Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz sh4d0w #36694 üzenetére
"Semmi mast nem kellett volna tenniuk, mint megfilmesiteni Timothy Zahn Thrawn-trilogiajat": vaaaaagy hagyni békén az sw-t, és megerőltetni magukat és kitalálni valami újat. nem az n+1. zombi spinoffot, meg a k+1 olyan sorozatot, ahol bedöglik a történet és akkor jön az időutazás.
megfogni pl. Simon Pegget meg Nick Frostot, lebetonozni őket bokától lefelé és közölni velük, hogy amíg nem írnak még három cornettót, addig helybetopi van. vagy még egy Reachert.remélem a Wednesday második évada nem csütörtök lesz...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
-
bambano
titán
Az oltárszolga ótvar, mint a többi. Ráadásul az is woke reklám lett, mint a doki. ezt utálja egyébként a tömeg.
Az utóbbi időben számomra egy sorozat volt, amit úgy néztem, hogy minimálisan vártam már, hogy legyen rá időm, a Gyilkos trópusok. Rendes igazi sorozatot, ami szerintem jó, a Wednesday óta nem láttam, előtte meg a Lucifer volt. filmet is kb. 1-2-őt láttam, pl. a Vadászat. Na jó, az utóbbi idők legjobb filmje a Violent night volt, azon rommá röhögtem magam, egy állat a "nagy" filmek zömét nem is láttam.
-
-
BiP
nagyúr
Én valahogy olyanokat olvastam, hogy a rajongókra akartak hallgatni. Csak pont a semmi se jó faszfejek voltak a hangosabbak. Ezért lettek olyan szétbazsott öszvér részek, meg persze a sok rendező- és koncepcióváltás.
Andor nagyon fasza volt. Ahogy a Mandalorian is.
(Félek, hogy a film meg szar lesz, mert túl sokat akarnak 2 órába belerakni, és még szélesebb réteget célozni).
Ahsokát még nem néztem, ahogy az Acolyte is még várat magára. Utóbbinál reménykedem, hogy nem annyira szar, mint az értékelések. Bízom benne, hogy csak az eltérő korszak és stílus miatt nem fogadta jól a nép, de amúgy jó. -
BiP
nagyúr
válasz bambano #36687 üzenetére
Pont egy English with Lucyt néztem meg, amikor pár napja bedobtad. [link]
SEHOL nem hallottam, hogy azt mondta volna, hogy rude. Egyszerüen csak felsorol tizenX alternatívát, ha unjuk már vagy valami jobban passzolót szeretnénk.
De persze lehet, hogy én voltam figyelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
válasz KROK640 #36679 üzenetére
"Ugye visszább írtam, hogy pl sokkal-sokkal több jattot kapnak kb minden munkakörben."
Igen, vendéglátásban. De alázás, és egyéb hátrányok itt is vannak. Sőt.""1 év múlva már én kerestem többet" - ilyenkor szokott kiderülni, hogy de te többet is dolgozol sokkal, "
Jobban mellé se lőhettél volna, ő az, aki hajnalig melózik majdnem minden nap, vagy 15 éve" - jó, de tedd azt is hozzá, hogy te senior vagy, ő meg full újoncként ment oda."
Újakat többért veszik fel sok helyre, mint aki már mióta ott van"nem is tudnának átvinni egy olyan rendszert, hogy valaki csak pusztán azért kevesebbet keres, mert nő."
Ehhez képest elég sok helyen kevesebbet kapnak, országfüggetlenül, max. itthon gyakoribb."A managert meg fel kell venni, majd feljelenteni, beperelni egy 7-8 számjegyű összegre, és megint a nő járt jól."
Én is csak nézem, hogy miért nem nyomták fel. Van ethics office a cégnél, 3 perc alatt kivágták volna."és sehol nem tapasztaltam ezt a dolgot, maximum úgy, hogy pont a férfiakat érintette hátrányosan."
Én inkább azt, hogy a nők kapnak kevesebbet :S Szintén pár hely után, csak én nem vendéglátásban.""átnéznek a nőn egy meetingen" - ez viszont előfordul, de általában ha bebizonyítja, hogy szakember, akkor" is. Ez a legviccesebb.
@bambano : 50 évvel fiatalabbaknak se tetszik a SW
Illetve érdemes magyarul is tanulniMutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #36687 üzenetére
(Kifelejtettem Ciprust és az ott megfordulókat is, pedig volt köztük Angol angol is bőven).
Rákerestem erre az "English with Lucy"-ra, és arra jutottam, hogy Lucy-t meglehetne igazítani, és leporolni a ... tudását (is)
(és biztos nincs köze a 11,1M feliratkozónak ahhoz, hogy egy fiatal jó csaj )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #36618 üzenetére
Ez nekem is új. Eddig használtam vagy tíz különböző országban, plusz egy külföldi munkahelyen évek óta, "szemben" osztrákokkal, németekkel, litvánokkal, belaruszokkal, és még sosem tapasztalatam, hogy udvariatlannak venné ki magát. Biztos, hogy jól értetted?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #36593 üzenetére
1997-ben én már Win 95-öt használtam
Akkor BOOToltam általában floppyról, ha a HDD-m oda volt CD-t íratni, ez akkoriban 1-3 napot jelentett HDD nélkül. 2001-re megváltozott, mivel több HDD-m lett, ráadásul ugyanabban az évben még CD író is lettInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
bambano
titán
az sw-vel meg az a fő baj, hogy öregek vagytok. pont két generáció nőtt fel azóta, hogy a mosógép csipogott a kakaócsigás gizinek. nem veszitek észre, hogy azért tűnik gagyinak az sw, mert 50 évvel fiatalabbaknak írták.
meg azért is, mert ótvar gagyi minden része
-
bambano
titán
nektek kik a kedvenceitek, ha Zendaya nem jó nő?
miféle bandába keveredtem
nekem sem ő az első, de eléggé az elején van a listának.
másrészt meg amilyen ócska szerepet írtak neki a Dűnében, nem is nagyon volt mit színészkednie.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #36595 üzenetére
+1
Én is így látom.
Sőt, már az egyértelműen ráutaló magatartás esetén is érdemes lenne feljelenteni (az ilyen ügyek nem egyik napról a másikra szoktak keletkezni, hanem hosszan, sok-sok előjele van gondolom).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Homlokegyenest az ellenkezőjét tapasztalatam! Ugye visszább írtam, hogy pl sokkal-sokkal több jattot kapnak kb minden munkakörben.
Ezenfelül az átlag férfinak bejön az átlagos kinézetű nő (míg ez fordítva nincs így), és ezért amúgyis kedvesebbek/előzékenyebbek velük, jobban figyelnek rájuk. Szintén ezt tapasztaltam.
Olyan apróságokkal már nem is jövök, hogyha egy átlagos kinézetű fiatal csaj csinál pl youtube videót ugyanarról a témáról mint egy férfi, szinte biztosan sokkal nagyobb nézettségre számíthat."1 év múlva már én kerestem többet" - ilyenkor szokott kiderülni, hogy de te többet is dolgozol sokkal, vagy ő évente 30-60 nappal többet van szabadságon, 8 órában dolgozik míg te 12-ben stb. De azt is tapasrtaltam, ha nőkkel dolgozik az ember, minden nehezet, meg a többet neked kell csinálni, mert te vagy a férfi. Te sosem fáradsz el. Tőled ezt várják.
"ugyanide a mi csapatunkba annyi a bruttó bérsáv teteje, mint az én nettóm " - jó, de tedd azt is hozzá, hogy te senior vagy, ő meg full újoncként ment oda. Szerintem ez az ok, nem pedig az, hogy ő nő.
Gondolkodj egy kicsit logikusan : A mai (már-már túlzóan is) polkorrektségre épített nyugati társadalmak (de most a magyart is ide veszem) nem is tudnának átvinni egy olyan rendszert, hogy valaki csak pusztán azért kevesebbet keres, mert nő."Asszony egyik korábbi managere rendszeresen alázta a nőket" - általában az ilyenek hatalmasat szoktak bukni, bazi nagy visszhanggal, és a nők utána komoly kártérítéseket kiperelhetnek, legalábbis normálisabb országokban, szóval akinek van esze nem csinál ilyet. A managert meg fel kell venni, majd feljelenteni, beperelni egy 7-8 számjegyű összegre, és megint a nő járt jól.
Nem mondom, hogy tuti nincs paygap sehol, de az elmúlt 20 évben rengeteg munkahelyen és területen megfordultam, öt különböző országban, és sehol nem tapasztaltam ezt a dolgot, maximum úgy, hogy pont a férfiakat érintette hátrányosan. Szóval szerintem ez mára egy erősen felfújt dolog lehet.
"átnéznek a nőn egy meetingen" - ez viszont előfordul, de általában ha bebizonyítja, hogy szakember, akkor pár percig szokott tartani, utána meg elismerő szavak és pillantások jönnek.
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
opr
nagyúr
Zendaya nekem sem a kedvencem, sem színészként nem vagyok oda érte, se igazából jó nőnek nem tartom, de a Dune part two-ba szerintem nagyon passzolt. Egy olyan igazi jó nő nagyon nem passzolt volna ebbe a szerepbe, ide Zendaya szvsz tökéletes választás volt.
SW: szerintem pont az a gond, hogy leszarták, mit akartak a rajongók, és megpróbálták a saját szarjukat lenyomni mindenkinek a torkán, de úgy, hogy minden második percben megerőszakítják az univerzumot, és/vagy logikátlan, buta a sztori is meg a karakterek is, meg az egész jelenet is. Aztán csodálkoznak rajta, hogy buknak a filmek sorra. Ami SW, és új és szerintem jó lett, az az Andor. Mondjuk ha jól tudom, az is bukott, bár tippre azért, mert a legtöbb embernél betelt a pohár, olyan szinten cseszték szét a franchise-t, hogy sokan meghallják, hogy SW, és automatikusan "ugorjunk, nincs itt semmi látnivaló" a reakciójuk. Andor meg... Remélem, nem fogják folytatni, kár lenne érte.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #36673 üzenetére
öregebb vagy, mint én, hogy jócsaj miatt már nem nézel filmet? elfelejtetted, hogy minek?
egyébként oké, jócsaj miatt nem nézel, más miatt meg nem érdemes...
ne szexbabát szerezzetek, hanem magát zendayát, lásson már egy rendes pasit is, ne csak azt a sok nyiszlett bájgúnár színészt...
-
BiP
nagyúr
Nem értem a filmes vonalat én sem. Rogue One nagyon jó lett, megbukott. Solo az olyan so-so, elmegy, jobb is lehetett volna, én azért vártam a folytatást.
7es nekem nagyon bejött, a nosztalgia és a 4-remake vonal elvitte a hátán. 8-9 háááát, annyira meg akartak felelni a hangosabb fanoknak, hogy pont ez lett a veszte. Pedig lett volna benne potenciál, felépíteni egy új generációt. (Mind nézőkben, mind szereplőkben) -
válasz Aljasvip #36665 üzenetére
SW-t én sem értem. Papíron működik a kigrammozott célcsoportozás, valójában meg... még mindig nem lehet olyan filmet csinálni, ami tutira hozni fogja az elvárt hozamot, mert kreativitás és egyedi ötlet nélkül ez lesz belőle. És nincs olyan targetálás, amitől kult lesz valami Most ezt vagy nem értik a Dűzninél, vagy nem akarják érteni
A Rogue One pl. egész jó volt. De azon kívül...?[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
"Amúgy szerepel az első részben is valahol az utolsó percek egyikében asszem látható. Szövege talán nincs is.": pontosan ezt jelenti a "kb. nem is szerepelt benne" szövegben a kb.
egyébként mondj ilyeneket még róla, majd rád is úgy fog nézni, mint a második rész végén a hercegre oszt véged lesz, mint a botnak
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz bambano #36668 üzenetére
Általánosságban beszéltem Zendayárol, nem csak ennek a filmnek kapcsan.
Amúgy szerepel az első részben is valahol az utolsó percek egyikében asszem látható. Szövege talán nincs is.#36670: igen, értettem, mire szól, csak
Lefeletettem az irónia ON-OFF kapcsolót.Itt írták korábban, hogy nagyon csúnyán nézett. Kíváncsi leszek, tudja-e überelni a feleségemet
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
hogyan lehet Zendayaról ítéletet mondani csak az első rész alapján, mikor kb. nem is szerepelt benne?
a többit meg hagyjuk... nem is emlékszem, mikor láttam utoljára jó, friss scifit. a filmek zöme átment lmbtqasudoert reklámba.
-
szebe
addikt
A második szöges ellentéte az elsőnek, sokkal mozgalmasabb. Ha az elsőt végig tudtad nézni, akkor szerintem tetszeni fog.
A könyveket, előző adaptációt nem láttam, így azokhoz nem tudom hasonlítani."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
BiP
nagyúr
válasz Aljasvip #36665 üzenetére
Én a Dűnéből csak az első részt láttam, könyveket nem olvastam, csak ezer éve láttam a Lynch-féle filmet de kb. ugyanezt éreztem: "hangulatos, de vontatott érzést nyújtottak a filmek. "
Mintha nem történt volna semmi az első részben, úgy folytak a dolgok, a főszereplő csak sodródik. (persze lehet ez szándékos is, végtére is ez történik, amíg megtalálja a helyét)Zendaya, szerintem is hagyjuk.
Timothée Chalamet-t jó színésznek tartom, de az elsőben valahogy ez nagyon nem jött ki számomra. De igazából a többieknél sem.Az új SW műveket tudnám ellenpéldának hozni, ami nem tudom ki a fenének készül, mert a már meglevő rajongóknak csak trash, de az új potenciális rajongók is csak néznek mint hal a szatyorban.
Hát, én azért nem mondanám ennyire trash-nek.
A rajzfilmek szerintem kivétel nélkül jók. (jó, a Visions igencsak kakukktojás)
A filmek, sorozatok vegyesek.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz koby11h #36645 üzenetére
Én pont ezt akartam írni, hogy nekem a könyvek ismeretében hangulatos, de vontatott érzést nyújtottak a filmek.
Alapvetően nem szeretem - kamaszként sem szerettem - a young adult filmeket. Az itteni főhős is erre a műfajra emlékeztet, hiába tudom, hogy ő lehetett ennek a karakter típusnak az egyik ős-felmenője.Zendaya... Hagyjuk. Én nem értem a körülötte lévő hype-ot, se nem látom őt jó színésznek.
Nagyon nehéz amúgy egy jó belépő-kapu-művet (entry gate-nek van jó magyar fordítása?) alkotni, egy újabb generációt bevezetni egy már létező univerzumba, és itt ez lehet sikerült.
Az új SW műveket tudnám ellenpéldának hozni, ami nem tudom ki a fenének készül, mert a már meglevő rajongóknak csak trash, de az új potenciális rajongók is csak néznek mint hal a szatyorban.
A Star Trek-nél meg akármilyen sz.r is a Discovery - szerintem -, de egy komplett új réteget hozott be a világába, akikre sok felfedezi való vár még.
A Dűnénél viszont a könyveken túl nincs sok semmi, csak esetleg a most készülő játékok, és a remény, hogy sikerül a sorozatot nézőket erre behúzni.[ Szerkesztve ]
-
válasz E.Kaufmann #36662 üzenetére
Persze, mire ezek kikerülnek publicba', már régen kint a fix.
És hát igen, ezért viccesek a nem updatelő huszárok"PS: Pl az OpenWRT shortlog-ban is vannak szép számmal utalások cve-re, "
Mármint erre?
Meg ugye az Openwrt is fixelődik szépen.Mutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
Ha jól értem, már javították, csak nem kéne bactatni a Windows Update-et (esetleg szerver verziókon lehet szívás, de ott meg jellemzően nem is használnak Wifi-t)
Én meg most láttam, hogy valamelyik régi Ubi-ban volt olyan, hogy csütörtökön nem tudtál nyomtatniPS: Pl az OpenWRT shortlog-ban is vannak szép számmal utalások cve-re, csak ugye ott nem lehet egyvalaki anyukáját dicsérni (vagy mégis? Köhömm OpenSSL, még szerencse, hogy opcionális)
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Windows wifi stack hiba...
Bár nem tiszta, hogy mit értenek "driver" alatt, hiszen a driver a gyártótól jön... gondolom valahol a driver feletti rétegekben van. De az azért elég erős, hogy távoli kódfuttatás, csak úgy...Mutogatni való hater díszpinty
-
veterán
-
-
opr
nagyúr
Jah. Mondjuk pláne azért lenne vicces, mert ha van univerzum, ahol aztán tényleg annyi erős női karakter van, hogy csak győzzön bárki választani egyet, az a dune. De hiszek Hollywood erejében, simán meg tudnák erőszakolni ezt is.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
opr
nagyúr
Az talán inkább sorozat téma lehetne szerintem. Butleri Jihad, Bene Gesserit felemelkedése, stb egy rohadt jó egy, nagyon maximum két évados sorozat lehetne...
Vagy ezt is megkapná valami woke barom, aki megerőszakolná az egészet és csinálna belőle valami buta "strong female lead" kalap szart, mint az alapítványból.
-
koby11h
őstag
Szóval ezek a kifejtések hiányoznak nekem a filmekből, ezt próbálták Irulan monológjaival és Paul képzése alatti szövegekkel vagy az ő gondolataival pótolni, de idő hiányában persze csak töredékeket lehetett...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Van egy külön könyv, ami a Bene Gesserit, a Liga és a mentátok létrejöttét taglalja, része a Dűne Univerzumnak.
Röviden:
Nem sokkal a Butleri Dzsihad előtt létezett egy Erasmus nevű, önálló robot. Több ember szolgát is tartott, köztük volt Gilbertus Albans. Erasmus érdekes kísérletbe kezdett Gilbertussal. Kíváncsi volt az emberi agy határaira, ezért elkezdte ifjú mentoráltját tanítani a gépi gondolkodásra. Remek eredményeket értek el, Gilbertus hihetetlen számítások elvégzésére, határtalan mennyiségű adat elraktározására vált képessé. Ő lett az első mentát. A „Nagy Gépirtó Hadjárat” során Erasmus megsemmisült. Az ifjú Albans egyedül maradt tudásával, amit nem akart veszni hagyni, így elkezdte oktatni a gépi gondolkodást, megalapította mentátképzőjét (a Liga előtt 88 körül).
Mivel a Butler Dzsihad után a gondolkodó gépek alkalmazását betiltották, egyre nagyobb szükség lett az „emberi számítógépekre”.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz sh4d0w #36650 üzenetére
Egyik filmben sincs kiemelve külön, az Arrakison kezdődött, de az egész ismert Impériumra kiterjedt végül.
Muad'Dib's Jihad (10196 AG - 10208 AG), also known as Paul's Jihad or the Fremen Jihad, or the Second Jihad in relation to the Butlerian Jihad, was a jihad which followed the defeat of Shaddam IV and the Imperial Forces on the Plain of Arrakeen.The Jihad ended in 10208 AG. According to Muad'Dib, conservative estimates put the Jihad's casualties at 61 billion lives, the sterilization of ninety planets, and the "demoralization" of five hundred additional worlds. Furthermore, 40 different religions were wiped out, along with their followers.
-
-
-
opr
nagyúr
válasz koby11h #36645 üzenetére
Hangulatban az újak ezerszer jobbak szerintem. Bár az jogos, hogy lehetett volna 10 perccel hosszabb, cserébe jobban kifejtik a végét.
Pötyi: meg úgy egyáltalán, a mentát, mint fogalom is ki lett dobva, ha jól emlékszem egyetlen egyszer se mondják ki a szót sem egyik filmben sem. Ami szerintem is hiba, mert ugye a genetikán kívül Paul Atreidesben a "legijesztőbb" a neveltetése, hogy ismeri a Bene Gesserit tanait is meg mentát is.
Szóval igen, ezek a kidobott dolgok nekem is nagyon hiányoznak. Bene Gesserit is sokkal jobban ki lehetett volna fejtve, kukacok - víz viszonya is alig van érintve, stb. Mint dune könyvadaptáció tény, hogy annyira nem kiemelkedő, sőt. Viszont ha simán mint egy epikus űroperaként tekintünk rá, akkor szerintem verhetetlen. Annyira jó a hangulata végig, annyira beránt és a képernyő elé tapaszt, hogy tényleg nem is emlékszem, mikor volt számomra ilyen élmény egy film utoljára.
-
koby11h
őstag
-
-
koby11h
őstag
Nekem ez sem tetszett jobban, mint a Lynch féle, sőt... a vége olyan összecsapott lett, mintha elfogyott volna a pénz.
opr: Tény, hogy a könyv és az univerzum ismerete nélkül mindkét film egy közepes akció-sci-fi, de akkor már inkább az első, Irulan kommentárjaival.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Nem feltétlen topikhoz tartozik, de néha szoktunk itt filmeket meg sorozatokat kibeszélni, szóval:
Ha valaki nem látta még a Villeneuve-féle Dune filmeket, szerintem pótolja. Zseniális. Nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan filmet, ami ennyire megfogott. Annak ellenére is élveztem, hogy (nem egyszer) olvastam már a könyveket is. Pedig ez nálam elég ritka, ha a könyveket olvastam, a filmeket általában nem szeretem. Itt is van kis kritikám, konkrétan az, hogy elég sok dolog van, amit szerintem jobban el kellett volna magyarázni, bővebben kifejteni, mert sokat adnak az univerzumhoz, de ennyi.
Utóbbi bő évtized legjobb filmjei között vannak nálam, sci-fi kategóriában pedig konkrétan simán az első helyen ücsörögnek.Annyi extrát még hozzá kell tenni, hogy egy jó tv, de pláne egy jó hangrendszer nagyon kell a filmhez. Nem tudom, mennyi élmény veszik el belőlük, ha simán tv hangszórón nézi őket valaki, de biztos vagyok benne, hogy sok. Minimum valami értelmes soundbar+mélynyomó erősen ajánlott. Szvsz ezeknél a filmeknél ez még fontosabb is, mint az, hogy fasza legyen a tv.
-
-
bambano
titán
-
koby11h
őstag
válasz totron #36632 üzenetére
Bent kényelmesen az asztalomon szeretem ezeket csinálni. Filmnézés, kajálás, munka közben pl. De ezt a tápot a szaga miatt nem szerettem volna bevinni a lakásba. A hdd kuka, optika is, alaplap, proci, ram is (valami Athlon II X2, 2x1GB) így csak a táp olyan, ami marad és szaga van...
Most ott tartok, hogy holnap a teraszon egy wifi adapterrel lerendezem az egészet, aztán szólok neki, hogy vihető és kirakom a garázsba.
Én is arra jutottam, hogy nem az én problémám..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz tupacamaru #36628 üzenetére
Erre még nem használtam... de majd meglátom.
Illetve beszélek a gazdájával, ha őket nem zavarja...
Nekem végül is csak egy belső csere (lap+proci+ram), ssd beszerelés, illetve egy újratelepítés, de lehet lenyomom a teraszon az egészet és kész. Csak a lakásba nem szeretném bevinni, amúgy nem az én dolgom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
tupacamaru
veterán
válasz koby11h #36622 üzenetére
Elektronikai tisztitó sray nem segítene a dolgon?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
koby11h
őstag
E.Kaufmann: az ecet ilyen, nem is gondolnám elektronika közelébe engedni...
BiP: Nincs azzal az Akyga-val gond, csak a névleges felére szabad csak terhelni és kész. Akkor van gond, ha az 500W-ostól elvárják az 500 wattot. Meg ugye ajándék lónak ne nézd a fogát - ingyen kaptam.
bambano: autószerelők használják erre, meg covid alatt volt fertőtlenítés is, és tényleg javít a cigaretta szagon is, azt tapasztaltam. Elég 20 perc működés hozzá + 30 szellőztetés, kb.
[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #36622 üzenetére
Egy Akyga táppal kevesebb lesz otthon. Hol ebben a szívás?
Nem tudok ózon generátort szerezni hétvégére, így az most nem játszik.
Egy hétvége alatt kell lezongoráznod a dolgot?
Amúgy szerintem a cigiszag az ózonnal se tűnne el, az csak fertőtlenít/ csírátlanít, nem?[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Mi a helyzet emberek? Mindenki max-on nyomatja a klímát és lefagyott a rendszer?
Ingyen (alkatrész árban, félárban) fejlesztenék gépet ismerősnek, csak a ház és a táp maradna, ami részben jó, mert iszonyat cigi szagú a cuccos... A belsőt kidobom még az udvaron, a házat majd áttörölgetem és az oké lesz de a táppal mi a fenét lehet csinálni?
Nem tudok ózon generátort szerezni hétvégére, így az most nem játszik. Annyit nekem nem ér a jól működő 10 éves Gigabyte táp sem, hogy szétszedjem és alkohollal átmossam... Van más ötlet van esetleg?
Azt mondják tegyem egy dobozba némi ecettel (egy tálkában) és az majd segít... de nem tudom nem ártok-e többet vele és cigi+ecet szagú lesz...
Vagy a táp is kikap és adjam oda a tesztelős tápomat, mert még az kerül legkevesebb munkába? Akyga, 400W, szóval nem egy nagy veszteség lenne, de akkor meg nekem kell valamit nézni helyette és azt sosem szeretem, ha a végén én szívok.[ Szerkesztve ]
-
X11 forwarding működik Waylanden is, nekem is ez az egyik módja a NAS/virtuálhost elérésének.
Csak egy bárhonnan, ha kell egy otthoni gép, akkor nekem mindig macerásabb volt az X, és sokszor egyszerűbb az egész képernyőt áthozni. Meg alapból nem is tömörített.
Remmina-ból, meg a céges külsőhálós gépről Mobaxterm-ből meg egy katt, és indul.[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz bambano #36609 üzenetére
Azt hittem, ehhez van köze, tehát sikítva meneküljek
(- Kéne egy gép 1T SSD-vel.
- Minek akkora? Mi lesz rajta?
- Siemens
- Ja OK, akkor kaptok)YWC
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
válasz bambano #36605 üzenetére
remmina
#36606 hcl innen nézve eléggé ott van a repókban
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
válasz bambano #36605 üzenetére
Remmina. Ha nincs (mert valahogy mindenhonnan eltűnt Debianon, a Testingből tutira), akkor a franc tudja, én a Gnome-os beépítettet használom. Szar, de van
Remmina azért fasza, mert helyből van SSH tunnel... kényelem
Tia?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
bocs, egy offtopic szakmai kérdés:
ha van ip kapcsolat, mi a legjobb rdp kliens debianra? tehát nem kell ilyen felhős cucc, hanem sima kliens.
tiaEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
én már tettem le a főnök elé a kocsikulcsot, igaz, ennél kisebb fajsúlyú történet miatt. tehát engem nem tudnak egzisztenciálisan hergelni.
az meg, hogy megvan a pszichológiája, azért problémás kijelentés, mert azt is jelenti, hogy nem változott semmi, ugyanaz a pszichológiája. amiben mindenki hibás.
hát például volt olyan, aki tényleg minek ment oda. mert hogy polanskit olyasmiért körözik amcsiban, ami nem normális történet. és hogy mennyire abnormális ez a világ, az is mutatja, hogy deppet pár hisztis influenszer beszólására kicsinálták, heardöt meg bírósági ítélet ellenére sem. kösz, egyenlőség.
ráadásul ha ezt az elején elfojtják, akkor már 50 éve rend lenne. így meg még most sincs. akkor nagyon megérte kisasszonykodni...
-
válasz E.Kaufmann #36599 üzenetére
Nemtom, 286 volt az első PC-m, abban már volt winya
@koby11h : Innen volt szép nyerni
@BiP : nagyobb égeknél, ahol van ethics office, nem akkora egzisztenciális függés.
Faluban, vállalkozónál persze.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
válasz bambano #36595 üzenetére
Az dobja rájuk az első követ, akit zaklattak már, és az egzisztenciális függés ellenére felnyomta a főnökét.
Értem, amit mondasz, de megvan ennek a pszichológiája, és sajnos nem mindig (legtöbbször)nem úgy működik, mint ahogy a józan ész/logika diktálná, vagy ahogy külső szemlélő (kibic) gondolja.
Ugye oda nem akarunk eljutni, hogy minekmentoda?!
Én is azt szeretném, ha az összes zaklató, erőszaktevő egy guatemalai börtönben rohadjon meg, sajnos a valóság nem ennyire egyszerű, nem ennyire igazságos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo legion 5
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest