Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8901) szucsi válasza Land (#8899) üzenetére


szucsi
őstag

nézd meg a 8000-es hsz-t mit összeszívtam a nightlykkel. Gondolom nem minden nexust fektet meg ennyire, nálunk mind a kettő használhatatlan volt vele (bármelyikkel, akárhogy gyalultam tisztára a gépeket a telepítésük előtt). Most a Slukk féle oxygen figyel rajtuk vagy két hete, azóta összesen a két készüléken lefagyás 0, újraindulás 1, pinkód kérés 3, hívásfogadáskor kuss 1, vonalbontás 0 alkalommal. Ezek a hibák a CM-nightlyvel mind a két készüléken hibánként naponta kb. 4-5x jelentkeztek (mondjuk kurva sok telefonálás és buzergálás mellett).

[ Szerkesztve ]

(#8902) rcsaszi válasza premete (#8806) üzenetére


rcsaszi
csendes tag

Nemtoma 4 napot hogy lehet elerni.. de a 2 nap se megy. Este toltom.. 7 kor bekapcs levelek szinkron wifi
.. 5 perc es elmegyek otthonrol..utana 2G halozat folyamatos netkapcsolat..gmail, idojaras orankent frissul, viber bekapcsolva.. 25% fenyero mindig fixen. Napkozben 0 perc telefon , es sms se..nem erre hasznalom arra ott a ceges telo. Napkozben neha ranezek facebookra. Hirolvasas 1 h ebed kozben online.. fenykepezes max 10-15 kep.. aztan irany haza. Othon wifi be netezes 1 h kb meg jatek 3D s 20 perc 2D s 45 perc kb. Aztan 22h kor mar csak 5-10 %.. marad a 95% bol.. szoval nekem max 1 nap.. gps es telefon nelkul.. Aki 3-4 napig tudja eletben tartani annak nem valo ilyen telefon mert nem hasznalja ki a kepessegeit. Egy ilyen telefont net csomag nelkul ki se adnek..

(#8903) mgTerminator válasza premete (#8898) üzenetére


mgTerminator
veterán

Mi az a BSOD?

(#8904) premete válasza rcsaszi (#8902) üzenetére


premete
veterán

Én sehol nem láttam a készülék leírásában, hogy kötelező játszani vele a dedós játékokat és a f@szbukon lógni órákig....
Nehogy már te mondd meg, ki, mire használja a készülékét. :)
Black Screen Of Death.

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8905) szucsi válasza premete (#8904) üzenetére


szucsi
őstag

Így van. Nekem például elmegy 100km-en 2-3 liter benyával a platós ifám, ha finoman bánok a gázpedállal. :DDD :DDD :DDD Csak használat kérdése.

(#8906) premete válasza szucsi (#8905) üzenetére


premete
veterán

Te már bizonyítottad, hogy fogalmad sincs a készülék kezeléséről, most kiderül, hogy fizika alól is fel voltál mentve. :D

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8907) Andris_2 válasza premete (#8904) üzenetére


Andris_2
aktív tag

Akinél 4 napot kibír, annak szerintem is teljesen felesleges egy ilyen telefon.
Nekem 1 napot sem bír ki teljesen, ha sokat kell telefonálnom, akkor már délután 3-4 óra körül 25%-on van.

(#8908) szucsi válasza premete (#8906) üzenetére


szucsi
őstag

csak arra referáltam, hogy mi mire való és hogy mit mire "kell használni". most mit piszkálsz, remekül kezelem a készüléket. Stabil, megbízható, csak az ikonokat kell böködni, meg néha letörölni a tapis részről a maszatot. Töltőre tenni. Szerinted milyen kezelést igényel ezen kívül, ha átlag user vagy? :DDD

egy stabil rom kellett, ebben segítettetek. (köszönöm még egyszer!) innentől kezdve részemről vége a romok bogarászásának, nem kifejezetten ez a hobbim. :)

[ Szerkesztve ]

(#8909) premete válasza Andris_2 (#8907) üzenetére


premete
veterán

Ez leggyakrabban azért van, mert az idióta felhasználó egyszerre futtat egy halom felesleges programot, letölt a marketről minden felesleges xart, letiltja a képernyő kikapcsolását, bekapcsolja a wifit és a 3G-t, ahol egyik sem elérhető, és azt hiszi, egy okostelefon teljesen kiváltja a PC-t, a konzolt, a profi kamerát, a videólejátszót és a TV-t.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8910) nexusking válasza premete (#8909) üzenetére


nexusking
aktív tag

Pedig nemis váltja ki. :P
Nekem is van mellé pc-m, kamerám, tv-m...
Ez csak akkor jó, ha valamelyikük nincs kéznél éppen. :K

[ Szerkesztve ]

(#8911) szucsi válasza Andris_2 (#8907) üzenetére


szucsi
őstag

az emberek nagy többsége (itt nem premetére gondolok) nem racionális következtetési és döntési folyamatok mentén választ magának telefont (se mást, de ez nem ide tartozik :D ) "Jujj az olyan szép, ai a kezedben van, mi a neve? Várjál, leírom, apus úgyis akar nekem telefont venni." "Milyen telefont vegyek, Zsóti? - Vegyél XY-t, nekem is olyan van, tök jó, egyébként is hallottam többektől, hogy XY-t szabad csak venni, mert a Z az szar. - Jó, köszi, akkor olyat veszek." Szerintem a fenti kettő a tipikus döntési szitu + a keret. Lehet, hogy egy ilyen fórumon ennek más az optikája, de azt emberek nagy többsége így dönt, mert nem akar órákat - heteket fórumozással tölteni, veszi amelyik akciós a szolgáltatónál meg amelyik tetszik neki.

(#8912) ShadowX válasza rcsaszi (#8902) üzenetére


ShadowX
őstag

Akkor ezek szerint nekem sem való a telefon. Pedig 3 napot elmegy egy töltéssel, mindezt persze körültekintéssel.
Kiválasztottam egy megfelelő kernelt, és persze nem tuningolom a procit sem. Feleslegesnek érzem. Annyival nem nyújt többet napi használatban, hogy megérje mondjuk akár 100mhz-et is tuningolni.
Csak akkor kapcsolom be a mobilnetet, amikor szükségem van rá, és azt is ahol lehet 2G-n, mivel az oldalak amiket nézek támogatják a mobil verziós megjelenítést. Számomra felesleges az időjárás widgetet óránként frissíteni, mivel elég ha kinézek az ablakon. Mindez nem jelenti, hogy nincs fennt időjárás widget. E-mailt sem szinkronizálgatok folyamatosan, mivel ha belépek a kliensembe, akkor elég ha manuálisan szinkronizálom. Ha fontos mailt várok, akkor tudom kb. mikorra várhatom, a pénisznagyobbító, meg viagra olcsón eladó féle junk emailek miatt felesleges frissíteni.
Zenét szoktam rajta hallgatni, meg telefon (ez napi szinten több hívás is) és sms (ez ritkábban, mivel nem szeretem belesűríteni a karakterlimitbe a mondandómat horribilis árakért) is van. A kijelző fényereje természetesen lejjebb lett véve, ez sokat számít.
Játszani már nem szoktam ezen sem, ez akkor volt újdonság, amikor az X8-amat vettem meg. Gyorsan rá is untam, mivel inkább olvasok valami értelmesebb cikket, semmint, hogy mérges madarazzak. így játék sincs fennt. A facebook-omat sem szinkronizáltatom automatikusan, mivel a FB for android app egy vacak. Iszonyatosan meríti az akksit, és lassú is. Helyette inkább böngészőből használom.
Itthon mindig wifiről megy a net, úgyhogy a programokat is itthon töltöm le, de az igazság az, hogy megvannak a bejáratott programjaim, a megfelelő beállításokkal.
Egy dolog, amivel kísérletezek az a UI módosítgatás, de mindenkinek kell egy hobbi...

(#8913) Land


Land
veterán

Valaki találkozott már CM7 alatt azzal a hibával, hogy telepítés után a kereső és a Home gomb nem működik?

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#8914) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Srácok tényleg nem tudom, hogy hogyan csináltok 3-4 napos üzemidőket. 13 órája töltöttem a telefont, most 59%-on van. 3g be, adatforgalom be, de szinte végig csak a zsebemben volt a teló, szóval a proci deep sleepben és kijelző off. Fél óra net volt benne, meg negyed óra zene. Ez nagyon lightos használat, de még így is majdnem a fele elment a töltöttségnek. :)

(#8915) hippo0315


hippo0315
senior tag

Gyorstárcsázásra tudna valaki megoldást mondani?
Sajnos a gyári ROM-ban nincs benne és nekem hiányzik. :B

(#8916) mgTerminator válasza hippo0315 (#8915) üzenetére


mgTerminator
veterán

Valahol láttam és esküszöm kerestem is, de nem jöttem még rá... Mostmár engem is idegesít :D

(#8917) Lalee


Lalee
aktív tag

Sziasztok! Ma voltam egy Samsung boltban kipróbálni a telefont. A szövegbeírásnál az ékezetes karaktereket borzasztó nehezen lehetett előcsalni. Tartottam az ujjam rajta, rezgett is, de az ékezetes mezőt nem dobta fel. Minden magánhangzónál legalább 4-5 próbálkozás kellett mire beadta, de következőre megint nem. Mi lehet az oka? Erőseb gondolkodom a megvételén, de ez a beírós dolog zavar. Az S plus 10 ezerrel drágább. Érdemes rátenni?

(#8918) Dzsuri89 válasza Lalee (#8917) üzenetére


Dzsuri89
őstag

Az a telefon amit nyomkodtál, szép magyar szóval egy nagy SZAR volt. :D

Teljesen normálisan működik, ahogy annak működnie kell! :)

Szerk:
Úgy kell mondjuk á betűt írni, hogy az a betűn rajtatartod az újjad és a betű felengedése nélkül odahúzod az újjad az á betűre és utána engeded fel az ujjad.
A biztonság kedvéért leírtam, hogy hogyan kell ékezetes betűt írni, hátha nem jól csináltad. :)

[ Szerkesztve ]

(#8919) Land


Land
veterán

ICS-es kollégák nektek melyik Launcher vált be a Custom ICS ROM-ok alatt? Adw Ex jó lenne, csak nem lehet rajta állítani. Valószínűleg nem kompatibilis az ICS-sel még. Köszi!

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#8920) bandigyerek válasza mgTerminator (#8916) üzenetére


bandigyerek
senior tag

A widgetek között lehet kiválasztani. "parancsikonok-közvetlen tárcsázás"

Csak kell hely az asztalon neki.

[ Szerkesztve ]

(#8921) SP!T válasza Land (#8919) üzenetére


SP!T
addikt

Nekem a gyári ics launcher nagyon bejön! :)

There's a device that I've been using called a whoop.

(#8922) Land válasza SP!T (#8921) üzenetére


Land
veterán

Smooth?:)

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

(#8923) jackbacsi87 válasza Lalee (#8917) üzenetére


jackbacsi87
senior tag

Tökéletesen működik nálam.
Ékezetes betűk amúgy is érdekes téma. A karakterkódolás miatt bizonyos betűk több helyet foglalnak, ami hátrányt jelenthet.(pl: sms írásnál)
Ezen kívül vagy kirakod a kijelzőre az összes ékezetest, és még inkább céllövöldére hasonlít a gépelés, vagy úgy kell előhívogatni, ami meg lassú.
Telón csak akkor használok ékezetet, ha valami fontosabb dolgot kell megírnom.
A nagybetű használat is érdekes. :DD Egyre többször veszem észre, hogy a mondatokat kis betűvel kezdem, mert úgy gyorsabb:):):)

(#8924) toto0569 válasza jackbacsi87 (#8923) üzenetére


toto0569
addikt

erre Slukkica rom-jai adnak választ és segítséget :C

(#8925) rcsaszi válasza premete (#8904) üzenetére


rcsaszi
csendes tag

Gondoltam , hogy valaki be fog szolni :) sajna ugy irtam a szoveget hogy felhivas volt keringore.. nem akarom persze megmondani.. mindenki azt csinal amit akar.. de IFA t se azert vesz az ember pl hogy Tescoba bevasaroljon.. ;) sms t irni telefonalni nem kell okostelefon..

(#8926) Lalee válasza Dzsuri89 (#8918) üzenetére


Lalee
aktív tag

Persze úgy csináltam mikor végre felugrott a sáv. Csak hiába tartottam rajta az ujjam hosszan, rezzent egyet és utána semmi. Néha sikerült. :)

(#8927) Dzsuri89 válasza Lalee (#8926) üzenetére


Dzsuri89
őstag

Nyugodtan vedd meg a telefont, mert ilyen hibával még nem találkoztam.

Múlthéten egy Galaxy Note-ot nézegettem a Telenor üzletében, aztán azon a vissza gomb nem reagált semmire, nem is rezgett, hogy hozzáértem. :D
Ezt csak azért hoztam fel, hogy lásd a kiállított darabok nem minden esetben működnek úgy, ahogy kell. A sok gyökér össze-vissza tapogatja, nyomogatja, meg ki tudja miket csinálnak vele.

(#8928) hippo0315 válasza bandigyerek (#8920) üzenetére


hippo0315
senior tag

Köszönöm :R , megyek ezek után szemészhez. :B

(#8929) Andris_2 válasza kolosanyi (#8914) üzenetére


Andris_2
aktív tag

Szerintem sehogy, csak annyira beleszerettek a telefonjukba, hogy már lelkiismeret-furdalást okozna bevallani, hogy nem bírja az aksi tovább 1-2 napnál.

(#8930) premete válasza rcsaszi (#8925) üzenetére


premete
veterán

Nekem 1996 óta van okostelefonom, "buta" nem volt soha. Azt pedig kimondottan rühellem, hogy más mondja meg, hogy mit vegyek, lehet az bármelyik köcsög politikus, vagy akárki. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8931) bandigyerek válasza kolosanyi (#8914) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Ez nekem is fura, de biztos összejön nekik valahogy. Napi 3 óra ugatás, szinkronizáció be, wifi be, mobilnet 2G-n (frissíteni, gmail-re jó, nem eszi annyira mint a 3G), időjárás widget, névnap, adatforgalom számláló, és naponta tölteni kell. Nem találok rajta kivetni valót. 35-40% a nap végére. Pl. egy éjszaka alatt 3-4 % merül.

(#8932) Andris_2 válasza premete (#8930) üzenetére


Andris_2
aktív tag

Áruld már el légyszíves, hogy milyen okostelefonod volt 1996-ban!

(#8933) premete válasza Andris_2 (#8932) üzenetére


premete
veterán

Nokia 9000

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8934) premete válasza bandigyerek (#8931) üzenetére


premete
veterán

Hi, guys.

The below images were taken from my I9023 having Oxygen 2.3.2 (at the moment). Standard, no kernel change, no cpu setting change, just plain Oxygen.

Light use: 30 mins on the phone / day, checking emails, news, updating weather, at least 1 hour on wifi per day.

For me battery life it's important so i was wondering if anyone can come up with something better regarding battery life. Maybe another ROM ....

[link]

Másnak is elmegy ennyit, ahogy a példa mutatja, nemcsak nekem fogy 24 óra alatt 12%: [link]

[ Szerkesztve ]

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8935) orrlyuk válasza premete (#8933) üzenetére


orrlyuk
aktív tag

(#8936) premete válasza orrlyuk (#8935) üzenetére


premete
veterán

Nem volt egyszerű cucc, ahhoz, hogy a névjegyeimet át tudjam vinni excelbe, külön scriptet kellett rá írni. Ráadásul többe került, mint az első laptopom, pedig az is 320 ezerbe fájt 1991-ben, 386sx, már kis floppyval és nagy vinyóval (azaz 40 MB-ossal) és volt benne 2 MB ram, de a dos csak egyet látott.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8937) bandigyerek válasza premete (#8934) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Magyarul?

(#8938) ShadowX válasza Andris_2 (#8929) üzenetére


ShadowX
őstag

Akkor most meg lettem vádolva, hogy hazudok? :F Jó bátor ember vagy hallod -e. Nem mindenkinek fontos a 3G-n lógás egész nap, meg az, hogy minden folyamatosan szinkronizálva legyen.
Mint írtam, ez előtt Xperia X8-am volt, az is elment 3 napot, igaz mire mindent így be tudtam állítani eltelt pár hét.
A 4 nap már nekem sem megy. A 3. este, lefekvés előtt 25-26%-al rakom töltőre. De még ha magamhoz képest extrémen használom a telefon (értsd: sok net, fényképezés, online rádió wifin, de nem naphosszat), akkor is elmegy két napot.

[ Szerkesztve ]

(#8939) bandigyerek válasza ShadowX (#8938) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Neked is custom ROM van fent?

(#8940) ShadowX válasza bandigyerek (#8939) üzenetére


ShadowX
őstag

Mindig a legújabb MIUI a miui.us-ről. Jelenleg Glados 1.9 kernellel.

(#8941) premete válasza ShadowX (#8938) üzenetére


premete
veterán

Hagyd őket, nem érdemes velük foglalkozni. Tegnap is kért az egyikük egy zip fájlt, és nem tudta megnyitni sem. Komolyan, néha csodálkozom, hogy ki kapcsolja be nekik a PC-t. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8942) bandigyerek válasza premete (#8941) üzenetére


bandigyerek
senior tag

:-) No comment. Alap Rom van a telefonon. Ok:Samu Spica telefonom volt, és szarrá kellett moddolni, hogy "normális" teljesítményt nyújtson. Nem azért vettem Nexust, hogy ugyanazt csináljam. Nekem nincs gondom a napi töltéssel. Este felrakom, reggel leszedem.

(#8943) premete válasza bandigyerek (#8942) üzenetére


premete
veterán

Spicam nem volt, de a hétvégén hoztak 12 Blade-t átszabni, az sem volt egy matyóhímzés a GNS után. 330 MB szabad rammal olyan lassúak voltak, mint a tetű, bootoláskor is valami kínai krixkraxoknál szuttyogott, azt hittem, sose indulnak el. Azokhoz képest a GNS tényleg villámgyors.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8944) bandigyerek válasza premete (#8943) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Az. Gyors. A spicát a "rettegett" ODIN-nal kellett rootolni (azért kérdeztem, hogy van-e valami leírás a NS-hez is) és csak gányolás volt. Mindegyik ROM szarakodott. 1-2 hét után belassult, fagyott, újraindult. Nem hiányzik.

(#8945) bandigyerek


bandigyerek
senior tag

Egy cikk a gyártói mókolásról: [link]

(#8946) mgTerminator válasza premete (#8943) üzenetére


mgTerminator
veterán

Én is vettem egy bladet apámnak, hát én is vért izzadtam vele :D

Nem értem sok embernél ezt a nagy problémát hogy miért nem megy napokat a teló… Olyan nehéz minden este odatenni a töltőre? A villanyszámlától nem kell félni, nekem extrém használat mellett 0.160kW-ot evett a töltő 2 hét alatt!

(#8947) premete válasza bandigyerek (#8945) üzenetére


premete
veterán

Ja, Nexusnál elegendő a gyári romból kiszedni azt, ami nem kell, és megy hibátlanul. HTC-imnél akkor működött rendesen, ha a sense felületet és egyéb optikai tuning cuccokat kitöröltem. XT910-re fáj a fogam, de az még bő 2 Nexus S ára....

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#8948) kolosanyi válasza Andris_2 (#8929) üzenetére


kolosanyi
veterán

Azért ez erős. Én simán elhiszem, meg ott a kép is, ami bizonyítja, csak azért fura, mert nekem droidon még nem jött össze 2 napnál több. Okostelefonnál a rekord az Symbian alatt volt, az E90 ment 3 napot lightos használat mellett. :)

(#8931) bandigyerek
Persze, olyan használat mellett simán összejöhet, amit írnak, csak mondom fura, mert én még nem tapasztaltam ilyet.

(#8935) orrlyuk
24 MHz, OMG. Ha belegondolok, hogy most meg 1 GHz-es a telefonom (telefonunk) procija. :))

(#8941) premete
Most nehogy ezen menjen a vita. Nem piszkálódni akarok, csak érdekesnek tálálom. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Más: Nincs valakinek egy Earth .apk-ja? Slukkica- féle Pure MIUI-ra szeretném rávarázsolni. Az egyébként miért nem működött, hogy Market Enablerrel USA-t állítottam be? Ugyanúgy nem találtam meg a programot a Marketon.

[ Szerkesztve ]

(#8949) Toobee válasza rcsaszi (#8902) üzenetére


Toobee
veterán

Vagy csak bena vagy? Beragadt app...2n2o jelenleg, es 40%. Nem mondom, hogy mindig megy a wifi, vagy EDGE, de hasznalva van. Most is nyomkodom vagy 2 oraja. 1,5-2 nap szinte mindig tarthato vele.

https://barbieripnk.hu/

(#8950) premete válasza kolosanyi (#8948) üzenetére


premete
veterán

Amit írtál fogyasztást és használatot, ott a fele lenne a reális; vagy az akkud haldoklik, vagy a háttérben fut valami, ami eszi az akkut.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.