- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
bogaras volt az ipse vagy sem, mostanra (elég?) közel kerültünk ahhoz, hogy a "21. század el fogja dönteni az emberiség sorsát"
-
batagy
őstag
Szuper a cikk és kedves emlékeket ébreszt!
Ám a képek, videók (ha van) nem jönnek be sajnos. -
simonzé
addikt
Jól mutatja a korok változását, hogy én mostanában ehelyett mar úgy zarok, hogy "Többet nem tudok mondani Vietnamról"
-
Goose-T
veterán
Az online tartott napi "standup" meetingeken én most is azzal fejezem be időnként a mondandómat, hogy egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.
-
Sliderxy
senior tag
Múlt héten nosztalgiáztunk kicsit kollégákkal és felemlegettük az öreg Szalacsi mestert. A videót újranézve ma már annyira nem is vicces. Persze ehhez az is sokban hozzájárul, hogy felettünk is elrepült az a jó néhány év és talán a gondolkodásmódunk is sokat változott (remélem
) Inkább sajnálatot éreztem az öreg iránt, már nem az állapota miatt, hanem, hogy akkoriban szerencsétlen mit kaphatott ezért.
-
SüdiLaller
aktív tag
Köszi a cikket, nekünk is nagy kedvencünk volt anno Szalacsi papa. Legalábbis a zagyválása. Ami Árpit illeti véleményem szerint nem bolond, sőt ha tudná mi az a H.A.A.R.P. és mit művelnek Magyarországgal (is) akkor már kész lenne a bunkere, és ki sem dugná az orrát onnan. Nem tudom hogy még mikor fiatalabb volt hogyan adta elő a dolgokat, de ilyen kitartással sokkal többre is vihette volna. Én fiatalként bele kóstoltam a betonozásba, ha csak egy kerítés vagy egy vízóraakna erejéig is, és nem egy könnyű munka. Már ha ezt a bunkert nézem megfájdul mindenem
Ha tömör beton akkor durva meló, ha viszont odahordatta a környék összes beton törmelékét (sittet) és ezért pénzt kapott (amiből cementet,sódert vett) akkor még okos is.
-
chatran
őstag
Van valami új hír az objektum hőséről, az építőről?
-
gzbotii
nagyúr
Erdekes egy cikk, egy erdekes emberrel
-
TROG AIR
aktív tag
-
JR.CSé
senior tag
Nem semmi egy beszámoló.Hallottam már ezt azt de így még nem volt leírva sehol.Az ojjektum továbbra is érdekes színfolt elvégre az utópiával amit megálmodott össze nem egyeztethető...
-
törölt tag
Hát, nekem az, aki Sopronnál várat épített és turistákat fogad benne nagyobb poén volt.
-
vcsabika
tag
megkérdezték egyszer Einsteintől ,hogy mivel fogják vívni a 3. világháborút
Einstein azt mondta:
"nem tudom, a harmadik világháborút mivel vívják, de a negyediket kõbaltával.."és a végén még ő fogja túlélni!
-
FehérHolló
veterán
Bocs, nem olvastam végig 7# hozzászólást. Ha esetleg duplikáltam, akkor mehetek a levesbe.
Én "elsőkézből" láttam anno az Árpiról készített riportot egyik kereskedelmi csatornán. Bele volt vágva az elhíresült rész is Sanyika főszereplésében. Már akkor sokkal nagyobbat nevettem az atombunkeres ötleten, mint a félrészeg entitás kifejezési nehézségein.
A cikk viszont szépen összefoglalja a "családi és anyagi okokból" máig el nem készült bunker történetét. Szóval megérte. -
Findzs
addikt
köszi a beszámolót
annó nagyon jót derültünk ezeken a videókon jó volt látni, hogy más is emlékszik még rájuk
-
simonzé
addikt
Megmondom őszintén, nem volt konkrét célom ezzel az írással. Nem is lett olyan minőségű, mint szeretném, de hát az sem tiszta hogy mi ez. Nem interjú, nem élménybeszámoló, nem riport. Egyszerűen csak volt pár fotóm, amit megosztásra érdemesnek találtam, örülök hogy ilyen sok embernek tudtam vele örömöt okozni.
Árpi nem egyértelműen flúgos, csak képzeljétek magatokat a helyébe: Falun éltek, a legnagyobb kaland az életetekben, hogy háromszor eljutottok a nagyvárosba, Nyíregyházára. Joggal gondolhatjátok hogy Mátészalka már nagyváros, hiszen nála csak egy nagyobbat láttatok...
Azt viszont én sem tudtam felfogni, hogy miért épít atombunkert az, aki a fegyverek beolvasztásáról filozofál. És mit akart odabent csinálni? Rejtvényt fejteni? Mit akart enni-inni éveken át? Hol akart vécézni? A gyertya amivel világít, az nem veszi ki a bunkerbüla zokszgént?
Egyáltalán: Mikor megy be a bunkerbe? Amikor látja a villanást? Akkor már késő...Sosem értettem miért akar valaki túlélni egy világvége helyzetet. Minden ismerős meghalt, az étel-ital sugároz, a bunker is csak elodázza a végjátékot, ami így keservesen hosszúra tud nyulni. Hát nem jobb túllenni rajta egy mp alatt?
-
chatran
őstag
"Az 500 kg/cm2-t fogja bírni, szükség esetén"
-
Huma
addikt
Ahogy én elnéztem a képeket az egy kis luk. Atomtámadás esetén több évre is lenn ragadhat az ember. Kell a hely a különféle berendezéseknek, élelemnek, stb.
2m vastag falak helyett inkább másra kellett volna fordítania az energiát és a pénzt. Egy 50cm bőven megtette volna, főleg ha a többi részt eleve a föld alá építi.
Nem akarok jobban belemenni, de hatalmas túlzás (talán)zseninek nevezni valakit aki alapvető dolgokkal sincs tisztában.
-
icons
addikt
válasz
KubanitoS #64 üzenetére
Igen, ezt írtam is, hogy nekünk is említette
Ezek szerint ez valami visszatérőtévképzetszavajárása lehetHuma: kérdeztük is, hogy esetleg víz, gáz, áram, élelem ilyesmikre gondolt-e? Az élelemre azt hiszem igen (visz magának), talán akart kutat ásni, meg gyertyával világítani.
jaigen az egyik legérdékesebb: hogy fogja bezárni az ajtót
Merthogy egy vasbeton tömbbel el lehet torlaszoni, ez is volt a terv. Sajnos a mozgatással ugye vannak problémák, és az illesztése sem baj, ha nem hézagos atomtámadás esetén
-
KubanitoS
veterán
Ha jól tudom megkérdezték tőle, hogy ugyan minek dobna valaki atombombát egy kis falura, mint Kocsord. A válasz valami ilyesmi volt: Kocsord valóban kicsi a bombázáshoz, de azért a szomszédos Mátészalka elég nagy lehet. Na ezen kifeküdtem, talán ezért is maradt meg bennem.
-
chatran
őstag
"Lúd a tón át úsz"
-
Huma
addikt
A cikk jó volt.
Azért azon filózni, hogy Árpád zseni-e vagy sem elég érdekes dolog.
Lehet hogy jólelkű, de 100%, hogy flúgos.
Nem mellesleg egy ilyen bunkerrel sokra menne atomtámadás esetén. -
Köszi az írást jó volt olvasni.
-
Aruns
csendes tag
Sándor ölte meg a feleségét, nem Árpád, az övé lelépett. Fogarasi Árpád egy kicsit fura, de nagyon jólelkű, derék ember. Sajnos nagyon megöregedett, az utóbbi egy-két évben...
Az első riport a Friderikusz showban volt vele a nyolcvanas évek végén, utána ugrottak rá többen is a témára. Érdemes megnézni, ha látjátok valahol.
Egyébként a bunker falai nem 80 cm-esek, hanem két méteresek és azokból "egy centi sincsen elhazudva"
-
-
daniking
tag
én is szívesen küldenék neki. Ha tudnám hova kell
-
icons
addikt
Én is voltam nála. Beszélgettünk is vele. Nem is keveset.
És bár valóban egy jóakaratú ember, azt nem állítanám, hogy tisztában van a jelenlegi helyzettel.
Amikor kérdeztük, hogy miért építette ezt a bunkert, azt mondta atomtámadás ellen (bár ezt a videóból is tudhatjuk
). Erre megkérdeztük ,hogy úgy gondolja Kocsord esetleg atomtámadás célpontja lehet? (tekintsünk el a ténytől, hogy mekkora pusztítást végezne egy atombomba onnan akár pár ezer kilométerre ledobva) A válasz az volt, hogy Kocsord nem, de itt van a közelben Mátészalka, az már annál inkább.
Zseni? Nem hiszem. Egy jó munkásember talán. -
Freddy TNT
őstag
Nah nem azért de én 410 vödör sódert olvasok ott...
-
Иван
őstag
Nekem s eértik, mikor mondom hogy "kiszíjja a zokszigént" meg ha mondjuk a számnál megkeverem a tízezres és százezres nagyságrendet. Szomorú
18 vagyok.
-
chatran
őstag
válasz
Mr.Csizmás #46 üzenetére
Én beszállnék, ha lenne gyűjtés. Sok vidám percet okozozott, megérdemli, hogy támogassuk.
-
lapa
veterán
most komolyan: az anyag, erő és energia majdnem jó, csak az erőt helyettesítsd be információval.
amit leír, az kis költői fantáziával maga a logisztika, a hatékony anyag, energia és infószervezés tudománya.
még kicsit több költői fantáziával e 3 hatékony szervezése és transzformálása maga az istenhez vezető út.
szóval nem hold az, hanem űrállomás. vagyizé, nem párt az, hanem vallás.
-
válasz
Mr.Csizmás #46 üzenetére
Na ez már igaz!
-
chatran
őstag
Nem rossz ötlet a gyűjtés, de attól tartok, hogy Árpi jelenlegi egészségi állapotában képtelen lenne dolgozni a bunker befejezésén. Az utóbbi pár évben sokat romlott az állapota, a tavalyi interjún alig-alig tud járni. Szóval ahhoz, hogy a bunker elkészüljön jó néhány markos kéz is kellene.
Az interjúban említi, hogy a jelenlegi állapotú bunker csak a magja a véglegesnek. Több kocsi földet szeretne ráhúzni piramis alakban. -
JetiRulez
őstag
A tényeket eddig is tudtuk, de Szalacsit nem utálom, mivel nem ismerem személyesen. Csak nem értem miért úgy történtek a dolgok, ahogy. Attól függetlenül a Szalacsi-féle mondásokat lehet szeretni. Hirtelen senki nem utálta meg, csak le lett írva az igazság.
(#41) simonzé
Igaz is, hát falu.
-
simonzé
addikt
A piramiselméletet már a Mythbusters is vizsgálta. Az eredmény: A piramisba rakott alma kicsit elfonnyadt, míg a mellé rakott megrohadt. Szóval van benne vmi.
-
-
simonzé
addikt
válasz
JetiRulez #36 üzenetére
A pontos címet nem tudom, de itt a bunker az űrből nézve. A vasútátjáró melletti ház mögött van a bunker, egy GPS megmondja a címet... Hunyadi János utca, ha jól látom.
Falun a postás mindenkit ismer, így ha ráírod az utalványra Fogarasi Árpád nevét, meg hogy Hunyadi utca és Atombunker, akkor megtalálják. -
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
Nem értek hozzá, mindenesetre, ha az egyiptomiak építették, akkor biztos nem poénból lett ilyen, és nem kocka, vagy valami más.
Mindenesetre tuti, hogy valahol zseni a fickó. Pont az ilyen csodabogarak az emberiség bizonyos értelemben vett krémje, és lehet, hogy a bunkerrel sem lőtt nagyon mellé... lassan 20 éve. -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm az írást, érdekes volt olvasni így ébresztőnek. Pontosan tudom, milyen ember-típus lehet Árpi, szinte láttam magam előtt, amit és ahogy beszélgetsz vele. Érdekes, jobb szót nem tudok rá mondani. Városi szemmel a vidékiek szíve és élete amúgy is furának tűnik manapság, hát még egy ilyen különc
Minden tisztelem, igazán jó, hogy megcsináltad ezt az "interjút", és megosztottad a véleményedet is. Köszi
mod:
Ja igen, a Párt. Mókás, ugyanakkor komoly is egyben
Abból amit leírtál úgy érzem az látszik, hogy igazán jó ember, helyén van a szíve, ugyanakkor a saját módján naiv is, amennyire csak lehet. Végsősoron akkor is könnyen lehet, hogy jobban járnák, ha az AEE Párt lenne most kormányon a jelenlegi helyett
És igen, a monstrum. Elképzelni se tudom, mi munkát fektethetett bele az öreg. Tényleg komolyan gondolta
Ez nem jött le nekem, így megkérdem: még mindig dolgozik rajta? Mert ugye nem tűnt teljesen véglegesnek a ojjettum, viszont igazán kíváncsi vagyok, hogy hogyan festene végállapotában, ahogy Árpink megálmodta.
-
^Clown
addikt
Hogyan lehet belépni a Pártba?
-
Youri
veterán
válasz
JetiRulez #36 üzenetére
Gondolom te is - mint mindenki - az évek alatt inkább a Szalacsi féle szavakat idézgetted. Hirtelen most itt mindenki megutálja, meg nem érti, miért lett ő híres? Hmm... Nem vitatom, hogy az Árpi ugyanúgy megérdemelné a hírnevet, de most egy csapásra, mindenki azzal jön, hogy alkoholista, és nem is érti miért hallgatta, idézgette, nevetett rajta?
-
JetiRulez
őstag
Igen, itt a lényeg. Szalacsi Sándor, jómumnkásember mit tett le az asztalra életes során ezért a ~700.000 Ft-ért?
Árpi érdemelte volna meg. Ezek csak azért adták a részegesnek, mert vicces és mert SZTÁR.(#34) Mr.Csizmás
Az se hülyeség, csak a postázási címet kéne megtudakolni valahonnét.
-
Youri
veterán
Azért a Szalacsi adományairól sem kell ódákat zengeni... A gyilkosság túlzott önvédelem volt, valószínű az asszony is hasonló életet élt, aminek meg lett a következménye. Az összegyűjtött pénzből (~700.000) kapott egy kerekes széket, félre tett a kiadásaira, és még az árvízkárosultaknak is küldött 100.000-et. Persze emellett Árpijómunkásemberről szégyenteljesen megfeletkezett a netes társadalom.
-
JetiRulez
őstag
válasz
Mr.Csizmás #32 üzenetére
Szintén úgy, kb. 1-2000 Ft-tal.
Tegyük fel, hogy van országszerte 1000 ember, aki szintén benne volna ebben. Akkor már csak egy alapítványt kell bejegyeztetni bankszámlaszámmal és 10000000 Ft-ból már elég tetemes betonmennyiség kijönne. -
JetiRulez
őstag
válasz
Mr.Csizmás #30 üzenetére
Lehet, ha Szalacsinak ennyi pénzt összedobott az ország, akkor valószínűleg Árpinak is össze kuporgathatná a bunker befejezésére valót ez a népes rajongói tábor. Már annak szerintem nagyon örülne.
Ha a Saandor iszákos, meg gyilkos volt, akkor Én sem értem, hogy miért őt támogatják annyira.
Megkockáztatom, jelenleg Én vagyok itt mindenki közül a legfiatalabb, aki ismeri a Szalacsit, Árpit, Polgárjenőt és más régi arcokat. 20 éves vagyok, de ha nem_tom is írna ide, akkor a 18 évével ő volna a legfiatalabb, aki ismeri őket.
-
chatran
őstag
Azt sajnálom, hogy Árpi helyett Szalacsi kultusz lett anno. Pedig Sándorból annó csak az ital beszélt, józanul jóformán egyetlen poénos megnyilvánulása sem volt.
Ezzel szemben Árpi színjózanul is olyan marhaságokat mondott, hogy lefordultam a székről.
Árpiban jóval több humorpotenciál volt, őt kellett volna középpontba helyezni. Ha már Szalacsinak gyűjtést szerveztek, az Objektum hőse is megérdemelte volna. Sajnos ma már csak egy leszázalékolt szerencsétlen ember. Esély sincs arra, hogy valaha befejezze az álmát.
Még azt is megkockáztatom, hogy Szalacsi jócskán túl fogja élni a szeretetotthonbeli gondoskodásnak köszönhetően. -
Harigata
tag
Sziasztok!
Én 26 éves vagyok és jól ismerem Szalacsi és Polgárjenő videóját is.
Több szófordulat is szállóigévé vált azóta baráti körben.Valamit elég sokszor szoktam használni akkor is, ha más nem tudja miről van szó:
Pl.: -Mikor? -Hétfőn 11 órakor. -
JetiRulez
őstag
Tisztelem Árpit a munkásságáért és a filozófiájában is van igazság. Pár éve több órányi dokumentumfilmet néztem meg róla, illetve vele kapcsolatban. Ezek mind fent voltak a szalacsi.hu-n (ami úgy tűnik megszűnt).
Sok korosztályom beli nem ismeri a Szalacsi-Fogarasi párost és híres szólásaikat sajnos. Hiába ejtek el egyet-egyet társaságban.
-
Grat! Sándor ikon, és Árpi sem kisebb
Jó hogy előkerülnek ilyen emlékek -
Erre a piramis-házra annyit mondanék, hogy Árpád médiasztárrá (jelen videó) válása után 1.5-2 évvel valami japán kutatócsoport bebizonyította, hogy van valami ebben az alakzatban, és nem tudom már mekkora támogatást nyertek a kormányuktól, hogy tovább tanulmányozzák a témát, valamint társas-park-ház építési project is elkezdődött.
-
A végén az a háromszög alakú betonizé az nem a '60-as?-'70-es? években gyakori köztéri virágtartó?
-
Winner_hun
félisten
A képeket mért nem a PH-ra toltad fel? A mostani helyükön egy idő után elvesznek..
-
galocza
aktív tag
abba a pártba be is lépnék. melyik pontnál is nincs igaza?
na jó, piramisháznál arcologyra gondolt, feltételezem, de attól még jó... -
Hunork
veterán
Ez jól esett! Komolyan! Elszakadva a bitek világától, megnézni a különcöket. Most pont őt.
Jó írás volt, remekmű a javából! Gratulálok! -
MR_Joe
senior tag
Nagyon komoly írás, bár egy dolgot elnéztél: nem "energiatakarékosságból", hanem "energiatakasságból" van a betonba írva. Igaz ez utóbbi jelentését egyelőre nem sikerült megfejtenem
-
chatran
őstag
További információk a Szalacsi kultuszról: teccikerteni
Már évek óta nem frissült
-
Namelesske
addikt
Minden évben látom a zojjektumot. Árpád a magyar Zefram Cochrane.
-
-
Azért ne felejtsük el, hogy 2000 környékén gyilkosság miatt ült börtönben.
-
_NCT
addikt
Nekem ilyen örökmozgó, "mindigcsinálokvalamit" típusú nagyfater képe ugrik be, meg persze vicces is amit véghez akar vinni. Ugyanakkor mindenkinek van egy "álma", egy valami ami hajtja,mozgatja nap mint nap, hát Árpit a saját kis világa,bunkere
Talán ez így is van jól, hisz lehet hogy már rég nem élne ha nem lenne életcélja, lehet hogy ő is csak 1 lenne a tipikus falusi kocsmatöltelékek közül, akik 40-45 évesen feldobják a pacskert az alkoholizmus miatt...
Amikor olvastam hogy "megkínált szilvával" egy pillanatra azt hittem, leültetek pálinkázni
Aztán tovább olvasva megvilágosodtam
-
Dr. Oid
aktív tag
hát igen, a mai huszonévesek sem biztos, hogy látták anno a nagy alkotást
anno jómagam is voltam a kocsordi tanáccs... akarom mondani ojjektumnál, de sajnos Árpi nem volt otthon. az se volt egy rossz nap, páran motorral mentünk Tivadar felé, aztán mivel nem találtuk a bunkert (wtf? nem találni egy 8 méteres betontömböt egy faluban?!), bementünk szkafanderben egy cukrászdába, kérdezősködni. a néni először óvatoskodott, aztán amikor meghallottam, hogy a Jókai út 27-et keressük meg a bunkert, akkor már nevetett ős is -
Adamis
őstag
"A nővérje, a Malvin..." - mai napig használom ezt a szaufordulatot, de sajnos egyre kevesebben értik... Talán öregszünk? Amúgy köszi a cikket, király!
-
Youri
veterán
Köszi a beszámolót, érdekes volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ki ne ismerné Szalacsi Sándort... Hát én beszélgettem Árpival kocsordi atombunker építőjével.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest