Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3014) p87 válasza p87 (#2965) üzenetére


p87
senior tag

Na, csak nem nyugodtam és megvettem a Plex nevezetű programot, amivel gépről lehet streamelni iPad-ra.
Leírnék róla egy kis ismertetőt, hátha valakinek segítségére lesz.

Előzmény: Akartam egy App-ot ami Full HD mkv filmeket, tud nagy bitráta mellett lejátszani iPad-on, wi-fi-n át streamelve PC-ről, akadozás mentesen, és nem jelent gondot neki az AC-3 és a DTS hangsáv.
Rengeteg ingyenes programot kipróbáltam, de egyik se felelt meg az elvárásoknak.
Nemrég bukkantam erre a Plex App-ra és rendesen utána néztem és mikor olvastam véleményeket róla, hogy megy neki az 1080p és az Ac-3, megvettem, mondom kipróbálom.

Használatba vétel:
Gépre telepíteni kell a média szerver alkalmazását és ebbe lehet betallózni a filmeket, sorozatokat, zenéket.
Nagyon furcsa volt, hogy html alapú, tehát böngészőben kell mindent csinálni.
Na ebbe kicsit beleőszültem mire rájöttem mindenre és beállítgattam...
Mostanra már viszonylag megszoktam és megy elsőre minden.
Nagyon tetszik ahogy magának elrendezi pl. a sorozatokat, csak a főmappát kell betallózni és sorozatokra-évadokra és epizódokra szedi, az internetről azonosítja fáj/mappanév alapján és letölti hozzájuk a borító képeket és szöveges leírást is, még epizódonkénti rövid tartalmi leírást is, filmeknél hasonlóan. Irtó jó.
Mondjuk borzalmasan lassú volt mire 500GB sorozatot beolvasott és letöltötte minden epizódhoz ami kellett neki, kb. 2 órán át szöszölt úgy hogy közben át kellett nevezgetnem pár évadot mert pl. a 501, 502 formátumú számozást nem ismerte fel, hogy az az 5. évad 1.-2. rész, még jó, hogy a TC-ben van csoportos átnevezés.
Filmek már gyorsabban mentek mert nem volt annyi fájl, itt csak annyi volt, hogy párat nem tudott felismerni, és nem töltötte le az adatokat hozzá, ezeknél át kellett nevezni a fájlt, és mint közben rájöttem van olyan hogy hibás találatok javítása, itt lehet másik nevet és szervert választani ahonnan azonosítja a filmet.
PC-n a filmekre kattintva lehet kiválasztani a default hangsávot és feliratot is amit az iPad lejátszon, persze ezen módosíthatunk az iPad-on is így nem kell géphez ülni ha váltani akarunk, és van csoportos hozzárendelés is, hogy milyen nyelvű hangot és feliratot állítson be mindennél, ez is hasznos.

Jött a próba: iPad-en irtó jól néz ki borítóképes elrendezés, beállítások elég széleskörűek.
Nagyon megörültem mikor megláttam, hogy milyen felbontásokhoz milyen bitrátát lehet beállítani, legnagyobb 1080p és 20Mb/s, ez aztán bőven elég, mert a legtöbb full hd mkv is 12-15Mb/s -os, ezt be is állítottam. Nagyon szépen viszi a 1080p mkv-kat is, hang is van legyen az bármilyen formátum.
Az mkv-ban lévő feliratot és külső srt feliratot is simán viszi ha az full felirat, sajnos az mkv-ban lévő Forced feliratokkal viszont meggyűlik a baja, irtó lassan indul és 1-2 perc után leáll.
A megoldás, amit én megcsináltam amelyik filmnél van forced felirat mkvtoolnix-el kiszedtem külső srt fájlba és így már gond nélkül mennek ezek is.

Szerintem az indítási és tekerési sebessége sem rossz, legyen bármilyen fájl, 3-4 másodpercen belül elindul, a tekerés kicsit lassabb, az 5-6 s, bár nem tudom mennyit lehetne elvárni ilyen távoli wi-fi-s stream-nél, lehet ez is nagyon jónak számít, mindenesetre nekem megfelel.

Szóval összességében megérte megvenni és kicsit szenvedni a gép oldali beállítással, visz mindent nagyon jó minőségben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.