Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jetteroh

csendes tag

válasz Diák66 #1481 üzenetére

Köszi szépen a jelzett információkat.
    Secure Boot:
    még az elsők között kikapcsoltam, mert amikor megkaptam a laptopot, USB-ről boot-olva az első dolgom az volt, hogy lementsem a rendszer lemezt - ezt a mentő programot, természetesen, nem biztonságosnak vette.
    a nem aláírt illesztőprogramok telepítését engedélyezni:
    Utánaolvasva azt láttam, hogy ez akkor kell, ha hisztizik telepítéskor. Az első felrakáskor volt is ehhez hasonló, és az Astrometa honlapon is írták. Azután ügyeskedtem és azóta sosem ír ilyet. Az biztos, hogy nem a hivatalos megoldással csináltam, de nem emlékszem hogyan. Kézzel is feltettem a különböző változatokat, remélve, hogy valami jobb lesz - de legjobb esetben is csak a már írt:
    "A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)

{Hibás lemezkép}
    A(z) %hs nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újratelepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, illetve a program forgalmazójához. Hibaállapot: 0x"
    sárga háromszöges probléma van.
    De előtte próbáld ki ezt a drivert az astrometa tunerhez: ...
    Ezt feltelepítve (előtte a rejtett eszközöket is töröltem) sajnos az előbbi üzenetet kapom. :W Ez nem aláírtsági hibának tűnik, hanem egyszerűen utálja ez a Win10. Az az érdekes, hogy a korábbi gépemen frissített Win10 is ugyan azzal a verzióval bírt, bár nem gyári OS volt rajta, hanem USB-ről telepített. Azzal meg nem volt semmi hiba a tunerrel. Jelenleg nem ér annyit, hogy a legális licenszt feláldozzam emiatt (céges a gép).

Új hozzászólás Aktív témák