Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
-
bernel
tag
Erre egyébként külföldön is volt panasz, hogy halálkifordulásokat tervez brutális forgalmú utakra (ez az. ún. "Waze left" probléma), és szeptemberben írták, hogy dolgoznak ezen, de azóta nem olvastam erről:
http://qz.com/505132/the-waze-left-may-be-coming-to-an-end/
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
A veszélyesebb kereszteződéseket, manővereket, ismeri a routing, és kerüli is, ha van rá lehetőség és az nem sokkal rosszabb mint az eredeti. Ennek nincs nyoma a térképszerkesztőben.
A LiveMap-es gondnak utánajárunk, köszi a jelzést. A többi módon azért lehet jelezni a térképpel kapcsolatos dolgokat.
-
szőröscica
addikt
-
Juditta_56
aktív tag
Biztos így van, ahogy mondod... De nem csak erre az egy kifogásotokra gondoltam a "sokat várással"!
A furcsa az, hogy én a 90%-át nem tapasztalom azoknak a - szerintetek - hibáknak, amiket itt kifogásoltok. Január óta 6000 km-t mentem a Waze-zel, nem mintha nem találnék oda a munkahelyemre, vagy haza, de tetszik, hogy jelezhetem a jeleznivalókat a többieknek, és persze jó, hogy én is látom előre a veszélyeket, dugókat. Ha nem tetszik, amerre tervez, nem arra megyek. Ha nem szól, hogy dugó van, káromkodok (ez egyszer volt a négy hónap alatt). De ha nem lenne Waze őnav(g)ysága, akkor sem tudtam volna, hogy ne menjek az M3-ason, mert a nemrég szétbombázott autópályán újra muszáj volt lezárni két sávot - nem dicsekedtek vele a hírekben.
És igen, mentem már a Waze-zel olyan helyeken is, ahol még életemben nem jártam, és igen, nagy segítség volt.
Ha nem tetszene, nem használnám.Visszatérve a balra kanyarodásra, engem összesen két alkalommal irányított ilyen (az említett) helyre a Waze, azt is csak azután, hogy vagy 15-ször magamtól mentem arra. Én, ha valamit kifogásolnék, az inkább az lenne, hogy kevésszer javasol elkerülő utakat, bár lehet, tudja, hogy magamtól is megtalálom azokat.
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
Szili17
tag
Már tudnak róla, ez a "backdoor hack" is azért van, mert valakinél ez bevált ahogy a körülményeket vizsgálta.
Az üzenet a köszi beállítváról meg azért jön, mert udvariasak a térképszerkesztők.
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
törölt tag
Ha eltekintünk a jelenlegi tervezési anomáliáktól, és minden "normálisan" működne, a Waze akkor sem erre való. Sok felhasználós környezetben, városi dugókerülésre lett fejlesztve, nem vidéki, külföldi túrákhoz. Nézz meg egy profi navit! Tucatnyi dolgot fel lehetne sorolni, ami "hiányzik" a Waze -ből. De, ez másról szól, és nem lenne szerencsés ezernyi befolyásoló tényezővel bonyolítani a tervezési algoritmust, mert sanszos, hogy több problémát generálna, mint amennyit megoldana.
-
LámaZ
addikt
A semminél az is több. Fapados navigátor. :-)
A waze-zel szemben annyi előnye biztos van, hogy jobban ismeri a házszámokat, és talán több cég van benne.
Amikor a gugli megvette a waze-t, azt hittem, hogy egyesítik a térképet, de ez nem történt meg. Talán csak annyiban, hogy használható lett wazeben a Google-keresés.
A waze sokszor budapesti házszámokat sem ismer.
Csak egy példa: Budapest XVIII. kerületében a Nefelejcs utca 10 neki a Lakatos út kereszteződése. Mondjuk ez így van a Google Térképén is.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
zharkanyi
tag
Ilyen helyzet nincs. Én mindig futtatom és az esetek 90%-ban semmi hasznom belőle. Persze másnak alkalmanként igen, mert jelentem, ha van valami. Tegnap is pont előttem volt baleset. Fél perccel az eset után már jelentve volt.
Ettől függetlenül nem tudhatom mikor kapok én valami infót a Waze felől, amire nem is vártam. Egy lezárt autópálya szakasz, egy baleset, vagy bármi más lehet bármikor. Én pl. 2,5 éve télen egy teherautógumiba szálltam volna bele a sötét téli éjszakában 130-asl, ha nem szól a Waze, hogy "objektum az úton".
Szóval persze. Futtatom, hogy másnak jó legyen, de nem tudhatom, hogy én mikor kapok valami olyan jelzést másoktól, ami időt spórol nekem, vagy akár egy balesettől kímél meg.
-
F-ECT$
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Adatokat gyűjt rólad, ha regisztrálsz akkor a telefonszámodat is tudja. Ezek az adatok sok pénzt érnek.
Szerinted miért osztogatják minden üzletben a "törzsvásárlói" kártyákat?Amúgy igen, én ingyen használom, mert nem adtam meg neki a telefonszámomat (nem regisztráltam) és az otthon/munkahely részt sem töltöttem ki csak kedvencekhez adtam az utcát ahol lakom.
Ha nem Google tulajdon lenne Waze akkor szerintem regisztráltam volna.
⭐ Stella
-
csabyka666
veterán
Nem vagyok paranoiás. Beregisztrálok, megadom az adataimat, nincsenek titkaim. Aki meg ettől parázik, az ne használja. Szerintem 10-ből 8 ember nem is tudja, mit fogad el, de köztük vagyok én is, nem tagadom. Tegye fel a kezét, aki egy program telepítésekor végigolvasta a feltételeket?! Next-next-next...csak hadd használjam már!
Oké, van benne igazság, de túl van misztifikálva ez a téma, hogy a csúnya Google felhasználja. Húha...###
Netes reklám, na ez már nekem érzékeny terület. Én bizony használom az uBlock Origin-t, és tudom mindenkinek ajánlani, és igen, tisztában vagyok vele, hogy "ördögtől való" dolog, de engem az őrületbe kergetnek a reklámok. És nem azzal van bajom, hogy van az oldalon 2-3 banner, hanem hogy telesz*arja az egészet féloldalnyi izgő mozgó zenélő reklámmal, legyen az PH, YouTube, tök mindegy, élvezhetetlen a tartalom. Egy videót nem lehet megnézni anélkül, hogy a baromságaikat végig ne nézzem. Illetve nem, nekem nem kell végignéznem. Átestek a ló túloldalára...
Fura ez az egész, nem fogok azért venni 200.000 forintos X dolgot, mert ott a reklám. Ha majd akarok venni, akkor megkeresem magam, és megveszem. Tudom, nem mindenki ilyen.
Az én mobilomra (WP) sajnos nincs reklámblokkoló, hát nem is böngészek rajta sokat, szinte csak a PH-t, de botrányos, tele van minden baromsággal.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Szerintem nem kell ettől tartani. Egyetértek azzal, amit mondasz, de a természetes kiválasztódás majd megold mindent. Ki tudja?! Ha minden fizetős lesz, akkor előállnak egy másik megoldással, ami reklámmentes, és nem is kell fizetni érte.
Volt is rá azt hiszem próbálkozás, vagy csak elképzelés?! Az internetért a legtöbben fizetünk, átlagban úgy 4-5.000 forintot havonta. Azt gondolom nem lehet monitorozni, hogy az adott felhasználó milyen szolgáltatótól milyen oldalakat böngész (hoppá, adatok megosztása). Ha ebből lecsippentene egy minimális részt az adott oldal, aki persze leszerződik a szolgáltatókkal, akkor mindenki jól járna. Aztán ez sem olyan egyszerű, mert a szolgáltató ingyen nem adná oda a bevételének 1%-át sem, és cserébe helyet kérne az oldalon a saját szolgáltatásainak...ördögi kör ez.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
apaszka
veterán
-
t72killer
titán
Próba cseresznye. SzVSz a modern telóknak amik a glonass holdakat is használják már elég precíz a helyzetjelzésük. A wifi értelmetlen autós navigációra, uis másodperceken belül kikerülsz egy-egy hotspot hatósugarából, az a-gps (mobilnet)-nek van értelme, ha nagyvárosban - magas épületek között próbálsz tájékozódni. New Yorkban talán még a wifit is előhúznám, gondolom ott van elég regisztrált hotspot.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
junkpod
veterán
Régóta wifi nélküli GPS-szel navigal, waze Bp belvárosi szűk utcákban is működik, többet vesztesz fogyasztásban, mint amit nyersz pontosság az, sőt értelmetlen, az inkább beltérre jó,mondjuk egy Plaza belsejében.
Az agps nem pontosabb semmivel, csak a ttff időt csökkenti jelentősen, mert mobilneten kapsz egy kB pozíció szukitest.Box's don't touch!
-
Szili17
tag
Szia!
Azt úgy sem mondja be hangosan hogy melyik sáv van lezárva, csak annyit, hogy veszély várható.
Viszont ez a nem-userek-által-felrakott jelentéseknél tapasztalatom szerint így van (egy ideje), hogy nem ugornak fel. Vagyis, ezek szerint a BKK-sok sem. :/
Rosszul sejted, semmi köze a térképszerkesztőkhöz a jelentéseknek, egyik fajtának sem, ha rajtunk múlna, akkor működne minden.Egyébként a Waze szempontjából egyformának kéne lenniük, csak más "lejárati" időpontjuk van. Valami nem teljesen kerek azon a részen sajnos ami a figyelmeztetést triggereli.
Egyelőre annyit tudok javasolni hogy tegyél fel te is, ha felugrik egy Róbert Károlyon sz...rá fogják köszöngetni az emberek, fent kell maradnia.
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest