- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
diver
csendes tag
Hát? Nem tudom milyen cross flow légkavarót hallottál ''erdoke''. Az enyém közép állásban halk.
Nem hallom különösebben az első 12 cm-es ventik, és a merevlemezek hangja mellett-, és tolja a levegőt rendesen. 12V-os állásban már tényleg ''vaddisznó'' a hangja, meg a szele is.
Abban egyetértek Veled, hogy tök fölösleges egy átlagos konfig. esetén. -
marcee
addikt
Úgylátszik figyelmetlenül néztem meg újra a cikket, mert abban is van egy kép a beépített állapotról. Bővebben: link
De gonolom van hozzá még porszűrő, vagy keret vagy akármi elé, nem?
Szóval azért kérdezem, mert egy cimbimnél az Acorp nagytorony házába szereltünk 12 centis ventit legutóbb két vinyó elé, amik beépítő sínnel vannak beszerelve 5.25-ös helyekre. Egy csöppet csúnya és hangos lett, hely meg van, gondoltam ki leehtne cserélni egy ilyenre. -
Mennyi?
aktív tag
Fényképem ugyan nincs, de talán ez is megteszi: Bővebben: link
Oldalt vannak rajta rendes csavar helyek is és az a panel, amit felcsavarozhatsz tüskékkel csatlakozik a belső panel gumibigyóiba. -
marcee
addikt
Nem tudjátok hol lehetne külön cm stacker vinyókeretet venni? (kisker)
-
KriszBoy
senior tag
Vki PLS!
Lehet hozzá kicsi floppy keretet szerezni utólag? Vagy még senki nem akart vagy nem próbált? -
-
Mennyi?
aktív tag
Ezzel én is hasonlóképpően voltam, de így döntöttem és nem bántam meg!
1ébként meg a nem csicsás, csilli-villi mentes, letisztult forma is lehet esztétikus!
Abban meg egyetértünk, hogy a TT-ben csábító az előlapi cucc! Én vettem egy Aerogate II-őt a stackerhez, de még csak a ''gyönyörködés benne'' szórakóztat inkább és a ''meglennék nélküle'' érzés kerülget... /Mert pl. a házventiket csak az átalakítóval tudod rákötni, meg egy kicsit nehézkesnek és átgondolatlannak tűnik a kezelése./ Mondom ezt persze úgy, hogy TT panelt még nem láttam működés közben. -
Mennyi?
aktív tag
Nekem kicsit kényesnek tűnik a ház külső felülete, ui. minden fránya ujjnyom meglátszik rajta /és piszok könnyű megkarcolni/. Ezért várnék ötleteket, hogy mivel lehet ez szépen jól tisztítgatni?
Továbbá érdekelne még, amire azt hiszem nem válaszolt senki, hogy mi a különbség a két fajta vinyó ház között? -
Apophis
őstag
Gondolkodom, hogy ezt a házat vegyem-e, vagy egy TT XaserIII alu-t?
Konstruktív és INDOKOLT válaszok? THX -
KriszBoy
senior tag
Vki mondja meg hogy lehet e a stacker-hez utólag kis flopynak való helyet venni, mert ugye csak egy van!
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Hát megvettem, leírom a tapasztalataimat hátha valakit érdekel.
Pesten vettem 42.000Ft-ért számlásan(hpctrade),egy nap alatt meghozták.
A szállítás:
Mivel én vidéki vagyok a szállítás szempontjából elég borzalmas volt az út.
A haverommal ketten vittük a házat a déli-ig azután ő pesten maradt, nekem kellett hazáig cipelnem. Még szerencse hogy a kocsi, a vasutállomástól kétszáz méterre ált, de még így is a 3. nap után is fáj mindenem...
Ezt csak azért írtam le, mert ezt a házat TÉNYLEG kegyetlen dolog egedül cipelni,vásárlás előtt érdemes segítségről gondoskodni.
A ház:
Amikor bementem a boltba ki volt állítva a stacker,meg mellette a legjobb thermathake házak.Első látásra megijedtem ,hogy mit akarok venni mert óriási,aztán egy perc múlva azon kezdtem el gondolkodni ,hogy a legkomolyabb thermalthake házak is 'játékszernek' tünnek mellette(nem akarok megbántani senkit de tényleg megdöbbentő jelenség)Tehát maradtam a stacker-nél nem vettem ThermalThake -et.
A szereléssel kapcsolatban elég negatívak az érzéseim.Elég passzentos minden,nagy koncentrációt igényel a feladat,és mélyen el kell gondolkodni egy,két dologon ,hogy hogyan is lehet megvalósítani.Nem vészes de egyáltalán nem volt olyan egyszerű mint a régi accorp házam összeszerelése.
Kidolgozásra tökéletes csak egy oldallapot rögzítő csavarral volt némi problémám,mintha nem lenne tökéletes a menet.Nehezen jár vagy néha sehogy.
A hang.
Hát ezzel kapcsolatban,azt kell mondanom,hogy a régi accorpom halkabb volt(és 20fokka melegebb);
Viszont rájöttem miért ,mivel sokkal kisebb volt az egész ház ezért a táp lejjebb helyezkedett el ésa ház befért a fa iróasztalomba,így jobban elnyelhette a hangokat.
Így is nagyon halk,de gondolkozom ,hogy a tápot az alsó keretbe szerelem.
Hát röviden ennyi.
üdv. -
Skica
őstag
Igazán megy benne a BTX lap? a hátfal kiosztása nem kóser így képekről. IBM BTX lap lenne benne, de a csatik pont fordítva vannak rajta.
-
Atlantis
veterán
Még egy hülye kérdésem hadd legyen: milyen színű a HDD és Power LED?
-
erdoke
titán
Ha nem gond, erre a topicomban válaszolnék, ne OFFoljuk szét ezt.
Bővebben: link -
dwiki
senior tag
Kérdés ha veszek Paps vagy NB ventiket szükség van e panelre?
Gyorsan megnéztem azért pár reviewet, és ott látok azért kábeleket, amit hosszabítónak
látok (tehát nem közvetlenül dugom rá a panelra ventiket, hanem kábelen keresztül)
Tehát ezek elvileg benne vannak ha bontatlan?
Amúgy (ha ezen kábelek bennevannak) érdekelne ennyiért...
Azért persze van szépséghibája a dolognak, nem pesti vagyok (hanem győri - Pest fele
legkorábban dec.5-én keveredek fel, de még az sem tuti)
Két megoldás lehet postai, vagy van fennt Pesten haverom aki jön Győrbe.
Mindkettőnek van előnye hátránya:
Postai esetén esetleges elutalhatom a zsét (hogy ne méregdrága utánvéttel jöjjön), kérdés
mennyi lenne úgy kb a postaköltség.
Ha a srácon keresztül jönne, annak csak számomra kellemetlen aspektusai vannak,
Egyrészről már jópárszor megkértem ilyesmire, másrészről kb 2 hét mulva jön csak
Győrbe...
Szóval ha nem kapkodják el ''helyben'' akkor érdekelne, ha neked ''bejön'' valamelyik
módszer...
Ja és még egy indiszkrét kérdés, miért adod el? -
erdoke
titán
4 ventit tud szbályozni és négy hőmérsékletet monitorozni. Szép nagy kijelzője van, ahol mindent mutat.
Kábelfordítók, hosszabbítók nincsenek hozzá, de az ilyesmit olcsón meg lehet venni, vagy csináltatni. Ha veszel a gyáriak helyére jó kis Papst vagy NB ventiket, akkor nincs is rájuk szükséged.
Kb. kisker nettóért odaadom (7,5e?), bontatlan, nagykerben garis. Megvannak még a gyári CM ventik is a Stackerből, ha esetleg az is érdekel.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A szilikongums keretben a NoiseBlocker ventikkel teljesen fölösleges pénzkidobás a Zalman passzív (???) hűtő. Ráadásul azt csak kemény barkáccsal tudnád megoldani. Szerintem hanyagold, egy ventiszabályzó panelt vegyél az árukból. Nekem van is egy bontatlan fekete CM Aerogate II eladó.
-
dwiki
senior tag
Hát, pedig azt csak ''moddolással'' tudod megoldani, máshogy nem, az tuti...
Bár azt nem értem ha van zalmann minek a venti? Ha pedig kell venti, minek a zalmann?
A ventik alapból halkak (bár én is kicseréltem az egyiket, még kipróbálás elôtt, (de nem
sok értelme volt) Külön külön nem hallani meg igazán a ventiket (persze ha megy az
összes - + prociventi, esetleg vga venti - akkor már van némi zaj)
Persze lehet a Noiseblocker még hallkabb és érdemes kicserélni.
Azért az Antec Sonatam hallkabb volt, abban két 12-es venti + Silenbreeze II. procihútő
volt.
De szerintem amitől igazán hallkabb volt - nem sokkal ám azért - az nem a ventik
száma, hanem hogy zártabb volt a ház. Ez ugye lyukacsos elől fölül, kétoldalt (bár
nálam már csak egyoldalt, mivel plexis oldallapot is ''beépítettem'')
Szóval pl eleve a winyok is jobban kihallatszanak.
No röviden ennyi szvsz. -
-FreaK-
veterán
Én is egy Stacker vásárlása előtt állok és van egy két problémám.
Én is kb 4 vinyót fogok használni viszont ezeket Zalmann hőcsöves vinyóhűtővel szeretném.Namármost ezek sztem nem férnek bele a vinyókeretbe tehát azok nélkül lesz beszerelve.Így viszont nem lesz előtte venti ami azért nekem fontos lenne.A 12centis ventiket előre csak a vinyókerettel lehet beszerelni? Jó lenne erre egy megoldás mivel nem szertnék dremelhez,hegesztőpisztolyhoz és egyéb brutális módszerekhez nyúlni.Nem tudtok valami megoldást rá? A gyári 12es ventik mien hangosak? Én Noiseblockerre tervezem lecserélni,fő hogy a lehető leghalkabb legyen.
-
-
Atlantis
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat. Talán Karácsony előtt összejön egy ilyen ház.
-
dwiki
senior tag
Hát ez az, hogy az előlapi takarót a kiszerelés előtt nem igazán sikerült kipattintanom. Csak belűlröl tudom (tudtam) kipattintani, azt ugye meg csak ugy tudtam ha előretoltam a racket....
Nem tudom hogy tudod kívűlről kipattintani, de jöhet az ötlet...
(ja a kábelkihúzást én nem írtam, de talán azért mert nekem mikor megkaptam, nem volt benne winyo - én raktam bele)
-
erdoke
titán
A vinyótartó megtöltésében nagyon egyetértünk.
Az előlapi takarókat a kiszerelés előtt leszedve kissé könnyebb a munka.
A helyes sorrend:
- Oldallapok leszed
- Oldalsó kallantyúk kiold
- Előlapi takarók leszed
- Kábelek kihúz
- Vinyókeret kitol
Visszafelé a fordított sorrend alkalmazása javallott. -
erdoke
titán
-
dwiki
senior tag
válasz
Atlantis #140 üzenetére
4 vinyo fér egy rackba, de akkor már nagyon sűrűn vannak, 2 nél többet nem igazán
érdemes berakni, (esetleg 3 még elmehet) mert akkor már a 12-es is kevés lehet...
A winyotarton a venti könnyen szerelhető, semmi különös, négy csavar. (magát a
winyotartot kiszedni, már nem olyna egyszerű, én legalábbis filóztam rajta, és csak
''favágó'' megoldást találtam... Először is le kell venni mindkét oldalapot, hogy ki
lehessem oldani a cuccot. Aztán előrefelé izomból megnyomom a cuccost, és ekkor
a 3 előlap kipattan, kiugrik, elrepül, és már kinnt is a cucc... -
-
dwiki
senior tag
No hát elsőre a crossflow-ról...
(Bár nagyon mág nem tesztelgettem, ez inkább csak egy futó benyomás)
Tehát hangja. Off állásban szupehalk
Low állásban is halk, nem hallani ki a többi venti közül.
Medium és high állásban viszont már sűvít mint egy vaddisznó...
A hőmérsékletértékekről egyenlőre nem nagyon tudok nyilatkozni, de így elsőre
(rövid idő alatt), szerintem télen nem jelentős az általa kifejtett hűtő hatás...
De azért ez még nem a végső szó, és azért ártani csak nem árt -
dwiki
senior tag
Ezt pont jókor mondod
Másrészről akko csak marketing?
Ha igen, akor a marketing áldozata lettem.
De nem, szerintem csak irigykedsz hogy nekem van, míg neked nincs
Mondjuk a ventiket asszem kicserélem a régi sonataban lévóre, biztos ami biztos... Vagy nem... milyen hangosak a 12-ek, mert errről nincs infom... -
erdoke
titán
A gond az, hogy a crossblow venti a ház hűtésében se játszik komoly szerepet, még közepes fordulaton sem.
Egyébként alapon is hangos, nem is vettem meg anno, de nem bántam meg. A 3 12 cm-es venti nagyon jól tolja a levegőt 900 rpm-en, a 8 centiseket ki is kötöttem, ne zajongjanak. -
dwiki
senior tag
-
dwiki
senior tag
Jó, de az még odébb lesz, főleg hogy úgy tűnik ma se lesz időm szerelni
(egy rég
nem látott haverral kocsmázunk előreláthatólag)
Viszont ami tuti hogy a 3 fokozatból, én a leghalkabban fogom jártani a crossflowt,
mivel a ''halkság'' nálam alap...
Ha még úgy is hangosnak találom, megy az ''off'' álásba..
És akkor elmondthatom hogy van crossflowom, majd 10 e Ft-ért, de nem járatom...
Jó bolt...
Amúgy én azt hittem hogy a winyókról is húzza le a meleget, de nem, csak oldalról
nyomja a levegőt az alaplapra, procira. Kicsit félrenéztem az ábrákat... -
dwiki
senior tag
Hát egy győri kiskerben, mivel győri vagyok
Ja van pesti ''részlegük'' is, ha esetleg odavalósi vagy...
De szerintem ''bárhol'' kapsz, ahol kapcslatban vannak coolermaster nagykerrel.
Mennyiért? 42 burtto...
+ vettem hozzá crossflow venti + oldalpanelt (bár utóbbira csak rábeszéltek, nem tom lehet
nem kellett volna)
Sajna sokatm még nem tudok amúgy mondani, mivel tegnap kezdtem összerakni este, de
még sokmindenre nem jutottam.
annyi tuti, nem olyan egyszerű szerelni, megdolgoztatja az embert (rá kell jönni hogy mit
hogyna, a leírás meg elég gyengus) kb ilyen: Vedd le a takarólapot... (de hogy hogyan?) -
robekri
addikt
Szerintem CK 1018 odabasz ár/''teljesítményben''!
Egy ami qrvára tettszik az a kiszedhető alaplap-tálca!
Üdv.:Robe -
gro0ms
aktív tag
ugggyanaz.
stackert 42ezerért hozok...Bővebben: link
-
hegefe
csendes tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi a különbség a Stacker-be való két merevlemez keret között? Az egyik típusszáma STB-3T4-E1, a másik STC-3T4-B1. Az első a CoolerM. weblapján -, a második az Expert árlistában szerepel.
Nekem a 12cm-es ventivel-, és a rezgés csillapító gumibakokkal szerelt kellene. Az Expertes ilyen lehet?
Floppy előlapi keretet lehet a Stacker-hez külön kapni? -
tts
addikt
Az én házam aljában a fenék lemezen ki van alakítva egy 120-as venti helye, a vinyók, viszon nem lent - a szokásos helyen rögzíthetők, hanem kb. a ház fél magasságában és csak 3 hely van nagyon közel egymáshoz, sem eléjük, sem alájuk nem lehet ventit tenni.
Na most, ha a fenék lemezen elhelyezek egy 120-ast, rá jön a Stacker vincsi tartója és bele a vincsik, akkor az égész q..va jól kell, hogy működjön.
Tehát a Silntmaxx házaimhoz hozattam alkatrésznek - de neked természetesen kerül egy, ha gondod van.Amúgy lesz folyamatosan.
Nekem 3800-3900 bruttóra jön ki, és megjöttek a 120-as YS-Tech-ek baráti áron! -
Johnny
senior tag
Javaslom: először olvass végig normálisan mindent, csak aztán kötekedj
A 102-es hozzászólásom válasz - mint ahogy jól látszik is - volt designerboi 101-es hozzászólásának azon részére, miszerint ''Máshol nem lehet kapni? (nem expert, tőlük nem tudok venni, mert mezei júzer vagyok, nem adom tovább a portékát)''.
Erre írtam a 46e bruttót, mármint hogy annyi az Expertben. Szvsz nem fogalmaztam túl ködösen, másnak legalábbis érthető volt.
Egyszerűen van Stacker olyan árakon, amiket írok. Kész-passz.
Részemről téma lezárva. Olvasni én tudok, veled ellentétben. -
tts
addikt
De hogy űzök, csak mindkétszer olyan árat írtál, amiért ez a ház nem kapható meg.
Habár a bruttó/nettónál lehet, hogy félre értettelek, de te pont a Bluefish nettó árát írtad be bruttóként.
Úgyhogy szállt rád a fene - egyszerűen csak nincs Stacker olyan árakon, amiket írsz. Kész-passz. -
Johnny
senior tag
Ausztriában online boltban jelenleg - a legolcsóbb helyen - 142 euro ez a ház (~35e).
-
Johnny
senior tag
válasz
designerboi #108 üzenetére
Oks, sokat nem tudtam segíteni.
-
Johnny
senior tag
válasz
designerboi #105 üzenetére
Kérdezd meg a cikkírót, hol ennyi kiskerben. Az Expertben ennyi, nem tudom más nagyker hoz-e be ilyet (nem hiszem).
-
designerboi
csendes tag
46e bruttóban??? Vicces lenne. Azért én sokallom érte a 62ezret. Biztos van valahol olcsóbban. A cikkben kisker árként írták a 49 ezret...
Ára: 49 900 Ft (bruttó végfelhasználói ár)
Nem mindegy hogy 50e vagy 60.... Még annak sem, aki kiad 50ezret egy házra.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
designerboi #101 üzenetére
Mennyi a nem pofátlan?
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
válasz
designerboi #101 üzenetére
Pedig ott csak 46e bruttóban
A héten láttam/szedtem szét végre ilyen házat élőben, brutális. Nagyon-nagyon jó minőségü ház, sokkal jobban tetszik, mint bármelyik Thermaltake vagy Chieftec ház. -
designerboi
csendes tag
Hmm... Kétségtelen, hogy megéri megvenni. Én a híres kékhalban néztem az árát és kicsit szívencsapott az a 62ezer ft amit van pofájuk elkérni... (már elnézést) Máshol nem lehet kapni? (nem expert, tőlük nem tudok venni, mert mezei júzer vagyok, nem adom tovább a portékát)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A játékfejlesztők közel 90 százaléka AI-ügynökkel dolgozik
- E-roller topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen TV-t vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest