- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
Kerestem is a cikkben, de sajnos nem volt róla szó így utána kellett néznem.
Ahogy te is írtad, nyárra ígérték a VR támogatást de lehet, hogy Oculus exclusive lesz. Meglátjuk.
-
GalaHU
addikt
Konzolon én is csak a GT4-érától vagyok aktív, de az autószimeket amikor csak lehetett PC-n toltam. Az elévülési időn túli időszakban használt PC-s "biztonsági másolatok" helyett meg már csak a konzolos verziókat lehetett levadászni az e-bay-en...
A kimaradt cuccokat bármikor átveszem!
(Bár néhány csak más kiadás, a ProRally 2001 jöhet! )
Mondjuk a RBR elég érdekes konzolon, pláne kontival...
-
GalaHU
addikt
Hát... nem verseny, de nekem is akad pár darab...
Ha minden igaz akkor az összes rally-s "szimulátor"-nak nevezhető alkotás, és itt legyen elég annyi, hogy van bennük legalább egy belső nézet...
Persze, ha valami kimaradt, akkor szívesen veszem a tippet! A DR2.0 még azért hiányzik, mert egyelőre csak steam-en van meg, vadászok egy jóáras gyűjtői XO-s verzára.
-
PuMbA
titán
Összességében szerintem annyi, hogy nem kell pedestálra emelni játékokat (például a Dirt Rally 1-et vagy az RBR-t), mert akkor nagyobb az esély a csalódásra, hiszen arra várunk, ami nagy eséllyel nem lesz, hanem minden játékban van kiemelkedő dolog és ezért játszunk velük és a lényeg, hogy legyen minél több jó ralis játék
A Dirt Rally 2 egy jó játék, de más, mint az 1 és nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, de ettől még nem rossz és több játékkal egyébként meg lehet látni az előnyeit.
-
PuMbA
titán
válasz
HELLAFLUSH #67 üzenetére
"vegyél csak meg minden szart a pénzedért, mert én nem fogok."
Nem hiszem, hogy azért, mert a grafikában pár dolog nem olyan szép, már valami szar
Más dolog meg jóval szebb, mint az 1-ben, szóval azt is kell nézni, mert ezek az egyoldalú kinyilatkoztatások általában nem fedik a valóságot. Aki szerint a fizika is rosszabb, mint az 1-ben, értem oké, de az is igaz, hogy az autók súlykezelése meg sokkal jobb lett és nem állsz meg murván 150-nel a kanyar előtt minden esetben, mint az 1-ben, hanem szépen kicsúszol.
-
Köszi, így már érthető a dolog!
Akkor skippelem a Rally játékokat, maradok a Forzánál vagy Need for Speednél szerintem.
15 sec penalty for "driving into spectators"
DIRT RALLY RESET AFTER HITTING WALLItt a jelenség amúgy, de akkor ez ezek szerint normálisan ezekben a játékokban.
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
Akkor te nem ismered ezeket a pc-n:
-
válasz
HELLAFLUSH #67 üzenetére
+1
-
D.Va
őstag
válasz
Hopkins95 #65 üzenetére
A Dirt Rally-ban is és a WRC játékokban is azért büntet idővel ha lemész a pályáról, mert az online versenyeken mindenki levágdosta a kanyarokat, nem kicsit hanem durván, így az online meccsek átmentek rally versenyből egy olyan kabaréba hogy "ki tud nagyobbat levágni", így nyerve másodperceket... Szóval a nem fair play játékosok miatt ezt muszáj bevezetni sajnos.
WRC5 világbajnokságon már olyan kamikaze mutatványokat bevetettek az unfair játékosok hogy direkt telibevertek buckákat így átugratva egész kanyarokat így nyerve 5-10 (!!) másodperceket. Így a WRC 6-tól ott is elkezdték büntetni a pályaelhagyást, illetve sokkal szűkebb lett a pályák mentén az a terület ahol még nem ad a játék büntetést, illetve nem rak vissza a pályára.
Egyébként ha jól tudom, (de lehet tévedek) belső ív levágásánál a valódi wrc versenyeken is büntetnek ha kettő (vagy 3?) kerékkel az úton kívül halad az autó... -
Rally Championship 2000 (Mobil 1 Rally Chanpionship) volt a kedvencem!
Én ennek szellemében vettem meg a Dirt Rally játékot is, de rá kellett jönnöm, hogy nem adja azt az élményt. A vezetés, az büntetések, egy csomó dolog más volt abban. Abban pl. nem baxott meg a játék időbüntivel, mert lementél a pályáról, csak akkor, ha nem mentél át az időmérő kapun. Voltak benne rövidítések is(ha jól emlékszem), amit ki lehetett használni. Meg ilyen változatosak voltak a pályák, hogy ilyen magas városkapu alatt kellett áthaladni meg ilyesmi. Vagy mikor a Stonehenget kellett kerülgetni(ilyen köves rész).
Ja meg a szellemkocsi, jó úgy versenyezni, hogy látom hol tart a másik és próbálom minél hamarabb utolérni. Csodálkoztam is, hogy ilyesmi miért nincsen a Dirt Rallyban.
-
D.Va
őstag
Rally Trophy nagy királyság! Főleg magyar navigátorral
És bár nem rally de a magyar 1nsane... Sok off-road játékban ma sincs olyan jó fizika... -
D.Va
őstag
Still got doze
<3
Mekkora gémek ezek! Mai napig elő veszem őket néha néha a feeling miatt... Ezek közül is a RC2000 és a RallySport Challenge a kedvencEmléxem anno hírekből egy xbox játékos az apja halála után pár évvel elővette a RallySport Challenge-t mert az apjával mindig együtt versengtek benne a köridőkért. És a fia mikor előveszi mindig megállt a cél előtt hogy az apja ghost replay-eit mindig vissza tudja nézni... Ez is egyfajta "emlék" az elhunyt édesapáról...
Asszem fent van YT-n vidi.
-
PuMbA
titán
válasz
HELLAFLUSH #54 üzenetére
Nincs nagyobb gépigénye, mint az 1-nek
Nálam szebb és ugyanolyan sebességgel megy AMD RX460-nal.
"kb fél órát bírtam"Hát igen, nagyon nagy tragédia a mai kis viráglelkű embereknek
A 2000-res években nem láttam ennyi nyavalygást, mint amit ma le bírnak nyomni az emberek
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Jakuskacsa #34 üzenetére
szerintem is nagyon gázos ez a grafika, nem is értem minek ennek olyan gépigény...kb fél órát bírtam aztán refund.
-
snecy20
nagyúr
válasz
dreampage #47 üzenetére
Szerintem a grafika kapcsán csak az elmosódottság ami úgy lényegesebb és szembetűnőbb, meg nyilván a picit magas gépigény. A nedves felületes csillogása, tükröződése is kicsit túl lett tolva, de az szerintem látványos. Összességében ja, mondjuk egy Forza 4-hez képest nagy a lemaradás, jó pár évnyi, de nem veszés.
-
PuMbA
titán
válasz
Hopkins95 #49 üzenetére
Ha lelőnék is a szervereket, akkor nagyon könnyen ki tudnak adni egy utolsó javítást, ami a karriert kapcsolat nélkülivé teszi és kiveszik a karrier közül az online daily, weekly és monthly challenge-eket
"Mondjuk csodálom, hogy nem tért ki erre a cikk, mert szerintem ez egyeseknél deabreaker lehet."
Akiknél ez dealbreaker, azok megint csak elvesznek a részletekben és saját magukat "gáncsolják el". Ők esnek el a játék élményétől.
-
Ezt nem tudtam.
Csak eszembe jutott a nem olyan régi hír, hogy leállnak a Driverclub szerverei és párhuzamot húztam. Azért szerintem mindenképp jobb lenne, ha átcsinálnák úgy mint az élőző részben, hogy mehessen offline is.
Mondjuk csodálom, hogy nem tért ki erre a cikk, mert szerintem ez egyeseknél deabreaker lehet.
-
D.Va
őstag
Így van ha valaki nem tud élvezni egy játékot az nem feltétlenül a játék hibája. Én pl a Sega Rally REVO (2007) vagy Xpand Rally vagy épp a Rally Trophy-t is tudom élvezni a Dirt Rally vagy az RBR mellett, pedig ezek nagyon távol állnak a szimulátortól, és mai szemmel a grafika is ratyi.
(Egyébként érdekes hogy a sega Rally Revo-ban a sár, az út deformálódását egész jól megoldották mint a Spintires-ben (igaz kicsit túltolták) kár hogy a Dirt-ökben nincs ilyet talaj deformáció.)
Aki az online kapcsolatért sír: A Codemasters nem egy kötshög cég, a Dirt 3 is meghalt a Games For Windows Live miatt, de a Codies szépen átportolta a Dirt 3 Gold-ot steamre, és láss csodát a 8 éves játék még mindig játszható online/offline.
-
dreampage
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #34 üzenetére
Sajnos ezt az Ego grafikus motort 2007 óta használják, és ez meg is látszik rajta. Csak toldozzák-foltozzák, de valódi szintlépés nem történt. A bevilágítás fejlődik, és nagyjából ennyi. Ezért is mondom, hogy ez egy garázsprojekt. Kis pénz, kis rali.
-
dreampage
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy az értékes licensz miatt szinte minden erőforrást az F1 játékokra fókuszálnak. Az a sorozat tényleg egy AAA kaliberű cucc. Nem tudom, hogy mellette komolyan foglalkoznak-e bármi mással. A rali szekciójuk szörnyen kicsi. És ez nem a fejlesztők hibája, ők profin dolgoznak, de láthatólag nincs erőforrásuk semmire. Se pénz, se elég ember.
-
PuMbA
titán
válasz
Jakuskacsa #39 üzenetére
Igen, mivel azt írtad, hogy a játék nem jó semmire, ezért úgy gondolom nincs is nagyon értelme ide írnod
Én sem megyek a WRC7 vagy bármelyik más játék topikjába, leírni, hogy a játék teljesen szar. Viszont igazad van, hogy nincs jogom megmondani, hogy ne írj ide. Azt akartam csak mondani, hogy valaki teljesen jól tud játszani egymás mellett Assetto Corsa, Gran Turismo Sport, Dirt Rally 2.0, Project Cars játékokkal és ennyi. Mindegyiket lehet élvezni, mert mindegyikben van kiemelkedő és élvezetes dolog, nem kell szétszedni minden egyes kis hibát.
(#40) Hopkins95: Igen, ennek az online kapcsolatnak vannak hátrányai is, viszont a Dirt Rally 1 online részét sem lőtték még le, szóval nincs okunk aggódni, hogy a következő 5-6 évben le fogják lőni a 2.0 szervereit. Illetve gondolom jönni fog a 3.
-
Abban mondjuk igazad van, hogy a játékot egészében kell nézni és úgy kell megítélni hogy mennyire jó, de pl. mire fő ez a nagy gépigény akkor?
Azért ránézve a kolléga képeire nem mondanám, hogy ez indokolná ezt a teljesítményt.
Amúgy épp most olvasom Steamen, hogy a Career módhoz is kell online kapcsolat? Wtf mi ez, a mobil játékoknál szokás ez a marhaság.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jakuskacsa #38 üzenetére
Én csak leírtam amit gondolok a játékról, Te kezdted! Senkinek semmi joga csak a moddinak, hogy elküldjön egy szobából... Ugyanolyan ph-s vagy mint én vagy mások.
Látom törölted amit írtál... ennyit erről
Röviden megkértél, hogy távozzak a szobából... szép mondhatom... aztán törölted...
-
PuMbA
titán
válasz
Jakuskacsa #36 üzenetére
Figyelj, csak magadnak teszel rosszat, ha minden kis lényegtelen dologra figyelsz és ezen felakadsz
Az élet arról szól, hogy minél több mindent élvezettel csinálsz és nem arról, hogy jaj hogy néz ki a fű és ezért már szar az egész, fúj. Nem bírom ezt a lényegtelen dolgokba belekötő hozzáállást, szóval akkor ha semmire se jó akkor ne játssz vele, nyomj egy refundot és ide írni sincs sok értelme
(#38) Jakuskacsa: Nem érdekel a rangom, nem én adtam magamnak, de ebből a hozzászólásból is látszik, hogy csak belekötni tudsz a dolgokba
-
Jakuskacsa
senior tag
Beszélj egyes számban, TÉGED nem érdekel, mást igen, TÉGED nem zavar mást igen. Annyira véded ezt a játékot, mintha Te irtad volna... Ha minettől eltekintek, az irányítás akkor sem jó. Se nem szimulátor se nem arcade, kb semmire nem jó.
Mielőtt elkezded a mit játszottam én 20 éve dolgot, azért legyél tisztába azzal, hogy hágy éves vagyok és mennyit játszottam... Én már akkor is toltam mikor a 33mhz-s 486 os volt a legmenőbb a faluban....
Én meg settlers 2 őt tolok jelenleg mert az teszik, de az egy másik kor, más feeling, ne keverjük a 2018/2019 es játékokkal... -
PuMbA
titán
válasz
Hopkins95 #33 üzenetére
Historic Championship, Time Trail, Custom, de csak Time trial-ba nem kell javítani.
"De bugos ez a lehajtás érzékelő, nekem volt olyan, hogy túl közel mentem a szalagkorláthoz valahogy és visszadobott."
Én még nem találkoztam ezzel, gondolom pont nem úgy sikerült mennem.
(#34) Jakuskacsa: Amikor vezetek nekem nincs időm nézni a füvet, mert próbálok minél gyorsabban menni
Másrészt belső nézetben alig látjuk a füvet, szóval teljesen lényegtelen dolgot emelsz ki. Nem a grafika határozza meg a játékot. Ennél csúnyább játékokkal is simán tudok játszani, de gondolom nem játszottál még 2003-as játékokkal ezek szerint. Én még tavaly előtt is C&C Generals-oztam például.
-
Jakuskacsa
senior tag
Ez csak random beléptem és fényképeztem párat... ezt a szintet még a crysis 1 is veri.... csak a baj az, hogy nyolcad ennyi gépigénnyel, és 10 éves játék...
Nehogy már ez jól nézzen ki... FHD, minden ultran/highon... Kicsit olyan az érzésem mint a metro új részében, de ott legalább a játék jó volt, és élvezhető minden perce. Itt még az sem, mert az irányítás kormánnyal sem jó.
-
Miért, milyen mód van még amúgy? Én Career módban játszottam csak, azt ismerem.
De bugos ez a lehajtás érzékelő, nekem volt olyan, hogy túl közel mentem a szalagkorláthoz valahogy és visszadobott. Vagy nem jött be a kanyar, közel hajtottam a nézőkhöz és megint visszadobott. Marhára frusztráló tud lenni, mikor futsz egy jó kört, de a végére a büntetések miatt az eredménytábla hátuljára kerülsz.
-
D.Va
őstag
válasz
Jakuskacsa #27 üzenetére
Nálam este esőben argentína verte ki a biztit... az valami ocsmány ahogy kinézett a hegyes sziklás rész. Borzalom. Nem értem... olyan fura az egész...
Máskor meg álleejtően jól néz ki a játék... -
PuMbA
titán
és (#27) Jakuskacsa Kérdés, hogy hogy néz ki a játék nem az, hogy ultra grafika vagy butítani kell meg ilyenek
Nálam 1080p medium-high-on szebb a játék, mint az 1 very high-on
Monte-Carlo-n tisztán látszik a különbség a 2 javára, de neki lehet állni összehasonító screenshotokat nézni, akkor is ez lesz az eredmény.
(#21) Jakuskacsa: Te a textúrákat nézegeted, amikor vezetsz? Elég érdekes játszási mód
(#18) dreampage: Igen, a több tartalom DLC-kben fog jönni, illetve eSport-ra is elkezdték felkészíteni a játékot, jönnek a multiplayer Club-ok, ezt már bejelentették, szóval ha nem hagyják abba Season 2 után, akkor nagyon jó játék lehet tartalmilag.
(#23) joey04: Nem, karrier módban a legkönnyebb szinttől indulsz a legnehezebbig
-
Én még a 4-et tolom, de szívesen kipróbálnám.
-
Jakuskacsa
senior tag
Nálam 7700K (@4,8Ghz) + 1080Glh gainward FHD-ban mindent feltolva 70-100 fps, 1440 ben ugyanezekkel a beállításokkal már 50-80Fps, ami érdekes, hogy 4K-ban 45-60 fps-t produkált. Szerintem nagyon rossz a motorja, alig vannak fps különbségek felbontások között. Cserébe hitvány a látvány, nem is értem hogy állíthatja a cikk írója, hogy szép.
Olyan néhol mintha FHD grafika mellé néhol a táj 480p -s lenne, vagy még rosszabb. A fű is csúnya, a fák is csúnyák, és ha van a páján akár föld, akár sziklapart, az is olyan mintha alig lenne felbontása a textúrának. Számomra csalódás... na de nem csak ezért, mert hanem az irányítás miatt is. Az 1-ben nagyon jó volt a kormány, szépen használható, érzi az ember a salakot, betont, itt meg mintha csak előre megírt íven lehetne menni, ha másképp mész, egyszerűen büntet a pálya.... és darabos is nagyon ahogy mozog a kocsi. Sokat szimulátorozom, de ha még félszimulátor is, akkor is rossz. -
D.Va
őstag
válasz
dreampage #18 üzenetére
Igen, így kell minimális befektetéssel leporolni egy címet és sok pénzt keresni. Ettől függetlenül imádom a játékot, és instant vétel volt, de akkor is rókabőr keményen...
Arra lennék kíváncsi vajon fortyog e a konyhában valami új Toca/Grid vagy esetleg egy új Codemasters autós cím, ami nem F1 vagy Rally... Mert "onroad" játékot jó rég adtak már ki. Grid Autosport se ma jött ki...Én a DR2-ben a Datsun-nak örülök nagyon, nem sok játékba pakolták eddig bele...
-
atike
nagyúr
Nekem tetszik... Csak a gépem kevés már hozzá...
-
snecy20
nagyúr
válasz
Jakuskacsa #21 üzenetére
A gépigény tényleg magas, nagyjából duplája a Dirt Rally 1-nek. Csak elég jelentős butítással tudom elérni a 150/160FPS-t a 165Hz monitoromhoz. Az első rész 1440p ultrán, 4xMSAA-val is tudta a minimum 150FPS-t a jelenlegi 2070-emen - ugyanilyen beállítások mellett a 2.0 kemény 70-85FPS.
-
joey04
titán
Lecsaptam rá, mert a digital deluxe verzió 10k volt csak és mindenhol jókat olvastam róla. De sajnos nem az én világom. Karrier módban amúgy nem állítható a nehézség?
-
Jakuskacsa
senior tag
Nekem annyira nem jött be. Nekem ami a legjobban zavar az az, hogy néhol a texturák csúnyák. Gépigénye viszont magas. Az 1 sokkal jobb volt irányításba, ez valahogy, nem tudok jobb szót "kockás". Póbáltam több kocsit, több pályát, mindenhol találkoztam gagyi textúrával... engem kifejezetten zavar. Szóval marad az elődje.
-
Még mindig bene van az, hogy ha már kicsit lehajtok az útról visszateleportál az útsávra és büntetést is kapok? Illetve ugyanúgy folyamatosan kell javítgatni a kocsikat, mint az első részben?
-
dreampage
aktív tag
Számomra 6/10, annak ellenére, hogy a vezetés nagyon jó benne. Viszont ez gyakorlatilag a Dirt Rally 1.0 újra kiadva, ami három év után csalódás. Karrier nincs (amit annak hívnak a játékban, az egy rossz vicc), tartalomban nem fejlődött semmit (ráadásul az első rész helyszíneit plusz pénzért adják el), az AI idői teljesen kiegyensúlyozatlanok, és a grafika is csak abban fejlődött, hogy már van 4K támogatás és néhány új napfény-effekt. Szép így is, és a vezetési modell páratlan, de ez nem játék, csak egy játékkezdemény, amire továbbra sem képesek igazi játékot felépíteni. Az F1 játékok mellé téve ez szégyen. Valószínűleg csak egy olcsó garázsprojekt a Codemastersen belül, mert minden erőforrást az F1-re összpontosítanak. És ez meg is látszik rajta. A világ legnagyobb, legjobb ralijátéka lehetne, de így csak alamizsna a szimulátor rajongók számára. Egy modern autós játékba ennél sokkal több kellene.
-
válasz
#78687232 #15 üzenetére
Én még mindig azt sírom vissza...
Sok időt beletettem, hogy kocsikat cseréljek ki, hangokat, textúrákat... Nyomtam neten is. Csak nem tetszett hogy annyira átírták a fizikát, hogy inkább mellőztem... Simsfan oldal. Tudom, opcionálisan lehett választani, de nem jött be.
Jah hogy az első rallyra épített autóra gondoltál.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#78687232 #11 üzenetére
igazabol az elodnek a szimulacio volt az ereje.
de igen, olyan szempontbol legendas volt, hogy a Lanciaval a sved palyan nagyon kevesen voltak kepesek ertelmes idot menni a communitybol.
cserebe viszont a sved palya erzesre kb tenyleg visszaadta, hogy milyen itt telen csapatni (marmint eljutni Abol Bbe) egy alsobbrendu uton. es kb azok a reakcioim amivel vezetek teljesen jol mukodtek a szimulatorban is.
-
proci985
MODERÁTOR
-
törölt tag
Próbáld meg kölcsönkérni valakitől, messze nem a sótlan szimulátor kategória. Elég megnézni a fórumot, pont emiatt sírnak sokan. Egy sokkal kellemesebb játék lett az előző résznél, nem szopatással indít, lehet rendesen kontrollerrel is érvényesülni és max magasabb nehézségeken jön elő igazán a nehézség. A D4-nél mindenképp jobb minden téren, azt a részt nem tudom hova tenni.
-
ProEvoFan
nagyúr
"Azt hozza, amit ígér: remek autószimulátor;"
Na pont ez a legnagyobb probléma a játékkal.Miért nem lehet két opciót belerakni?Szim és "fél szim" megoldás a problémára.Dirt 4ben sikerült, itt nem.
Nekem így nem kell.
-1 vásárló -
hhenry
őstag
Nagyon jó meg tolom az első részt ha ezt leárazzák megveszem
-
Televan74
nagyúr
,,ez a játék kontrollerrel nem az igazi." - Akkor mivel játsszon vele a játékos? Billentyűzettel nem fogom, kormány meg az OV kezében van,nekem nincs.
-
Predator2
addikt
Jobb vagy rosszabb az első részhez képest?
-
.LnB
titán
"Tutorial lényegében nincs"
Neee...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kellett néhány év, hogy a Codemasters megújítsa a raliszimulátorát, de ilyen végeredmény után azt mondjuk: megérte.
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Apple TV eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest