Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) jozsi252 válasza Keksz (#1992) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi a segitséget :R most megyek hazafele, van időm írni. Nem nagyon oldódott meg ez a megosztás dolog. Viszont nem egyedi gond. T-be elmondtam a bajom és a sràc mondta hogy mióta frissített iOS6-ra neki is ez a gondja. Sima iPhone 4 van neki is.

Jo mondom.. Szóval szoft hibáért készülékcsere nem jár. Go iStyle. Ott iPhoneom netjére egy iPadel se tudtunk felmenni. Megnyugodtam hogy az iPadem jó. Mondta a csajszi hogy voltak nála bent ilyen hibával. Szóval kezd tudatosulni bennem hogy ez a iOS6 nem iPhone4re lett tervezve. Ami igaz is, mert iPhone 5-re. De azért elvárnám hogy jól működjön.

Viszont ha wifin nem is de bluetooth-on megtudom osztani a netem ipad-el. Ebből van valami hátrányom amúgy hogy a net nem wifin van megosztva hanem bluetooth-on? Sebesség meg ilyenekre értem.

Köszönöm a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#2002) Ragnar95 válasza jozsi252 (#2001) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nekem 4S-en is jelentkezett ez a hiba 2 készüléken is, egyikre sem tudott csatlakozni valamiért az iPad és most ugrott csak be,h azóta nem jó, mióta iOS6 van mindkettőn....

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#2003) jozsi252 válasza Ragnar95 (#2002) üzenetére


jozsi252
veterán

Ha a hálózati beállításokat visszaállítod akkor jólesz egy darabig. Tegnap dél fele visszaállítottam este jóvolt még, viszont reggelre már nem. Bluetoothon oszd meg a netet te is. Nekem azon jó mindig úgynézki.

iPhone 13 Pro Max

(#2004) tomi5244


tomi5244
őstag

A 16Gb-os verzió szerintetek átlagos felhasználásra elegendő? Tulajdonképpen nem nagyon filmeznék rajta, nagy ritkán esetleg egy két sorozatot tennék rá. Nem ismerem az ios rendszert abszolút, nem tudom mennyit foglal maga az op. és mennyi a szabadon felhasználható keret az alkalmazásokra. Le tudná nekem írni valaki hogy miből is lehet gazdálkodni? Esetleg átlagosan mennyi helyet foglal egy alkalmazás. A 3. generációt néztem ki viszont abból a 32Gb-os már annyi mint a 4. :) Arra viszont nincs keretem.

Köszi

(#2005) Ragnar95 válasza jozsi252 (#2003) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Az lesz, ha kelleni fog, most azóta nem kellett netet megosztanom szerencsére. Hálózati beállítások visszaállítását azért nem szeretem, mivel törli az összes megjegyzett wifi jelszót...
tomi5244: az appok mérete nagyon változó, de én azt mondanám,h 100mega körül vannak átlagban, de nagyon nagy a szórás, az appok mondjuk 5-100 megásak pár kivétellel, de a játékokból az egyszerűbbek 10-20megásak csak, míg a nagoyn komolyak akár 1,7gigát is foglalhatnak. Ha nem nagyon akarsz filmezni és játszani se akarsz egyszerre sok komoly játékkal, elég a 16 giga.

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#2006) tomi5244 válasza Ragnar95 (#2005) üzenetére


tomi5244
őstag

A 32 gigás verzió tényleg kézenfekvőbb de én meg úgy vagyok vele, hogy ha már dobok hozzá egy "kis" pluszt akkor inkább a 4. generációs 16GB os kivitelt is meg tudnám venni és az abban rejlő erősebb processzor nagy vonzerő. Jóformán 2 akár 3 évig is le lenne a gondom a teljesítmény hiányáról! Ott már inkább takarékoskodok a hellyel, de legalább bika a vas! Félre értés ne essék nyilván a 3 is űber frankó.

(#2007) justaview válasza tomi5244 (#2006) üzenetére


justaview
őstag

Érezni fogod valamiben az erősebb procit?

(#2008) Blaise


Blaise
veterán

Ha valaki szeretne iPad tokot venni (Smart Case, Smart Cover stb.) az Edigitalban ma 20% kedvezmény van.

(#2009) narancsnn


narancsnn
senior tag

Hali!

Szerintetek, !!!EZ!!! iPad 3-hoz is jó ugye?

Szerikesztve: Bocsánat, New iPadhoz :C

Védi a hátulját is?
Vettetek már Tőlük ilyet?

Köszöntem :R

[ Szerkesztve ]

(#2010) ii77 válasza Blaise (#2008) üzenetére


ii77
tag

Pont ezen agyalok, volna is kérdésem: -Poliuretán vagy bőr smart cover? (Megnéztem s azt írja a magyar store, h kompatibilis a 4.gen-nel is. Fontos, ha váltok a 3-ról 4-re, mert nagyon filózom rajta. :) Csak nem kívánok iPad nélkül maradni és van még jó kis vásárlási utalványom, amire a 3.gen. iPad-em is vettem, így lehet hogy kivárom, míg megjelenik pl. az említett üzletekben is a wifi + cellular modell is. Ez úgy látom csak november végére várható. :( )

VESTAX QFO

(#2011) pinnacle válasza ii77 (#2010) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nekem ilyen tokom van. iPad 3-ra is van. Elég jó minőségűnek tünik.

(#2012) Blaise válasza ii77 (#2010) üzenetére


Blaise
veterán

Nekem smart case kéne, az védi a hátlapot is.

(#2013) tomi5244 válasza justaview (#2007) üzenetére


tomi5244
őstag

Eleinte biztos nem, de ha hosszú távon gondolkodom (akár 3-4 év) akkor megéri az erősebb processzorba fektetni. De nyilván a 3-as is teljesen korrekt vassal rendelkezik és ott meg lehet a 32 gigás változat jelenti az előnyt. Ezt még nem döntöttem el. December elején kiderül:) Nyilván az árak fognak dönteni.

Csak legyen még akkor készleten a 3-as fehér kivitelben, más nem számít! :DD :DD

(#2014) Ilidzser válasza Blaise (#2008) üzenetére


Ilidzser
tag

Csak az ipad tokokra vagy mindenre? A weboldalon miert nem latszik naluk semmi?

(#2015) madgie válasza justaview (#2007) üzenetére


madgie
titán

Szerintem ha újat akar az ember, akkor most a négyest kell venni. Szépnek szép a három is, de a kijelzőn kívül szinte az iPad 2 szintje... ami persze nem rossz, de idővel szétnyílik majd jobban ez az olló, amint elkezdenek fejleszteni az iPhone 5/iPad 4 tudásához. És nem csak játékokra gondolok, gondolom egy iMovie-t is szép lassan a négy magvas GPU-hoz optimalizálnak.

Mondjuk ha valaki évente cseréli (mint eddig én :D), akkor valóban nem kell ilyenekkel foglalkozni, jövőre úgy is komolyabb vas jön :))

(#2016) ii77 válasza Ilidzser (#2014) üzenetére


ii77
tag

Ha a főoldalukon a háttérre kattintasz: [link]

VESTAX QFO

(#2017) hengelhof válasza pinnacle (#2011) üzenetére


hengelhof
senior tag

Én ilyet vettem.

Ezekkel a hajtogatós tokokkal kapcsolatban az a félelmem, hogy az a felület nyugszik az asztalon, amelyiket visszahajtod a kijelzőre. Össze szedhetsz olyan piszkot is, ami esetleg megsérti a kijelzőt. A smart coverem belső fele (világosszürke) már tiszta dzsuva. Egy kis nem odafigyelés és kész a baj. Ti hogy vagytok ezzel?

(#2018) ii77 válasza hengelhof (#2017) üzenetére


ii77
tag

Nem tudom olvastad-e ezt a hozzászólásom: [link] Szerintem azért elég ellenálló a frontüvege. De természetesen én is nagy becsben tartom, nincs más, oda kell figyelni, hova teszed és időnként letisztogatni a covert. Ezért is gondolkodom a bőr smart coveren. Hosszútávon is időtállóbb, tisztíthatóbb.

VESTAX QFO

(#2019) Zanik válasza hengelhof (#2017) üzenetére


Zanik
addikt

Egyszerű: kerülni kell a szmötyis felületeket. Meg mielőtt visszahajtanád, ránézel, hogy nincs-e rajta valami olyan, ami megsértheti! Ennyi erőből amúgy elég egy kis porszem az ujjadra, amit nem veszel észre, és simán végigszántod vele a kijelzőt. Azt meg nem lehet elvárni, hogy minden használat előtt akkurátusan kezet mosson az ember. Vigyázni kell rá, amennyire lehet, de nincs értelme túlzásba vinni. :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2020) Vasy09


Vasy09
őstag

Sziasztok! Ipad vonatkozásában még zöldfülü vagyok, de Iphone-t már a 3G-óta használok. :) Az lenne a kérdésem, hogy december környékén én is tervezek bevételezni egy Ipad-et, viszont nem igazán tudok dönteni! Nekem amire kellene: film nézés, könyv, fórum olvasás, kis netezés, és talán néha egy kis játék, bár arra ott az Iphone 5-öm! :) Igazából először Ipad 3-at néztem, de menet közben ugye kijött a 4 illetve a mini. Hordozhatóság szempontjából mindenképp a mini lenne a jobb, de nem tudom, hogy pl film nézéshez is elegendő-e? Illetve egyáltalán lehet rajtuk filmet nézni? Kell konvertálgatni?
Kíváncsi lennék, hogy kinek mi a véleménye? Amúgy a "nagy" Ipad-től annyiban tartok, hogy elég nagynak tartom, bár a film nézés, vagy olvasás biztos jobb lenne! Viszont ha élvezhető a minin is, akkor szerintem nekem az is elég lenne! Ja, és ha már vennék, akkor nekem 1-2 esetleg 3 évig bisztos, hogy maradna, tehát nem évenként váltogatnám! :)

Válaszotokat előre is köszönöm!

Gamertag: Vasy09

(#2021) hengelhof válasza ii77 (#2018) üzenetére


hengelhof
senior tag

Igen olvastam. Az a mágnes kidudorodás elég aggasztó, bár én fekete színűt vettem, nyomtatott áramkörös textúrával. Talán nem fog látszani. Majd azért tájékoztass minket, hogy ha megtalálod a blokkot és visszaviszed, kicserélik e.

(#2022) Hami33 válasza Vasy09 (#2020) üzenetére


Hami33
aktív tag

Ugyanebben a cipőben vagyok! Az iPad 4 szuper a kijelző de nehéz kicsit pl ágyban olvasgatni filmezni! Unokaöcsém 8 colos tabletjét nyomogatva rájöttem hogy a Mini méret ideálisabb méret fele súly ami sokat jelent! Filmeket konvertálni kell sajnos ... De szerintem a minin is élvezhető a film bőven. Oké hogy nem retina ,de szerintem célnak megfelel...

[ Szerkesztve ]

(#2023) hengelhof válasza Vasy09 (#2020) üzenetére


hengelhof
senior tag

Nekem még egyszer sem kellett konvertálgatni, persze ez nem zárja ki, hogy néha kell.
Olvasáshoz nekem kell a nagyobb kijelző a szemem miatt. Azt neked kell eldönteni, hogy mi a megfelelő.
Játszani telefonon.. ez megint csak szubjektív.

(#2024) madgie válasza Hami33 (#2022) üzenetére


madgie
titán

Jövőre (?) lesz nektek kánaán, ha kijön a Mini retinával. Addig is vesztek valamit és akkor majd eladjátok :))

(#2025) Hami33 válasza madgie (#2024) üzenetére


Hami33
aktív tag

Hétvégén megnyomogatom mindkettőt úgyis az első benyomás számít;))

(#2026) ii77 válasza hengelhof (#2021) üzenetére


ii77
tag

Nem kidudorodás :DD , inkább "színátütődés" a vékony fedőanyag miatt lehet. A sötét szinűeknél szerintem kicsi az esélye. E-mail-t írtam a budaörsi MM-nek, csatolva a fotókat. Válaszul jött: "Kérem, a terméket minden tartozékával, illetve a vásárlást igazoló eredeti bizonylattal hozza be áruházunk vevőszolgálatára, a reklamáció rendezése végett. Várjuk áruházunkban!". (Úgy visszaraktam a dobozába, mintha most vennék le a polcról, még a tisztítókendőcskét is visszaadtam origináltan.) A vevőszolgálatra vittem, rácsörögtek a vezetőjükre. Közölte velük, h visszavétel. Kaptam róla papírt, majd irány az egyik pénztár, ahol MM ajándékkártyára tetettem a 19.990 Ft-ot. Ez minden MM és akkor még Saturnban 5 éven át érvényes. Azóta ezzel fizettem a Mammut Saturnban egy átlátszó Griffin OutFit-ért. Így újra van hátlapvédelem az iPad3-mon. :)

[ Szerkesztve ]

VESTAX QFO

(#2027) hengelhof válasza ii77 (#2026) üzenetére


hengelhof
senior tag

Törlőkendőcske??? :Y Én nem kaptam. Nekem van hozzá egy kis pen. Lehet más típus.

(#2028) ii77 válasza madgie (#2024) üzenetére


ii77
tag

Itt volna az idő a komoly innovációra. Hogy mire is gondolok? Pl.: Kettő darab mini, persze már retina felbontással. Amiket állítva összecsatolhatsz, persze sziklaszilárdan egybeolvadnak, mintha csak így teremtették volna meg őket. S már egy gépként viselkednek. Továbbmegyek: A Mini a keskeny kávái miatt ezeken a széleken nem veszi parancsnak az ujjak nyomását. Csapjuk le s érjen faltól-falig a kijelző! Így "korlátlan" iPad-et csatolhatnánk" össze. Pl.: Hazaér a család apraja-nagyja, meg a spanok, szomszédok, mindenki fölagattja a fali konzolra az iPadjét, ami így kiad egy közepes méretű mozivásznat. Máris indulhat a csúcsmozi! Na jó?

VESTAX QFO

(#2029) Gargazsul válasza ii77 (#2026) üzenetére


Gargazsul
tag

Az iPad3-hoz sem volt kendőcske. A marketing szöveg szerint ez felesleges hozzá... Még jó, hogy adtak a MacBook-hoz. Angliából jött a termék.

üdv, Balázs

(#2030) Vasy09 válasza hengelhof (#2023) üzenetére


Vasy09
őstag

Köszi szépen, igazából ezekre voltam csak kíváncsi, mert én is inkább a mini felé hajlok! :) A játékot meg úgy értsd a telón, hogy két lukas percemben, azon utöm el az időt! :) Amúgy meg otthon van az Xbox 360 ami teljesen kielégíti a játék iránti vágyamat! :))) Szóval azért is írtam, hogy a játék annyira nem lényeg! :)

Köszi még1szer!

Gamertag: Vasy09

(#2031) Vasy09 válasza Hami33 (#2022) üzenetére


Vasy09
őstag

Köszi! Én is ezekre gondoltam. Cimborámnak is egy 7"-os tabletje van, amin néztem már filmet, és egész élvezhető volt! :) Ez meg ugye majdnem 8"!:)))) Akkor egyre jobban erősödik bennem a gondolat, hogy Mini lesz! :) De azért még elmegyek és megnézem magamnak mind a kettőt, mielőtt megveszem! :))

Gamertag: Vasy09

(#2032) Zanik válasza ii77 (#2026) üzenetére


Zanik
addikt

Nekem a szürke Y+ van (Rationalism). Remélhetőleg nem fogja megszínezni a mágnes. Ha igen, akkor én is viszem vissza. Pedig nagyon szeretem, mert bárhol, bármikor ki tudom támasztani többféle szögben is, használattól függően. A tapintása is remek, és még jól is néz ki! :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2033) Zanik


Zanik
addikt

BTW: ezeket a pozíciókat eddig én nem ismertem, lehet majd kipróbálom otthon: http://ozakiverse.wordpress.com/2012/05/25/brand-new-way-to-work-efficiently-with-icoat-slim-y/

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2034) erdoke válasza ii77 (#2028) üzenetére


erdoke
titán

Az AUO már próbagyártást folytat a Retina mini kijelzővel, legkésőbb jövő őszre lesz olyan Apple tablet is.

A legjobb aláírás a héten

(#2035) tomi5244


tomi5244
őstag

Nagy ikariam fan vagyok, évek óta játszom! Örömmel értesültem, hogy okt 26 óta már az ipaden is elérhető alkalmazásként. Ha sikerül meg vennem az ipadet több mint valószínű ez lesz az első alkalmazás amit letöltök :C :DD

(#2036) Hami33 válasza erdoke (#2034) üzenetére


Hami33
aktív tag

Minit akartam venni de most nem tudom eldönteni mit vegyek ;( a Mini mérete bejön de a retina kijelző jobb a nagyobban! Megőrülnék,ha márciusban retinás Mini kijön...

(#2037) Hami33 válasza erdoke (#2034) üzenetére


Hami33
aktív tag

Lehet a Mini helyett 4.gen veszek.A minit szerintem előre hozták az ünnepek miatt ilyenkor kaszálnak a legtöbbet.Nem tudtak volna most retinát beletenni . A konkurencia nyomul a full HD kijelzővel januártól és jövöre 5 colltol mindenben az lesz ! Gyanus hogy frissítik a minit márciusban az ipadot ősszel már vékonyabban és könnyebben kapjuk;)

[ Szerkesztve ]

(#2038) Zanik válasza Hami33 (#2037) üzenetére


Zanik
addikt

Én 4-et vennék a helyedben. Kijelző és proci a legjobb! És nem mellesleg ezt fogod tudni a legkönnyebben eladni, ha Retinás Mini-re váltanál végül.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2039) Hami33 válasza Zanik (#2038) üzenetére


Hami33
aktív tag

Ahogy nézegetem az összehasonlító videókban nem sokkal kisebb a Mini. Inkább a kerete keskenyebb meg persze jó vékony. A méret annyira nem gond nem hurcolászni akarom hanem otthon max munkahelyen kapom elő :))

(#2040) powerup2


powerup2
addikt

Ki milyen routerrel ossza a netet az ipad-re ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#2041) Blaise válasza powerup2 (#2040) üzenetére


Blaise
veterán

UPC-s Cisco, a típusát meg nem mondom fejből

(#2042) powerup2 válasza Blaise (#2041) üzenetére


powerup2
addikt

Jah :) akkor nem saját

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#2043) powerup2


powerup2
addikt

Erdoke te milyen routert használsz mert nálatok sok az apple termék azért kérdem .

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#2044) ii77 válasza powerup2 (#2040) üzenetére


ii77
tag

Szia, én egy Netgear WNDR-3800-ast használok itthon. Alapból egy MacBook Pro-t, egy iPad 3.gen-t és egy iPhone 3GS-t szolgál ki. Jó belső-szép külső, elégedett vagyok vele.

VESTAX QFO

(#2045) ribarszki


ribarszki
őstag

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az iTunes-ban amikor az iPad tárhelyét számolja az egyébhez betett 3,5 Gb-ot, majd újraszámoltattam home+power gombbal, akkor sem történt változás. majd újraindítottam az iPadet, akkor lement 2,9GB-ra. De nem tárolok semmi egyebet a készüléken, nem használom pendrive-ként. A film, zene, fotó, alkalmazások adatai stimmelnek, a sütiket is töröltem, de akkor mi ez a 3Gb egyéb? Baromi zavaró egy 16Gb-os példánynál.. Lehet törölni?
Múltkor nem iTunessal hanem az ipadről közvetlen töröltem videókat. Lehet köze hozzá?

Köszönöm a segítséget!

(#2046) madgie válasza powerup2 (#2040) üzenetére


madgie
titán

Az tudom, mit ne vegyél: olcsó (10k alatt) tp-link-et. Folyamatosan szívok velük, ez már a harmadik példány (egyet cseréltek már anno). Hetente meghülyül, újra kell indítani, és olyan heppjei vannak ,hogy mondjuk egy szimpla áramszünet után sem mindegy, mit mikor kapcsolok be, mert mondjuk a NAS-t nem fogja látni a médialejátszó, vagy a PC egyiket sem... szóval, normális routert vegyél :)

Tényleg, az milyen? Kb. 15-20 ezerig belefér valami (n-es wifis, ha lehet), vagy ne is álmodjak ilyesmit?

[ Szerkesztve ]

(#2047) Zanik válasza powerup2 (#2040) üzenetére


Zanik
addikt

Linksys WRT54GL. Elég régi típus, de hihetetlenül stabilan működik. Viszont a sebessége már nem az igazi, úgyhogy nemsokára le lesz cserélve - de csakis Linksys-re (Cisco). :K

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#2048) hengelhof válasza powerup2 (#2040) üzenetére


hengelhof
senior tag

Én egy TP-Link WDR 4300-al.
(setup menü demó)
Sajnos még nem jöttem rá, hogy miért csak 5 Gbps a letöltési sebesség 2,4 és 5 GHz-en is, mikor a laptop 50 megával hasít. (legalábbis a Appstore-os Speedtest alkalmazással mérve. Mással meg nem próbáltam még)

(#2049) pinnacle válasza madgie (#2046) üzenetére


pinnacle
nagyúr

TP-Link 741ND-m van. Semmi gond sincs vele. 2 éve vettem, kérdeztem az üzletben, hogy nem lesz gond ezzel az ismeretlen márkával, azt mondták, ők is ezt használják, már mindent kipróbáltak, de csak ez bírta a nagy terhelést.

hengelhof Próbáld más csatornán. Egyébként a mobil eszközök, tudják a laptop sebességét?

[ Szerkesztve ]

(#2050) hengelhof válasza pinnacle (#2049) üzenetére


hengelhof
senior tag

Hogy őszinte legyek, ezt nem tudom. Én abból indultam ki, hogy n-es wifi van bennük, de majd összehasonlítom a telefonéval (Galaxy S2) Jó lenne erről többet tudni. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.