Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz viperabácsi #313 üzenetére

a te kártyád az már teljesen más kategória, mint az enyém. a hd 5750 amikor kijött, már akkor a középkategória alján helyezkedett el.
    de ez már alkalmas egyedül is a monitor meghajtására.
    de nálam még a display portra egy aktív átalakító kellett, mert másképp nem ment.
    hosszú leírni, olvass utána.
    az újabb kártyáknál, így a tiednél is fennál-e ez, nem tudom.
    ráadásul a tied már 6 kijelzőt is meg tud hajtani, ha jól olvasom a linkelt leírásból.
    "AMD Eyefinity Technology Support
    - AMD Eyefinity Technology supports maximum 6 displays with 2 DisplayPorts via Multi-Stream Transport (MST HUB)."

ennél a gépnél persze, hogy lesznek komoly kompromisszumok, és még nem is teszteltem, tehát nem tudok nyilatkozni.
    a cél az, hogy egy igen kis költségvetésű, elavult gépből mit lehet kihozni.
    ez egy igen szűk rétegnek lehet megoldás.
    aki olcsón akar egy olyan passzív gépet, ami viszonylag kis fogyasztású, tehát napi munkára is jó, és korlátokkal még 3 kijelzős játékot is enged. kell hozzá kukázni 3 db. használt 22"-os monitort, azt is olcsón.
    és így az illető nem fél milkóból bohóckodik eyefinity, hanem van egy passazv gépe, 3 monitorja 130-150-ből. (mínusz esetleg a meglévő hulladékok.)

régen természetesen 2 kártya kellett hozzá.
    mint ahogy a másik 2 gépemben is 2-2 kártya van.
    (azaz az egyik igp + vga, de azzal nem játszom.)
    a nagy gépben pedig egy alternatív megoldás van: soft triple head.
    ott a főkártya, (gtx480), kiszámolja a játék mindhárom kijelzőre való képét, 2-t meghajt, a kiszámolt harmadikra valót pedig pcie-n keresztül átküldi egy belépő szintű "segédkártyára", nálam egy 8400gs-re.
    elég jól futnak a játékok, de nagyon macerás eljárás.

a hd5750-en, 5040*1050-en meglepően jól indult a hawx, így reménykedem, hogy régebbi játékoknál egész jó lesz az élmény.
    főként a simbin gtr evo-jára vagyok kíváncsi, mert az hibásan ment a softth megoldással a nagy gépen.

(#314) proci985

annyira elfáradtam, mire összejött egyáltalán az, hogy mindhárom kijelzőn legyen kép, majd a group létrehozása, jó sorrendben, hogy utána már csak erre futotta.
    most már egyszerűbb lesz.

egyre leszek még kíváncsi.
    ugye 3 gép, 3 kijelző, 3*3 kábel. kábel.
    alapból a htpc + mindenesre vannak dugva a monitorok.
    a jobboldalit le fogom választani.
    majd az eyefinity gépet erre az egyre rádugom.
    (mert ma kell 2 gép.)
    a legutolsó leállításkor lekapcsoltam a group-ot. -> 3 monitor 3*-os klónra váltott.
    de ugye most csak 1 monitor lesz rajta.
    valamikor kikapcs.
    majd este rádugom mindhármat, és bekapcs.
    ekkor vajon megint a 3*-os klón fog bejönni? amiből 1 kattintással létre tudom hozni az 1-3 csoportot, vagy nekiállhatok megint bűvészkedni?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák