Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
,,A 8xMSAA tesztben is csak a memória-órajel emelésének 25%-ával nő a teljesítmény - a GTX 950 esetében ez pl. 50% felett van."
Vagyis nem csak én tapasztaltam, hogy a 950 eléggé sávszélesség limitált.
Hiába mennek az én kártyám ramjai gyárilag 7 ghzen, húzással további számottevő javulásokat tudok elérni. Valahol 7,6 felett kezd minimalizálódni a limit.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Dilikutya #185 üzenetére
Én nem Egyrészt ránézésre meg tudod mondani, hogy valami 40 fps fölött van, vagy hogy nagyokat esik az fps, másrészt egyszer lefuttattam egy grafikai beállító tesztet az autós játékban, ami kiírta, hogy átlag 58 fps-em van, minimum 55, maximum 68 és azóta tudom, hogy ennyi van és sosem esik be.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Ti mindig nézitek az fps-t, amikor játszotok? 80-ról 50-re esést kinek a szeme veszi észre, pláne kit zavar? Mérés nélkül észre se vennétek...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
PuMbA
titán
Igen, de ha tuningolod, akkor is megroggyan a kártya hirtelen, csak magasabb fps-ről magasabb fps-re esik. Ilyen rossz grafikai beállítással pedig tuning nélkül se játszanék, hiszen ki szereti a nagy zuhanásokat? Én nem Így számomra a tuning egy értéktelen valami.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Feltettem a "tuning" eredményeket - végső soron kiderült valami belőlük.
(#180) mcs: nem, ritkán nézek tuningot, jellemzően akkor, ha a chipről akarok valamit kideríteni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mcs
veterán
-
nagyúr
Igen. Mint kiderült, a core clock 10%-os emelése a bűnös, +10% mem órajellel lementek a tesztek. Legalábbis az első pár. Aztán fekete halál. Szóval korrektül maxon van a kártya minden szempontból, hiába az izmos hűtés. Core oldalon esetleg lehet még feszemeléssel játszani, amit meghagyok másnak
(#177) Redneck: hát nézd meg Ha +20%/+20% a két domain emelése, az +20% FPS-t fog jelenteni (kivéve F1 2013 és BL TPS). Írd be a 20%-kal magasabb FPS-eket a 750Ti eredményeihez, és máris látod.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
PuMbA
titán
válasz Johnnyxy27 #175 üzenetére
Ez igaz, hogy NVIDIA-k jobban tuningolhatóak és ott van is értelme néhány kártyánál Viszont a 3-5 fps számít állítással nem tudok egyet érteni. Én integrált VGA-val játszok és GTA V-nél úgy állítom be a grafikát, hogy meg van a 40fps, illetve Dirt Rally-nál pedig 60 fps korül mozgok állandóan 720p-ben Ennyi fps-nél már nem oszt és nem szoroz 3-5 fps, mert gyakorlatilag észrevehetetlen, továbbá a minimum fps-ek nagy része pedig a gyenge CPU miatt van és nem VGA-hoz kapcsolódik.
[ Szerkesztve ]
-
Johnnyxy27
aktív tag
Ez radeon oldalon teljesen igaz.
Azért nézd meg a másik oldalt is, már a maxwellt is szénné lehetett húzni, és simán 10% plusz teljesítményt a boost előtt is ki lehetett hozni belőle, úgy, hogy nem forrt fel, és még mindig a vele egyszintű radeonok fogyasztása alatt maradt. A gtx 970/980 minden idők legjobb tuningos kártyáik voltak.
Gyengébb kártyáknál főleg van értelme, mert az a 3 fps is számít alacsony minimum framerate-nél.[ Szerkesztve ]
"Minden jobb, ha van benne SSD" avagy "Lehet élni SSD nélkül, de nem érdemes"
-
Csupingo
veterán
Melyik mostani amd kártyán lehet 120 MHz-et emelni? Most nézem. A ref.-hez képest tényleg mentek annyit, de brutál fogyasztással.
Ez igaz, ma elég nagy emeléssel is csak pár fps-t lehet a gyakorlatban nyerni. Bezzeg a régi szép időkben milyen szépen emelkedtek a dolgok, ha az ember tuningolta a celeron procit és a tnt2-es kártyát is.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
PuMbA
titán
válasz Csupingo #172 üzenetére
1250MHz és 1370MHz GPU órajel között a maximum különbség 3 fps-nél nem nagyobb tesztek szerint, a fogyasztás pedig elszáll a fenébe. A mai videókártyákat egy architektúrához tartozó optimális órajel értékre lövik be mindig, szóval a tuning elvesztette az értelmét, mert gyárilag kifacsarnak belőle minden ésszerű dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Gondoltam, csinálok egy gyors tuning-tesztet is. Hát tényleg gyors lett - 10% / 10% emelés hatására az első teszt elindítása után 5 másodperccel kék halál
-
nagyúr
(#154) Redneck: elég egyszerű a kalkuláció: 1400 / 6000 órajelek esetén +20% core clock és +11% mem clock van, ez átlagosan 16-18%-os javulást jelent. Így már valóban közel van a 660-hoz, bár itt már úgy, hogy 1-2 esetben le van maradva (pl. Crysis 3), máshol meg előrébb jár (Witcher 3).
A minimumok terén hasonló a helyzet, mint az átlagoknál, csak a Dying Light a kivétel, ahol a 660 kifogy a VRAM-ból.(#155) csongi: én az alapján veszek kártyát, hogy várhatóan mivel fogok a következő években játszani. Van pár újrajátszás a horizonton, meg vannak most olyan friss játékok, amikért 40-50 EUR-t nem adok, viszont 5-10 EUR áron egyszer kipörgetem - ez kb. 1.5-2 év múlva lesz. Ahogy az AAA termést elnézem, a következő 2 évben nem fenyeget az a veszély, hogy sok játékot akarok majd Day 1 játszani, Ultra beállításokkal.
(#156) Kansas: 4K-n simán lehet elég a 4GB VRAM, főleg, ha nem Ultra beállításokat használ valaki. Persze nem minden játékban.
(#158) solfilo: én már meg sem nézném - mi derül mi belőle? Tudjuk, hogy a Radeon jobban öregszik, ha olyan a memória-igény is, akkor brutális mértékben gyorsabb lesz, de mi ennek a jelentősége? Akinek piros fétise van, az tud örülni, akinek meg zöld, az vitathatja a teszt hitelességét. Gyakorlatban viszont 0.
-
félisten
válasz Dilikutya #161 üzenetére
+1, ezért is gondolkodom, hogy visszaváltok GTX750Ti-re, fölösleges a 950 többlete. Amíg 1080p/high-on (40 frame limit) kipörgetem az összegyűlt címeket, már érkezik az RX 660.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Dilikutya
félisten
Nem feltétlenül. Nekem pl. bőven van a Steam-en játszatlan játékom még, most 3 éves az APU, ezeket viszi 1080p-ben 2014-es játékokig. Azóta nem sok jött ki, ami érdekel, jóformán csak a két Far Cry (4, Primal). Warezt már nem futtatok, az újaknak meg kell 1-2 év, mire lemegy az áruk arra a szintre, amit már nem sajnálok általában érte. Ez jelenleg 5-10€, aktuális számlaegyenlegtől, illetve magától a játéktól is függ.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Kansas
addikt
Az első generáiós GCN-es Radeonok? A többiről nem tudok nyilatkozni, de az én R9 270X-em(= HD 7870, GCN v1) köszöni jól van, most kezd kifulladni.
Igaz, én nem megjelenésekor vettem, hanem két éve, használtan.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Redneck
nagyúr
Vagy az egész PC/VGA piac egy nagy büdös kamu csak hogy natív felbontáson játszhassatok a sok gagyin portolt konzolporttal?
Szerk:
Hol vannak most az első GCN-ey Radeonok. Nem úgy volt, hogy majd később mekkora királyok lesznek? Mert a GCN mennyire megelőzte a korát... Ez csak egy példa az elmúlt évekből.
Hányszor cseréltetek VGA-t? Mi változott? Mondjuk az elmúlt 5 évben.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Kansas
addikt
Bár csak így lenne, de általában csak a pénzesek tudnak így hazardírozni(ők persze startból bukják a jó ár/érték arányt), a többiek megveszik azt, ami a már ismert(és játszott) játékokban (elég) jól teljesít, és reménykednek hogy nem avul el úl hamar, és ahogy avul, úgy mondanak le bizonyos effektekről - én pl az AA-ról mondok le először, így a R9-270X-em egész használható 1920x1200-ban kb. minden alatt, amivel most játszok, pl. Witcher 3, XCOM 2.
Most én is hazardírozni fogok, összegyűjtöttem egy RX 480-ra valót, és reménykedek, hogy a DX12 alatt/miatt egy darabig elég lesz... de lehet, hogy tévedek, és akkor a beirányozott 2-3 év helyett cserélhetem 1-1,5 év után. Igaz, én nem tervezek 4K-ra menni 2-3 évnél hamarabb monitor oldalról.
Persze aki RX 460-at vesz, az már most sem akarhat 1080p fölé menni az új AAA címekkel, de a gari, a FreeSync, az új UVD motor, a relatíve alacsony fogyasztás és esetleg a passzív hűtés lehetősége miatt is érdemes lehet cserélni... szvsz.
Más: valaki aki nálam jobban ért hozzá, elmagyarázhatná hogy van az, hogy az R9 Nano a 4GB HBM RAM-jával hogy húzhat el a tesztekben(pl. Guru3D) a felbontás növelésével egyre jobban a RX 480 8GB-tól? Ezek szerint mégsem a méret a lényeg, és elég 4GB VRAM a 4K alá is?
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
csongi
veterán
Jo teszt koszi!!
Bar picit nem ertem.
Egy kartyat a jovore iranyozva veszek meg, es nem a multbeli jatekokban nyujto teljesitmenye alapjan.
Vagy lehet rosszul gondolom. -
Redneck
nagyúr
Amúgy a Ti attrakciója a következő:
Egy normális hűtésű példány 1400 fölé Boostol és 6Ghz felett járnak a RAM-ok. Mindezt alacsony fogyasztással.
Megnézném egyszer az 1400/6Ghz vs 660 csatát.
Tudom, nem korrekt húzott kártyát alappal hasonlítani. Sokan vettek anno azért Ti-t, mert egy 660 körüli teljesítmény hozható, alacsonyabb fogyasztással. A legalább +20% órajel, nem rossz.Szerk:
Engem általában csak a minimum fps érdekel, ezt is megjegyezném. Ha ott nincs nagy differencia, akkor hiába megy maxra többet a nagyobb, ha körülbelül ugyanoda droppol.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Jó kis írás lett. A 750 Ti Boost órajel csak ennyi volt?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
A 750Ti nagyon jó kari, sok helyre rakom, ahol nem a játék az elsődleges, de IGP nem lenne elég. Ár/érték bajnok sztem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
_drk
addikt
Grat a cikkhez!
A 660 ezek szerint jól meg lett csinálva és még optimalizának is rá, kivéve mikor gyengítik! (witcher3 csak hogy vegyék a 960at! ) Tetszett a legutóbbi teszted is mikor a 660-960at hasonlítottad össze ott ez pont látszott hogy ott 2x akkora az előnye mint a tobbinél
Azon nem egyszer felcsodálkoztam mennyire erős a 750ti de ezek szerint kamu. Szokásos túl hypeolt nvidia kártya konkurens nélkül.
Most legalább a 950-nek lessz!
-
félisten
GW2250 - VA
GW2270 - AMVA+, ami nem IPS
Abban igazad van, hogy a BenQ egyaránt gyárt IPS és (AM)VA paneles monitorokat is, de egy típus esetében nem cserélgetik a beépített panelt.Szerintem Te kevered az AMVA és az AHVA paneleket.
Olvasnivaló: Panel TechnologiesEgyébként szvsz a GW2270 kimondottan jó kis monitor, különösen a HDMI-s, hangszórós GW2270HM változata.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
deja vu
addikt
De az tényleg IPS abban igazad van , ezt nem is cáfoltam. csak elég hülye nevet adott neki az AUO. Az AHVA az IPS, mint a PLS is. Csak ez az új Benq VA paneles már.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
Feladom. Írj rá Brekk-re, ő már egy csomót látott ebből, és árulja is ezt a modellt. Megnéztem egy helyen 3300-as kontraszt jött ki ennél a modellnél, s még mindig tartom, hogy ez 1000% hogy nem IPS. Ez AMVA+ paneles, egy költséghatékony VA variáns, nem olyan drága mint régen a Samsung S-PVA, de szarabb is mint a Samsung fejlesztése.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
PuMbA
titán
Nem mondtam, hogy a kontraszt adat is valós Az enyémre is ekkora kontraszt van írva, de csak 1:1000-ret tud és a betekintési szögéből könnye rájöttem, hogy IPS és nem VA Egyébként rosszul mondtam, rákerestem és megtaláltam, hogy a Benq AHVA panelt használ, ami egy IPS variáns, csak a nagy marketing maszlag miatt kell a VA duma
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Ez kérlek szépen 1000% hogy nem IPS, mivel még nem találtak föl olyan IPS panelt ami ekkora kontrasztot tud. Egyébként a kalibrált dE értékekből is látni lehet egyből milyen panellel van dolgunk, mivel a VA küzd egy-két színnel és ott kiugró a különbség.
-
PuMbA
titán
válasz AxBattler #139 üzenetére
30k-ért veszel újonnan egy 22" FullHD monitort AH-IPS panellal A VA kiírás ne tévesszen meg, nekem is van egy ilyesmi és nem VA.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dilikutya #137 üzenetére
Újan 40-45k egy 19"-os IPS monitor (Asus, Dell, Fuji, LG, Philips, stb.), használtan 15-20k egy HP LP2065, vagy Fuji P20-2 (garanciával).
(#138) PuMbA
Ja, de mindenkinek megvannak a bogarai.
Mondjuk az 1600*1200 csak 8%-kal kevesebb képpont, mint a 1080p, szóval VGA ugyanúgy kell alá."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Fred23
nagyúr
Köszi szépen! Nekem ezen az alacsony felbontáson elég lenne még legalább 2 évig bármire, ahogy a számokat elnézem. Monitorból is jobban szeretem a 4:3, vagy ahhoz közeli képarányt, ami nagyobb felbontások esetén már nem nagyon van. A kicsi monitorom pedig jobban szeretem, mint a nagyot, bár ennek oka nem csak a képarány, hanem inkább a nagyobb fényesség, és az élénkebb színek. Nekem bejönnek a fényes monitorok, másnak meg pl. "csak a matt". Mondjuk csak és direkt otthonra nem értem tényleg, miért jobb valakinek a matt...
Szeretem azt is, ha nem kályha a VGA kari, és nem kell rá tápcsati se. Van egy olyan érzésem már nagyon, hogy meg fogom várni a 75W-os RX 460-utódot, elvégre jelenleg ki se jött olyan játék, ami miatt váltanom kéne. Ha a régi játékok miatt mennék most RX 460-ra, akkor csak azt érném el, hogy a mostani 30-35 fps-emből lenne 60-80. Vagy hogy áttehetném a képet a nagyobb monitorra, amit szeretnék is valahol, de a kicsinek szebb a képe. Egyszerűen nem éri meg jelenleg váltanom. Remélem, lesz jövőre egy RX 560 75W-os TDP-vel, és kicsivel nagyobb teljesítménnyel! Addig meg talán tudok szerválni egy 1600x1200-as IPS-t is, az jobban bejönne, mint az 1920x1080 TFT.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Dilikutya #133 üzenetére
Alt-tab fagyásokra nemrég mon'ták nekem, h ahol lehet, ott fullscreen helyett full window-ra rakjam a játékot. Látvány ua. de fagyás nincs.
Marha idegesítő volt, mert MWO-nál szerverre várás után még van 60 sec, h mindenki ready legyen... Szal. a játék kezdése 60-200 sec, ami alatt a fél Indexet kiolvasom.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dilikutya
félisten
válasz Agrippa22 #132 üzenetére
Az XP után Windows 8.1-en játszottam a legtöbbet, véletlenszerű, megmagyarázhatatlan fagyás nem volt. Játék közben Alt+Tab és más program használata, majd visszaváltás talán okozott néha ilyet, bár ott is inkább az volt, hogy a játék nem jött vissza, feladatkezelőből kellett kilőni. De ez nem feltétlen operációs rendszer és driver hiba, vagy ha mégis, akkor meg egy 20+ éve létező bug, mert ez a jelenség, ha nem is nagy arányban, de végigkísérte az összes Windows-t.
A Mantle-ről nem a videókártya tehet, az AMD lobbi nem volt elég erős, bár lehet, hogy nem is akarták elterjedt API-nak, ellenben rá épül részben a DirectX 12 és a Vulkan is, amiket viszont tud használni az összes Radeon, ami a Mantle-t is. Bár értem én, hogy sovány vigasz így több év után, de azt is be kell látni, hogy a Mantle olyan megközelítést hozott, ami teljesen eltért a korábbi DirectX gyakorlatától, idő kellett, amíg lett belőle valami. Talán 1-2 éven belül a DirectX 12 és a Vulkan végre elér valamit. De ez még a DirectX-szel is így volt, anno évekbe telt, mire valóban kihasználták pl. a DirectX 9-et a fejlesztők, és nem csak a semmiért kellett telepíteni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Agrippa22
tag
válasz Dilikutya #119 üzenetére
Win8.1 alatt rendszeres volt a játékok összeomlása, Win10-en már nem (ugyanaz a kártya), de ott meg egy rendert nem lehet csinálni rendesen. (AE rota össze vissza zöldíti a képet, PP-ben blurt rakni bármire teljes agyhalál, több driverrel és szoftver verzióval kipróbálva)
Elvileg az R7 260X-nek a 750-el kellett volna pariban lennie. Elvileg. De be volt hypeolva a Mantle API is, hogyazmajdaztánmajd! Aztán semmi se... -
nagyúr
1280x720-as eredmények, összevetve a fullHD-sekkel:
A legtöbb esetben HD-ben pár %-kal változott a helyzet a 460 javára, leszámítva a GRID2-t, ahol tiszteletét teszi a platform limit. Semmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
richie8
csendes tag
Én pont most vettem 38k-ért üzletből RX 460-at. 2GB Sapphire. Én első benyomásra tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Előtte 1GB-os R7 260X-em volt, próbáltam vele a forzát de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Viszont az rx-nek meg se kottyan FHD-ban, ahogy a többi általam játszott cím sem (NFS, MKX, Doom többek között).
Nálam pirospont, pont egy olyan kártya ez ami vékonypénztárcás emberkéknek valóInner peace.
-
ViZion
félisten
válasz Agrippa22 #114 üzenetére
ööö... nekem sok AMD VGA-m volt, amiket használtam (PS, Indesign, Illu), ott működött minden rendben. Új PS-nél Win10 alatt voltak bajok, de nem követem, h megoldották-e, de ez Adobe CC és win10 hibája, majd megoldják. Amúgy online fizetést sem ajánlom senkinek, mert Adobe előfizut volt, h napokig nem fogadta el...
Driver hibák vannak mindkét oldalon, kezelik őket szerencsére. De ami sztem inkább botrányos, h nálam Sapphire ventivezérlő progija okozott hibákat. Ez sokaknál előjött, másoknál meg nem. De tovább sorolhatnám... Szal. 1 gépből okulva ekkora horderejű kijelentést tenni fura.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
veterán
válasz Csupingo #125 üzenetére
Csak legyen jó az ára. Ha jól sikerül, talán AMD is hoz valamit a szegmensbe. Bár számozás alapján nincs oda semmi, mert a 465 elvileg új revízió lehet majd, nem pedig egy még jobban vágott P10. A P11 meg max 16CU lehet, az is csak fele az RX 470-nek, szóval űrbetöltésre kevéssé lehet alkalmas.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
gtamate2
veterán
-
veterán
válasz Dilikutya #122 üzenetére
A fogyasztás és az új feature-ök miatt megérheti szerintem a csere (jobb DX12, H265, VP9), de ehhez persze kell egy nem elszállt ár. De nyilván mindenkinek más szempontok a fontosak.
Én a magam részéről egy RX 460-at vagy a beígért revízióját (RX 465, ha lesz ilyen) veszem majd.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz gtamate2 #120 üzenetére
GTX660-ról érdekes lehet talán már egy GTX 1050 is, ha nem lesz túl drága. Feltételezem jól, de legalább is érezhetően elveri majd az RX 460-at. Utóbbi és az RX 470 között nem is értem ezt a nagy teljesítménybeli szakadékot.
gbors: a cikkért köszönet, nagyon olvasmányos és tanulságos!
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
gtamate2
veterán
Jó kis teszt volt, köszönjük
Viszont nekem az esett le hogy a 660-ról nem feltétlenül érte meg neked bármire is cserélned. Ugye a 950 is kis lépték volt csak előre, a 460 pedig egy helyben stagnálás. Mondjuk ahogy olvastam a hsz.-eid inkább csak az újdonság "varázsa" ill. gari miatt vetted meg, de teljesítményben ahogy láttam én egyik versenyzőre sem cserélnék jelenleg a 660-ról.
Egy 470-re érné meg talán minimum az új mezőnyből, de sajnos már annyit nem játszok, ezek az új játékok valahogy nem igazán kötnek le.
*Sn0w
-
Dilikutya
félisten
Kíváncsi lennék, pontosan mik is voltak az elvárásaid ezzel a konfigurációval kapcsolatban. Ráadásul, ha egyszerre voltak ezek, az A8-6600 helyett egy Athlon II X4-el jobban jártál volna, nincs benne IGP, így olcsóbb, az OpenCl neked mindegy, mert amúgy van benne támogatás, legfeljebb a programban nem jó, amit használni akartál. Driver hibával 15 éve nem találkoztam Radeonnál, egy R7-nek meg soha sem volt fölénye játékokban, legfeljebb egy R5-el, meg egy Geforce GT730-al szemben.
-
-
Kansas
addikt
Mihez képest várnál el fölényt egy R7-260X-től?
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Már miért ne, ha egyszer az RX 460 teljesítménye valahol a 7850 és 7870(R9 270X) között van átlagban?!
-
Agrippa22
tag
Engem tök jól meggyőzött az AMD az A8-6600 után az R7 260X-el hogy soha többé AMD.
Munkára használhatatlan - hol az OpenCL-t támogatás hiánya miatt (Adobe), hol a driver hibák miatt, játékoknál pedig nincs meg az elvárható fölénye. -
Dilikutya
félisten
A belépőszintes topik, rossz helyen keresgélsz.
Egyébként a GTX660 eredményeit nézve, én a 670-et még nem cserélném a helyedben. 2 Gb, most még épp jó, valamelyik árcsökkenésig bőven kihúzod vele.
A most érkező Battlefield 1-ben még szépen teljesít: GTX 670 1080p ultra vs. high.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
deja vu
addikt
Ahogy látom most felmentek az RX480 8gb árak. Én PCX-től vennék 90-ért Giga 1060 6gb Windforce kártyát.
-
pet007
aktív tag
Egy 2gb-os gtx 670rol mire lenne erdemes valtani? Nvidia fronton a 6gb-os 1060at neztem (vagy hasznalt gtx980), de amd fronton fogalmam sincs mi lenne ezekhez hasonlo. Otlet?
-
mcs
veterán
válasz feregember #89 üzenetére
Végülis a játékfejlesztőkön múlik, hogy mennyire lesznek hajlandóak optimalizálni. Legyen igazatok Borssal, hogy 1,5-2 év múlva is megállja a helyét.
Franklin: Heroes Of The Storm
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Franklin #100 üzenetére
De ezek mindenféle magas beállítások voltak. Kiveszel egy pipát, és rögtön +10 fps, miközben a látvány alig változik.
Mediumon a RX460 nem esik 60 fps alá a Battlefield 1-ben. Texture quality-t meg nyugodtan lehet maxra is állítani, az manapság nem fogja már a hardvert. Ez teljesen jó eredmény a kínálat alját képező kártyától. A 4 Gb viszont kell, mert itt is majdnem elmegy 2 Gb. 1080p-nél alacsonyabb felbontásokon még több fps van.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
félisten
A budget orientáció miatt nem hiszem, hogy platformot szeretne váltani. Inkább valami Athlon X4 640, vagy Phenom X4 kellene abba a gépbe.
Máig sajnálom, hogy eladtam az X4 635-ös konfigomat. Akkoriban azt hittem, megleszek notival, PC nélkül is - mekkorát tévedtem. Pedig még ma is csapathatnám azzal, egy 750Ti-vel pont jó páros lenne."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
(#74) Fred23: ha lesz időm, csinálok egy 1280x720-as tesztsort (a 660-nal van olyanom, azzal össze is tudom vetni, a másik két kártyával nincs).
(#85) mcs: Mediumon kitűnően el fog ketyegni ez a kártya még 1-2 évig, esetleg a vége felé már el kell menni Low irányba. Ízlés kérdése, de nekem a felbontás sokkal fontosabb. A 4GB VRAM miatt pedig tovább lesz életképes, mint a 950.
(#87) Kansas: ez kb. úgy belépőszint, mint az R7 260. Tier 4 GPU, nem teljes kiépítésű.
(#93) Gyuri27: nem kérdezted, kijelentetted, hogy hiányzik Válasz: én biztosan nem csinálok MOBA (vagy bármilyen multiplayer) teszteket.
(#95) janeszgol: normális minőségűből kényelmesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest