- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
"A lényegen nem sokat változtat."
Igazából a környezetemben több családban is lombik hozta a végső megoldást, és ott is jellemzően a 2-3. beültetés. A lényegen kicsit másképp nem változtatott a legtöbb esetben mint ahogy ezt interpretálod.
Én személy szerint -ill a családban lévő gyermekpszichológus szerint is- úgy látom, hogy ahol nagy várakozás, csalódások tömege után jön gyerek, ott másképp is viselkednek vele. Sokkal nehezebben "engedik el" a kezét, sokkal kötöttebb, szabályozottabb egész kis kortól minden. És itt teljesen mindegy hogy milyen előzmény vagy technológia áll a háttérben, beültetés, gyógyszeres kezelés esetleg műtéti beavatkozás után jön a siker, maga az évekig tartó tortúra, vágyakozás, próbálkozás miatt kaphat olyan traumát a szülői pár, amit néha nehezen tud kezelni. Ez pedig a gyerek nevelése során okozhat gondokat.
-
Rive
veterán
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
Nincs kimutatás, ezért írtam hogy bizonyítékot nem találtak még rá.
Hát, amíg nem büntetőjogi kategória a terhesség alatti pia (meg még néhány más efféle), addig a releváns veszélyességi szintet a magam részéről nem tartanám említésre érdemesnek a 'nincs gyerek' állapot ellenében.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
Azt feljted el, vagy nem akarod megérteni, hogy akik idáig eljutnak azoknak nincs más lehetősége. Ezt senki sem vidáman és dalolva vállalja. Mire ide eljutsz már szó sincs a "természetes" dolgokról. Ezért mondom, hogy nem hiteles, ha olyan beszél róla, akinek lövése sincs róla mi is történik itt. Elmondom, onnan indul a dolog, hogy 6-12 hónap próbálkozás után nem jön össze spontás a fogantatás. -> D vitamin-> Norculut-> Clostybegit-> andrológia->..... Lombik-> lombik -> baba vagy örökbefogadás. Esetleg imádkozhatunk, bár abból nem lesz gyerek.
Ugyan már... Mentális problémáid neked is lehetnek később meg nekem is. Pedig nem vagyok lombik baba. Persze nagyobb rá az esély. A környezetem sem a pozitív élményektől hangos. Ugyanis a lombik sikerességének az esélye átlag 30%. Sokkal több a csalódás és bánat , mint te azt gondolnád.
-
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
"A lényegen nem sokat változtat." - hm? Egy kór kezelésén/megelőzésén nem változtatna, ha tudjuk a kiváltó okokat?
Persze, magyar EÜ-nél tényleg nem.
"Persze ez nyilván nem érdekes ha nem a gyerek szemszöge a szempont." - a gyereknek a gyerek szemszöge, a szülőnek pedig a sajátja. Hány háborús sérült gyereket fogadtál örökbe, akik konyhai segédeszközként néznek a láncfűrészre? Vagy olyan csecsemőt, akit bedrogozott anyából húztak ki, és oviskorától kezdve mindenféle felzárkóztató kezelésre kell rohangálnod vele, ahelyett, hogy az egészséges saját gyerekeddel lemennél pingpongozni, elvinnéd nyaralni, stb? Nagyon sajnálom az ilyen gyerekeket, de nekem is egy életem van, max pénzügyileg tudom támogatni az intézményeket, akik segítenek rajtuk.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Cathfaern #91 üzenetére
Ja igen, a picológus kontra lombikos gyerekek. Erről volt valami kimutatás vagy ilyesmi? Mert én benne élek egy ideje ebben és nem hallottam róla. Amiben igazad van az az, hogy születési rendellensségek simán előfordulhatnak. A sok hormon miatt, de az ilyet még embrió korban kiszűrik és nem lesznek belőle újszülöttek, csak nagyon kevés esetben. Szóval nem tudom miből jutottak erre a következtetésre. Az eljárás elsősorban az anyát veszélyezteti, a beavatkozás és a hormonok végett, majd az utódot.
Ne értsed félre, nem rád vagy az itt lévőkre haragszom.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Cathfaern #91 üzenetére
Tudod mi a lombik program? Kivesz, levesz, összeereszt, felturbóz, vár, visszatesz. Az IVF kb ennyi az ICSI már más tészta. Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Van egy meddő pár, akinek ez az utolsó lehetősége , hogy saját közös gyereke legyen. Megfogják próbálni. Nem is egyszer. 1x-2x-3x ..... Volt akinek a 10. jött össze és nem az OEP által támogatott formában. Ha nem jön össze , akkor két lehetőség marad. 1. Imádkozol a jó istenhez, hogy adjon neked gyereket. Persze idáig sem adott... Aztán 2. örökbefogadás, meséljek róla?
6 éve próbálkozunk, lassan 7. Ez alatt volt 7 inszeminációs eljárás , 2 lombik. Az eredmén 9 vetélés, ebből egy ikrek. Szóval nekem a pádre nem tud sok újat elmondani a lombikról, de részemről a duma amit letol hiteltelen. Azok az emberek, nők, férfiak, akik ott voltak velem mind ezt mondanák.
Tartom magam az előzőhöz. Hülye duma az egész!
-
válasz
Cathfaern #60 üzenetére
A korán, ugyanúgy, mint a biblia, ellentmondások tömkelege. Hol gyilkosságra buzdít, hol szeretetre, türelemre. Viszont ha egyetlen vers is más vallásúak legyilkolására buzdít, akkor mindíg lesznek frusztrált idióták, akik ezt tűzik a zászlajukra. A kereszténységből is nőttek ki gyilos-öngyilkos szekták, ugyanez van az iszlámmal is, csak "kicsit" hangsúlyosabb a dolog (talibán, IS, stb).
#63: "ha fordított gazdasági és társadalmi helyzet lenne az arab országokban és európában mint jelenleg" - egy Szaúd-Arábia szintű gazdasági helyzetnek azért én nagyon örülnék, még a "bezzeg" dajcslandban is.
A társadalmi helyzet persze más, de a társadalmat a (hívő) emberek alkotják.
-
Rive
veterán
válasz
Cathfaern #60 üzenetére
Megnéztem a linkelt Korán idézeteket, hát öö azt hiszem ezt hívják szövegkörnyezetből kiragadásnak meg belemagyarázásnak
Ami ott a linken van, valóban (jobbára) eféle.
Ezzel kapcsolatban ugyanakkor van két igencsak valós probléma. Egyik, hogy szövegkörnyezetből kiragadni illetve belemagyarázni nagyon sokan tudnak, és biz' efféle ember akad az iszlám köreiben is, sok.
A másik, hogy bár a 'hitetlenekre' vonatkozó részek így is, úgy is magyarázhatóak, a hívőkre vonatkozóak sokkal nehezebben értelmezhetőek békésen. Ez együtt az iszlám alapvetően heterogén jellegével, lényegében elkerülhetetlené teszi a 'mérsékelt' hívők kiszolgáltatottságát a szélsőségesekkel szemben.
~ mint a maffia, csak még egy kicsit durvább.Nomost, a félreértések elkerülése végett ez utóbbi nálam nem azt jelenti, hogy iszlám, fúj. Hanem azt, hogy ha valamire is tartjuk az európai értékeket, többek között a vallásszabadságot, akkor a mérsékeltek védelmében (!) a szélsőségesekkel nagyon gyorsan csinálni kell valamit.
Ps.: hogy' legyen ontopik is:
- ezek a begyöpült tökfejek még érdekelnek valakit?
- pont pár napja gondolkoztam rajt', hogy itthon a keresztény hit legmélyebb időszaka igazából a rákosi-kádár éra idején volt -
válasz
Cathfaern #54 üzenetére
1. Kettévenném a kérdéskört: a terrorizmusra - pontosabban a "gyaurok legyilkolására" tényleg nem buzdít egyértelműen egy muszlim szervezet sem (bár kérdés, miért is támogatják a mélymuszlim öböl-államok az IS-t, és miért akart 200 mecsettel nyomulni németországban a vallási alapokon irányított Szaúd-Arábia???), lévén ez nyílt hadüzenettel érne fel.
A nők alacsonyabbrendűként kezelése pedig még a liberálisabb muszlim országokban is megy.
2. Igen, a keleti világ kb 500évvel előttünk jár ebből a szempontból...
-
Chaser
legenda
válasz
Cathfaern #49 üzenetére
az egész katolicizmus politikai alapon született, röviden
mai nap is van olyan, hogy egyáltalán nem a vallás érdekli az adott embert mégis pap
és az hogy régen milyen volt egyház állam reláció, úgy gondolom lényegtelen, semmi alól nem menti fel az egyházat, a mai iszlám a régi katolicizmust idézi, csak mivel van média és látványosabb eszközök az égetésnél így brutálisabbnak tűnik, pedig semmivel nem rosszabb mint az akkor voltszerk: tuki2200 pontosan erről van szó, és még ezek a legkisebb bajok
egyszer kellett katolikus pappal beszélnem, hadd ne mondjam hány templomból hajtottak el, hogy nincs "fogadási idő", meg ez meg az meg amaz, végén sikerült találni, ő tényleg hitt az egyházban, nem munkaidőzött, egy apáca rángatta be nekem, ő hisz abban amit csinál, no de a nagy többségüket nagy ívben nem érdekli
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Quadro FX 570 eladó
- DELL T40 EMC Szerver
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest