Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
01.21-én rendeltem virágmagot banggood-ról (nem xiaomi márkájú virágmag, de azon se csodálkoznék), 02.03-án megérkezett. egy bélyeg nagyságú átlátszó lehegesztett mini zacskó egy A4-es barna borítékban pár nappal előtte is rendeltem, azért, mert azok már akkor voltak raktáron, ez az egy meg nem, de azok még nincsenek itt.
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
válasz pajszer91 #75774 üzenetére
ilyen olcsó usb hubot már rendeltem vagy 5-öt (különbözőket) meg kaptam is repi ajándéknak hasonlót. mindegyik 1.1-es, sőt, van, amelyiknek egy-két portja eleve nem működik, vagy működik de kontaktos, vagy ha kapcsolós, akkor a kapcsoló nem működik, vagy a visszajelző LED nem működik. mindegyikre 2.0 volt írva, egyik sem az. azt nem értem, honnan szednek ennyi usb1.1 vezérlőt, amikor már annyi éve 2.0 az alap, hogy annak kéne olcsóbbnak lenni... azért írják rá, hogy 2.0 mert azt is beledughatsz (evidens), de 1.1 sebességen megy.
-
Flashy
veterán
válasz st6969 #75846 üzenetére
az olcsóbbak nem GPS-esek, hanem bluetooth-osak csak, a nyomkövetés annyi hogy telefonra teszel egy alkalmazást, ami szól ha elveszti a látóköréből. amelyiknél "működési távolság X méter" van írva, az általában ennyit tud. igazi nyomkövetéshez GPS vevő és GSM adó (SIM kártya foglalat) kellene bele, az már nem gombelem és nem pár dollár. a facebook dobált be hirdetésnek egy lapos fém kinézetűt egy pár hete, utánaolvastam mert nagyon nyomták, na az annyit tudott pluszban, hogy ha elszalad a kutya (autó), kikerül a te telefonod hatóköréből, de másvalaki közelében van, akinek ugyanez az app fent van, akkor neten keresztül szól a te telefonodnak hogy hol van.
-
Flashy
veterán
válasz debcamp #75888 üzenetére
az a durva, hogy amint feljebb írtam, a facebook pár hete rettentően nyomta a pofámba egy ugyanilyen, csak máshogy kinéző cucc reklámját, ezért néztem én is utána. a weboldal leírja kicsi betűkkel, hogy hogyan működik (BT, plusz ha az elveszett eszköz másvalakinek a telefonjához megy közel, akkor az szól az enyémnek neten, ami nem rossz ötlet, csak ott kell elveszteni, ahol sok olyan ember van, akinek fut ugyanez a progi...), de nagybetűkkel azt hangsúlyozzák hogy elveszett kutya, gyerek, autó megtalálására bárhol is van, vegyél huszat és akaszd rá mindenre. a weboldalon rengeteg facebook hozzászólás látszik elégedett ügyfelektől, akiknek az életét jobbá tette, kis gáz, hogy mind kamu. van hozzászólás szövegdoboz, de ha írok bele, akkor hibaüzenetet ad, és a hozzászólások mindig ugyanazok, holnap is "1 órája" írta Laci hogy milyen jó (nem igazi beágyazott facebook)... jogilag biztos nem szélhámosság, de azért mégis csak átverés.
-
Flashy
veterán
válasz daniel2121 #75897 üzenetére
SIM nélkül a kulcstartó tudja ugyan, hogy hol van, csak nem tudja neked elmondani
-
Flashy
veterán
válasz Flexy90 #76177 üzenetére
pont R4 Prime-ot vadászok napok óta egyrészt Europe Expedited posta rájön még 20 dollár, de az nem baj, viszont az ára még így is túl kevés, ami azért gyanús, mert sehol máshol nem lehet kapni, eddig 2 ilyen sosehallottam-nevű oldalon találtam állítólag "in stock" és a másikról több volt az átveréses tapasztalat, mint a nem már "megvettem" egyszer tinydeal-nél, aztán kiderült hogy nincs, de nem szóltak, csak nem történt semmi a rendeléssel, nyaggattam őket 1 hétig, mire nagy nehezen visszautalták...
-
Flashy
veterán
válasz Flexy90 #76193 üzenetére
fene egye meg most szöget ütött a fejembe ez a giztop ilyen olcsóért sehol nem volt soha, még postával együtt is jó, de szinte még akkor is jó az ár, ha áfa és vám rákerülne véletlenül (bár elvileg EU postát választottam ki). megpróbálom megkérdezni tőlük, hogy van-e raktáron, mert ha rendelés és fizetés után derül ki hogy nincs, megint várhatok 1 hetet a visszautalásra. a giztop weboldalt mindenesetre kösz, még nem hallottam róla eddig, felírom a többi közé
-
Flashy
veterán
a wifi elérhető sebessége sok mindentől függ, most ezt nem vezetem le részletesen, de a 150Mbitet tudó n-es már megfelelő kell, hogy legyen és nagyjából ezeket is lehet most a legolcsóbban venni mini változatban. ha találsz 300Mbitest, az még jobb és ha külső antennája van, az se rossz.
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
válasz AndrewBlase #76814 üzenetére
nem kell ezt túlkomplikálni. az átviteli igényeid nem nagyok, a 2,5 méter meg annyi hogy gyakorlatilag összeér a két eszköz, vedd a legolcsóbbat és jó lesz. de komolyan.
-
Flashy
veterán
válasz xcvbxcvb #77155 üzenetére
szinte biztos, hogy abban nincs, azért van több féle. valahol láttam ilyet szétszedve, ott van a helye a nyákon, de nincs benne vevő.
ilyen(nek kinéző) tanítható 433-as távirányítót rendeltem ebayről olcsóbban, úgyhogy érdemes rákeresni máshol is. viszont ez másik távirányítóról tanulja meg, nem tudom, hogy külön a vevő és külön a távirányító hogyan mutatható be egymásnak. én sima barkácsáruházas távirányítós konnektorokat vettem, annak a távirányítójához másoltam biztonsági mentést vele.
ezek a sonoff-ok nekem azért nem tetszenek, mert valami távoli szerveren tárolja a beállításait, a telefonos app ott állítgat át dolgokat. nem is biztonsági szempontból zavar, inkább az elv, hogy ha nincs net, ha a szolgáltató lekorlátoz egyszer, ha a kínai szervert leállítják, onnantól nincs kapcsolgatás. -
Flashy
veterán
válasz bexinho23 #77151 üzenetére
tapasztalatok meg olvasgatás alapján: van néhány olyan eszköz, aminél egyértelműen írják, hogy ne használj tölthetőt, de általában minden elmegy akkuval. régebbi AA-s fényképezőt, AA-s vakut soha nem is használtunk eldobhatóról, tehát biztos megy.
ami kivétellel találkoztam: csecsemő matraca alá tehető légzésfigyelő, vérnyomásmérő és termosztát. de lehet, hogy ezeknek a jó része is elmenne akkuról.
töltőt biztos érdemes rendelni, akkunál ha a legolcsóbbat veszed, szinte biztos, hogy a kapacitása töredéke lesz annak, amit ráírnak.találtam a múltkor egy jó oldalt, húszéves a design, de a tartalom új, az ember rengeteg mindent tesztel, töltőket és akkukat is: [link] hátha találtok benne hasznosat.
-
Flashy
veterán
válasz Donki Hóte #77278 üzenetére
nekem van olyan, ami ha hozzáérek az égő fém burkolatához, akkor halványan világít, meg van olyan 9 méteres ledes karácsonyi csövem (Pennys), ami kikapcsolva is dereng bizonyos konnektorokban.
a kapcsoló az egyik vezetéket szakítja meg, a másik és a védőföld között folyik áram talán. hogy miért, azt nem tudom, más rendellenesség nincs a lakásban, meghibásodott berendezésről se tudok. sajnos valószínűleg a villanyórát ez is tekeri, úgyhogy egyelőre ingyen sör előbb lesz -
Flashy
veterán
aggódók figyelmébe: nekem ma megérkezett egy ELM327 autós OBD2 diagnosztikai akármi zsaroló levél nélkül. Kicsi kék CD nélkülit rendeltem, de az is jött hozzá (mini cd). Ezek szerint nem a CD és nem maga az eszköz amire ugranak, hanem valószínűleg az az egy bizonyos típusú eszköz, amit a korábban linkelt fenyegető levélben is utaltak.
-
Flashy
veterán
válasz AndrewBlase #77443 üzenetére
nekem eddig háromszor volt ilyen, sose jött helyre (gondolkodhattam, mi a fene volt az, mert még az se derül ki, csak az eladó termékei alapján), kétszer megjött a termék, a harmadik épp most van folyamatban. a vicc hogy tök jelentéktelen dolgok, gyereknek való szilikon karkötő, vágható kábelkötöző tépőzár, most meg telefonra üveg. talán a karkötő ami lehet hogy jogvédett rajzfilmfigurát tartalmazott, de az eladó azóta is árulja, szóval passz.
-
Flashy
veterán
válasz clava01 #77664 üzenetére
nem akarok belepofázni, de az utóbbi időben néztem-olvastam töltő teszteket és ordenáré minőségben gyártják őket, szó szerint hajszálon múlik, hogy ne menjen ki a 230V az USB-re. én azt mondom egy többtízezres telefon elé 1-3ezerért megéri a töltőfej (ki lehet fogni márkásnak mondhatókat ennyiért). van nekem is 1dolláros, még működik, de ébredtem már arra, hogy csipog a riasztóközpont, hogy nincs tápellátás, mert egy hdmi tv-stickhez adott (az is volt beledugva) noname 230-USB töltőfej beszart és levitt két kismegszakítót (tűz nem lett és a stick is működik). szerintem az olcsó nem beválik, hanem MÉG nem romlott el (úgy mondom ezt hogy én is két cent különbség miatt is hajlandó vagyok más oldalakon is keresgélni)
-
Flashy
veterán
jó ötlet, de korrektül karbantartani a táblázatot, főleg árakkal együtt elég macerás. igaz, hogy így meg a fórum fele az, hogy "X termék most éppen hol ócsó", lehet hogy inkább azt kéne javasolni, hogy ha tudod mit keresel, akkor írd már be a 4-5 legnépszerűbb bolt keresőjébe mielőtt megkérdezed. ami nem lehet rossz esetleg egy megbízható márkák listát összerakni és akkor aki normálisat akar, arra keressen, aki olcsót, az meg rendezze ár szerint növekvőbe.
-
Flashy
veterán
válasz TheProb #77757 üzenetére
ja, meg a napelemes tölthető lámpák, amiben sima elem van, a napelem meg kockás mintás matrica
de valaki, aki ért hozzá, kiszámolhatná, mennyi energia van egy 9V-os elemben. amúgy a végén odavág amikor egy plusz elemet csak úgy belerak az elektronika mellé a (fém?) dobozba...
-
Flashy
veterán
válasz DrojDtroll #77951 üzenetére
attól, hogy valaki rendelt már még nem fogja tudni, hogy most hol a legolcsóbb, te is rákereshetsz azon a pár szokásos oldalon, de az ilyesmi úgyis ebay-aliexpress vonalon lesz a legolcsóbb. már rég meg is rendelhetted volna...
-
Flashy
veterán
válasz Silent77 #77996 üzenetére
de az ebayes leírásban nem szerepel hogy a szoftver, amit adnak hozzá illegális (még a programok nevét sem írják, csak azt, hogy +CD), és azt sem írják, hogy a termék egy másik védett termék illegális másolata. az, hogy valami olcsóbb, mint a márkás, nem mindig kell, hogy egyértelműen azt jelentse, hogy illegális másolat.
ha elkapják behozatalkor és elveszik a terméket, az még egy dolog, de hogy a magánember vevőt akinek még a kezében se volt a termék lehúzzák 50-re, ha nem akar fizetni, akkor csak 25-re, ez mi...
-
Flashy
veterán
de ebben van egy olyan összetevő is, hogy az ebay-es adatlapon nincs feltüntetve a szoftver neve, és az sem, hogy maga a termék egy drága termék illegális másolata-e. mivel ezeknek a termékeknek az előállítási költsége pár fillér, pusztán az olcsó ár egyáltalán nem gyanús ha Kínából rendelem. nem kéne tudnom, hogy van benne jogvégett technológia, a szoftverről meg sok helyen semmit nem írnak, miért ne adhatnának hozzá ingyenes vagy próbaverziós változatot. ennyi erővel ha holnap kiderül hogy X tévé oprendszere tartalmaz védett kódrészletet, minden vásárlót megbüntethetnek. szerintem itt az az egyik kulcs, hogy a vevőtől elvárhatjuk-e hogy szabadalmak bújása nélkül felmérje hogy az a kis szar miért kéne hogy 100ezerbe kerüljön amikor előállítják 1 dollárból, megveszem 5-ért. egész Kína ontja a hamis szarokat, de a világ nem tud és nem is akar semmit tenni, akkor ne a vevőket akarja a cég lehúzni.
szerintem azzal lehetne lezárni a témát, hogy ezek védett termékek, mindenki saját felelősségre vásároljon, mert nem lehet tudni, hogy pontosan mit kap és annak melyik része esik védelem alá.
-
Flashy
veterán
megint van egér
korábban linkelte be valaki hogy rendeltetek innen, megőriztem az url-t, most egypárból van készlet, egyet rendeltem én is most. -
Flashy
veterán
válasz BullZeye #78192 üzenetére
a fehér félgömb érzékel egy bizonyos távolságon és egy bizonyos szögön (kúpon) belül. hogy pontosan honnan vesz észre, azt ki kell kísérletezni, de körülményektől is függ, milliméterre pontosan nem lehet belőni. a környezettől lényegesen eltérő viszonylag kicsi hőforrásra kapcsol be (ez általában a látóterében megjelenő ember vagy állat). általában bekapcsolóként működnek, tehát nem úgy hogy egy integetés be, még egy integetés ki, olyan nekem is kellene
-
Flashy
veterán
én nem tudom miért vannak oda érte az emberek, csak egy sima toll, feketén ír. jól néz ki és állítólag szépen ír. megéri? egy marék signettát kapok az áráért, de nem veszek azt se, mert nem írok semmit tollal, ha mégis, akkor is kupacokban állnak a tollak minden fiókban...
-
Flashy
veterán
válasz Saccco #78677 üzenetére
nekem is tetszik (vagyis a gyereknek, na), csak jól meg kell nézni a leírást is, hajlamosak lekicsinyített gyereket fotosopolni a játékok mögé. arra kíváncsi lennék, hogy igazi Duplóval mennyire kompatibilis, tudom, hogy nem lehet tökéletes, de ha tud alá emelvényt építeni belőle és nem dől össze, az itt elég...
-
Flashy
veterán
válasz kirkri #79097 üzenetére
én sima sokszázwattos (aránylag olcsó) halogénes reflektorba rendeltem kínából LED-es égőt. meglepő, de eddig egy sem égett ki, pedig van, amelyik már több, mint két éve kint van (legolcsóbb LED-nél ez már soknak számít). mondjuk lehet, hogy az is segít, hogy a szabadban nem fülled be és nem is ég sokáig egyfolytában.
de amúgy valóban Lidl-Aldi helyeken is rendszeresen megjelennek érzékelős reflektorok, különálló mozgásérzékelőt Tescoban is vettem olcsón, nem biztos, hogy érdemes kintről. -
Flashy
veterán
válasz Ballage83 #79122 üzenetére
valószínűleg sokan rendeltünk már. messziről látható különbség nemigen van, megfelelő táp és megfelelő hűtés kell nekik. a vízálló simán felragasztva hamar elöregszik, a táp teljesítményét gyakran túlhazudják (tönkremegy és halványan világít). a led chip méretével nő a fogyasztás és a fényerő is. mit mondjunk még?
-
Flashy
veterán
válasz DJ. Ru$y #79267 üzenetére
(nem csak neked válaszolok, csak hogy a thread meglegyen a Válaszra nyomtam)
ironikus, azért rendelünk minden szart Kínából, hogy kikerüljük a kereskedői hálózatot és a termékre rakódó extraprofitot, ne kelljen magyar boltból sokszorosáért megvenni. erre jön a forgalmazó és letiltja a kínai webshopokban a termék forgalmazását hozzánk, hogy az egyetlen lehetőség a magyar boltból sokszorosáért lehessen.
én megpróbálkozok a SESOO márkával, eléggé ugyanúgy néz ki, de azt még küldik. egyet rendeltem belőle, ha megjön, majd beszámolok róla. -
Flashy
veterán
válasz dugesz77 #79277 üzenetére
én úgy értem, hogy a SESOO is sima 433-as fix kódos távirányítós, a távirányító, amit adnak hozzá sima tanítható távirányító, ha a Broadlink tud 433-at tanulni, akkor valószínűleg kompatibilis lesz, biztos hogy a SESOO is a leghétköznapibb alap szabványt használja...
-
Flashy
veterán
kollégám rendelt Blitzwolf töltőt, a fehér, QC nélküli kétportosat, első használatra kinyírta neki a futó óráját egy éjszaka alatt. pulzál benne a kék LED konstans világítás helyett, a kimenő feszültsége kb 3 és 8 Volt között szinuszol, rádugott telefon kb 1 másodpercet tölt, aztán 1-et nem. a shop (nem akarok rosszat írni mert nem emlékszem, valamelyik a sok népszerű közül) a felét akarja visszafizetni neki... ezentúl minden töltőt multiméterrel ellenőrzök, bár arra sincs garancia, hogy a harmadik használatkor romlik el persze.
-
Flashy
veterán
válasz AndrewBlase #79471 üzenetére
attól függ, mennyire vagy hobbiszerelő és mennyit akarsz rászánni. ha évente 1-2x mérsz valami gyenge áramú dolgon, akkor az olcsó is jó (de azért olyat keress, aminek van csipogós rövidzár mérő módja is). ha kényelmes is legyen és még biztonságos is, akkor inkább feljebb az árral. az olcsó sárgával konnektorba is csak óvatosan mérj, mindegy mit írnak rá, még a biztosítéknak is csak a helye van meg, a vezetékek meg hajszálvékonyak de ha ceruzaelemek feszültségét mérnéd leggyakrabban, vagy szakadást-rövidzárt dróton vagy egyszerűbb nyákon, akkor fölösleges műszerfétist kifejleszteni és százezerért venni dísznek. én ilyenre használom, van kettő ilyen háromdolláros, nekem tökéletes...
-
Flashy
veterán
válasz AndrewBlase #79476 üzenetére
hangszóró-jel (kicsit mint a wifi jel) szokott lenni a tekerő egyik állásán vagy magában, vagy egy dióda-jel mellett. a 830B-n nincs, csak a diódajel van, a képeken a tekerő jobb alsó végénél lenne. a 830D-n van asszem. amúgy most megtetszett nekem is a drágább, amit ajánlottak feljebb, de nem veszek, mert nem használnám annyit
-
Flashy
veterán
válasz Sterilzona #79926 üzenetére
tesztet, videót néztem róluk, azok alapján nem igazán éri meg. a napelem nem ad le annyi áramot, hogy értelmes időn belül feltöltse az akkut. egész nap kint kell hagyni a napon, amit az elektronika nem igazán szeret, és még akkor is alig töltődik. nem olyan, mint konnektorról 2 óra alatt megtölteni...
-
Flashy
veterán
válasz nimfas #80335 üzenetére
mindenképpen bemásolja PC-re. ez majdnem teljesen úgy viselkedik, mint 3 vinyó 3 kábellel 3 USB portra csatlakoztatva. kivéve, hogy 1 USB3 sebességen osztozik a három. az átviteli sebesség a külső ház vezérlőjétől fog függni (és persze a meghajtóktól). a NAS az egy számítógép, hozzá csatlakoztatott vinyókkal. a "házon belül" ott is pont ugyanazt jelenti, mint a PC-nél, ott is bemásolja a vinyóról és kiírja a másikra.
-
Flashy
veterán
válasz zoltan6 #80468 üzenetére
ennek a mini USB-LED-nek egész erős fénye van, de kis konstrukciós hiba, hogy a tetején is fém a bevonat és bele lehet dugni fejjel lefelé is és akkor rövidre zárja az USB aljzat összes érintkezőjét és akkor olyan hibaüzenetet ad a Windows, amilyet még nem láttam előtte
-
Flashy
veterán
válasz dugesz77 #80879 üzenetére
nekem is megérkezett a SESOO, én kétgombos virágmintásat rendeltem próbából, kívülről nézegetve tetszik, de én még egyelőre azt nézegetem, hogy karmos befeszítős dobozba hogyan fogom beszerelni.
az előlap lepattintás nem volt egyszerű, ha csak kicsit nyúlok alá csavarhúzóval, akkor csak hajlik a műanyag, aztán beljebb toltam és lejött az érintőpanel is az üveggel. -
Flashy
veterán
motorola defy+ rendes gyári töltőjével is csinált olyat, hogy nem reagált rendesen az érintésre, töltés közben pl nem tudtam felvenni ha hívtak, mert az ujjal húzást nem követte végig. azt írták valahol, hogy ilyen a telefon. nem hiszem, hogy elrontaná a telefont a jelenség, de akit zavar, kénytelen másik töltőt használni.
-
Flashy
veterán
válasz DessertFox #80948 üzenetére
12V DC, ebből a teljes 5 méter kb. 24W, tehát 2A-s tápegység a minimum. ha vágod, arányosan kevesebb.
ebay-aliexpress keresésbe: led strip power supply, aztán válogass, de a nagyon kicsi tápegységek nem mindig hozzák azt, amit ígérnek, inkább nagyobb teljesítményűt, vagy kettőt. (túl gyenge táppal nem olyan fényes, a táp meg hamar tönkremehet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest