Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz #65675776 #143 üzenetére

:DDD ez váratlan volt.

lazán kapcsolódik ide is, meg a mennyire hardkór a scooter témakörhöz is. volt szerencsém az EPhez eredetiben, tényleg ez volt a negyedik szám és nem, az első perc nem kódolási hiba.

• proci985

MODERÁTOR

válasz x_o_n #122 üzenetére

rock szemszögéből nézve az első két NIN volt az, ahol el lehetett kezdeni industrialról beszélni. hatásról meg annyit, hogy a Tyga féle Sexoron ott volt az első NIN single, a Down in it feldolgozása:). másrészről viszont a synthpop hatás is eléggé erőteljes volt. meg talán a darkwave. meg a new wave. amikhez meg megint kellett a Kraftwerk:D.

jaja, nagy lenne a lista. meg igazából minden hatott mindenre.

jelenkori elektronikus zenék/pop témához: vannak még mostanában is jók azért. popon érződik az elektronikus zenei hatás (Beyonce - Diva valaki?), de pl Puff Daddynek is volt Dj Hell a producere. vagy ott van Robyn. a jelenkori pop eszméletlenül sokat átvett az electroclashből... ami meg az electrora, a synthpopra és egy csipetnyi technora épült. aztán másik oldalról meg ott a Crystal Castles, akik elvileg popot csinálnak (Doe Deer után ezt erősen megkérdőjelezném mondjuk). vagy ott van MIAtól a Born Free, ami akár Atari Teenage Riot számnak is elment volna, amennyire agresszív és széttorzított volt.

jelenkori elektronikusok: ajánlott pl a boiler room, hetente szoktak élő adásban elég jó lineupot hívni esténként. és korán adják, tehát koránkelőknek is megfelel. lineupra változatos, Bok Bok, Richie Hawtin, Thom Yorke. bőven vannak még érdekes zenék.

[ Szerkesztve ]

• proci985

MODERÁTOR

válasz x_o_n #112 üzenetére

Kraftwerkhez idő kell. 16 évesen nekem is unalmas volt (úgy, hogy közben a Jean-Michael Jarre féle Oxygeneket imádtam), viszont tavaly újrahallgattam a fél discogjukat és rájöttem, hogy mennyire ügyesek és egy generáció távlatából még mindig mennyire eszméletlenül frissek.

80as években ott volt a synth pop is, pl Depeche Mode is prüntyögött rendesen. meg a Chicago House és a Detroit Techno. industrial/ebm...nél pedig volt egy közbülső lépés is a Nine Inch Nails személyében.

a kraftwerk féle zenei vonal pedig szerintem megvan, az lett az electroclash kb 10 éve, amikor a schranz és úgy általában a techno teljesen felhígult. már annyira nem követem az eseményeket, de Ellen Allien (és a bpitch) biztosan aktív:). elég sokat keveredett a minimallal/click és microhouseval/glitchel, illetve részben átalakult törtté, de a lényeg megmaradt. idm is él és virul, breakcore szintén. dubstep is eléggé erőteljesen elektro-inspirált (legalábbis az a része, ami a boiler roomban megy).

elterjedés meg volt, max nem 5-10000 ember volt a bulin, hanem 100. cserébe aki ott volt, az garantáltan mind a zene miatt ment, és nem azért, mert a baráti körben mindenki rá van pörögve. ez főleg breakcore bulikon volt megfigyelhető:D (bár én már a 2000res évek közepén voltam aktív bulibajáró).

• proci985

MODERÁTOR

válasz bambano #61 üzenetére

kraftwerkről van egy sztorim: 2005, sven väth elektro/technot játszott. a vége felé volt valami furcsa német számos darab, ami annyira megfogott, hogy reggel 8kor, miután hazaértem elkezdtem keresni, hogy mi lehetett. a numbers volt az. akkor inkább gyorsan el is mentem aludni ahelyett, hogy nekiálltam volna elemezni, mennyire friss, pedig akkor már kb 25 éves volt.

én pedig úgy mondanám az elektonikus zene a kilencvenes években eklektikus volt:). ez pedig eléggé jól látszik a cikk listáján is.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák