekos uzemmod, de en nem az eredeti szandeknak megfeleloen uzemeltetem. Ejszakai vezetesre nagyon tetszik.
Mondjuk kevesbe korulmenyes modon is be lehetne kapcsolni, az jo lenne.
-
Szili17
tag
válasz
Tesztelo.hu #9897 üzenetére
Az egyik android a másik iOS?
Vagy most nem ugyanazon a verzión vannak (lehet nem). Egyébként kéne lennie. Ha mindkettő android akkor ahol nincs ott is meg kéne jelennie. -
Szili17
tag
válasz
Blizzardking #9895 üzenetére
Én nem vettem sértésnek, csak megoldást javasoltam. Mondhatod természetesen a véleményed, mindenkinek van, legyen is.
Én az én tapasztalataimból építkezem, ez is a tipikus esete a mindenkinek nem lehet jó.
Nem tudom mennyire olvasgattad az észrevételeket, de sosem lesz jó. Ez túl kicsi, az túl nagy, mindent kitakar, én meg nem tudom elolvasni, túl sokminden van ott, elveszik az információ, nincs ott semmi, miért "tagadja meg"? Érzed? Ami neked jó 800 utcanév 6-os betűmérettel, az másnak rossz, másnak az kell hogy legyen kiírva 3 főút jó naggyal.
Azt is hozzátenném, hogy a legtöbben nem úgy használják ahogy te, ergó nem a te kedvedre kell tenni leginkább, hanem a nagytöbbségére. Ezzel most nem azt akarom mondani hogy te le vagy ejtve, mert kit érdekel, de én ha most kicsit gondolkodnék, meg keresgélnék akkor el tudnék mondani kb 100 olyan dolgot, amit "sokkal jobb lenne ha így lenne". Szerinted van idő ezt mind megcsinálni? Persze hogy nincs. Meg fogják csinálni? Persze hogy nem. Néhányra van esély közüle? Van, de melyikre? Nyilán ami a sokaságot érinti.Egyébként én is ismerem elég jól szerencsére a várost. Legalábbis amerre mozogni szoktam azt a környéket. Odatalálnék helyekre én is Waze nélkül, de miért tenném? Nyugodtan döcögjön csak és magyarázza az utat, én meg követem (vagy nem) saját belátásom szerint.
simico: Nekem működik, legalábbis a Home-Work kombó elég jól, más ilyen rendszeres célpont nincs. De van ismerős akinél igen és saját bevallása szerint az is oké.
Persze ide tartozik hogy az elmúlt hónapok valamelyikében (november-december körül) nem jeleskedett nálam sem ez a TripSuggestion, furcsa is volt, de most megy, nem változtattam semmin.Azt az M0-OMV dolgot meg majd megnézem hogy látszik-e valami. Furcsa lenne ha le lenne zárva és senki nem bukkant volna még rá. (írt volna róla)
-
Blizzardking
őstag
válasz
Szili17 #9891 üzenetére
Nézd, különböző júzerek, különböző szokások. Én ahhoz elég jól ismerem Bp-t, hogy 90%-ban odataláljak valahová, leginkább azért szoktam használni a wazét, hogy jelezze ha rendőr van, illetve hogy a belvárosi egyirányú utcákban pont úgy közelítsem meg a célt, hogy nagyobb esély legyen parkolóhelyet találni. Emiatt nekem elsősorban nem az a lényeg, hogy vigyen oda a Vas utca 12 alá, mert tudom hol van, hanem hogy az előző 3 egyirányú utcában egy bizonyos útvonalon vigyen végig. Ehhez jobb ha ránézek a térképre, látom melyik merre egyirányú, és lebököm a nyilat valamelyik kereszteződésbe, ahonnan odataálok, és még le is fogok tudni parkolni.
De nem tudom minek magyarázkodom, amikor a QHD kijelzők korában hatos betűnagysággal is kiírhatná, és még forgathatná is, senkit nem zavarna.
Van mikor a túlinformáló felület sok, és okosan csökkenteni/adagolni kell az információt, és van amikor teljesen felesleges infót megtagadni. Ez amit írtam, pont ez az eset. Lehet nagyítgatni, kicsinyítgetni, forgatgatni, de ha játszani akarok, lemegyek a térre focizni. Nem sértésnek szánom, inkább építő kritikának. -
simico
aktív tag
Ja, és amit minden nap elfelejtek...
Kb két hete (de lehet, hogy régebb óta is) az M3 bevezetőn a körvasúti felüljáró után, az OMV kút előtt kint van két tábla is, hogy a Rákos-patak hídja le van zárva a Rákos tér - Szőnyi útnál. Nem mentem be megnézni, hogy tényleg le van-e zárva
, mindenesetre azt megfigyeltem, hogy míg korábban komplett konvojok mentek le a bevezetőről az OMV kútnál, hogy a Komáromi - Szőnyi úton végigmenve és a BVSC sporttelepnél visszatérve kikerüljék a dugót a bevezetőn (illetve leginkább csináljanak egy párhuzamos dugót mellette is), addig mostanában alig megy ki egy-két kósza autó.
-
simico
aktív tag
válasz
Szili17 #9888 üzenetére
Kb 5 éve használom majdnem napi szinten a Wazét és ezen idő alatt azt figyeltem meg, hogy az évek és verziók során egyre éhesebb lett mind adatforgalom, mind energia tekintetében. Minden nap ugyanazon az útvonalon ingázom és most sokkal több adatot eszik meg mint 3-4 éve. Nem hiszem, hogy mostanában nagyságrenddel több térképváltozás lenne ugyanazon a 10 km-en, mint korábban. Másrészt régen egy Bp - Balaton vagy Bp - Nyíregyháza úton éppcsak langyos volt a telefon és simán maxra fel tudta tölteni navigáció közben is a töltő, addig most már töltés nélkül is sokkal melegebb mint régebben töltés közben, töltőn meg éppcsak szinten tartani tudja. Egy-két éve valamelyik verzió óta maxon pörgeti a telefonon az összes magot, teljesen feleslegesen. Ha lekorlátozom a felére a max frekvenciát az összes magot (root-olt telefon), akkor is ugyanolyan jól fut a Waze, csak épp sokkal kevesebb energiát zabál. Szerintem valamit nagyon elrontottak az optimalizációval. Google maps kevesebb adatforgalommal, kevésbé pörgetve a telefont működik - ahogy 3-4 éve még a Waze is.
Ami engem még rohadtul szokott idegesíteni, az az ajánlj a barátaidnak, értékelj az áruházban, stb, teljes képernyőre feljövő üzenetek a Waze indiítása után, pont amikor elkezdeném megadni a célt. Ha ezt egyszer dobná csak fel, az még oké lenne, de mi a búbánatos f...omnak kell ezeket állandóan az ember képébe nyomni pont akkor amikot megadná a célt?!
Régen elég jól megjegyezte a napi rutint, adott nap adott időszakában hova szokott menni az ember. Egy ideje már ez sem működik. Legtöbbször egyáltalán nem ajánlja fel a megszokott célt, vagy nem azt ajánlja ahova például másfél éve minden reggel megyek. Pedig régen ez tök jól működött.
-
Szili17
tag
válasz
Blizzardking #9890 üzenetére
Ha oda kéne találnod akkor arra keresnél rá például.
Ki írja, megfelelő nagyításban, ahogy kicsinyíted a térképet, úgy egyre inkább csak a magasabb rendű utak látszanak. -
Blizzardking
őstag
válasz
Szili17 #9878 üzenetére
Tudja fene. Ha munkaidőben élesben oda kéne találnom a Bródy Sándor utca és a Vas utca sarkára, akkor legyen inkább a betűleves. Ráadásul 15 éve az összes navi, már a PDA korszakban úgy működött, hogy kiírta az utcaneveket. Kinek, és milyen megfontolásból jött az ötlet, hogy ne írja ki? Egy térkép program?
-
Szili17
tag
Igen, tényleg. De jó ez így szerintem. Kb még látszik ez-az a térképen, plusz visszakapcsol ha van valami meg tényleg kevesebbet fogyaszt úgy, meg kevésbé is melegszik (legalábbis én így tapasztaltam).
A telefon merülése Waze-zel meg ilyen. Az adatforgalom is csinál hozzátesz, de verziók közt is van különbség. Viszont nem látom konzisztensnek, panaszkodnak itt is mindig hogy "az új verzióval jobban merül" ez kb minden verzióváltásnál elmondja valaki. Azt persze senki nem mondja amikor jobb.
Szóval néha jobb, néha nem. Próbálom figyelgetni magamon amikor észbe kapok hogy mondjuk nem úgy töltődik mint múltkor, de nehéz megmondani hogy mi okozza. Én töltöttem előtte hülyén a telefont, melege van jobban vagy a Waze vagy ki tudja mi.
-
merqree
őstag
Jó ideje egy másik programot használok, ami offline térképekkel dolgozik.
Gyakorlatilag azt tapasztalom, hogy simán feltöltődik 2-3 óra alatt a telefon, míg a waze-nél vagy szinten tartotta a töltés, vagy lassabban, de merült. Tehát a merülést én az adatforgalomra fogom.Amit most használok, abban van sávasszisztens, de pl ma egy sávos úton javasolta, hogy a belső sávban haladak...
-
air
nagyúr
válasz
bigdady #9876 üzenetére
Köszi. Nekem is jó lett, de nekem elveszett minden adat.
Újra be kellett lépnem.Viszont hová lett az "OK Waze" a beállításokból?
Kivették?Szerk. Ja, látom:
"A hangalapú utasítások funkció jelenleg csak angol nyelven, és az alábbi területeken áll rendelkezésre: az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Dél-afrikai Köztársaság, Írország és Új-Zéland."Valószínűleg ezért nem jelenik meg.
-
Szili17
tag
válasz
Blizzardking #9871 üzenetére
Na vajon? You need moar zoom m8.
Amúgy nem, ha mindig minden látszana akkor meg az lenne a baj. "Úgy nézne ki mint valami betűleves." -
-
bigdady
nagyúr
Na töröltem az alkalmazáskezelőben az app/tárhelyen belül az adatokat és gyorsítótárát és a következő indulás után jó lett. (és még a beállítások is megmaradtak). Vagyis ettől még piros csak működik a diktálás..
-
fant0mi
őstag
válasz
Blizzardking #9869 üzenetére
Nincs csunya terkep, csak keves zoom.
-
Blizzardking
őstag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy azt nagyon bonyolult lenne megoldani, hogy a térkép nézetnél látsszanak az utcanevek? Úgy néz ki a térkép, mint egy kifestőkönyv használat előtt.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Waze mikrofon gomb piros és nem tudok diktálni sem illetve nincs hálózati kapcsolat üzenettel kifagy ha közben pl autóban valami használja bt-n a hangot.
Android 7. Alkalmazásengedélyekben van joga pedig. Ötlet? Kösz -
Szili17
tag
Én nem így tapasztaltam. Mondom én ott egyenesen mentem már többször, nem volt vészes.
De arra akartam rávilágítani hogy nem ez a megoldás, illetve ez nem megoldás.
Amúgy engem a Waze ritkán visz át az Elem utcánál a vasúti átjárón, de való igaz hogy a Pázmányon visz tipikusan. De azt továbbra is fenntartom hogy jobbra nem nehéz kanyarodni a Pázmányról, ezt felejtsük el.
-
simico
aktív tag
Egyetértek. Én nem csak a Pázmányt, de magát az Elem utcai vasúti átjárót is nagy ívben elkerülöm. Csak éjjel vagy hétvégén vagyok hajlandó arra menni, egyébként inkább az Árpád úti felüljárón megyek át. De egyébként most hétvégén is még a Waze is inkább a felüljárón és a Szentmihályin vitt át Újpestről Újpalotára, mert ez a kerülő még hétvégén is gyorsabb a vasúti átjárónál és az M3-on Szerencs utcánál való átjutásnál.
-
asdf_
veterán
válasz
Szili17 #9860 üzenetére
"ha ott sokan vannak akkor húderossz"
Az a baj, hogy a felteteles mod hasznalata indokolatlanAz ejszakat kiveve az ott fixen szivas.
Aki meg nem kapcsolta ki (mint valaki más), vele meg mindig elkerültesse az egész kereszteződést?
Elfogult vagyok, de igen, tovabbra is azt mondom, hogy ott a Pazmanyon csak az menjen, aki a Szerencsrol kanyarodik ra. Ket utcara tole ott van a lampas keresztezodes. Ertelmetlen barkinek is a Stop tablanal szivnia, ontokonloves arra menni. A problema inkabb abbol lesz majd szerintem, hogy ha emiatt mas utvonalat fog tervezni a Waze, akkor csak egy utcaval fog arrebb vinni, az meg egy sima foutvonal keresztben, tehat jobb, mint a Stop tabla, de meg mindig egy utcaval odebb lesz a kanaan. -
Szili17
tag
válasz
Winner_hun #9859 üzenetére
Az a része rendben is van, nem is azzal van a bajom. Hanem hogy te itt már a routing helyett akarsz dönteni, tanulja meg hogy mi mennyi idő ott. Nem arról van szó hogy az a manőver nehéz/veszélyes, hanem hogy "ha ott sokan vannak akkor húderossz". Az ilyet szerintem nem kéne beállítani nehéznek (difficult turn ugye kicsit talán jobban megfogja, nem is tudom magyarul ez hogy hangzana szépen és röviden hogy "ha nem vagy olyan magabiztos ne gyere erre").
Szóval azt ne így és ne mi akarjuk megoldani. Ott jobbra kikanyarodni nem olyan nehéz. Az egyenes meg a bal az oké, ott kell a többiek jószívűsége. Érted hogy nagyjából mit akarok vele mondani?
Amúgy én már 1×-2× mentem arra és én nem várakoztam órákig, persze az sem a csúcsidőszak volt tény; ezért nem is hiszem hogy reprezentatív az én nézetem (én ott egyenesen szoktam kereszteni a Szerencs utcát szinte mindig).
Nem kell megijedni, ha nagyon rossz lenne akkor úgy szóltam volna hogy "figyelj ez meg ez amit csináltál,
na ezt ne"Itt egyelőre csak a véleményem jelentettem meg mint sima egyszerű forumozótárs.
Szerk.: Szóval azzal hogy ezt te ott beállítod, aki kikapcsolta ezt a funkciót (mint én), neki semmi változás nem lesz. Aki meg nem kapcsolta ki (mint valaki más), vele meg mindig elkerültesse az egész kereszteződést? Ez nem oldja meg amit írtak problémát, de nem is a mi feladatunk. Szerintem!
-
Szili17
tag
válasz
Winner_hun #9856 üzenetére
Szerintem kezdesz kicsit túlzásba esni.
-
Szili17
tag
válasz
apaszka #9854 üzenetére
Bezony, kivették. (VÉGRE!) A rövidebb az egy rakás butaság volt. Nem szabadott használni. Kivették mert a "gyorsabb" A tervezés, a rövidebb az egy átverés volt.
(Nem nem volt az csak szerintem rettentő rosszul tervezett, az nem dugó kerülés, semmi amiért a Waze jó volt.)
-
Winner_hun
félisten
Észak felől dél felé beraktam a jobbra kanyarodást is nehéz manőverre. Visszanéztem a kamerafelvételt, dél felől érkezve úgy kanyarodtam balra nagy ívben 2,5 perc alatt hogy csak 1 autó volt előttem. Innen jobbra kikanyarodni nem gond, elég széles az út, elfér 2 autó egymás mellett, mentek is el mellettem, viszont észak felől nem férnek el többen a sávban.
ui: valaki ezt lejjebb vinné 3-as szintre egy kicsit?
-
apaszka
veterán
Sziasztok!
Nem találom a rövidebb, vagy gyorsabb tervezést ?
Én vagyok bén@ , vagy kivettèk?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Szili17 #9851 üzenetére
1,4 km-től kapcsol vissza a takarékos üzemmódból, ami annyiból áll hogy a képernyő fényerejét minimálisra leveszi. Meglepődtem hogy magától nem csinál semmit, csak ha az adott útra be van kapcsolva. Ennek így értelme nem sok van. Ha útközben beállítom hogy erre az útra legyen érvényes akkor kell neki egy kis idő míg átvált takarékosba (kb. 2 km-t kellett rá várni városon át).
-
Szili17
tag
válasz
canniball #9847 üzenetére
Arra figyelj hogy alapból nem csinálja, csak ha nincs semmi (azt hiszem 1.5 km-ig vagy 1) és csak akkor, ha le van merülve a telefon (becausefuckyou that's why
), kivéve ha mindig (MINDIG) bekapcsolod kézzel hogy "Bekapcsolás erre az útra", na akkor fog működni feltöltve, meg töltőn is meg mindenhogy.
Csak ezt minden egyes alkalommal meg kell tenned amikor elindítod a Waze-t.Igen, tudom, gratulálok... Én is.
Mindenki azt mondja hogy ez így rettentő rossz, oszt még is így van. :/
(Attól még leírhatjátok nyugodtan, csak mondom hogy nem kell meggyőzni én magamtól is elég dühös vagyok.)Más: iOS-en nincs ilyen (még?). Ha nem tévedek, persze lehet hogy tévedek, de nem valószínű.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest