- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ja, vagom.
arra akartam csak reflektalni, hogy volt valaha egy mondas a forumon, hogy "addig nem tudod milyen egy hangos venti, amig nem volt deltad"
good ol times... (nem sajat, de 2008ban nekem is volt haromventis setupom amig rajottem, hogy semmi ertelme)
-
proci985
MODERÁTOR
marketingbullsh*t, mi mas lenne.
air pressure meg airflow ertekeknek vagy jol definialt teszkorneyezetben lehet hinni (SPCR), vagy ipari gyartoknal (Papst, Sunon, Delta, Nidec, San Ace, Adda, YL). a Corsair nem ipari gyarto.
konkretan van nekem itthon egy Papst 4312, 100CFM, 120x32, olyan legnyomassal, hogy racson keresztul masfel meterre erezni. ehhez kepest az Ultra Kaze a maga 120x38aval az SFlexet hozta kb. celra a San Acekat mondjak a legjobbnak, de azok Europaban beszerezhetetlenek.
hopp, jut eszembe, nincs a merlinnel 1600as yate loon? vagy talan meg a CM blade master, avagy az a szeria amit anno a CPUhutodhoz is adtak. nem a leghalkabb, de legnyomasa van.
a corsair ventik egyebkent kozepesek.
btw, thermalright TY szeria nem fer be? kicsit tulmeretes, de kb az SFlex karakterisztikajat tudja, Magyarorszagon meg egy idoben fillerekert adtak.
-
-
proci985
MODERÁTOR
blower alapvetoen pozitiv legnyomashoz, meg multigpuhoz jo. cserebe a blowerek alapvetoen nagy fordulaton jok es nagyon keves levegot mozgatnak.
volt mar 200Wos hazban keringetos hutesu kartyam, elegge legozni kellett vele, cserebe harom oras 100%os terhelesek kozben is halk maradt.
gyari ventik mennyin forogtak? CMeknek eleg jo statikus nyomasa van egyebkent
-
proci985
MODERÁTOR
sflex : Scythe S-Flex, venti, kb referenciapont itt a forumon (es spcren is). amiatt referencia, mert a Noctuakkal (es a Papst 4412FGL szeriaval) elegge hasonlo a tudasa, valamint akik a komolyabban foglalkoznak hutessel, egy ido utan altalaban vagy a scythe, vagy a noctua megoldasat kiprobaljak.
hangra a swif2 kb hasonlo adott fordulat mellett, legalabbis a 800as.
corsair egybevizet ne vegyel, ha az evo212 gyenge akkor alapvetoen azokkal se lennel sokkal elorebb.
felul szerintem szivass ki vele
arra keszulj fel, hogy nem fogod jatek elott allitgatni a ventiket. en is eredetileg igy gondoltam, azert van bent a ket zalman panel... de az ember egyszer belovi, aztan max a kanikulaban utannaallit.
-
proci985
MODERÁTOR
R4nek jonak kell lennie.
proci felett nem kell venti, amugy se fer el a hutesedtol. a VGAra levego be oldalrol meg multigpunal/multimonitornal erdekes elsosorban (normal esetben az emberek nem furmarkkal jatszanak, mint tesszuk mi).
nem lehet kapni alternativ oldalat a hazadra?
-
proci985
MODERÁTOR
hu, hat ez megmagyarazza, hogy a CM650 miert verzett el csunyan az osszes teszten, ha tenyleg ennyire nem szellozik elol.
rohogni fogsz, 1x230 volt mar 2008ban, a HTPC Cosmos Semen olyan van (ööö olcso volt
a tv meg egesz jol takartja). esetleg aprot neznem meg, hatha van jo allapotu Stacker 830 / 832 (/ Cosmos S), azokat is multiGPUra talaltak ki bar azok is picit magasak. vagy ha szeretsz szivni es van sok extraventid otthon, akkor a Cosmos is remek valasztas. a 83x ajtos, szoval az elso zajt annak is valamennyire meg kell fognia.
550Dt mennyiert adjak?
procinal oldalventi sokat nem er, mert jellemzoen interferal a toronyhutokkel. szoval hacsak nem akarsz egy Noctua C14et, akkor felesleges.
Pudget honlap mondjuk remek, meg a Serenityert alapbol kalapemeles jar.
-
proci985
MODERÁTOR
anno CM690 topikban elegge vegigjartuk paran a teman: annal a haznal az elso venti konkretan a vinyok kivetelevel szinte semmit nem szamitott, az also minimalisat de mar jobban, az oldalso a GPUnal elegge.
namost: a Cosmosban nekem az air ductba jelenleg be van pakolva ket 120as venti amik direktbe pofanfujjak a kartyakat. ez elvileg megtori ugyan a legfolyosot, de figyelembe veve mennyire restriktiv a Cosmos, plusz multiGPÛval szerintem mindenkeppen tulnyomas kell, ezert a dolog nem kulonosebben izgat. pontosabban ennek a haznak ott van az optimuma ezzel a konfiggal (a 3870+HR03GT kombohoz nem kellett).
igazabol jobb egy egyenes, megtoretlen legfolyoso: ennek a Fortress02 az iskolapeldaja, vagy hagyomanyos elrendezessel ott a lianli x2000.
a CPU fole ne rakj ventit, az keringetni jo, viszont multimonitornal a magas GPUterheles miatt szvsz erdemes a GPU fole rakni egy ventit telibenyomni a kartyat friss levegovel, esetleg a CPUhutovel a GPUrol szivni a levegot, ha van valamennyi thermal headroomod a cpun. mivel nekem van boven (lapped IFX14 stock i5on), ezert nalam igy van beallitva a rendszer (nagyon sokat kiserleteztem a ventikkel, de meg egyszer, a Cosmos nehez eset... mas kerdes, hogy jol beallitva eszmeletlenul jol szellozik, nalam open bench eredmenyeket tudja tartani ha kapnak kakaot a ventik, avagy 2-3 fokos deltaT a belepo es a kilepo kozott).
apropo, ha ki tudod venni a felso vinyokeretet, oda pont egy 140es benti be is fer, egy probat meger, hogy ha telibekuldod a kartyat kozelebbrol friss levegovel az mennyit hasznal (gyorskotozo FTW).
-
proci985
MODERÁTOR
ez igy igaz, nagy pozitiv nyomas, unrestricted felepites... pl a LianLi X2000 is igy mukodott. ettol fuggetlenul a Fortress FT02 egy igazi klasszikus.
ketfele osztott midit hogy gondolod?
Speed(R): a Cosmos nekem 6 eve van meg
. anno neztem osszel utodot, de az en igenyeimre meg mindig nincs jobb (jo, az mas kerdes hogy a hutese elegge magamra van szabva, arban meg kb egy kevesbe extravagans miditorony egy triplaradis vizes rendszerrel kijott volna belole a ventiket/paneleket beszamolva).
-
proci985
MODERÁTOR
np, nagyon keves embernek van es elegge sok felreertes van ilyen rendszerek mukodesevel kapcsolatban. plusz par egy monitoron alapvetonek vett megallapitas nem all meg
. nekem meg volt ket es fel evem kitapasztalni 2fele monitor (eltero aspecttel), 3 videokari setuppal es ketfele felkonfiggal, hogy mi oke es mi lehet szuk.
ha pl visszanezed amit a logouton irtam, nem veletlenul emeltem ki tobb helyen, hogy a hutes kritikus, mert a magasabb pixelszam olyan terhelest jelent, ami normal esetben nem tortenik meg.
-
proci985
MODERÁTOR
harom kijelzo furmark szinten terhel GPU szinten, csak egy CPUmag helyett tobb magon.
"Biztos ismerős a közhely, hogy nincs az a játék, ami annyira terhelje a gpu-t mint a furmark."
Ez multimonitornal NEM igaz. Pl Crysis3 olyan szep 99%os csikot huzott nalam, mint annak a rendje. Hofokok is furmark szinten voltak.Az utolso bekezdessel egyetertek.
-
proci985
MODERÁTOR
jolvanna
btw ez ilyen, a legolcsobb haz amit szvsz meg szabad venni jelenleg ATX meretben az az R4, illetve picit dragabban a Raven03. az R4 alatt tul sok a kompromisszum.
egyebkent igen, a Cosmos nekem is zsebbenyulos volt, de akkoriban 45 alatt -p182- nem lehetett normalis hazat kapni, legalabbis nem az en igenyeimre.
--
btw, nem tudod feljebbtekerni a 212n a ventit? nem annyira gyenge az a borda.
-
proci985
MODERÁTOR
eloljaroban, avagy a haz lehetosegek: a Fortress04et NE vedd meg. a Fortress02 minden tekintetben jobb. ld spcr tesztet
. a Fortress02bol tavasszal jott az USB3mas rancfelvarras, nem olcso, de a mai napig az egyik legjobb konstrukcio.
az R4 szinten remek haz, spcren ahogy emlekszem megintcsak szerettek. nappalibarat (van feher!), jo el lehet dugni, zajcsillapitott hazhoz kepest jol szellozik. barati korben van harom (plusz hugomnak egy R3usb3), a tulajok elegedettek.
a H440 nekem egy lianli x2000/a71 // CM stacker variansnak tunik, minosegre ahogy hallom egesz ok (bar nem Silverstone). szexi viszont ablak helyett en zajcsillapitas parti vagyok
Corsair valtozo (a 900 nem volt az igazi de fejlodnek), TTnel meg kb ugyanaz a helyezet mint a CMnel: igazabol 150-200USD folott kezdenek jo hazaik lenni.
---
szerintem nincs ertelme, de ha be tudsz szerezni egy LianLi TR5öt, azon van harom szenzor, es a szenzorokbol lehet merni, hogy hol mennyire van meleg kb.
-
proci985
MODERÁTOR
fo kerdes: meg tudsz tanulni egy kotegnyi gyorsbillentyut es van e valami regi hardvered?
ha igen, win 8, kb mindenre van shortcut szoval a metrot nem kell latnod (atszokni ido, gondolom meg 2-3 napig nincs kedved egy alapvetoen handheld OSsel szivni egy tobbkijelzos desktopon), gyorsabb (bar igazabol SSDn mindegy), picit talan jobb a scheduler. ha van regi hardver, a driverekre nezz ra, pl nyomtatok, altalaban mennek a dolgok, de nem minden.
egyebkent 7. kiprobalt, stabil es alapvetoen desktopra lett az usabilityje osszerakva, ennek fuggvenyeben nem kapott olyan optimalizaciokat amiknek asztali gepnel nincs ertelme (pl a modern felulet aminek szvsz biztosan az az oka, hogy nem kell opacityt szamoltatni es emiatt az akuidon lehet picit nyerni).
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de ez igy szokott lenni...
nalam az eyefinity volt ilyen: volt 2x19"em es egy 3870em, aztan lett 19"+21,5" (fHD ips 2011 elejen aranyarban ment en meg hosszu tavra terveztem), aztan bejott a 6950 2GB (legolcsobb ami a celnak mar okenak tunt 2011 vegen), aztan meg egy 21.5os 2011 vegen, aztan egy harmadik mivel kifutott az adott modell marciusban en meg egyformakat akartam es a 3840x1024 nem volt az igazi. meg 2012 februarban csereltem felkonfigot egy alkalmi vetellel.
aztan akkor a tap mar x ideje zavart (2012 nov talan), meg CFhez se lett volna eleg az 500as FSP GLN, CFet meg akartam kiprobalni
. aztan 2013 marciusaban rendeltem egy 6970et es elszurta a ceg, igy lett egy 7850em... aztan megegy. hm, akkor megis ket es fel eve van eyefinitym? repul az ido.
de egyebkent tokjo, lassan masfel eve nem nyultam a gephez egy SSDfejlesztest leszamitva, gyors, csendes es az en felhasznalasi igenyeimre tokeletes.
fLeSs: szuper
. 25kert szerintem remek, elso tesztek alapjan eleg sokat nyertel. remelhetoleg igy mar a jatekelmeny is szuper lesz, utanna meg mar csak elvezni kell.
meleg lehet, ha megint 35 fok van akkor a 800rpmes ventik lehet nem mozgatnak eleg levegot. tavaly nyaron itt is volt egy 30 fokos het amin vegig azon agyaltam, hogy hutest cserelek a videokartyakon. aztan jott az osz es csend lett.
-
proci985
MODERÁTOR
btw, a fo kerdes: elegedett vagy a rendszerrel igy az upgrade utan?
-
proci985
MODERÁTOR
Nézd meg az SPCR végeredményt/összképet is
. Ha a ház megfogja a tónusát, akkor teljesen jó (bár ez ugye egy eléggé nagy ha). Egyébként igen, SPCR a témában kb a legjobb pár elvetemült német oldal mellett.
Viszont ha a Nexus zavaró volt, akkor onnantól bonyolultabbá válik a helyzet.
-
proci985
MODERÁTOR
tanulsag3: olvasd el amit a masik forumtars ir, hogy prime+furmark, egyszerre, 15 percig, mert a primenal es a furmarknal is kulon-kulon az eyefinity jobban terhel. okkal mondom, masfel eve van eyefinitym, volt melle tuningolt procim is, hasonlo rendszerrel valszeg a forumon nekem van az egyik legtobb tapasztalatom.
hutes: eyefinitynel a hutes kritikus. uresben is nagyon meleg lesz a kartya mert nem veszi le az orajeleket, terhelve meg furmark szintu meleggel lehet szamolni, csak mondjuk a szokasos max egy ora helyett adott esetben egy delutanig.
ha a haz nem birja azt konnyen meg lehet nezni, mondjuk szenzorral vagy barmilyen homerovel a belepo ventik es a kilepo ventik kozott merj: 2-3 foknal lejjebb nem lehet menni zart hazban, 15 fok meg lassu hazventikkel elfogadhato a te fogyasztasodnal ha csend van, tobbnel viszont lehet alakitani kene.
mivel a vidkari szokott a legmelegebb lenni, evidens, hogy mondjuk egy mellerakott 140es venti ha rafer az oldallapra nagyon sokat segit. ez egy kicsit bezavar az elol_be -> hatul_ki filozofiaba, de eyefinitynel a GPU alrendszer hutese messze a legkritikusabb.
aztan, multimonitor csendben: megoldhato, de necces, ld az enyem.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
2 threadet hasznal csak az is elosztja negyfele kulonbizo okok miatt. Cpulimites vagy.
fLeSs: fur+ prime 15 percet indits. Ha azt birja ok lesz, ha nem stabil meg szinte azonnal borul. Multimonitornal muszaj mindent stresszelni egyszerre mert par programnal eloall hasonlo terheles.
-
proci985
MODERÁTOR
nincs fethutes ->fazisonkent kb 25W meg ok (marmint elviseli, az hogy meddig az ugye egy jo kerdes)
van fethutes -> fazisonkent olyan 30W meg ok (par venti direkte raaplikalasaval ez meg javithato talan picit)
4pines csatival biztonsagi okok miatt 140W fole nem szabad menni, folotte osszeeghet a csati (forumon volt ra pelda)
hataron tolva megfelelo legmozgas nelkul egy ido utan a VRM meg szokott sulni, vizezett q6600akat 50W koruli idle es 180as load ertekekkel a 2x6fazisos P35-DQ6 (koranak egyik legjobb lapja sulyos rez bordakkal) olyen ket evig birta."Amúgy meg engem már párszor megszóltak, hogy fölösleges drágább alaplapot venni, mikor a 13 ezres is ugyanolyan jó, mint a 30-35 ezres deszka"
pontosan, es a GT610 is ugyanugy visz mindent fHDben, mint a GT660, mert van rajta 2 giga memoria. egy low cost AMDnel szinte mindegy, de I7nel tuning ala kell legalabb 6 fazis (reszben a drop, reszben a hosszu tavu hasznalat miatt), 8pines csati es nem disznek odarakott fethutes, az meg jellemzoen mar a 30k+os kategoria.extrem tuning... ja, legen 180Wot meg le lehet huteni, az nem tudom miota extrem tuning.
kieg: persze attol is fugg kinek a velemenye es mi a cel. nem szabad elfelejteni, hogy ez egy forum, az pedig hogy valaki hangosan mondja a velemenyet X ideje egy topikban meg nem jelenti, hogy ert is az adott temahoz. ha visszanezel szerintem latszik, hogy mennyi mindent irtam "nem feltetlenul igaz/ki kell probalni adott esetben" modban, pedig tobb, mint masfele eve van eyefinitym (egyebkent kb 8 eve multimonitorozok es ket kijelzovel ablakban softTHt is probalgattam olyan 2008tol), ket kulon felbontasban, harom kulonbozo GPU es ket kulonbozo CPU konfiguracioval, tetejeben par dolog melobol is visszakoszon. viszont multimonitornal meg mindig nagyon kevesen vagyunk, keves az informacio es addot esetben nagyon bonyolult megfeleloen pontos es relevans eredmenyeket kapni, ami eredmenyek viszont a "5760ban jatszom, mi miatt lassu?" kerdesre a valasz eleg bonyolult lehet. 1080pre meg lehet fallbackolni, csak akkor minek van ott a ket masik monitor?
.
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de nem csak jatekpiac van. csucsprociknak meg mar most sincs sok ertelme jatekra, ld mennyire keves embernek van a forumon x79e. jo, ebben benne van az is, hogy a 4930 kegyetlen draga maga a chipset par feature tekinteteben mar megjeleneskor elavult volt, az AMD meg igazabol jol parhuzamosithato kornyezetben erdekes csak... egy szalon meg az elsogeneracios i5okkel versenyeznek par tekintetben.
-
proci985
MODERÁTOR
annyira nem, rohogni fogsz, de a sajat rendszerem amikor epitettem egy celra -5760x1080- megfelelo, de egyebkent koltseghatekony megoldas volt. legalabbis a 6950el szerelt elso iteracio kb a kompromisszumokkal mar vallalhato minimum volt a celra es a jelenlegi 7850 CF sincs tulmeretezve.
jo, de Tirexinek az a business modellje, hogy youtubeozik, neki a nezettseg miatt kell a HW, plusz gondolom ez a hobbija is
. btw anno nordichardwaren neztek a webhallen 4gpus szornyet is, crysis3 alatt 5760ban se tudott avg 60 fpst. crysis 3 5760ban mediumon is maxon porgeti nalam mindket GPUt, szoval az ala a jatek ala kell az izom. mas kerdes, hogy mediumon is jobban nez ki, mint mondjuk a Bioshock maxon.
fLeSs: well, that escalated quickly.
jatek alatt akkor nem gyorsult eleget?
-
proci985
MODERÁTOR
hosszu tavon van ra esely, hogy a CPU komolyabb terhelest kap, bar munkat nem szivesen hozok haza. plusz multiGPUm van, hangkartya nem fer el hova, mar most is 3 sata3 egysegem van (6nal alabb nem adnam), tetejeben 3-4 eves frissitesi ciklusaim vannak. 4670k eredmenyeket neztem, nekem az mar nem tunt cserere erdekesnek, egyszeruen nem tud annyival tobbet.
-
proci985
MODERÁTOR
iRacing eredmenyek milyenek, hozza a vart teljesitmenyt?
rf2ben es ACben hogy alakul a csere utan?
Be Quietek tenyleg jok egyebkent
Dany007: "Viszont ha a sok ai miatt csökken az fps akkor az már lehet a proci miatt, nem?"
jellemzoen AI egy threaden fut, szoval az sok AInal threadlimites lehet.
egyebkent nem feltetlenul torpul el ha az ember celra epiti... en pl a proci+lap kombot 25ert vettem ket es fel eve (jo vetel volt de ket napomba tellt kitesztelni hogy a srac ramjaival volt a problema), ez a tobbi komponenshez kepest elhanyagolhato. viszont tavaly osszel neztem az upgrade lehetosegeket, es amennyit kene ra kolteni annyit nekem nem er par fps (150k korul volt olyan lap+proci ami talan mar erezheto lett volna, optimalis meg ugye 200-230k korul a 4930k). foleg, hogy pl Crysis 3 alatt olyan gyonyoru GPUlimitem van ket kartyaval is, mint annak a rendje.
-
proci985
MODERÁTOR
Leegyszerusitve igy van, de a gyakorlatban vegyes limites helyzetben nem feltetlenul, plusz par meglatasod nem minden esetben all meg (pl "Ha leveszed a grafikat akkor ott mar a cpun mulik a dolog").
Ha leveszed a grafikat lehet noni fog az atlag fps, de azokban az esetekben ahol a CPUlimites a helyzet low mellett is (siman lehet) nem lesz valtozas. Szoval az avg fps no, viszont adott ponton a jatek ugyanugy be fog szaggatni. Pl a Shift1 csinalt ilyet eyefinityvel az egyik palya egy adott pontjan, illetve a Dirt3 is tudott ilyet.
Pelda:
Ultra grafika, avg 30 fps 100secen, ebbol van egy 10seces helyzet ahol 15 fps van es 90 sec ahol ahol ~31.7.
Low grafikaval van avg 55,5 fps 100 secen, ebbol meg mindig ott a 10 seces helyzet 15 fpssel, viszont a maradek 90ben megy 60at.Szoval atlag lesz 55.5 fps, ami majdnem duplaja, csak eppen a 10 seces elfogadhatatlanul lassu helyzetben tovabbra is szaggat a jatek: Ilyen helyzet egy autoszimulatornal a rajt miatt elegge konnyen elkepzelheto, az autok szamanak novekedesevel a toredekere eshet vissza az fps.
Maskepp: A jatekok (elosztott) valosideju rendszerek, amiknel a valaszidok varianciajara is kriterium van (tehat nem csak korlatos idon belul kell reagalnia a rendszernek, hanem egymashoz kepest egy adott idointervallumon belul se lehet egy hatarnal nagyobb kilenges). A mozgokep amit mi latunk kepek sorozatabol all elo, amiknel a kirajzolasi idok (frametime) fontosak. Ld pl GTA4 es a mikroakadas. Pelda: jateknal periodikusan az elso framet kirajzolni az adott masodpercben tart 50msig, majd a kovetkezo 59 frame szinten 50ms. Az avg 60 fps lesz, csak eppen a jatek szemmel lathatoan es nagyon rondan akadni fog az 50mses frame miatt.
Ami miatt ez fontos: Lehet van szemelyes tapasztalatod, viszont a 48:9es keparanyra a jatekok egy resze kevesbe van felkeszitve (es optimalizalva), emiatt adott esetben teljesen mashol vannak a szuk keresztmetszetek, mint 16:9en: Adott esetben lattam mar hogy az egyik szalnak kb haromszorosara(!) ugrott az igenye, ami az adott vegrehajto magon eleg csunya dolgokat muvelt: Hiaba volt 35%on a negymagos proci (amikor ket magot hasznalt a progi, ebbol egyik ugye hataron 25%on ment, a masik 10% korul... hiaba lenne meg eroforrasa, nem tudja kihasznalni), hiaba volt 40%on a GPU, az egyik magon futo thread miatt 30ms koruli frametimeok voltak kb egy fel masodpercig. Nem sokaig, de addig pont eleg ideig, hogy a driftelo autoval az ember keresztbealljon.
Emiatt mondom, hogy amit leirsz, az valamennyire fedi a valosagot, de nem elegge. Ha erdekel, anno a 7950/7970 startja korul volt egy tobb honapos diszkusszio angol portalokon a temaban, AnandTechre, a TomsHWre es talan a HardOCPre emlekszem, hogy elegge utannajartak a "miert erzodik ugy, hogy nvidian simabban fut" temakornek, magyarul pedig ugy emlekszem itt a ph!n is volt a temaban cikk. Igazabol a vegeredmeny az lett, hogy otthoni korulmenyek kozott a frametime nem merheto rendesen (fraps csak kozelitoleg ok mert nem onnan veszi a mintat az idore ahonnan kene, rendes frametimeokhoz egy megfeleloen erzekeny kamera kell), viszont az lett a konszenzus, hogy a teljes kephez nem eleg az avg, es nem eleg a min fps, hanem gyakorlatilag grafikonokat es eloszlasokat kell nezni.
Shing: jo de nekem i5-760am van
. amire en hasznalom meg jellemzoen nem limitalo (kiveve bioshock 5760x1080, azt visszavettem 4800x900ra).
-
proci985
MODERÁTOR
oke, azert neztem, hogy 10ms koruli kozepertek mellett miert akarsz cserelni barmit is
Dany007
"Gondolom max grafikán tolod, hogy elkerült a lehetséges cpu limitet...
Na most úgy lehet megnézni hogy limites vagy-e, hogy fogod és leveszed a grafikát minimumra! És megnézed hogyan változik az átlag fps-ed!
Mert elvileg ha leveszed a grafikát akkor a VGA könnyebben dolgozik, gyorsabban ergo nagyobb feladat hárul a CPU-ra. Ha képes feldolgozni akkor látványos fps növekedést kell elérned."Marmint a GPU kevesbe lesz bottleneck?
. A CPUra emiatt nagyobb feladat nem fog harulni (max az valik a szuk keresztmetszette), a magasabb fps is a szuk keresztmetszet valtozasa miatt lesz. Gyakorlatban versenyjatekok vegyeslimitesek, atlag fps sajnos sokat nem mond, a sok AI es a nehezen ismetelheto tesztek miatt erdemesebb frametimeokat nezni ha az ember tenyleg pontos kepet akar kapni. A rajt szokott altalaban a necces lenni, illetve a tomegjelenetek: Ezek az ido kis reszet teszik ki (avgn a tuskek/rovid valtozasok nem latszanak), ellenben szvsz jatekelmeny szempontjabol fontosak.
-
proci985
MODERÁTOR
azt, hogy harom kort mentel az adott palyan?
az iRacinges eredmeny nekem picit gyanus, az a 60%os GPU maxon tekero ket szallal potencialis CPU thread (vagy core2nel fsb) limit, anno Dirt3nal volt nekem eleg hasonlo a q6600al. van meg valamennyi tartalek a CPUban, egy teszt erejere tudsz meg olyan 10-15%ot huzni rajta, vagy igy is a hataron van valamelyik komponens?
btw: az iRacing azert nekem ugy tunik eleg szepen fut
. vagy fix 60 fps miatt kene?
-
proci985
MODERÁTOR
"Majd azt fogom megnézni, hogy Afterburner alatt a GPU terhelés mennyi, ez elvileg megmutatja, mennyire használjuk a VGA-t."
Az tokeletes lesz.Kivancsi leszek az eredmenyekre
Unigine nem rossz, sot par helyzetben kivanatos: Megismetelheto, konzisztens eredmenyt ad es adott konfig es adott felbontas mellett VGAt rangsorolni tokeletes.
-
proci985
MODERÁTOR
jo, de neked az unigine 1080pben meg mindig nem mervado. nem egy benchmarkkal jatszol, hanem egy valtozoan cpuintenziv jatekkal (maskepp: az unigine mer valamit 1080pben, de korantsem biztos, hogy neked az relevans info... maskepp experimentkent az unigine eredemenyei reliabilityje magas, de a validityjuk eroteljesen kerdeses. eleg sokat teszteltel, gondolom a "nem uniginevel jatszom" velemeny ismeros, az eltero keparany miatt ez hatvanyozottan ervenyesul.). kieg: az unigine eredmenyei alapjan tenyleg nincs CPUlimited (vagy elhanyagolhato), de az unigine szerintem nem mond sokat arrol, hogy 15 autoval, 48:9es keparany mellett, egy fas palyan mi fog tortenni ACben. ugyanis teged gondolom inkabb ez erdekel, avagy rf2/iracing/ac alatt a legjobb jatekelmeny.
RF2 Titan 5760x1080 eredmenyek a poszt vegen.
AC, Stereo hozzaszolasa erdekes de kerdes a proci. Itt ThomPnek van 780 SLIje
viszont ACre szerintem neked ez a legerdekesebb: srac posztolt par videot, szinten 5760x1080 GTX760, viszont 4770kval tolja. eleg sokat tolt fel, FPS meg kb valamennyire a videobol szerintem lathato.
viszont buildekhez jatekokon belul nem ertek, en Race07/RaceRoom/Shift2vel toltam tobbet. szoval a linkelt dolgok se lehet relevansak mar. a tobbihez: bottleneck keresesben neked van tobb tapasztalatod, en viszont a forumon az egyik elsokent ugrottam bele a multimonitorozasba, amiatt is mondom, hogy 1080ps eredmenyekkel nagyon vigyazni kell, par jatek/adott effekt jatekon belul skalazodasa meg finoman szolva is erdekesen viselkedik 48:9ben. tovabba nem azt mondom, hogy a GPUcsere nem fog segiteni (biztosan eleg sokat), hanem azt, hogy a nagyobb latoszog miatt a versenyjatekoknal kritikus helyzetekben az 1080ps eredmenyeknel elobb lesz CPU bottlenecked... szoval a valtas elott szvsz szanj ra par orat es akar a GPU/CPUterhelest egy negyedik kijelzon jatek kozben monitorozva/filebe printelve nezd meg, hogy megis mi miatt lassu.
nem kotekedesbol, nem rabeszelesbol, hanem mert sajat tapasztalatbol tudom, hogy mivel lehet megszivni ilyen kiepitessel, feleslegesen meg en se szeretek penzt kidobni.
-
proci985
MODERÁTOR
Az 1. teljesen jo erv. Te idod, te tudod mennyit tudod hasznalni a rendszert, ha meg eleg a 780 akkor a sajat oromod siman tobbet nyomhat a latban, mint az avulas
. a sajat rendszerem alapjan meg a 780/280x kategoria jelenleg epeszu igenyek mellett (120fps semmivel nem lesz minden esetben, de avg60 se biztosan) teljesen jo 5760x1080ala.
Egyebkent ha lesz teszt azt orommel vennem
. 5760ben eleg kevesen toljuk a forumon, de szepen lassan no a szamunk.
Meg eszembe juttattad a sajat 5760x1080 vs CF tesztemet, ami reszeredmenyekkel kb egy eve a pipelineben van... Na az is mutatja mennyire nincs idom a gepemmel foglalkozni.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, ez igy van.
nalam is kb egy elso generacio i5 van egy 780/7970/titan szintet hozo GPU paros melle rakva, es elfogadhatoan megy
---
a cikkjeidre emlekszem
. azert is mondtam, hogy elmeletben ez mind stimmel, viszont 5760x1080ra az egyes threadekre (tobb fizika, tobb grafika) nehezedo extra szamitasi igeny miatt a jatekok skalazodasa teljesen borulhat. pl nalam a Bioshock 3 hibahataron belul fut 5760x1080 ultran, highon es mediumon is. vagy ott volt a szornyen rossz eredmeny Dirt3 alatt. tehat a mi szempontunkbol 1080p nem annyira erdekes, az ottani bottleneckek nem feltetlenul allnak fent. 1080p eredmenyeket en mar egy ideje teszteknel nem is nezem.
mondjuk ha skylakera amugy is valtasz akkor lehet jobban jarsz a 780al... vagy varsz ket honapot attol fuggoen hogy van idod jatszani es a 880 startja elotti heten amikor az emberek szorjak ki a kartyaikat olcson megint tudsz valtani. de ha most akarsz jatszani a 780 azert meg jo ideig fegyverteny lesz
-
-
proci985
MODERÁTOR
lekapcsol
, legalabbis az FSP GLN biztosan, az Aurum meg annak a kesei utodja. anno amikor eloszor szereltem be az IFX14orat egy kb 8 oras monumentalis szivashalom kozepette egy CM690be (hint: specifikacio szerint nem fert bele az IFX10, de maga a fo borda is csak pajszerrel kb), annak a vegen sikerult a 6pines VGAt beletolni a 4pines CPUba, vagy forditva. ne kerdezd hogy, azota se tudom hogy jutottam oda. na mindegy, tap levagta a gepet, adott nemi szagot -por+elektromossag-, aztan annyi. par perc mulva rendesen osszekotve ment... a lapot eladtam -nem birta a q6600at stabilan alapon se-, a hazat szinten -az en igenyeimre szornyu volt- a tobbi osszetevo a mai napig mukodik ahogy kell
.
ok, 3 az szep szam, nekem is annyi van
.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
ok, amiatt kerdeztem, mert pl a Shift2 es a Project RaceRoom megy szepen.
masik: szerintem is nezz egy tracet CPUra is. amikkel jatszottal annyira nem ismerem, de pl a Shift1/Dirt3 megtaltosodott miutan I5re valtottam a huzott q6600rol (kb alap 9650 szinten volt ugy). multimonitor kenyesebb a CPUmagok egyenkenti teljesitmenyere par esetben a tobb render / tobb fizika miatt (ezek altalaban egy szalon futnak).
-
proci985
MODERÁTOR
ja, AMDnel szamolj azzal, hogy valszeg TDP limiten fog menni a kartya eyefinityben. bar ez se feltetlenul igaz, a 6950 nalam leszabalyozason ment (Crysis alatt siman hozta a furmarkot hofokokban es fogyasztasban is a kartya), a ket gyari 20% OCs 7850 meg megall 200W korul osszesen.
650es tap nekem pl arra kellett, hogy az FSP 500GLN volt a gep leghangosabb alkatresze anno (beleertve a 6950et), a Corsairral nyertem erzesre olyan 2-3dbAt. az meg ezen a szinten szerintem mar megeri
(mas velemenye meg nem erdekel, mert magamnak lett epitve
)
SLIvel hogy allnak a nevezett jatekok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged