Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz proci985 #60 üzenetére

az eyefinity + softth kombó nem lett ám világosabb, most sem. de nem baj. :D

"a perifériát is teljesen betöltötte a kép. ez az, amiről mindenki beszél, aki már próbálta,"
    a lényeg itt van. sokan azt hiszik, hogy az ember a 2 szélső kijelzőt bámulja, és forgatja a fejét. egy fsp-nél vagy stratgiainál még az is lehet, hgo ykipillog.
    de a döntő történések még mindig középen folynak. a 2 szélső kijlező igazából csak "ott van".
    erőltetett a hasonlat, de kicsit olyan, pint a philips amibilight-ja. ott ahogy a fények változnak a tv körül, az aktív rész megnagyobbodik.
    ott még nagyobb képet sem látunk, de mégis kitágul a érzékelési mező.
    itt is valami ilyen történik, csak sokkal aktívabbb módon.
    ezt nem értehtik, akik még nem próbálták, és a kávánál leragadnak, és jönnek az 1 db. nagy tv-vel.

viszont!
    ha valakinek van helye, bőven pénze, és vesz pl. 3 db. 40"-os tv-t, nem biztos, hogy jó megoldás. :N

1 kijelzős módban én már tudtam autós játékot elég széles spektrumban játszani, illetve fülke nézetből replay videót visszanézni. 22, 26, 32, 40, 50".

a 40 és 50"-nál már valami nem tetszett. próbáltam belőni az optimális távolságot, de a méretek, (kormány, műszerfal motorháztető) valahogy nem voltak természetazonosan érzékelhetőek.
    furcsán hangzik, tudom. miért mentem akkor közelebb, vagy távolabb. hiába tettem. ha közel mentem, akkor ugye ezek túl nagyok lettek. ha távolabb, hogy a méretek ideálisak legyenek, akkor optikailag zavart, hogy a kijelző túl messze van. ilyenkor egy 40"-on pilótafülke nézetben a tv bő másfél méterre van, közben a kormány előttem 20 centire. zavaró.
    egy 26-32-os tv-nél, amikor a tv távolsága 70-100 cm, és jó pozícióban van akkor a kormánykerék teteje majdnem oda kerül, ahol a képen is látható. a képi és a valós kormány összhangban van, nem érzem a tárgyakat sem kicsinek, sem nagynak, sem távolinak, sem közelinek.

hansúlyozom: ezek autós játékbéli tapasztalatok, máshol lehet, hogy nem így van.

én 3*32"-t tervezek emiatt (is). meg hát ugye ár, hely, stb...
    ha a középső kijlező 90-100 centire lesz, akkor a szélsők széle pont a perifériális látómező szélére kerülnek. azaz, azon kicsit túllógnak.

eyefinity, surround ellemző írások.
    teljesség igénye nélkül még 1x a linkek, egy helyen...

ATi Eyefinity izomból, tőböl, ökölböl - gabipaci

TripleHead2Go helyett ATI Eyefinity? - pointer4

EVGA GTX590 Classified Quad SLI 2 - nakos -itt az oldal közepétől nagyon sok 3 kijlezős sourrond game videó!!!!

• Male

nagyúr

Sajnos a határon van, vagyis kicsit fölötte.... 2048x1152 > 1920x1200. Ellenben a monitorokhoz gyárilag egy SL DVI kábelt adtak, és ment is vele simán... szóval itt a gondom. (mondjuk nekem nem kell egyszerre a három, csak kényelmesebb lenne, ha nem kéne kapcsolgatni.)

klambi: Attól függ mit programoz... nekem pl sokat gyorsít a munkán, hogy kettő van.

• jozsef m.

tag

Még annyi kiegészítésül ,hogy több monitor esetében sem kell 2D munkánál emelt órajelen járatni a VGA-t.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák