- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
hmm.
ez érdekes.
ezt nem is láttam.****
egyébként vga passzív hűtés moddingra talán ez az egyik legideálisabb cucc.
(gondolkoztam is rajta egy darabig, csaka 480 annyira szívemhez nőtt, hogy nem szívesen bányásznám ki.
sapphire 7950
léghűtésnél a nyákborda lapossága, bordázatlansága eléggé hervadt.
passzív hűtésnél kb. 1 óra alatt tudnék rá fűrészelni magas tüskézetű bordákat, és kb. 3 párc alatt ráragsztanám.
és utána "csak" a gpu-ról kéne "elcsövezni"a hőt.***
és hát igen.
anno a gtx480 passzív hűtése azért nem volt egyszerű.
a tervezés is nehéz volt, szerintem kb. 1.5*-esen túl is terveztem, nehogy a sok meló után besüljek.
azért gondoltam még azt is, hog yakár egy 350w körüli kártyát is elbír.
és a nagy hűtő csőbevezetései arra is alkalmasak, (eleve így képeztem ki),hogy 2 gpu-ról 2*3 db. 8 mm-es csövet fogadjanak. vagy akár 2*4-et, de akkor az emeleti részre nem 2*3, hanem csak 2*2 tudja továbbvinni a hűt. tehát még variálási lehetőségre is gondoltam.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Heinkel
csendes tag
válasz szab.tam #134 üzenetére
Talán ő alkalmas lenne e célre? [link]
A régebbi kártyákra azért nagyobb kihívást jelenthet passzív hűtőt építeni A 460 2win is borzasztó forrófejű,főleg frissebb driverekkel.
Egyébként egy ilyen HD6870-et láttam is árultakA valósággal az a gáz,hogy nincsen hozzá háttérzene !
-
szab.tam
nagyúr
jaja, thx.
régi elképzelésem, hogy a gtx480 után 1x egy 2 gpu-s kártyára is passszív hűtőt faragok.
de 2 nehézségbe folyamatosan beleütközöm:
a 2. gpu annyira a nyák jobb oldali végén van, hogy a csövek általam elképzelt kivezetésének útjában van az egyik tápcsati.
az nf200-at is be kell venni a rendszerbe, mert tudtommal az is piszokul melegszik.
ez utóbbi kérdés, hogy a másodlagos rendszebe, ahol a memóriák és a fetek hűtése lenne, beilleszthető-e.na, kicsit bonyolultan fogalmaztam.
lényeg, nem ezen fogok majd gyakorolni.meg értelme sem lenne, hiszen olcsóbb, erősebb, könnyebben elérhető 1 gpu-s karik vannak azóta...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz proci985 #130 üzenetére
erről a 2 gpu-s 560-ról nem találok pucérabb képet.
ez a max.
szeretném látni a pucér nyákot.**
ja, közben találtam egyet...
[ Szerkesztve ]
-
Ubran
tag
Koszi az irast
-
törölt tag
Köszönöm szépen én is a tesztet!
Inkább tovább gyűjtök, de az általatok ajánlottat veszem. -
zseko
veterán
válasz ricshard444 #123 üzenetére
Oké, most már érthető minden Ám szvsz így feleslegesen bonyolítva van az egésznek az értelmezése, persze nézőpont kérdése ugyan, de engem jobban érdekel úgy hogy az új mennyivel gyorsabb, mint az hogy a régi mennyivel lassabb De, mint említettem ez az én véleményem, a cikknek ettől még nincs semmi baja
HR24.hu
-
dragonfx
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
6950 2GB nekem eyefinity miatt kellett, az volt akkoriban a "budget" megoldás a célra. de jó kártya volt, szépen bírta az 5760x1080at. min-max fps meg annyira nem szokott ingadozni a joval magasabb FoV miatt.
480/570 meg egyedul meg nem tud harom kijelzot egyszerre meghajtani, azt eloszor a hatos szeria tudta nvnel.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ricshard444
veterán
A beállításoknál volt a referencia a 6970, de önmagában a cikk nem arról szólt és mindig így számoltam, hogy az erősebbtől mennyivel marad le a gyengébb.
Maximumos téma: ennyiből csak a maximumnak van maximuma?
Egyszerű: Ha a legjobb eredmény 50, a többi pedig alacsonyabb, akkor az 50 lesz a 100%, ergo a maximum.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
zseko
veterán
Érdekes volt olvasni a cikket, két dolog lett végül amit nem értek.
Az egyik, hogy ha az a kérdés hogy megéri-e a 6970-et lecserélni 7870-re, akkor szerencsésebb lett volna a az előbbit venni 100%-nak, sokkal egyszerűbb lenne látni a másik kártya teljesítményét. Számomra legalábbis sokkal realisabb azt látni hogy az Y kártya ~25%-al erősebb X-től, mint azt hogy az X kártya az Y kártya 80%-át hozza.
A másik az a minimum és az átlag értékek, ebben lehet hogy most nehéz felfogású vagyok, többször is átolvastam már de egyszerűen nem értem. Ha egyszer valami minimum érték, annak hogy van maximuma?
Ettől függetlenül érdekes volt látni a teljesítménykülönbségeket.HR24.hu
-
dragonfx
veterán
Nahat igén szerintem is ennyi kell.ezért is huzockodok a 7770>>7790 cseretol.épp hogy 30% átlagban.nekem oc.n megy a 70es.procim se bírná.mégha már új vga akkor 2gb.os.az meg 36k...akkor inkább 46ert a gtx660. Savszele jobb.
Az biztos akinek gtx 480a van ne csereljen most csak a fogyasztás miatt.jön majd a végleges mantle es a dx12...raepulo vga.akkal na majd akkor...addig inkább a környezetet a vga.nak erdemes felturbozni.bár rám ssd árak egekben.proci stagnál...talán azt érdemes vagy jobb alaplapot.bár az 1155 szerintem ugyanaddig fogja húzni mint az 1150.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
Köszönöm a tesztet, igen hasznos volt
-
szab.tam
nagyúr
túl sokat nézem a diszkóverin az idióta licites, aukciós műsorokat.
tudom, a 98% megrendezett baromság, de annyit leszűrtem, hogy az óceán túlpartján elég sok az idióta, aki mindent megvesz, csak ritka és drága legyen.***
(#115) Speed(R)
ezt a peter-t már meg kéne néznem.
aki látta, dícséri.
csak velszeg szétbontanám azt is, ha a kezembe kerülne...[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz szab.tam #114 üzenetére
El ne add, elobb utobb muzeumba kerulhet szep nevtablaval
Ha igy nyomatjak a sok mobil cuccost 10 ev es mindenki ugy nez majd ra, mint anno a teremnyi gepekre.
Szerintem a sok minikutyu manias, kis ferdeszemu kocka mar most is egymast taposna egy kiallitason csak, hogy fotozhassa -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szab.tam #111 üzenetére
A gyárinál azért jobb a TFII..0.9V körül halkan megfogja a 480at, igaz, befelé fűt. Ha merték volna 1 slottal vastagabbra csinálni normál magasságú ventivel, ott lenne a VF3kF mellett a dobogón. Persze csak a 3. helyen, mert első helyen a Peter áll. Te és a monstrum a dobogó mellett, közönségdíjasként
Prof
Eladni/leadni nehéz lenne, daru kell hozzá
Jobban jár, ha ráépít egy múzeumot szvsz
Na jóvan, húzok dögleni, fáradt vagyok már[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
hát na ja.
csak jó néha nosztalgiából eredően arcoskodni...
(de megvan még, és meg is lesz egy daraig...)[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Az szep Nekem special a Windforce tetszett legjobban ar/hofok/hang tekintetben.
En szemely szerint buntetnem a gyartokat akik ilyen hutessel kimernek adni kartyat asztali gepbe es valami szabvanyt adnek ki, aminek meg kellene felelljen a kartya a konzumer piacra. (max terheles alatti xy dB adott korulmenyek kozott), hogy rakenyszeruljenek eletkepes, nem hulladek (lasd. AMD tegla porszivo 290x) hutes kiadasara.
Kulonosen amilyen dragan adta anno az Nvidia, nem igaz, hogy nem fert bele a keretbe egy normalisabb hutes. (ugyanez igaz az AMD 290x teglara, amikor mar a dualGPU-sra terveztek normalisabb hutest)
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
nekem fanless módban, alapfesz, 800/4000-ben sem megy furmark-kal 75 fölé.
(alapfrekin ugye 73 volt a max.)
játékban 5040*1050@softth-ban pedig a 67-et sem szokta elérni...
(#110) Speed(R)
tf2 hűtő egy hurka.
vf3000f viszont jó.[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Koszi a tesztet.
Jo latni , hogy az AMD eloremutato fejlesztesei, marketingje igenis ertekesebbe teszik a markahoz kapcsolodo kartyakat. Persze, ehhez hozzajarul a konzol piac iranyitotta jatekfejlesztes is hogy lelassult a jatekok hardverigenyenek novekedese 1-2 techdemo cimet leszamitva. (csak 5870, 6950/70-re modolva volt, meg 1 GB-os 7850OC volt - mindegyukkel megvoltam elegedve - kiveve a 6950-et mert refhutos volt, az 5870(Windforce) es 7850(Sapphire DualX) hangtalanok voltak)
Mutatja, hogy a 6-os szeria nem volt annyira jo eresztes.(szerintem a 4 es 5-os kulonosen jo volt)
A valosagban ugye az Nv 580-al versenyzet a 6970, mig a 480 ellenfele az 5870 volt.FullHD-n nekem szemely szerint nem hianyzik mar az AA annyira, jo lett volna anelkul is megnezni a kartyakat, szerintem valtozott volna sokat a grafikonok kepe egyes jatekoknal.
Valamint az 1GB-os 7850-s nagyon szepen muzsikal, ha valaki nem AA manias (nem fogy el a memoria)Az FPS ugye attol is fugg konkretan milyen DX effekteket valosit meg adott kartya. Ebben szerintem a 6-s AMD szeria Ultra beallitasoknal valojaban tobbet tud/dolgozik mint a 480. Ez is lehet oka a lemaradasanak tobb cimben. Ugye FPS-t a kepminosegen lehet sporolni a legjobban.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Jelenleg, használtakat nézve, 10+k a különbözet. Az nem kevés alig pár % teljesítményért..a többi szempontért nyilván megéri annak, aki így látja és most venne valami középkategóriás karit. De akinek 480 van, az nemigen fog 660ra váltani..
A "nagy hőhatásoknak kitett" 480 70°C alatt üzemel OCzva, ne temesd még ;p Vagyis keltsd halálhírét nyugodtan, annál tovább él
Ha odáig jutok, hogy leváltom végleg, 680/770 alá nem fogom adni, bár ha ilyen jól bírja a játékokat továbbra is, lehet idén sem lesz könnyes búcsúGTA4/7950 mellett akkoriban i7K volt 4.5re rántva..az elég erősnek számít ;p
Azóta kicsit lejjebb adtam az igényekkel, i5-2300@3.5Gm van, de bőven jó..
Ha nagyon el nem qrják a GTA5öt, valószínű, hogy nem fejlesztem ezt sem.
Node..részemről itt lezárom a témát, elég nekem a 480 topikban trollkodni x)[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Én nem váltok soha kisebb előnyért, csak reálisan nézem a dolgokat. Szerintem érhető, hogy megér 6-8k pluszt a fényévekkel kisebb fogyasztás, zaj, hőtermelés és a nagyobb teljesítmény, valamint a gari a 660 javára. Szerintem ez nem kisebb előny, hanem jóval nagyobb
Persze lehet hazárdírozni egy gari nélküli, nagy hőhatásoknak kitett 4 éves VGA-val is, és spórolhatsz 6-8k-t ezzel, de bennevan a pakliban, hogy ott döglik meg nem sokára a gépedben. Ráadásul nagyobb, drágább táp is kell neki, mint 1 660-nak, meg jobb házszellőzés.
Egyébként a 660-al is vajsimán fut a GTA 4. Sajnos annak bármilyen AMD-t odaraksz, az microlaggolni fog. Meg annál számít az 1 szálon erős CPU is. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Mert te az a kategória vagy, aki kisebb előnyért is vált. Sokan nem..egyébként nyugi, én sem vagyok lóellenzős, nyilván jobbnak tartom a mai megoldásokat, ha minden szempontot figyelembe veszek..a sajátjaim viszont sajátosak, evvan ;p
Egyébként nem az aktuális tesz alapján írom, amit, volt 7850/70em és 7950em is..az utóbbira már elismerően hümmögtem 1200on, de a GTA4es microlagolás okán visszakerült a jól bevált 480 elég gyorsan a gépbe Nem tudom, jelenleg mi a szitu ilyen téren driverügyileg, majd talán ránézek egy Tahiti-LE 7870re még..
proci985
Minden adott hozzá (nemrég adtam el ugyan a HAF XBt, de az utódnak sem lesz probléma a szellőzés..igaz, vizes terveim vannak már azzal). A Petert meg nem dísznek vettem anno..ha már van, használom is, ha kell, ha nem 7870ből a DCII-V2 féle járt nálam, az is korrekt kari, egyetértek..de a 480 becsületét nem adom Ez nálam kb. szab.tam szindróma..kihívás nélkül mit sem ér az élet
A 6950 nem jött be..5850et hajtottam akkoriban, 1/5Gre húzva VF3kAval[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
480al szvsz az egyetlen problema, hogy fogyaszt. ami miatt egyreszt nagyon jol szellozo haz kell ala, masreszt aftermarket hutes.
a 7870 fele annyit fogyaszt, az a baj. szoval kisebb, olcsobb tap es haz is eleg neki. ertsd: nem kell venni melle egy Raven03bt altalanos esetben.
6950 egyedul annyit evett, mint most a 7850 CF (a 20%os gyari OC ellenere az utobbin)
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Néha. Ja..néha vettem 25ért is 480at. De most nincs, sajnos :S
Nyugodj meg, ezekben még volt anyag..kibírnak még pár évet ;p
Nem kell győzködni, tudom, hogy nem általánosak a nézeteim..
Nekem nem szempont a gari.. Persze odafigyelek, mit veszek..
~15 év alatt nem halt meg üzemben VGAm. Polcon már 2 is :SNagy javulás nem történt, OCval továbbra is behozható előny x)
Mint írtam, új vételre nem ajánlom általánosan..de váltani korai.
Ha meg érdemben jobbat venne az ember, 100 körül kell nézni.
Legalábbis jelen állás szerint a 280X/770 ~1.5X erősebb ugye..[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Szokott lenni 40 alatt néha aprón. A gari hogy ne lenne fontos? Egy 3-4 éves 480, ami elég magas hőmérsékleten üzemelt egész életében bármelyik pillanatban elhullhat. Akkor meg buktad az egészet...
Driveres gyorsulások óta szerintem meg több, mint 5% az előnye. A 7870 szintje körül van.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Én meg azt nem tudom, hol látsz 660at 30ért? Mert a hasonló árkategória nekem ezt jelentené..helyett van 650TI ennyiért, aminél 1.5X gyorsabb. 650TiB elérhetetlen kb., ha meg igen, ~35k. Picit lassabb, de új kariként megvan a többi előnye.
660 jelenleg nincs 42 alatt, miközben alapon ~5%al gyorsabb, mint a 480. Megéri? Van, akinek igen (kell a gari, számít a fogyasztás, nem bütyköl csak használ, stb.), aláírom. A saját szempontjaim szerint (ár/teljesítmény, kelljen dolgozni a sikerért, hűtésmod, stb.) nem. Ettől függetlenül, ha valaki megkér, hogy szerezzek neki VGAt ~30ért, nem 480at fog kapni nyilván.dragonfx
850en a GTX580 tempóját hozza tisztán..szóval van értelme a tuningnak. És mivel ez legtöbbször az alapfesz közelében megy velük, a fogyasztás sem ugrik nagyot. Persze meg lehet vele ríkatni egy tápot, anno a Lightning 480at 900MHz@1.15Von járatva 4.5GHz@1.3V i7Kval beléptem az 500W+ desktop pc klubba
Aktuális életünk értelmét se árt néha..jó esetben ott nem pofázik film közben x)[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Persze, annyi az alapórajel..van bőven, ami bír 900+t is, igaz, vizezve. A jobbak 850 körül, a többség 800on hibátlanul használható. Matek oldalon nem tűnik nagy ugrásnak, de ahogy írod, picit mánia kérdés ez. Részemről mindig mindent tuningolok, ha kell, ha nem..minden MHz ki van fizetve, ami benne van
A fogyasztástéma addig áll, amíg sok használatról van szó..heti 4-5 óra játék mellett tökmindegy, hogy ~100W vagy ~300W..éves szinten egy IMAX mozijegy kb. a különbözet..egyszer csaj nélkül megyek és máris megspóroltam
-
dragonfx
veterán
a mag? 700ról?
minek a röviditése az amp?
az tuningolás egy mánia.aki 1x belekezd mindig csinálja. mint a sex.
én elvagyok a 7770nel egyenlőre.
aki megvette ano jol járt. tény aza 220w elég csunya a ledvilágitás meg spirál égők meg A+++ korában"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Sokan használják még..pontosan ezért. Van, aki így csinálja..3-4 éve vált nagyobbat. Bizonyos szempontból jobb (kényelem), másból rosszabb (új fjúcsörök hiánya/fogyasztás/stb.)..kinek mi a fontosabb. Részemről sűrűn váltok VGAkat, de a 480 kedvelt típus bő 2 éve, mindig visszatérek rá valahogy Csak ugye mind más bír OCban, én meg egyre többre vágyok..ezért is került ricshardhoz a tesztben szereplő megoldás, én meg berendeltem egy AMP verziót, hátha megy majd 900at
FLATRONW
Vicces áron mennek aprón az 570ek..nem tudom, ki veszi meg 40+ért..miközben a 25Wal kisebb fogyasztás mellett -256MB RAM is áll Abszolute nem ajánlott típus szerintem, ezt ebből a tesztből is láthatja bárki..árában van jobb.[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
hát ja én is ezt írtam.
mosta fogyasztástól vonatkoztassunk el.
na de az hogy egy 4 éves széria hozza most is játszható középkategória szintet az kemény..nem kicsit érte meg megvenni anno...de szerintme még a gtx 470 is elég. olyan 7790en szintet hozná az is oc.vel.nem tudom kinek lehet még olyanja..."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
FLATRONW
őstag
válasz ricshard444 #70 üzenetére
Az 570 kb. pont ugyanazt a teljesítményt adja, mint a 480 kisebb fogyasztás és hő mellett. A 480-hoz viszonyítva hogy áll árban?
-
-
gyuszaa
őstag
Tényleg vicc az egész, betett a készlethiány és az azóta is szüntelen vásárlási igény.
November közepén 59-ért vettem egy két hónapos 7950-et fullosan, számlával. Meg a gagyibájtokat szórták 50-55 körül aprón, de már akkor szemet szúrt, hogy újonnan meg a felső-középkategóriás 270x-et kapod hasonló áron, erre meg még jön az, hogy a 280 meg még mindig sehol nincs.(#89) asdxv
Így van.
Én sem hallottam ilyenről esetleg bios moddolt apró edition.
7970-nél van még a lightning be, ami 1150-re boostol, na de milyen cirkusz volt abból is, mikor az ipon kiszórta az r9 280x megérkezése után, de kb. 10-ből 9 nem bírta gyári tuningot. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
7790 max 3Dmatyikban konkurál a 480al, játékokban utóbbi jóval gyorsabb.
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy mennyivel újabb architektúra előbbi..
Aki ~3 éve vett 480at, a mai napig nyugodtan játszik 1080pmaxon bármivel.Köszi a kiegészítést Ricsi, jó látni élesben, ami csak feltételezés sokszor.
És amit írtál, sok esetben a 480 kisebb FPS mellett kiegyensúlyozottabb..
Ez nem mindenkinek számít, de én pl. a 7950et is ezért adtam el anno480 forevah
-
-
seederking
őstag
Grat a teszthez!
(#85) asdxv : Szerintem ugyan azon a hirdetésen ráncoltuk a szemöldökünk...
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
azért használt vga téma elég lutri.nem tudni ki hogy használta.milyne oc.vel, voltmod, hütőcsere.tudjuk hogy ugye ezek nyomait egy gyakorlotabb személy eltünteti.és ha gari sincs már rá....
cpu.nál ugye az intel megoldotta.nuku tuning.aki akar az fizessen mint a katonatiszt.már várom hogy az amd nvidia mikor teszi meg ezt a lépést...."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
lowzor
veterán
Az nekem is tetszik, hogy az aprón meghirdetik 90-100-ért a 280X-et, miközben ottvan a hardverkeren ugyanaz 80-85-ért. És még meg is veszik
Ennél már csak a használt OEM, 5 hónap garis 7970 jobb vétel használtan 100k-ért.(#86) dragonfx:
Gari nélkül én alapból nem veszek VGA-t.
Procit igen, annál akkora az esély, hogy elromoljon, mint a lottó 5-ös.[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Itt bizony egyáltalán nincsen shader unlock, viszont a ref. 7950 órajel nevetségesen alacsony, ezért is lehet olyan jól őket húzni. ricshard444 korábbi méréseire alapozva c2c 5-9 % különbség van játékokban, ki lehet csikarni mindből egy 7970 ghz edition körüli teljesítményt rosszabb esetben is, egy kis finomhangolással, többlet fogyasztás sem vészes egyáltalán.
Nekem mennek a 7950-ek 630/650 KH/s-el (1450-1500-as mem. órajellel, gpu meg 1050-1070 körüli mindnél) + alulfeszelve, ilyenkor fogom a fejem mikor látom 90-100k között veszik párosával elégedetten itt is a 280x toxic-ot, hagyjuk már.
[ Szerkesztve ]
-
-
ricsi8800gt
addikt
Hát igen még ezek a karik meg álják a helyüket.Nálam az Ujj call Of 45 és 60 FPS köszt megy ami szerintem elég jo..
Radeonba amig még böven jo befektetés az az 5850-töl a 7850-ig kiterjedö kártya.
Nvidia szinten meg GTX 460 1Gb-tol az 580-igOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
válasz ricsi8800gt #74 üzenetére
Nem akartam felhozni, de HD alatt még az 5870 is megállja a helyét, sőt nálam egy 2 gb-os verzió is vendégeskedik (eyefinity 6 monitor kezeléssel) és így már annál is kijjebb tolódtak a határok. Azaz, a régebbi 5870/6950/70/5970/6990 karik még simán jól mennek. Ha a középmezőnyből választ valaki, jó eséllyel sokáig használhatja a konfigját...
-
-
dragonfx
veterán
én csak a teljesitményt néztem
az a gyönyürű az egészben aki mondjuk 2010 tavaszán megvette 350 dolcsiért a gtx 470et az 4 évre beruházott vga.ra és versenyképes maradt....jo 80e nem kevés egy vga.ra de 4 évre...igencsak jó.mind része tökéletesen elég még manapság.melegedés fogyasztás más tészta.
u.i.:nem is tudom tegnap néztem valamelyik csucs amd cpu.t 220as tdp.vel..ennek tükrében nem sok a ugyanennyi a vga.ra.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
lowzor
veterán
válasz ricsi8800gt #69 üzenetére
inkább 660-ast. Ennyi pénzért már se 480-at, se 580-at, se 6970-et nem érdemes venni, ha már ott a 7850, 7870, r9 270, meg a 660.
-
ricshard444
veterán
válasz ricsi8800gt #69 üzenetére
30 vs 30 vs 40k volt a lényeg, ergo a 6970 alternatívája a 480, a 7870 más szint árban.
Az, hogy az árak jelen pillanatban mit alkotnak nem érdekel, mert 1 hó múlva minden a régi lesz /remélhetőleg/Vannak dolgok...
-
ricsi8800gt
addikt
Köszi a tesztet.De szerintem Nvidia oldalon nem egy 480-ast kelett volna be tenni ezekhez a Radeonokhoz hanem minimum egy 580-ast ami árba 40K.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Kőszönöm a tesztet, innen is latni hogy a gts 250 -apis kártyám fhd-ban már nem sokat ér játékoknál.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
jocomen
aktív tag
Szép kis teszt. Köszi a multiplayert!
-
Carlas
senior tag
Ez így van mind a 3 maximálisan elég még (jó néha élsimítást kikapcs) de eddig még nem fogta meg semmi. Reméljük ha már nem lesz jó, addigra a kártyák ára normális lesz mert most vagy nagyon drága és jó vagy olcsó de fos a kettő közt semmi nincs.
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
dragonfx
veterán
klassz teszt.két jo játéknevet is találtam benne.
átnézve a tesztet én azt látom gtx 480ról alig érdemes 7870re váltani.
életképes mind3 kártya még."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
mimi82
aktív tag
Kitűnő lett a teszt!
Éppen vga vásárolás előtt állok. -
mpierre
veterán
Kösz a tesztet. Akkor még marad a 6950 shader moddolva, még a víz is rámegy.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Bloksma
aktív tag
Köszönjünk a tesztet, tanulságos volt
Mondjuk engem a tesztben szereplő játékok egyike sem érdekel, így én még egyelőre jól elvagyok az 5850-el
-
solaris17
aktív tag
Jó teszt volt, THX. 7870 lesz a következő kártyám.
[ Szerkesztve ]
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
nagyúr
válasz ricshard444 #22 üzenetére
hát amit Te is említettél futólag, a GTX660.
(#28) Gainka: nem jól tudod, a 7790 a GTX 560 (nem Ti) magasságában van valahol.
(#31) kovsol: sztem ilyen sztorija mindenkinek van, aki próbált már valaha eladni valamit. amikor az egyik CPU-t árultam, nekem egy lelkes illető több pü-n keresztül heveny szemrehányásokat tett, amiért nem engedtem el 15e F-ot az árából
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Carlas
senior tag
Hát barátom nállad valami nagy gond lehet akkor mással. Nekem 6970-van egyedi hűtéssel, és pl BP4 ultra/1080p ben 40fps felett lazan semmi gáz, eddig mai napig minden jatek 1080p, es maxba megy (elsimitas neha kikapcsolva) Youtubeon tobb jatekvideom bizonyitja. szóval nálad valami nem okés. még tuti nem cserélem le mert értelmetlen míg minden megy.
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
gerenda110
aktív tag
Nekem GTX 460-am volt, az is jó kis kártya a Mai napig, de a 715-ös órajel mára már kicsi. így a Giga 460-amat felváltottam egy Giga 760. Jó kis teszt lett. Én ha tehetem, inkább a 30 ezres használt régi kártyákat ajánlom mint a 30 ezres újakat, mert fele annyit sem tudnak mint mint a 256 bittel felszereltek2010-2011-es komolyabb VGA-k
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
kaszas19
senior tag
Régóta vártam erre a tesztre szép munka gratula.
Azért is vártam ezt a tesztet mert kezdtem egy HD6950-es DCII ami feloldott shader-el olyan volt mint a nagy testvér,aztán leváltottam egy GTX 480-ra vizes blokkal,aztán nem sokra-rá ezt is elpasszoltam és vettem egy MSI R9 270 Gaming kártyát ami alap feszen 1150@1400Mhz-en ketyeg és brutálisan gyors játékokban,szemmel látható a két kártya után a különbség.
Igaz mikor meg vettem ezt a kártyát belefutottam egy 7-es sorozat hibába az hogy a régi D-sub monitorommal hullámzott a kép,de megoldottam ezt is -
-
A 7950-em egy OC volt, 1100/1500-on ment vígan gyárilag. Láttam neten 1770 feletti memclockos karikat is ilyenben. Érdekes, hogy az amúgy általam nem sokra tartott vapor-x-es hűtés mégis elég volt neki, nem úgy mint a mostani (giga által favorizált, de minek) windforce szörnyűség. Volt 7970-em ilyen, windforce hűtéssel is, hát valami tragédia. Látom, már 280x-ben és 290-ben is nyomják. Én inkább megvárom, míg jönnek a toxic 290-ek, vagy esetleg DCU2-es hűtéssel. Volt két 290-em is, az egyik Asus ref 290, a másik egy giga Alpenfőhn Peter blokal, de egyik sem vált be. A reffes azért nem, mert iszonyat hangja volt és nem volt kedvem megflashelni, hogy kivegyem belőle a feszlockot és ezáltal halkabb legyen, a másik a giga meg a peter blokkal több mint 4 helyet (!!) elfoglalt. Érdekes, hogy a vga struktúra ugyan az, de pl a mostani 5870-em a peterrel már nem foglal akkora helyet, amit nem igazán értek.. . Mindenképpen valami jobb hűtésben gondolkodom, ha eladom a kártyáimat és egy másik vga-t veszek.
-
korion
senior tag
a garancia lemaradt,v nem olvastam,de az nagyon nagy előny a 7870-nek!
nekem volt 6970 vga-m jó volt,de ahogy mondtad a 90 fok,és porszívó effektus kikészített!
vettem egy 7870 47-ért játék kuponnal,3 év garival,és nagyon meg vagyok elégedve vele!
a 660 jó lett volna mellé tenni,h az mit produkál!
de majd legközelebb!Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
ricshard444
veterán
Lehet 2 Slotosban is brutális hűtést csinálni, csak akkor hosszában és szélességében kell terjeszkednie, jó példa erre:
Egyébként nekem is jobban tetszett a régi DCII és az új teljesítményét látva hatékonyabb is volt.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
lowzor
veterán
Hát ha valaki szigorúan újat akar venni, akkor 80-85k körül jó a 280X szerintem. De használtan tényleg jobb 65 körül egy 7970.
Nekem a 7950 amúgy a kedvencem, mert elég brutálisan meglehet tuningolni, úgy hogy már jócskán a 7970 szintje felett legyen.
Most is 3 slotos kártyám van (Asus GTX 680) és nagyon tetszik. Az újabbak sajnos azért 2 slotosak, mert sokan sírtak, hogy miért foglal el 3 slotot.[ Szerkesztve ]
-
Így van, viszont a 280x meg nem ér annyit, vagy inkább annyival többet. ez jobb kifejezés rá. Egy jó 7970 épp annyit tud és ha volta kezedben esetleg Asus 7970 DC2 TOP és Asus 280x DC2 TOP, akkor látni fogod, hogy miről beszélek, ha azt mondom, hogy visszafele fejlődünk. Két, elvileg ugyanolyan nyákra épülő ugyanolyan hűtésről beszélünk, az egyik mégis 2 slotos, míg a másik 3. De kézbe kell venni mindkettőt és látszik a különbség. A 7950 55k-ban egy best buy még most is én amondó vagyok. Én az enyémet 60-ért adtam el, ma már 70-80-akat kérnek használtban érte, ami lássuk be, eléggé gáz. Lesz itt még kánaán, én már tudom... Csak várni kell türelmesen...
-
alibaba78
őstag
Jo a teszt, koszi! Perpill kulfoldon (angliaban), a hasznaltpiacon a legjobb vetel a gtx 580. Amikor ilyen arakat latok, viszket a tenyerem. Es szerintem hozza a 7870 teljesitmenyet 2/3-ad arban. Itt is a hasznaltak (7870) 40k felett mennek.
-
lowzor
veterán
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #39 üzenetére
6 x 3 x 15 (perc)-s méregetést 1 kártyával értettem, ezt szorozd még be annyival, amennyi eredményt látsz, és ez csak a Multi
Szóval a méregetés a nagyon sok idő, az utómunkálatok már csak a deszert, nem mindegy, hogy egy ilyen kissebb cikket írsz 10-12 játékkal, vagy egy nagyot 20-25-tel, mert kvázi az 2x annyi idő.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
válasz ricshard444 #35 üzenetére
5970 számításban tudja azt, amit egy 7970. A 280x ugye egy 7970 magasabb frekin. A 7970-ek is 65-70 körül mentek év végén, a 70k már "szájhuzogatós" kategória volt, a mostani áruk meg a 280x-el együtt egy vicc. A 7950-en meglepődtem, mert amíg normális ára volt, addig kitöltötte az űrt a 270X (7870) és a 7970 (280X) közt. Most nincs ilyen VGA még a piacon, a 7950 meg részben eltűnt, ha meg van, akkor annyiba fáj, mint nem rég a 7970. Az is vicc, hogy a 270-es kártyákért (némelyik verzióért, ami ugye igazából 7870) 60-70 ezret is elkérnek a BOLTBAN. Holott azért ez a kategória ebben az árban megint egy vicc. És ezen nem segít a 4 gb ram sem, ha annyit pakolnak rá.
-
ricshard444
veterán
Másodlagos projekt volt a 7870 CF teszt mellett, párhuzamosan csináltam vele, így utólag beesett a 480, ami külön 1 hét volt laza méréssel és átírással, ez érződik is sok mondatban, hogy külön írtam hozzá a 480-t.
Órát nem tudok mondani pontosan, de a CF teszt így nézett ki:
12-14 konkrét nap volt, mikor naponta 3-6 órán keresztül mértem, a kövi 5 nap kicsit lazább volt mérés szempontból, de közben csináltam ezt is és szerkesztettem a dolgokat.
Csak a Multiplayer mérése elvisz 6 x 3 x 15 percet.A lényeg, hogy egy lazább cikk nem megszakadósan úgy 2 hét mire összeáll, egy durvább pedig 3 vagy több, időtől és kedvtől függően.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
szab.tam
nagyúr
belerángatod egy tuti ban-ba. g*.
jó kis teszt, tetszik.
szívesen olvasgatok ilyeneket.
szubjektív beválogatás, szempontok, de onnantól, (lehetőség szerint), objektív következtetések.
ezzel még a hivatásszerű flamegyökerek sem nagyon tudnak mit kezdeni.***
én csak a gtx480 hőtőkhöz tudok érdemben hozzászólni.
refet messze eldobva párat kipróbáltam, szétszedtem.ebben, a nemrégen született, összesítő hsz-omban leírtam pár dolgot róluk.
lényeg: talán a legjobban eltalált bordázat a zalman vf3000f.
valóban.
kicsit érdemes még rajta mókolni, de ami a nyákbordát illeti, (vram + fet), az felülmúlhatatlan.
én sem láttam azóta ilyet, mint írtad te is.****
köszönjük a cikket, holnap még 1x átnyálazom.
(a 3. kísérleti passzív konfigomnál volt esetleges alternatíva egy közepes, 5750-nél erősebb, és eyefynity képes kari.)
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
most szerencsére semmi kb 9 hónapja nem cseréltem semmit a gépemben, ami nálam új rekord.
(#35) ricshard444:
Viszont a GTX 480 télen kályha helyett nem rossz. Főleg a ref hűtéses a maga 100 fok körüli üzemi hőmérsékletével.
"7970 is van fent 100k-ért, az is szánalom kategória szvsz."
Hát az...Főleg, hogy a Sapphire R9 280X Dual X újonnan 85k a hardverkerben...
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
grat a teszthez! mennyi munkaóra van benne?
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
ricshard444
veterán
A 7790 nem éri el a 480-t közel sem /persze teljesítmény/fogyasztás mutatója jobb/, másrészt már írtam, hogy a piac meghalt, vicc árak mindenütt...
5970-t szerettem volna átmeneti kártyának, mert emlékeztem rá, hogy 35 körül mentek, erre 70-75k
7970 is van fent 100k-ért, az is szánalom kategória szvsz.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
-
Láttam árlistában 7870 eyefinity-t 85k-ért. Akcióban.. Az AMD árak elszálltak. Egy régi, dupla GPU-s 5970-ért, ami két hónapja 35-ért nem kellett nagyon senkinek, most 60 ezret elkérnek. Az a helyzet, hogy már nem csak hogy jó áron, hanem lassan sehogy sincs tisztességes AMD VGA.
-
-
NandoXXL
senior tag
Elarulna valaki mitol realis ar 40k egy hasznalt 7870-ert? 50k boltban. 40k kornyeken pedig 7850 van. A hardverapron mondjuk sokan majdnem az uj arat kerik el, de ez sunyi dolog. A teszt jo.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Gainka
őstag
Értem én hogy itt erröl a hàrom vga-rol van szó, de olyat irni hogy 480 ajànlottabb méga arrol van szo hogy a kettö közül még igy is rossz érzés volt olvasni mikor a 480 kb 7790 szint ami 85wattos nem 250 ha jol tudom
A teszt nagyon jo lett és végre valaki aki nem fél mp tesztet késziteni! -
mukurisho
tag
Én 6950/70-et cseréltem le 7850-re.
Teljesítményben annyit vettem észre, hogy jobb a minimum fps
de a legfőbb szempont, hogy HALK és HŰVÖS
33-ért nekem jó vétel volt...
Azóta sem látni 38 alatt...
Kolléga gépébe most vettünk 7870-et 44-ért mert nem volt olcsóbb...
Röhej ami van a piacon...
Teljesítményben pedig szinte semmi különbség az 50 és 70 között...
Legalábbis ami megérni ennyi plusz pénzt...[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Egyértelmű, hogy a 7870 már a teszt elolvasása nélkül is, legalábbis nekem
A 7850 (2 gigás) is jó alternatíva, ha 35 körül betudja szerezni az ember. Az is lemossa a tesztben szereplő többi kártyát simán. Még a GTX 660 is szóba jöhet, az is nagyon jó kártya.[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz ricshard444 #22 üzenetére
Ja, én meg azt hittem, hogy mindent a tesztért!
-
ricshard444
veterán
válasz antikomcsi #21 üzenetére
Az tapasztalat még régebbről, nem fűtöttem be a gépnek egy külön szobát, hogy teszteljem a hőmérsékletet
gbors: Igen, ez elgondolkodtató..., melyik a 4.?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
antikomcsi
veterán
Engem leginkább a 30 fokos szobahő fogott meg.
Atya ég, hol vagy mikor csináltad ezt a tesztet?
-
sid.:Rc211v
őstag
Jó teszt köszi érte. Ebben az ár szegmensben szerintem az 560 Ti 448 cores se lehet rossz választás úgy 30-35k környékén. GF110 mag, 448 core, 320bit, 1280Mb ram. Kicsit lassabb az 570-től, úgy 5%-kal. De az oc változatok már hozzák a szintjét. Szerintem a 6970, 480-tól jobb választás azonos áron. Nekem msi power edition változat van, tavaly előtt szeptemberbe vettem 48-ért Kellemes darab, minőségi alkatrészek és hűtés, jó tuning lehetőségek. Nekem bejött
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
nagyúr
kitűnő lett a teszt!
érdekes látni, hogy a 7870 hogy megugrott az elmúlt 1.5 évben (induláskor ugye szinte azonos volt a sebessége a 6970-nel). a másik, ami meglepő (vagy még inkább, "meglepő"), hogy itt nem (sem) vált be az a jóslat, hogy az idő előrehaladása az AMD megoldásainak kedvez - a 480 és a 6970 2012 elején pont ugyanígy állt egymáshoz képest.ja, és azt természetesen nem bírom kihagyni, hogy én a három kártya közül a negyediket venném
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pug
veterán
Könyörgöm, a grafikonoknál...... a különálló VGA-k eredményeit ne kössük már össze egy grafikonként.
Ezt leszámítva maximális respect a munkádért!
[ Szerkesztve ]
-
Járt nálam pár hete egy 7950 is, ami akkor szerintem best buy volt. Én 50-ért vettem és magasan felette állt a 7870-nel. Ha azt nézzük, most akarnak ránk sózni ebben az árban 270X-eket, 7870-eket. A 7950 OC gyárilag 1100/1500-al eléggé hasított. És volt mögötte 3 GB RAM is. Sajnos, már annak az ára is elszállt. Habár, ha azt nézzük az első Asus 7970 DC2 TOP-om is 65-ért vettem még tavaly év végén... Most meg..
-
Gamer21
tag
Jó kis teszt , de egy kicsit szomorú vagyok a 6970 miatt, nekem is ez a kártya van már lassan 2 és fél éve , én 1680 x 1050 felbontásban játszok , de sajna már oda is kevés , a mostani játékokról meg nem is merek még álmodni se a high beállításról , a 7870 teljesítménye meg lepett , és az ilyen tesztek olvasgatása közben sajnos rá jön az ember hogy bizony bizony eljárt felette az idő
Nyújtsd mindig a legtöbbet , ne elégedj meg azzal ami vagy ! Próbálj meg az lenni AMI LEHETNÉL !!!
-
matomn
csendes tag
Remek kis írás
Egy Gigabyte HD 7870 OC van a gépembe lassan fél éve és nagyon megvagyok vele elégedve. A tuning messze áll tőlem , így nem is módosítottam semmit a beállításain ,kivéve amikor nem játszom akkor 20%-ra állítom a ventilátor és akkor már tényleg semmi hangja az amúgy is csendes kártyának . Játék közbe is csak maximum 60 fokra szokott felmelegedni és a hangja akkor sem zavaró. Remélem még pár évig nem is kell lecserélnem másra. -
kovsol
titán
Az összehasonlító táblázatban a 7870 32nm -re van írva, de amúgy 28.
Maga az egész teszt jóra sikerült. Látszik, hogy a 7870 a kezdetekhez képest sokat javult a 6970-hez képest. Ez betudható gondolom a drivereknek is, ami azóta sokat javultak.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Érdekes. Mármint az, hogy játékokban mekkora különbség lehet az, ami máshol nem annyira mutatkozik. "Mi" alapvetően számolási teljesítményüket használjuk fel "munkánk" során a videokártyáknak, de a mi esetünkben elég érdekes - a tesztnek ellentmondó - eredmények születnek. Ha egy nulláról induló skálán néznénk a teljesítményét a fenti kártyáknak a következő eredményeket kaptuk:
5870: Fogyasztás fesztől függően ~150W-tól felfele, átlag 180W. Teljesítmény 400-420"egység"
6970: Fogyasztás felette van az 5870-nek többnyire. Teljesítménye 430-470 "egység"
7870: Fogyasztásban mi nem tapasztaltunk szignifikáns csökkenést az elődhöz képest. Teljesítménye: szintén 430-470 egység. Azaz itt sem látunk előrelépést. Ár/teljesítményben ha nem nézzük a garancia hiányát, a három kártya közül az ár tekintetében az 5870 a jó választás. Az utóbbi egy hónapban szinte az összes AMD kártya járt nálam, így van rálátásom a teljesítményükre is. (5870- 2 GB, 5970, 7950, 7970, 290..) Sajnos, a "körülmények" miatt az AMD kártyái egyrészt elérhetetlenek, másrészt olyan drágák, hogy egyszerűen nem éri meg venni AMD kártyát. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ha valaki "csak" játszani akar, az most mindenképpen Nvidia kártyát vegyen.
köszi a cikket.
G.[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Ismét egy remek teszt, köszönjük a munkád!
-
ProEvoFan
nagyúr
Nyáron lesz 3 éves a 6950em.A teszt alapján jó látni, hogy nem éri meg cserélnem.Majd jövő tavasszal.Nem gondoltam volna hogy ilyen sokáig jó lesz ez a vga
Köszi a tesztet, remek lett.[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Jó teszt.
Én a mai napig ámulok a 480-as teljesítményén,ha ilyen karim lenne nem biztos,hogy még lecserélném. -
csongi
veterán
válasz ricshard444 #6 üzenetére
Gyorsan átszaladtam rajta, mert a 6970 jelenlegi állása érdekelt
Így már érthető , 5850 ről váltottam át erre, eddig 1080p be elvagyok vele. -
ricshard444
veterán
Átlag / minimum % értékek:
Sokszor félreértés történt ennek kapcsán, a következő alapján számolom:
Van egy maximum érték átlagban és minimumban is, ezeknek semmi közük egymáshoz a százalék grafikonon. A legjobb átlageredményhez (ez a 100%) képest megy a többi átlag, szintúgy a minimumnál.
Remélem innentől nem lesz probléma az értelmezéssel.Olvasás elmarad? Pedig most direkt kiírtam.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
csongi
veterán
Nem rossz kis teszt
Némi észrevétel.
BF4 kiegészítés! Minek is kell az ultra grafika?
Továbbá egy jó pár helyen nagyobb a minimum FPS szám mint az átlag.
Imádom a benchmarkokat.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Jelenleg az árak vicc kategóriát képviselnek, ez akkor lesz helytálló ha helyrejön a piac.
Tazsam01 Nem éri meg, 38-40k-ért szokták árulni, mikor ott már 70-s is kifogható, 34-5-ért jó lehet a 2GB-s, az 1GB-s pedig úgy 30-32 körül.
sephi: Igyekeztem, biztos van benne hiba.
Némelyik % érték nem is látszik olyan jól, de nem vadásztam már új képeket.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
mickemoto
őstag
A legolcsóbb 480az aprón 38k.Egyébként nem is nagyon van.A 7870 43,5k a legolcsóbb.Mindenképp az utóbbi.
-
Tazsam01
tag
hmm a 7850 mint alternatíva nagyon le lett söpörve, nem rossz kártya az, potenciál van benne bőven, igaziból nagyon kevéssel marad le a 7870 mögött.
-
F e Z o
veterán
A régóta várt teszt, melyet nagyon szépen köszönök.
H2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest