- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
big-J
őstag
Az osszsuly a gyorsulasnal, lassulasnal, iranyitasnal mindent elmond, mert igy vagy ugy de a tomeget el kell juttatni egy energia szintre.
En arra reagaltam hogy a felnin mikor lesz horpadas meg mikor torik a kullo egy katyutol. Na itt a tomeg mekkora resze mennyire rugozott sokkal fontosabb. -
Kroni1
veterán
Bafang tulajoktól kérdezném: másnál is úgy van alapból beprogramozva a rendszer, hogy ha az aksi 15-20% alá merül elkezdi szépen kicsit visszábbvenni a rásegítést? Ez az akksi védelmére van így vagy azért hogy tovább kitartson?
Ha csak az utóbbi az oka, akkor szívesen átprogramoznám, mindig pont a hazaérés előtti utolsó pár kilóméteres egyenesbe kezd el csökkenni, pedig ha maradna a teljes rásegítés akkor is simán hazaérnék vele...
-
Kroni1
veterán
válasz
Dr.FantastiK #3643 üzenetére
Én is azt írtam, h túlárazott, ugyanúgy ahogy a 900e Ft-os bringák is azok.. Szerintem. Csupán annyit írtam, hogy a visszafogott igényekhez teljesen elegendő lehet egy 3-400e ft-os bringa is, ha nincs rá több. Én hét évig nyúztam egy fapados, a legalapabb alkatrészekből álló 70e Ft-os gepidát a 110-120kg-os testsúlyommal, mindenféle gond nélkül bírta heti 5x a napi 32km+ munkábajárást, idén lett a monoblokk cserés, de amugy csak azért lett nyugdíjazva mert megvettem a pedelecet.
Somatom kolléga garanciális problémái a Bergusonnal pedig nem tudom hogyan kapcsolódnak a decathlonos ügyintézéshez. Nálunk volt decathlonos bringa gariztatás, minden alkalommal azonnal ott megoldották, sőt mondták ha ugyanaz a gond előjönne 3. alkalommal már nem javítják, hanem új bringát adnak.
-
Joshi
titán
válasz
Dr.FantastiK #3643 üzenetére
Somatomnak a Bergusonnál volt garanciális ügye ami szerinte nem volt megfelelő. Én nem általánosítanék sőt, még az is lehet hogy valakinek a Berguson gariztatása teljesen rendben ment.
-
Joshi
titán
válasz
Somatom #3637 üzenetére
big-J
Pont erről vitatkoztunk haverommal is. Szerintem ez sokkal összetettebb dolog annál, mint hogy összeadjuk a súlyokat és kész. Igen, a végsebességnél biztosan a jármű + ember súlyának összege számít. Gokartnál meg úgy általában autó-motor sportoknál is az összsúly számít. Azt mondjuk én se tudom elképzelni, hogy egy 12kg-os hagyományos MTB és egy 20Kg-os Pedelec között túl nagy különbség lenne, ha mondjuk a hagyományoson egy 100Kg-os ember ül, a Pedelecen meg egy 70Kg-os. Minden a súlyelosztáson múlik illetve milyen terepen van használva az adott kerékpár. Azért mondom hogy sokkal összetettebb dolog ez.
-
Dr.FantastiK
őstag
'' De munkábajáráshoz, visszafogott használatra igenis lehetnek elegendőek ezek szerintem, ''
nem er annyi penzt mint amennyit kernek erte, ez a Lenyeg, ez nem fika !
garancia ,, ?? ,, Lasd a SOMATOM kollega ugyintezesi kálváriáját ! rogton elmegy a kedved a Garanciátol !!
-
Gömbike
senior tag
Ezek mind kínai biciklik, csak a megrendelő szerint feliratozzák.
Ugyanezt lehet megvenni, csak olcsóbban a Praktikerben is.
-
vtechun
veterán
válasz
szitaati #3626 üzenetére
közben eszembe jutott, hogy első kerék hajtással még a fogaskerék és lánc sincs kitéve nagyobb terhelésnek.
Pl. Egy ilyen Benger E City pont jónak is tűnik munkába járási célra.
-
Kroni1
veterán
válasz
Somatom #3637 üzenetére
" az analógot egy 80 kilós ember hajtja, az elektromost pedig egy 70 kilós. A bringa terhelése pontosan ugyanakkora lesz."
Én nem értek hozzá, de bringás ismerőseim azt mondják, hogy ez nem igy van. Amúgy nekem is furcsa, de a bringa súlya (és azon belül a gördülő alkatrészek -> kerekek súlya hatványozottan) sok szempontból nagyon más mértékben befolyásol mint a bringásé.
Én is észrevettem, hogy tekerésnél is sokkal többet számít hogy a bringa 10 vagy 20kg-os, minthogy én 100 vagy 120kg vagyok.Mindentől függetlenül szerintem a vitában mindenkinek igaza van valamelyest. Én úgy látom, hogy ebike-ból érdemes valóban jó minőségüt választani ha teheti az ember, de az is igaz, hogy munkábajáráshoz nem kell olyan tech alánk mint a Mátrába terepezni. Az a baj hogy sokan a saját igényeikre gondolva lefikázzák a Dema, Decathlon, stb olcsóbb kat. bringákat. Egyik sem egy Merida, vagy KTM az tény. De munkábajáráshoz, visszafogott használatra igenis lehetnek elegendőek ezek szerintem, van a családban is ilyen, teljesen elfogadható tud lenni, deca garanciában is normális hozzáállást szokott tanusítani. Persze aki kipróbál jobbat dupla áron az megérzi a különbséget, de azért a célnak megfelelhetnek ha nincs rá több. Túlárazottak nemcsak a deca bringák hanem mindegyik, tény hogy jobb minőségű alkatrészekkel ellátott bringát is vehetünk használtan, de a több éves garancia nélküli gépekkel is be lehet fürödni.
-
Somatom
veterán
Megpróbálom még egyszer, hátha megérted. Azonos körülményeket feltételezünk, amikben a két szitu között csak annyi a különbség, hogy az analógot egy 80 kilós ember hajtja, az elektromost pedig egy 70 kilós. A bringa terhelése pontosan ugyanakkora lesz. Ha az egyik kirugózza testből az akadályt, akkor az a bringa kisebbet kap, de ugyanez igaz a másikra is. A háromszoros súly barokkos túlzás volt a részéről. Az enyémnél konkrétan 7Kg a különbség az analóg és a pedelec verzió között (15kg vs. 22kg). Trekkingelésnél ez semmit sem számít.
-
Somatom
veterán
válasz
Gömbike #3629 üzenetére
Nekem biztos nem felelne meg, mert nálam teljesen más igénybevételnek van kitéve az otthoni bringa. De, A -ból, B -be trekkingeléshez nem kellenek extrás cuccok. Külföldön, melóban egy 40 éves kempinget használok, amit otthon felújítottam. 3 gangos agyváltó, kontrafék, slussz. Símán elkirándulgatok vele a százegynéhány kilómmal.
-
vtechun
veterán
válasz
Dr.FantastiK #3624 üzenetére
Használttól, garancia nélkül ódzkodom. Ezek a Decathlonosak is csak a pályázat fényében kerülhetnek szóba. Garancia is van rá, nem is Bosch (attól is ódzkodom
).
-
vtechun
veterán
válasz
Gömbike #3618 üzenetére
hm, most egy 50 ezres biciklim van, aluvázas, amit még 2006 körül vettem, azóta 1x cseréltem rajta gumit, meg pedált - persze túl sokat nem mentem vele. (Robogózom, de ha lenne pedelec, akkor legalább munkába azzal járnék, szóval az csak évi 3-4000 km - gyerekoromban munka nélkül többet mentem évente
) Magyarán az én városi (alföld) poroszkálásaimra bőven elegendő. Ettől is sokkal rosszabb lenne egy 3-400 ezres Decathlonos pedelec?
-
Atos23
senior tag
Egyetértek. Nincs semmi kötődésem a Bergusonhoz, azt sem tudom, hogy jófejek-e egyáltalán, viszont bármikor jártam ott valami apró vacakért, mindig megnéztem az elektromos bringáikat. Azt tapasztaltam, hogy mindig van raktáron valami kifutó szériás, akár 2018-as rendszerekkel szerelt márkás pedelecjük 500k körül. Legutóbb egy Yamaha PW sorozatos, 0Km-es Haibike-ot láttam 520k-ért, vásárlástól induló 2 év garral.
-
Joshi
titán
válasz
Gömbike #3618 üzenetére
Itt leírtam azokat a márkákat, amiket érdemes preferálni. Nem minden márkát soroltam fel, de az elérhető árú lényeg ott van. Érdemes nézni a kifutó akciókat is.
-
Gömbike
senior tag
válasz
vtechun #3617 üzenetére
Az, mint a többi belépő pedelec bicajjal.
Az alkatrészek minősége tükrözi az árat.Személy szerint én ebbe a hibába estem, vettem egy Neuzer Zagon gépet. Gari után szétszállt a hátsó agy......
Amit beszereltettem, csináltattam hátsó kereket, az majdnem a fele volt a kerékpár eredeti árának!
Csak a hátsó kerék! S a normális E -biciklire való Continental gumi darabja is 11.600 Ft. Persze van drágább is ennél, ez csak városi gumi.
A plázás, sportáruházas pedelec kerékpárok fékei is megérnek egy misét....., a lánc, stb.
-
vtechun
veterán
válasz
Dr.FantastiK #3589 üzenetére
mi a baj a Decathlonos biciklikkel?
-
big-J
őstag
Ilyet latott mar valaki? Hanyodott tobb mint egy evet a kerek, ebbol valamennyit a napon. Most felfujtam es 1 helyen van ilyen turodes.
Belsovel hasznalom de nem megy le a repedes a belsoig. Nem V alaku hanem ilyen redo szeru.
-
-
Kroni1
veterán
Az az 1000km azért nem általános gondolom.. Persze tudom egy ebike jobban eszi a láncot mint egy sima, de én 7 évig használtam a gepida alboin 200-amat, az utolsó években napi 30km minden hétköznap, és a láncfújás mellett ha jól emlékszem a 7 év alatt összesen 2x volt láncszettcserém.
Nézegettem amúgy a hátsó fogassorokat, azért durva, hogy amíg az 5000Ft-os 389gramm, addíg egy 20k-s Deore XT sor 265g-os.. Nem is gondoltam, hogy itt ekkora súly külömbségek vannak, persze meg is kérik az árát rendesen.
-
Kroni1
veterán
válasz
gergo5991 #3602 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni! Igen tudom, a távgyógyítás nem az igazi, elviszem egy haverhoz aki szerel, majd beállíttatom vele és megnézi rendesen, mi lehet a bibi. Én is azt gondolom, hogy nem váltóbeállítás, mert nem súrlódik, egyértelműen csak akkor ugrik mikor terhelem, valamelyik középsőben is ugrott már, de a legkisebb 11 fogasban is ugrott ma reggel párat rásegítés nélkül próbálva is, mikor nagyobb sebességgel suhanva még rágyorsítanék.
-
Atos23
senior tag
Nekem 1000 km alatt kellett láncot cserélni, mert megkopott a hátsó keréksor a sok 1-2-3 fokozatban tolt Hármashatár-hegy és Normafa miatt.
Egyébként a láncon semmi nyúlás nem volt, dehát a szabály az szabály, egyszerre kell őket cserélni. KMC Z99 volt rajta.Amúgy a hibajelenség az volt, hogy ezekben a fokozatokban amikor odaléptem, egy hatalmas kattanó hangot adott ki a komplett hajtásrendszer.
Bevittem egy bringaboltba cseréltetni. Mivel a fogassor lesz legközelebb is a gyenge pont, most csak egy Shimano CN-HG53 lácot tettek fel, és valami hasonló kategóriás fogassort, semmi gondom vele eddig 350km alatt.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Elektromos kerékpár töltésjelzőjével kapcsolatban szeretnék kérdezni.Pl. ezen a képen lévő jelnek milyennek kellene lennie, ha az akku 100%-ig fel van töltve?:
Köszi!
-
gergo5991
őstag
nem szeretnék távgyógyitani, elkopottnak / annyira elkopottnak nem látszik, lehet egy váltó állitás segitene rajta, bár saját tapasztalataim alapján ha erős terhelésre ugrik a lánc akkor vagy a lánc vagy a kazetta kopott / nyullott meg, mert ugyebár terheléskor teljesen felfeszik a lánc a kazettán lévő fogra, és ott a váltónak annyi befolyása nincs rá, akkor lenne a váltó gyanús ha menet közben is végig zakatolna / surlódna és próbálni ugrálni le vagy fel. Hanyas fokozatban csinálja ezt amúgy?
-
Kroni1
veterán
válasz
gergo5991 #3600 üzenetére
tiszta sor, mindig visszaváltok emelkedőnél, elindulásnál stb...
A bringa amúgy egy Dema Elliot tour trekking, nem mbt valóban. KMC lánc volt rajta, ezt cserélték le egy 12e Ft-os Shimano láncra gariban, mert a KMC-n meg volt szorulva egy szem, mindig ugrott. Ha ajánlotok egy jobb sort hátra ami kompatibilis én megveszem, láncból is szivesen veszek egy erősebb KMC-t amit fentebb ajánlottak, mert habár csak ritkán jelentkezik ez a hiba, de a lelkemet akkor is zavarja.
Mellesleg itt egy kép a hátsóról, én ebből nem tudom megmondani h kopott-e, de ha egy jobb minőségűt érdemes ratenni akkor mindenképp cseréltetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest