- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz TomBoy1986 #64 üzenetére
5V-on milyen hangjuk van? Mert tetszik az X5-ös, jobban, mint az alapot nyújtó Elitek.
-
törölt tag
Ahogy látom a Gigabyte X házak belseje szinte kiköpött mása a Cooler Master Elitének, ami persze nem baj, mert jó alap.
-
jambiyya
őstag
válasz TomBoy1986 #39 üzenetére
Egy xigmatek 963 lett a kiválasztott 4900 forintért, bármennyire is tetszett a geminii s. A fetekre az is nyom egy kis levegőt.
-
Dyno
veterán
válasz TomBoy1986 #59 üzenetére
Ja értem.
-
törölt tag
A Családi gépen nálunk is Arctic Cooling Freezer 64 Pro van s939-es X2-n.
-
Dyno
veterán
válasz TomBoy1986 #57 üzenetére
Megtudom érteni 1,5ével ezelőtt én is kínlódtam egy giga lappal, azóta Asus inkább és a másik gépedbe akkor milyen lab van?giga?
-
Dyno
veterán
válasz TomBoy1986 #55 üzenetére
És a gigabytal nem bírná jobban a tuningot?
-
TomBoy1986
veterán
-
Dyno
veterán
válasz TomBoy1986 #53 üzenetére
Hát és az az Asus lap az adatlapodon?
-
TomBoy1986
veterán
Nem a melegedés volt a gond. Eddig is 2800MHz-et ment, de most visszatettem az MSI lapomat, s azzal 2700MHz a max, de úgyis csak 2600-on járatom.
Majd az SB750-es MSI-vel többet fog.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Dyno
veterán
Nekem az oldal befúvos megoldás eddig nagyon bejött, igaz a régebbi házamba csak egy 8centiset tudtam betenni oldalra az messze nem volt ennyire hatásos, sőőt inkább értelmetlen volt, viszont igy hogy oldal benyomom a levegőt elől meg hátul kiszivja a másik két venti, vinyók sem mennek 30fok főlé,VGA-m is 10fokot hűlt meg a lap is körülbelül 10fokot.
TomBoy:Az úgy jó megoldás. És tényleg most meddig birja a procid az új coolerrel?
-
Calibos
addikt
-
-
TomBoy1986
veterán
Köszönöm! Szerettem volna többet tesztelni, de csak egyet tudtam venni. A másik variáció az egyik Asus Silent Square, mégpedig ez: [link]
De a Gemini mellett döntöttem a 12cm miatt.
Dyno:
Neked is köszönöm!
Ehhez a ház dologhoz nem nagyon tudok mit mondani, két db 12cm-es van benne, 1000-1100RPM-en működnek, alsó befele fúj, hátsó kifelé szív, ha már valamit segít, akkor jó. A lényege, hogy halkabb, mint voltak a 8cm-es Zalmanjaim a régi házban.AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Calibos
addikt
Hasznos teszt lett, ilyenre is nagy szükség van!
-
-
Hm, csak nekem tűnik úgy hogy a Phenom hűtő azonos a régebbi Duronok hűtőivel...? Vagy csak hasonlít rá, és nagyobb?
Mutogatni való hater díszpinty
-
Dyno
veterán
-
Dyno
veterán
Érdekes kis teszt és nagyon tanulságos, és fogadd érte őszinte Gratulációmat.Én viszont akárki akármit mond az AC előtt fejemet hajtom, volt ahol kicsivel volt csak gyengébb a CM-nél.Nagyon jó kis teszt.Sokat lehet belőle tanulni.
-
band1103
őstag
Valamit észrevettem a saját házamon. Nekem is olyan tápom van a házban amiben egy bikaerős 12cm-es venti szívja ki a levegőt a CPU közeléből. Nekem is közvetlenül a táp alatt van 1db 8cm-es venti a ház hátoldalán ami szintén kifelé szívná a levegőt ugyancsak a CPU közeléből. Ez a felépítés egy ventillációs háromszöget alkot.
Aerodinamika konyhanyelven kövezkezik:
Ha van 1db befujó venti ebben a rendszerben és 2 kifujó akkor az a jó ha a befujónak a légszállítása=vagy >mint a kifujó1lágszállítás+kifujó2légszállítás.
Ha a befújó nem tudja kiszolgállni a kifujókat akkor a kifujók máshonnan veszik el a levegőt ha tudják. De a 12 cm-es kifujó az én gépembe kb 15%-al erősebb aminek az lett a szemmel látható eredménye hogy a 8 cm-es venti hiába dolgozott volna kifelé sajnos az ellendolgozó 12cm-es a 8cm-esen keresztül, befelé szívta a levegőt. Nem 100%-ban hanem a saját légszállítása minusz a 8cm-es légszállítása = az egyébként kategóriájában bika 8cm-es venti ahelyett hogy kifelé tolta volna a levegőt, a levegő befelé áramlott.
Hasonló a felépítés tesztalap házban is, és nem tom hogy nála is ez történik-e de ez talán befolyásolhatja tesztértékeket. De tévedhetek is.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
dexter8322
csendes tag
Dex
-
TomBoy1986
veterán
De nem ám. Bár megvan az a nem kis előnye, hogy nem csak a CPU-t hűti, hanem a környezetét is, azaz a PWM chipeket, az északi híd bordáját és a RAM-okat is.
Őszintén szólva én is nagyobb különbségre számítottam mikor megvettem, de hát ez van
A TX2-t én sem ajánlom, egyik havernak az van és hangos, mert nem tudja a lapja szabályozni
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
jambiyya
őstag
válasz TomBoy1986 #25 üzenetére
Geminii S, freezer64pro, tx2. Ezeken gondolkozom. A tx2 nem tetszik, mert nem pwm-es. Az első kettő között szerinted van annyi különbség (hűtés+hang), amennyi az árukban? Úgy látom, durván kétszer annyi a gemini, de a tesztjeid alapján nem jobb annyival...
-
Sanyix
őstag
Ahhoz is ezt adják
én is a 4400+ x2-höz ugyanezt a hűtőt kaptam. Nem is volt gond a hűtéssel, még az alap 1,3v feszen sem... de egy ideje 1v-n megy, mert bírja, úgy meg aztán 90% alapjártaton (600 rpm) megy.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Solten
őstag
Shanghai server 45nm comes first: [link]
Saor Alba
-
Solten
őstag
-
Solten
őstag
-
engedics
csendes tag
válasz aliasHydrO #31 üzenetére
Phenom 9750-emhez már heatpipe-os hűtőt adtak, kicsit jobbacska, mert az én Athlon64 3200+-om is olyan hűtős volt, mint TomBoy Phenomja
Sajna idle is 50°C, full loadnál meg átlag 60, szóval azért nem szuper annyira az a heatpipe-os hűtő bár meglátjuk, hogy az azóta megboldogult M2N-E-m volt-e a ludas, és hogy fog menni a Gigával (MA770-DS3)[ Szerkesztve ]
-
aliasHydrO
csendes tag
Jó teszt! Nekem még a 939es 3200+ hoz is ugyan ilyet adtak. Csak az még nem pwm-es volt! Annak volt ám "jóhangja".
-
Bordoi
őstag
Jó lett a teszt, gratulálok.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
Aprósólyom
addikt
Respect TomBoy! Csupa AMD-s cucc. Ilyen egy AMD-s user konfigja. Alaplap, Proc, VGA.
Jevons paradox
-
- = Zk = -
félisten
"45nm Phenomot várom már ezerrel" sztem vagyunk még páran akik veled együtt várják
pl Én!" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Solten
őstag
válasz TomBoy1986 #5 üzenetére
Végre egy jó kis AMD-s teszt 45nm Phenomot várom már ezerrel.
Saor Alba
-
Vakegérke
félisten
Az első szereplő, AC hűti a procimat. Szabályzását rábíztam a BIOS-ra. Szinte nem is hallom, pedig teljes fordulaton tud morgolódni.
Jó kis írás, gratula.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
katt777
félisten
Szép munka!
Processzorokkal mikor tesztelsz? (A rossz májam... )Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
szatocs
őstag
Nagyon hasznos teszt, köszönöm!
Még amit szívesen vettem volna, az a TX2, de simán jó így is=== Szatocs ===
-
alex89
senior tag
Grat szeretem az olyan írásokat ahol egyes termékek/gyártók erőviszonyait mérik össze és nem csak szimplán egy termék versenyzik "önmagával"
ui: járt nálam a múltkor egy Sempron 2800+ am2 ,elképzelhető ,hogy ahhoz is pont ilyen kúler volt mint neked a Phenom-hoz ,én úgy emlékszem az is pont így nézett ki...
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
- = Zk = -
félisten
köszönöm....
LGA1366?? ..hoppá!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
cizoe
őstag
válasz - = Zk = - #10 üzenetére
"..hol olvastad?"
[link]
3,2ghz= 999$
2,93ghz= 562$
2,66ghz= 284$ -
TomBoy1986
veterán
Igen, ez felmerült bennem is, hogy megcsináljam házon kívül, de arra gondoltam, hogy az sajnos még falsabb eredményt okozna, mert abban az esetben mindig hűvösebb levegőt kapna a hűtő, mint amit egy gépházban.
Ezért döntöttem amellett, hogy mégis gépházban tesztelek, mert utána éppen fordítottja lett volna a probléma, azaz hogy nem gépházban volt a teszt.
De egy dologra felhívom a figyelmet. Hogy 28°C-os szobahőmérséklet mellett készültek, azaz igencsak kemény melegben, s "a taft még mindig tart"
Amúgy köszönöm!
Ha legközelebb csinálok, akkor megnézem kint is és bent is. - legalábbis törekszem rá.
Andre1234:
Majd szólj, amikor elkészült!cizoe:
És hozzá a méregdrága alaplap és a DDR3.[ Szerkesztve ]
-
hunter2006
tag
Gratula!
-
- = Zk = -
félisten
....sőt,azis megeshet h árban is jobbak lesznek elődeinél!de ez a jövö zenéje...
csak jönne már[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
band1103
őstag
Szerettem volna az éljenző és gratuláló tömeghez csatlakozni de sajna nem tehetem
Jó hütőkkel nézted mert sokunknak az ár is fontos
Jók a grafikonok és a képek
Jó a retorika
De...
Ott van elrontva hogy betetted abba a házba amit mutogatsz a fotókon. A hőmérséklet eredményekbe nagyba belejátszik a házban kialakuló légáramlatok, és ha kissebb vagy nagyobb hütőt teszel bele válltozik a levegő álltal használlt szabad terület. Ez máris megválltoztattja a légáramlatokat és így a teszt eredményét. Ez a teszt így nemcsak hogy nem pontos de mindenképpen torz.
Meg kell ismételned a teszetett házon kívüli alaplappal, zárt szobai nyílászárókkal.
Ne értsd félre nem hiszem hogy rögtön a gyári hütő fog az élre kerülni de a többinél előfordulhat majd sorrenválltozás és nem szólva arról hogy hőértékek is reállisabbak lesznek.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Geffry
aktív tag
Igen, tudom. Én arra értettem hogy eredeti terveim szerint nem akartam a 45nano-s phenomokat feszegetni (anyagi okokból) de ha tényleg jelentősen jobbak lesznek...
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Andre1234
aktív tag
Gratulálok én is telepatikus képességgel rendelkező TomBoy kollegának, hogy megérezte mire áhítozik a nép.
Jó kis teszt.űMeghoztad nekem is a kedvet a tszteléshez. majd logoutban egy sör-virsli arány mennyiség mérést kellene csinálni.jelentkezőket majd a további méréshez keresek.
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
cizoe
őstag
Yorkfieldek ellen tökéletes lesz, a Nehalem meg irdatlan drága lesz még eleinte.
-
- = Zk = -
félisten
igen..láttam énis ezt a képet
egyik VGA fórumtársam szerint fake...!..én ugyvok vele:lesz ami lesz,de a mostani Phenomoknál jobb lesz!Geffry:kompatibilis lesz az AM2+ az AM3-mal
(#11): ..hol olvastad?
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz - = Zk = - #7 üzenetére
Vágom... Épp tegnap olvastam egy preview-t, hogy tuningbarátak és hűvösek lesznek, nem álom már a 4ghz sem. http://img411.imageshack.us/img411/2222/402028229iy8.jpg Még ha vízzel is ennyi, akkor is nagyon szép az 53 °C.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
...ha javasolhatok,várj még a cserével.Hamarosan kijönnek az új 4magosok(Deneb)
-
Geffry
aktív tag
válasz TomBoy1986 #5 üzenetére
Így tanul az ember
-
cizoe
őstag
Grat! Nagyon jó teszt. Valahogy éreztem, hogy a Gemini viszi el pálmát. Amúgy Phenommal elégedett vagy? Most tervezek váltani X2-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Geffry
aktív tag
Bezzeg ha az Athlon X2-höz adnák a Phenomok gyári hűtőjét... nem is kéne nagyobb.
Cimborámnak odaadtam az enyémet és határozottan elégedett vele.Jó írás, élmény az AMD-sek cikkeit olvasni!
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
hatalmas teszt lett
csak gratulálni tudok hozzá....!
(inkább csak a középső és kategóriát (legdrágább hűtőm 8K alatt megkapható).(első HSZ )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest