- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Nemtom miért nem támogatja. Amúgysem 3 monitort akarok egyszerre felvenni, annak nem lenne sok értelme, mert pl. youtubera feltöltve egy vékony csíkot látnál középen. dxtory-val megoldható, hogy csak a középső monitort vegye az ember, és ez kell nekem. Lehet felrakok majd egy versenyvideót hogy lássátok, mire fel volt ez az egész hacacáré... (lol ez a szó)
[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
-
fLeSs
nagyúr
A házamat újan drágábban vettem...
De a Ravenek nem tetszenek, totál gagyi hatásuk van.
Arról amit az előbb írtam, itt egy jó példa: [link] Corsair Carbide Air 540, itt is a bejövő levegőt semmi nem gátolja, hűtésben brutáljó eredményeket ér el, pedig vízszintes elrendezésű.
Szóval találni kell egy ilyen kétfelé osztott midi-házat, létezik ilyen?[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
Na jó, az SSD sebességét ms-ban mérjük, a RAM-okét meg ns-ban, szal nemtom, hogy a CL9-es RAM miért is lenne pattogósabb. Az SSD semmiképpen nem tudná kiszolgálni a RAM-t ha arról lenne szó. De tudod mit? Hiszek neked! Ettől függetlenül nem fogok ezzel foglalkozni.
A fogyasztás kb. 623784 tesztben kimérték a neten, benne is van a blogbejegyzésben: "A neten végignéztem szinte minden GTX 780 tesztet, és a fogyasztásmérős értékek a tesztek ~90%-ában 330-380 wattot mutattak GTX 780-nal és 4 magos CPU-val (többnyire jóval újabb procik, mint az enyém, i5-ök meg i7-ek), nem beszélve a PH tesztről, amiben 279 wattot mért Oliverda, szóval szerintem nem kéne gondnak lennie tekintve, hogy az ilyen tesztek értékeiből lejön még a táp fogyasztása (10-20% táptól és a hatásfoktól függően) ami végeredményben max ~350 wattot jelentene."
A tesztekben benne van a mobo, RAMok, HDD/SSD, USB cuccok (bill, egér). Nálam ami ezekhez képest plusz az a házventik, ez ~2W db-onként tehát +10W.
Tegnap a p95+furmark kb. az az eset volt amit a büdös életben többé nem fog tapasztalni a tápom, ennél csak kisebb terhelést fog kapni.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Múltkor is linkeltem ezt a tesztet: [link], az órajel többet ér az időzítésnél (ami igazából lényegtelen).
A lényeg: "So, the rational approach to choosing system memory is in looking for the optimal frequency/price ratio. Modules up to DDR3-2133 SDRAM may be recommended for Ivy Bridge platforms, but not faster ones. Up to that frequency, the price remains reasonable while the performance in everyday applications grows up. Faster memory modules are considerably more expensive without providing tangible performance benefits, so they can only be recommended for enthusiasts who want maximum speed no matter what."
A konfigom/tápom nem jár semmilyen üvegen. A táp hangját még egyszer sem hallottam, ha fel is pörögne, a CPU vagy a VGA jóval hangosabb terhelés alatt. Ez Aurum belsejű táp. Ez a konfig MAX 350-et vesz fel a konnektorból játék alatt, az a 400-asnak 85% terhelés MAX, a tápok itt érzik jól magukat, SLI nem érdekel, szal felesleges nagyobbat vennem.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
RAM 1,5V-on megy, ez gyári 2133-as memó, 1900 ft-tal volt drágább az 1600-asnál, szal méne?
Ref kártya cserén még gondolkodok, kérdés ki akarna cserélni?
Oldalsó ventit nem tudok a házba tenni, mert gyárilag nincs neki hely, szétbarkácsolni meg nem fogom. A VGA alulról és oldalról (a ház elejéből) is kap levegőt elvileg.
Btw a refhűtő nekem tetszik is.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
A Linx AVX-et futtattam tegnap 2 órán át max memóriával és nem volt semmi baja.
A VGA-nak nincs baja, csak ez a Twin Frozr nem ilyen házhoz lett tervezve, írtam már korábban is, hogy talán a refhűtő ide jobb lett volna, mert az kinyomja a meleget a házból, ez meg bent keringeti. Hátul van egy venti ami a házból kifújja a meleget, ekörül forrósodott fel maga a ház is.
Elöl (a vinyó/SSD előtt) van 2, alul meg 1 venti. Annyit észrevettem, hogy ha kinyitom a ház ajtaját (elől a két venti előtt), akkor elkezd hűlni a VGA, szóval valszeg nem jut be a házba elég friss levegő, legalábbis ilyen terheléshez ez már kevés.
Ez az átka a csendes működésre tervezett háznak. Gondolom egy ventivel teli, mindenhol rácsos, nem lezárt házban nem lenne ilyen meleg, csak az meg nem lenne ilyen csendes sem.
Alapórajelen kussol a gép és nincs ilyen meleg sem, egyelőre beérem ezzel, az az fps-duplázódás nekem bőven megfelel egyelőre, +10-20%-kal nem nyernék semmit csak meleget... de azért még kísérletezek.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
A probléma, hogy a Win7 újrarakása nem = win7 install.
Van vagy gazillion programom, mindegyiknek a beállítása, +registry buhera, elmegy vele 1 egész nap. Ha csak win7 installról lenne szó, akkor nem halogatnám évek óta.Amúgy proci üresjáratban 0,92-0,94 között, terhelve 1,08-1,088 prime95 alatt. De ez most alap órajel, és minden energigagazdálkosá be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Köszi az infót.
Akkor Z77-A vagy G43 lesz. Illetve van még a talonban egy esetleges befutó... hamarosan kiderül...ps: milyen offsetről van szó ami nincs az MSI-ben?
ps2: miért rosszabb a magas bordás RAM?bocs, tudom olyan vagyok, mint aki most jött a fórumra...
-
Dany007
veterán
Én azzal nem is vitázom, hogy a 2400/2500k a legjobb ár-érték arányú proci ma a piacon.
Viszont amikor én a 3570k-t ajánlottam, akkor az érték-tartósság arányt vettem figyelembe. Lévén a kollega felvetette hogy megvárja a köv. generációt.
Másrészt ha meg nem lehet kapni, akkor igazából nem is számít mennyivel lenne olcsóbb.Kihasználatlanul meg nemhiszem hogy maradna. Ha már az embernek van egy 780 szintű vga-ja talán más játékot is kipróbál majd idővel. Vagy épp azért nem maradna kihasználatlan, mert idővel kerülne bele egy erősebb vga aztán egy mégerősebb és így tovább. Ha a q9650-nel ilyen sokáig "húzta" akkor egy 3570k-val aztán tényleg 5 évig nem lenne gond szvsz. Hiszen egyszálon és multiban is dupláját hozza, mint a q9650.
Szóval no, hosszútávon szerintem megéri azt a kis plusz pénzt.Pár év és kiderül, hogy mi lesz a mantle-k jövője. Vagy lesz belőle valami, vagy eltűnik a süllyesztőben. Az, hogy az NV ill az MS is ráállt valami hasonló dologra, elég sokat sejtet.
Egyébként komolyabb procit már ma se vesz szinte "senki". Egy szűk rétegigény az, amit a csúcsprocikkal le lehet fedni. A többségnek, még a komolyabb játékosoknak is elég a középkategóriás intel, mint a 3570k. Az meg még nagyon messze van a plafontól ugyebár.
Mezei irodai munkára vagy otthonra netezni esetleg egy kis minimális játékra egy APU is tökéletes.Már nincs igazából hova növelni a teljesítményt. Jó ez hülyén hangzik, mert a fejlődés nem állhat meg. De én úgy vettem észre, hogy az elmúlt 4-5 évben elértünk egy olyan szintet, amikor már nincs igazából igény a teljesítmény növelésére, mert már senki nemfog azon lovagolni, hogy 1,5 másodperc alatt tölt be a Word vagy 1,2... SSD-vel meg aztán végképp észrevehetetlen különbséget produkálna a hétköznapi emberek számára.
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de nem csak jatekpiac van. csucsprociknak meg mar most sincs sok ertelme jatekra, ld mennyire keves embernek van a forumon x79e. jo, ebben benne van az is, hogy a 4930 kegyetlen draga maga a chipset par feature tekinteteben mar megjeleneskor elavult volt, az AMD meg igazabol jol parhuzamosithato kornyezetben erdekes csak... egy szalon meg az elsogeneracios i5okkel versenyeznek par tekintetben.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dany007
veterán
Én anno úgy emlékszem, úgy néztem, hogy a 2400-2500-3470-3570-ek között 10-10% különbség volt. Tehát igazából minimális, de árban sem olyan vészes a különbség. Én már nem vennék 2400-2500-at... nembaj az ár-érték arány. Azért a 3570k odab...sz rendesen. És ha hosszútávra tervezünk az tűnik logikus lépésnek. Mégha drágább is. Tuningpotenciál miatt is talán tovább elég lesz.
Plusz ahogy olvasom a directx is kezd "mantle like" fícsöröket fejleszteni... ergo ha összejön akkor pár éven belül egész jól kialakulhat ez a cpu limit csökkentése szoftveresen dolog... Bár a mantle egyelőre csalódás, de az útvonal jó. Ha átveszi a dx / nvidia is, akkor pár éven belül kiforr a dolog és a jelenlegi procik élettartama is kitolható talán.
A 3570k-nak még 5 évet simán jósolok. Úgy, hogy 2-3 generációval későbbi vga-t is kifog tudni hajtani. Hasra ütve persze. -
fLeSs
nagyúr
Az elmúlt két órában a hőfokok miatt itt b@szakodtam a géppel (végig Valley meg Furmark ment), aztán végülis az utóbbi percekben rájöttem, hogy felesleges volt. - annyiból nem, hogy a tápomat+új VGA-t jól leteszteltem. Utánaolvastam, hogy GPU-Z-nél mit jelentenek ezek a Perfcap Reason dolgok, és kiderült, hogy nincs gond.
A házam olyan, hogy csendességre lett tervezve, szóval nem éppen a legjobb szellőzésű, de emiatt nem kell aggódnom. Az a TDP érték nyitott háznál 15 fokkal hűvösebb GPU-val is lecsökken szépen lassan, szal nem a hőmérséklet miatt van. A kártyám max terhelésen 85 fokon fog menni (egyelőre még azt sem tudom, hogy ez játékokkal is így lesz-e, vagy csak a Furmark melegíti be ennyire), ez van, egy GPU-nak ezt a hőmérsékletet simán bírnia kell. Majd télen fellélegezhet.
Van elől két venti, alul egy (befelé fújnak), hátul is egy (kifelé), szóval ennél többet nem tehetek. Ref kártyával talán jobb lett volna, mert az kifújja a levegőt a házból.Nem kell offba tenni az írást. Ezek az emberek mind vidéken laknak és egyik sem nagyon hajlik a postázásra, meg én sem nagyon vagyok a híve. De majd nézelődöm. Amúgy vmi olyasmi rémlik nekem, hogy ezeknek a sandy meg ivy prociknak vmi különleges alaplap kell, hogy tuningolni lehessen. Ez a 13e-es lap bírja a dolgot?
Dany007: nem fogok most 40+ért procit venni, mert akkor amellé már járna egy jó lap+RAM páros, és akkor már egy elég sokba kerülő cserénél tartunk, viszont mint írtam én várni akarok a következő generációig.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Egyetértek.
Procinak itt egy 3570k. Szorzózár mentes. Plusz a z77-es deszka az 43+13= 56 ezer forintból meglenne. És szintekkel erősebb a jelenleginél.
De ha még olcsóbb kell, akkor talán elég egy 3470-es is, már 30-32k-ért van az aprón. Bár ennek a teljesítményével nem vagyok tisztában.
Én a 3570k-ra szavaznék. 43k-ért 12k-val olcsóbb, mint boltban. Egész jó ár, ami amúgy meglepő...@fLeSs:
A gtx760 erősebb, mint a 270x. Ha csak picit is, de akkoris. Meg drágább is... olyan 5-10%-ot ver a 270x-re.
Amúgy nem vagyok teljesen megelégedve az AMD-vel... Valahogy nem az igazi. NV jobban bejött.De azért van benn kis meglepi. Mondom, ezek a tesztek a lehető legjobban VGA-ra vannak kiélezve úgy, hogy a CPU teljesítménye ne szólhasson bele a végeredménybe. Persze van egy minimális szint amit meg kell ütni. Na ehhez már kevés a cpu + vga párosításod valóban.
De mondom, ehhez elég nagy különbségnek kell lennie. Low i3p-s is ugyanazt hozta azonos vga-val, mint egy i7 4xxx proci ebben a tesztben.
Na mindegy, én meglépném a helyedben a kollega által ajánlott váltást. Mert most van egy drága VGA-d amit még vga tesztben se tudsz teljes egészében kihasználni... hátmég játékban...@proci985:
Az a szint amit te upgradelni akarsz már tényleg nem érné meg... Fölösleges százezrekért procit venni... Egy mezei 50-60k-s proci is kihajtja bármelyik (talán sli-t nem) VGA-t... Minimális többletet jelentene a sokszoros árhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
A Furmark ~5 percig 100% TDP-n hajtotta a VGA-t, aztán 80 fok felett elkezdett csökkenni, 86 fokig emelkedett, ahol 90% TDP-t írt a VGA-ra.
Hiába próbáljátok megmagyarázni, hogy 812314 wattos táp kell, mert nem kell.
A procicserén elgondolkodom. Kezdhetnénk azzal, hogy mutatsz nekem egy eladó i5-2500K-t 30e környékén, ugyanis sehol sem látni. - csak mert ugye arról volt szó, hogy erre lenne érdemes cserélni, mert olcsón megúsznám.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
lekapcsol , legalabbis az FSP GLN biztosan, az Aurum meg annak a kesei utodja. anno amikor eloszor szereltem be az IFX14orat egy kb 8 oras monumentalis szivashalom kozepette egy CM690be (hint: specifikacio szerint nem fert bele az IFX10, de maga a fo borda is csak pajszerrel kb), annak a vegen sikerult a 6pines VGAt beletolni a 4pines CPUba, vagy forditva. ne kerdezd hogy, azota se tudom hogy jutottam oda. na mindegy, tap levagta a gepet, adott nemi szagot -por+elektromossag-, aztan annyi. par perc mulva rendesen osszekotve ment... a lapot eladtam -nem birta a q6600at stabilan alapon se-, a hazat szinten -az en igenyeimre szornyu volt- a tobbi osszetevo a mai napig mukodik ahogy kell.
ok, 3 az szep szam, nekem is annyi van.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
muhahaha.
jo, mondjuk en is stock i5-760al hajtok ket 20%al huzott 7850et, szoval bagoly mondja. masik oldalrol viszont elmondhatom, hogy elobb raktam SSDt a steam ala, mint fejlesztettem felkonfigot. nemi lassulast elviselek, lassu toltest nem, ez lehetne a konkluzio.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Én is kiszámoltam, és kb. 20-30 000-et kéne költenem, ha lap+cpu+ramot cserélnék. Annyira nem vészes, csak az eladogatás meg a "veszegetés" az amihez nincs semmi kedvem, és én nem vagyok biztos benne, hogy lenne belőle előnyöm. Ettől függetlenül lehet, hogy meglépem, még meglátom.
A 760 köszöni jól van a gépemben. Amúgy nekem egyáltalán nem fáj a dolog, már fél évvel ezelőtt is felvetődött ez a téma itt a blogomban, engem az érdekel amit látok, és sztem a procim elég ezekben a felbontásokban a GTX 760-hoz, nem 1024x768-ban játszok, de nem is 1920x1080-ban.
Az AMD-n épp ma gondolkodtam, egy R9 290-en, mert olcsóbb mint a 780, viszont jóval melegebb és még többet fogyaszt (terhelve min +50w), azt már nem akarom megkockáztatni. Mondjuk ebből is az jött ki, hogy a 780vsR9290 árkülönbségből fejleszthetném a tápomat. De akkor ennyi erővel már lecserélhetném majdnem az egész gépet a picsbe.Zoli0726: azon az oldalon ne a QX6700-hoz hasonlítsd a procimat, hanem az X4 980 adatait nézd, az én procim azt a szintet hozza (Yorkfieldem van).
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Speed(R): nem akarok ráfizetni, szimplán nem és kész. Így is sokba kerül ez a kis szimes hobby. Lenne rá pénz, de "tiltja a vallásom". Ráadásul nem tervezek hosszútávra a proci+alaplap+RAM kérdésében. Akkor fogok cserélni, ha kijött a Broadwell vagy a Skylake, addig nem költök rá.
Btw itt egy teszt: [link]. A procim az X4 980-nal van kb. egy szinten... Ha nyernék is vmit a gyors procival 5760x1080-ban akkor az minimális lenne (<10%)mrbig25: ez már érdekesebb kérdés. Már majdnem megijesztettél. Ha nem fog menni a cucc, akkor kénytelen leszek cserélni.
Amúgy ha jóltom, akkor az MSI Afterburnerrel lehet figyelni a GPU terhelését, és ha játékok alatt 100%-on megy, akkor minden rendben, vagyis a proci nem kevés a GPU alá, illetve a GPU sem limitálja magát a (gondolom) kevés táp miatt (???) - ha erre gondoltál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest