Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joghurt
addikt
Nyilván gyártják/gyártották valahol az eredeti alkatrészeket. Aztán onnan "esett le a teherautóról", vagy szimplán nem felelt meg a nyugati cég minőségellenőrzésén, és a kínaiak darálás helyett eladták okosba. Vagy valamelyik sportcipőnél jött rá a márkatulajdonos, hogy az általa megrendelt mennyiség mellett egy másik műszak ugyanazon a gépeken feketén gyártja ugyanazt.
A tej élet, erő, egészség.
-
Én idénig voltam A5-tel, idén dobták a supportot.
A hátlap amúgy igen. Megmelegíted, és lejön. Innentől csavarozás. Akkut szintén kimelegíted. Nem agysebészet. Az A34 is így műxik...A cserélhető akkus cucc meg, jó dolog.
"Anno egy pixel 7-esre cseréltem, na ezt már nem hiszem hogy olyan könnyű lenne felnyitni." -> Szög ugyanúgy kell, mint az ájfonokat , csak nincs csavar alul. Az egy bajom a Google megoldásával (Pixel 6, 7), hogy a kijelzőnek nincs egy masszív alapja, kerete, nekem nagyon törékenynek tűnt. Alatta sincs semmi, szóval leejtve tuti hogy könnyen betörik :S
Amúgy jelenleg sok cucc azért nem támogatott már, mert a Google szigorítja a követelményeket, az A5 pl. azon vérzett el, hogy eBPF támogatás kell, az meg ott nincs.
Az akkuk eddig se voltak iszonyú drágák, az utángyártott akku iPhone SE-be 5-7-9 ezer, nyilván erre rinyál, hogy nem eredeti, csak pont nem érdekel A kínai utángyártó ipar megoldja, hogy ne legyen nagyon drága.
@parandroid : "Javjtani esélytelen, valami inndikátor/szenzor van benne, ami ha a nedvességtől átszíneződik, utána szoftveresen letilt mindent, és kiszáradás/csere után sem engedi működni."
Nem tudom, de az tuti, hogy ügyes indiaiak megoldották BTW ennél csak az a szebb, amikor elküldesz egy 2 hetes (céges) Samsungot gariba, és közlik, hogy beázott. Nyoma nincs, csak piros a vízjelző.
Aztán inkább javítom a céges telefonokat...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
A kábel kompatibilis. Legfeljebb nincs minden vezeték bekötve. És eddig is cserélhető volt.
Ráadásul a telefonokhoz adnak kábelt.
Az akksi viszont telefon specifikus. A kis sorozatban eladott telefonokhoz még utángyártott sem lesz, ha nem egy nagyobb sorozatú telefon akkumulátorát kapja meg.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Az aksi csere lehetősége, csak az akkumulátorok árát nyomja fel majd az egekbe.
Eddig sem kellett műszakiegyetemi végzettség a cseréhez. Egy kis szerelési gyakorlattal nyom nélkül lehetett cserélni az akkumulátorokat. (A víz és porállóság megmaradásában már nem vagyok teljesen biztos.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ez mi lesz? Nem hallottam róla. (Vagy ez a kötelező cserélhető akku? Az jó azért.)
Amúgy a mostani Samsung, Huawei, ilyesmiben sem nehéz nehéz akkut cserélni (legalábbis A5 2017 óta Samsung vonalon), legutóbbi Google Pixeltől fáztam volna, de az se űrtechnika. Szoftver support is javult, legalábbis Samsungéknál azért már van 4 év. Persze ment volna ez hamarabb is, ha lett volna rá szándék...Mutogatni való hater díszpinty
-
"De mégegyszer, a klímaváltozást már nem lehet megállítani."
Tisztázzunk valamit.
A globális felmelegedés természetes folyamat, ami a jégkorszak közepén kezdődött el és a mai napig is tart.
Tulajdonképpen a jégkorszak még ma sem ért véget. A sarkokon van még állandó jég.Az teljesen nyilvánvaló, hogy felelősek vagyunk, mert a folyamatot hatalmas mértékben gyorsítottuk be.
Nem képes a természet ezen a sebességen alkalmazkodni a változáshoz.Az országok csak látszat megállapodásokat képesek kötni. Azt se tartják be. A szén-dioxid kibocsájtás növekedés mértékének csökkentése csak passzív intézkedés. Ettől nem lesz jobb a helyzet, csak a romlás sebességét fogja vissza.
Az üvegházhatást kiváltó anyagok kivonása a légkörből az aktív megoldás.
A metán kb 5-7 év alatt eltűnne a légkörből, ha a szarvasmarha állományt visszaszorítanánk a tizedére.
Persze ezzel a tej és termékek nagy része is eltűnne. A hús is csak ritkán kerülhetne az asztala.A leghatékonyabb szén-dioxid elnyelő természetes képződmény a mocsár. Hatalmas területeket kellene visszaadni a mocsaraknak. A termőföldek egy jelentős része mindenképpen használhatatlanná válik. Sivatag helyett mocsarat építeni előnyösebb megoldás.
Mellékesen az árvizektől is megszabadulnánk, ha a folyók árterét használnánk mocsarasításra.A klíma katasztrófa megállítható. Vélhetően a klímaváltozás is megállítható, de ahhoz a pontosan kellene ismerni az okait. Például mi indította be a jégkorszakot?
Lehet, hogy a Nap periodikusan változtatja az energia kibocsájtásának átlagát. Vagy a vulkánok aktvitása okozta a jégkorszakot.Egy teljesen biztos. A mai klímacél, a CO2 kibocsájtás növekedésének korlátozása, önmagában annyit használ, mint halottnak a beöntés.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Több probléma van, ami akadályozza a klímaváltozás megállítását.
Az egyik legfontosabb az, hogy az emberek egy része képtelen elfogadni. Hiába emelkedik az átlag hőmérséklet, hiába jelennek meg veszélyes jelenségek. Hárítanak, a helyzet felismerése helyett.
A politikusok pontosan ennyire megosztottak. Pénzt kell költeni a kitűzött klímacélok eléréséhez. A nagyon káros, környezetszennyezést azonnal le kellene állítani. Melyik kormány vállalja fel az EURO4 alatti járművek forgalomból kitiltását január elsejétől?
Kontraproduktivitás.
A Last Generation (climate movement) aktív Németországban.
Rendszeresen blokkolnak autópálya be - kivezető szakaszokat. Repülőtereket. Az útburkolathoz ragasztják magukat, hogy nehezebben lehessen eltávolítani onnan őket.A környezet károsítás fokozásával küzdenek a a klíma katasztrófa ellen. Az elterelt járművek dugókban jobban szennyeznek, mintha haladnának a rendes úton.
Balhézni jól lehet ezzel, de pozitív hatást, például rokonszenvet kiváltani nem. Mentőautót sem képesek átengedni. Ragasztás miatt nem lehetséges.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
totron
addikt
Köszi a linkt és az ismertetőt. A téma nem áll távol tőlem, inkább arra voltam kíváncsi elválik-e az említett csoport légköre egy önismétlő, prepperes alapjárattól, ahol bébiőrökkel/PMR rádiókkal tervezik a szaladgálást majd. Tudom, a hosszú távra tervező adaptálódás elvileg pont szembenállásban van egy világvégét, mint szent időszakot megcélzó kajafelhalmozással, harci készültséggel. Mégsem látok megfogható elemeket vagy csak ritkán. Egymásnak dobált hangulatképek, rigmusok, ki nem mondott tanácstalanságok, közös sóhajtozások, időnként sopánkodások, mindent leuraló falkaösztön amiket látok. És persze fogyasztói-belvárosi tudatlanságtól fűtött kommentek, még ha a szövegképek rendben is vannak egy átlag csoporthoz színvonalához képest. Lehet, hogy én nem tudok dekódolni valamit, de valahogy mindig csak az üresjárat ugrik ki ezekből a diskurzusokból. Önmagában van persze helye a diskurzusnak és gőzkieresztésnek, de a többség ezeken a helyeken is pont ugyanazt hozza, mint bárhol máshol: lusta, mint a veszedelem.
-
Algieba
őstag
A hazai Deep Adaptation Hungary helyi csoportjában már hónapok óta benne vagyok. Ismerem a mozgalom hazai vezetőjét, olvastam Jem Bendell első kiáltványát, ami benne van az első könyvében is, amit szintén olvastam. Ezért örömtelen nevetés szakadt ki belőlem, amikor megláttam, hogy mit írtál nekem.
A tömör meglátásom a témában, hogy kibaszottul ráfaragtunk és olyan dolgok várnak ránk, amik felülmúlják a 20. század borzalmait. Kilencmilliárd embernél bedől a jelenlegi civilizációnk.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Lehet ezt sorolni.
Még mindig közlekednek karburátoros autók az utakon. Borzalmasan alacsony hatásfokkal pazarolják a benzint. Ez nem zavar senkit.
Egy elektromos autó hatásfoka többszörösen jobb, városban még jobb a visszatöltés okán, az bántja sok ember szemét. Érdekes.Idióta szupersztárból van néhány tucat, A feleslegesen pazarló emberekből, nagyon sok.
Jó részük nem akarna pazarolni, csak nem tudja elkerülni a pazarlást.A skynet építgetőkből csak pár van. Sajnos környezetben szennyezésben fél Afrikát képesek felülmúlni, egyenként.
Volt egy bolgár kollégám. Amikor a környezetvédelem került szóba, kijelentette. Nincs gyerekem, nem érdekel. A saját húga a kollégám mellett lakott. Két gyereket nevelt. A testvérének gyereki sem érdekelték.
Ezen mentalitás miatt, nehéz élhetőnek megtartani a Földet.
-
Lehet ezt sorolni.
Még mindig közlekednek karburátoros autók az utakon. Borzalmasan alacsony hatásfokkal pazarolják a benzint. Ez nem zavar senkit.
Egy elektromos autó hatásfoka többszörösen jobb, városban még jobb a visszatöltés okán, az bántja sok ember szemét. Érdekes.Idióta szupersztárból van néhány tucat, A feleslegesen pazarló emberekből, nagyon sok.
Jó részük nem akarna pazarolni, csak nem tudja elkerülni a pazarlást.A skynet építgetőkből csak pár van. Sajnos környezetben szennyezésben fél Afrikát képesek felülmúlni, egyenként.
Volt egy bolgár kollégám. Amikor a környezetvédelem került szóba, kijelentette. Nincs gyerekem, nem érdekel. A saját húga a kollégám mellett lakott. Két gyereket nevelt. A testvérének gyereki sem érdekelték.
Ezen mentalitás miatt, nehéz élhetőnek megtartani a Földet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Politika
- Synology NAS
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Sony Hi-Res MDR-1RNC eladó
- TP-LINK TL-MR6400 vezeték nélküli router, N 300Mbps, 4G LTE
- HP Pavilion Gaming Laptop 15-EC0XXX - AMD Ryzen 5 3550H, 16GB RAM, 1660Ti 6GB, magyar kiosztás
- Keychron K4 v2 - Magyarosított Világító RGB Billentyűzet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest