- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: MS Office365 Linuxon
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
válasz
Keresztapper #296 üzenetére
-
válasz
aggleány #292 üzenetére
Egyre jobban ritkul a homály
THX!
Van a NOLED-hez hasonló program? Nálam a NOLED kicsit furcsán viselkedett. Pl. ha csak hívás és sms értesítést jelöltem be, akkor a többinek egy színes négyzetet tett ki, hiába nem volt bejelölve. Kénytelen voltam feketére állítani a nem kértek színét, hogy ne látszódjon. Meg néha menüben a képernyő tetejének egy részét beszínezte....
-
aggleány
addikt
Nem fogy el az a memória olyan könnyen.
A játékokat majdnem mindet át lehet tenni, és általában azoknak kell több hely. Ha számít a hely, akkor mindig nézd meg letöltés előtt, hogy odaírták-e a progihoz, hogy app2SD (vagy ilyesmi). Ha igen, akkor mehet a kártyára, és nem foglalja a belső memóriát.
-
aggleány
addikt
A gyári alkalmazásokat sajnos nem lehet áttenni, csak a letöltöttek egy részét tudod ezzel a módszerrel áttenni a kártyára. Ha úgy alakul, hogy teszel át alkalmazásokat, arra figyelj, hogy azokat a cuccokat, amiknek frissülő widgetje van (pl. naptár, időjárás), nem szabad áttenni, mert akkor nem látszik vagy nem működik a widget.
-
válasz
Keresztapper #279 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ez így kezdő láma
androidosként kicsit magas, de asszem hagyom is a fenébe az egészet
(#280) aggleány: ezt a lehetőséget megtaláltam, de gyakorlatilag a telefonnal kapott alkalmazásokból semmit nem engedett áttenni...
Pl. a térkép (vagy valami hasonló a neve), ami 10 MB-t foglal, nem lehet áttenni...
-
aggleány
addikt
válasz
Keresztapper #281 üzenetére
-
aggleány
addikt
Ha minden igaz, 2.3-tól már van olyan lehetőség is, hogy csak bele kell menni a Beállítások/Alkalmazások/Alkalmazások kezelése, és ott ha belemész egy progiba, akkor ott van a lehetőség, hogy "Áthelyezés SD-re". Nem biztos, hogy pont itt találod, az én telefonom alapján tudom leírni, de valami hasonló helyen lesz. Így nem minden appot lehet áttenni, de elég sokat igen.
-
Keresztapper
senior tag
Szia!
Ennyi elég persze. Az a helyzet, hogy ezt csak úgy fogod tudni megoldani, ha olyan főzött ROM-ot teszel fel, amibe beleforgatták ezt a script-et. A ROM elnevezésében a készítő ilyenkor fel szokta tűntetni az a2sd vagy data2ext kifejezéseket, de látom, hogy nem szeretnéd root-olni sem a készüléket, így meg sajna nem fog menni a dolog.
-
THoMZoNE
tag
Hi all! Bocs ha ezt már egyszer megkérdezték, de így késő éjszaka nem volt kedvem végignyalni az oldalakat. Tud valaki mondjuk Desire HD hez használható alkalmazás kezelőt? Olyanra gondolok, mint pl az msconfig ahol ki/be lehet kapcsolni a rendszerbetöltéskor automatikusan induló felesleges alkalmazásokat....Választ előre is köszönöm
Trololololoook kíméljenek
-
xnace
őstag
válasz
Capricornus #276 üzenetére
En a Gingerkeyboardot hasznalom...Nekem tokeletes, barlehetnenek egy picit nagyobbak a gombjai...
-
válasz
Keresztapper #268 üzenetére
Android verzió: 2.3.3
HTC Sense verzió: 2.1
Szoftverszám: 1.33.401.2
Kernel verzió: 2.6.35.10-h60b2609
Ezen kívül szükséged van még adatra?(#269) Lasy: rootolni nem szeretném telefont, mert nem igazán értek ehhez és kicsit tartok tőle
(#270) aggleány: megvárom még a válaszokat, aztán megnézem ezt a programot is, köszönöm.
-
xnace
őstag
válasz
Capricornus #272 üzenetére
Ez a GO Keyboard nekem nagyon nem jött be. Elfoglalja a képernyő 3/4-ed részét, de valóban király a 101 billentyűs Magyar kiosztás.
-
Capricornus
aktív tag
GO Keyboard
Mindenképp hasznos ha hatékonyan akarunk ékezetes betűket bevinni. :-)
NASA App
Az űrkutatás és a csillagászat iránt érdeklődőknek kötelező darab. Tájékozódhatunk a legújabb küldetésekről, nézhetünk gyönyörű képeket a csillagászat és az űrkutatás minden területéről, emellett videókat is megtekinthetünk.
-
Keresztapper
senior tag
Ebben igazad is van és tényleg nem kötekvés képpen írom, de ezzel a módszerrel csak annyi a gond, hogy az alkalmazások adatállományának egy (esetenként jókora) része továbbra is a NAND-ban marad. Nekem anno nem jelentett igazi megoldást, de persze készüléke és ROM verziója is válogatja, hogy mennyi a szabad belső terület, mert ha van alapból 150-200 Mb, akkor az mindenre elég lehet ezzel a megoldással is.
-
aggleány
addikt
Keresztapper
Ez így nagyon jól hangzik, mindenképpen megnézem.
Jim74
Töltsd le a Marketről az App2SD nevű progit, azzal át tudod helyezni az alkalmazásokat a memóriakártyára, nem kell hozzá sem root, sem particionálás. Ezzel ugyan nem megy át minden progi, de ez is valami, és nem is bonyolult.
-
válasz
Keresztapper #238 üzenetére
Szia!
2.3 van rajta. A mondatod 2. felét nem is értem
. Illetve nagyjából értem, csak azt nem tudom, hogy hogyan csináljam meg
-
Keresztapper
senior tag
válasz
aggleány #253 üzenetére
Lehet, hogy nem érdekes, de hasznos.
Bocsánat az angol kifejezésért, de nem tudtam a magyar megfellelőjét.
Viszont nem egyszerű kapcsolgatásról van szó, hanem valamihez rendelt "kapcsolgatásról"
Pl. ha bekapcsolom a wifi antennát és a PDA csatlakozik pl egy meghatározott hálózathoz, akkor elindít egy programot, (pl Skype-ot).
Vagy ha mondjuk elindítom a meghatározott navigációs app-ot, akkor a kijelző fényerejét 100%-ra állítja.
Vagy ha bedugom a fülest, akkor a PDA rezgő profilra vált (mert ha éppen nincs a füles a fülemben, akkor utcán nem veszem észre hogy csörög).
Használható lokációk is, így ha hazaérek, akkor profilt válthat, vagy bekapcsolhatja a wifit stb...
Szóval gyakorlatilag végtelen módon és helyzetre konfigurálható, beleértve ebbe azt is, ha egy esemény megtörténtéhez több dolgot, dolgok sorozatát is akarom rendelni.
Így sem érdekes?
-
aggleány
addikt
vviktor1
Ezek a szórakoztató alkalmazásokat bemutató cikkbe mennek, de a legtöbb már benne is van.
xnace
A nagyja volt már, de az a jó, mert azt mutatja, hogy olyanokat írtam, ami érdekel.
MÁV menetrend helyett Menetrend Droid van, TV24 és Kétkerék benne van, a TweetDeck pedig a szórakozós cikkben lesz.
-
dokee78
félisten
Tedd bele ezt is,szerintem a legjobb cameraapp,igaz fizetős,de van free verziója is.
Van pár addon is hozzá! -
xnace
őstag
válasz
vviktor1 #259 üzenetére
Így, hogy eszembe juttattad, nekem is eszembe jutott egy-két dolog.
AZ Máv menetrend->Szerintem egyértelmű
TV24->Nagyon hasznos TV újság
Kétkerék->Kerékpáros útvonaltervező
TweetDeck->FourSquare, Facebook, Twitter feedek egy helyenHa valamelyik volt már, akkor bocsánat, csak régen olvastam a cikket
-
vviktor1
aktív tag
Hát akkoris ide akarja... Aggleánynak a cikkéhez :
Ajánlásra és ismertetésre érdemesnek tartok néhány multimédiás alkalmazást is, pl. SpbTv, Rádiók+, (net tv és netrádió magyar csatornákkal) + audio és video lejátszó (és netán szerkesztő) programot pl. Mixzing, Mp3 ringtone maker,, Rockplayer és vetélytársaik, ha lehet maradva az ingyenes változatoknál.
Eddíg nagyon jó az összefoglaló csak így tovább ! -
vviktor1
aktív tag
Ez félrement, bocsi...
-
VD
őstag
válasz
aggleány #251 üzenetére
Javaslom az alábbi programot:
Colorize Widget
[link]
Ez egy widget gyűjtemény, főleg Social rajongóknak jó. De van benne gyorstárcsázó,üzenet kezelő,naptár.
Teljes kijelzős widgetek, de átméretezhetőek. Alapból rengeteg szín és beállítási lehetőség van benne.
Az ingyenes változata is sokat tud. A fizetősben a havi nézetű naptár és a timeline (SE Xperiákon van hasonló) a plusz.Amiért nagyon szeretem: Nekem ez tudta a legjobban a pótolni a HTC Sense felületét.
-
aggleány
addikt
Ide várom a hasznos programok javaslatait a folytatáshoz. Akinek van kedve és ötlete, ne habozzon, írja meg, hogy mit találna fontosnak! Nem minden ajánlat fog belekerülni a következő cikkbe, de majd igyekszem minél többet belevenni.
Előre is köszönöm.
-
aggleány
addikt
válasz
Keresztapper #249 üzenetére
Megnézem, ha megírod, hogy mi az, hogy "triggerelni".
-
Keresztapper
senior tag
Én is ajánlok valamit:
Egy XDA-s fejlesztő alkalmazása, amiben mindenféle eseményt (programok indítása, hangprofilok, rádiók állása, képernyő tulajdonságok) triggerelni lehet. Szerintem nézd meg, mert nagyon hasznos dolog.
-
Lasy
veterán
válasz
aggleány #246 üzenetére
Mindenki máshogy használja a telefonját, de ha elolvasom mi az ami neked jó akkor néha tudok egyszerűbben is mint amit te, de szerintem sokan vannak így vele.
Most pl láttam a magyarításban egy appot amivel időzíteni lehet a rezgő módot.
Nem is tudtam, hogy ilyen hasznos lehet másnak.
Ma az volt az első, hogy másnak megadtam, és nagyon tetszik neki.
[link] -
xnace
őstag
Nagyon jó írás
-
Lasy
veterán
válasz
Keresztapper #239 üzenetére
Nem feltétel, hogy kuka a főzött rom, de az lehet, hogy túl nagy volt a proci húzása.
-
Keresztapper
senior tag
Ez az oprendszered verziójától is függ. Ha legalább froyo van a PDA-n, akkor az app 2 SD-vel át lehet mozgatni a telepített alkalmazások adatait az SD kártyára, de a legjobb megoldás, ha van egy ext4-es partíciód az SD kártya elején, ami mountolható internal storage-ként.
-
Rickazoid
addikt
Az akku kiszedése nem szétszedés. Egyébként így működik a dolog, képzelheted milyen a töltöttségi szintje, amikor az Android 100%-nak látja és lekapcsolja a töltést, ha még háromnegyed órán keresztül töltődik kikapcsolt állapotban az akku kivétele majd visszarakása után. Persze nem mindig és nem minden telefonnál fordul elő a hiba, de MOD-oknál vagy főzött ROM-oknál valószínű a dolog.
-
aggleány
addikt
Hüm-hüm, olyat is tudok.
MyProfiles, QuickProfiles, PhoneWeaver, lehet válogatni. A QuickProfiles-nak és a MyProfiles-nak van ingyenes verziója is, a PhoneWeaver-nél pedig egy 12 napos próbaverzióval lehet kezdeni az ismerkedést.
Innen sajnos most nem tudok linkelni, de ugyanezen a néven csak egy-egy progi van a Marketen.
-
Sziasztok!
Azt hogyan lehet beállítani, hogy egy letöltött program update-jét ne indítsa automatikusan?
A probléma az, hogy otthon WI-Fi-n elkezdtem egy program updat-jét a marketből leszedni, de nem volt időm befejezni (hálózati problémák miatt). Eljöttem otthonról és mobilneten szerettem volna megnézni a leveleimet, de a telefon elkezdte a tegnapi update-t is folytatni, amit viszont nem szeretnék, hogy mobilneten keresztül töltse. Hogyan lehet kilőni, vagy rábírni, hogy rákérdezzen és ne folytassa automatikusan?Másik kérdésem: van olyan program, amivel el lehet azt érni, hogy a névjegyek úgy működjenek, mint Samsungnál? Tehát, ha egyik irányba húzom, akkor felhívja a készülék, ha a másik irányba, akkor SMS-t lehet küldeni. Találtam egy Call Confirm Slide nevű programot, de az csak a véletlen tárcsázás elkerülésére jó.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Lasy
veterán
FileBro Lite *
Ez egy fájlkezelő program, egyetlen képessége miatt került ide, ez pedig az, hogy egy akármilyen fájlt ki lehet tenni vele a kezdőképernyőre. Számomra nagyon hasznos, mert így egy-egy doksit, zenét vagy akármit ki lehet tenni "widget"-ként a Home felületre.Megjegyezném, hogy az ASTRO is ugyan ilyen, így akkor az is kerülhetett volna oda... Vagy ezt nem is nézted?
Amúgy nagyon jó lett gratulálok.
-
Rickazoid
addikt
A program felesleges hozzá, sőt nagyon nem elég. Feltöltöd a telefont 100%-ra, nem veszed le a töltőről, törlöd a /data/system/batterystats.bin fájlt, kikapcsolod a telefont, miközben még a töltőn van, ha megjelent a 100%, kiveszed az akkut, ha megjelent a kérdőjel visszarakod és töltöd 100%-ig (ha valami nem volt jó, akár háromnegyed órán keresztül is töltheti még, 60%-ról indulva). Ha kész, leveszed töltőről és bekapcsolod, majd lemeríted teljesen (én 5%-nál már fel szoktam tenni töltőre).
-
aggleány
addikt
A rootolást azért nem írtam, mert nem muszáj megcsinálni, és van, aki nem akar belenyúlni ilyen szinten a telefonba, én sem szeretem. Enélkül is tökéletesen lehet használni a készüléket, és ez egy kezdőbb valakinek nem ajánlott, mivel akár véletlenül is törölhet egy rendszerprogit, aztán lesheti, hogy hogyan tudja visszatenni. A netet rootolás nélkül is tökéletesen le lehet tiltani, tehát emiatt felesleges rootolni.
A kicsit specifikusabb progik a II. részben lesznek, és lesz egy szórakoztató progis rész is, a fotózás, zene, film és társai oda kerülnek.
A Battery Calibrationt nem ismerem, de kipróbálom. Ha nálam (és még pár embernél beválik, bekerül a II. részbe. Köszönöm az ajánlatot.
Írjál még nyugodtan bármilyen progit, ami Nálad bevált, az a cél, hogy minél jobb progikat lehessen összeszedni egy kupacba.
-
Norwich
tag
Szerintem első dolog amit érdemes megcsinálni egy ANDROiD - os telóval az a ROOT - olás.
Mivel így te magad lehetsz a telefonod rendszergazdája és tűzfalon letilthatsz programokat hogy ne barangoljanak a neten és ne szedje le az egyenleged.
ROOT - olás után lehet rá tűzfalat letölteni, neve DroidWall.
Ezenkívűl ami nekem még bevált az a BatteryCalibration nevű progi.
50% - al növelte az akksim készenlétét!!!
Fotózáshoz és szerkesztéshez ajánlom a LittlePhoto nevű progit.
Hihetetlen mennyi effekt és hogy milyen minőségűek. Egyszerűen tökéletes.
Zenelejátszáshoz pedig a PowerAMP a legjobb tapasztalataim szerint.
Sokkal jobb mint a Winamp vagy bármi más. Több funkció, több élvezet.
Többet nem is koptatom a bill.-t -
baandii
senior tag
Grat!
Tényleg jó cikk!
Látom hozzá értő vagy...esetleg nem tudnál ajánlani egy olyan app-ot amit widgetként ki lehet tenni és a wifi-t meg e netet lelövi egy érintésre.Köszi előre is!
-
aggleány
addikt
BMWFan
Köszi, igyekeztem sok dolgot összeszedni, ami hasznos lehet.
Adamis
Lesz valami hasonló is, de még gyűjtöm a dolgokat. Nézz be az Android appz topikba, ott biztosan tudnak Neked segíteni.
-
Adamis
őstag
Nem tudná valaki megmondani nekem azt, hogy melyik az a progi, amelyikkel lehet Skype fiókkal video-telefonálni? A mostani Skype nagyon alap... Lehet, hogy belenyúltam a cikk folytatásába, de ha lehetne mégis... Köszi!
-
BMWFan
senior tag
Nagyon érdekes cikk lett.
-
aggleány
addikt
válasz
SeriouS_77 #200 üzenetére
Szívesen. Az nagyon praktikus kis progi, én nagyon szerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest