Új hozzászólás Aktív témák

• erhas01

tag

Nagy munka, köszönet!

A Technotronic után nehezen szoktam meg a Scootert, mire megunták elmúlt az utálat, megszerettem.
    Négy öt évig, havi egy - két hetes rendszerességgel hordtam a bakelitet haza.
    Bementem a lemezboltokba, ott voltam nyitásra, vagy 30-40 ember rohanás, 4- 6 Technics lemezjátszó ( nekem még az sem ) , aki kapja marja. Érdekes volt, meghallgattam fülesen naponta 100 lemezt, zúgott a fejem, nem értettem ez miért jó, felírták mi kell, meghallgattam azt is. Ezt senki nem veszi meg.
    Annyi, de annyi hulladékot hallgattam, szinte úgy éreztem sohasem lesz vége.
    Ezek a hangok nem a videóklippek piacképes verziói, hanem néha csak egy egy rákeverhető ütem, ami a bulikon alapvető! A borítóra ráírva semmi, az előadó neve, szám címe semmi, de semmi nem található, ott van az emlékeimben 5-600 borító képe. Felírva az előadó, a szám címek, képtelen voltam megtalálni. Fogtam kivettem a lemezt, megnéztem a nyomott mintázatát és úgy tájékozódtam! Nem röhögni! Van egy saját ritmusom, amit szabályosan kerülnek a korongra, az volt a fogódzó!

Hazajöttem, csomagból ki, keverés és életre kelt minden. Nekem öröm volt nézni, hogy másnak van született érzéke a keveréshez. Azt meghallottam, mikor van mellette az ütem, és melyik szám után mi illik. Azt viszont nem tudtam, melyik lemez üteme van előbbre a másiknál, az a DJ művészete.

Személyes élmények: " akkorról! "
    Budai, Küll, Sterbinszky, Flash a többi már elhalványult emlékezetembe.
    Az Budai mindig mosolygós volt, jól válogatott, de nem az én világom. Közvetlen figura.
    Küll tőle kaptam egy dedikált cd talán - nem emlékszem -. Az ország akkori lehetőségei mellettem álltak, egy asztalon hallgattuk a lemezeket.
    Itt nyugaton ekkor nem létezett CD, lemezhallgató boltok, semmi, csak piaci árusok!

Sterbinszky: Külön ki kell emelnem.

Bejött az üzletbe - többször is összefutottunk - . Érdekes volt már láttam, de más egy fellépés, mint egy "akkor" hasonló érdeklődésűek találkozása. Bement hátra, beszélt valamit, figyeltem, füleltem. Ment a beszélgetés. Kijött demó lemezekkel kezében, ne kérdezzétek melyik az első! Odaléptem ki vagyok nyugatról, itt vagyok helyileg, vele vagyok egy klubba. Igen tudom. Tessék, odaadta az első 40db-ból nekem. Viszonyítás, 6000 volt az éppen akkori havi fizetésem! 2- 4000Ft volt egy darab lemez! Annyira egyszerű, és közvetlen azt a fajta bizalmat megadta előre, nyitott volt, és megjegyzett magának évek után is köszönt!
    Még kazettára sem volt pénzünk, amire másoljuk a gyakorló keveréseket,
    sok sok hibás próba törlésre került. Elképzelhetetlen volt a köznépnek mindennaposan mobiltelefon, a hangsáv kivétel helyszínen a számokból, senki sem hozott olyan komoly keverőt. Három négy alumínium láda keverő lejátszó, kész.

Budainak volt egy piros porsche-ja? A fene sem emlékszik, rég volt :)
    Nekem ezek maradtak meg. A tömeg, a barátok, a zenén kívül, abból a pillanatokból a másik oldalról, ahogyan ők szórakoztattak minket embereket.

Még mindig keresek egy számot,a Techno verzió 1995 körül!
    Ez az előadó énekel rajt, vagy rákeverték:
    Kék borító fehér plusz jellel 7-8 éves bakelitlemez! Nem ez az a verzió!
    Penso Positivo - Lorenzo Jovanotti Cherubini
    [link]

üdv : erhas01

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák