Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• simico

aktív tag

válasz Szili17 #9888 üzenetére

Kb 5 éve használom majdnem napi szinten a Wazét és ezen idő alatt azt figyeltem meg, hogy az évek és verziók során egyre éhesebb lett mind adatforgalom, mind energia tekintetében. Minden nap ugyanazon az útvonalon ingázom és most sokkal több adatot eszik meg mint 3-4 éve. Nem hiszem, hogy mostanában nagyságrenddel több térképváltozás lenne ugyanazon a 10 km-en, mint korábban. Másrészt régen egy Bp - Balaton vagy Bp - Nyíregyháza úton éppcsak langyos volt a telefon és simán maxra fel tudta tölteni navigáció közben is a töltő, addig most már töltés nélkül is sokkal melegebb mint régebben töltés közben, töltőn meg éppcsak szinten tartani tudja. Egy-két éve valamelyik verzió óta maxon pörgeti a telefonon az összes magot, teljesen feleslegesen. Ha lekorlátozom a felére a max frekvenciát az összes magot (root-olt telefon), akkor is ugyanolyan jól fut a Waze, csak épp sokkal kevesebb energiát zabál. Szerintem valamit nagyon elrontottak az optimalizációval. Google maps kevesebb adatforgalommal, kevésbé pörgetve a telefont működik - ahogy 3-4 éve még a Waze is.

Ami engem még rohadtul szokott idegesíteni, az az ajánlj a barátaidnak, értékelj az áruházban, stb, teljes képernyőre feljövő üzenetek a Waze indiítása után, pont amikor elkezdeném megadni a célt. Ha ezt egyszer dobná csak fel, az még oké lenne, de mi a búbánatos f...omnak kell ezeket állandóan az ember képébe nyomni pont akkor amikot megadná a célt?!

Régen elég jól megjegyezte a napi rutint, adott nap adott időszakában hova szokott menni az ember. Egy ideje már ez sem működik. Legtöbbször egyáltalán nem ajánlja fel a megszokott célt, vagy nem azt ajánlja ahova például másfél éve minden reggel megyek. Pedig régen ez tök jól működött.

Új hozzászólás Aktív témák