Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
Ha már TTS, sebességkorlátot nem tudná bemondani pittyenés helyett?
-
plömplöm
őstag
jó ez a magyar utcaneves már most is, viccen kívül
de perszehogy lehetne rajta csiszolgatni, pld csak én fordulok egy utcába BE, és egy útra RÁ? azaz utcára nem rá. ez a "kettő egész öt tized kilométer múlva" is kicsit olyan, mintha mindjárt elkezdene megoldani egy kétismeretlenes egyenletet, a "két és fél" sztem emberibb.
-
fant0mi
őstag
Nagyon jol gondolod!
A fizetokapus az, amit a neve is takar, azaz olyan fizetos utakat, amelyekre kapus rendszer enged be fizetes utan. Magyarorszagon nincs ilyen kozforgalmu ut, csak matricas. Ez a kapus rendszer jellemzoen kulfoldi autopalyakon van. Ha csak itthon kozlekedsz, akkor irrelevans a kapcsolo allasa. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Sajnos itt nincs összefoglaló, így nem tudom megnézni. Régóta nem vezettem már Waze-vel, most szükségem lenne rá. Ha vettem autópálya-matricát, akkor azt a Matricák / Engedélyek alatt kell hozzáadnom? Vignette HU - E-matrica Országos a neve? Jól gondolom?
Illetve, hogy használja is, a Navigáció alatt ki kell kapcsolnom az Autópályák / Autóutak elkerülését gondolom. A Fizetőkapus utak elkerülése mit takar? Köszi a válaszokat. -
Márton
nagyúr
válasz
Szili17 #13815 üzenetére
Nem megy akkor sem. Ma egy 150km-es úton kipróbáltam, bekapcsoltam, de nem vette le a fényerőt. Ellenben ahogy levettem a mágneses töltőről, pár mp múlva sötétebb lett. Úgy emlékszem vezetékes töltés esetén sem vette le, tehát nálam csak akkor működik, ha egyáltalán nincs töltőn. Rá tudsz kérdezni, ez miért lehet?
Kipróbáltam én is az utcaneves navigációt. Picit furcsa így elsőre. Főleg mikor azt mondja, hogy "menj tovább egyenesen Csorna, Szombathely, Ausztria, Maribor" felé
Vagy hogy a 6419-es útra térjek rá. Mivel ez az út nincs táblára írva, ezzel az infóval nem sokra megyek. Továbbá egyszer azt mondja, menjek egyenesen 20 percet, máskor meg azt hogy 30km-t. Mitől függ, hogy mit mond? Oh, és ma 9 km-rel az autópálya letérő előtt is mondta, hogy majd térjek le. Ok, hogy aggódik, de emlékeim szerint eddig 1-2km-nél korábban nem szólt. Az elég is volt.
-
Szili17
tag
válasz
zeon.hu #13849 üzenetére
Jaa, bocsánat. Csak a TTS-es téma közepébe érkezett és rögtön azzal kapcsoltam össze. De ez is ugyanúgy csak az utcaneveket írja ki. Persze nem lenne rossz a város is, de látod így is limitált a hely, összevissza kilógna szerintem. :/
Andris nem TTS, nem utcanévfelolvasás vagy ha jobban tetszik nem gépi felolvasása a szövegnek.És nem a Waze-ről van szó, hanem a Google TTS motorról.
-
Chris0321
veterán
válasz
MunezXBK #13851 üzenetére
A falunkban ahol lakom, ki vannak táblázva az utcák, de csak pár éve. A városokban általában csak a kertváros résznél találkozok ilyennel, pl. húgomék nemrég vettek házat egy közeli városban aminek az utcája elég keskeny és nagyon kell figyelnem el ne menjek mellette mert kocsibejárónak tűnik és abban a városban sincsenek táblázva az utcák.
-
Chris0321
veterán
Nem vettem észre, hogy ekkora lenne a késés a valós és a gps-es helyzet között, én kb. 1 s-ra tippeltem. Sajna nagyon sok helyen nincs utcanévtábla, általában kis településeken és kertvárosi részeken találkozom vele csak. Engem egyszer zavart be a hang utasítás és mentem rossz irányba mert a telefon az anyós ülésen volt, utána mindig vettem mobiltartót. (Egyszer telefoncsere miatt kellett mert már nem fért bele az új telefon a régi tartójába egyszer pedig autó csere miatt) Jelenleg a szélvédőre ragasztva van egy, közvetlenül a kormány mellé kerül így a telefon és elég egy gyors pillantás, hogy merre kell mennem és már tudom is. Tudom, nem a legszebb megoldás de pl. pesten alig vezetek de néha kénytelen vagyok felmenni és ott nem mindig van lehetőség megállni megnézni merre kell mennem.
MunezXBK: Miért akarnám kiforgatni? Arra akartam célozni, hogy ennek az utcanév bemondásnak csak akkor van értelme ha ismered az utcákat ahol éppen haladsz. Vagy ki van táblázva, de ez ritkán van megcsinálva. Én pl. alig ismerek csak pár utcát névről így nem igazán segít.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Szili17 #13848 üzenetére
Félreértés van
Amit fent ír ki (vagy a legördülőben), a következő forduló(k).
Ott csak egy utcanevet ír akkor is, ha messze van még.
Egy 30-50 km-re lévő utcanévvel idegen úton nem sokat tudok kezdeni
Pl egy ilyennel lenne elég info:
"50 km múlva balra, Kossuth utca (Bivalyröcsöge)"Ipartelepi út"
Ok, de melyik település?
Ahogy a főbb útvonalaknál van jelezve a település, ezekhez is ilyet szeretnék látni.Nincs Magyar tts?
Andris nem az? Azt használom jelenleg is.
Vagy külsőre gondolsz? -
Szili17
tag
válasz
zeon.hu #13831 üzenetére
A település neve sosem lesz benne az utcanévben, így mondani sem fogja.
Egyébként pedig pls:
ha ilyet tapasztaltok, legyetek szívesek jelenteni a pontos helyet és a hibás utasítást, hogy javíthassuk.
Vagy nincs baj amúgy az utasítással, csak rövidítettél és nem írtad ki teljesen amit mond? -
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy s10e készüléken használom a Wazet, de produkál egy-két érdekes dolgot. Pl. Menet közben minden előjel nélkül újratervezi az útvonalat és olyan helyre akar vinni, ahová nem is lehet menni (autópályáról akar levinni, holott nincs is lehajtó). iOS-en hiba nélkül működik a waze. Más is tapasztalt ilyen amomáliákat, mint én?
-
zeon.hu
nagyúr
Azon nem lehetne változtatni, hogy pl "34 km múlva jobbra, Kossuth utca".
Legalább a falu neve legyen még ott, az már ad némi támpontot. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Nálam még nem jelent meg az utcanév olvasás, de akkor várok türelmesen!
Egy kérdésem viszont lenne. Csak azokat a zenelejátszókat lehet kiválasztani a WAZE-ben, amiket felsorol? Másikat nem lehet? -
IntelKiller7
veterán
Nálam megy. Most próbáltam.
-
Szili17
tag
válasz
flegga92 #13806 üzenetére
Meg is jött. [link]
Lotti kifőzte a vasárnapi ebédet, így mostantól bárki kiválaszthatja a magyar hangok közül, hogy ezután már utcanév felolvasással (TTS) kaphassa meg a navigációs utasításokat a Waze-ben.
A kezdeti időkben előfordulhatnak magyartalan utasítások, így ha ilyet tapasztaltok, legyetek szívesek jelenteni a pontos helyet és a hibás utasítást, hogy javíthassuk.
Jó navigációt! -
lacentos
tag
Megint gondom van. Waze + Android Autó kábelen csatlakoztatva a fejegységhez, 5-10 perc navigálás után lefagy az autó kijelzője.
Eddig R4x-en hibátlanul ment most RN7-en ugyan azokkal a beállításokkal engedélyekkel nem. Régebbi és új programokkal is. -
tyielow
aktív tag
Nekem tegnap Waze jelzett valamit az úttesten, olyankor lehalkítja a Spotifyt. Majd úgy maradt, halkan...
(AA-n megy)
Ez ismert hiba? -
Márton
nagyúr
Spotify-t használtok Waze közben?
Az miért van, hogy szám léptetéskor néha kiírja az előadót, címet, néha nem? Pedig léptet és nem állítottam semmit ezalatt a menükben..
A másik az akkukímélő mód. Nálam csak akkor működik, ha nincs töltőn a teló. Mágneses QI-n csücsül és így nem sötétíti el a képernyőt hosszú úton sem. -
viktorhu
veterán
Android Autón lehet jelezni valahogy az útlezárást? Többször is lett volna fontos, pl.
- körforgalom kijárata lezárva, külföldön vagyok, segítene, ha megmondaná, hogy akkor helyette melyik út a legjobb
- Budapesten kis egyirányú jobbkezes utcákon át bevisz egy útlezárásba, minden áron oda akar visszavinni, nem tudom, hogy merre érdemes kijutnom dugóilag
- másokat nem vinne már arra.Én annak idején azért váltottam végleg a Google térképéről a Waze-re, mert a Google egyik nyáron gond nélkül belevitt minden egyes útlezárásba, és minden áron mindig ugyanoda akart visszavinni.
Viszont az autón a jelentések alatt soha nem találom meg, persze sok időm nincs olyankor keresgélni, mert haladni kell tovább.
-
IntelKiller7
veterán
Hali. Már egy jó ideje használom a Wazet- viszont még mindig nem siekrült rájönni, hogy Klubba, hogy lehet belépni.
Vagy halott ez a funkció?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
M44 Tiszakürt-Kondoros közötti szakasza mikor kerül be? Az építési nyomvonal már rég bent van, tegnap hazafelé már sikeresen végigjöttem rajta
Idén még nem lesz fizetős.
-
Jofi81
őstag
Lehet valamit tudni arról, hogy mikor lesz magyar nyelven utcanév-felolvasás? Lesz-egyáltalán? Látom, hogy évek óta húzódik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest