Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepofazo
csendes tag
Nekem ez a célom. Kérlek segítsetek.
Egy olyan kis szerkezetre lenne szükségem, amit ha a mikrofon + és - drótjára kötök és bekapcsolok, akkor zavaró sistergést, vagy inkább sípolást csinál.
Pontosabban szólva, ha megnyomom az adást, akkor ezt a jelet küldi ki. (Ne a kezembe sípoljon a rádió.)
Nem tudok semmit, hogy mit hogy kéne.
Ha lehet kapcsolási rajzot, vagy valami részletes leírást kérnék, hogy mit, hogyan rakjak össze.
Tudok forrasztani, de még csak most kezdtem a sulit, nem vagyok gyakorlott. Az alkatrészeket sem ismerem nagyon, ami kell azt azért meg tudom venni.Ne gondoljátok, hogy bármi rosszat is akarok.
Gyakran szoktunk airsoft-ozni és néha, "rajtaütéseknél" jól jön ha az ellenség nem tud jelezni a többi emberének. -
Csuty94
tag
Cső Anubiss! ha még mindíg rá vagy kattanva erre a rádiózavaróra tok segiteni..van is egy rádióm páciensnek..amint olvastad hivj fel!!
-
eziskamu
addikt
Amúgy erről a zavaróról jutott eszembe. Valaki mutatott olyat nekem egy szélessávú vevővel, hogy már eleve a kisebb regionális rádiók adói is olyan gagyik (bár lehet ezt a jelenséget minden adókészülék produkálja az antennától mért valamilyen távolságban) hogy a 100.akárhány MHz-n bejövő adót befogta gyengébben 200.akárhnyon is. Tudom van ilyen jelenszég szar vevőkészülékekkel is, asszem tükörszelektivitás a neve, és a rosszúl beállított KF fokozat környékén van valami gubanc, de szerintem egy Yaseu szélessávú szkenner, nem lehet rosz ennyire, mégha kézi is.
-
moha21
veterán
Ez zavar : )
-
Anubiss
tag
Faterom is csinált egy ilyet. Kicsi volt és nem volt túl nagy hatótávolsága.
Használta is és mégsem jött érte a kommandó, hogy "Te terrorista zavarod az adást, most véged paréj!".
Én is csak azért szeretném megépíteni, hogy lássam képes vagyok-e rá! Ezért érdekel ennyire a téma. -
Gergő_
őstag
Igen, szerintem az áll fent amit előzőleg írtam. Ha bemész valahova ahol egy "házirendet" be kell tartani és ennek része, természetesen nem él a dolog, más esetben viszont jogtalanul vagy képes korlátozni másokat a hálózat használatában, valamint a szolgáltatót is korlátozhatod, bevételkiesést, minőségromlást okozhatsz vele.
-
vwpolopg
őstag
A mobilokhoz használatos térerő blokkoló is tiltott kütyü?
-
Anubiss
tag
válasz
makraipeter1 #33 üzenetére
Mit szabadítottál ránk?!?!?!
-
makraipeter1
tag
-
Gergő_
őstag
válasz
makraipeter1 #31 üzenetére
jó ötlet lehet még a szekszúális tevékenység hangja is.
-
Gergő_
őstag
válasz
makraipeter1 #29 üzenetére
biztosan jó. nekem egy gdo-m van, kéne hozzá tekernem pár oszcillátort tekercset, de nem akarok kib@ßni a szomszédokkal, pedig ki tudnék.
az javaslatodat ki kellene próbálni.
pl mp3-ban felveszel egy: " kedves hallgatóink! technikai okok miatt 2 órás adásszünet következik!" -
makraipeter1
tag
Esetleg az ötletemhez valaki szól valamit?
-
finest
addikt
Kapcsold be a wifit a szobában, az majd zavarja.
-
-
makraipeter1
tag
Szerintem egy FM transzmittert ha szétszedsz, és csinálsz rá egy fasza antennát akkor az is eléggé tud zavarni!
Rágugliztam: FM Transmitter Antenna Boost
Az első találatEz az első találat.
Szerintem egy ilyesmivel az utca végén élőt is lehet zavarni
Ja és mellesleg nem kerül olyan nagyon sokba! -
eziskamu
addikt
válasz
Dictator^ #18 üzenetére
Na kinek nem tetszik az a jó kis MR1-Kossuth rádió? Országos szinten nincs normálisabb adó. Most tényleg direkt csinálja, vagy ügyködik a kertben, és közbe meg megy a rádió? Mondjuk este és hétvégén, meg bizonyos hangerő felett lehet nem illik, de egyébként a munkásokat mit zavarja? Még itt véletlenül hasznos infó jut el az agyukig és nem a Boros-Bocskor
Mondom ezt, úgy, hogy 6 éve még trükkel szereztem magamnak és pár embernek Bumerángos satyekot, egy gyors Csipet-Csapat nevű formáció alakításával Debrecenben. Bár csak más területen is ennyire rámenős/fifikás lettem volna
.
Amúgy a Kossuthot még középhullámon is nyomatják az URH-n kívűl, FM zavaró oda nem jó.
-
Dictator^
veterán
válasz
JetiRulez #19 üzenetére
A szomszéd kötött bele az ingatlanközvetítőbe...
(#20) Kalandor: az a gond, hogyha a melósok is elmennek, 2 házzal odébb szintúgy mi építettünk és oda is áthallatszik. Őt meg szerintem nem zavarja, mert neki ez a kert végén van, visszamegy a házba, és ott is kapcsol valamit, persze nem ekkora hangerőn..
-
Dictator^
veterán
Sajnos nálunk is most lenne ez esedékes.
Ministory: Épp építünk egy házat, ingatlanközvetitő hozza az embereket, de egyszer összetűzésbe került egy szomszéddal. Azóta a szomszéd, kb max hangerőn adagolja a kertje végéből a kossuth rádiót.. így nem csak a vevőket/érdeklődőket, de a munkásokat is zavarja... illetve idegesíti. Néha csak bekapcsolja, mielőtt elmegy otthonról..
Ezért érdekelne a téma engem is, de valami instant get megoldással.
-
kraftxld
félisten
A Szabad Europa radiot akarod zavarni mint regen az oroszok?
-
lorenzen
aktív tag
Nem tudod, hogy hol és mit zavarsz be.
Az is előfordulhat, hogy a haverodnak be sem zavarsz, de egy sokkal messzebre lévő berendezést meg simán zavarsz.
Az FM sávok amúgy is kiszámíthatatlanok. Nagyjából augusztus végéig terjedési rendellenesség szokott lenni nyáron. A többszáz kilométerre levő osztrák, olasz adók kinyomják a környéken levőket. Más évszakban viszont esély sincs a vételükre. -
Anubiss
tag
Böngészem a netet és keresgélek, de sok mindent nem értek meg. Eléggé kezdő vagyok. Van egy hozzám hasonló amatőröknek valamilyen weboldal ami az alapokat tárja fel?
-
lorenzen
aktív tag
Ezt hogy érted? Mást is zavar, nem csak rádiót?
Közben a BTK része már tisztázódott.
Elegendő, ha környéken valaki szerelőt hív a készülékéhez. Innen már egyértelmű valami bezavar.
Bejelentik a HIF-nek (ha még így hívják), kiszállnak, ellenőrzik. A bemérőkocsikat meg rád uszítjákA bemérésed költségét te fogod fizetni. Utána indul a megpróbáltatásod. feljelentés, PTK, BTK, még a károsultak költségeit is rádverik.
-
moha21
veterán
Csinálj egy Tesla tekercset.
Nézz körül a blogom-ban ezek is zavarnak a házban mindent. (rádió, TV) -
JetiRulez
őstag
válasz
makraipeter1 #2 üzenetére
Nem hinném, hogy annak van olyan hatótávolsága falakon keresztül. Ha jól tudom általában 10 méter a térereje szabadban.
-
Gergő_
őstag
GDO, erre keress rá. de vigyázz mert nagyüzemben tiltott dolog, még akkor is ha csak a szomszéddal akarsz kib@szni.
-
makraipeter1
tag
Veszel egy FM transzmittert vagy miazistent, ráálitod arra a frekvenciára amit akarsz zavarni, oszt zavarod valami zajjal, vagy zenével
-
JetiRulez
őstag
Mi célból akarsz rádiót zavarni, ha lehetek kíváncsi?
Azt tudom, hogy valami hasonló nálunk is van a környéken. A szomszéd utcában van egy ház, ami mellett ha elmegyek, mindig el megy a rádióadás vagy egy másik csatorna jön be azon a pár méteren.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Már régóta mocorog bennem a gányolási vágy. A gépemnek nem akarok nekiesni, mert az enyhén katasztrofális...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest