Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
nagyúr
Igaz, ez nem klasszikus, de nagyon rendbe vannak. Főleg, minekután az egyik kedvencem az ember:
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
Egy szókimondó anti-acta dal,(gondolom tudod mi az acta )a net kontroll,ellen.
Electroo,ebm,agggro stílusban.
De mint írtam,a szövegben a lényeg.
Nem gyenge. -
x_o_n
veterán
mostanában ez az anti-acta hymn-nek titulált(svájc-német.o,ausztria területén eléggé nyomják )számot sokat hallom és már bejön,a szövege meg fenomenális
Deichkind-illegale fans -
Runner_fxr
Ármester
Én is hasonlóképpen vagyok, már nem érzem ezt a bulizás dolgot. Lehet tényleg öregszünk. Én is pont 31 vagyok.
Talán még Ibiza tudna lázba hozni, de csak Classic bulik ott is, rengeteg a szemét zene, amire ott se lennék kíváncsi.Előkerült egy régi lemezem, ezzel most bővítettem a cikket. Ez egy ajándék cd volt, még 2001-ben a Home Club-ban adták, egy 69 party-n. Érdekessége, hogy hamvai PG mixelte, akit egyébként nem sokra tartok, de ez a cd hangulatosra sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
faber24
őstag
Nem semmi klasszikus zenék
Én olyan '97-től jártam sokat partyzni, kb. 2008-ig, főleg Szegeden és környékén....sosem felejtem el a jó öreg Tisza Gyöngyés estéket, a deszki ereszd-el-a-hajam - Zorbázásokat Pink Pantherben, meg a dancmixeket Sing Singben....kár, hogy ez a korszakom lezárult, már csakritkán bulizok, és valahogy semmi, sem a helyek, sem a zenék, sem a társaság nem olyan, mint régen...
Na de még nem nosztalgiázok így zsenge 31 évesen....most is van sok jó zene, ami azért megfog...és még jó partyk is lesznek...igaz, most egy ideig legfeljebb Angliában ...i7@4.2 +GF770+16GB....meg ilyenek :)
-
shaft72
tag
Úgy látom a tört ütemek szinte teljesen kimaradtak, ennek ellenére gratulálok a munkához. Én meg a szcéna eme oldalát nem ismerem behatóbban
-
Runner_fxr
Ármester
Jók ezek a számok, de nagy részük szerepel a cikkben is, így fölösleges többször ugyan azt belinkelni.
Hot mix-et én is mindig rögzítettem. Remek időszak volt, remek bulikkal. Sajnos túl gyorsan vége lett, az az underground feeling úgy eltűnt ,hogy csak na! Hiába állítják itt páran az ellenkezőjét! Biztos vannak még manapság is hasonlóan feelinges bulik mint anno, de közel sem olyan számban és nem hinném, hogy több ezres közönséggel. Ahova manapság a nagy tömeg megy, arra én a legkevésbé sem vagyok kíváncsi.
-
x_o_n
veterán
sabres of paradise
egy örökzöld1995
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
Hu ez még mindig nagyon jó
Na közbe eszembe jutott egy másik régi nagy kedvenc
Lula - The DJ , The Music & Me (Peace Division Freaky Vocal Mix) -
niof
addikt
Amúgy meg itt van pár személyes kedvencem is, a teljesség igénye nélkül:
Energy 52 - Cafe del Mar (Three'n One Remix)
Armand Van Helden - The Funk Phenomena
Capricorn - 20 Hz (Nalin & Kane Mix)
Ce Ce Peniston - Finally (Extended)
Double 99 - Rpigroove
Green Velvet - Destination Unknown
Paperclip people - Throw
Sil - Come together
Sil - Tu Tu Luv
Todd Terry Feat. Martha Wash & Jocelyn Brown - Keep On Jumpin' (Tee's Freeze Mix)
TORI AMOS - Professional Widow (Armand's Instrumental)
Translantic Soul - Release Yo Self (Liquid Vocal Mix)
Vinny - Don't Ya Know
Vinny's Magic Trip - Keep Groovin'Nekem ezek is meghatározóak voltak a 90'-es években. Majdnem minden Danubius Hot-Mix adás rögzítve, és utána rongyossá hallgatva lett, szó szerint. Én már 94-95 körül a House-ra kattantam, és a folyamat azóta is töretlen, csak együtt fejlődtem az irányzatokkal, és a mostani Deep- Minimal- Progressive House ütemei érdekelnek. Régen Carl Cox, Sven Vaeth, Richie Hawtin, Dave Clark, Gayle San volt számomra a meghatározó, ma inkább tINI, Livio & Roby, Tale of Us, Thugfucker, és persze az örök kedvenc a Global Underground 019 óta, John Digweed.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
Bruno Sanchioni - Bruno Quartier - Emmanuel Top - alias BBE
Örök kedvenc(ek)!!!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
botasz85
csendes tag
-
zolee5016
őstag
Én igazából a rockot részesitem előnybe de az akkori csajom miatt belebolondultam
ezekbe is 1
2
3
És ha már a Binary finary szóba került egy kicsit másképp .(Elöször az eredetit hallgasd) BFHa meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Runner_fxr
Ármester
Eszembe jutott még pár darab ami kimarad és klasszikus 90-es.
DNA Feat. Suzanne Vega - Tom's Diner 1990
PM Dawn - Set Adrift On Memory Bliss 1991
[ Szerkesztve ]
-
raper
senior tag
Sok jó zenét lapátoltatok itt össze, amiket jó volt újra hallgatni.
-
1q2q3q
csendes tag
Trance, nem trance teszek rá .... lényeg, hogy köszi a számokért :-) Totál visszamentem 12..13 évet haha mintha megint a koleszban lennék
KÖSZI!
-
Szellem.
nagyúr
válasz szuricsabi #182 üzenetére
Üdv neked is!
Ezek szerint vagyunk egy páran, akik még emlékeinkben őrizzük a régi időket! -
szuricsabi
újonc
Sziasztok!
Örömmel olvasgattam az írásaitokat, mert éppen a már említett időszakban jó magam is a klubbokat jártam mint vendég, és mint lemezlovas egyaránt. Hihetetlen időszak volt! 1989-től egészen 2001-ig lemezlovaskodtam, és átestem némi generáció, és zenei váltáson.De a 80-as, és a 90-es éveket azóta is szívesen hallgatom, hallgatjuk! Hallgatjuk mert szerencsére sikeresen elindult egy rádió (Rádió Dabas 93.4 www.radiodabas.hu) ahol minden szombaton est 8-tól a Diszkómánia keretében újra elővettük az általad is felsorolt dalokat. Hihetetlen volt de a rengeteg pozitív visszajelzés után idestova 4 éve szeretik és hallgatják a műsort, hiszen gyakorlatilag egy kívánság műsor lett belőle. Ez nem reklám akar lenni csak egyszerűen jól érzem magam eme zenék között. Minden dalhoz párosul egy hang, egy lány, egy esemény, egy illat...stb!
Üdv néktek 90-esek!
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
ha már irtam ebm-future pop
-
x_o_n
veterán
válasz Psychopeti #170 üzenetére
power metal
-
zoltanz
nagyúr
Én sem töröm meg a sort linkelek egy klasszikust :
-
T_boy
tag
-
matykooo
aktív tag
inkább hallgassátok meg 2012es nyár egyik leendő legjobbját (szerintem ) Guy Gerber - The Mirror Game
[ Szerkesztve ]
''a walesi srác aki legenda lett''
-
kertsa
senior tag
Tyűazannyátmilyengyűjtemény Gratula a cikkhez... elmentettem a kedvencekhez
-
törölt tag
sárkány metál
-
Psychopeti
senior tag
Hát akkor vajon mi
Viszont ez nekem nagyon bejön:Safri Duo - Samb Adagio
Ha nektek is akkor jöhet az UP!
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
nRu3
addikt
az biztos nem elektronikus zene.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #168 üzenetére
Nem volt patexban Rirchie Hawtin, először pepsi szigeten volt 2001ben, utána volt már hyperen szentendrén a complexben és utána már nem tudom de volt még bp-n.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Psychopeti
senior tag
Nekem tetszik ez a zene szerintetek milyen műfajba tartozik?
[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
kriszpontaz
veterán
válasz Runner_fxr #14 üzenetére
Ne foglalkozz vele ki köt bele és ki nem!
Én ugyanezeken a zenéken nőttem fel, és nekem is szép emlékeim vannak róla. Ez a cikk egy zenei válogatás, nem összehasonlító és kioktató írás.
Grat a cikkhez, végighallgatom az összeset! -
Runner_fxr
Ármester
Nekem a régebbi Patex-os időkből, talán ez az album a legmeghatározóbb! Bár konkrétan Richie Hawtin-ra nem emlékszem, hogy lett volna Patex-ben, bár lehet, viszont ezt a lemezt rongyosra hallgattam azokban az időkben amikor Patexbe jártunk, kedvenc Techno albumom volt és az is a mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
válasz Szellem. #165 üzenetére
hyperspace, deadcode?
ez pedig egy fiatalabb muzsika, szintén sláger a romos betonbulikón Ben Sims - Manipulated
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Ez még eszembe jutott a Slam Jr.-el kapcsolatban:
Slam Jr.-Tűz intro -
nRu3
addikt
válasz Szellem. #160 üzenetére
ha már felsoroltál pár helyet és etalon számokat, patexban ez kötelezö lemez volt egy ideig Dj One Finger - House fucker (UMEK remix)
-
Runner_fxr
Ármester
Én is örülök, hogy belinkelted ezt a Ken Ishii számot! Nem is értem, hogy pont ez, hogy nem jutott eszembe? Egyik legnagyobb kedvencem volt ez a szám, a klipje miatt is. 95-ös zene és amikor ezt először láttam az MTV-n (persze csak este mert ezt napközben nem merték leadni) akkor csak pislogtam, hogy mennyire beteg! Ezt be is rakom a listába!
Plag: Jó kis lista, bár jó pár track már szerepel a cikkben, de nem baj, illetve van is közte pár amit meg elfeledtem. The Montini Experience - Astrosyn hatalmas zene!
Van itt még valami retro cucc, ami most jutott eszembe:
The Grid - Are you receiving 1990
The Grid - Beat Called Love 1990
The Grid - Wake Up 1994
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Slam Jr. Tűz című albumából:
Cass & Slide - Opera[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem biztos az sem, hogy az érzések átjönnek. Volt nekem egy NAD - Polkaudio rendszerem, ott például egy my dying bride depressziójából sem érződött semmi. Semmi. A pörgősebb zenék átjöttek, a komolyabb, elgondolkodtatóbbak meg semennyire. Nem is lehetett odafigyelni a zenére az idegesítő, nyomulós magasak miatt. Ezzel szemben a mostani Dynaco - AR felállásnál a zene beszippant magába.
Oké, persze, ha valami fogós témáról van szó, az biztos átjön a sokol rádión is. De egyáltalán nem biztos, hogy csak az a jó zene, ami teli van fogós témákkal.
-
Szellem.
nagyúr
A témaindító elolvasása után egy kicsit nosztalgiáztam.
Eszembe jutottak a 90-es évek, amikor a Club Speed, a siófoki Flört, az E-Play, stb. voltak a klubok ahová jártunk.
Kicsit szemezgettem ezekből az időkből. Remélem, más is emlékszik rájuk, nem csak én:_AWeX - It's Our Future
Awex - Back on Plastic
Digital Express - The Club
Dj Misjah & Dj Tim - Access
Dj Misjah & Groovehead - Trippin out
Trancesetters - The Search
KADOC - NIGHT TRAIN
Yves Deruyter IV - Calling Earth
Jeff Mills - The Bells
Trancesetters - Roaches
The Montini Experience - Astrosyn
Jam & Spoon - Stella
Winx Don´t Laugh
Age Of Love - The Age Of Love
Energy 52 - Cafe Del Mar
Binary Finary- 1999
Three Drives - Greece 2000
William Orbit - Barber`s Adagio For Strings
Nalin I.N.C. - Planet Violet
Mr X and Mr Y New World Order
Mr Jack - Only House Music
Cygnus X - The Orange Theme
DJ Misjah - Keep Your Love
Paul van Dyk - For An Angel
Dave Clarke - Wisdom to the Wise
Accelerator - Accelerator 1
Dj Sterbinszky - Discography
DJ Disco - That Sound
Union Jack - Cactus
DJ Misjah & DJ Tim - Rookie
BBE - Desire
B.B.E. -- Exit
B.B.E. presents Enter - load and save
BBE (B.B.E.) - Symphonic ParadiseÉs a ma is nagy kedvencem Emmanuel Top aki ismerős lehet a B.B.E három betűs társaságból (Bruno Sanchioni - Bruno Quartier - Emmanuel Top) akik többek között a Seven Days and one Week című számmal lettek ismertek.
Emmanuel Top - Acid Phase
Emanuel Top - Turkish Bazar
Emmanuel Top - Climax
Emmanuel Top - Radio
Emmanuel Top - Fusion
Emmanuel TOP - StressRemélem, ezek a zenék másnak is ismerősek és hasonló élményeket nyújtanak a mai nap, mint régen.
Kicsit hosszú lett a hsz.-em, de eszembe jutottak a régi szép idők és a bulik.
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Örülök hogy megtaláltam ezt az írást, illetve a hozzászólások közt sok számcímet, rengeteg van, amit régen hallottam sokat, de nem is tudtam az előadót, vagy már elfelejtettem őket
Mondjuk én speciel szeretem a Kraftwerk Tangerine Dream vonalat is az újabbak mellett, azt hittem többen vannak így.
Tájékozódáshoz ez is jó lehet: [link]
Nem igazán ez a stílus, de egy zene a korszakból: Ken Ishii - Extra
Anno last.fm-en meg régebben netrádión (abf, ha esetleg rémlik valakinek) ismertem meg jó zenéket, utóbbi időben nem nagyon bővítettem a listám.
Ha van ötletetek, merre nézzek szét, örömmel veszem
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
TOM-202
senior tag
Nagyon sok kedvencem van felsorolva. Valahogy én is ezeket a zenéket szerettem inkább mint a 2000 utániakat. Remek válogatás!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #65675776 #143 üzenetére
ez váratlan volt.
lazán kapcsolódik ide is, meg a mennyire hardkór a scooter témakörhöz is. volt szerencsém az EPhez eredetiben, tényleg ez volt a negyedik szám és nem, az első perc nem kódolási hiba.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Szellem.
nagyúr
De ez se volt lemaradva.
Skyland-Érzed a ritmust[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz Thunderdome #149 üzenetére
Crank it Up.. ez pl mi, ha nem hc? Igazi kőkemény hc-t nem nyomtak - szerencsére - de van pár zenéjük ami ahhoz áll legközelebb.
szerk: daa-raa: Persze hogy nem mind1, de persze ettől átjön a zene mondanivalója, ha van neki, ha nincs akkor meg hightechen se lesz.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Azért nem mindegy a jel és a zaj mennyiségének aránya. A linkelt stream-ben is majdhogynem több az artifact és a modulációs torzítás, mint a zene. Amikor az ember átadja magát a zenének, és nem csak háttérnek hallgatja, akkor ez elég illúzióromboló tud lenni. A sok apró részlet eltűnik, a finomságok nincsenek meg, amiktől igazán él a zene. De kinek mik az igényei.
Majdnem linkeltem az Elektrobank-et, amiben gyakorlatilag nincs bassdrum, mégis elég kemény ritmusa van. Csak az is meglehetősen tré minőségben van fent YT-on.
-
Thunderdome
csendes tag
Scooter tényleg sok stílust nyomott (és kevés kivételtől eltekintve mindig tudtak jót,vagy zseniálisat alkotni), de HC-t azt nem...
Attól,hogy HC-s beütése volt pár számuknak,attól az még nem volt Hardcore.No offense,de úgy éreztem ezt tisztázni kellene.
It's nice to be important,but it's more important to be nice.
-
Chaser
legenda
válasz #65675776 #146 üzenetére
tudod te mire gondolok Ha egy zene jó, lehet ótvar a forrás, az "kihallik", ha nem jó akkor meg szólhat hightech forrásból is, az sem segít rajta. Persze egy jó zenét is sokkal jobb hightech forrásból hallgatni, mert úgy sokkal jobb
Bassdrum és bpm is csak 5letes zenén segít, amiben nincs semmi fantázia azon nem.
Ez pl jó track yt-n keresztül is, van benne lendület, dinamika, nem csak prittyprütty meg bassdrum. Simán átjön mit akartak vele elérni. Nekem a jó zene itt kezdődik, ne kelljen már ahhoz audiofil berendezés, hogy átadja a zene az érzést amit a készítők beleraktak...Ez kb olyan mint egy kib@szott jó film, jó az HD-ban is, még videokaziról is, a lényeg átmegy, persze élvezetesebb 5.1-en meg FHD-ban, de ha egy gané filmet veszünk azon az utóbbi felállás se fog segíteni semmit..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Csak kérdés, hogy az adott zenéből mennyit is hallasz. Mert YT-on nem sok mindent. És sokszor ez már el is rontja az egész élményt. Igenis lehet rossz egy zene attól, hogy rossz minőségű.
Neked kellett magasabb BPM, és bassdrum. Abban van mind a kettő bőven. Sőt, szinte csak az, de ettől még nem lesz jobb, mint egy akármilyen chillout. Nem ezen múlik. Az a sajnálatos, hogy sok "zenész" csak ezzel a két eszközzel tud ritmust teremteni. Pedig ezer egyéb módja van. Komolyzenében pl nem hiszem, hogy tudsz mutatni komoly "bassdrum"-ot, mégis van ritmus.
-
Chaser
legenda
-
Runner_fxr
Ármester
válasz DeckardCain #140 üzenetére
Ez a New Order elég jóféle.
-
törölt tag
Ebben nagyon tévedsz. A YT-on levő stream-ek nagy része köszönő viszonyban sincs azzal, ami eredetileg a lemezre került. A veszteséges tömörítés minden esetben rossz hatással van a dinamikára, a encoder-ek többsége alapértelmezésben dinamikakompresszióval kezd. (Csak poénból a The Box-ot a YT-os hoki után meghallgattam audio CD-ről is. Ég és föld minden szempontból.)
"kicsit több bpm-en és még beledobálva némi bassdrumot" - Csak sajnálni tudlak, hogy számodra csak ennyiből áll a zene. De tessék, ez pont jó lesz neked: Pressterror - Ungewetter
-
Chaser
legenda
válasz #65675776 #137 üzenetére
Ha egy zenének van dinamikája az átmegy yt-n meg rongyosra hallgatott kazettán is viszont ha nincs azt nem fogja átadni semmilyen hightech zene ucc sem. A snakey shaker egész jó lenne kicsit több bpm-en és még beledobálva némi bassdrumot...részemről Viszont még akkor is csak a normál kategóriát ütné meg nálam.
A Scooter azért maradt fenn mert Jens Thele a managerük, igaz hogy sok irányba elmentek, de 1-2 szám erejéig mindig visszakanyarodnak a régi stílushoz...így jók az új hallgatóknak meg a régiek se sz@rják le őket..ügyesx_o_n: Scooternek csak az egyik stílusa volt a rave, csináltak ők mindent: rave, hardcore, happy hardcore, trance, némi trancecore, electro, loopdance, aztán később jumpstyle meg a stílusok keverése. Van 1-2 ótvar rossz zenéjük, legalábbis hozzájuk képest, de kb senki nincs erről a területről aki annyi ideje nyomja mint ők és még sikeres is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nRu3
addikt
válasz hfrankee #136 üzenetére
Budainál mindig valamiért Emmanuel Top -jut esszembe és jönnek az emlékek a bulikrol.
-
DeckardCain
senior tag
válasz Runner_fxr #84 üzenetére
Igaz. Nem értem még a listád végére.Közbe ráakadok még pár kedvenc darabra youtubon.
Azt hiszem ideje lesz előkaparni az mp3as cd/dvd gyűjteményt.New Order - Crystal (John Creamer & Stephane K Main Remix)
Dub Pistols - Problem is (John Creamer & Stephan K mix)
Chakra - I Am (Digweed & Muir's Bedrock Mix)[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz proci985 #135 üzenetére
ezt igy nem értem,sok a tévhit az industriál zenéről.meg aztán végképp nincs semmi köze a metálhoz--más kérdés hogy azóta lett industrial metal és industrial dance
föleg hogy ha már emlitetted az első két nin lemez azért eléggé eltér egymástól.
pretty hate maschine,broken
szintén sajnálatos hogy erröl az embereknek a nin jut eszébe mikor voltak,vannak mások,jobbak ,többek is
kmfdm pldmint irtam gyakorlatilag a new wave-böl alakultak ki a synth pop,dark wave vagy dark,ebm,industrial és sorolhatnám.
a szintipopnak azért ma is vannak jeles képviselői pld elegant machinery,melotron(bár néha már ez is future pop)spock stb... és született a future pop ami egy ütemesebb szinti pop-electro techno pld: vnv nation bár néha még aggro tech nek is bélyegzik ami még ütemesebb.
április végén lesz egy nagyon jó kis 3-napos fesztivál budapesten ahol lesz:
project pitchfork,front 242,absolute body control stb...annyit beszéltünk itt erröl hogy ma meg is hallgattam pár számot: orbital,klinik,soft cell,kaja goo goo,skinny puppy,front line assembly,kraftwerk,pvd,underworld stb
-
x_o_n
veterán
az intelligens alatt nem house értendőa marusha,scooter az rave és pritty prutty ez tény
érdemes lenne azért egy két lemezt meg hallgatnod,az orbital számok zöme amugy instrumentális.de sok sok zene kapta anno ezt a bélyegzést és sok zenekar kanyarodott el azóta más más irányba..chill out,ambient stb -
törölt tag
Pedig nagyon is megvan benne a ritmus, csak szegény YT nem alkalmas zenehallgatásra. Dinamika semmi, a linkelt video kb a fele a valódinak, a többi út közben elveszett belőle. (És még egyesek temetik a CD-t... Vicc.)
Gondolom ebben sem találsz ritmust: Hallucinogen - Snakey Shaker
Ez meg mondjuk már 2004, de ettől még jó: The Crystal Method - Starting Over Szintén ritmus nélkül gondolom.
A Scooter legjobb trackjei egyébként azok, amiben nem ordítozik ész nélkül HP... Kevés van belőlük, a többi a szódával elmegy kategória.
Az, hogy nem hallasz esetleg valakiről nem azt jelenti, hogy nem jó, amit csinál. Csak nem izom populáris. A Scooter is csak azért maradt fent ennyi ideig a felszínen, mert nem volt igazi stílusuk, mindig mentek a népszerűség irányába.
-
hfrankee
senior tag
Már pár éve hallgattam elektronikus zenét, sok illegal acid house partyk mindenféle bizarr helyeken, voltak Ilyen bulik meg sok kecel,boat party és minden ami ehhez tartozik.
Borzasztóan szerettem,néhány meghatározó katartikus élmény is volt.
Szeretem a minőségi elektronikus zenét,nem az ilyen eurotrance féle marhaságokat.
A cikk meg jó meló lehetett,grat. -
proci985
MODERÁTOR
rock szemszögéből nézve az első két NIN volt az, ahol el lehetett kezdeni industrialról beszélni. hatásról meg annyit, hogy a Tyga féle Sexoron ott volt az első NIN single, a Down in it feldolgozása. másrészről viszont a synthpop hatás is eléggé erőteljes volt. meg talán a darkwave. meg a new wave. amikhez meg megint kellett a Kraftwerk.
jaja, nagy lenne a lista. meg igazából minden hatott mindenre.
jelenkori elektronikus zenék/pop témához: vannak még mostanában is jók azért. popon érződik az elektronikus zenei hatás (Beyonce - Diva valaki?), de pl Puff Daddynek is volt Dj Hell a producere. vagy ott van Robyn. a jelenkori pop eszméletlenül sokat átvett az electroclashből... ami meg az electrora, a synthpopra és egy csipetnyi technora épült. aztán másik oldalról meg ott a Crystal Castles, akik elvileg popot csinálnak (Doe Deer után ezt erősen megkérdőjelezném mondjuk). vagy ott van MIAtól a Born Free, ami akár Atari Teenage Riot számnak is elment volna, amennyire agresszív és széttorzított volt.
jelenkori elektronikusok: ajánlott pl a boiler room, hetente szoktak élő adásban elég jó lineupot hívni esténként. és korán adják, tehát koránkelőknek is megfelel. lineupra változatos, Bok Bok, Richie Hawtin, Thom Yorke. bőven vannak még érdekes zenék.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Intelligens-intelligens, de nekem pl semmi feelingje nincs. Nincs meg az a ritmus vagy bármi ami elfeledtetné hogy prittyprütty zenét hallgatok. Amikor Marusha kilépett a rave vonalból arról szólt a média hogy átnyergelt az "intelligensebb" house vonalra..azóta nem is hallottam róla semmit
Wodpart nélkül is lehet alkotni és nem hiszem hogy ez pl unintelligens lenne,nekem ez az egyik legjobb zene amiben nincs szöveg..de kb észre se veszem
Scooter - Coldwater Canyon
Coldwater Canyon ((Techno Warrior Remix)
Erről a remixről eddig nem is tudtam, ha nem viszik túlzásba a hangok magasra torzítását egész jó lenne._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nRu3
addikt
nálam igen, ő anno szintetizátoron játszot vagy min, a kedvenc számom töle pedig Koto - Mind Machine
valamien szempontbol egy picit tölük származik az elektronikus zene, csak idővel az ütemek változtak szeletelösre ütösebre. dj rush ,chris liebing , speedy j. stb
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
válasz #65675776 #125 üzenetére
Aki tényleg szereti az elektronikos zenét annak Jane Michael Jarre, Koto, Vangelis Kraftwerk az alap, zenei alt iskola mennyi jó zene volt régeben, számomra mostanában kevesebb van az újak közt ami tetszik.
-
törölt tag
De hogy konstruktív is legyek: ORBITAL - The Box 1 & 2 - 1996-ból.
-
Chaser
legenda
elektronikus zenét nyomott, szóval belefér. Én személy szerint csak a Komodo-t szerettem tőle, de mások talán többet is.
De ott volt még
RMB - Spring
Music Instructor - Super SonicATB - Too Much Rain
DJ Junior - Monty House
Draft - Dombok felett - igaz ez már kicsivel 2000 után jött ki -
És még tudom hogy nagyon sok van, csak nem jutnak eszembe..volt pl egy Eternity című szám, vagy ez a szöveg volt benne, de ezenkívül nem tudom hova tenni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #14 üzenetére
Nagy tömegek... Pl Jean Michel Jarre Concorde téri koncertje 1979-ben ~1millió nézővel. És akkor még sehol nem volt Love Parade... [link]
A Love Parade-től kezdve maximum a Te általad ismert és szeretett elektronikus zene kezdett el terjedni. De maga az elektronikus zene nem akkor indult el, és nem is akkor vált először népszerűvé. [link] De az általad is linkelt Westbam is 1983-ban kezdett el zenélni.
-
x_o_n
veterán
válasz proci985 #118 üzenetére
a nin-*t nem nevezném közbenső lépésnek
na de mind1
igazából itt annyi minden felé ágazó keveredés volt hogy csak na..szándékosan nem emeltem ki mindent-mindenkit.
csak arra próbáltam ráviilágitani hogy a kraftwerk kezdte kifejleszteni a hangzások gépek zömét,1971-től..
valamint hogy ezen hangzások gyökere az ugynevezett new wave volt amiböl kialakultak eme szerteágazodó műfajok
és akkor most sorolhatnám de minekinkább egy újabb cikkben foglalnám össze
én 1992 ben kezdtem el járni un.bulikba és olyan klubbokba ahol bőven voltak jó kis ebm zenék...az utobbi 15- évben pedig meg kedveltem az electroo-t amiben az un inteligensebb elektromos előadók szerepeltek. itt szándékosan nem irok szintén listát...az szintén egy másik cikk lenne -
HyP3b0y
senior tag
A fenébe, tudnátok mennyire sajnálom, hogy nem 10 évvel korábban születtem
A 90-es évek nekem olyan amit csak részben éltem át, mégis olyan hatással volt/van rám, hogy le se tudom írni. Nagybátyám az aki ebben az időben élte fiatalságát, én kis pöcsös voltam, mégis meghallgatom PAtr0n álltal linkelt zenét és olyan emlékeket ébreszt bennem amit szerintem a kortársaim 99%-ban biztos nem és akkor ez még "csak" ezredfordulós zene...
Egyszer lenne időgépem, tudnék mondani időpontokat!
Azt a brutálisan szép alfát meg se említem a kép elején
[ Szerkesztve ]
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
proci985
MODERÁTOR
Kraftwerkhez idő kell. 16 évesen nekem is unalmas volt (úgy, hogy közben a Jean-Michael Jarre féle Oxygeneket imádtam), viszont tavaly újrahallgattam a fél discogjukat és rájöttem, hogy mennyire ügyesek és egy generáció távlatából még mindig mennyire eszméletlenül frissek.
80as években ott volt a synth pop is, pl Depeche Mode is prüntyögött rendesen. meg a Chicago House és a Detroit Techno. industrial/ebm...nél pedig volt egy közbülső lépés is a Nine Inch Nails személyében.
a kraftwerk féle zenei vonal pedig szerintem megvan, az lett az electroclash kb 10 éve, amikor a schranz és úgy általában a techno teljesen felhígult. már annyira nem követem az eseményeket, de Ellen Allien (és a bpitch) biztosan aktív. elég sokat keveredett a minimallal/click és microhouseval/glitchel, illetve részben átalakult törtté, de a lényeg megmaradt. idm is él és virul, breakcore szintén. dubstep is eléggé erőteljesen elektro-inspirált (legalábbis az a része, ami a boiler roomban megy).
elterjedés meg volt, max nem 5-10000 ember volt a bulin, hanem 100. cserébe aki ott volt, az garantáltan mind a zene miatt ment, és nem azért, mert a baráti körben mindenki rá van pörögve. ez főleg breakcore bulikon volt megfigyelhető (bár én már a 2000res évek közepén voltam aktív bulibajáró).
-
orbano
félisten
válasz Interrupt #65 üzenetére
Na ezt a technicolourt meghallgatom majd otthon rendes hifin, összehasonlítom a Kraftwerkkel szigorúan igényesség szempontjából (Kraftwerket egyébként nem szeretem, nem az én világom), de ha elbukik, jajj neked, nagyon nagy fikát kapsz
Mondjuk nem értem egy ilyen zenét miért nem lehet hangszerekkel előadni. Nagyon hasonlít pár jazz próbálkozásra, csak épp hiányoznak az igazi hangok. Ezért szeretem például Floexet (2. track a listán zseniális)(bambano figyelmébe ajánlom, hogy lássa, vannak azért igényes dolgok is a műfajban).
A vér nem válik VAZZE!™
-
roonin
tag
Na, nálunk meg mindig ezzel kezdődött a szeletelés, jaj de szép is volt...
[link] -
PAtr0n
addikt
Jó kis lista, grat!
Egy ideig tart míg mindegyiket bepótolom!De én voltam vak, vagy tényleg nem hiányzik senkinek az alábbi örök klasszikus 1998-ból?
3 drives on a vinyl- Greece 2000Ha benne volt a listában akkor sorry, én nem találtam.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
TommyX_
őstag
Nagyon jó lett a cikk, volt benne 1-2 ismerős zene számomra.
Nekem inkább a Hand's Up (Commerical Trance) stílus a favorit, abból is el kéne egy ilyen jó cikk.
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
Sir Pocok
őstag
Egy kis érdekesség:
Sokan nem tudják, de house/trance/techno műfaj előfutárának tekinthető synthdance műfaj, ami a 80-as évek elejétől vált ismerté a zenei klubokba.
Két szám:
Laserdance - Shotgun
Laserdance - Battle crySynthdance számokat gyakran használták tv műsorok aláfestő zenéjeként, például ha valaki nézte az Autó2 műsort még anno az ős korban az MTV az tudja, hogy sok autóteszt alatt ilyen aláfestő zene ment.
A 90 évek elejétől amikor bejött a rave, a house és a techno a synthdance is némileg átalakult. Két irányzata lett a italodisco és a space dance
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
x_o_n
veterán
válasz Runner_fxr #81 üzenetére
ez tény.
és nélkülük nem lettek volna ezek a zenék sem.
az írás nem rossz,sok régi kedves emlék jött fel nekem is.
de ez csak egy szük része az elektromos zenei palettának.
hiszen akkoriban 1990-1995 felé tucat számomra inteligensebb vonal is ki alakult ami talán nem annyira terjedt el itthon de mégis figyelemre méltó és jó..nekem jobb is
valamint a kraftwerk féle vonal is fejlödött rendesen 1981-töl napjainkig bár irhattam volna 197x et is hiszen akkor is alakultak kisérleti bandák.
a 80-as években az új hullámos zenék inditották el szerintem ezt a lavinát hiszen elöszeretettel használták az elektromos zene és a populáris zene ötvözetét.
a kraftwerk féle zeni vonal pedig ebm,industrial,crossover,aggrotech stb felé ment haladt,alakult..nitzer ebb,front 242,agrumh,skinny puppy...és sorolhatnám nap estig.és szerintem minden zenében zenei stilusban van kiemelkedő és gagyi.
-
erhas01
tag
Nagy munka, köszönet!
A Technotronic után nehezen szoktam meg a Scootert, mire megunták elmúlt az utálat, megszerettem.
Négy öt évig, havi egy - két hetes rendszerességgel hordtam a bakelitet haza.
Bementem a lemezboltokba, ott voltam nyitásra, vagy 30-40 ember rohanás, 4- 6 Technics lemezjátszó ( nekem még az sem ) , aki kapja marja. Érdekes volt, meghallgattam fülesen naponta 100 lemezt, zúgott a fejem, nem értettem ez miért jó, felírták mi kell, meghallgattam azt is. Ezt senki nem veszi meg.
Annyi, de annyi hulladékot hallgattam, szinte úgy éreztem sohasem lesz vége.
Ezek a hangok nem a videóklippek piacképes verziói, hanem néha csak egy egy rákeverhető ütem, ami a bulikon alapvető! A borítóra ráírva semmi, az előadó neve, szám címe semmi, de semmi nem található, ott van az emlékeimben 5-600 borító képe. Felírva az előadó, a szám címek, képtelen voltam megtalálni. Fogtam kivettem a lemezt, megnéztem a nyomott mintázatát és úgy tájékozódtam! Nem röhögni! Van egy saját ritmusom, amit szabályosan kerülnek a korongra, az volt a fogódzó!Hazajöttem, csomagból ki, keverés és életre kelt minden. Nekem öröm volt nézni, hogy másnak van született érzéke a keveréshez. Azt meghallottam, mikor van mellette az ütem, és melyik szám után mi illik. Azt viszont nem tudtam, melyik lemez üteme van előbbre a másiknál, az a DJ művészete.
Személyes élmények: " akkorról! "
Budai, Küll, Sterbinszky, Flash a többi már elhalványult emlékezetembe.
Az Budai mindig mosolygós volt, jól válogatott, de nem az én világom. Közvetlen figura.
Küll tőle kaptam egy dedikált cd talán - nem emlékszem -. Az ország akkori lehetőségei mellettem álltak, egy asztalon hallgattuk a lemezeket.
Itt nyugaton ekkor nem létezett CD, lemezhallgató boltok, semmi, csak piaci árusok!Sterbinszky: Külön ki kell emelnem.
Bejött az üzletbe - többször is összefutottunk - . Érdekes volt már láttam, de más egy fellépés, mint egy "akkor" hasonló érdeklődésűek találkozása. Bement hátra, beszélt valamit, figyeltem, füleltem. Ment a beszélgetés. Kijött demó lemezekkel kezében, ne kérdezzétek melyik az első! Odaléptem ki vagyok nyugatról, itt vagyok helyileg, vele vagyok egy klubba. Igen tudom. Tessék, odaadta az első 40db-ból nekem. Viszonyítás, 6000 volt az éppen akkori havi fizetésem! 2- 4000Ft volt egy darab lemez! Annyira egyszerű, és közvetlen azt a fajta bizalmat megadta előre, nyitott volt, és megjegyzett magának évek után is köszönt!
Még kazettára sem volt pénzünk, amire másoljuk a gyakorló keveréseket,
sok sok hibás próba törlésre került. Elképzelhetetlen volt a köznépnek mindennaposan mobiltelefon, a hangsáv kivétel helyszínen a számokból, senki sem hozott olyan komoly keverőt. Három négy alumínium láda keverő lejátszó, kész.Budainak volt egy piros porsche-ja? A fene sem emlékszik, rég volt
Nekem ezek maradtak meg. A tömeg, a barátok, a zenén kívül, abból a pillanatokból a másik oldalról, ahogyan ők szórakoztattak minket embereket.Még mindig keresek egy számot,a Techno verzió 1995 körül!
Ez az előadó énekel rajt, vagy rákeverték:
Kék borító fehér plusz jellel 7-8 éves bakelitlemez! Nem ez az a verzió!
Penso Positivo - Lorenzo Jovanotti Cherubini
[link]üdv : erhas01
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Véleményem szerint egyre sz@rabb ez a világ és ez sajnos nem csak a zenére értendő.
Amúgy igazad van. De ezt is említettem a cikkben, hogy tudom, hogy minden generációnak megvannak a maga slágerei.tranceplanet: Dance 2 Trance az nagyon jó. Az is kimaradt a listámból, ezt is pótolom, annak is ott a helye.
Ez a Mannel tényleg nagyon jó! -
Malachi
addikt
válasz Runner_fxr #105 üzenetére
"Szóval engem nem kell arról meggyőzni, hogy vannak még jó zenék. De olyan mennyiségben sajnos nincs, mint a szívemhez közel álló 90-es években."
hehe. te most ezt mondod. aki nálad 10 évvel idősebb, ugyanezt mondja, csak 80-as évekkel. aki 20 évvel idősebb, 70-esekkel - és így tovább. a mostani tinik meg 10 év múlva ugyanezt mondják majd 2010-es évekkel, az utánuk jövőknek meg a 2020-as évek lesz az etalon.
ha viszont azt mondod, hogy a mainstream zene egyre egyszerűbb és tényleg kevés igazán egyedi és minőségi dolgot tolnak az emberek képébe, az más. bár erről tényleg nem tudok nyilatkozni, mert kb. 10 éve befejeztem a rádióhallgatást, klipeket meg csak youtube-on nézek.
-
proci985
MODERÁTOR
kraftwerkről van egy sztorim: 2005, sven väth elektro/technot játszott. a vége felé volt valami furcsa német számos darab, ami annyira megfogott, hogy reggel 8kor, miután hazaértem elkezdtem keresni, hogy mi lehetett. a numbers volt az. akkor inkább gyorsan el is mentem aludni ahelyett, hogy nekiálltam volna elemezni, mennyire friss, pedig akkor már kb 25 éves volt.
én pedig úgy mondanám az elektonikus zene a kilencvenes években eklektikus volt. ez pedig eléggé jól látszik a cikk listáján is.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Köszi! Volt vele meló az biztos. A klf tényleg nagyon állat, na az nekem is nagy kedvencem.
Nálam nem csak nosztalgiáról van szó, én ezeket zenéket ma is szívesen hallgatom.
És azt soha nem mondtam, hogy minden új zene rossz. Persze vannak jók, amiket linkeltél azok se rosszak, bár az az Army Of Lovers tényleg sokkolt, réginek régi, de az a stílus régen se tetszett és most se!
Hallgatok én is újabb zenéket, van a cikkben is linkelve jó pár.
Szóval engem nem kell arról meggyőzni, hogy vannak még jó zenék. De olyan mennyiségben sajnos nincs, mint a szívemhez közel álló 90-es években.
Zenei ízléseken amúgy is felesleges vitázni, ha egy ember meghallgat egy zenét és nem érez semmit tőle, akkor azt nem fogja senki neki megmagyarázni, hogy ez márpedig jó. Én sem akarom senkivel se elhitetni, hogy ezek márpedig jó zenék, akinek tetszik tetszik, akinek nem hát nem.Egy kis Budapest parade. Az utolsó kivételével az összesen voltam, kár, hogy már nincs.
-
Malachi
addikt
hahaha, mit találtam. ezt azóta is szeretem.
-
tranceplanet
addikt
Aztamindenit, ezt nem lehetett könnyű összehozni, van benne munka rendesen
Sok régi kedvencre ráismertem. Lehet elkerülte a figyelmem és benne vannak az írásodban, nekem ezek meghatározóak voltak:
U96 - Love Sees No Colour (version 2)
Dance 2 Trance - Power Of American Natives
Mint elektronikus zene kedvelő én is úgy gondolom, hogy az alapokat a Kraftwerk, Jean Michel Jarre ... fektették le. Amúgy soha nem bírtam azokat az embereket, akik leszólják a másik ember zenei ízlését. Mindig is tiszteletben tartottam, amit mások hallgatnak, soha nem szóltam le, ez mindenkinek a szíve-joga. Mindmáig hallgatok sokmindent: trance, house, pop, rock, chillout, ambient, hip-hop, rap, szimfónikus ...
Ma is készülnek igényes szerzemények, sok tehetséges zeneszerző van szerencsére. A zene akkor az igazi, ha a zeneszerző szívét-lelkét beleadja, és nem nyereség céljából jön létre, hanem a zene szeretetéből fakadóan. Megjegyezném, hogy a mai igazán tehetséges DJ-k legtöbbje már külföldön próbál érvényesülni (tényleg nem könnyű az anyagiakat és a zenét kölönválasztani a szakmában). A mai Trance vonalban kiemelném ezt a magyar szerzeményt:
Mannel - A Tündérek hangjaA zene legyen veletek!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Malachi
addikt
azta.
azta. ez munka. attól függetlenül, hogy zeneileg nem vagyunk igazán kompatibilisek, baromira tetszik az egész, amit összehoztál ide. rengeteget foglalkoztál vele, látszik, hogy tényleg nagyon szereted a zenét. szóval tényleg, szuper az egész. ami marha nagy élmény pluszban, hogy van egy szám, a KLF - 3 am. eternal, azt ha hiszed, ha nem - én is teljesen ledöbbentem, mikor bevillant az emlék - kb. pontosan 20 éve hallottam utoljára valami ált. sulis bulin. hirtelen háromszor is meghallgattam egymás után, annyira nem hittem el. súlyos.
addig amúgy én is ezeket hallgattam, de csak mert otthon nem volt más, se MTV, se semmi igazán, csak az ős Danubius német slágerlistákkal, meg Calypso rádió, ilyenek. másolt kazetták, ami kell. egy-két zenére emlékszem még abból a korból, ami kedvenc volt, sokkolok is az egyikkel itt, gondolom értő fülekre talál majd.
aztán ott 92 táján a gimivel nekem félbe is szakadt ez a diszkós korszak, jött a Nirvana meg a Kispál és mindent elsöpörtek. a nyomukban meg apám régi zenéi, Zeppelin, Rolling Stones és társai, az eletronika Kraftwerk volt, Jean Michelle Jarre, esetleg Mike Oldfield. az utóbbi 5-6 évben kezdtem újra felfedezni a elektronikus zenét, és az a helyzet, hogy sokszor nagyon kellemes meglepetések érnek. csak nem rádióban/tévében kell keresgélni.
szóval hidd el, legfeljebb a mainsteam vacak, jó zenék mindig vannak, meg lesznek is. tény, hogy néha nagyon jól esik nosztalgiázni, mindenki a fiatal éveire emlékszik a legszívesebben. de maradj mindig fiatal, keresd az újat és találsz jót. mutatok pár példát, hátha megtetszik valamelyik.
egy sima, de nagyon fincsi kis D'n'B - Brookes Brothers - The Big Blue
és egy teljesen vad future pop - Purity Ring - Lofticries
ez csak két zene és ezerszám van még. szóval, ja.
-
törölt tag
Én a scooterel kezdtem még nagyon régen, áthallgatom a repertoárt ismerős részletek tucatjait fedeztem föl eddig.
Orange X Theme még mindig az ami nélkül nem telne el hét hogy meg nem hallgatnám! Még bakeliten is megszereztem, már teljesen szét kopott, a címke épp
persze ezek csak prütyögések, de FENOMENÁLISak !!!
Amúgy a Death metáltól a Smooth Jazz-ig bármit
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest