- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- vrob: Irány a 32 bit - játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
eastsider #10 üzenetére
amúgy meg szerintem ami full fölösleges, az a Delphi...
akkora egy szart... nem tudom minek kell tanulnunk.. jó OOP alapjai... de pff.. lehetne valami értelmesebb, nem rég kihalt nyelven is tanulni.. sokkal jobban szeretem a Pascalt.
Nem lett volna olyan rossz cucc a Delphi, gyakorlatilag egy OOP-sitett Pascal csilivili fejlesztokornyezettel, csak a Java nagyon betette a kaput a Borlandnak, raadasul amikor kijott az elso .NET framework, akkor evekig nem tamogattak, aztan mire megcsinaltak a .NET-es Delphi-t, addigra teljesen kiszorultak a piacrol, maradt a Visual Studio 20xx, meg a kulonbozo Java cuccok.
Sok helyen Delphiben irogattak a programokat, azokat tovabb kell fejleszteni, javitgatni, igy arra is van meg kereslet, meg ha nem is tul sok.
Bar ahol most dolgozom, a rendszer kritikus komponensei meg Visual FoxPro-ban irodtak 7-8 eve, anyazunk is eppen eleget, ha eles szerveren borul a foxos futtato kornyezet, mert mondjuk mstsc /console-lal fel kellett menni a Win2003-ra.
Emiatt meg mindig van a cegnel FoxPro programozo, mert muszaj tamogatni a regi rendszereket, ugyfeleknek meg folyamatosan vannak uj igenyei.
Vagy peldaul mult heten telepitett 64bites Win7-et az egyik programozo a ceges laptopjara, aztan napokig csak karomkodott, mert a fox akkora hatast dobott tole, hogy ihaj.Ujabb cuccok meg programozofuggoen Javaban vagy C#-ben irodnak, kifejezetten kellemes idotoltes banyaszni a logokat, ha valamiert elakad a kommunikacio a kulonbozo nyelven irodott komponensek kozott.
Elvileg tervbe van veve, hogy egysegesitenek, es minden at lesz irva .NET-re, de az meg evek kerdese, annyira komplex a rendszer, es anno nem lett rendesen megtervezve, elegge adhoc lett fejlesztve, ahogy az ugyfeleknek jottek az ujabb igenyei.Access? Mar azt sem tudom mi az.
Elozo melohelyen Interbase 5.5-tel szivtam, most ugyfelfuggoen MSSQL 2000 vagy 2005 a soros. -
nyunyu
félisten
(#6) nyunyu evvel egyetertek, bar szerintem minden evvel foglalkozo egyetemen/foiskolan ugyis van 1 felev algoritmuselmelet meg programozas elott.
Eleg regen jartam mar a BMEre, de nekunk 98-ban ugy volt, hogy
1. felev Pascal, Bevezetes a szamelmeletbe 1 (linearis algebra, grafok...)
2. C, BSZ 2 (grafok folyt)
3. C++, Algoritmus elmeletPascalbol Pongornal eselye sem volt annak, aki nem tanult kozepiskolaban programozni, tobbiek sokadik kereszten mentek csak at.
Aztan 99-ben mar kimaradt a Pascal, C/C++/Java lett a sorrend.
Ahogy nezem a most indulo BSc-s kepzes is C, C++-szal kezd, csak most mar nem Borland C++-szal bohockodnak, hanem Visual Studioval. -
nyunyu
félisten
Nálunk is úgy nyomatják, mintha a jövő programja lenne.. Közben meg full undorító és szar.
Strukturalt programozas meg az algoritmusok alapjainak megtanulasara idealis nyelv, mert eleg kifejezo, es a kotott szintaxisa miatt hulyebiztos.
C-rol ez egyaltalan nem mondhato el, rendkivul alattomos hibakat bir produkalni egy-egy elgepeles, pl. egy rossz helyre rakott pont, amiert a Borland Pascal forditoja mar 100km-rol orditott, hogy nem jol irtad, vagy egy implicit tipuskonverzio is okozhat csunya meglepeteseket.Modernebb programnyelveknel (Java/C++/C#) meg sok a sallang, programkod jelentos resze az osztalydeklaraciokat irja le, nem magat az algoritmust, igy hamar atlathatatlan meretuve duzzad a kod, egy-egy ismeretlen forras tanulmanyozasanal meg konnyen atsiklasz egyes reszleteken.
OOP ala szilard algoritmikus tudas szukseges, mert itt mar nem olyan trivialis, hogy mi kovetkezik mi utan.Egyebkent jo-jo, hogy egy modern fejlesztokornyezet a seggedet is kinyalja, sok favagastol megkimeli az embert, de nem attol lesz valaki jo programozo, hogy fel tud rakni ket kattintassal egy controlt egy weblapra/formra.
Errol az elso nagy .NET programozokepzos ora jut eszembe, amikor az eloado mar harom oraja varazsolt a Visual C# 2008 Designereben weblapot, aztan megkerdezte, hogy eddig hany sort programozott.
Poenbol beszoltam, hogy kerek nullat.
Erre valasz: akkor most unnepelyes alkalom kovetkezik, megirjuk az elso sor kodunkat.
Ekkor atvaltott kod nezetre, aztan bepotyogte: weblap.cim="Hello World!";Ezzel vege is lett az eloadasnak
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen processzort vegyek?
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Spórolós topik
- Ingatlanos topic!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 1TB m.2
- Dell Latitude 5411 / 10.GEN / i5-10400H / ÚJ 256GB NVMe / 8GB DDR4 / GeForce MX250 / IPS / WIN11
- Gamer AMD Ryzen 3700X (8 core) / 16GB DDR4 / RX 6700 XT 12GB / 1TB SSD /
- Gamer Ryzen 7 3700x (8core) / 16GB DDR4 / RTX 3070 Ti 8GB/512GB NVME SSD/
- Makulátlan iPhone 16 Pro Max 256GB, fekete titán színben, garisan eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest