Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
Te valamit nagyon félreértesz!
1. - "Minden a "legyünk környezettudatosak" szövegtől hangos; az új VGA-k és CPU-k 2D-ben a notebook-okat megszégyenítő energiatakarékos módra kapcsolnak..." - Igen, 2D-ben, amikor nem kell extra teljesítmény. (3D-s maxon meg némelyik bekajolja a 300W-ot is! (Sőt!) Mellesleg hasonló energiagazdálkodást már az új asztali procik is tudnak. (Órajel visszavétel, mag lekapcsolás)
2. - "Akkor el kellene érni, hogy terhelés hatására is úgy üzemeljenek. Szerintem nem járható út az, hogy a processzorok megújulását egyre nagyobb és nagyobb hűtők piacra dobása követi." - Mit? Azt, hogy tuning esetén ne fogyasszon többet és ne melegedjen a CPU? Azért az komoly forradalom lenne, ha a teljesítmény drasztikus növekedéshez nem kellene plusz fesz. Szerintem ez a fizika jelenlegi állása szerint nem megoldható... Persze, lehet, hogy tévedek!

3. - "Hamarosan egy több kg-os, csak és kizárólag a házban elhelyezett külön tartókerethez rögzített hűtőkkel lehet biztonságosan üzemeltetni egy processzort?" - Erről szó nincs! A processzorokhoz mellékelt gyári hűtők alkalmasak arra, hogy a gyári értékeken "biztonságosan tudd üzemeltetni" a procikat. A tuning hűtők éppen azzal a szándékkal készülnek, hogy a komolyabb feszültségemeléssel kicsikart teljesítménynövekedés ne tegye tönkre a CPU-t.

Hogy világos legyen, belinkelem Oliverda AMD-s tuning cikkét. Érdemes elmélázni a feszültségemeléses részén! A táblázatból kiderül, hogy a tesztelt proci esetében a CPU-feszültség 1.35V-ról 1.45V-ra (tehát 0.1V-os) feszültségemelése 26W fogyasztásnövekedést eredményez. És ez még nem is extrém, hiszen vannak, akik az Athlonnak 1.5V fölött adnak! Na, ide kellenek az plusz hőcsövek, hatalmas lamellák és a 2, esetleg 3 db 12-es venti.
És még valami. Én spec. a Scythe Orochimat nem azért vettem, mert agyba főbe húzom a procimat, hanem azért, mert - egy jól szellőző házban - venti nélkül is elbírja alapjáraton.

-
yakuza.tora
addikt
-
yakuza.tora
addikt
Külön is beszerezhető, filléres cucc...
...és ha esetleg ez sem elég, akkor még lehet fokozni!
Scythe CPU Cooler Stabilizer AM2 tényleg jó cucc. Én egy Orochi alá tettem és masszívan tartja a "kicsikét".

Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Samsung A16 mobiltelefon
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi