- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
t72killer #93 üzenetére
Örökbefogadás:
Ezt így nem lehet kijelenteni. Vannak anyák, akik már szültek és nem vetették el, de nem tudják már nevelni a másodikat, harmadikat... pedig egészségesek. Aztán van akinek egy félrelépésből lett és nem viheti haza, de el sem akarta vetetni. Meg ott vannak a romák és akiket te is említettél vagy karrier vagy nem érzi még magát anyának, nem készült fel..... Hosszan tudnám sorolni, sajnos. Az, hogy mindkét fél tudja, hogy nem vérszerinti család nem gond.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
t72killer #93 üzenetére
"Ha tényleg így van, a szülők tortúrájában keresendő a legvalószínűbb ok, másképp viselkedik az az anyuka, aki 10éven át próbálkozott, hogy legyen gyereke és végül hozzásegítették - mint akinek első nekifutásra lepottyant kettő."
A lényegen nem sokat változtat."ezzel meg az a gond, hogy kit is fogad örökbe az ember? Jó eséllyel alkoholisták-dohányosok kidobott gyerekét, akivel tuti több baj lesz fizikailag és lelkileg is. Ráadásul az örökbefogadott és az örökbefogadó is tudja, hogy ők nem igazi család."
Szóval a gyerekvállalás arról szól, hogy a szülők jól érezzék magukat? Ami nyilván egyszerűbb egy fizikailag és lelkileg "kevesebb bajjal" rendelkező gyerekkel. Amúgy az örökbefogadottnak nem az az alternatíva, hogy "igazi család vs. örökbefogadó család", hanem hogy "intézet vs. család". Persze ez nyilván nem érdekes ha nem a gyerek szemszöge a szempont.WOT-H-A-C
"Kivesz, levesz, összeereszt, felturbóz, vár, visszatesz."
Tisztára, mint a természetben, nem?Főleg a felturbóz rész. Illetve ott az a kellemes hormon adag amit az anyukához vágnak.
"Ja igen, a picológus kontra lombikos gyerekek. Erről volt valami kimutatás vagy ilyesmi? Mert én benne élek egy ideje ebben és nem hallottam róla."
Nincs kimutatás, ezért írtam hogy bizonyítékot nem találtak még rá. Amúgy sorry, de pontosan mivel benne élsz, ezért sok körülötted olyan, aki már: átesett ezen, illetve akinek érdeke az hogy minél többen átessenek ezen. Egyikük se a negatív oldalt fogja mutatni."Amiben igazad van az az, hogy születési rendellensségek simán előfordulhatnak. A sok hormon miatt, de az ilyet még embrió korban kiszűrik és nem lesznek belőle újszülöttek, csak nagyon kevés esetben."
Kiszűrik amit ki tudnak, mert már akkor kimutatható. Idősebb korban mentális problémákhoz vezető agyi elváltozások tipikusan nem ilyenek. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
t72killer #56 üzenetére
Megnéztem a linkelt Korán idézeteket, hát öö azt hiszem ezt hívják szövegkörnyezetből kiragadásnak meg belemagyarázásnak
Őszinte legyek nem olvastam végig, de amikor ilyenek vannak benne, hogy:
Korán (25:52): „Hát ne engedelmeskedj a hitetleneknek, hanem küzdj vélük ezzel, nagy küzdéssel.”
A „küzdj velük” a dzsihád – nyilván nem a személyes értelemben."
Persze hogy nyilván, egyértelműen látszik a szövegből, hogy ez a mögöttes gondolat. Ja várjunk, nem. Szóval pár ilyen után nem láttam értelmét elolvasni mindetEllenben olvastam a Koránt, alapvetően a "nyugodtan öld meg őket" dolog arra vonatkozik, hogy ha:
- támadnak titeket
- támadják az iszlámot
- szerződést szegnekIgen, ez is keményebb azért a modernkori európia felfogással szemben, korbeli kereszténységgel mondjuk erőteljesen párban van viszont. De amennyire tudom a modern vallásos muzulmánok nagyjából úgy tekintenek ezekre mint a modern keresztények az olyan bibliai idézetekre, ahol meg lehet kövezni emberek bűnökért (pl. házasságszegés, maszturbálás, stb.).
Szóval nyilván fel lehet használni a Koránt háborúzásra. De a szellemisége nagyon nem ez. De ugyanez igaz a Bibliára is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
t72killer #42 üzenetére
"A terrorizmusnak falazó, nőket egyértelműen haszonállatként kezelő iszlámról pedig ne is beszéljünk"
Ilyen iszlám nincs. Csak emberek felhasználják az iszlám vallást erre, lásd amit korábbi hsz-emben írtam a kereszténység és boszorkányüldözés / kereszteshadjárat témakörben. A Korán a legdurvább részeiben is max olyanokat mond, amik egy száz évvel ezelőtt európában is teljesen elfogadottak voltak."csak egy példa: az általam ismert vallások mindegyikének alaptétele, hogy az embert (homo sapiens sapiensis) isten, vagy valami hasonló nagyhatalmú lény teremtette."
Ez messze nem mindenhol van így. Főleg olyan vallásoknál nehéz ezt összehozni, ahol nincs teremtő isten(hinduizmus egyes ágai, buddhizmus, kínai vallások, panteista vallások, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gurulunk, WAZE?!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LAMZU Maya X 8K - Fekete + Artisan MIZUGUMO FUTAE P8 Gari: Mysoft.hu 2027.03.08 -ig - Ár alatt!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Napirajz könyv
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest