Az a fehér mi a hús mellett?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Az a fehér mi a hús mellett?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
A hús és a barna izé között - lévén vietnámi csüngőhasú csülke van a képeken - zsír van. Amit én nem eszek ugyan , de így lett kimérve így lett fotózva
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Nem voltam egyértelmű... mi volt a köret?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Áhhh, hagymás törtkrumpi.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
És pontosan mi a neve azoknak a láthatóan mazsolás túrós és barackos süteményeknek?
Elsőre valami túlfőzött rizsnek tűnt.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Bukta. Csak szétnyíltak a süTTőben. Uh kétszeresen is bukta
MOD
(#6) Hieronymus: a keresőszavak között azért meg lehet találni
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Ez jó!
Tényleg finom volt A barack lékvár meg ráadásnak Iza keze munkája.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Ahogyan mondod. A kép alapján viszont ....
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Hát de hogyan lehet lefotózni máshogy?
Hagyma volt dinsztelve a múltheti oldalas kisült zsírjában üvegesre, hajába főtt kumpri volt törve (darabosra hagyva nem úgy mint a piré!) és megforgatva benne. Így néz ki, micsináljak
MOD
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Ez aztán igazi házi sütemény akkor! Mondd, hogy kemencében sült, MONDD!
Iszol te rendesen?
Felénk ez a fajta tészta, ezzel a hajtogatással béles...
A bukta meg ilyen sütés közben magasra duzzadó hasáb, az oldala nem pirul, mert összeér, meg ilyenek...
Már nem vagyunk a nyaralóban, így tepsiben készült
(#13) T_chris : nem iszok alkoholt Viszont a tésztája bukta tészta, az hogy most kicsit más formátumú lett, legyen csak külsőség
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
OK, nem lehet jobban fotózni.
Kevés jellegzetessége van, a fényképet néző személy asszociálótól is sok függ.
Cukorbeteg van a családunkban ezért nem vagy csak nagyon ritkán eszünk krumplipürét.
(Nagyon gyorsan szívódik fel a szénhidrát belőle, gyorsan emeli a vércukorszintet.)
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
De ez nem piré Ez tört krumpli. Nincs benne se vaj s tejföl. Van helyette zsíron dinsztelt hagyma, és hajába főtt krumpli.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Ok, törtkrumpli.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Az a különbség, hogy a piré nem darabos, ez meg igen. 1-3 cm átmérőjű darabok vannak benne.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
Igen, ez az eltérés.
Vasárnap burgonyasalátát ettünk.
A héjában főt (pontosabban gőzben párolt) krumplit megpucoltuk és felszeleteltük. A félcentinél kicsit vékonyabb szeleteket, szeletelt hagymával kevertük. Egy kevés zöldség alaplével meghígítottuk. Ezek után kerültek bele az uborkaszeletek. Kevés ecettel megízesítettük, majd utolsó lépésként elkevertük repce olajjal.
A só és bors, a felszolgálás előtt kerül a salátába.
Az uborka helyett, bármely zöldsaláta használható. Legfinomabb az endívia salátával. A salátákat az olaj előtt kell a salátába keverni.
A maradék héjába főtt krumplit ma használtuk fel.
A tisztítás után kb 3 mm-e szeletekre vágtuk fel a burgonyát.
Egy serpenyőbe vajat olvasztottunk. A vajba kevert krumpli mellé, egész köménymagot szórtunk.
Lapos fakanállal kevergetve, a burgonya szeletek minkét oldalát megpirítottuk. A szeletek többsége darabokra esik szét a forgatás közben, de ez nem gond. Tálalás előtt sóztuk a köretet.
A főétel bécsi szelet volt. Borjú helyett sertéshúsból készült.
A húst kissé kiklopfoltuk. Leöblítettük,sóztuk és borsoztuk. Majd a nedves húsra lisztet szórtunk.
a tojásban finoman megmártottuk. Majd megszórtuk morzsolt fenyőmaggal kevert zsemlemorzsával.
A felforrósított olajba helyezett hússzeletet addig sütöttük, amíg a felső felére feldobta a szaftját. Amikor megjelent az első pirosas szaft, fordítottuk a hús. Ha jól van beállítva a hőmérséklet a panír addigra szép sárgásbarnára sült. Ha a másik oldal megkapta színt, elkészült a zamatos rántott hús.
Tálalás előtt vékony vajszeletet lehet a felső részére tenni.
Nagyon fontos, hogy az olaj bőséges legyen. Nem érhet a hús a serpenyő aljához.
Az ízesítésre használható még mandula liszt. A töltött szeletek esetében finomra reszelt parmezán sajttal is lehet dobni egyet az ízen.
A bors mellett én megszóróm csilivel is a húst. Nem sokkal, csak annyival, hogy fokozza az ízeket, de nem legyen csípősebb a hús. A tojásba mehet egy kevés kurkuma por. Nagyon szépen színez, de ez most nem lényeg. A kurkuma az ötödik íz kategóriájába tartozik. Saját íze nincs, viszont fokozza az ízeket.
A keleti népek évezredek óta misztikus erőt tulajdonítanak neki. Az utóbbi években a modern orvostudomány is elkezdte felfedezni. Néhány daganatos betegség esetében megelőző és gyógyító hatása van.
Nála jobb PR-t csak a feketekömény élvez. Buddha egyszer azt mondta, hogy csak a halál ellen nem orvosság. Nagyon zamatos saláták és kenyerek ízesítője. A kipréselt olajat, vaj helyett, kenyérre is kenik.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
pix or it didn’t happen
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
bejegyzés Vasárnapi kerengő