- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metalfan
senior tag
Sziasztok!
A frissítéssel a beépített appok (Google cuccok, Facebook kliens, stb) verzióit is frissítették? Főleg a Facebook miatt kérdem, mert ha egy mód van rá, maradnék a régi verziónál, ahol az üzenetek kezeléséhez még nem kellett külön app.
-
törölt tag
válasz
deathsoft #790 üzenetére
Lehet emeltek a hangerőn, nem tudom. De azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy nálam eddig sem volt vele gond, hangos volt. Én 2 telefonra és 1 ébresztős órára kelek, mert amúgy simán elriasztgatna mellettem, nem ébredek fel rá. Bár volt már egyszer, hogy így is elaludtam úgy, mint ha nem is ébresztettek volna. Viszont nekem eddig is frankón ébresztett, jó hangerővel.
Akkor tehát:
- Rendszer javítás - stabilitás (memória, gyorsaság)
- Billentyűzet
- Saját fotós program javítás
- Ébresztődraco31:
Na igen, általában a telefonoknál a beállításokban lehet állítani az automatikus mentési helyet, ami a kamerára is vonatkozik. Legalábbis én még nem találkoztam ilyen gyári kamerával, ahol külön lehet, bár biztos van, vagy csak nem figyeltem.JOEPAPA:
Méretéből adódóan az várható volt, hogy a 040FHG1 -re épül, szerintem nemsokára fel fog kerülni egy nagyobb, önálóbb változat is, akkor fel fogom rakni újra, recovery -ből. -
draco31
veterán
Jobbnak látom az automata fényerő állítást is, jobban feltekeri napfénynél, mint eddig.
-
JOEPAPA
tag
Megengedtem a frissites... Meg mukodik a telefon. 4.2.2._040FHG1volt most 4.2.2._070FHG1lett.
-
draco31
veterán
válasz
banuszzs79 #793 üzenetére
Nekem SD-re menti a dolgokat. Beállítások->Tárhely, és itt választasz alapértelmezettet.
-
banuszzs79
tag
Én semmi változást nem látok fel se tudom fogni hogy miért nincs egy értékelhető szoftver a kamerához mert még azt se lehet beállítani hogy sd kártyára mentsen...ez botrány...és most egy frissítés amiről azt se tudjuk hogy micsoda vagy mit csinál vagy egyáltalán...
-
törölt tag
Tudomásom szerintem még nincs hozzá changelog. Bár én még nem néztem körül, de más már jelezte volna. A napokban biztos fel fog kerülni. A frissítési menüje egy kicsit lehetne fejlettebb, mert más márkánál már szépen meg tudták ezt oldani.
Alapvetően rendszer stabilitási dolgok, javítások, illetve a frissítés után elérhetővé vált a billnetyűzet up -ja is. Meg talán a kamera szoftverben történt változás, legalábbis ezt írták itt, én nem használtam a sajátját. Más nekem nem tűnt fel, de lehet csak nem vettem észre. Kicsit gyorsabb lett a telefon, meg több a szabad memória.
Mentést azért csinálj előtte, nem árt, ha valami gubanc lenne.
-
törölt tag
Persze, csak sokszor nem tudni, hogy ki miért írja ezeket a teszteket. Mert a legtöbb embernek ez még mindig nagyon fontos és tényként kezeli.
MTK és MTK között is van különbség, de ezt biztos te is tudod. Meg itt ugye olyat pakoltak köré, amit röhögve "meghajt". Kijelző is persze lehetne jobb, de egyáltalán nem vészes. Viszont a konfigurációba tökéletesen illeszkedik.
Kamera az konkrétan botrány, persze mondhatni az Alcatel -ek amúgy sem erősek ebben a témában. Viszont azért elfogadható az árához. Sőt...
Makrónál még egész vállalható, mint ahogy telefonkora jellemző...de persze ez még mindig telefon, kamera meg olyan amilyen. Izmos készülék, kis hibákkal. Ezen az áron igazából nincs kompromisszum.
Kis Kitkat -ot még elbírna, ebben bízom is, meg kevés a ROM (custom ROM meg semmi). Ezen a vonalon jó lenne még előrelépni, de hát ezen az áron még ez is lazán belefér, mert ugye összefügghet.
-
JOEPAPA
tag
Ami most jönni akar firm frissités, arról írtok, mi változott? Szóval reggel, ha végre teletöltöttem feltehetem?
Igen félve kérdem, mert más neves telefonom is volt amin nem mindig volt szerencsés egy frissítés, esetleg nehézkes visszaúttal karöltve.
Ez az Alcatel kellemes meglepetés. -
JOEPAPA
tag
válasz
#86973952 #763 üzenetére
Jah, én az Antutu-t csak a gyári függetlenhez képest írtam, összehasonlításnak, sajna ugyanavval a verzióval lehet csak összevetni két eszközt, de akkor is csak támpont. De a 20e a lényeg.
És az, hogy nem 512MB os, a vitamaxos sem, és van OTG ,ert mintha a teszben is írták volna, hogy nem az.
Ami nekem a legfontosabb volt, mert sosem vettem volna meg ha nem látom ismerősömnél, amint a frissen felrakott Navigon al vad helyen, azaz nem otthon indított navival, hanem ismeretlen helyen autóban menetközben 5mp alatt láttuk hol vagyunk, mennyivel merre megyünk...Jah ezen csodalkozom? Kérdezte egy másik Iphonos ismerős...igen, mert elötte aTaB5Quad om navigálásra alkalmatlan volt, ha pl elfelejtettem a célállomásig bekapcsolni, akkor negyed órát is kellett állni, hogy holdat találjon, és ez komoly, az EPO letöltése sem ment simán, MTK chipset miatt mókolni kellett a tools al hogy hallható legyen, itt pedig szontén MTK és mégis hallok mindent, nem kell mókolni, megveszem és működik.
Ami nem lényeges de info lehet a kamera szerintem elöl hátul gyenge, de hát DSLR hez vagyok szokva, mobiltelefonnal nem fotozom.
Összefoglalva egy ár érték arányban verhetetlen telefon most.
Ha nem találok rá, mert vakon nem bíztam volna benne, sose vettem volna már droidot, már csak perceken, múlt, hogy nem WP Nokia lett, de a GPS meglepetés után megtapogattam, és megtettszett hogy működik. -
Acesanyi
tag
Én is frissítettem!
Ami még változott , és pozitívan: a kamerát kijavították! A sötétben való fotózás mostmár tökéletesen működik. Nem fehér minden.
A "Fotók" nevű képnézegető és kezelőt bővítették efektekkel stb.
Egyenlőre ennyi.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
deathsoft #777 üzenetére
Azt én értem, de nem erre gondoltam.
Nézd meg a beillesztett képen a billentyűzet megjelenést.
Amúgy használt már valaki bluetooth -os mini billentyűzetet? Minit, telefonhoz. Most gondolkozom egy olyan billentyűzeten és elvileg számomra alap lenne, hogy eltűnik a képernyőről a becsúszó billentyűzet. Ez elvileg így van náluk nem?
-
törölt tag
jopont:
Régebben én nem csináltam vele képeket, illetve csak Cameringo -val. Egyébként 1920x2560 -at csinál a gyári, tehát igen.deathsoft:
Na látod megy ez, csak hagyni kell dolgozni, meg adni kell neki esélyt. -
deathsoft
tag
hahah ébresztő hangos lett
-
jopont
senior tag
És a gyári kamera tud már végre 5 mp felbontást?
-
törölt tag
-
JOEPAPA
tag
Sziasztok. Vettem en is egy ilyet. Vodafone vitamaxal. 1GB ram 4mag es van OTG tamogatas. Eger pendrive minden. Elcsodalkoztam milyen gyors. Antutu 5,1 20600korul. Navigon gyorsan holdon van nulla mobilnettel 2-3mo alatt. Tokeletes telefon.
-
törölt tag
válasz
deathsoft #760 üzenetére
Leellenőrizte és azt írta, hogy csak 99 %? Mert ezt nem értem.
Elvileg ha ellenőrzi, akkor már kész a letöltés. Vagy amikor 94 % -on megállt akkor is ellenőrizte utána?
Én nem vettem észre, hogy lassult volna a telefon, mert nem jó ilyenkor piszkálni. De természes ilyen műveletnél.
Várj egy kicsit aztán minden rendben lesz. Persze közben hagyd dolgozni a telefont, amíg le nem tölti és ellenőrzi (amíg meg nem jelenik a Telepítés gomb).
-
deathsoft
tag
válasz
#86973952 #756 üzenetére
igen tudom nekem is szerencsém volt az utolsót hoztam el békéscsabnán a vodafontól hétfőn
nagy szerencsém volt
hogy még volt készleten nekik értem én hogy sokan töltik de nekem azt csinálja hogy tölti majd ki írja hogy 100% rá megyek ugye az értesítési felületen és 4 MB megint hiányzik rá megyek letöltés és megint ugyan ez
-
törölt tag
válasz
deathsoft #754 üzenetére
Nem tudom az Alcatel -nél hogy eresztik rá, de normális esetben sávosan szokták, tehát nem mindenki kapja meg egyszerre. Gondolom itt is így megy. Mivel délután van már, szerintem elég sokan kezdték el tölteni. Miután nem nagy a fájl, szerintem később érdemes megpróbálni.
Egyébként kb. alig tudták ezt a telefont pótolni a szolgáltatóknál, az üzletekben, szóval van néhány itthon is.
-
deathsoft
tag
hát nem hiszem el nem akarja az utolsó 4 MB le tölteni -.-" újra indítottam akkor se akarja ...
-
törölt tag
Szívesen, tedd fel a frissítést, ha megjött. Meg utána nyomj még neki egy újraindítást és utána tedd rá, meg állítsd be. Persze még várhatsz is az új fw -vel, de csinálj előtte mindenképp egy mentést.
Egy nap elteltével már látni fogod a változást, ha nem így lenne, akkor írj ide bátran. DE szerintem ez a gond.
-
deathsoft
tag
Hmm a 64 GB Class 10 es memória kártyát hogy bírja a telefon nem lassítja be vagy hasonló támogatja egyáltalán ? csak mert rendelni akarok bele egyet csak nem vagyok benne biztos hogy kompatibilis e vele valaki használ ilyet esetleg ?
-
törölt tag
Első körben szerintem ezt érdemes megnézni, aztán tovább haladni, hogy mi okozhatja. Illetve ez nem teljesen igaz, de miután szakmai fórumon vagyunk, olyat elvből nem kérdezek, hogy nem futnak -e megnyitott alkalmazások a háttérben, mert ugye az is zabál. Gondolom ilyenről nincs szó.
Amúgy én Őt (Advanced Task Manager - INFOLIFE LLC - Google Play) használom, számomra ő vált be a legjobban. Ingyenesek között. Jól be lehet állítani.
Egyébként időnként nem árt újraindítani a telefont, én hetente egyszer szoktam, jót tesz neki.
-
miksiy
újonc
Este felrakom.
De számomra az volt furcsa,hogy reggel levettem töltőrő ès ez másnap dèlután törtènt.Az nem nagy kaland,hogy kèt napot bír"csak",de az furi ,hogy 30% utánn bír 1 órát.
-
miksiy
újonc
Szasztok
már kb 1 hete belèptem èn is a klubba.Eddig úgy nèz ki minde ok.csak az törtènt tegnap,hogy az aku töltöttsèg 30% nál küldött egy figyelmeztetèst. (a gyári app)
.Gondoltam estig kibirja majd akkor feltöltöm.De ehez kèpest kb 1 òra mulva kikapcsolt,nem használtam a telcsit csak a wifi volt bekapcsolva.Ez elfogadható?
-
törölt tag
Viszont még korábban írtam, hogy az SD -re telepített alkalmazások eltűnnek a képernyőről újraindítás után. Ez már korábban megszűnt, csak elfelejtettem írni (tehát nem az fw -től). Egyébként lehet a launcher -re kapott frissítése miatt szűnt meg. Saját UI -t nem használom, MIUI jellegű van fent, de korábban onnan is eltűntek.
-
törölt tag
Én is feltettem közben, max. majd cserélem, ha lesz elérhető nagyobb fw is.
Szabad RAM több lett, az tuti, illetve kicsit talán növekedett a gyorsasága. Szintén csak a különbség miatt csináltam én is egy tesztet előtte és utána is, durván 100 pontos növekedés, tehát nem túlozta el. Lehet egy újraindítással jobb lesz, majd kipróbálom.
Na és igen, frissítés után a felajánlja a billentyűzet frissítését is. Itt nyelvi csomagokat telepít, illetve változik a kinézete is, legalábbis nálam tuti.
-
draco31
veterán
Nos sikerült a rootolást megcsinálnom a frissítés után. A Swiftkey változott ez már biztos, mást egyenlőre nem vettem észre. Most fut az Antutu, 20792 lett. Újrafuttattam, 20800 lett az eredmény, szóval gyorsult a masina elvileg.
Aztán majd kiderül, hogy mi a valós. Ja igen, kikapcsolt nettel csináltam, se WiFi, se mobilnet.
-
törölt tag
Majd vadászok rá valami changelog -ot, ha ráérek. Hátha van már fent. Vagy Nektek kiírja hogy mit frissít?
-
bohoc71
aktív tag
Angry birds friends nem indul, újra telepítés után sem. RR3 szintén nem indul, úgyhogy ez jóóóóó frissítés lett.
A többi progi nagyjából megy, kivéve a MinMinGuard-ot, az élesítés után bootlop-ot okoz, még jó hogy volt mentésem, így megúsztam a szervízt.
-
törölt tag
Amúgy ha valaki keresné, 070FHG1 az fw. Mert nem jött meg, vagy a nagyobbik változatra vár, ha egyáltalán lesz ilyen..
-
törölt tag
Jahhhh, köszönöm. Azt hittem a webre került fel. Azt hiszem akkor még várok vele egy kicsit, amíg kíjön a teljes, nagyobb méretű változata. Aztán az egészet újrateszem. Szerintem hasznosabb, stabilabb.
Nem szeretek frissíteni, még ha egy korábbi fw -re épül is, akkor is érdemesebb szerintem megvárni a "teljes csomagot".
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem fontos a kép, a szabad memória az nagyon szimpatikus. A pontszámot tekintve akkor annyira nagy növekedés nem lett. Egyik alkalommal kihoztam durván 20.500 -at (20.47x volt, pontosan nem emlékszem), de 20.300 - 20.400 között stabilan megy. Köszönöm!
Nem tudtam mihez viszonyítani, mert már változtak az új verzióban az eredmények, más pontokat kapnak a készülékek, meg szerintem a régi eredmény (ami a tesztben van) az a régi fw -vel készülhetett (030FSG2).
-
bohoc71
aktív tag
Hali! Letöltöttétek már az új firmware-t?
-
törölt tag
válasz
Acesanyi #724 üzenetére
Aki ROOT -olta már ezt a telefont, meg kipucolt belőle néhány dolgot, az feldobna egy új AnTuTu eredményt? Meg a szabad memória adatot?! Nem az e-penis érdekel, igazából arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit változtat a mostani állapothoz képest. Érdemes -e vele szöszölni. Akksi része nem érdekel, mert ennél nálam indiffierens.
Szerk.: Nem Válasz -ba akartam, Új hozzászólás...
-
Acesanyi
tag
Igazad van, ne lovagoljunk rajta tovább, mert számomra nagyon valószinűtlen az,hogy nekik lenne idejük egy normál kisütéssel bíbelődni mikor szarják kifelé a szalagon.
Azzal egyetértek, hogy nekem is naon jól bírja a kicsike, átlagban 2 nap! Készenlétben szinte semmi, ha meg olyan időszakom van amikor nincs időm az okosságát használni /csak telefon ként használom, beszélgetésre/ akkor sokszor 4 napot is bír!!!!! -
törölt tag
-
Acesanyi
tag
válasz
#86973952 #717 üzenetére
".......Meg az akkumulátor szempontjából mindegy hogy kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotban van -e, mert elvileg a szabályzó megakadályozza, hogy hosszú ideig maximális szinten legyen a cellafeszültség. Ettől függetlenül a bekapcsolt töltés ajánlott...."
Én egy szóval sem mondtam hogy a végett töltött ennyi ideig mert kikapcsoltam, de az tény hogy 5, és fél óra volt! Vagy itt görbüljek meg!!!!
A 2 éves laptopom aksija végett nagyon sokat olvastam már töltésekről, praktikákról de ezeket itt nem igazán veséznénk ki, mert nem ezért nyílt a topic
Igaz hogy a 100% töltés után sőt még mielőtt el nem éri a 100%- ot jelentősen lecsökkenti a feszültséget, majd utána cseppfolyós töltést használ. Ezért is van az , hogy ha töltőn használjuk atelefon 100%-nál akkor nem kezd el merülni hanem úgymond kikerüli az akkumulátor használatot.Laptopoknál hallottam olyan praktikákat, hogy töltés nem ugyanaz bekapcsolva és kikapcsolva.Bekapcsolva befolyásolja a rá tett op.rendszer.Kikapcsolt állapotban pedig a BIOS vezérli a töltést.
Ebből gondoltam hogy lehet lényeges különbség, mivel itt is linux- ról beszélünk. Bár ez az én elképzelésem, ami minden telómnál bejött míg láttam másokét elvérezni akksival .
Valamit csak kalibrálhat az első alkalommal mivel a gyártási soron sem találkozik egymással ugyanaz a töltő-telefon-aksi amik majd egy dobozba kerülnek. Meg szerintem nem ezzel és nem is ilyen töltővel kapnak 60%-os töltést eladásig. Plussz ha ROM-ot cserélünk mindig elmondják jó tanács végett, hogy a RECOVERY menüben töröljük a Battery stat-ot is?!
Ez hosszúra sikerült
De mindenki csinálja úgy ahogy ő jónak érzi, nekem ne ezen az egyszeri 12 órán múljon a legalább 2 évig használhatóság.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #717 üzenetére
Amúgy meg ha eléri a 100 % -os töltöttségi szintet, a töltődés természetesen megszűnik. Miután az akkumulátor leesik mondjuk 99 % -ra, utána megint kap a hálózatról. Tehát amíg töltőn van, gyakorlatilag végig tölt a telefon, így is lehetne akár mondani. Túltölteni nem lehet, de úgymond folyamatosan tölt.
-
törölt tag
válasz
Acesanyi #716 üzenetére
"...de a töltést szabályzó áramkörnek kell az első kalibráláshoz." Ilyen nincs. Olyankor már nincs mit kalibrálnia. Meg az akkumulátor szempontjából mindegy hogy kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotban van -e, mert elvileg a szabályzó megakadályozza, hogy hosszú ideig maximális szinten legyen a cellafeszültség. Ettől függetlenül a bekapcsolt töltés ajánlott.
Biztonsági intézkedések nagy része meg az akkumulátorban van, tehát kb. lehetetlen túltölteni. Az első alkalommal leadják a maximális teljesítményt.
Arra kell/lehet figyelni, hogy időnként menjen végig egy teljes töltési periódus a hibás diagnosztika elkerülése miatt.
-
deathsoft
tag
Helló sziasztok tegnap szereztem be egy ilyen telefont a vodafonnál és azt mondták ke egy 12 órás töltés ez mennyire valós mert tudtommal a littium-ion aksiknak nincs erre szükség valaki tud ezzel kapcsolatban segíteni?? Amúgy nekem tetszik ez a telefo nagyon be jön nekem egyáltalán nem tünik pixelesnek mint azt sokan írták
-
Acesanyi
tag
Köszi a linkeket, és az infókat tok ügybe!
Ez az X- es bejön nekem is! -
törölt tag
Régi telefonoknál voltak hasonló tokok, nekem az jut róla eszembe. Meg az ilyen autógumi mintázatúak.
Kerettel van nehéz dolgom, mert nem nagyon vannak teljesen paraméterezve a telefonok (ha másik fajta telefonra valót tennék rá). Egyik fajtánál minden oké volt, csak a hangerő + részét nem tudtam volna használni...
-
törölt tag
válasz
Acesanyi #702 üzenetére
Ez mondjuk fényes, de szerintem annyira nem lehet vészes. Elvileg D -hez van, de nekem úgy tűnik, mint ha jó lenne az X -re is, meg van rajta vakukivágás is:
[link]Én amúgy éppen keretre vadászok. Igazából a mérete átlagos, a gombok és az USB is kb. normál helyre lettek téve. Azt sem tartom kizártnak, hogy másik telefoné jó lesz rá.
-
Acesanyi
tag
Sziasztok!
Szilikon tok után nézelődök már egy ideje, de nekem nem jön be ez a S-Line tipus.
Valaki esetleg nem talált már rá, vagy nem vett rá vmi másfélét????
Vagy linket nem tudnátok adni? Tudom olvassak vissza, de azok is csak S-Line-k ha jól emlékszem!?Amire leginkább fáj a fogam az matt fekete
, nem csillogós villogós
Előre is köszi!!!
Én találtam egy szokványostól eltérőt de sajna az jelenleg nincs készleten és nem is nagyon jön be mert enyhén áttetszőnek látom!
Azárt megosztom másnak lehet ilyen kell:
http://skyphone.hu/jekod-protective-gumis-buborek-tok-kijelzovedo-foliaval-alcatel-c7-pop-hoz-fekete
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Akciókamerák
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- War Thunder - MMO Combat Game
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest