- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Igen, F8 és driver-ell. kikapcs után rendszergazdaként telepítettem, beállítottam mindent ATT-ban, létrehoztam profilokat, minden működött is szépen, míg újra nem indítottam a gépet.
32bit Vistával nincs gond, csak 64-el vacakol. Nem tudom, mit szúrtam el, de már mindegy... majd csak akkor próbálkozok újra, ha meglesz a 4870. Addig marad az XP. Azért köszönöm a segítséget! -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #98 üzenetére
Bocs, hogy nem jártam erre, de F8 és driver-ell. kikapcs után rendszergazda üzemmódban telepítettétek fel? Utólag is lehet installálni a low-level drivert az ATT Start menüjéből. Ahogy a képen bemásolt hibaüzenet is javasolja.
Akkor felejt, ha nem szabályosan állítjátok le a rendszert, vagy ha nincs kipipálva a profilba mentés. De még utóbbi esetben is meg kell adni, hogy alapból milyen profilt töltsön be, vagy az egyes alkalmazásokhoz is melyeket. Bent van a cikkben.
A honlapomról elérhető (Letöltések) a mindig legfrissebb ATT. -
-szabi-
addikt
[I]Windows Vista
A driver-ellenőrzés nevű (programíróktól) pénzbeszedő baromság kikapcsolásával (F8) kell indítani a rendszert, ezután a telepítés az előbbieknek megfelelően történik. Telepítés és újraindítás után a program gond nélkül működik[/I]
Újraindítás után továbbra sem müködik.
Vagy újraindítás után továbbra is maradjak F8 és driver ellenőrzés kikapcsol módban?
Üdv
szabi -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet telepíteni az ATT-t Vista 64bit-re?
Ha F8 - illesztőprogram-aláírás letiltással indítok, akkor feltelepül, el is indul de sztógép újraindításakor már nem tölti be. -
Debilon
addikt
tudja valaki, hogy miért nem jegyzi meg az ATT a beállításokat? (AA és AF-re gondolok)
most létrehoztam egy profilt, amit elmentettem, de ne kelljen már minden egyes alkalommal betöltögetnem
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #91 üzenetére
Bocsesz, hogy nem jártam erre, de már túl vagyunk a dolgon pü.
-
Sanyix
őstag
válasz
foreveryoung #91 üzenetére
crossfire miatt nem lesz 2x jobb eredmlóényed 3dmarkban, sőt semmiben sem. Örülhetsz ha 50%-al gyorsabb valami.
-
foreveryoung
tag
Sziasztok, szép napot!
Kedves katt777, segítséget, tanácsot kérnék. Összeraktam egy új gépet fejlesztés gyanánt: ASUS P5P alaplap, 4 giga DDR2 Ram dualban 1033Mhz, Core2Quad 2,4Ghz proci, Thermaltake 750W táp. Hozzájutottam nagyon kedvező áron 2 darab VGA HIS HD 3870 IceQ 3 Turbo (Full HD 1080p) HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (256bit) GDDR4 PCIe (NTSC) (RoHS) kártyához. Op rendszer XP Prof. SP2, "tiszta" és frissítve. Friss driverek, Catalyst nélkül.
1. kérdésem, hogy egy, vagy két áthidalót kell ferakni a kártyákra a crossfire-hez?
2. A TrayTools telepítése, beállítása (csak a gyári értékekre állítottam.Crossfire kijelölve. Se tuning, se butítás) után 16 000 pontot adott a teszt a tuning beállításoknál. Nekem kevésnek tűnik. Valóban az? A GPU orajelre 780-at a memoriára 1130-at ír az ATT.
Van-e valami trükk, beállítás amit nem tudok, hogy crossfire-ben rendesen menjenek?
3. A hőmérséklet változásokon kívül hogyan tudom meg, hogy mindkét kártya rendesen, és együtt dolgozik.
Előre is köszönöm a segítséget!!! -
coopeer
csendes tag
Sziasztok!
Katt igaz próbáltás segíteni,de nem megy
Eleve nem tudok sehonnan szerezni egy magyar nyelvű ATT-t!
Már azzal is elégedett lennék ha a Fun lépcsőket nem kellene midnen bekapcsolásnál beállítanom
( X1950XT)
Arról már nem is álmodok hogy 2D/3D váltás is mennyen! Még egy profilt sem tok létrehozni benne
))) Ekkor LÁMÁT mint én
Segítsetek plííz!
Köszi
Cs.
-
katt777
félisten
Új ATT jó a 3xxx VGA-khoz!
-
katt777
félisten
Vagy mégis...
Már mindenki tud mindent, vagy mindenkinek 3xxx karija van, amelyhez nem jó az ATT. -
katt777
félisten
Nem dőlt be, csak legtöbbeknek egyértelmű a cikk. No meg nem volt netem másfél hétig, így én sem járhattam erre.
1067-es ATT build letölthető a tesztoldalamról, meg még pár apróság. Flip Queue size-ot(váltósor-méret, nagyon durva fordításban) fölösleges változtatni, nincs különösebb jelentősége, de tesztelheted. -
HEMP
aktív tag
Halihó, van itt még vki?
Az ATT v1.3.6.1042 nem igazán stabil még vista32+laptopHD2600 mellett apply gombot bárhol használva azonnali kékhalál!! Próbálok egy újabbat...
Lenne egy láma kérdésem: a Flip Queue Size mire való, úgyértem mire állitsam, van-e jelentősége?
-
katt777
félisten
Újabb VGA-kkal próbált valaki ATT-t?
-
katt777
félisten
Kártyatámogatásról nem tudok nyilatkozni, mivel nem volt nálam 2600XT (sem, sok máshoz hasonlóan). Anno az 1950XT-t sem támogatta az akkori verzió, mégis lehetett használni (határérték beállítás után, pl.)
Az AA, AF, és hasonlók alap 3D fogalmak, ezek nem ATT sajátosságok, én csak a program specifikus lehetőségeit kívántam bemutatni. 3D megjelenítésről bizonyára magyarul is megtalálsz mindent, ha rákeresel. -
katt777
félisten
Mely funkciókra gondolsz? Ami nem ATT specialitás, az hagyományos VGA beállítás, amúgy a magyarításból elég egyértelmű, mi mit állít. Milyen részletességre gondolsz?
Távolítsd el, telepítsd újra, és ne tilts le benne semmit, mert így minden funkció települ és elérhető lesz, adott esetben még mindig lekapcsolhatod. -
katt777
félisten
Jó kis progi, egyetértünk. Én ugyan elküldtem az alkotónak a magyarítást, hogy használja nyugodtan ezt is, de nem érdekelte. Szláv piacra és Euróopára dolgozik, nem nekünk.
Tuningolni Pro-t nem nagyon lehet, egy haverét próbáltam, de szinte semmit nem lehetett rátenni, azt is inkább csak a GPU-ra, mint a HIS-nél (Sapphire volt a kari), szóval igazolom a dolgot. Ezért Pro persze, és nem XT, nem véletlen a kb 25% különbség (ezt le is teszteltük) a 2 kártya között 3D-ben. A kiegészítő funkciók viszont nagyon jók tuning nélkül is, én pl. az XCoder-t szeretem. A tegnap este a tévéből felvett, 1,5 órás filmet 17 p alatt tömörítette át DivX-be, min. ugyanolyan minőségben, mint más kódolók, de magasabbra állítva sem hosszabb az idő. -
nagash
senior tag
Én csak 1 hete használok ATT-t...
Nem kritikus számomra a hőmérséklet, mert alapon 34-35fok (több programmal néztem, bár az igazi egy hőmérő lenne), a környezet 37-38, a VRM-re az Everest ír 44-45fokot. Ezek terheletlen értékek. A kártyára oldalról is érkezik hűtés + a ház (Chieftec szerver) hátulján levő szerelő panelek is rácsosak.
Tuningolni nem nagyon akarok, bár lehet, hogy egyszer megnézem a végét.
Azt hallottam, hogy a His Turbo-k ugye gyárilag húzva vannak kicsit (590/1540) és innen nem nagyon lehet őket feljebb tolni...Nagyon sokoldalú a program, nem semmi teljesítmény az alkotójától.
-
katt777
félisten
Oblivion D3D beállításokkal vigyázzatok, mert az extra minőségjavítókkal előfordul, hogy hibásan áll le a program, és szétlövi a ventibeállításokat (önkényes hőhatárok, és 50/100-as fordulatszámok, hiába próbáljátok alkalmazni a profilokat), azon túl nem mennek, csak ha visszateszitek a mentett beállításokat (vagy kitörlitek az egészet, és újrakalibráljátok, ha nincs mentés). Én legalábbis ezt tapasztaltam a 7.2-es Catalyst x86 XP driverével az 1950XT-n. Hibás leállás Vista x64 alatt is előfordult, de ott nem cseszte el a venti beállításait, szóval a driver lehet a hunyó (hogy miért pont a venti fordulatai szállnak el, arról fogalmam sincs). Más VGA-kon más hibák jöttek elő, de csak a játék megjelenítésében, szóval nem ATT-függő a dolog.
-
katt777
félisten
CCC-t én is rég használtam.
Cikkben nem, de hsz-okban volt szó róla, hogy a freki csökkentése csökkenti az 1950Pro hőmérsékletét is, mert ez is kevésbé veszi igénybe a VGA erőforrásait, tehát érdemes megkeresni azokat a minimum GPU és RAM beállításokat, amelyeken gond nélkül dolgozik a kari. 1950Pro-soktól úgy tudom, hogy 5-6 fokot lehet nyerni vele, amely mondjuk kevesebb, mint az XT -VMod hatása, amellyel akár 10-12-t is, de azért jelentős. -
nagash
senior tag
Nagyon jó a cikk, gratulálok hozzá!
Nekem egy His x1950Pro IceQ Turbo-m van 256Mb memóriával. Az ATT-t nem tuningra, inkább csak a szűrők, gyorsbillentyűk és társaik finomabb beállítására használnám/használom. Azt szeretném kérdezni (lehet, hogy a cikk olvasásánál elkerülte a figyelmemet), hogy ha csak simán az órajeleket csökkentem, az mennyiben befolyásolja a hőmérsékleteket. Azért nem triviális számomra, mert ugye ha nem tudom csökkenteni a feszültséget akkor mindegy, hogy az órajel hol áll nem?
Nekem sokáig ccc-m volt és nem emlékszem, hogy be lehetett-e állítani gyorsbillentyű kombinációt mondjuk tv-monitor, monitor-tv váltásokhoz.
-
katt777
félisten
Teljesen leszedted a régi verziót (reg. puc.), és újra beállítottad az újat? Mert rátelepítésnél, olykor registry importnál is előfordulnak felejtős gubancok, amelyeknek konkrét okát még senki nem találta meg, mert máskor meg nem jönnek elő. Ha ez nem oldja meg, lehet, maradnod kéne a régi verziónál, mert a legtöbb proginál nem törődnek már a régebbi cuccokkal. Egy ismerősömnél pl. az X600-as VGA produkál véletlenszerű hibákat a 7.11-es Catalyst-től.
-
Sziasztok!
Adott egy Ati 9200-es kártya és az Ati Tray Tools progival szoktam beállítani, hogy a TV-n is látszódjon a video képe(Display-Settings-nem jut ezsembe mi
- Same on all).
Régi gépben ezt gond nélkül megjegyezte reboot után is, az újban azonban nem, minden mást viszont igen(pl. Overscreen).
Próbáltam profilként menteni és induláskor automatikusan betölteni, villan is egyet a képernyő, mitha valóban váltana, de mégsem, az alapbeállításon marad, azonban kézi átállításkor gond nélkül beveszi.
Nem nagy dolog, de azért kényelmi szempontból jó lenne ha úgy maradna.
Van esetleg valami tippetek? -
Speed®
titán
Mit nem lehet abból érteni amit írtam
Nem lehet szoftveresen állítani=csak HW Voltmodra van lehetőség. Az pediglen áll egy ellenállás értékének csökkentéséből (grafitozás) és egy szorzótáblaszerű több vezetősáv megváltoztatásával kialakítható feszültségbeállításból (ezüstözés). leírás
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Szert tettem egy sapphire x1950pro-ra,ebben már tudom mahinálni a feszültséget, vagyis csak tudnám.Nem tudom modositani,mindig vissza ugrik az eredetire.
Segitsen valaki légysz! -
Unbaised-Ben
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a cikket...sokat segíthet, főleg nekem
-
Sztem is az xfire a ludas (ATT előtt ment rendesen). Csak azért kérdeztem nincs e valami beállítás az ATTn ami elb@szhatta (igaz nem is állítottam semmit csak a D3D fül alatti dolgokat)? VGA nem melegszik, Cod újrarakva szal az xfire és az ATT kavar szinte biztos. Az xfire nem csak nekem kavar, haveroknál se lehet felbontást/részletességet állítani ha fut... No mindegy, kilövöm az ATTt mikor xfire alatt Codozom. Esetleg ha valakinek ilyen problémája volt/van az megoszthatná a megoldást
-
katt777
félisten
Játék profil alapbeállításokkal?
Ez inkább XFire probléma (mert ugye anélkül meg az ATT működik jól), persze ez nem vigasztal, ha azt meg használni akarod.
Nézted más játékkal is az X-Fire-t? Hátha CoD4 a ludas.
VGA nem melegszik túl? Nem használok XFire-t, szóval ennél többet én nem tudok hirtelenjében. -
Hali!
Kifagy XFIREvel a Cod4 ha futt a ATT! Mit lehet csinálni? Újraraktam a Codot, xfiret de ugyanúgy kifagy. Sima multi (LAN) és a single megy rendesen. Ha kilépek a ATTből akkor megy xfire alatt is. Valami ötlet?
-
RpPRO
őstag
En mar csak egy dolgot szeretnek ATT-tol: a VRM homersekleti monitorozasat. Ray 1 eve irta, h a chipre van szuksege, h 100%-ban tudja tamogatni ezt a funkciot. Nem ertem, miert nem sikerult ennyi ido alatt megoldani ezt, amikor tobb progi kepes mar ra.
Jo alapos az iras, grat.
-
kukee
csendes tag
Nagyon hasznos írás.
R.E.S.P.E.K.T -
katt777
félisten
"A driver-ellenőrzés nevű (programíróktól) pénzbeszedő baromság kikapcsolásával"
Van a menü alján egy ilyen lehetőség. De most, hogy visszagondolok, lehet, hogy "aláírás ellenőrzésének kikapcsolása az illesztőprogramokon", vagy valami hasonló. Már rég F8-aztam, mert rendben megy a Vistám. -
vcsabika
tag
f8 on belul hogy indicsam???????????
-
katt777
félisten
1: Valami hiba???
Ezt a kódot nekem még nem üzente.
Vistán csak "driver aláírás hiányzik" hibát kaptam, amikor először F8-as indítás nélkül próbáltam feltenni. Ilyenkor nem telepíti a low level drivert, így az nem is fog működni, akárcsak emiatt az ATT fő funkciói.
2: Max keresés csak akkor elérhető, ha a 3D Render ablak meg van nyitva (cikkben van), no és ha megfelelően telepítetted a progit.
3: Próbálkoztak, és egyik 1950Pro sem támogatta a VModot (értsd: nincs). Beállításait, adagolását eszerint tervezd. -
vcsabika
tag
sziasztok lene 1-2 kerdesem:
1:nekem az a verzio van amit a tesztben latam es valamiert a beépitet tesztelos cucok nem menekvalami hibat jeleznek (vistam van)
2:find max gpu meg ram miert nem elerheto??
3:Vmodal valaki probalkozot mar 1950pro-n?milyen lépésekben adagoljam a feszt es minek(gpu,ram) es menyi legyen a max amit adok neki?elöre is kiszi
-
Ebit
addikt
Nagyon jó a cikk, alapos munka, sokat segit a kezdő és haladó felhasználóknak is.
-
HavocS
senior tag
Olyat tapasztalt rajtam kívül más is, hogy ha refresh lockot bekapcsolom (mondjuk 1024x786@100hz), akkor innen BÁRMILYEN szűrőt (AA, AF) állítok be, az nem fog működni? Amint kikapcsolom a refresh lockot, jó lesz...
-
AtHoS
nagyúr
"A figyelmeztető hang rohadt idegesítő tud lenni. Ott van annak a hűtő..."
Ez mekkora beszólás
A hardveres témához annyit szeretnék még hozzátenni, hogy én sem úgy gondoltam szerzel mindenféle dolgot és próbálgatod, hanem a neten található tapasztalotokból lehetne szemezgetni. Bár asszem ez már csak a végletek kielégítése lehetne az írással, amiért megírtad a cikket már teljesítetted maximálisan.
Az Xcoder megmutatása pedig már hab a tortán
-
nLali
őstag
KÖssz a leírást és a magyarítást!!
-
katt777
félisten
Tényleg egyrészt a tuningra, másrészt a 3D funkciókra hegyeztem ki.
3D beállítások mi mit csinál részére azért nem tértem ki, mert azok nem igazán ATT specifikusak, hanem általános VGA infók, amelyekre valóban nem kaptam kérdéseket.
A képernyőforgatás, video és színek beállítása, szintén általános dolgok, amit általában bárki tud kezelni, aki kicsit is használta már a rendszerét. De abban igazad van, hogy ezek hiányoznak az írásból, amelybe a lényeges infókat igyekeztem sűríteni, és így is elég hosszú lett.
Sajna a külső hardveres cuccok kezelését illetően meg van kötve a kezem szerény konfigom határainál.
A programkivételek lehetőségét megmutattam, mindemellett a videomegjelenítőkre valóban nem tértem ki, viszont ezek közül egyre több képes már valóban 3D gyorsítást használni, pl. a sztem gyakran használt Nero csomag Showtime-ja is.
A figyelmeztető hang rohadt idegesítő tud lenni.Ott van annak a hűtő...
De gondolkodom még a dolgokon (közben is módosítottam már az írást), és igyekszem a mellékes információkat is beletenni. Talán majd a végéhez teszem hozzá, hogy ne akassza meg azokat, akik tényleg a VGA finombeállítását, és a tuningot akarják áttanulmányozni.
Hardvert sajna nem tudok beszerezni, hidd el, nyitott lennék egy tesztre, hogy pl. mit lehet kezdeni a HD3870 VGA kártyával, és hasonlók. -
-
morzsa
aktív tag
Itt volt az ideje egy hibátlan első kiadásnak!
-
Speed®
titán
-
frankie!
őstag
Omega drivert honnan lehet leszedni? Mert fizetős lett a honlapjuk...
-
AtHoS
nagyúr
Gratula az íráshoz
Bár szerintem az írás címe kicsit megtévesztő vagy még nem jutottál el vele csak a P...T környékéig. Ahogy észrevettem elég erősen a túlhajtási funkciók körül mozog az írás.
1-2 értékes kiegészítő információ a különböző beállításoknál (pl. a 3D beállítások közül mi mit csinál, melyiket érdemes használni, ...), ATT egyéb tudása (pl. külső megjelenítő kezelése, beállítása), milyen monitorozó/megjelenítő eszközökkel kompatibilis (pl. lcd kijelzők) sokat dobna a cikken.
A VGA túlhajtási tulajdonságok tekintetében viszont nagyon rendben van. Max annyit hiányolok, hogy nem említetted meg: az agresszív 3D detektálás miatt jó pár program, ami 3D-hez nyúl (videoszerkesztők, videolejátszók, ...) 3D profilba készteti a VGA-t, holott a programnak nincs is szüksége az extra VGA teljesítményre, így ezekre e programokra figyeljen oda a júzer az AUTO tuning kivételek részének megfelelő beállításával. Ehhez segítség lehet, ha beállítjuk ATT-ban, hogy a 3D módba való lépéskor egy meghatározott dallamot szólaltasson meg, esetleg kilépéskor meg egy másikat. Így rögtön tudja a júzer, ha a kártya beleerősít ill. lazít.
Remélem lesz energiád/türelmed ezirányban is kicsit tovább csiszolni az írást
-
Calibos
addikt
Jó lett, ideje volt vagy is már majdnem késő
-
Grat az szerzőnek
A ccc-t miért ne használjam? -
old gray
addikt
Gratulálok katt777!
Jobb így logout-ban megírva mint állandóan az x19xx topicban újra és újra leírni ha kérdés van az ATT-vel kapcsolatban.
-
wiggen123
senior tag
Köszi a választ, de úgy tűnik félreérthető voltam. Az, hogy bekockásodott, nem végleges volt (még az a szerencse). Ez szerintem csak a fagyás előszele volt, csak leírtam mint körülményt. A fő gond az, hogy szoftveresen romlott el valami a tálcán az ikonok felbontásával tuning közben. A driver + segédprogram takarítást azért lehet megjátszom.
-
KoVee84
senior tag
Ezt elmentem magamnak! -
katt777
félisten
válasz
cousin333 #19 üzenetére
Én anno inkább gyengébb proci+erősebb VGA összeállításba ruháztam be, az 1950XT-vel volt először igazán csúcskártyám (na jó, volt egyszer egy GeForce 2 GTS, csak az meg 2 hónap alatt tönkretette a monitoromat), és nem bántam meg.
NFS demo egy dolog, volt alkalmam kipróbálni a teljes verziót (az sem volt nálam hosszabb életű, mint a Witcher). Élsimítást is rátettem (de nem maxra), meg mindent, amit el lehetett érni 1024x768-ban, aztán meg is halt a program, úgy, ahogy volt. Dirt meg ugyanígy felpakolva vígan szaladt. Ennyit az optimalizáltságról. -
katt777
félisten
Egyébiránt 1.3.6.1067, és a cikkből is kötvetlenül letölthető a legújabb ATT verzió linkről.
-
cousin333
addikt
Aham, nem olvastam el az egészet, csak részeket.
Nem AT+CCC, hanem ATT+CCC, az AT csak tesztre. A tápfesz pedig nem tuninghoz kell, hanem, hogy csökkentsem Win alatt. Ha 300-ra állítottam a memet, akkor hibázott, szóval az túl alacsony volt neki. Marad a 300/350, ez gyakorlatilag a gyári értékek fele (memnél még kevesebb). A feszültség azért lenne jó, mert azzal elég sokat lehet nyerni fogyasztásban (a fogyasztás kb. lineárisan függ az órajeltől, és négyzetesen a feszültségtől).
Ami a tuningot illeti, kb. 620/810-et tudtam elérni vele (590(?)/800) az alapérték (Sapphire 1950pro Ultimate). De nem tetszik a memóriáknak a tuning, ezért 590/700-on megy játékok alatt (így is 100%-ra kell tekerni a hűtőt a memória miatt). Win alatt 40%-on megy a "propeller".
Crysis nálam is halál, bár az elején 1280x1024-ben, High-on el lehet lenni vele... (10-15 fps)
. Az NFSPS demo nem volt annyira leterhelő, nálam ment gond nélkül. DiRT-el voltak még problémáim, mondjuk régen próbáltam...
-
DJ.Gróf
aktív tag
Jó látni Ati-s cikket. Grat hozzá!
-
VW_Beetle
tag
Ha jóltom a l,egujabb verzió valamely szinten támogatja a 3-asokat...
-
Speed®
titán
Fent van a cikkben linkelt saját oldalán.
De jogos, itt a legfrissebb verzió: 1.3.6.1042(szerk, nem működött a direktlink)
-
Hagy kérdezzek valamit. Miért nem írtál linkeket?
-
Furky
őstag
Régen én is próbáltam huzogatni a radeon 9800pro IceQ-mat, ment is 9800XT "szintjén". Ma már felesleges
Viszont találtam egy frankó optimalizált drivert, amit érdemes kipróbálni azoknak, akiknek nem olyan friss a vga-ja, ez az:
NGO ATI Optimized Driver v1.7.3
Sajnos ebből nincs újabb verzió. Omegából van, de az nem vált be nekem.
A cikk igen részletes, gratulálok hozzá! -
katt777
félisten
válasz
Mákos7észta #10 üzenetére
Sajnos kártya híján nem tudok nyilatkozni. Meg lehet próbálkozni a túlhajtás határértékeinek felvitelével az általános fülön, hogy beleférjenek a HD3850 órajelei (1950XT-hez is módosítani kellett), aztán kipróbálni, úgy működik-e. Akkor még kérdéses, hogy a hardver egyéb elemeit felismeri-e a program, vagy ehhez egy későbbi verzióra kell várnunk.
Tervezek egy 3870-et, ha majd európai áron lesz nálunk is, letesztelem. -
divergens
tag
válasz
philoxenia #3 üzenetére
Ha végig olvasod akkor nem tuningolni szeretnék, hanem pont ellenkezőleg! Valamiért nem működik a powerplay. Driverben semmi nincs, hogy bekapcsoljam vagy ilyesmi. Automatikusan sem működik, mert ha kihuzom akkor sem változik az fps. Erre szeretnék valami megoldást..Meg ha 2dben vagyok akkor is minek fűtsön..
Ennyi, egyébként nincs értelme tuningolni.... -
Mákos7észta
aktív tag
Csak egy kérdés:
HD3850 támogatás? -
katt777
félisten
Segédprogram- és driver-pucolás, aztán teszt csak driver-rel. Ha hiba marad, karinak annyi (a néhány kiakasztás biztosan nem tett jót neki, főleg, ha egymás után próbálkoztál).
Próbálkozhatsz ATT beállítgatásával, de lehet, hogy az tovább tart, és így ráadásul megtudod, rendben van-e a VGA. Reméljük a legjobbakat! -
katt777
félisten
A feszültség-módosító fül akkor nem jelenik meg, ha a kártya nem támogatja a lehetőséget. Más ATI tulajokkal is előfordult ez (ezt írtam az elején figyelmeztetésül).
CCC-rel együtt tényleg megy, csak az egyik mindig felülírja a másik beállításait. Indításkor a CCC, ATT beállításkor meg az, végül az ember nem tudja, éppen mi, és milyen beállítással fut a gépén.Ja, hogy sima AT volt.
Azt én azért hanyagoltam, mert a leglehetetlenebb pillanatokban tudta kiakasztani a rendszert, bármiféle észrevehető ok nélkül.
Hogy GPU-t és memóriát mennyire lehet lelassítani, azt driver-e váltogatja, de a 7.11-gyel pl 303/303-on megy az XT-m 1,1V-on, Vista alatt meg ugyanez 351/405, az alatt már 1,45-re ugrik.
Alap 2D/3D bőven jó kártyakímélésre, játékprofilokat meg én az újabb game-ekhez hozok létre, ha szükséges. Szerencsére az optimalizálatlan (NFSPS) játékokon, és a Crysis-en kívül még semmi nem izzasztja meg igazán az 1950XT-t. Pro viszont alapból hűvösebb, nem kazán, mint a teljes XT paletta. Tuningolással azért így is lehet próbálkozni, csak behatároltabbak a lehetőségek.
A X-Coder tényleg ász, és még jobb minőségben is tudsz tömöríteni, mint más progikkal. DivX Encoder 1ó 15 p-es munkája Xilisoft/ImToo Video converter-tel 50p-1ó, X-Coder-rel 15-25p. Biztosan CCC-vel is gyors, csak a felület átkapcsolósdi, varázslósdi játéknak én már neki sem álltam. -
Speed®
titán
Fesz.szabályzás nincs, mert a Pronál nem lehetséges csak hadwareesen.
Azt is tovább nehezíti az OVP, szóval nem leányálom. Ne tuningolj, nem éri meg igazán a Proknál, nem érhető el látványos teljesítményjavulás vele.
Ha VModdal eléred hogy 700 körül szaladgáljon, az már érezhető kb.. -
cousin333
addikt
Jó kis írás, kellően részletező.
A nagy részét ismertem és használom...:
- mondjuk én a játék profilokat használom, és nem csak egységesen a 2D/3D beállításokat
- nálam nincs Feszültségszabályzás fül (x1950pro), ennek mi lehet az oka?
- win alatt én is lelassítottam, ~300/350-re, a memória biztos nem bírja a 300-at, kipróbáltam
- a hőmérséklet elég jó, most 33 fok, terhelve sem megy 50 fölé ezeken a hűvös napokon. Nyáron akár 60 is lehet
- a túlhajtás ellenőrzésére én Ati Tool-t használok, ami állítólag elég korrektül (és időben) megtalálja az esetleges hibákat
Control Centerrel együtt is megy, igaz néha a Win bootolás után elszállt (mármint a kép)... de azért újdonság is volt:
- ezt a konvertálósdit ki fogom próbálni, mert ígéretesnek hangzik -
wiggen123
senior tag
Nagyon jó a cikk, én is ezt használom mióta ccc van
[OFF]Ezt írtam be a win XP topikba de az eléggé halott:
"Képzeljétek mi történt: Kipróbáltam mennyire tuningbarát a videókártyám, persze a határok feszegetése közben össze is omlott néhányszor a rendszer + kifagyott is. Valamikor közben elállítódott a tálcaikonok felbontása és most olyan undorító pixeles, hogy "gyönyörűség" ránézni
Valaki tudna segíteni, hol lehetne beállítani ezt a felbontás, vagy szinmélység stb dolgot?
dpi állítással már próbálkoztam, de az nem használt.
Minden ötletet szivesen fogadok."ATT-t használtam a tuninghoz és a renderelőt a teszteléshez. Mielőtt kifagyott bekockásodott a kép.
[/OFF] -
VW_Beetle
tag
THX a hsznos leírást most már egy-két összejött
-
divergens
tag
nagyon jó írás, ez működik mobility kártyákkal! jelen esetben x1100 van szó amiben egy x300 van!És nem müködik alapból a powerplay..Gondoltam ezzel hozzárendelek különboző sémákat!
Mégegyszer -
Speed®
titán
Hasznos, hiánypótló írás, köszönjük
Megjegyzés: nagyobb képeket amiket levág a fórummotor, érdemes lehet kis kattintható képként elhelyezni, erre van lehetőség tudtommal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest