- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Véleményem szerint a munkaerőpiac ugyanaz mint az árupiac. Ugyanúgy a kereslet és kínálat határozza meg a dolgot. Amíg lesz olyan tanár, nővér stb. akik alulfizetett fizetésért elvállalja a munkát addig nem lesz változás a fizetésekben. Majd amikor nem lesz senki aki dolgozzon emelkedni is fognak a fizetések hogy legyen munkaerő.
Kutatóintézetbe több mint 6 hónapja nem találunk takarítót a közalkalmazotti bértáblás fizetésre ami 80 ezer forint nettó. És lehet nem is lesz. Se kisebbségi se nem kisebbségi nem vállalja el a munkát, pedig semmi extrát nem kell végezni. Patyolat tiszta labort kell felsöpörni, portalanítani és felmosni naponta 8 órában, de hát ez se megy. Komoly gondok vannak több munkaterületen, de néha napján vannak amiket jobban felfújnak.
Akkor itt van az építőipar esete is. Folyamatosan csúsznak az építkezések hónapokat mert nincs munkaerő, kimennek Ausztriába vagy Németországba 3x annyi fizetésért.
És még sorolhatnám napestig is....
-
Thusor
őstag
Látom mindkettőtöknek átjött a lényegi információ. Én nem panaszkodom, nem mást támadok. Csak rá szerettem volna világítani arra, hogy mások is vannak hasonló szar fizetéssel hasonló helyzetben mint a tanárok, nővérek..stb. Mégse panaszkodnak, nyafognak nap mint nap mint a többiek. Mikor ezt választottam, tudtam mire vállakozom, ahogy ezt le is írtam. Nem a pénzért csinálom, hanem mert szeretem csinálni, a munkám a hobbim, az életem.
Gondolom ők is tisztában voltak azzal mennyit kereshetnek ezzel és ez nem egy politikusi állás havi 2 milláért.
Ezzel szemben nagyon sok munka megélhetési munka lett. Mint a tanárok esetében is, nem az a cél már hogy tanítsanak, gyerekeket oktassanak és elindítsák őket az élet útján hanem az, hogy mikor keressük magunkat gennyesre.
És a tűntetés nem hinném hogy bármi eredményre is vezetne...eddig is voltak kivonulások, tűntetések stb. Mégis minden maradt abban a helyzetben ami.
-
ncc1701
veterán
Teljesen egyetértek, és ezzel nem azt mondom, h helyeslem azt, h nem fizetik meg őket. De ebben az országban senkit sem fizetnek meg. Tudták, mire vállalkoznak, mikor elkezdték. Ha nem tetszik, menjenek el mást csinálni, oszt ha már nem lesz ki tanítson, akkor majd nőnek a fizetések. De addig csak a siránkozás lesz.
Én kis kkv-nál dolgozom, ha elkezdek pofázni, akkor max kereshetek másik melót, nem tudok sztrájkolni sem.
-
8th
addikt
Számolj. Fizet egy alkalmazottat annak a bére után a járulékokat plusz ugye a saját járulékait, a méregdrága alapanyagokat, a munkájához használatos eszközöket és kellékeket, fizeti a fogászati szék bérleti díját ami tetemes összeg, ezen felül fertőtlenítőszereket gumikesztyűt a rendelő közműszámláit és minderre kap egy fix. egységes összeget az OEP-től. Talán valami 700 valamennyi a keretösszeg havonta. Ha több anyagot tömtél be betegeidbe akkor azt vagy megfinanszírozod vagy elhajtod fájdalomtól ordító beteget, hogy gyere vissza a jövő hónapban mert kiürült a keret. Azt például tudtad, hogy egy fogtömésért 1800-2200 forintot kapnak az OEP-től az állami ellátásban dolgozó fogorvosok? És azt, hogy egy háziorvos akinek egy random "állami" fogorvosi rendelőhöz képest eltörpülnek a havi kiadásai forintra pontosan a dupláját kapja egy OEP finanszírozott "állami" fogászati rendelőt vivő fogorvosnak? Megalázóan alulfinanszírozott az egész rendszer. Ha valami gyökeres változás nem lesz nagyon rövid idő belül teljesen megszűnik az ingyenes OEP finanszírozott fogászati ellátás Magyarországon. Ez nem a távoli jövő hanem mondjuk három legfeljebb öt év. Lehet majd menni magyar fizetésből 20-30 ezerért fogat tömetni meg alsó hangon 120-ért koronát felrakatni aminek eddig csak a néhány tízezres fogtechnikusi és az anyagköltségét kellett kifizetni.
#51: Itt nincs pénzes maszek beteg. Egyrészt itt dél-Magyarországon a nagy büdös semmi közepén olyan csórók az emberek mint a szar másrészt akinek pénze van az meg nem ide jár.
Többiek: keveritek a szezont a fazonnal. OEP finanszírozott fogászati rendelőről van szó és nem egy magánrendelésről ahol elkérnek egy röntgenért és egy tíz perces fogtömésért 25+ ezret.
# 56:Ja, meg a toronyóra lánccal. Olvasd már el mit írtam...
-
zsolt501
nagyúr
Államiban lehet hogy ennyit keres mindent kifizetve, de mellette ott a maszek ami ennek a sokszorosát hozza.
Csak egy példa itt van egy kórház annak fogászati részlegével, és bizony a maszek melókat is a kórházban csinálják állami költségen, a trükköket ne részletezzük akit érdekel a téma utána tud nézni. -
zsolt501
nagyúr
Egyetemi prof ismerős csak annyit mondott, hogy nincs szűrés mert kell az egyetemnek a pénz, ha szűrés lenne akkor sok betöltetlen hely lenne a szakokon és az pénzkiesés az egyetemnek.
Sajnos az orvos képzés meg olyan hogy felsőbb rendűnek tanítják őket, és ez meg is látszik a frissen diplomázott dokikon még elejében nagy a hév és majd ők megmutatják hogy övék a világ, aztán pár év valódi munka után már letörik az a nagy ÉN tudat és talán átalakul egy MI tudattá.
-
updog
őstag
"az oktatás színvonala attól nem emelkedne, ha teszem azt egy tollvonással megdupláznák a tanárok fizetését" Nyilván így van (nem azonnal emelkedne), de az se segít ha a béka s*gge alatt van a fizetés. Amúgy az oktatás színvonalát nem csak a pedagógusok határozzák meg, hanem a "hozott anyag" is, az meg egészen rémisztő.
Lehet azt mondani, hogy minden generáció lehülyézi a következőt, de apósomék 40 éve tanítanak, nekik elhiszem, ha azt mondják, sose láttak még ennyi menthetetlen gyereket, mint az elmúlt pár évben. "Lépj előre egy lépést" - förtelmesen bonyolult mondat, fel kéne jelenteni amiért ilyet kér a gyerektől, hát csoda, hogy harmadjára sem fogja fel a gyerek, hogy miről van szó? Bármikor vinni kell valamit, technika, vagy rajz órára, 80%-nak nincs. Könyveket, munkafüzeteket minden óra előtt fénymásolni kell nekik, hogy dolgozni tudjanak, mert mindig otthonhagyják. Osztálypénzt nem fizetnek. Ellenőrzőket (most már e-naplót) sose nézik meg a szülők.
Ami durvább, hogy anyósomat szokták ölelgetni szünetben a kisebbek, mert otthon nem foglalkoznak velük, nem csak olyan szinten, hogy nem tanulnak velük, és nem nézik meg a házi feladatot (skandallum, hát nem szabad iskolán kívül is terhelni a gyereket), hanem konkrétan le vannak sz*rva.
Ja, itt most csak kisebb részben van szó a tudjukkikről, teljesen általános ez a hozzáállás. Van egy szint, ami után már nem a pedagógus, meg az oktatási rendszer a felelős...
-
zsolt501
nagyúr
Attól tényleg nem fog a színvonal emelkedni, mert ahhoz az is kellene, hogy a pályára nem alkalmasokat kiszűrjék, de a jelenlegi fizetések mellett ezt nem tudják megtenni, jelenleg örülnek ha valaki marad, vagy jelentkezik ezekre az állásokra.
Igazán már akkor kellene szűrni hogy valaki alkalmas e arra a munkára, mikor jelentkezik az iskolába hogy szakmát tanuljon, de jelenleg az iskolák sem érdekeltek ebben hogy szűrjék alkalmassági alapon a jelentkezőket. -
updog
őstag
"Könnyen lehet, hogy jót fog tenni az oktatás színvonalának ez, hogy nincsenek megbecsülve a tanárok."
Eskü, szinte teljesen egyetértek ezzel (le is írtam asszem az átlagjövedelemről vitázós topicba), hulljon a férgese, akinek nem tetszik a helyzete, hagyja a fenébe a jelenlegi munkáját, félig-meddig dőljön csak be az eü. és talán az oktatás is, addig úgyse jön alapvető változás, amíg lesznek olyan tanárok/orvosok/nővérek stb., akik mindent eltűrnek.
De azért ha belegondolsz, addig is lesz jópár évfolyam, akiket alulfizetett, motiválatlan, túlterhelt pedagógusok képeznek majd, és lássuk be, a gyerekek "színvonala" sincs az egekben mostanság.
Mi itt vitatkozhatunk, talán mindenkinek egy kicsit igaza is van, de azt látni kell, hogy a rosszul működő oktatási rendszer (márpedig valami rosszul működik, mert minden oldal panaszkodik) a jövőnk leépülését jelzi.
-
zsolt501
nagyúr
Mint írtam sajnos azok maradnak akik nem valóak az oktatásba, mert máshová nem fogják őket felvenni, itt meg elvan, és sajnos ennek is a gyerekek és a szülők isszák meg a levét, mert ha azt akarja hogy a gyerek fejlődjön akkor kénytelen lesz elvinni magán órákra vagy másik iskolába.
De ugyan ez a helyzet az égészégügyél is, itt már jobbára az marad, akinek kialakult egzisztenciája van, vagy már abban a korban van hogy nem éri meg már neki váltani, de aki tud és még nincs meg minden és szakmailag is toppon van akkor bizony elmegy az országból oda ahol jobban megbecsülik.Szerintem lassan mindenkinek van olyan ismerőse aki lelépett innen a jobb jövő reményében, és sok illető van aki vissza sem akar már jönni.
-
pentiumboi
csendes tag
+1
Az elmúlt 50 évből egyszer se emlékszem arra, hogy bármikor hír lett volna, hogy jól keresnek a pedagógusok. Ellenben más "siker" szakmákkal kapcsolatosan az ember azt hallja, hogy azért általában nem keresnek rosszul pl. jogászok, közgazdászok, banki szakemberek stb.
Ezek után, ha valaki ennek tudatában jelentkezik tanító/tanár képzésre, és utána csodálkozik, hogy a pénz nem annyi amennyi, az elég epic fail ... nyilvános információkról beszélünk, bárki számára elérhetőek, kiszámítható, és nem mellesleg senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy de most neked csak azért is ezt kell és ennyiért csinálnod, amíg világ a világ, és kész.
Amikor nekem 15 éve nem jött be annyi a fizetésemből, ami az elvárásom volt, szakmát váltottam, és nyelvet tanultam. Ez az út, szerintem bárki számára adott.
-
Mindegyiknél, de főként a tanároknál folyamatos átalakítás van különféle ígéretekkel a rendszerváltás óta. Szóval hitkérdés is, és mindig vannak lelkes fiatalok világmegváltó tervekkel, akik azt is elhiszik, hogy majd nekik is jobb lesz már jövőre, vagy 5 év múlva. Más tészta, hogy mintha egyre nagyobb naivitásra vallana tanárnak vagy nővérnek menni önként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest