- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
question man
tag
Nekem is már igazából csak a plexi oldallap kellene a házhoz hogy gyönyörködhessek benne csak nem tudtam szerezni
Ugyan megrendeltem a CoolCompon csak két rákérdezés után közölték hogy várnak az amerikai beszállító vissza igazolására azóta se szóltak hogy lenne valami bár az árlistájukban még mindíg szerepel a cucc
furi
. de ha valaki tudna segíteni oldallap ügyben azt nagyon megköszönném
-
diver
csendes tag
Az audio csatlakozók természetesen az alaplap külső audio csatlakozó tüskéire mennek, (Megtalálod az alaplap PCI slot-ok környékén, lsd alaplap doksi.). Én Asus P4c800E-delux-ot szereltem, szerintem ez Audio szempontból ugyan az, mint a tied.
Emlékeim szerint alapból jumper-elve van a két audió csatorna. A jumpereket eltávolítod, majd a Stacker kábelt úgy dugod rá, hogy csatornánként az átkötések megmaradjanak, + lesz egy-egy leágazás az előlap felé. Segítséget találsz hozzá -pontos lábkiosztást és jelölést- a Stacker használati doksijában. -
Digital
addikt
Na enyém lett Jim Tonic háza,valami brutál,nagggyon tetszik
Viszont egy dologra nem jöttem ráHogyan,illetve hová kell kötni az előlapi csatlakozók vezetékeit (usb/firevire megvan,az audio csatlakozók érdekelnének. Ugye nem a bekapcsoló/reset/hdd led panel tüskéihez mennek
Az alaplapom egy asus P4C800.
-
godside
tag
nekem is jo lenne egy ilyen cucc
majd ha nyerek a lotton akkor beruhazok ra -
Pharaoh
aktív tag
Van még valahol régi Stacker?
-
dbius
veterán
végre beletehettem a cuccaimat, már csak egy vga kell a teljes rendszerhez.
-
giga1000
csendes tag
!!! VAN POZITIV EREDMÉNY !!! ---csak nemmertem elkiabálni.
Alieneseknek hála, megvan az új szobadiszem.
Péntek estei kérdésre szombaton válaszoltak - vasárnap irtamnekik, sajna hétfő helyett kedden tudott értemenni egy ismerős (hála neki megintcsak). Ma ismerkedési est - holnap jönnek a maradék alkatrészek - holnap szerelés, aztán hajrá ......
Utólag köszönöm a segitséget mindenkinek.......ja, és ha valaki még szeretne Stacker-t computermode-osok is irtak, hogy vannekik... -
szatocs
őstag
A Stackert próbáltátok már az aliencomputers - ben?
-
dbius
veterán
tegnap egy kicsit moddoltam a házat. a vinyó rekesz elejéből kiszedtem a venti mögül az alu rácsokat, a hátsó venti mögül szintén, és a hátsó ventit megforgattam, hogy a rács legyen hátul. így remélhetőleg még szellősebb lesz a házikó!
-
Pharaoh
aktív tag
Nem értem miért nem kapni a régi stackert, az új 830 teljesen más kategória. Amúgy csak nálunk nincs, vagy a gyártással is leálltak?
-
OutsideR
aktív tag
-
OutsideR
aktív tag
A Power gomb jobb oldala nekem is kilóg egy fél milit, szóval ez szerintem ilyen mindegyiken.
-
giga1000
csendes tag
HPCTrade nél sincs raktáron, rendelésről nemtudtak biztosat mondani, 830-asat másnapra tudnak
-
Pharaoh
aktív tag
A Stacker-hez milyen hasonló ház van, a Thermaltame armoron kivűl?
-
törölt tag
Sajnáltam lecsavarozni a rácsot, féltettem, hogy így túlságosan szabadon lesz a táp. Bár belegondolva nincs mitől félteni, biztos helyre került az.
A bekapcsológombról tartom, hogy beljebb kellene lennie, vendégeskedett nálam pár napig egy másik Stacker ([link]), azon mintha nem így helyezkedett volna el.
Az előlapi panelt valamikor hét elején úgyis kiveszem: Gondolom, hogy a nem használt előlapi USB és egyéb portok vezetékeit le lehet húzni róla, ezt meg is ejtem. S akkor már ránézek a bekapcsológomb beépítésére is, látszik-e belőle valami. Ha nem, akkor természetesen nem piszkálom meg.
Azóta észrevettem, hogy a ház tetején lévő rács is kicsit ferdén van a helyére applikálva, de ez egyrészt úgysem látszik, másrészt lehet, hogy az ottani ventilátor csavarjanak a megigazításával korrigálható.
Mindenesetre - még ha nem is úgy tűnik - már túltettem magam ezeken a dolgokon. Jól felsoroltam mindent, ami nem tetszett. A pozitívumokkal nem fogom ugyanezt megtenni, mert egyrészt tele van velük a topic, másrészt ha ilyen szinten elkezdeném részletezni őket, soha nem érnék a lista végére.
Most este bekapcsolva tűnt fel, hogy mennyivel halkabb a gép. S ha be akarok tenni egy CD-t a meghajtóba, mégcsak le sem kell hajolnom.
A masina belseje is szembeötlően kulturáltabban néz ki, s ebben a házban tényleg lehet légmozgás, az összes alkatrész 6-7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű!
Szerelni is egyszerű, a kinézetre pedig igencsak impozáns. Törpös, na!
#345 & #346: Majdnem leestem a székről basszus! -
dbius
veterán
válasz
giga1000 #345 üzenetére
sajnos már ott sincs raktáron. épp du. néztem rájuk, és már nem volt... balika911: nagy mákod volt, te vetted meg az utolsó darabot! érdemes megnézni kiskerárak.hu-n, és telefonálni a nagykerekbe, valamint google... jobb ötletem nincs. esetleg használtan, de erre szintén elég kevés az esély.
SOK SIKERT egyébként!
-
giga1000
csendes tag
Sziasztok
F1 F1, hollehet még beszerezni stackert? silver vagy fekete, mind1. Valaki ha tud segitsen. Köszi! -
dbius
veterán
én annyira nem nézegettem, nem találtam rajta hibát. egyenlőre...
a táp nekem is nyűgöt okozott, de végül bement rácsostul (csak így szépen magyarosan...) de a cuccaimat még most sem tudtam belerakni...
mert még sokminden most sem jött meg.
-
törölt tag
No, megvan a ház, beszereltem, a gépet. Minden bőségesen elfért benne, jó nagy belül, ezirányú várakozásaimat teljesítette. Viszont akadt néhány dolog, amit igencsak rossz néven vettem:
- Hogy be tudjam tenni a tápot a házba, le kellett szerelnem a ventilátor rácsát.
- Az alaplapi tálcán az egyik furat elején a menet rossz volt. Hátulról hajtottam bele egy csavart, az helyrehozta a dolgot.
- A bekapcsológomb egy jó milliméterrel kijjebb van a kelleténél, így a jobb oldala kiemelkedik a panelből. Nem nagy hiba, lehet, hogy a panel kiszedése után meg is lehet igazítani, de ebben az árkategóriában már háklis vagyok az ilyenekre.
Végülis az első pontban leírt dolog az, ami bosszant, remélem ki fog derülni, hogy én vagyok a láma, s ventiráccsal együtt is be lehet pakolni a tápot a házba.
Amúgy király ez a doboz. Jóval hűvösebb, mint a régi házam, ráadásul nagy, halk, szép, s tetszik!
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
dbius
veterán
válasz
#72042496 #333 üzenetére
szia. én is felhívtam őket, nekem azt mondták, hogy olyan színben van, ami a lapon is látszik. megrendeltem és két nap múlva vidéken át is vettem a fekete gyönyörűséget. nagyon korrektek voltak. egyébként meg tudod nézni, hogy milyet rendeltél, mert ha a vége az UWK ha jól emlékszem, akkor feketét fogsz kapni. ugyanis csak a raktárkészlet alapján lehet tőlük rendelni és ha a lapon is ez van=OK.
-
törölt tag
Áááá, én is ilyet keresek feketében már nem is tudom mi óta!
A gépboltban csak simán megrendelted és fekete lett?
Mert a képen szereplő fekete kuckó illusztrációként van feltüntetve...mindenesetre felhívtam őket, azt mondták, van még nekik raktáron, s az fekete színű.
Meg is rendeltem, kiváncsian (és bizakodva) várom az ereményt. -
dbius
veterán
én is megvehettem volna jobb áron korábban, de mire eldöntöttem, hogy ez kell, addigra gyakorlatilag beszerezhetetlen lett az országban. már nem jön több sima stacker be az adatok szerint. legalábbis nekem mindenütt ezt mondták, amikor kerestem...
-
S.Feri
őstag
Üdv!
Én 35K-ért vettem, igaz ezüst és nem fekete.
A Leghangosabb a proci hűtőm a coolink u-8-120. Nekem sem rezonál, és iszonyat jól tudok szerelgetni benne, mert mindig van vmi. -
Digital
addikt
Mi az ára mostanában egy ilyen házikónak? Még mindíg 49.990 huf?
-
dbius
veterán
üdv! én éppen most vettem át a vadiúj fekete stackeremet. gyerekek ez a ház megdöbbentő. ÓRIÁSI és GYÖNYÖRŰ is egyben.
-
szatocs
őstag
válasz
question man #322 üzenetére
Nekem nem rezonál, de a venti hangját már csak azért sem hallom, mert van egy 35 dB - es ventim is, és csak azt hallom. Próbáltad már szilikonos rezgéscsillapítóval? Ha tudsz valahonnan szerezni, hogy kipróbáld, lehet, hogy megoldaná a problémát.
-
dami
tag
Hali
Én szombaton vettem 830 ast nagyon király ház ! Nagyon jó a hűtése ! Könnyü szerelni kihúzható alaplapi tálca . Profi munka . -
question man
tag
Segítsen már valaki akinek ugyan ilyen háza van
a felső 8cm-es venti volt a leghangosabb kicseréltem egy GlacialTech Silent Blade-re és az sem lett sokkal halkabb de ahogy megnéztem aszem a venti tartó rácsa az ami rezonál és szeretném tudni hogy másnak is ilyen furi mély búgó hangá erősssíti a venti csandes susogását előre is köszi
-
Yaye
őstag
Hát, nekem másféle síneket adtak. Két sorban, eltolva 4 lyuk van rajta, és az alsó sorban, a fölső sorban lévő lyukakkal föggőlegesen egyvonalban van két pöcök is, amivel föl lehet tenni csavar nélkül (úgy-ahogy) (tehát úgy lehet elképzelni hogy egy négyzet két átlós sarkában lyuk, a másik alsó sarokban pedig pöcök). A sín semmiféle igazításával sem lehet helyesen pozícionálni a meghajtót, és ez logikus is, hiszen a retesz négyzetes nyílása csak akkor van helyén ha a pöcök kerül a meghajtó csavarlyukába, ekkor más lyuk nincs fedésben, eltolva meg már nem tud becsattanni be a retesz.
Viszont! Ha a jelölt oldalakat fölcserélem, és fejjel lefelé teszem föl a sínt (nyíl lefelé mutat), akkor minden stimmel. Vagyis nincs semmi gond, csupán totálisan meg kell tagadni a jelöléseket, jobb-föl helyére bal-le, és kész. Egyértelmű megoldás, nemdebár?Kínaiak vazze...
Egyébként ez részben neked is így volt, csak talán nem vetted észre: neked is a bal oldalra van fölcsavarozva a RIGHT sín.Hogy melyik a bal és melyik a jobb a gyártó szerint, az kiderül a HDD keretből, arra ez is, meg a nyíl is be van vésve: a gépet szemből kell nézni, és úgy jobb-bal.
-
Yaye
őstag
Most minden bent van. De szeretném a csavarokkal is rögzíteni a síneket, márpedig a sínen és a meghajtókon (akár dvd-meghajtón akár a hdd-kereten) lévő lyukak nem fedik egymást jelenleg, úgy hogy közben a műanyag pöckök is a helyükön (vagyis a meghajtó egy csavarhelyében) vannak. Ha a lyukakat fedésbe akarom hozni, le kell vágnom a pöcköket és odébbtolni a sínt egy picivel. Mivel a sín pozicionálja a meghajtót a házban, és jelenleg ez a pozíció jó, ezért feltételezem, hogy az odébbcsúsztatva fölcsavarozott sínnel a meghajtó már nem fog pontosan a helyére kerülni.
De nem ragozom tovább, hamarosan tüzetesebben szemügyre veszem az egész problematikát... Ebben T topiktárs fotója hasznos segítség lesz, köszi neki -
question man
tag
Nem vagyok egy nagy szaki mert mez előtt még soha nem szedtem szét teljesen gépet csak mikor megvettem az én kis óriásomat és nem tudom mit csináltok fiúk de nekem kb 3 óra alatt sikerült egyik házból a másikba átköltöztetni mindent ami azért nem kevés cucc volt és nem volt semmi fennakadásom
olyan mázlim volt hogy egy elrontott darabot kaptam mert ha szemből nézzük akkor az egyik oldat kb 2mm-es kisrés van a két elülső fém lapnál felül ennek eredménye kényelmesen ki tudom venni a takaró lemezeket és csak a 4 alsó az amit már késsel kell kifeszegetni hogy elhaggya a házat
éljenek a gyártási hibás cuccok ja megnéztem az egyik szegecs az ami nem húzódott össze teljesen de én csak jól jártam vele
-
T-
tag
Üdv mindenkinek!
Kb egy hete boldog tulaja vagyok én is egy ilyen házikónak és mit mondjak várakozásaimat felülmúlta rendesen.Pedig utána olvastam mindenhol ahol csak lehetett.
Nagy ,szellős és tökéletesen el lehet benne férni.Még a vízhűtésemet is bele tudtam pakolni úgyhogy mostmár elégedett vagyok.Ja, előtte TT Armorom volt ami szintén tökéletes volt de ez mégjobb.
És nem utolsó dolog, sikerült nagyon baráti áron szereznem hozzá egy plexi oldalt is. -
Yaye
őstag
Aha.. alakul az ellentmondás...
Forgathatom akárhogy a left-right oldalakat meg a nyilakat, a lyukak akkor sem fedik egymást ha a pöcök a helyén van. Így pedig ha feltételezem, hogy a pöckös fölhelyezéssel pontos a sín pozíciója (márpedig az, hiszen a meghajtó pontosan bekattan a helyére), akkor a csavaros rögzítésnél elvileg nem kerülhetne helyére a meghajtó. És vica versa.
Vagy valamit nagyon benézek megint, attól tartok.
Az a lemez de megszivatott... aztán a végén fölpofoztam magam -
erdoke
titán
Kis fekete csavarokkal tettem az 5,25-ös egységek oldalára a fekete síneket.
BTW a tápnál én már kétszer vakartam a fejem 10 percig, mert egy év különbséggel cseréltem benne tápot. Ha jól emlékszem, a megoldás az volt, hogy a kérdéses lemez belülre megy tükörképként, így a tápegység is a rendeltetési helyére kerül. -
-
Yaye
őstag
Tuti egyfélét. Minek is kéne kétféle? Alulra-fölülre ugyanaz illeszkedik, tápból meg csak egyféle van. Ha a kétlyukas ventilemzekre gondolsz, amit a táp(ok) helyére lehet tenni, és ami gyárilag a tápok helyén van, abból pesze kaptam én is, de táp szempontból az indifferens.
De ha már válaszoltál, elárulhatnád, hogy te hogyan applikáltad föl a fekete műanyag meghajtóvezető-síneket?Van rajtuk ugyebár két kis nyiszlett műanyag pöcök, ami illeszkedik a meghajtó (vagy a vinyókeret) csavarlyukaiba, ekkor a meghajtó pontosan bemegy a helyére, de a pöckök masszivitása nem épp egy életbiztosítás, és még csak nem is szorulnak a helyükre. Van aztán a síneken egy kupac lyuk is, amihez kaptam is egy marék süllyesztett fejű csavart. Csak épp ezek a lyukak függőlegesen nincsenek fedésben a meghajtó másik két lyukával (oldalanként négy lyuk, kettőt foglalnak a pöckök). Ha a pöcköket levágom, és a sínt odébbcsúsztatva a lyukakkal fölcsavarozom a sínt, akkor meg a sín van máshol a meghajtó oldalán a pöckös rögzítéshez képest, és ekkor a meghajtó nem illeszkedik a házba. Nem értem én ezt a csavaros dolgot, vagy csak ma este különösen nehéz a fölfogásom.
-
Yaye
őstag
Emberek, valamelyik stacker tulaj mondja meg mennyi kétszer kettő, mert begolyózok!
A házhoz adtak egy fajta táprögzítő lemezt, amit a csavarhelyek aszimmetriája miatt a tápra pontosan egy azaz 1 féle képpen lehet fölcsavarozni. A lemezt pedig egy azaz 1 féle képpen lehet rendesen fölcsavarozni a ház hátuljára, amikoris a táp a házon kívülre kerül
Most vagy én vagyok teljesen hülye, vagy a kínaiak valamit nagyon elcsereberéltek...[Szerkesztve]
-
S.Feri
őstag
válasz
kalmanka19 #300 üzenetére
Üdv!
Remélem ez tuti mert, ha lerendelek egy ilyet ide Kunországba és azt mondom nem kell akkor nem fognak neki örülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest