- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #106 üzenetére
"az asszony pedig PCOS-es"
Ezen megragadt a szemem. Tolom én mostanában a ketogén étrendet, írtam is róla egy cikket. Tapasztalat az, hogy PCOS-n egyértelműen javít ez az étrend, nagyon sok PCOS-es nő esett teherbe miután átállt rá (és a tüneteik is nagyban javultak vagy megszüntek). Itt érdemes körülnézni, ez direkt nőknek szóló ketos reddit subthread: [link]. -
mephi666
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #110 üzenetére
nálatok semmi ötlet nem volt, mi miatt nem akart megmaradni? gondolom nyomtátok a terhesvitaminokat meg a progeszteront is pótoltatták ész nélkül, amikor sikerült... vagy beletörődtetek, 100%ig inkább az örökbefogadásra koncentráltok, viszont a remény megmarad, hogy spontán is sikerülhetne bármikor?
-
mephi666
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #106 üzenetére
köszönjük...
az ilyen "ne stresszeljetek"-et akik dobálták, azoknak tényleg volt már általában legalább 1 gyerekük, de ha a következő 3 hónapon belül nem jött össze, jobban a padlóra kerültek, mint mi több év után... mi most úgy vagyunk vele, hogy a következő nekifutásnál már nyugodtabbak leszünk, a bizalmunk ezekben az orvosokban még töretlen, aztán majd meglátjuk mi lesz... (a másodikért még aktívan tenni fogunk orvoshoz járkálással, akár gyógyszerekkel... de utána már a természetre bíznánk az egészet)
amúgy érdekes: minden eset más, de nálunk összejönni nem akart sehogy... nagyon le voltunk törve, amikor végre összejött és a 6. héten elment... ez volt a 1. sikeres eset az egész idő alatt, utána pedig a másodiknál szerencsére végig nem volt semmi gond... komolyan el nem akartuk hinni még kb a szülőszobán sem, hogy összejött
tesztekből (hcg+lh) ebay-ről rendeltem 50-es csomagokban... rendesen rákattantunk mi is...
annyi esetet hallottunk közvetlen környezetből: asszony munkatársánál azt mondták x inszemináció után, hogy természetesen nem fog sikerülni nekik soha... kb 3éves a lányuk... volt egy távolabbi ismerőse is, ők örökbe fogadtak és utána jött össze természetesen (40körüliek... csúsztak már kifelé az időből) ...másik oldalon pedig durvább esetek is voltak: volt kolléganőjének összejött spontán pár hónap alatt és 20. hét után kevéssel beindult a szülés... nem maradt életben
volt szomszéd csajnak 2 idősebb gyereke van, veszélyeztetett terhes volt és az ő élete érdekében is császár lett a 21. héten, fél kilóval született a baba és 2 hétig maradt életben... vagy amit a fodrászom mondott (aki szintén a 40-hez közelít és ők is örökbefogadásra várnak), hogy barátnője a 35. héten érezte úgy, hogy nem mozog a baba, bement és már nem élt... érelzáródás
...ez csak néhány eset a közelből nyár eleje óta... durva, de régebben nem hallottam ennyi tragédiáról
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
"A lényegen nem sokat változtat."
Igazából a környezetemben több családban is lombik hozta a végső megoldást, és ott is jellemzően a 2-3. beültetés. A lényegen kicsit másképp nem változtatott a legtöbb esetben mint ahogy ezt interpretálod.
Én személy szerint -ill a családban lévő gyermekpszichológus szerint is- úgy látom, hogy ahol nagy várakozás, csalódások tömege után jön gyerek, ott másképp is viselkednek vele. Sokkal nehezebben "engedik el" a kezét, sokkal kötöttebb, szabályozottabb egész kis kortól minden. És itt teljesen mindegy hogy milyen előzmény vagy technológia áll a háttérben, beültetés, gyógyszeres kezelés esetleg műtéti beavatkozás után jön a siker, maga az évekig tartó tortúra, vágyakozás, próbálkozás miatt kaphat olyan traumát a szülői pár, amit néha nehezen tud kezelni. Ez pedig a gyerek nevelése során okozhat gondokat.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
mephi666 #104 üzenetére
Kb. mint a mi sztorink. Csak nálunk mindketten IR-esek vagyunk, az asszony pedig PCOS-es. Nálunk is kétszer volt HSG. Elment az összes a10. hétig bezárólag. A legtöbb nem tapadt meg, a többinél valami fejlődési rendellesség lépett fel. Andrológia.... 5x voltam, ebből 3 magán cucc. Az elsőnél azt mondták meddő vagyok. Aztán kiderült, hogy spontánra is tökéletes. Persze ezek genetikalig nem vizsgálnak, azok a vizsgálatok kimaradtak. Dévai doki azt mondta, majd a 2-3 lombik után ráérünk ezekkel.
Egyébként jó arc volt az öreg, haverok lettünk.
" ne stresszeljetek rá..." LOL! Amennyiszer ezt hallottam.
Általában olyanoktól akiknek volt gyerekük, vagy éppen várták. Az elej vicves volt, aztán a 200-adik után már inkább fárasztó. A végén feladtuk, elmentünk a TEGYESZ-hez és beálltunk a sorba. Kellett valami biztos pont az életünkbe. A végén már úgy ébredtem, hogy az első kérdésem az volt az asszonyhoz, hogy "ugye nem esett le a hőd? " Téboly volt. Miután beálltunk a sorba mindketten megnyugodtunk. Most várunk és tudjuk, hogy előbb-utóbb lesz gyerekünk, akit szeretetben felnevelhetünk.
Nektek gratulálok és sok egészséget kívánok!
-
válasz
WOT-H-A-C #103 üzenetére
Értem, akkor tényleg így van. Végülis nem meglepő, rendezett körülmények/normális, eszüket is használó* szülők miért is adnának örökbe?
*ezek jó eséllyel védekeznek, ha kell - azaz akkor lesz gyerkőc, ha a fogamzásgátlás csődöt mondott+a "becsusszanó" picur nagyon nem fér az életükbe.
-
mephi666
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #98 üzenetére
hú, ti is átmentetek akkor mindenen... mi "csak" 5 évet vártunk, amiből az első év spontán volt, a következő 4 alatt pedig 2-szer váltottunk nőgyógyászt, egyszer pedig endokrinológust... (asszonynak pajzsmirigyével gond van) 2szer voltunk hsg-n, engem 2szer küldtek andrológiára (részemről minden oké volt, sőt a 2. eredményem még jobb is lett, mint az első... felső pár %-ban vagyok) ...2szer volt inszemináció, amiből az első sikeres volt, aztán a 6. héten elment... teljesen padlón voltunk... ez 2014 végén volt, utána még próbálkoztunk ugyanazoknál az orvosoknál, de semmi... asszony üzemorvosa ajánlott egy másik endokrinológust később, aki elkezdte csökkenteni a letrox-ot, mert a pajzsmirigy alulműködés már túlműködésbe ment át, annyit szedetett vele a korábbi orvos és nőgyógyászt is kerestünk fiatalabbat, aki teljesen más szemszögből állt hozzá... pár hónap alatt be lettek állítva az értékek, aztán írt fel gonal-f-et, amit otthon kellett szurkálni a legkisebb mennyiséggel és az első ciklusban össze is jött természetesen
inszeminációnak indult, de hétvégére esett volna és mondta, hogy magától meg fog történni tutira a tüszőrepedés... jövő héten már 6 hónapos lesz a fiunk...
gyógyszerekből mi is volt: letrox a pajzsmirigyre, clostyl, bromocriptin, d-vitamin, barátcserje kapszula, terhesvitaminok, majd a végén gonal-f... de meforal-t is írt az egyik orvos, amire megint nem volt szükség (cseszegették inzulin rezisztenciával, amiről szó nem volt)
hogy on is legyek: a lombik ellenzése helyett inkább támogatni kellene, mivel rengeteg embernek csak ez a lehetőség marad, hogy saját gyereke legyen... asszony elég sok fórumot olvasgat, mióta próbálkozni kezdtünk és rengetegen vannak, akik már x alkalommal próbálták és millióikba került... (sokan vannak, akik meg sem tudják fizetni) örülünk, hogy nem jutottunk el odáig, de számításban volt nálunk is... azokat pedig szívesen megfejelgettük volna, akik az elmúlt években úgy "biztattak" minket, hogy "csak lazán álljunk hozzá, ne stresszeljünk, stb" ...csak az érti ezt, aki átesett rajta: itt eltelik pár hónap, vagy egy év és aggódni kezd az ember, hogy "miért nem sikerül?" és már nem lehet csak lazán, nyugodtan hozzáállni... kb olyan, mint nemdohányosként okoskodni valakivel, hogy szokjon le a cigiről, nem nagy dolog ez...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest