Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
Most találtam ide, de már van pár zene amit újra behúzott a listád .
Pár saját vélemény.
Én is az vagyok, akinek a Kraftwerk a techno ősatyja (meg a DM is). +Nagyon komoly mixek vannak mind2-től.
Külföldön már korábban beindult a techno, csak én még nem tudtam róla. Angliai rave partykat is ide sorolom+Detroit.Patex előtt is volt élet itt, nem is olyan kicsi:
94ben kezdtem a Bangkok Hiltonban, aztán 95ben Rave Olimpia (Westbam, Budai, stb..). Aztán átmentem én is (deep)house vonalra, jártam párszor Patexbe is. Azóta is a techno a kedvenc műfajom. Rendkívül szerteágazó tud lenni. A lassú befordulásból a legdurvább buliig mindenféle játszik.
Viszont aki utálja, az nagyon utálja. Hallgatni kell, hogy azokat a kicsi változásokat észrevedd benne ami üt. -
golyós
addikt
válasz Runner_fxr #308 üzenetére
Köszi!
Ott lakom a kerületben én is szoktam látni.
Ha jól tudom a kerületi rendőrség is odaköltözött.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
-
golyós
addikt
válasz Runner_fxr #306 üzenetére
Jó buli volt,én is voltam.
Az Andy Slate mixet megköszönnémHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Runner_fxr
Ármester
Ezen anno ott voltam! Kemény buli volt!
Rég jártam erre, de el tudom küldeni az andy slate mixet ha még aktuális.
Nekem is nagyon meghatározó emlék maradt a patex, de bennem leginkább az akkori house maradt meg. Tommyboy, Sterbinszky és külföldiek közül az egyik legnagyobb kedvencem David Morales.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
Óriási respect a Budai Patex mixért!
Régen volt ekkora flashem!
Rögtön előkelő helyet töltött be minden idők legjobb mixei listámon!
Mondhat bárki bármit a 90-es évek voltak a legjobbak.Mind az akkori disco mind az akkor kialakuló partyk esetében.(Club Speed, Patex, Katlan patryk) Imádtam(om) őket, mit nem adnék ha még egyszer végignyomhatnék egy Patex-Katlan hétvégét.Egyetlen percét sem bántam meg akkori életvitelemnek.Az érzés amikor szabadtéri bulin jön fel a nap, az sosem múlik el.
Patexben reggel 6 után autók be az udvarra, buli megy tovább 10-ig, mindenki happy.Jómagam metal zenével kezdtem 89-ben, végigmentem a palettán de igazán csak a Death-thrash-Grindcore vonal fogott meg.Aztán szép lassan meguntam mert semmi megújulás nem volt vagy inkább nem jött be.
Aztán jött a disco majd a techno partyk és a mai napig megtart a sokszínűsége miatt.
Hangulattól függően minden van, Goa-psytrance-oldskool techno-trance-minimal.
A jó öreg magyar Dj-k
Az én kedvenc mixeim:
Budai - Techno-house classics
Slam jr- Aquarium
Slam jr- strictly trance symphony
Kühl- liquid tranceKötelező darabok a kocsiban.
Ui: Andy Slate club Speed mixért külön hála, régen megvolt kazin de rongyá hallgattam!
Nem tudom letölteni, nem tudod felrakni valahová?[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
amanoba
őstag
most találtam rá a cikkre, még csak átfutottam, de sok kellemes emléket okozott.
egy tommyboy & mj madness mix, amit hiányoltam a felsorolásból, nekem egyik személyes kedvencem
[ Szerkesztve ]
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
zoltanz
nagyúr
-
Thrawn
félisten
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
today05
csendes tag
uff, nemtudom, hogy kaptál e választ a régesrégi kérdésedre, de ez lesz az szerintem:
-
need
addikt
Sziasztok...
Tippek kellenek arra hogy mi is hallgassak..(volt egy cimborám aki adott pár jó tippet de mostanában más irányokba halad)
Amit kimondottan hallgatok az
Hernan Cattaneo..
Nick Warren..
Satoshi Tomiie..
John Digweed..T
erry Lee..
Sasha
minimal is jöhet..nincs kifogásom a podcastok ellen sem..mivel ipod touch-ról szól a zene..! lehetnek mixek is..vagy komplett albumok..
csak más előadok..mert ezek közül mindent meghallgattam már!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
zoltanz
nagyúr
válasz Runner_fxr #243 üzenetére
Még is voltam Tadeus Tituszon mert ezt a Facsén találtam és ott jártam, rémlik (egyébkén van egy kiadott anyaguk 1 órás érdemes meghallgatni akkoriból címe: Arany és Fekete).
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Balage21 #292 üzenetére
Problem Boy - Self control (olav basoski mix)
Whatever, Girl -- Know You Can (Rick Pier O'Neil Vs. Dave Moss Bitin' Jazz Mix)
[ Szerkesztve ]
-
Balage21
tag
Liquid - Orlando Dawn
CRW - I Feel Love (R.A.F. Zone mix)
Nat Monday - Waiting (John Creamer & Stephane K Remix)És egy szám 2001-ből amire a mai napig megbolondul mindenki ha bekerül: Harry Choo Choo Romero - I Want Out (The Cricket mix)
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Saxo-Matic Vol.4 mixed by Randall! Hú gyerekek! Ez a mix aztán nem viccel!
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Csoffadalom
tag
válasz Runner_fxr #281 üzenetére
Hát ezt én sem szeretem.
Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.
-
Runner_fxr
Ármester
A teljes mix!
-
Runner_fxr
Ármester
Innen lehet csemegézni!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Csoffadalom #280 üzenetére
Nagyon nagy az biztos, ez a srác aki mixeli, egy igazi tehetség.
Az újabb mixei is nagyon jók, pedig én nem rajongok az újabb zenékért.
[link] -
Csoffadalom
tag
válasz Runner_fxr #277 üzenetére
Ez mekkora mix!!!!!! Úristen!!!!!
Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #273 üzenetére
na ez jó maradék agysejtjeimnek, egyböl jöttek a memoriabankombol a partyk ahol ezekre nyomtam
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
djpetar
tag
A cikk megtalálása a mai nap egyik ajándéka.
Trust me, I'm a doctor.
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Persze kinek mi. Rush az már nekem sok. Mondjuk én inkább House rajongó vagyok. A nagyon kemény Techno soha nem jött be. Budai-t azért csíptem.
Na én ezt nevezem bulinak! " 3 Kings Of House " Pool Party WMC 2012 Miami Beach 19/3/2012
Na meg ezt: Armand Van Helden - Live @ Love Nation, Arena - Berlin 10.07.1999
-
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #270 üzenetére
kinek mi !?
nálam ez DJ Rush live palazzo airbase itt van agysejt torna
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
Runner_fxr
Ármester
Ezerkilencszázkilencvenkib@szotthét! Hatalmas zene!
MOREL INC.are you ready tho play the game? (morels groove mix) -
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Frankie Knuckles -The Whistle Song Ez nagyon nagy zene!
-
Runner_fxr
Ármester
-
nRu3
addikt
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Lehet, de nekem régen sem tetszett.
-
Valty
aktív tag
válasz Runner_fxr #261 üzenetére
Én sem, de szerintem ez még mindig mérföldekkel jobb, mint amit mostanában csinál
-
hepibáb
tag
Nem tudjátok véletlenül mi a szám címe, jó akár mixben is. Annyit tudok, hogy tiesto mixelte, de nem találom sehol ezt a számot. Bocs, a rossz minőségért, anno még bankban voltam
[link] -
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Valty
aktív tag
Valamelyik nap épp, ezt hallgattam, zárásnál megcsapta a fülem:
-
Chaser
legenda
válasz Runner_fxr #249 üzenetére
Változatosságnak jók
HIM - Join Me (Lightforce Dance Mix)
szerk:
Mostan időkből meg ezt nem tudom megunni...[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Runner_fxr
Ármester
Nekem ezek a számok nagyon nem jönnek be, az ilyen gagyi, vidéki diszkókat juttatja eszembe. Persze van jó diszkó vidéken és van szar Budapesten.
Pár, viszonylag újabb track, ami bejön:
Luis Novo pres. Bioground - Affinity (Bioground Mix) 2004
Chris Kaeser & Rita Campbell - Rush (Stonebridge Remix) 2006
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Még ezeket találtam ma:
Mario Lopez - The Sound of Nature
Watergate - Heart Of Asia (Rising Sun Remix)
Az6 infinity club mix nagyon jó belőle, de azt nem találom yt-n...
szerk:
Mario Lopez - Always And Forever (Marc Van Linden Remix)
Ez dancesebb, de jó kis trance betéttel
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Hejj de sok mixe megvolt ennek is, ma szedtem elő a régi mp3 lemezeket De ha Atlantis, akkor még ez is yoooo
-
Chaser
legenda
Nem tudom volt-e már, de múltkor ez volt az egyik aminek nem jutott eszembe a címe vagy előadója....
Lightforce - Eternitywatermoon remix
'90-es évekből van, de pontosan nem tudom honnan...nem is érdekesszerk: maybe 1999
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Hát az illuminált állapot az mindig megvolt. De ez hozzá tartozott ezekhez a bulikhoz.
Three 'N One - Soulfreak (Original Mix) 1997
Billy Hendrix - Body Shine 1998
Dan Von Schultz ft Dj Junior - Darts 1997
Mysterious People - Fly Away 1998
Antoine Clamaran - do the funk 1999
Loleatta Holloway - Dreamin' (Hatiras Liquid Adrenaline Vocal Mix) 2000
Spacedust - Gym & Tonic (Spacegroove Remix) 1998
Daft Punk - Revolution 909 1998
Size 9 - I'm Ready 1995
Upsilon - India 1998
-
zoltanz
nagyúr
válasz Runner_fxr #243 üzenetére
Hát a Tituszon és sem esküdnék meg, hogy voltam, mindig illuminált állapotba jutottam addigra.
-
Runner_fxr
Ármester
Igen, nagyon jók voltak, bár Palotai és Titusz bulikra nem nagyon jártam, de egyébként hallgattam a zenéiket. House és Techno bulikon előfordult, hogy volt ilyen lazulós rész is, ahol ilyesmi zenék mentek és az úgy bejött, kimenni egy kicsit lazulni, meginni egy-két italt, majd vissza a majomketrecbe!
-
zoltanz
nagyúr
Abban az időben az X-Lab (Tadeusz Titusz) és Palotai -nak volt még nagyon erős lemezfelhozatala, (a legjobb zenékkel).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként rockzenében is van jó, komolyzenében meg pláne. De utóbbiak közül biztosan nem a Karayan-féle megalomán interpertációkat hoznám példának.
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #239 üzenetére
arra emlékszem eredetileg nem Cj Bollandnak kelet volna pakolni a lemezeket, de valaki az utolso pilanatba nem jött és ő helyetesitett, nagyon jó kis szetet nyomot itt .
a zenék amiket linkeltél azok pedig kötelezök voltak techno bulikon
-
Runner_fxr
Ármester
Valószínű igazad van, ha ennyire konkrétan emlékszel rá, nekem azok az évek már összefolynak. Az tuti, hogy voltam CJ. Bolland bulin a szigeten és Paul Van Dyk-on is, de az éveket már lehet összekeverem, de úgy a 2000-es évek elején volt az biztos.
Mostanában már nem sokat hallgatok Techno-t, de régebben bejött.
Mhonolink - Juvenile 2000
Rino Cerrone - Optical Way 2000
Felipe - Reticulum 2001
Nils Danielsson – Reanimation 2001
Samuel L. Session – Velvet 2001 -
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #236 üzenetére
az az előtte lévő évben volt, azzon a szigeten nem volt paul , akkor richie hawtin volt
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
válasz Runner_fxr #233 üzenetére
Cj Bolland én arra emlékszem mikor először a szigeten volt asszem 2001? és erre a számra pontosan !!!! CJ Bolland - The Prophet (Original Mix)
-
zoltanz
nagyúr
Acid Trance:
-
Runner_fxr
Ármester
Ez is egy kellemes darab volt, pontosan 2000-ben.
Photek feat. Robert Owens-Mine to giveDe ez se viccelt 1996-ban!
Cj Bolland - Sugar Is Sweeter (Armands Drum & Bass Mix)[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
jujjjjjjjjjjjjjj extra libabörös lettem , na igen , ezzek nekünk zenék
de akkor a filmböl itt a párja Agnelli & Nelson - El Nino
[ Szerkesztve ]
-
Valty
aktív tag
Uhh, ez demekkora zene
Anno a Szétcsúszva c. film végén volt ez a zene, majdnem kifeküdtem tőle: Atlantis ITA - See You In The Next Life (Original Mix)
-
nRu3
addikt
jaj , távoz innen sátán, ez meg mi voútt?! ez ném muzsika itten e!
ezek után kő egy pici nyugtató zene füleimnek Dj Rolando - Jaguar
-
flash-
veterán
Hát nekem ez és ez a zene.
vagy ez isDehát kinek milyenek az igényei...
[ Szerkesztve ]
-
nRu3
addikt
ez az album is fen van Carl Cox - "Chicago" Live at Crobar Night Club
-
Valty
aktív tag
Nem tudom volt-e már linkelve, szerintem témához illő zene:
Robert Babicz ``welcome to the 90`s``[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Csoffadalom #224 üzenetére
Nekem van remény, hogy összejön idén nyáron az Ibizai nyaralás, de ha mégsem akkor a jövő nyáron már semmi akadálya nem lehet!
Egy példa egy jó 2000 utáni zenére! Ez egy 2003-as darab és nem rossz!
Frederic Galliano And The African Divas - Melou Melou (Reworked By The Youngsters)[ Szerkesztve ]
-
Csoffadalom
tag
válasz Runner_fxr #222 üzenetére
Én nem jártam ilyen helyekre bulizni. Az ismertebb helyek közül is csak párban jártam. Wild West, High Life, 1x 1x, E-play szintén 1x, Bank 2x. Leginkább a környéken voltam bulizni. Volt egy kisebb kocsma a közelünkben, annak a tetőterében volt a diszkó. Ha 50 ember elfért, már telt ház volt. De a bulik azok hatalmasak voltak!
A pöcs haverom volt Ibizán. Valami hihetetlen a hangulat ott, ahogy mesélte. A hely maga, a klubbok, a nők, hihetetlen. Egy örök élmény az egész. Úgy nem hallhatok meg hogy egyszer legalább nem voltam Ibizán. Meg egy Prodigy koncerten. Ez a kettő a legfontosabb.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #222 üzenetére
Valahol ott vagyok a tömegben Komoly buli volt. Palace 1999, 2 napos nyitóbulin készült a klip.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Csoffadalom #221 üzenetére
Voltam High Life-ban, bár az annyira nem jött be. E-Play, Patex, Flört, Palace, Wild West, nagyjából ezeket látogattuk legsűrűbben, illetve rengeteg egyéb rendezvényen voltam. 1998/99 szilveszterkor Olof palme ház Budai/Tommyboy buli, emlékezetes volt. De voltam itt több bulin is, mind jó volt. 99-ben napfogyatkozás buli, Paul Van Dyk-al a Keszthelyi Colorsban, szintén nagyon emlékezetes volt. Palace 2 napos nyitóbulik, szintén komolyak voltak.
Én is visszasírom a régi jó bulikat. Hiába próbálja pár ember megmagyarázni, hogy ma is vannak olyan underground hangulatú bulik, persze lehet, hogy van, 2 száz vendéggel, annak idején meg egy ilyen bulin több ezren voltak. Nem ugyan az. Ma, ahova nagy tömegek mennek mulatni, annak köze nincs a 90-es évekbeli hangulathoz, nyilván 2012-van, más világot élünk. El kell fogadni. Ami még mostanában tud érdekelni, azok a Hip-Hop bulik, persze nem majkapapa és társai, de van jó magyar underground Hip-Hop, amire azért szívesen elmegyek, mindig is szerettem a Hip-Hop-ot, már a 90-es évek eleje óta. Elektronikus zenei buliba max csak Ibizára mennék, máshova nem, de egyenlőre arra nincs pénzem.
-
Csoffadalom
tag
90%-ban azokat a zenéket írtad le amik nekem is a nagy kedvenceim. Szerintem kb egy idősek vagyunk. Csak ezeken a helyeken voltál bulizni? High Life és a többi menő klub? Istenem, a legszebb időszak volt az életemben. 94-99-ig sorra jártuk a haverokkal a klubokat, volt hogy egy szombati napon 3 helyen is megfordultunk. Azóta meg hogy elkorcsosult minden. A zene is felhígult, át alakult. Manapság csak a progressiv house a menő, vagy a trance. Ezek között is van egy pár kedvenc, de nekem mindig ezek maradnak az örök zenék.
-
x_o_n
veterán
nekem még gyermek korban kezdödött: kaja goo goo-white fathers,depeche mode -speak and spell és eurythmics -sweet dreamskraftwerk-computerwelt ezt a négy kazettát rongyosra hallgattam
aztán innen egyenes út volt a skinny puppy,front line assembly,front 242,nitzer ebb és társai.viszont hétvégén most front 242 koncert budapesten! és még tucat nagyon jó zene3-napos fesztivál
-
nRu3
addikt
ezt a partikon galapos, vagy valami lovas ügetös számnak hívtuk , persze van hivatalos cime is ALTER EGO - Betty Ford
-
nRu3
addikt
Umek - Benozal egy másik kedvenc laza monoton hús szeletelő track
-
zoltanz
nagyúr
Hogy teljes legyen a sor: Front 242 - Funkhadafi
-
nRu3
addikt
de akkor csemegézünk:
TERENCE FIXMER - BODY PRESSURE
Umek - Gatex
Umek - Lanicor
Subvoice - Dynamite Voltage B1''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nRu3
addikt
dehogynem, alap kötelezö track de talán ez a szám a legismertebb és a legkedveltebb a bulikon is Richie Hawtin - Orange Minus
[ Szerkesztve ]
-
Valty
aktív tag
Hirtelen eszembe jutott Plastikman - Spastik Őt nem hallgatta senki? Richie a mai napig meghatározó alakja a zenének
-
Runner_fxr
Ármester
Persze értem, a kötekedés dolog se konkrétan neked szólt, hanem inkább az ilyen ciccó féle embereknek. Idejön és elkezd engem azzal oltogatni, hogy 99 egy határozottan jó kotrszak volt house szempontjából, meg ,hogy 2006-tól már kezdett elqurvulni. Hát én mi a bűbánatról beszéltem a cikkben? Ez egyáltalán elolvasta? Megnézte a zenéket? Én nem vagyok zenei szakértő, csupán a 90-es években nőttem fel és sokat jártam elektronikus zenei bulikba, majd megosztottam tapasztalatom és véleményem az akkori zenékről. Ezzel nem is kell egyetérteni, de szerintem aki hasonlóképpen ezekben az időkben járt ilyen bulikba, érti miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz Runner_fxr #206 üzenetére
nem is rád céloztam a mondanivalóimmal.
én másodállásban 1993-2002 ig cd-boltot vezettem,és rengeteget foglalkoztam zenével,anno és most is,személyesen ismertem zenészeket,djket és mégsem kezdtem itt ki okító monológokbade ez sem neked szól -
Runner_fxr
Ármester
Ja és még valami, én egy szóval nem állítottam azt, hogy manapság nincsenek jó zenék! Csupán annyit mondtam, hogy a 90-es években sokkal több jó zene volt. Ezt most is így gondolom. Viszont nem zártam ki azt, hogy manapság ne lennének jó zenék! És azt se mondtam, hogy nekem egyetlen mai zene sem tetszik. Szóval nem kötekedni kéne, hanem olvasni és szöveget értelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Persze, de amúgy a cikkben is le volt írva, hogy ez itt leginkább az én kedvenceim gyűjteménye, nem egy teljes klasszik bemutató! Ezért sem értem, hogy miért értetlenkednek itt páran. Nyilván egy 40 éves embernek más lesz a klasszik mint egy 30 évesnek és a 20 évesnek is más. Nyilván, értem én. Azonkívül meg nem ártana a mixekbe is belehallgatni amiket linkeltem a cikkbe.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Másrészről, a zenék amikkel érvelsz az én általam linkeltekkel kapcsolatban, hát inkább hagyjuk. A mi ízlésvilágunk totálisan más pályán van. Én ezt a classic dolgot is leginkább a bulik szemszögéből próbáltam megközelíteni. Te voltál elekronikus zenei bulikon a 90-es években? Én kb 96-tól 2004 ig minden hétvégén, de minden második hétvégén biztos! Semmi olyat nem hallottam a linkelt zenéid között, ami engem megfogott volna. Talán Marshall Jefferson, egyébként 1999-ben voltam egy bulin az akkor épült új egyetemi épületben rendezték meg Budapesten, talán Airport 99 party volt, amit először Ferihegyen akartak megrendezni, de végül ott nem engedték. Na ott hallottam Marshall Jefferson-t és úgy emlékszem nagyon jó volt.
Az az érzésem, hogy te végig se nézted, netán hallgattad, a zenéket amiket a cikkben bemutatok, gondolom megnézted az elején azt az egy listát és ennyi, aztán jöttél puffogni. Javaslom nézd végig.
Üdv!addig is egy klasszik! [link]
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
huha azért vannak itt óriási tévhitek..a classic meg mindenkinek más..
jó ztenék meg mindig is voltak és lesznek is...
az izlése meg mindenkinek más..
ez igy jó és igy természetes... -
Cicoo
csendes tag
Az csak számodra a classic korszak. Akkor már bőven kezdett elqrvulni az egész, főleg 2006 vége, 2007 felé. Az igazi classic, az kb. '86-tól-1999. Számomra 1999 határozottan jó év volt house szempontból, mint ahogy 2001 és 2003 trance szempontból.
Válaszok a többieknek és egyebek:
Szerintem itt főleg elektronikus TÁNCzenéről beszélünk, a Kraftwerk meg pont nem az.
(Hasonlóan elborult cucc ez is: Laurie Anderson - O Superman: http://www.youtube.com/watch?v=vzYu88jIDYs)A trance valaha zene volt, amíg a hollandok ki nem nyírták végleg.
"Sajnos megjelent egy ilyen homokos divat nemcsak az öltözködésben hanem a zenében is."
Azért óvatosan a homokosozással, a house melegbárokból indult.. (Ahol egyébként még mindig játszanak dallamos club-/funk-/vocal stb. house-t.)Manapság szerintem megint érdemes inkább az underground felé hallgatózni: nu disco (pl.: http://soundcloud.com/televisormusic/stand-up), indie dance (pl.: http://soundcloud.com/diskomatique/03-disko-matique-spotlight), nu funk aka. ghetto funk (pl.: http://soundcloud.com/a-skillz/california-soul-a-skillz-remix), moombahton (pl.: http://soundcloud.com/spenda-c/spenda-c-getting-dumb-out-now), és úgy általában véve a breakbeat, vagy a dnb és a dubstep dallamosabb ága (pl.: http://soundcloud.com/largeamountofsoul/l-a-o-s-fire-on-water ; http://soundcloud.com/nynfus-corporation/nynfus-corporation-diana-and). A kevéssé érzékeny lelkületűek rákereshetnek mondjuk a Soundcloudon a következő tagekre: bass, drumstep, dubtechno. Igaz, hogy nem feltétlen tánczene, de akadnak érdekes dallamok. Ezekre a stílusokra pl. nagyon nem igaz az, amit egy előttem szóló írt, hogy " bakelit sajnos kezd eltűnni".
Egy link a további nosztalgiázáshoz: http://techno.org/electronic-music-guide/
Ez pedig egy kiterjedtebb kiadvány a témában: http://www.recreation.hu/villanynaplo/mennyek-kapui-letoltes/
Pár zene:
régi:
http://www.youtube.com/watch?v=w2t0C50b9ik (Marshall Jefferson - Move Your Body)
http://www.youtube.com/watch?v=U-i0rSv3teE (E-Z Rollers - Tough at the Top (Original Vocal Version))
http://www.youtube.com/watch?v=VIbIHxKh9bk (William Orbit - Barbers Adagio For Strings - igen, a Tiesto-s cucc eredetije)
http://www.youtube.com/watch?v=hZj9bi7YNmI (Leftfield - Open Up)
http://www.youtube.com/watch?v=emw4cQUA9Dk (Beads Things And Flowers - Humble Souls)új dalok (jelezvén, hogy nem kell annyira temetni az elektronikus tánczenét):
http://soundcloud.com/dj-dface/louis-la-roche-gimmie-gimmie (akinek ez túl lassú, az eredeti: http://www.youtube.com/watch?v=FdHDU6Olmh0 )http://soundcloud.com/leemortimer/lee-mortimer-pres-tymer-the
Ui.: Köszönöm, hogy nem felejtettétek el linkelni a M|A|R|R|S - Pump Up The Volume-ot, a készítőnek pedig ezt a nagy csokor zenét.
[ Szerkesztve ]
Nemharapacica ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest