Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17251) Somatom válasza merqree (#17250) üzenetére


Somatom
veterán

Amikor futárkodtam, én is szerettem az ilyet. Ecccerű recepciós lánka kezembe nyomja a borítékot, rajta a pontos utca, házszámmal:
Csepel, Gyepsor utca 1.
A rutintalan futár meg ezzel elindul, aztán .....

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17252) MC Pite válasza WhiteWalker (#17246) üzenetére


MC Pite
veterán

Mindenki el tudja dönteni neki mi kell.
Én csak átlagjuzer vagyok; és ha épp nem vezetek, akkor nyilván én is szeretem streetviewon megnézni hova is megyek, van-e ott parkoló, stb, stb. Menet közbeni címbejuttatásban (főleg diktálás) meg sajna a waze szerintem gyenge. Első naviprogram tesztem az szokott lenni, hogy pl beírom Aldi Tát. Ami nem találja meg, azok már eleve bukó (tököm se tudja mindig kinyomozni a címet, főleg menet közben). Waze és gmaps ebben elég jók. Bár most beírtam anyám címét, waze esetén csak település, utcanév és házszámot adtam meg, nem írtam be hogy utca (vidéken nem szoktam, hisz nincs utca meg út meg tér is jellemzően ugyanabból), és kurvára nem találja, 3 km-el odébb rakja a jelölőt valamiért. Ha az utcát is beírom, akkor jó.

Pontos címnél vannak olyan hülyék, akik rászánják azt a 15-35 másodpercet, és javítják gmapsen, hisz ott van kéznél az opció!

Teszem hozzá az egyéb szempontokat, amik nekem fontosak:
-Útvonaltervezésben mindkettő korrekt. De a jó nem ilyen! Waze is elvisz felesleges kitérőkre, amiről sokszor kiderül hogy több idő, meg feleslegesen kanyarogtam. Gmaps meg néha úgy csinál mintha egy-egy célnál bekanyarodni tilos lenne ahonnan megyek, és egy nagy körrel visz oda - mindkettő elég bosszantó.
-Dugókerülésben már mindkettő...hogyismondjam, vidéken és autópálya esetén nem túl erős. Sokszor 10 perces kését tippel, belevisz, lesz belőle több mint egy óra. rengetegszer volt hogy több városból az ipari parkból munkaidő végén mentek haza az emberek, baleset, több km-es sor, és mindkét program belevisz csont nélkül, holott fél órája egy árva autó se jut át (személyautók megfordulnak és ennyi). Régebben a waze ilyen téren tűrhető volt, de már nekem úgy tűnik hogy nem túl fasza, hiába van egy raklapnyi jelentés a balesetről.

Utasítások: Én hanggal használom a navikat, sőt, a kijelző általában le van nyomva. Régebben volt a wazenál opció hogy sokat, marha sokat, vagy k..a sokat dumáljon - sajna ez már hiányzik. Tökömet se érdekli miután kijöttem egy körforgalomból, hogy 27km múlva majd merre kanyarodjak, addig hatszor elfelejtem.

Forgalomban nekem is informatívabb a gmaps nézete, de kinek a pap, kinek a papné.
Egyébként a két legjobb ingyenes navigácós appról beszélünk, egyik sem szar, és jellemzően a többi több kompromisszumot kíván. AmiGo-hoz nem volt türelmem (amúgyis kevésbé szeretem azokat aminél a térképet nem lehet lerántani), a here több év után most került vissza a telefonra - nokiás időkben a legjobb volt, de a németek elbaszták rendesen; meglátjuk most milyen. Anyám címét az 'utca' nélkül is megtalálja ;]

Ha már sok itt a navibubus, a saját topikja meg pang: amikor gmaps csakazértis BT-on adja a hangot amikor ez ki van kapcsolva, és app adatok törlése megvolt, van tippetek hogy tegyem helyre?

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17253) WhiteWalker válasza merqree (#17250) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Nah ezeket a román , török stb kamionosokat hagyjuk. Mikor raktárosként dolgoztam , azt se tudták , hogy merre lehet az Árpád hídra felhajtani a Vörösvári útról. :D A navigációt hírből sem ismerik ...

(#17254) Rick4


Rick4
félisten

Érdekes program ez a waze.. :D
Múlt héten kivettem a magyar matricát, mert egy futó lett feltéve, és egy rövid szakaszon nem akartam pályán menni, mivel kisteher, a futóra is kellett volna matrica.
Hétfő reggel 6:30-kor indultam volna Szegedre, kértem egy kávét a kúton, aztán beülve mondom visszateszem a matricát, végülis tudom az utat, de aztán el fogom felejteni, meg 330 km-t megyek csak oda, ne mondogassa, hogy hajtsak le a pályáról...
Raknám, de nincs matrica, nem csak a magyar, egy sem.

Mi a bánat, program újraindít, semmi. Készülék újraindít, semmi. Program letöröl, tárhely és régi adat törlés, program újratelepítés, semmi, pedig februári változatot használok, mert valamikor május környékén elrontották a programot.
Másik készüléken elindít, ott sincs semmi. Á, biztos összeszinkronizál, és nálam van a gebasz.

Asszony a telefonján elindítja, neki sincs semmi.

Na mondom ez a korrekt, mikor többmillió ember nekiindul, és a napi szinten, akár utazáshoz, akár munkához használt programjuk egyszer csak nem akar úgy működni, ahogy az elvárható, de hát ha minden frissítéskor képesek úgy belenyúlni, hogy a program egyre használhatatlanabb lesz, nincs ezen mit csodálkozni most sem....

Sebaj, én tudom az utat, majd rendbejön ez... 10 óra után már ott volt minden matrica megint, kiválasztottam a magyart, és ment rendben... :U

Mondanám, hogy ki érti ezt, de olyan szarvas hibák vannak benne, hogy az borzalom... Tegnap este jöttünk haza, Szigetszentmiklóson az egyik körforgalom egyik utcája lezárva, terelőtábla, behajtani tilos, stb. Hogy mióta van úgy, ki tudja, hogy valaha lehetett- e oda behajtani, ki tudja, jelentve nincs, waze nem tud róla, ennek ellenére a hajts ki a második lehetőségnél nekem azt jelenti, hogy az elsőn nem lehet, tehát nem lehetőség, kihajtottam a harmadikon, vagyis eggyel később, aztán tökön- paszulyon keresztül jutottam vissza. Ahogy rengeteg autópálya- becsatlakozásnál még nincs a körforgalom mögötti szakasz megépítve, és a waze nem is számolja a kihajtásoknál, tehát olyan helyeken az első lehetőség valójában a második kihajtó, de nyilván érti az ember, miért. Mivel ismerem a környéket, navi nékül is eltalálok mindenhova, de most megint rá hallgattam.. Mondanám, hogy ki érti ezt, de olyan szarvas hibák vannak benne, hogy az borzalom... Végülis ezeken kívül más baja nem volt. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17255) MC Pite válasza nullpoint (#17205) üzenetére


MC Pite
veterán

Régen ment az, hogy akkor élesztette fel a kijelzőt(a navi képvel), ha volt utasítás. Sajna egy ideje (android 12 vagy 11 óta) ez nem megy, nem tudom miért. Már a symbianos telefonjaim is tudták - sőt, azt a hihetetlen nagy extrát is, hogyha BT-on játszottál le zenét oda tolta a navi hangját, ha ne votl fókuszban BT média lejátszás, hangszóróra. Emberfelettien bonyolult dolog volt, ;] és tizenéve várom hogy a többi rendszerre is hátha megjelenik egyszer.

Sose jöttem rá mit csinál az akkukímélő mód, nem láttam különbséget, én (is) kézzel zárom le a kijelzőt.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17256) WhiteWalker válasza merqree (#17227) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Ma épp Keszthelyen utaztam keresztül. Éhes voltam , lángost akartam enni.
Megnéztem a legelsőt amit a Google kiadott , neve lángoSOS.
Beírom a TomTomba és csak más helyeken talált ilyen néven , Keszthelyen semmit , míg beírtam ugyanezt a Wazeba az egyből megtalálta.

Azért ez se tökéletes ... Bár gondoltam azért ilyen bagatell dolgot megtalál....

(#17257) merqree válasza WhiteWalker (#17256) üzenetére


merqree
őstag

Egy lángosos, ami idényjellegű, miért kellene, hogy minden navigációban benne legyen?

De visszakérdezek: tettél valamit annak érdekében, hogy ha más is keresni akar Keszthelyen lángosost, akkor a TomTomban megtalálja?
Ha nem a válaszod a kérdésre, akkor Te is érzed a dolgot, hogy nem feltétlenül a navigáció a hibás.

A többiben/másban azért IS találHATod meg, mert valaki már korábban felvitte.

Ezt csak így ide teszem, gondolat ébresztőként:
Csapatmunka
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy ember, név szerint: Mindenki, Valaki, Bárki és Senki.
Egy szép napon szóltak Mindenkinek, hogy akadt egy fontos munka, sürgősen meg kell csinálni. Mindenki biztos volt benne, hogy Valaki megcsinálja. Bárki megcsinálhatta volna, viszont Senki se csinálta meg! Valaki dühös lett emiatt, mivel ez Mindenki dolga lett volna. Mindenki úgy gondolta, hogy Bárki megcsinálhatná, és Senki nem vette észre, hogy Mindenki kerüli a munkát. Végül Valaki lett, akit Mindenki okolt, amiért Senki nem csinálta meg azt, amit Bárki megtehetett volna.

(#17258) Rick4 válasza merqree (#17257) üzenetére


Rick4
félisten

Erről a csapatmunkáról annyit, hogy amikor jelentettem, hogy Marcaliban egy körforgalom, és a város kellős közepén lévő útszakasz többszáz méteres hosszon felújítás miatt le van zárva, és még javaslatot is tettem, merre célszerű a kerülő útvonalat megjelölni, az, aki ezt a jelentést feldolgozta, és a módosítást meg kellett volna oldja, megmagyarázta nekem, hogy rajtam kívül nem jelentette senki, és minek csinálja meg, mikor aki arra megy, úgyis látja, hogy le van zárva, majd kerül valamerre...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17259) merqree válasza Rick4 (#17258) üzenetére


merqree
őstag

Egyről beszélünk.
Amit senki sem vezet fel egy-egy térképre, azt más se keresse.

A lustaság, amiről írsz. Ezek miatt is hagytam el az ontopic alkalmazás használatát...

(#17260) WhiteWalker válasza merqree (#17257) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Mivel egy parkolóban vannak (StopShop) ami nem most épült , sem a kiépített helység ránézésre , a weboldaluk pedig 2017 óta létezik , abszolút nem egyidényesek , mivel házhoz is szállítják a különböző lángost!!
Ennyi idő alatt nem volt se aki bejelentse ,hogy ott vannak? Míg a többit azonos néven felajánlotta .:U
Míg a másik navigáció felismeri...

Szóval az általad istenitett navigáció se tökéletes.

(#17261) merqree válasza WhiteWalker (#17260) üzenetére


merqree
őstag

Örülök, hogy sikerült értelmezned amit írtam.

(#17262) Chris0321 válasza WhiteWalker (#17260) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Volt egy olyan probléma a nettel, hogy bizonyos időnként teljesen megállt, majd 1-1,5 perc után megint volt. Ez naponta többször, de mindig kb. ugyanabban az időpontban. A szolgáltató helyi, de több városban jelen van. Jeleztem, kijöttek megnézték. Nem időpontban így nem volt hiba majdkicserélték a wifi routert hátha az a gond. Nem talált. Jó, legközelebb olyan időponton jöttek mikor szóltam, hogy szokott lenni hiba. Nézték a netet a gépemen, laptopon, a központjukba. Eljött az időpont, a net megállt, áll leesett, mert nemhogy nálam nem volt net, a faluban, a szomszéd városban, de valami központjukban sem. Kis utánajárás után kiderült, hogy a központjukban előrelátóan telepítettek egy szünetmentest, azzal volt valami gond ami miatt leállt a rendszer. És senki nem jelezte, pedig több települést érintett a hiba. Az embereket vagy nem érdekli, vagy úgy vannak vele majd intézi más.

(#17263) bociusz


bociusz
aktív tag

Ha van itt térképszerkesztő, akkor tud segíteni egy forgalmi rend változás átrajzolásában?
Budapest, 2. kerület Tárogató út a Bognár utcától a Furulya utcáig egyirányú lett (ebben az irányban), valamint a Széher út a Kuruc utcától és Bognár utcáig (ebben az irányban) szintén egyirányú lett. A Hűvösvölgyi út – Lipótmezei út – Széher út – Bognár utca által határolt terület 30-as zóna lett. Forrás

[ Szerkesztve ]

(#17264) WhiteWalker válasza merqree (#17261) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Látom neked is "sikerült".

(#17265) Rick4 válasza Chris0321 (#17262) üzenetére


Rick4
félisten

Az semmi, másfél éve még Szegeden laktam, egy olyan városrészben, ahol a közvilágítás nem volt a legjobb megoldású, a nem működő rész által határolt területen lakott kb 4-500 ember, a világítás is sokszor elment, de rajtunk kívül senkit se érdekelt, hogy esténként nincs utcai világítás, és töksötét van, 15 éven keresztül szinte mi voltunk az egyetlenek, akik betelefonáltak, hogy helló, ki kellene jönni... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17266) MC Pite válasza Rick4 (#17265) üzenetére


MC Pite
veterán

Dettó, ha 5-10 lámpa nem világít, ha 3 napig nem hívom fel az eont #csakazértse, akkor a harmadik nap is mindig én vajon az első bejelentő. :N

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#17267) Tesztelo.hu válasza Faby (#17243) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Lehet, hogy a gyorsaság mellett gazdaságosabb is volt (pl. azt 8 km-t pluszt autópályán, fix tempóval kell megtenni, vagy a rövidebb utat a városon keresztül állandóan megállva/elindulva).

(#17268) nyesix


nyesix
senior tag

Van ötlete valakiknek hogy mostanában miért csinálja többször a waze, hogy csak azt irja, hogy kapcsolódás, de nem kapcsolódik, csak teker, de nem tervezi meg az útvonalat.
Általában akkor tapasztalom mikor otthonról elindulok és Wi-Fi ről mobil hálózatra kéne váltania. (wifi mindig be van kapcsolva! Samsung S21). Ma pl az újra indítás sem segített... :F :W

[ Szerkesztve ]

(#17269) Rick4 válasza nyesix (#17268) üzenetére


Rick4
félisten

Tegyél vissza egy februárit, még linkeltem is pár hozzászólással lejjebb, annak működnie kellene.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17270) Chris0321 válasza nyesix (#17268) üzenetére


Chris0321
addikt

Nekem is azt csinálta ma. Én is többször kikapcsoltam be a programot, újraindítottam a telefont de nem segített. Aztán egy idő után már tervezte az utat, majd abbahagyta a nyavajgást is.

(#17271) Szirtimorc válasza Chris0321 (#17270) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Ma nekem is ezt csinálta, viszont a mellettem ülő telefonján jó volt.

[ Szerkesztve ]

(#17272) axioma válasza Szirtimorc (#17271) üzenetére


axioma
veterán

emlekeim szerint egyszer sem lattam ilyet a mostani telommal (asus zenfone 8), pedig azert az elmutl 1 evben hasznalom, viszont a paromen elojon idonkent de az xiaomi

(#17273) Szirtimorc válasza axioma (#17272) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Nekem S8 Active-m van, az utasnak valami kínaija volt.

(#17274) Chris0321 válasza axioma (#17272) üzenetére


Chris0321
addikt

Nekem Samsung A71-em van.

(#17275) g0dl


g0dl
addikt

Sziasztok

Létezik valami összefoglaló, hogy a waze melyik európai országokban használható navigációra?
- jó, friss térkép
- jó forgalmi adatokkal rendelkezik ( tehát van megfelelő felhasználó bázis) - A hazai viszonyok nálam már a jó kategóriába esnek
- egyáltalán legális a használata (pl. traffipaxok jelzése miatt)

(#17276) Rick4 válasza g0dl (#17275) üzenetére


Rick4
félisten

Hogyhogy melyik európai ország? Mindegyik. :D
Ez a térkép kérdés mindig úgy indul, hogy van egy alap adatbázis, plusz a ráépített tapasztalati javítások, bejelentések, amik a felhasználók és a térképszerkesztők közös munkájának a gyümölcse, már ha a felhasználókat érdekli egyáltalán hogy valahol valamiért a térkép rosszul jelez, és már ha a térképszerkesztők a beküldött adatok alapján a dolgukat végzik ahelyett, hogy vitázni meg okoskodni kezdenének a témában...
Tekintsd úgy, hogy a térkép kb. 95%-os pontosságúnak mondható, a maradék 5%-ot tedd hozzá te vezetés közben (sebességhatár, táblák, kanyarodások, stb), és akkor nem lesz gond.
Meg európá túl is van élet, még úgy a fejlettebb világ 85%-a is ide esik...
És azt is tudja, hol legális, a traffi kijelzés, hol nem.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17277) Snoop-y


Snoop-y
veterán

Engem az idegesit a Wazeban, hogy ha jelentek valamit pl most van egy epitkezes az egyik uton lampas felvaltva kozlekedesel, fel nap utan eltunteti a terkeprol pedig latom, hogy ha nem is sokan de likeoljak (meg uj user is vagyok szoval ez is biztos nyom a latban). Ertem, hogy nem jar arra tobbszaz Wazer de kezdem unni, hogy naponta jelentgessem ugyanazt...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17278) Snoop-y válasza g0dl (#17275) üzenetére


Snoop-y
veterán

Itt svajcban egesz jo. Mivel itt a Google maps nem jelzi a traffipaxokat (tilos) ezert kezdtem el hasznalni a wazet mert bar a speedcam opcio itt hianyzik belole az emberek a rendor funkcioval jelzik a speedcameket. Ennek egyetlen hatranya van csak, ha olyan uton mesz ahol nincs sok wazer egy ido utan leszedik a jelzest.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17279) g0dl válasza Snoop-y (#17278) üzenetére


g0dl
addikt

Köszi, de akkor gondolom a rendőr jelzésért nem is büntetnek.

Bár nem értem, hogyan kezdene a rendőr matatni a mobilomban egy sima közúti ellenőrzésnél.

(#17280) Snoop-y válasza g0dl (#17279) üzenetére


Snoop-y
veterán

Azert nem, itt bevett szokas, hogy igy jelzik. A speedcam resz az nem elerheto wazeban amig svajcban vagy.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17281) Somatom válasza Snoop-y (#17278) üzenetére


Somatom
veterán

Nemtom milyen telód van. A CamSAM plus hatékonyan működik Svájcban is, de lehet, hogy a svájci Play nem hozza (ahogyan a német sem). Androidon van floating megjelenítés, és az app tudja is, tehát bármely más app (Waze, GMaps) fölött megjeleníthető a widgete. IOS -en nincs floating mód, így nem futtatható a navival párhuzamosan, csak önállóan.
Így néz ki a Waze fölött (most épp állok).

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17282) Snoop-y válasza Somatom (#17281) üzenetére


Snoop-y
veterán

iOS-em van :D szoval ez igy bukta. Nem mintha itthon szaguldoznek. Amennyire a wazeban latszanak a rendorok az egyelore eleg.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17283) Somatom válasza Snoop-y (#17282) üzenetére


Somatom
veterán

Én sem száguldozok, csak kicsi a mozgásterem -5km/h miatt az irányítóm ba...ogat, +5Km/h miatt meg a rendőr. Az egyik adja a pénzt, a másik meg elveszi. Na, melyik kezembe harapjak? :(

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17284) Snoop-y válasza Somatom (#17283) üzenetére


Snoop-y
veterán

Jo hat ez neked melo meg is ertem, hogy optimalizalsz ahol tudsz :R

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#17285) MunezXBK válasza Somatom (#17281) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Németországban Blitzer PLUS néven fut.

(#17286) Somatom válasza MunezXBK (#17285) üzenetére


Somatom
veterán

Igen, de a céges, német gépen nem hozta a Play. Manuálisan kellett telepítenem.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#17287) chatran


chatran
őstag

Sziasztok!

Nyomogatom már egy ideje a telefont, de nem jövök rá, hogy miért nem ajánl fel alternatív útvonalakta a Waze. Fehérvárról szeretnék eljutni Nagyszalontára, de csak a BP-re felhajtós útvonalat ajánlja. A gmaps kapásból 3 útvonalat is ajánl. Mit kellene beállítanom?
Köszi!

(#17288) Rick4 válasza chatran (#17287) üzenetére


Rick4
félisten

a waze nem ajánl kerülőutat, simán előfordul, mint a te esetedben is, hogy igazából csak egy jó útvonal van. Menj arra nyugodtan, amerre mondja.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17289) chatran válasza Rick4 (#17288) üzenetére


chatran
őstag

Ez nem igaz, tévesek az információid. Próbaképpen megnéztem egy iPhone 13-ason és azon mutat 2 alternatívát is a fenti úticélra.
Sőt a webes verzió is ajánl alternatív útvonalakat.
Szóval a kérdés továbbra is adott, miért nem ajánl alternatív útvonalakat egy frissen telepített iPhone 8-ra a legújabb Waze?

[ Szerkesztve ]

(#17290) OPiiPO válasza Rick4 (#17288) üzenetére


OPiiPO
addikt

Én rendszeresen kapok alternatív útvonalakat Waze-n, S21 Ultra.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#17291) blueye válasza chatran (#17287) üzenetére


blueye
veterán

Nalam a tervezes utan, indulas elott van egy utvonalak lehetoseg egy tablaval (egyenes es balra kanyarodas), arra kell ranyomni es ad utvonalakat akar terkepen akar listaban. Ha mar elindultal akkor is vissza lehet kerni ezt a kepernyot ha megnyomod jobb alul a kis lefele mutato kek alapon feher nyilat. Android, S22 Ultra

[ Szerkesztve ]

(#17292) Rick4 válasza OPiiPO (#17290) üzenetére


Rick4
félisten

Jó, akkor neked külön leírom újra:

"a waze nem ajánl kerülőutat, simán előfordul, mint a te esetedben is, hogy igazából csak egy jó útvonal van. "

Tehát ismét: Az ő útvonala Székesfehérvár- Nagyszalonta.
Ez kb olyan, mint Budapest Letenye, szerinted hányféle jó útvonal van a két város között? :D Elárulom, egy, és azon túl még az adott időpillanatban sokminden más is számít. Ha holnap nyom rá a tervezésre, és az M7-esen álla forgalom, akkor meg másik útvonalon viszi, de nem igazán értem, mi ezen a meglepő?

chatran: Csodás, és szerinted a fő útvonal, meg másik két 40-50 km-es kerülő útvonal közül melyik a jó? :D Azt már végképp ne gondold, hogy az is megtörténik sokszor, hogy az első tervezés pillanatában a két másik útvonalon torlódás, baleset nehezítette volna a haladást, és ezért a rendszer eleve fel se ajánlotta.. :D

OPiiPO
Neked is leírom, tehát két város között van egy jó, és egy adott pillanatban tervezve lehet, hogy a másik két alternatíva semmiképp sem ajánlható, ezért fel se dobja. Ezér tis írtam a kérdezőnek, hogy a waze az ő esetében nem ajánl kerülőutat, mert annak valami oka van. Nálam is előfordult, másnál is meg fog történni.

Édes istenem, ultragáz, ami itt zajlik...

Véggiggondolja egyáltalán bárki, mit ír le, mielőtt megnyomja a küldés gombot, értem én, hogy vannak olyanok is, akik sosem jártak Szalontán, sőt, még Székesfehérvárig se jutottak el, de azért meg lehet nézni egy térképen, milyen utak kötik össze a két várost. Aztán ha bárki ezek után azt állítja, hogy a 100 km-es kerülő márpedig értelmes alternatíva, ahhoz nyilván nincs is több kérdésem... Csak halkan írom, hetente 2x járom ezeket az utakat 20 éve, rég nem arra kell a navi, hogy mikor kanyarodjak.. :
Hol van itt értelmes alternatív útvonal? Sehol...

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#17293) woodworm válasza Rick4 (#17292) üzenetére


woodworm
veterán

Mert szarul tervez!
A Fehérvár-Dunaújváros/Dunaföldvár-Kecskemét-Békéscsaba útvonal pl. minimálisan lehet hosszabb.

(#17294) OPiiPO válasza Rick4 (#17292) üzenetére


OPiiPO
addikt

Jó, akkor neked leírom újra: én rendszeresen kapok alternatív útvonalakat Waze-n amelyekből enged választani, Android S21 Ultra. Szerintem túlbeszéltük ;)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#17295) leslieke válasza woodworm (#17293) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A távolság egy dolog, az idő meg egy másik. Dunaújváros/Dunaföldvár-Kecskemét majd akkor lesz jó alternatíva, ha az M44 megépül, és majd lesz ott egy M8-as is. Mert akkor haladni is lehet majd.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#17296) woodworm válasza leslieke (#17295) üzenetére


woodworm
veterán

Nem volt arról szó, hogy csak autópálya jöhet szóba. Egyébként kb. 10 km-rel rövidebb és 20 perccel lassabb arra. Ha meg matrica spórolásról van szó, akkor egyértelműen gázabb a budapesti útvonal.

(#17297) chatran válasza woodworm (#17296) üzenetére


chatran
őstag

Így van én is az általad ajánlott útvonalra gondoltam (Fehérvár-Dunaújváros/Dunaföldvár-Kecskemét-Békéscsaba). Fura, hogy ezt nem ajánlja fel a Waze, ha fel is ajánlja az alternatívákat nem visz rá az 52-es útra, hanem elkerüli, ezzel jócskán meghosszabbítva az utat.
A google simán hozza a fenti útvonalat.

(#17298) zsolt19900


zsolt19900
őstag

sziasztok

nem tudom mennyire "banális" és megoldható a kérdésem/problémám

Kérlek ne kövezzetek meg érte :)

Mely felületen keressem azt a beállítást -már ha van ilyen- hogy "menet közben" is tudjak pötyögni címet az AA-ban Wazen belül? van egyáltalán ilyen opció, vagy mindenhol tiltva van a biztonság végett?
Kaptam már fejegységnél kézifék érzékelő átkötést és/vagy menet közbeni kézifékbehúzást (na most itt azt vettem észre, hogy figyeli a sebességet is, így ez nem igazán opció)....

És igen tudom, nem szabályos stb. de rettentő sokszor lesz rá szükségem és jó lenne, ha lehetne úgy használni, mint amikor nincs AA-val kocsira kötve.... mivel ugye ha csak a telefonon navigálok, úgy semmi "problémája" nincs azzal, hogy pötyögök a telefon képrenyőjén

Autó pedig egy Swift 2021es gyártmány, ha ez esetleg számít

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#17299) viktorhu válasza woodworm (#17296) üzenetére


viktorhu
veterán

Fizetőkapus rendszernél kikerüli az autópályát, ha nem nagy az időnyereség, matricánál viszont be kell állítani, hogy milyened van, és akkor úgy tervez. Szóval simán kiveheted a Pest megyei matricát, ha azt nem akarod megvenni.

(#17300) lacentos


lacentos
aktív tag

Nem igaz nem telik el 2 hét a nélkül,hogy valami idióta nyűgje ne legyen ennek az alkalmazásnak. :W
Hétfő óta másfél másodpercenként nagyítja és kicsinyti a képernyőt menet közben folyamatosan aztán már régen bekanyarodtam az útra,de szerinte még a sarkon vagyok és hirtelen ugrással a helyére teszi az autó ikonját.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.