- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ß!
őstag
Bojtos Csillát ismeri valamelyikőtök? Állítólag nagy koponya.
(Gyógytornász, manuál terapeuta)
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
én is megosztom a fél éves tapasztalatomat:
2016.07.15 MRI: "Protrusio disci LIV-LV körkörös, Hernia rupta disci LV-SI (b.o. paracentralis, az S.1. gyök érintettsége)" A kiszakadt rész nagyméretűnek tekinthető...
Szerencsém volt - ahogy ezt már anno itt írtam is a fórumon - a Júniusi kiszakadás után egy hónappal kb. minden problémám megszűnt, a Júliusi MRI-re már úgy mentem, hogy panaszom nem volt.
Ezután másfél hónapig sem torna, sem semmi megerőltetés a gerincsebész javaslatára. Utána kezdtem heti 2x gerinctornát, szigorúan csak úgy, hogy a derék a földön van. (később plank is ment). 5 hónap után kezdtem el heti 1x úszni is (csak háton és gyorsban).2017.01.25 ismét MRI (kíváncsi voltam hogy áll a sérv), majd kontroll az eredménnyel a korábbi gerincsebész dokinál: "Friss MR vizsgálattal érkezik, melyen a korábban leírt degenerációk mellett a sequestrált nagy méretű LV/SI nagy méretű hernia komplett felszívódása látszik, minimális heggel"
A doki azt mondta, hogy mutogatni fogja a két MR-t, hogy mire is képes az emberi szervezet.
Kitartás, és ne adjátok fel!!
(természetesen mindig kontroll mellett kell mozogni és szigorúan be kell tartani a szakemberek javaslatait!) -
mh197
őstag
Sziasztok!
Na gondoltam, mivel időm engedi, és ígértem, hogy beszámolok a tapasztalatokról, ezért írok, hogy mi újság velem.
Tavaly augusztus óta voltak panaszaim (korábban leírtam itt a részleteket). Ez már a második komolyabb ilyen szitu nálam. Azóta tornáztam folyamatosan, úsztam, és jó pár hónapig semmi javulás nem volt. Két ünnep közt egy 2,5 hetes gyógykezelésre is beugrottam egy kórházba. Gyógytorna, meg fizikó, meg minden. Nos utána 2-3 hét múlva elkezdett javulni a dolog. Folytattam a tornákat, még jobban elkezdtem enni, és láss csodát, mostanra már egy hete szinte alig van bajom. Kezdem elhagyni a fájdalomcsillapítókat, a napjaim is jobbak, és fájni is kevésbé fáj. Reggel fél óra torna minden nap, és este egy óra mellúszás laza tempóban 3 nap és egy nap szünet beosztással. Ezt csinálom már egy jó ideje, és úgy látszik az idő és befektetett kitartás meghozza az eredményt. Pedig már totál magam alatt voltam. Ünnepek alatt a műtétet fontolgattam, de most...Szóval mindenkinek annyit tudok mondani, hogy kitartás, mert tornával és úszással nem két hét alatt ugyan, de néhány hónap alatt helyre lehet hozni a bajt is. Utána meg szinten kell tartani. Nekem ez már a második sikeres gyógyulás lesz. kopp-kopp-kopp.. Remélem így lesz, de tényleg van lehetőség kijönni ebből a dologból. Biztos vannak olyan esetek is, amikor bénulás,m stb. miatt muszáj a műtét, de én azt tudom mondani, hogy ha érzéskiesés, bénulás nincs, akkor neki kell állni kitartóan tornászni, úszni, nem ellazsálni, és helyre lehet jönni. Ezt azoknak írom le, akik elbizonytalanodnak, hogy ha 1-2 hónap alatt nem hat a konzervatív kezelés. Idő kell hozzá, és nálam ez már kétszer is egy fél év volt.
Megjegyzem nem tudom miért, de ha emberesen eszem húst, meg mennyiségben is, akkor az nálam javít a helyzeten. Valahogy úgy érzem ez is hozzájárul a gyógyuláshoz.Ritkán vannak még tüneteim fájdogálások esőre, de ezek már most viselhetőek. Remélem innen már csak javul tovább. Még egyszer nem hagyom abba a napi tornát, és a rendszeres úszást.
Más:
Tavaly ősszel voltam én is infúziós kezelésen. Nálam nem sokat használt, az 5 napos időtartam alatt picit jobb volt, de az inkább a lötyiben beadott fájdalomcsillapító hatása lehetett. Itt találkoztam oiyanokkal akiket lemezeltek a nyakukon, csavaroztak a derekukon.
Tapasztalat amit elmondtak: A műtét nem vészes, az öreg bácsi már vagy 20 éve 7-ből 4 összelemezelt nyki csigolyával él, de jobban forgott az ágyban a nyaka így is, mint az enyém... Aztán volt L4-L5 csavarozott, aki 3 hónap után teljesen rendbe jött a műtét után, majd ismét nem vigyázott, hanyagolta a tornát, és csak ritkán úszott, semmi baja nem volt, emelgetett megint, és szétment az L5-S1 alatta.. Nem tudom mi lett vele, de azt mondta, 6 évig semmi baja nem volt a csavarozott L4-L5 -el, ugyanúgy mozgott, hajlott mindene, nem érzett semmit még frontokra sem, csak ugye nem vigyázott magára, és...
A két ünnep utáni kórházi etapban találkoztam egy sráccal október 18-án műtötték itt a Péterfyben, és lényegében L4-L5-S1 csavarozása volt. Olyan szép egyenes lett a háta, mint egy testépítőé, és amikor már a kórházban volt, már a hegyekben túrázott. Kezelésre is csak azért jött el, mert kiírták neki, hogy kell, de lényegében semmi baja nem volt. Még fűzőt sem viselt már akkor, csak max buszozáshoz. De a végére már ahhoz sem. Egy ilyen után is hajolgatott, ült állt. Lényegében órákat láttam ülni kinn, ami meglepő volt. Kérdeztem, hogy milyen volt a műtét. Azt mondja az első egy hét nagyon rossz, de utána napról napra javul minden. Csigolyacsúszása, két sérve volt, tehát nem volt egyszerű eset. A csavarokat csak akkor érezte picit, mikor a műtét utáni egy hónapban megfázott és tüsszentenie kellett. Azóta soha. Pedig voltak ám időjárás változások rendesen.
Nos, röviden ilyen tapasztalatokat gyűjtöttem be az elmúlt pár hónapban.Ja, Mckenzie torna: Arra az oldalra kell hajolni törzzsel, amelyik nem fáj oldalra, és a csípőt arra kinyomni, amelyik oldalt fáj. Ez számomra meglepő volt, de bevált, és állva is lehet csinálni a gyakorlatot, akár melóban is.
A csavarozás/nem csavarozásról meg azt tudtam meg, hogy ha valakit nem csavaroznak, abból lesz a sok-sok műtét, mert instabil lesz, nem lehet mindent kiszedni, hogy megmaradjon a porc, újabb porc kitüremkedések jönnek, és jönnek megint a fájások, stb. Szóval ha egy szegmenthez hozzányúlnak, akkor azt csavarozni célszerűbb, mint vágásossal kiszedni, meg minimálinvazívozni. Ideig óráig ez utóbbiak hoznak eredményt, de hosszabb távon lesznek gondok, ezt mesélték, akiknek nem volt csavarozva. Ja, és három porckorong kivétele, és az azok melletti csigolyák összergözítése, még ha azok a derékban egymás mellett is vannak nem okoz mozgásban, hajlásban korlátozottságot. Ezt azok mondták, akiknek csináltak ilyet. Számomra ez meglepő volt, de tényleg hajlongtak minden további nélkül. Csak azt nem értem, hogy mi hajlott bennük...a csípőjük dölt... Na mindegy, ez fura volt számomra.
Remélem hasznosak lesznek a fenti tapasztalatok mindenkinek, aki meg még nem műtteti magát, az tornásszon, ússzon, és kitartás!!! Nem szabad feladni!!
-
biker
nagyúr
válasz
postasbeci #2850 üzenetére
Megbolygattak ott mindent, ez még normális is lehet
-
postasbeci
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon pörög ez a topik, hálistennek.Engem tegnapelőtt műtöttek gerincsérvel, L4.
Másnap gyógytornásszal felkelés az ágyból, kaptam ilyen derékmerevítős fűzőt.Kicsi séta, de eszméletlenül fájt a derekamtól lefelé a fenekemen át a combom és a vádlim.
Úgy mint a műtét előtt, amikor nagyon megerőltettem, csak sokkal jobban.
Mintha valami megint nyomná az idegszálat, dehát ugye a sérv elvileg már nincs ott.Sajnos még ma is ugyanúgy fáj, fekvéskor nem sugárzik le fájdalom a lábamba, csak ha fordulok az ágyban, vagy járás közben.
Holnap kapok valami infúziót.Másnál is előfordult ilyen fájdalom a műtét utáni napokban?
Normális ez, vagy kezdhetek aggódni hogy nem sikerült a műtét? -
biker
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #2848 üzenetére
király, kiugrok egy ilyenre
-
Doki-HUN1978
senior tag
Update: Nos, eltelt másfél hét a műtét óta és sokkal jobban érzem magam.
A műtét utáni héten olyan érzésem volt, hogy semmivel nem lett jobb és teljesen magam alatt voltam, hogy nem sikerült.
Mára már csak a sípcsontom mellett érzem az ideget. A láb emelésére abszolút nincs fájdalmam.
Nem tudom mi történt odabent de nagyon érdekes.
És ez olyan sérv volt, ami 5 hónap alatt nem mutatott javulást semmire és a blokád sem volt meggyőző!Még hajolni nem szabad, ezért arról nem tudom mit vált ki, de a jövő hét keddtől már arról is be tudok számolni.
Tehát az eljárás - eddig úgy néz ki- jól vizsgázott. -
biker
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #2846 üzenetére
De,doki szerint is csak csavar lenne a megoldás, de meg nem
-
biker
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #2844 üzenetére
Hmm, mi is? Mondjuk énírtam a topik nyitó cikket?
Két sérv, két műtét, azóta is fennálló instabilitás, arthrózis, kopás, úgy szar ahogy van -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
formasu #2842 üzenetére
Én nem hallottam még róla, hogy Magyarországon ezt támogatná a TB.
De ennek itt Németben is szvsz. csak anyagi okai vannak.Mivel itt azért magasabbak a fizetések, a betegbiztosítónak az az érdeke, hogy minél kevesebb ideig legyen munkaképtelen az ember.
Maga a műtét olcsóbb és normális esetben a páciens 2 hét után munkaképes.
A hagyományos "vágós" műtéteknél ugye ez 6 hét.Na most, ha 10-ből 7-8 embernél ez sikeresen működik, már spórolt egy rakat lóvét.
Magyarországon szerintem az alacsonyabb fizetések miatt teheti meg a hagyományos műtét támogatását, meg ott nincs ekkora hibaarány.
Magát az eljárást egyébként nem találom hatékonyabbnak, csak kíméletesebbnek.
Mint az én tapasztalatomból láthatod, nálam pl. ez sikertelennek bizonyult.
(nem mintha a hagyományos 6 hónappal ezelőtt nem lett volna 50%-ban az...)(#2843) biker: Veled mi volt korábban?
-
biker
nagyúr
Nincsenek csodák...
1,5 év, ekkor volt utoljára komolyabb panaszom, a többi az 1-2 nap alatt múló kisebb valami.
Ma elmentem egy megbeszélésre, valami gyerek sámli szerű szaron tudtunk csak ülni., de semmi gond nem volt, pedig még bennem volt, régen mindig azt mondtam rá, le nem ülök, mert nem kelek fel.
És kb fél óra múlva felállok, és bamm, a pattanás a derekamban, na mondom most van 3 percem hazaérni, amíg totál be nem görcsöl, most itthon fekszek, párom meg maszírozgat 2-3 óránként a saját gyógykenőcsével.
Ez a szar nem múlik el teljesen, csak vannak jobb időszakok -
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tekintettel a nagy érdeklődésre, megköszönve a sok együtt érző hozzászólást, és bátorítva a leendő...
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest