Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Köszi, meglesz. Amúgy ez az offline navigáció hogy van (ha nem lenne a 0.pillanattól adatsim)? Attól, hogy az alap tervezés online történt otthon, attól offline tudja kezelni a kitérőket/eltévedéseket?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Szili17
tag
válasz radi8tor #6752 üzenetére
Valamit tervez olyankor is (offline), viszont egyértelműen elmarad a minősége a szerveren tervezettétől. Illetve csak olyat tud amilyen térképcsempe le van töltve. Nem tudom mit csinál ha nincs út, valóssínűleg elszáll a tervezés, mert ugye "nincs út" amin vihetne, legalábbis lokálisan. Ugye a szerveren tervezettnek ilyen gondja nincs szerencsére.
Attól hogy megszakad a net, mert nincs térerő még nem történik semmi kritikus, ha visszajön akkor teszi tovább a dolgát, ugyanúgy tud újratervezni (ha visszajött a net) ha gáz van. Ettől nem felejti el a megtervezett útvonalat és tud navigálni is rajta.
Offline navit vinni tartaléknak egyáltalán nem butaság, sőt! Persze sose legyen rá szükség!
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
bernel
tag
Úgy láttam, hogy nagyobb pontosságú (high accuracy) gps, ami wifit és mobilnetet is használ, jobban fogyasztja az akkut, ezért beállítottam, hogy csak a telefon saját gps-ét használja. A waze ekkor panaszkodott, hogy neki nagy pontosságú gps kell, de úgy hagytam, és látszólag ugyanúgy működött a waze, látta, hol vagyok,stb.
Van valami érdemi különbség a kettő között waze esetén, vagy nyugodtan lehet csak a telefon saját gps-ére hagyatkozni?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Próba cseresznye. SzVSz a modern telóknak amik a glonass holdakat is használják már elég precíz a helyzetjelzésük. A wifi értelmetlen autós navigációra, uis másodperceken belül kikerülsz egy-egy hotspot hatósugarából, az a-gps (mobilnet)-nek van értelme, ha nagyvárosban - magas épületek között próbálsz tájékozódni. New Yorkban talán még a wifit is előhúznám, gondolom ott van elég regisztrált hotspot.
-
bernel
tag
válasz t72killer #6756 üzenetére
Bp-n próbáltam, itt nincs túl sok nagyon magas épület, úgyhogy gondolom itt a sima telefonos gps is elegendő lesz a gyakorlatban. Abból tűnt fel egyébként, hogy az akku fogyásból a wifi elég jelentős volt úgy, hogy a wifi be sem volt kapcsolva a töltés óta egyáltalán viszont waze, maps volt használva, úgyhogy a wifis gps szívta feleslegesen az akkut.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Taybore #6760 üzenetére
"Nekem bekapcsoláskor automatikusan nagy pontosságra vált ... "
Elindítod a Waze-t, és az automatikusan átkapcsolja a location beállításodat "high"-ra? Ezen igazán meglepődnék, bár tény, hogy nem ismerem a Samsung rendszerét. Az általam eddig látott készülékek / ROM-ok egyike sem volt erre képes. Most is, ha elindítom a Waze-t úgy, hogy nem "high accuracy"-n van a location settings, problémázik ugyan, de át nem tudja kapcsolni (csak javasolja, hogy tegyem meg). -
bernel
tag
válasz <Adamsky> #6761 üzenetére
Nekem az a furcsa, hogy kikapcsoltam a wifis gps-t, és csak device-ra van állítva, az akku mégis mutat wifi fogyasztást. Pedig a wifi teljesen ki van kapcsolva, a töltés óta nem használtam netezésre vagy hasonlóra, és most már a waze/maps sem fogyaszthatja a gps-sel, így nem világos, mi okozhatja a wifis akku fogyást.
-
junkpod
veterán
Régóta wifi nélküli GPS-szel navigal, waze Bp belvárosi szűk utcákban is működik, többet vesztesz fogyasztásban, mint amit nyersz pontosság az, sőt értelmetlen, az inkább beltérre jó,mondjuk egy Plaza belsejében.
Az agps nem pontosabb semmivel, csak a ttff időt csökkenti jelentősen, mert mobilneten kapsz egy kB pozíció szukitest.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz #79335424 #6762 üzenetére
Mondjuk a waze ritka erőszakos. Az pl hogy lehetséges, hogy a rendszer hangerot öl függetlenül ő dönt a hangerorol?
Pl benzinkútnál leveszik a telot nemara de ő persze a pénztárnál a zsebemben elkezd kiabálni, hogy nincs gps. Csak akkor nemul el ha a waze menüben kussoltatom.Box's don't touch!
-
-
törölt tag
válasz junkpod #6767 üzenetére
A hangerőbeállításokhoz egy felhasználói alkalmazás is símán hozzáférhet. Meg kell nézni, hogy melyik hangcsatornát haználja a Waze. Ha a teló lenémított állapotában is meg tud szólalni, akkor vagy feloldja a némítást (ez könnyen ellenőrizhető), vagy a riasztás hangcsatornáját használja, mert az mehet némított telónál is (így lehet némított állapotvan ébresztés is). Sztem automatizálóval ki lehetne babrálni vele, hogy ne tudjon a háttérben megszólalni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Offline vajon mennyi különbség lehet a Waze és az OSMAnd között? Egyiket sem használtam még, csak kellene egy netet ritkán (jellemzően nem a kritikus "eltévedtem" szituban) látva is hatékony naviprogram.
[ Szerkesztve ]
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Az elmult 2 hetben hasznaltam a nyaralasom soran Ausztriaban, Olaszorszagban, Szloveniaban, Horvatorszagban es az alabbiakat tapasztaltam:
- hosszabb lehajto neveknel ugral a fenti sav sortores miatt. (pl. 1 es 2) vagy pl. Tatabanya-ovaros
- kulfoldon nagysagrendekkel kevesebb a wazer, igy sok helyen sem trafi, sem rendor, sem utfelujitast nem jelez.
- sebessegkorlatok nincsenek, vagy rosszul vannak beallitva, de inkabb nincsenek.
- a navigacio ideje realitve pontos volt. (beleszamitva a fizetokapuknal (olasz es horvat) es a hataron (szloven - horvat) a varakozast, valamint az autopalyakon a forgalmat. (Ausztriaban es Olaszoknal eros volt a forgalom) )
- Az 500m-nel hosszabb alagutakban elvesztette a gps jelet es a mobilnetet is, de par meterrel a kijovetel utan visszaalt a rendes mukodese. Az mondjuk zavaro, hogy ha elveszti a jelet, akkor nem marad pontosan ott a kepernyo, ahol mig volt jel, hanem kicsit elmozdul es el is fordul. Ez neha zavaro tud lenni, ha egybol alagut utan van lejaro, Pl. Tarvisional.
- Az osszes adatfogyasztasa az Adroid szerint 64,19Mb volt ezen ut alatt, ebben nem csak a linkelt utvonal volt benne, hanem a kornyezo telepulesek, es latnivalokhoz a navigalas is.
- Olaszorszagban dobott fel reklam ablakot nehanyszor, de eltunt szemelyeket nem, sem Ausztriaban, sem Horvatorszagban.
- Telenor es Bluemobil simekkel egyarant roamingoltam (ketkartyas keszulek) es nem tapasztaltam halozatvaltozas miatti fagyast, mint korabban.
- Mindig a legfrissebb verziot hasznaltam, nem szorakoztam regebbi visszatelepitesevel, cache-t sem nagyon szoktam uriteni, hasznalom es kesz.
- Az utvonal ez volt.Egyelore ennyi jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
törölt tag
Az az alagutas dolog elég bosszantó tud lenni. Sztem lehetne rajta segíteni. Ha az IGO alagút miatt elveszíti a jelet, akkor az utolsó ismert sebesség alapján folytatja a navigálást, és amikor újra jelet kap, akkor korrigál. Sztem ez a Waze -ben is megoldható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a beszámolót!
" ... kulfoldon nagysagrendekkel kevesebb a wazer, igy sok helyen sem trafi, sem rendor, sem utfelujitast nem jelez ... "
Sajnos ezzel nálam el is veszítette az egyetlen előnyét. A többiektől kérdem, hogy tényleg ilyen gyatra a helyzet? A végén még kiderül, hogy az EU-ban mi használjuk csak a Waze-t."Az 500m-nel hosszabb alagutakban elvesztette a gps jelet es a mobilnetet is, de par meterrel a kijovetel utan visszaalt a rendes mukodese. Az mondjuk zavaro, hogy ha elveszti a jelet, akkor nem marad pontosan ott a kepernyo, ahol mig volt jel, hanem kicsit elmozdul es el is fordul."
Ez ciki. Az iGO évek óta képes kezelni az ilyen helyzetet. Csodák persze ott sincsenek (a GPS jelet az is elveszti) de az alagútnál tudja, hogy ez azért történik, mert nem "lát ki belőle", ezért a jelvesztés pillanatában mért sebességnek megfelelő tempóban (aztán lehet ez a megengedett sebesség) mozgatja a "nyilat".Hopp, most látom, hogy Somatom megelőzött. Mindegy, most már nem törlöm ki.
(#6776) Somatom
"Sztem ez a Waze -ben is megoldható lenne."
Ja, a kérdés csak az, hogy ismeri-e az alagutakat?[ Szerkesztve ]
-
Taybore
aktív tag
válasz <Adamsky> #6779 üzenetére
Lehet már a térképszerkesztőben egy ideje jelölni az "alagút" típust, lehet, hogy lesz rá megoldás. Tőlünk közvetlen nyugatra valóban kevesen használják, de pl Párizs torony magasan viszi a wazerek számát Európában. http://wazestats.com/map1.php
-
pakfong
tag
válasz <Adamsky> #6779 üzenetére
Németben a dugókat remekül el lehet vele kerülni. Márpedig abból van itt dögivel. Az igaz, hogy nem sokan, de azért használják. Jelentéseket is meg szokták köszönni, térképet is gyorsan aktualizálják. Fix traffikat szinte mindenhol jelzi, ahol van (mert abból is van itt dögivel). Mondjuk, ha többen használnák, akkor nem lennének 15 km-es dugók, dehát így is hasznára van az embernek.
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
törölt tag
válasz pakfong #6781 üzenetére
Nem, a fenét! Csodára a Waze sem képes. Márpedig, ha egyidőben bombáznak szét 3 kelet-nyugati autópályát (A3, A6, A8), akkor azon csak a csoda segíthetne. G. Térképben szoktam figyelni az online forgalominfót, de fölösleges. Reggel 6 és este 10 között nyugodtan lehetnének offline, előre bepirosozva azok a szakaszok.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Taybore #6780 üzenetére
Hmm... mik ezek a tornyok? Van esetleg valamilyen részletesebb / nagyítható térkép is erről?
(#6781) pakfong
Én ritkán járok arra, de amikor igen (síelés, cél Franciaország), akkor nagyon jól jönne. Tapasztalatom szerint akkortájt nem is annyira a németeknél, mint inkább Svájcban szokott gond lenni. -
canniball
nagyúr
válasz junkpod #6734 üzenetére
Egyrészt tudom mikor kell indulnom, nem kell szólnia. Másrészt a jó megoldás az lenne ha nem állna le folyton. De sajnos leáll. Kipróbáltam: a tervezett utazás is leállt, pedig a lehető legrövidebbre állítottam...
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Sanyi.mTs
addikt
kipróbáltam én is a 4.x-et. (azóta volt legalább 2 update). meg is örültem, h lehet a kedvencek sorrendjét állítani, eltöltöttem ezzel legalább egy órát (1 hónappal ezelőtt). majd kaptam egy új mobilt. letöltöttem rá a legfrissebb waze-t, beléptem és a régi össze-vissza sorrend fogadott. most akkor csak azon a mobilon él a sorrend, amin beállítottam? ha az beadja a kulcsot, akkor oda a sorrendnek?
-
Szili17
tag
válasz Sanyi.mTs #6786 üzenetére
Ezzel az a helyzet, hogy tudod sorrendezni, nem tudom hogy készülékek közt átmegy-e, ezt lehet tesztelni újratelepítéssel is ha nagyon szeretnéd.
Viszont! Volt akinek keverednek, egyszer én is tapasztaltam és azóta igyekszem figyelni hogy valaminek a hatására történik-e, de nem, azóta nekem nem hajlandó keveredni. Szóval széttárom a kezem, ha valakinek van elmélete hogy mit kell csinálni hogy reprodukálható legyen akkor szívesen fogadom (kipróbálásra).(#6785) canniball:
Szerintem pedig jó az a funkció, nyilván van egy kb sejtésed hogy mikor kell indulni és úgyis előbb elindul az ember picit (vagy direkt korábbra állítja be a Waze-nek), de azért szerintem megnyugtató ha szól. Ráadásul a címet sem kell indulásnál beírni, csak leokézni hogy igen, megyek.
Legrövidebb micsodát állítottál? Ugye nem a tervezést, mert csak úgy megsúgom hogy az rossz ötlet. Nem tudom most hogy áll, de régen művelt galádságokat és ami tuti hogy nem kerül dugót.(#6784) <Adamsky>:
Ott írja felül "Maximum of Active Wazers at 2016/07/24"
Vagyis a legtöbb egyszerre aktív felhasználó a(z Európa szinten) nagyobb városokból.
Hmm nekünk picit fura az az 5000, mert simán van 8, de arányaiban látod, hogy Párizsban 30 000, Londonban 10 Rigában 3000, Bécsben 164.
Nagyobban nincs, csak városokra bontva. Talán ez picit mérvadóbb (mondjuk elmúlt 2 hónap)."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
canniball
nagyúr
válasz Szili17 #6787 üzenetére
Nem, a legrövidebb hátralévő időt az indulásig. Hogy legnagyobb eséllyel ne álljon le. De így is elszállt.
Kipróbáltam a GMaps-szal is, ráadásul sikerült is úgy felejtenem, viszont az fél óra elteltével is ugyanúgy ott volt ahogy hagytam; csak a Waze áll le mindig pár perc után.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bigdady
nagyúr
Hali
Azt hol lehet beallitani hogy a kocsim ne hivaskent kezelje a waze-t hanem sima bluetooth-on szoljon?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz canniball #6791 üzenetére
Ez az inaktivitás esetén a Waze kilép valószínűleg nem bug, hanem feature.
Egyébként ne érts félre, tényleg nem kötekedésből, de nem értem, hogy miért jó Neked, hogy indulás előtt megtervezteted az útvonalat. A Waze esetében ennek - szerintem - semmi értelme. Még, ha valami bonyolult útvonalat raknál össze, millió köztes ponttal, elkerülőkkel, stb. de gondolom nem erről van szó. Adatforgalom szintjén sem spórolsz vele (ill. egészen minimálisat).
Szerintem max. annak van értelme, hogy ha olyan helyre megy az ember, ami nem egy konkrét cím, hanem úgy kell a térképen kikeresni, akkor azt indulás előtte - mondjuk még a lakásban - az ember megkeresi. Az autóban aztán az úti célt vagy az előzményekből vagy a kedvencekből, pikk-pakk elő lehet szedni. -
canniball
nagyúr
válasz <Adamsky> #6792 üzenetére
1. Teljesen mindegy mennyit spórolnék, korlátos mobilnetnél (amit másra is használok) ahogy a dakota közmondás tartja "sok kicsi sokra megy".
2. Indulás előtt néhány perccel mindig van időm tervezni, így nem pont induláskor kell ezzel vacakolni.
3. Különösen kellemetlen a dolog ha motorral megyek és mire beöltözök, elindulok (mindegy milyen neten terveztem) vagy navigál vagy nem.Így hát egyrészt ha ez valóban fícsör akkor elszomorító, ez így számomra csak hellyel-közzel használható. Másrészt ez még mindig nem magyarázza, hogy az időzített indulás sem működik.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz canniball #6793 üzenetére
Mit jelent, hogy nem működik az időzített indulás? Én szoktam használni. Nem lehet, hogy egy memóriatakarító app kilövi a Waze-t? Pl. Samsungokon gyárilag van ilyen, meg pár kínai telefonon is - ilyenkor a kivételekhez hozzá kell adni a Waze-t, hogy maradhasson a háttérben. Ill. az fordulhat még elő, hogy ha nagyon kevés RAM van a mobilban (mondjuk kevesebb, mint 2 giga), akkor a rendszer bezárja, ha kell máshoz a RAM.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz viktorhu #6794 üzenetére
Azt jelenti hogy tervezek, lezárom a kijelzőt, majd 5-10 perc elteltével mikor indulnék már sehol van a Waze, mivel nem találtam benne "white-list" funkciót.
RAM-hiány nem lehet, tervezés után mást már nem indítok.
A Greenify auto részét kilőttem.
Ellenben Samsung a készülék (konkrétan S4 mini), úgyhogy ha valóban van gyári memóriatakarító az még lehet ludas (ezért is kérdeztem, hogy csak nálam van-e ilyen probléma, de meg nem tudtam); kérdés ezt a fícsört hol találom a készülékben?[ Szerkesztve ]
-
e=mc²
őstag
válasz canniball #6795 üzenetére
Nem csak Samsungnal van ilyen, en is kuzdok mar 3. eve ezzel a Lenovomon, pedig parszor romot is csereltem mar rajta. Volt amiben kikapcsoltam a hatterben a memoriabol torlest, de akkor is kilepett.
Nekem ez igazan akkor szokott bosszantani, ha elindulok otthonrol/melohelyrol es beallitom a par szak km-rel kesobbi celt, koztes pontot, stb, es mondjuk indulas utan a kovetkezo utcaban megallok peksegben, aztan a varos szelen tankolnom kell, majd beugrok egy raktarba, telephelyre, stbstb es egyszer sem hagyom a kocsiban az ertekeimet, a telefont pedig lezaratlanul nem teszem el a zsebembe.
Van, amikor kibirja, de van amikor egyszeruen kikapcsolja. Engem is rohadtul zavar.
Ambulimax Provider
-
viktorhu
veterán
Én nem erről beszéltem, hanem az időzített indulásról. A lezárt képernyős történethez is simán lehet köze, de azt nem tudom, soha nem próbáltam, így arról nem tudom azt mondani, hogy "nálam működik".
Most nincs a kezemben Samsung, de azt hiszem, hogy Smart Managernek hívják az appját, ami kilövögeti a háttérben futó appokat, és más programokat is akadályoz, amik nem a google szerverén keresztül oldják meg a push üzeneteket, hanem a program háttérben futtatásával.
-
törölt tag
válasz canniball #6797 üzenetére
Átnéztem a beállításait, de nem találtam benne prioritási szint beállítási lehetőséget. Pedig ezt sem lenne nagy kunszt beépíteni. Az Android ad rá lehetőséget. Magas prioritás esetén az alkalmazás kirak egy ikont a notibárra, ezzel jelezve a rendszernek, hogy "a háttérben is fontos vagyok, ne lőjj ki!".
-
canniball
nagyúr
válasz viktorhu #6798 üzenetére
Átnéztem még egyszer a beállításokat és most az alkalmazásokat is, de még csak hasonlót sem találtam. Ha legközelebb találkozol egy Samsunggal nézz rá légy szíves! Köszi!
Somatom!
Nem erről van szó*, de az sem lenne rossz.
* Amikor elszáll előtérben van, csak az a "probléma", hogy lezárom a kijelzőt. Persze nem értek hozzá, ha az általad említett dolog ezt is megoldaná akkor nem szóltam!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest