- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
belaazallat #599 üzenetére
Az.
Szoftveres móddal próbálkozz, .ini fájlból be lehet kapcsolni. -
belaazallat
addikt
Hali!
Melyik a legújabb ATT? Egy 5770-en akarnám módosítani a venti vezérlést, de nincsenek értékek. MSI Afterburner program kezeli a ventit, azzal tudom szabályozni. ATT-ből 86-os végűt próbáltam. Köszi!
Üdv!
-
katt777
félisten
Ezek nem kilátások, hanem tapasztalatok. Egyébként az ideális megoldás az, ha kb. fél évvel egy új széria megjelenése után veszel karit, és lehetőleg max. a legutolsó ahhoz készült meghajtót használod. Csak ekkor jönnek ugye a hibák az új progikkal.
Hát, az idióta, ezerféle codec miatt azért az AMD-t sem lehet felelőssé tenni. Én kipróbálnám az említett 2 progit, főleg, hogy a GOM állítólag MINDENT hibátlanul lejátszik. -
#PeTeY#
aktív tag
"HD3-as tulajok már rég cserélgetik a meghajtókat új és régi progikhoz, HD4-gyel is ez lesz"
Hát remek kilátások mondhatom.
CCC-s szívásokat már látom én is. Semmivel sem tudnának már rávenni, hogy telepítsem valaha azt a f*s-t.
Egyébként MPC-HC-t használok, ehhez sem kell külön kodek, ráadásul portable a cucc, nem telepít semmit. AVIVO fent van persze. Nekem is úgy néz ki, hogy a hotfixes 9.12 vált be eddig a legjobban. Az, hogy van egy két film, amivel nem tud lejátszani rendesen az úgy néz ki, hogy nem egyedi probléma. Neten valami L5.1-es kódolást vagy mit emlegetnek, hogy azzal az ati nem tud megbirkózni. Én ehhez nem értek, végfelhasználóként csak azt látom, hogy nem tudok úgy filmet nézni a "szipiszupi" gépemmel, ahogy én akarok.
Erre a 10.4-re viszont rápróbálok, mert ahogy olvasgatom elég sok helyen dicsérik. -
katt777
félisten
Pusztán driverből? CCC-vel szinte garantált a szívás. ATT-szal sok mindent ki lehet javítani, persze viszontszívásnak meg ott van, hogy ki kell találni, CCC-ben mi csal a driverből rosszul támogatott programoknál, pl. OGL-nél a tripla buffert csalja el, hiába van bekapcsolva (asszem 10.3a-nál volt ez, de átlag heti 1 meghajtónál már nem tudja követni az ember
).
Milyen lejátszót használsz? MPlayeren kívül elfelejthetsz mindent, max. GOM Player jó még. AVIVO-t egyáltalán feltetted? Én kodek csomagokat sem használok, mindent le tudok játszani (ill. nem én, hanem a gép) röccmentesen.
ATI-nál sok függ a karin, HD3-hoz pl. 8.7, HD4-hez a 9.9 volt a legutolsó célirányosan fejlesztett meghajtó, azokkal ált. minden megy, főleg régebbi progik (HD3-as tulajok már rég cserélgetik a meghajtókat új és régi progikhoz, HD4-gyel is ez lesz). Aztán persze jön egy AvP-féle bughalmaz, és máris kell egy újabb meghajtó. A cél: vegyél új kártyát, aztán mire azzal menne minden, vegyél megint újabbat, elvégre ki cserélné le a hardverét, ha minden rendben menne?
9.12hotfix volt egyébként egy elég jó meghajtó, a többi gázos, Blands különösen, hiszen OpenGL. Ott tripla buffer kikapcsolásával lehet próbálkozni, és a kényszerített mód sem szerencsés neki. Mondjuk nálam OGL ellenére egész szép élsimítás volt kényszerített AA mellett, és csak az inventoryban voltak rózsaszínnel körülrajzolva a tárgyak.Megnéztem egyébként a 10.4-et, ez az első meghajtó a 9.9 óta, amelyik képes azt legyorsulni DX9-ben, és DX10-ben is jók az első benyomásaim sebesség terén, persze az már más kérdés, hogy melyik játék hogyan bugzik majd.
-
#PeTeY#
aktív tag
Jól van, akkor tényleg nem én vagyok a hülye.
De ennek mi értelme van? Mert ha pont nyúlnák le at ATT megoldásait, akkor oké, de, hogy direkt elkúrni....
Én meg éppen driverekkel szívok már... hát konkrétan mióta ati kártyám van, kb 6-7 hónapja. Nem sok mindent csinálok a gépen, néha játék ha időm engedi (most éppen Borderland multira vagyok rákattanva) és hd videózás. Nézek mondjuk A, B, C, D videót, sorozatot. 9.12 driver: A,B,C megy minden gond nélkül, D egyáltalán nem. Fórumokon írják, ati ilyen, még ezt a kódolást nem támogatja, majd a köv. driver. 10.1 driver, végre tényleg megy D is, de mind a négy kideó meg meg röccen, fél-egy másodperce. Igazából nem zavaró, de ha eddig jó volt, mi romolhatott el. Játékban néha pici hiba, kilépés, majd vissza általában megoldotta. Na mindegy, majd a következő driver. 10.2 D már megint nem megy, és most már C sem, viszont már csak az A röccen be. 10.3 A csak ablakban hajlandó menni, teljes képernyőn szétesik és bezöldül a kép. B megy, de a 20 perces epizód nem 1-2x röccen be, hanem 6-7x, C ugyanez, de a röccenésnél néha a kép is bekockásodik, D továbbra sem megy. Ráadásul Borderlandban is karakter kezében a fegyver és a víz néha becsíkozódik. Szóval vissza 9.12, amivel D-n kívül minden hibátlan, de időközben az a sorozat amúgy is véget ért. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az irodai gépen (celeron dual-core, 1gb ram, 9400gt) az nvidiával minden megy, mint az álom. -
katt777
félisten
Isten hozott a klubban!
Ahogy elnézem mostanában, leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy már driverből keresztbe tegyenek az ATT-nak (ezt sikeresen megoldották néhány programban), valamint marketing-részről még annyi, hogy az original meghajtót átnevezték preview-nek, és most a hotfix jön ki "végleges" néven, a hó végén. Így persze lehet azt mondani, hogy már nem kell hotfix, "papíron" nem is. Csak mit tesznek majd a marketingesek, ha már a véglegesnek átnevezett hotfix is szar lesz?
De ha 1 nap alatt kijön +1 hotfix is, akkor tévedtem.
Mindenesetre most szedem a 10.4-et, meglátjuk. 10.3b-vel relatíve kevés probléma volt, szóval ez nagy eséllyel megint szopacs lesz.
Mindenesetre az sem kicsit idegesítő, hogy minden szart újra és újra becsomagolnak a különböző Catalyst komponensekbe (az 1-2MB-os AVIVO pack pl. 30-40MB), így a fasza adatkorlátos, feltöltős mobilnetemmel 3 napi adatforgalmat generálok 1 helyett. -
#PeTeY#
aktív tag
Win frissítésre még nem gondoltam. Majd átnézem. Az új ATT-t meg csak most vettem észre. Igazából egész jól megvagyok nélküle, csak egy játék miatt volt fent, amit már hónapok óta el sem indítottam, de kipróbálom.
Off: Hogy ez a CCC mekkora egy f*s. Kipróbáltam miután kidöglött az att, hogy milyen és sikerült úgy tönkre vágni az egész rendszert, pontosabban a directx-et, hogy dxva-s film indításánál lefagyott az egész. Ideje lenne atiéknál megtanulni programot és drivert írni.
-
katt777
félisten
Na, lépett 2-t a build.
Talán bugos volt a cucc?
-
katt777
félisten
Spéci kari -> szoftveres mód. Ha az nem megy (ini-ben aktiválhatod), más megoldás nincs, max. Rivatuner, ott viszont nincs fesz. szab. A - tuning mértéke kártyánként eltérő (netem nem volt).
Zomb€€: Ami még jobb poén, hogy ATT kilövése után lehet, hogy működik, aztán megint leáll. AvP tipikusan ezt játszotta. Kapott egy reinstallt a játék, aztán működött ATT-szal is megint. Szerintem egyrészt full bugosak a játékok, másrészt van valami a 10.3-as Catalystben, amit mintha éppen az ATT ellen tettek volna bele. Lehet régebbi C-t használni, v. régebbi ATT-t.
-
Zomb€€
őstag
Akik win7 alatt futattják a legújabb ATT-t tapasztaltak már oylat, hogy random crashelnek az alkalmazások? Tehát van amikor egy videófájlt nem tudok megnyitni, tv tuner progi se indul, de még az msn se. 1 hónapig szivatott, míg egyszer kilőttem ATT-t és minden frankón működött. Ez mitől lehet?
-
F_Zolee
nagyúr
Nem jött be a várt hatás. Úgyhogy köszi de nem kell már reagálni a kérdéseimre... Igazából csak a képlopás miatt néztem rá erre a progira de arra ott a Fraps is...
-
F_Zolee
nagyúr
Amúgy mennyi lenne a legkisebb fesz ami adható 2D-ben? Mert most elkezdtem csökkenteni de a hőmérsékleteken nem vettem észre változást.
-
-
katt777
félisten
Na, én azt találtam, hogy ha manuálisan 3D-be állítom az ATT-t, és persze nincs profil, akkor rendben futnak a zabos játékok is, pl. az AvP. Tehát ki sem kell lépni. Vmit csal az ATI mostanában a driverrel, hogy ATT auto váltásával gond van. Egyszerűbb lehet kigolyózni az ATT-t, mint normális CCC-t írni.
F_Zolee: Tipikus DDR5 probléma, tehát vagy ezt az opciót kell aktiválni, vagy ha spéci kártyád van, akkor a szoftveres módot aktiválni.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Nekem olyan gondom lenne, hogy egyszerűen lehetetlen beállítani manuálisan gpu+mem órajeleket. Hiába állítom be a legalacsonyabb értéket(232/362), alkalmazás után kb a duplájára teszi. Emellett hiába állítom be az alsó határt nem változik semmi a csúszkán. win7+10.3 cata
-
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #578 üzenetére
No de az, amit nem tudtál, alapvető.
-Solt-: Egy ideje nincs netem, de láttam, tényleg új. Kérdés, ezzel már nem dob-e ki az AvP.
#PeTeY#: Nincs nálatok vmi auto windows frissítés, ami miatt megint nem ismeri fel a meghajtót? És az új verzióval?
-
-Solt-
veterán
Van új ATT...
-
#PeTeY#
aktív tag
válasz
--Disztroj-- #577 üzenetére
Dettó ugyanez van most nálam, ami csak azért vicces, mert eddig ment rendesen. Már megcsináltam ezt is, de nem használ. Csak tudnám mi történt egyik napról a másikra.
-
Jozsoka
csendes tag
Sziasztok! ATT-vel próbálom a venti fordulatszámát állítani, de akármerre húzom a csúszkát, miután alkalmazom a beállítást szétesik az egész kép, nem látok semmit a monitoron csak össze vissza pixeleket, mitől lehet? CCC-vel hiába próbáltam, nem tudom lejjebb venni a fordulatszámot
-
katt777
félisten
Ray meg meghalt, vagy mi a szösz van?
01.31. óta semmi.
-
katt777
félisten
válasz
hfrankee #573 üzenetére
Beírhattad volna a keresőbe is. Ugyan nem zavar engem, hogy kérdezed, magadnak csináltál munkát.
Nem te vagy így egyedül ezzel.
Mint aki nemrég közölte, hogy alapvetően tisztában van az ATT-szal, a kérdéséből ítélve meg mégse.
A fesz-menü-nél megtalálod a hozzáadás (...) gombot.
Kukkants csak oda.
Szóval még ott sem nagyon kell keresni.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Miért nem enged kisebb feszültséget 1,129-nél nekem az ATT??
A legördülő menüben ez a minimum érték nálam.Másnál láto,hogy bőven 1V alatt hajtják a kártyát.
üdv -
katt777
félisten
Már rég semmi új ATT, mi lesz itt az új meghajtóval?
-
Mika1227
őstag
katt777:most már működik frankón az ATT. Az UAC volt a ludas, kikapcsoltam így most már okés! Csak be kell lőnöm a dolgokat! Köszi a segítséget, türelmet!
Ha valami van még jelentkezem! -
katt777
félisten
válasz
--Disztroj-- #565 üzenetére
Hiába vágnád az alapvető dolgokat (szerinted), ha nem olvasod el a fórum elején a cikket. Akkor máris tudnád, hogy nem kell külön cucc, vagy hogy profilnál nem adatfájlt kell hozzárendelni, hanem futtatható állományt.
Ezek a legalapvetőbb dolgok közé tartoznak. Olvasd el a cikket.
-
--Disztroj--
senior tag
nem olvastam a cikket, mivel a legalapvetőbb dolgokat vágom a progival kapcsolatban, csak ez a cucc nincs meg, hogy egy konkrét progihoz (crysis) hozzárendeljek egy profilt.
Mi az hogy jó file? avi annak számít?
mkv, avi mpeg, tökmind1 3d-s órjeleket nyomat ha vidi megy, de én nem akarom ezt
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #562 üzenetére
Érdekes, mert elméletileg ez. Én a honlapomról elérhető direkt ATT friss linkről szedtem le, azzal nincs gond. Esetleg UAC becseszhet, ha botor módon nem ölted ki.
--Disztroj--: Cikkben ott a profilkészítési megoldás. Mplayer-hez jó fájlt adtál meg? Még mindig megteheted, hogy csinálsz hozzá egy saját profilt (lásd előző mondat), és mindkét állapotnak 2D-t adsz meg. A profilok egyáltalán jól vannak beállítva, és auto-váltásnál sem fordítva írtad be? (Gyakori hiba.)
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Videók közben (miután beállítottam az automata 2d/3d profilt) valamiért felmegy a 3d-s órajeleire, pedig a lejátszó is benne van a "kivételekben" (smplayer)...hol a hiba?
+szeretnék a crysishoz rendelni egy külön hardcore 3d profilt, hogy csak azzal induljon, ezt hogy lehet megcsinálni?
-
katt777
félisten
válasz
szakalistvan #558 üzenetére
Te vagy béna, de minimum nem tudsz olvasni.
Le van írva a cikkben, mit kell inni-ben módosítani a képernyőkezeléshez.
Mika1227: Még mindig csak azt tudom mondani, hogy a legfrissebb verziót tedd fel, é rendben lesz.
-
Mika1227
őstag
Valaki?
[link]
Amúgy tök jó lenne be tudok állítani profilokat működik is minden rendesen csak újraindításkor van ez mindig! -
katt777
félisten
válasz
gordonfreemN #555 üzenetére
Lehet hardver-lockos a feszed lefelé is, felfelé MSI v. ASUS bios kell rá, ill. ettől függően vsz. Afterburner v. SmartDoctor. - feszt könnyen megnézheted: ha a "safe" legalacsonyabb fesszel uolyan hűvös, mint "unsafe" levéve, akkor valójában nem veszi lejjebb a feszültséget a kari.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #554 üzenetére
Illetve az elképzelhető, hogy alulfeszelésnél a 2D-s értékekhez nagyon kicsi feszültség is elég?
Arra gondolok, hogy a gyári nekem
3D: 850/1200 ehhez jár 1.125V
2D: 157/300 ehhez jár 0.950V
De ezekkel a beállításokkal az ATT szerint hibamentes:
3D: 900/1500 1.050V
2D: 157/300 0.050V -na ez nekem gyanús! Túl kicsi, biztos van valami hátulütője, különben nem értem, az AMD miért nem erre az értékre állítja be a feszt. -
gordonfreemN
addikt
Hali! Én 5770-et hajtanék túl, de a vcore-t nem engedi felülbírálni? ha alkalmazni szeretném akkor visszaáll alapértékre az órajelekkel együtt. Ilyenkor mit lehet tenni? Marad a BIOS mod?
Pontosítanék, lefele engedi felülirni, tehát <1,125 -
katt777
félisten
válasz
belaazallat #552 üzenetére
Ha maxi minőséget akarsz, akkor az AA-t ted Edgeg-Detect-re. H az alkalmazások tudják, akkor az maradhat alkalmazás szerint, ellenkező esetben kell egy kényszerített módos profil is, mert ha AA-sra kényszerítesz, az megint hibaforrás lehet.
Mindent állíts a legmagasabb minőségre, Catalyst AI maradjon alacsony, mert csak úgy műxik a kényszerített mód, legalábbis kényszerített profilban.gerenda110: Gondolom, 2D-ből tuningoltál, esetleg simán sok neki a tuning, vagy valami beállítást kifelejtettél.
-
gerenda110
aktív tag
Hali!
szeretném be állítani a 3D-t a Videókártyámon az Ati Tray Tools-al (Asus EAH 4670) és játékprofilban csinálok 1 profilt ami itt található leírás és ha elindítom a játékot lefagy a gép és kockás lesz a kép. ha Resetelem akkor jó lesz valaki valami megoldást tudna?Ha igen akkor dobjon pmet legyenszíves -
katt777
félisten
válasz
belaazallat #549 üzenetére
Box élsimítás, teljesítményre állított AA...
Nem véletlenül készítettem én több profilt, mert van játék, amelyhez jók a játék beállításai, másoknál meg lehet javítani kényszarított móddal, némelyiknél képhibák miatt kell mást alkalmazni, stb. ATT-szal ezt mind megcsinálhatod, míg CCC-vel esetleg csak egy kupac kezelhetetlen hibád lesz.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #548 üzenetére
Végül is, ha nem töltöm fel azokat a beállításokat, amiket Te a cikkbe beraktál, csak 4-et kell készíteni. A 3D és az OpenGL beállításokat.
-
katt777
félisten
válasz
belaazallat #546 üzenetére
No de nem így kéne működnie, hanem a játékból. Valaki pont most írta (ill. most olvastam) HD48xx topicban, hogy nincs sok beállítási lehetőség ATT-ban.
-
belaazallat
addikt
Megvan a megoldás. Emre, neked is! Hozzátenném, hogy barátnőmmé az érdem, csak félóra kellett, hogy megtalálja.
Tadááám:
Itt tessék a belőni a gammát.
-
katt777
félisten
válasz
Mika1227 #537 üzenetére
Sokat. Nem tudom, melyik topicban mérte vki, hogy vmi 70W-ot meg lehet spórolni vele HD4870-en (vagy annyi lett a fogy?
), már nem emléxem. De jelentős különbség volt a fogyasztásmérőn. Mondjuk, ha tudsz egyet szerezni kölcsönbe, megnézheted. Nálad vsz. kevesebbet, mert eleve alacsonyabb a 2D módod, de biztosan Ft-ban mérhető.
belaazallat: W7-en mindenképpen 59Hz lesz, de amúgy ha egyszer már átváltottad 60-ra, úgy marad, hiába ír ki 59-et. Nálam legalábbis egyszer villant a kép az átváltáskor, azóta nem.
Biosban. -
emre
veterán
válasz
belaazallat #541 üzenetére
nem hiszem
milyen beállításra gondolsz? -
emre
veterán
válasz
belaazallat #539 üzenetére
Oké, meló után viszem a monitort.
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #536 üzenetére
Majd ha kíművelted magad, jöhetsz hozzám is beállítani a rendszert.
Mert nekem meg még mindig sötétebb minden mint szeretném. Az elmentett játék screen-eket győzőm javítani mert nem lehet láni rajtuk semmit. -
Mika1227
őstag
Mennyit lehet megspórolni az ATT-s beállításokkal ha állítasz 2D-s profilt mondjuk én a 4890-re állítottam 100/200MHz-et az eredeti 240/975 helyett vajon ez mennyi spórolás?
-
belaazallat
addikt
Új drivert próbáltam, tudtommal újabb ATT még nincs.
A játék 1680x1050 59Hz-en fut, de az asztal 60Hz-re van állítva. Nem lehet, hogy ez a gond? Vmint a játékban be van állítva a Vsync.
Tegnap este próbáltam a egy csomó beállítást, kikapcsolgattam élsimítást, részletességet állítgattam, de nem használt semmi.ATT nélkül, mivel hogyan tudok feszt és frekvenciát állítani a vidkarin?
-
katt777
félisten
válasz
belaazallat #533 üzenetére
+kiegészítésül a PÜ-höz: Lehet, hogy valami van a játék motorjában, amire érzékeny az ATT. Nálam TDU csinálta (szintén ATT-szal), de fordítva, azaz menüből a játékba belépve fehéredett ki szinte minden. Egy újabb driverrel (vagy újabb ATT-szal?
) aztán jó lett.
3D-beállításoknál nem próbáltál még ezt-azt ki v. bekapcsolni? Mert nekem eddig úgy tűnik, mintha az ATT bekapcsolna valamit, ami pusztán a driverből OFF. Esetleg vegyél le a 3D profilban mindent, nézd meg úgy, aztán ha jó, kezdd el bekapcsolgatni a dolgokat, én Heaven OGL benchmarknál így szűrtem ki pár hibát. -
belaazallat
addikt
Nos echte W7 driverrel, 9.9-cel, és a 9.12hotfix-szel csinálja, ha be van kapcsolva az ATT. ATT nélkül egyik driverrel sincs probléma.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Segítségeteket kérem. 14.72-es ATT beállítva úgy, ahogy a cikkben. Ha kilépek a battlefield Bad company2 játékból átállítódik a gamma, írtóra megnő a monitorom fényereje. De csak ennél a játéknál fordul elő. ATT-nélkül, csak driver nem csinálja. Van vkinek vmi ötlete, mit szúrhattam el?
-
Mika1227
őstag
A reg bejegyzést hol kell kitörölni? Most uninstaltam a progit.
Amikor telepítem akkor annál az ablaknál amit itt lentebb mutatsz kell valamit kipipálni? -
katt777
félisten
A mobil VGA-kat nem húzásra találták ki, CCC_ben pl. nincs is meg az opció (haveromnak van K50AB, ATT-t eszembe sem jutott rátenni). Lehet, hogy ATT fel sem ismeri rendesen, érdemes lehet kompatibilitás végett szoftveres módban telepíteni, és most azt sem tudom hirtelen, hogy GDDR5 VRAM van-e a mobil 5470-en. De a húzás akkor sem tesz jót neki!
Amúgy téyleg a legfrissebb verzióval célszerű próbálkozni. Linkje a honlapomon a letöltéseknél. -
Spooky
tag
Sziasztok 1 kis segítségre lenne szükségem!
Van 1 asus k52jr laptopom hd5470 vga val Win7 32 bit-es rendszer 10,2 driver ati ccc nélkül ezt szeretném ATT vel huzni 1 picit de az ATT telepítése után kékhalál fogad ahogy betöltődik az Att!!Van valakinek valami ötlete??? -
katt777
félisten
Pontosan tudom, hogy bármely ATI kártyán, bármely újabb ATI meghajtó, növeli a programok teljesítményét ÉS csökkenti, javítja a bugokat ÉS szaporítja őket.
Ez lehet az AMD filozófiája, mert anno AMD-s gépemmel is ue. volt minden újabb meghajtóval, csak tökéletesen nem működött soha.
-
LLKobe
veterán
Igen, ahogy mondod. Tudom lejjebb vinni, de akkor már kifagy a gép.
Akkor az általad leírtakból az a tanulság, hogy hagyom így ahogy van
Mert ugye a ramok feszültségét nem lehet állítani, csak a gpu-ét, az meg jó ahogy van.Más nincs fent, csak a driver, meg az ATT. Itt jegyezném meg, fasza hogy az új ATT már hiba nélkül meg Win7 x64-en, már nincs "aláíratlan driver" probléma
Uh mostmár nem kell test mode-ba használni a rendszert.
Ilyen korlátokat állítottam be, asszem a Te írásod alapján csináltam:
Amúgy nem panaszkodom, 2D-ben elég hűvös a kártya így:
-
katt777
félisten
Tehát akkor tudod lejjebb húzni, csak lefagy a gép, hogy pontosítsam a gondot. Minden kártyának megvannak a maga képességei, a rá szerelt alkatrészek minőségétől függően. Ezt mindenkinek magának kell kikísérleteznie otthon. Lehet, hogy egy alacsonyabb fesszel rendben lesz, lehet, hogy magasabbal. Neked kell eldöntened, hogy magasabb fesz és alacsonyabb órajel, v. viszont. Ha ilyen probléma van, fogyasztásról legjobb értesítő a kari hőmérséklete.
Vannak HD4870-ek, amelyek gond nélkül üzemelnek 100/200MHz@0.703V-on, másoknál, ha picit is lejjebb veszed a stock 2D-nél, már hibák jelentkeznek. Talán a fesz. szabályozók nincsenek felkészülve.
+1 hibalehetőség, amit én is észrevettem: ha egy PC-tuning nem stabil, akkor is előjöhetnek a 2D-s RAM-hibák, azaz fagyás (illesztőprogram nem válaszolt, aztán helyreállt), csíkozódás, színes négyzetecskék.
Más VGA-kezelő progi nincs fent? (CCC, Rivatuner, stb.)
Viszont azt nem értem, milyen határértékeket használsz, mert nálam a 650MHz már messze a csúszka jobb oldalán van, nem ennyire balra.
-
katt777
félisten
Jól állítottad be az auto túlhajtást? Nincs vmi a kivételek között, ami megfogja a játékokat (pl. Rivatuner statserver, Fraps, stb)?
Többi beállítás OK? Csak mert nem elég alapból a profilok létrehozása, és auto-beállítása. A jelenségből ítélve valami apróságot kifelejtettél.
RT-rel nem lesz powerplay-ed! -
Rizzo
aktív tag
Sziasztok
Win7 32-t használok és egy 4830-at. Az ATT gond nélkül felmegy. Létrehozok benne egy 2D és egy 3D profilt. Ha bekapcsolom az automata túlhajtást, akkor egyszerűen nem indulnak el a játékok. Amint kikapcsolom ezt az opciót, és manuálisan ráállok a 3D profilra, akkor futnak. Találkozott valaki hasonló gonddal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged