- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tok és fólia megvéve,életemben nem sikerült ilyen,jól felrakni. Én inkább felraktam a Nova launchert mert a gyárival akadozott, legalább is az én meglátásom szerint. A memória kezelése nagyon jó a telefonnak.Antutu 21 ezer,tudom ez egy viszonyítási szám de akkor is. A wifi nagyon jó legalább olyan jó mint az sp telómé.
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1195 üzenetére
Működnie kellene, de ha mégsem menne, akkor leírtam korábban, hogy mi a teendő.
Nem látja a géped? Nem lehet, hogy a géppel van valami gond? Milyen Windows van rajta?
Nem dugtad a telefont másik USB portra, mint korábban? Nem elosztóra gondolok, hanem egy másik USB csatlakozóra a gépeden. Mostanában már több szokott lenni. Olyankor meg újra fogja telepíteni az illesztőprogramokat. Nem akar menni, akkor ott vagy a gép, vagy a Windows a ludas.
Telepítsd fel a gépre az One Touch Center -t, a linkelt oldalon megtalálod. Lehet a gép nem jó illesztőket, drivereket telepített. Ezzel elvileg gond nélkül működnie kell.
-
törölt tag
Mivel MTK és nem kevésbé ismert, használt a dual SIM -es változat sem, itt egy program, ami talán hasznos lehet: MTK Control Free.
Több funkció közül csak egyet említenék, kapcsolgatni lehet kihelyezett widget -tel a kártyákat. Ez olyan esetben jól jön - amit mostanában sokat láttam -, ha valaki net előfizetést használ 2. kártyának és wifi router helyett használja hotspot -nak a készüléket. Így ezzel nem lesz nagy a fogyasztása, hiszen felesleges lenne mindig bekapcsolni, de állandóan kivenni meg értelmetlen.
-
törölt tag
Nem, bár tényleg ajánlott lett volna de gondolom a Mobile Upgrade S 4.2.3 progival bármikor visszacsinálható gyári állapotra a teló, illetve lehet unrootolni is.
-
törölt tag
Na root megvolt, nem volt türelmem kivárni a 72 órát (cserelehetőséget) evvel Root genius ugyan az a módszer mint a kingo root [link] Gyári játékok, google+ meg még egy két dolog törölve.
-
törölt tag
Én is így emlékeztem. Nekem egyébként úgy sikerült, hogy 2 launcher -t használtam.
Buzz van nekem fent és feldobtam mellé a Next -et. Utóbbinál változtattam hátteret (olyat ami nekem tetszik), de az ugye csak az alap UI -n változtat (meg vele együtt a záróképernyőn is). Egy másik launcheren nem. Így más a háttérképem és más a záróképem is.
Next -et persze közbe már leszedtem, csak ezért tette fel, hogy ki lehet -e játszani, és sikerült.
-
törölt tag
Én mondjuk felhőben meg neten szoktam tárolni. Onnan bármikor hozzáférek, helyem is van elég.
Persze wifi adatcsere alap két eszköz között ( gép - telefon ). Esetleg BT -on.
Azt nézte már valaki, hogy a záróképernyő hátterét lehet -e cserélni (saját zárót)? Holnap kapom vissza a telefont...
-
HPZ537
tag
Én AirDroid-ot használok. Bármely gépről lehet használni.
-
törölt tag
válasz
SirKero #1181 üzenetére
Szerintem stabilabb és gyorsabb lett. Legalábbis így, hogy már a Play is befrissített. Ami számomra még fontos, hogy a szabad memória is jobb lett. Meg pár fontos funkciót javított, frissített: ébresztő, fényképező...stb.
AnTuTu alapban 100 - 500 ponttal is meg tudja növelni a pontszámát. ROOT -tal lehet ezt maximalizálni, növelni. Mint ugye már sokszor írtam, nem szeretem az ilyen teszteket, de összehasonlításnak jó. 21k felett - ahogy azt már korábban is írták - simán lehet hozni a készülékkel jelenlegi (07) fw -vel, ROOT -tal.
Lazán hoz olyan értékeket a telefon, amit ennél másfélszer, néha 2x drágább telefonok hoznak. Ez pedig használat közben is beigazolódik.
Persze más is véleményezze, de nekem most már pozitívak a tapasztalataim.
-
SirKero
őstag
Köszönöm
És érdemes is egy normálisan működő készüléknél vagy csak ha valami nem ( vagy nem jól ) megy?
-
törölt tag
válasz
#86973952 #1178 üzenetére
Egy fontos dologgal még kiegészíteném, mert ilyen is előfordul márkától függetlenül. Nem látná a telefont ennek ellenére sem, akkor a következőt kell csinálni.
FONTOS: végig maradjon csatlakoztatva a számítógép és a telefon!!!
1. Beállítások menü.
2. A telefonról menü
3. Legalsó Építési szám opciót addig nyomogatod, amíg ki nem írja, hogy Fejlesztő vagy.
4. Kilépsz a Beállítások menüből
5. Legördíted a felső navigációs sávot és kattintasz az USB hibaelhárítás csatlak. -ra.
6. Jobb oldalon felül kinyomod 0 -ra a kapcsolót, majd újra visszakapcsolod. Ilyenkor újra telepíti az illesztőprogramot.
7. Lehúzod és visszadugod a telefont, aztán elvileg már működni fog minden normálisan.SirKero:
Igen, legalábbis nálam már mindegyik működik. Valószínűleg volt összefüggés a Google Play és az fw között, mert a Google frissítés oldotta meg nálam a problémákat.-----
Más:
Ugye jól emlékszem, hogy normál esetben nem lehet külön állítani a gyári záróképernyő háttérképét? -
SirKero
őstag
Most akkor lehet nyugodtan telepíteni a friss fw-t megoldódtak a kezdeti ( pl. programok indítása ) problémák?
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1177 üzenetére
Amikor rádugod a telefont, akkor kijön egy opció a felső navigációs sávban. Ott be tudod állítani, hogy milyen módon szeretnél csatlakozni a telefonoddal:
- USB tárhely
- Médiaeszköz
- Kamera
- Csak töltésAlapjáraton Médiaeszközként csatlakozik. Ilyenkor belépsz a számítógép fájkezelőjébe és a meghajtók között megjelnik egy ilyen: ALCATEL_ONE_TOUCH_7041X (Hordozható médialejátszó).
Ebbe belépsz és külön tudsz kattintani az SD kártyára és a Telefon tárhelyére. Alapjáraton az SD kártyára menti a képeket, pontosabban ide:
DCIM/Camera/Ettől eltérően menthetnek más fényképező programok, illetve másik mappát használnak. Cameringo Lite mappája az SD kártyán belül:
Pictures/Cameringo Lite/ -
szamoncsy
csendes tag
meg tudnátok mondaniha képeket szeretnék fel tölteni a gépre azt hol találom vagy hogy lehet?mert a gépem nem érzékeli az usb-t hiába raktam rá a telot
köszönöm
-
törölt tag
Én általában külön szoktam ezt a dolgot írni, mert valaki belekavarodik.
Tehát UI, mint a telefon/márka saját felülete. Ilyenek lehetnek:
- One Touch UI
- Sense UI
- MIUI
- EMUI ...stb.Launcher, amiket pl. Play ből is le lehet tölteni. Ezek általában jobban személyre szabhatók, mint a saját márkás termékek. Viszont a fogyasztásuk is jóval nagyobb, mint az alap UI -nak.
Az alap UI leszedése egyébként igen, változtathatja ezt. Egy launcher viszont általában nem.
-
HPZ537
tag
Egyébként szerintem a térerő színét a launcher módosítja. Gondolom amelyiken narancssárga azoknak kissé eltér a launcher verziószáma, vagy frissebb, egy-két módosításon átestek, és ezért sárga. Nekem például nem is kék, nem is narancs, hanem lila, igaz, én a gyári launchert letöröltem, és helyette egy másikat használok, azóta lila, nem kék.
-
törölt tag
válasz
#22743424 #1173 üzenetére
Nem csak Alcatel -nél, a többi márkánál is előfordul ilyen. A sorozat-/tömeggyártás "áldásos" hatása.
Legszebb példa erre a iPhone 6 Plus meghajlása vagy a Samsung Note 4 kijelző rése. Ezek persze nagyobb hibák, de mind annak köszönhetők, hogy nincs úgymond bejáratás és komolyabb ellenőrzés. Csak dobjuk ki gyorsan a piacra. Alcatel -nél az egyik típusnál is vannak rendszeresen előjövő illeszkedési problémák, Nokia 520 -nál kijelző gondok, LG G2 -nél sárgulás, Sony vízálló modellnél sorozatos beázás, ...stb. stb. Ezek szélsőségek, csak szemléltetés miatt írtam.
-
törölt tag
Nincs benne sim egyelőre azt még hagytam a régi teloban, valami a töltővel lehet mert kiírta,hogy használja az eredeti töltőjét. Minden gyári új.Hmm szétszedtem újra összeraktam akkumulátort kivettem beraktam most jó. Mikor megjött rögtön frissítettem a legújabb fw-re. Na majd meglátjuk most jó minden.Rendesen tölt.
-
törölt tag
válasz
#22743424 #1168 üzenetére
Néhány telefonnál várni kell néhány napot, max. egy hetet, amíg optimalizálja a rendszert a megfelelő fogyasztásra. Persze ettől függetlenül háttérben a futó Google vagy egyéb programok (esetleg launcher) zabálhatják az akksit.
Nekem a másik telefonom az első napokban 15 - 25 % -ot evett le egy éjszaka alatt, aztán ahogy teltek a napok beállt a fogyasztása. Azóta 1 % -ot eszik, max. 2 % ha lemegy egy éjszaka alatt. Persze ott 2.500 -as akksi mellett.
-
törölt tag
Sziasztok megjött a telefon pénteken. Megvárom a 3 munkanapot majd akkor root, viszont azt szeretném megkérdezni,hogy nálatok meddig tartott az első töltés? Lemerítve 7%-ra majd este 10-kor rátettem a töltőre és most 8,40-kor 84%-on van. Ez normális ennél s telefonnál?
-
jopont
senior tag
Fenébe. Frissítés után is maradt narancs! Egyébként szépen lement a frissítés hiba nélkül. Nekem eddig minden alkalmazásom fut.
-
törölt tag
válasz
misterrabbit #1156 üzenetére
Erre gondoltam, köszi. Single SIM (X) van nekem, annál mindegy az fw, legalábbis ha 04 -ről vagy 07 -ről beszélünk.
-
egabi71
aktív tag
040.
-
jopont
senior tag
Kíváncsi vagyok, ez a narancssárga térerő eltűnik e frissítés után? :-) -
törölt tag
válasz
misterrabbit #1147 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy melyik márka volt az, amelyik mégis kezelte annak ellenére, hogy nem ezt írták?
ksasa67:
Köszi az infót, én is néztem. Majd meglesem, hogy milyen hatással volt a készülékre, leginkább az UCCW -re.HPZ537:
Bár még nem volt időm vele nagyon bogarászni, de azt gyanítom, hogy a book.apk -nak a Google -hoz lehet köze. (Nem a Google Books -hoz). Ezért lehetnek kompatibilitási problémák a Play áruházzal is. Sajnos nagyon felületes infók vannak róla a neten és még nem is ástam bele nagyon magam a témába, tehát ez csak tipp.Szerintem ha Neked is frissült a Google, akkor most nézd meg a frissítést, hogy működik -e.
-
bohoc71
aktív tag
Nálam az angry birds friends még mindig nem működik, csak offline módon. :-(
-
ksasa67
csendes tag
Üdv! Szerintem megint frissült a google play szolgáltatás, ugyan engedélyt nem kért, de mostmár elindul az összes alkalmazásom ami eddig leállt a frissítés óta. A verzió száma valami 6.1.11
-
HPZ537
tag
válasz
misterrabbit #1144 üzenetére
Hát azért érzékeli sérültnek mert 32Gb-ig kezel. De ez nem meglepő.
-
misterrabbit
csendes tag
válasz
misterrabbit #1143 üzenetére
Volt alkalmam kipróbálni 64GB-ossal is
Hát nem kezeli le sajnos
Azt írja sérült kártya és mindenáron formázni akarja viszont másik telefonba Sony Z2-be tökéletesen működik a kártya.
-
törölt tag
válasz
misterrabbit #1140 üzenetére
Nekem is csak 32 gigás van, tehát nem tudom kipróbálni. Viszont ahogy HPZ537 is írta, ha a gyártó, illetve a hiteles oldalak is 32 gigát írnak bővíthetőségre, akkor nem fog többet kezelni.
-
HPZ537
tag
válasz
misterrabbit #1140 üzenetére
Nem hiszem hogy 32Gb-nál többet fog kezelni. Ha annyit ír a gyártó, az nem lesz több.
-
misterrabbit
csendes tag
Ha van valakinek lehetősége kipróbálni 64GB-os karival kérem írja meg véleményét. Tudom gyártó oldalán 32GB-os írnak maximumnak,de lehet hogy telefon normálisan lekezeli 64GB-ost is.
-
szamoncsy
csendes tag
köszi mindenkinek
-
szamoncsy
csendes tag
annyit még tudnátok segiteni hogy van az rajta ha képernyöt akarom fényképezni?Melyik gomb kombinácioval lehet?
-
HPZ537
tag
Egyébként olvastam hogy másnak is volt ilyen problémája, hogy a book.apk-t hiányolja.
-
HPZ537
tag
Hm... Szoftver telepítés közben hiányolja a book.apk-t ezért abortálja
-
törölt tag
válasz
szamoncsy #1121 üzenetére
Én a Cameringo Lite -ot használom, nekem ő vált be a legjobban ingyenes változatok közül. Az is kicsivel nagyobb felbontáson fényképez, de az alap programhoz képest nem okoz túl nagy változást. Ez azért van, mert idő közben már kapott egy frissítést a telefon, ami az alap kamera szoftvert is frissítette. Jelen esetben nálam csak a kezelőfelület szimpatikusabb.
Vállalkozó kedvű vagy és eszedbe jut költeni is, ráadásul jobban belemerülnél a beállításokba, akkor a Camera FV 5 (899 HUF) nevű app -ot ajánlom. Van ennek egy ingyenes verziója is, Camera FV 5 Lite (ingyenes), ahol ki tudod próbálni, hogy milyen a felülete, milyen + funkciókat ad, de itt csak alacsony felbontásban tudsz fotózni, hogy érdemes -e megvenni a pénzes változatot.
Annyi probléma van ezzel a Camera FV 5 -vel, hogy nincs benne panoráma mód, viszont a többi beállítását és a kezelőfelületét figyelembe véve igen jó szoftver. Mondjuk a panoráma mód eleve érdekes ilyen készülékeknél (általában a telefonoknál), mivel alapban nem jól vágják/állítják össze a képeket. A két fotó között mindig lesz torzulás. Ennek max. akkor van nála értelme, ha forgófejes állványról készül (bár általában még ott is torz telefonoknál), mert kézzel nem tudod normálisan ráállítani.
-
HPZ537
tag
Már nem tudtam szerkeszteni. Csak azt akarom kérdezni hogy a firmware frissítését, tehát a 070-est, hova tölti a telefon? Melyik mappába? Mert akár mit csinálok 99%-on van, ha szüneteltetem, ha újraindítom, itt áll, gondolom valahova le van mentve az a 99%, csak nem találom. Gondoltam kitörlöm az eddig letöltött frissítést és leszedem még 1x mert ennek sosem lesz vége.
Oké, igaz segíteni próbálsz és ezért nagyon hálás is vagyok/vagyunk mert tied a legtöbb hsz ami legalább mond is valamit és meg tudja érteni az ember
-
törölt tag
Oké, nem tudom ki-mikor-hogyan kezdte, csak segíteni próbáltam.
Amúgy az sem kizárt, hogy az fw is tartalmaz a droid (illetve az alap programok) részére frissítést. Én nem igazán hiszem, hogy minden frissítés, amit annak mondanak, az csak a telefonnal kapcsolatos. Mivel vannak azért itt okosságok még a háttérben. Nem titkolt adatgyűjtés...egyebek. DE mindegy, ebbe ne menjünk bele, csak említettem.
Szóval nem biztos, hogy az fw nem frissíti a google program ezt a részét, ami az indítási meghibásodásért felelős. Szerintem.
-
HPZ537
tag
válasz
#86973952 #1115 üzenetére
Igen, tudom, azért nem most kezdtem az androidot
Csak azért írtam le, hogy nem a fw frissítést miatt nem indulnak el a korábban futó alkalmazások, hanem a play szolgáltatások végett. Az módosítgat magának valamit a telefonban és azért szarakodnak az alkalmazások. Ha törlöd a frissítéseit, újra megy minden.
-
törölt tag
Nekem már a frissítés óta (tehát korábban) nem jó. Egyébként lehet benne ludas a Play is. Szóval ez sem kizárt, hogy több összetevős a dolog, mivel hard módon visszaállítva meg működik.
Azért növekszik a mérete, mert folyamatosan dolgozik vagy dolgozni szeretne a program (ha nincs letiltva), így folyamatosan generálja a szemetet. Net nélkül is folyamatosan ébred, ezt meg tudod nézni egy Task kezelővel is. Gyilkos alkalmázások a Google gyermekei...
-
HPZ537
tag
válasz
#86973952 #1113 üzenetére
Pedig eddig jó volt minden alkalmazás, mint fent írták, hogy lefrissítették a rendszert és nem indultak el azok az alkalmazások amik eddig mentek. No hát nekem is van olyan alkalmazás ami eddig ment, (Pl.: Quick Notes, Hybrid Stopwatch) és hopp, tegnapelőtt már előtt egyik sem indult el, azelőtt meg mind a 2 jó volt, pedig nem nyúltam a telefonhoz
De most hogy le töröltem a frissítést, újra megyen
És a Google Play szolgáltatásokat nem frissítettem. Egyébként az az alkalmazás folyamatosan több helyet foglal, napról-napra
-
törölt tag
Azt sem frissíti, ha nincs jóváhagyva az alap beállításokban. Nem egyenként. Van egy 0 forinton álló feltöltőm - amivel tesztelni szoktam (
néha klónokat is, amibe nem szívesen teszek előfizetős kártyát) -, ott sem tudnak mivel frissíteni, hiába szeretné, mivel nincs adatkapcsolatra lehetőség. Illetve wifi alatt sincs adatforgalom, mert élből tiltom.Amúgy igen, én arról frissítettem. Viszont én is várnék vele, lehet várható valami javítás.... nem tudom.
-
HPZ537
tag
válasz
#86973952 #1111 üzenetére
Én is manuálisan frissítek mindent play-ből, de a google play szolgáltatások automatikusan frissít akkor is. Ahogy elindítod a play áruházat, vagy nem tudom mi szerint, de azt nem jelzi a google play-ban
Egyébként amit belinkeltél, az stabil? Nehogy téglává tegyem a telót
De lehet az lesz hogy hagyom az egészet a picsbe -
törölt tag
Az igazság az, hogy én Play -t nem frissítettem. Nálam minden külön engedélyhez kötött, tehát amit nem hagyok jóvá az vár a sorsára. Csak azért írom, mert a legtöbb embernek wifi esetében automatikusra van állítva. Szóval nálam ilyen nem volt. Én amúgy töröltem az összes frissítést és nem oldotta meg. Hard módszerekre meg most nincs időm.
Amúgy tégy belátásod szerint, ha nem menne akkor ott a korábbi hozzászólásomban a letöltő hozzá. 2 linkre dobtam fel, elsősorban a Mega -t ajánlom, az a leggyorsabb.
Szerk.: Amúgy ha jól emlékszem korábban ROOT -os telefonnal azt írták, hogy sikerült frissíteni. Ettől függetlenül megpróbálhatod, lehet megoldja a gondot.
-
HPZ537
tag
válasz
#86973952 #1109 üzenetére
Igazából már másodjára próbálom. Először lejött 100%-ig, aztán mondta várjak pár percet mert épp ellenőrzi a frissítést, vagy valami ilyesmit. Aztán kidobta kis popup-ba hogy adathiba, próbáljam meg később. Na mondom oké, megpróbálom később, kb 1 óra múlva. De azért még 1x közben újra indítottam a telefont mert már vagy másfél hónapja nem volt kikapcsolva
Szóval újra indítottam, és megint várhattam még leszedi újra a frissítést, ezután pedig ez fogadott. Lehet az a probléma hogy rootolt? Mert panaszkodott az elején.
Egyébként nekem is lefrissült valamikor a play szolgáltatások és nem mennek azok a programok amik eddig jók voltak, de megoldottam a frissítések törlésével. Tehát nem az új firmware-val voltak gondok
-
törölt tag
Mondanám azt, hogy szedd le arról a linkről, amit korábban feltettem, de lehet oka van annak, hogy most nem engedi letölteni.
Elképzelhető, hogy jön egy újabb frissítés, ami a mostani hibákat javítja és addig fagyasztották. Persze ez csak tipp, nem tudom sikerül -e leszedni később.
-
HPZ537
tag
Úgy döntöttem lefrissítem. De 99%-nál megáll (133,0mb) és nem mozdul... Már vagy fél órája várok...
-
DjDreams
csendes tag
Port! A sim kartyam uj, cserelve lett amikor a telot vettuk. Mert ugyani a regi normal simet nem lehet micro sim foglalat ba berakni hiaba vagjak meretre. Valami csikokat magyarazott az ugyintezo. Maga a szamom mar kb tiz eves. Mar nem emlekszem mit kerdeztel meg, de ma biztos nem fogok visszaolvasni mert hulla vagyok, hajnali negy ota baszakodom a teloval. Na ennyi voltam mara..
-
törölt tag
válasz
#86973952 #1105 üzenetére
Az mondjuk hozzátartozik még, hogy a sötét téma miatt, ami jóval előrébb van, a hátteret kicsit túlexponálta. Persze a minőség így is érzékelhető.
A lényeg a lényeg:
Hardver is tehet arról, ha egy képnek nem jó a minősége, de itt alapvető szoftveres problémák vannak szerintem a háttérben (tehát elsősorban nem hardveres), aminél mindegy, hogy milyen kamera programot használsz, mert nem fogja lényegesen javítani.A fenti kép 2011 -ben gyártott technológiával készült (Samsung Galaxy Ace, durván 5 hónappal ezelőtt), aminél egy CM11 -es ROM olyan minőségre rontotta a kamerát, hogy gyakorlatilag azt nem minősíteném... Bármilyen kamera programmal próbálom javítani, meg sem közelíti az előtte lévő minőséget, de még a POP C7 -et sem. Persze annyira nem érdekel, mert csak a fiókban tárolom, néha megmókolgatom, mert még most is jönnek rá a custom ROM -ok, de azért kétségtelenül romlik a minősége.
Ez a lényeg.
-
törölt tag
Mert minél távolabb van, annál jobban elmossa. Nem elrettentésnek tettem be, hanem azért jó szélsőségeket elővenni, mert laikusok számára is jobban látszik a probléma. Itt közelebb van a téma, ezért gyengébb az elmosás. Tehát az volt a lényeg, hogy érzékelhetőbb legyen a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest